Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 19/02/2012 - wyniki live! + raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

WWE Championship Elimination Chamber

CM Punk © pokonał Chrisa Jericho (nieprzytomny przez botch), R-Trutha, Dolpha Zigglera, Kofiego Kingstona i The Miza

Match 2

WWE Diva's Championship

Beth Phoenix © pokonała Taminę Snukę

Match 3

World Heavyweight Championship Elimination Chamber

Daniel Bryan © pokonał The Great Khaliego, The Big Showa, Cody'ego Rhodesa, Wade'a Barretta i Santino Marellę

Match 4

United States Championship

Jack Swagger © pokonał Justina Gabriela

Match 5

Ambulance Match

John Cena pokonał Kane'a

:arrow: Powrót zaliczyli ALBERTO DEL RIO i CHRISTIAN!

:arrow: Pojawił się także Mark Henry

:arrow: Sheamus zmierzy się z Danielem Bryanem o World Heavyweight Championship na Wrestlemanii, ponieważ zaatakował Bryana po jego walce w komorze eliminacji.

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kotleten

2

• patryniu

1

• Deep

1

Top użytkownicy w tym temacie

WWE Championship Elimination Chamber

Z jednej strony to byłem zdziwiony, że walka o pas federacji była tą rozpoczynającą, ale z drugiej przecież w niej nie było Ceny, więc wszystko się wyjaśnia. Początek jak zwykle był epicki, ale z czasem zaczęło się rozkręcać. Postawa Dolpha Zigglera była dość ambitna, bo chyba najwięcej ze wszystkich lądował na metalowej konstrukcji komory. Kingston wzbudził u mnie mieszane uczucia. Niby spisywał się dobrze, tak jak to robi zawsze, ale brakowało mi tej energii, która w niektórych momentach była zauważalna, ale nie aż tak bardzo. No, ale muszę przyznać, że nie spodziewałem się tego, że tak długa Kofi tam wytrzyma.. Jericho nieprzytomny. Jericho nie zdobywa pasa. Jericho po raz kolejny musi przerwać walkę. Z początku to nie wiedziałem dlaczego on tak leży, gdyż uderzył w kamerzystę on upadł, a Chris co? Inne ujęcie wszystko wyjaśniło. Biedak uderzył główką w coś co uniemożliwiło mu dalszej walki. A dlaczego nikt się kamerzystą nie zajął? Jerry mówi, camera man, camera man, ale Chris najważniejszy i dlatego potrzebował obecności wszystkich pobocznych sędziów i lekarza. Dość dziwna sytuacja, zobaczymy co to przyniesie. Miz vs. Punk. Już się bałem, że Miz wygra walkę, ale kiedy Punk otrzeźwiał po akcji kończącej Miz'a byłem pewien, że nic niespodziewanego zdarzyć się nie może. Punk wygrał, Punk jedzie do Miami! Walka była przeciętna, spodziewałem się czegoś lepszego.

WWE Diva's Championship

Spora niespodzianka. Zazwyczaj nie oglądałem walk Div, ale kiedy przesunąłem kilka minut zaciekawiło mnie to i zacząłem oglądać od początku. Sporo akcji i na pewno różniła się ona od tych zwykłych walka Div. Widzę postęp.. Kharmy nie było, a szkoda, bo to pewnie dodałoby jeszcze większej prestiżu tej walce. Ale nie przesadzajmy. Widać postęp i oby tak dalej :)

World Heavyweight Championship Elimination Chamber

Nie brakowało emocji. Santino prawie zdobywa pas wagi ciężkiej, Big Show demoluje jedną z pomieszczeń "odczekiwania" na walkę, Khali demoluje i Khali odpada.. Ogólnie to wszyscy spisali się dobrze. Chłopaki pokazali, że mogą być lepsi od walki WWE Championship i też tak się stało. Postawa Show'a zadziwiła mnie, gdyż napracował się w tej walce za dwóch. Biega, zgrzyta, dyszy. Takiego Show'a już dawno nie widziałem. W pewnym momencie myślałem, że to Cody Rhodes zwycięży, ale pojawił się Santino i wszystko z jednej sekundzie się zmieniło. Cody zwycięża i powtarza wyczyn Jericho czyli pas Inter i pas wagi ciężkiej. Santino w tej walce był takim zawodnikiem do treningu... Można popchnąć, uderzyć, pieprznąć w klatkę. Sporo wytrzymał i sporo pokazał. Nie spodziewałem się tego. Zdecydowanie Santino zyskał w moim oczach :lol Daniel Bryan wygrywa (ooooooooooo matko), ale pojawia się Rudy i oświadcza nam, że to on będzie przeciwnikiem Daniel'a na WM 28! Zapewne biały tą walkę wygra, ale jak na razie jesteśmy przy EC. Very good panowie! Very good.

Coś wydaje mi się, że Justin Gabriel powoli zaczyna być zauważalny. Najpierw walki o pas Inter, a teraz o pas US. Wydaje mi się, że na WM może zmierzyć się z Jack'iem właśnie o ten pas i ma spore szanse na zdobycie go. Jednakże walka nie była aż taka fajna co było pewne...

Ambulance Match

Fajna? Dobra? Super? No być może. Dla mnie osobiście była tym czego chciałem. John już nie leży przez całą walkę. Pokazuje to na co go stać i jeśli tak będzie walczył z Rock'iem, a może i nawet lepiej to nie mam się czego obawiać. Od samego początku było widać, że walka będzie szybka i fajna. Stół komentatorki złamany, Kane zrzucony z karetki na jakieś pudła, użyta duża ilość rzeczy, nie ma opierdalania się o to się liczy! Wg mnie walka zasłużyła na miano ME. :t_up:

Podsumowując to gala nie była aż taka zła. Powroty zaliczyli tacy zawodnicy jak Christian, Alberto Del Rio. Pojawił się także Henry. Zrobili sobie wspólne zdjęcie. Rodzinna atmosfera :roll: W tym wszystkim raczej nie było przypadku, także Elimination Chamber można zaliczyć do udanych. Dobra gala, a więc ode mnie zasługuje na ocenę 4/6.

Ostatni przystanek przed Wrestlemanią – Elimination Chamber przed nami!

Walka nr 1

WWE Championship Match

Elimination Chamber Match

CM Punk © - Dolph Ziggler – R-Truth – The Miz – Kofi Kingston – Chris Jericho

Zaczynają CM Punk i Kofi. Punk zaczął od osłabiania Kofiego nogami. Kingston wykonał Sunset Flip, który przyniósł 2 count. Punk chciał wykonać G.T.S., lecz Kofi uwolnił się i wykonał Leg Lariat. 1 count. Szykowało się Boom Drop, lecz Punk zaskoczył rywala kopniakiem w twarz. Walka przeniosła się za ring, gdzie Kofi skontrował Suplex na Back Suplex. WWE Champion skontrował katapultę rywala na własną katapultę w komorę Jericho. Punk poszedł za ciosem i dołożył Suplex. W ringu uzyskał 2 count. Bodyslam również dał Punkowi 2 count. 10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0…Dolph Ziggler jest następnym zawodnikiem. Dolph od razu zaatakował Punka i atakował jego głowę za pomocą łańcuchów. Dołożył jeszcze Fireman’s Carry na kraty. Ziggler wspiął się na klatkę i wykonał z niej Fameasser. W ringu uzyskał 2 count. Kofi nadział się na Corner Splash, jednak Punk uniknął tej akcji i wykonał Zigglerowi Clothesline. Również Kofi wykonał Dolphowi Clothesline. Następnie obaj wykonali Dolphowi Bodyslam. WWE Champion dołożył Dropkick, a Kofi Big Boot w narożniku. Punk i Kingston chcieli w tym samym momencie skoczyć na Zigglera, więc… Skoczyli na siebie nawzajem. 10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0…R-Truth wchodzi do walki jako czwarty. Truth ruszył na Zigglera i po chwili pozbył się go z ringu i dołożył Splash. Z powrotem w ringu Truth wykonał Scissors Kick Dolphowi i uzyskał 2 count. Punk ruszył na Trutha, lecz nadział się na Big Boot w narożniku. WWE Champion nie rezygnował i szybko wykonał High Knee w rogu. Superplex dał mu 2 count. Kofi chciał zaskoczyć Punka poprzez Trouble in Paradise, lecz nie trafił i został wyrzucony z ringu. W ringu Truth otrzymał Bodyslam od Punka i na dodatek Elbow Drop z trzeciej liny, po którym WWE Champion odliczył R-Trutha do trzech! CM Punk eliminuje R-Trutha! Punk wykonał Zigglerowi Roullup, lecz w tym momencie Kofi wykonał WWE Championowi Trouble in Paradise! Kingston pozbył się Dolpha w ringu, a na Punku uzyskał zaledwie 2 count! Kofi zostawił Punka w spokoju i wykonał Zigglerowi Tornado DDT za ringiem! 10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0…The Miz na ringu. Punk od razu otrzymał Awesome Clothesline w narożniku i został wrzucony w metalowy słupek. Natomiast Kofi został wrzucony w pustą komorę i otrzymał Bodyslam. Dolph próbował zaskoczyć Miza, jednak nie udało mu się to i otrzymał Flap Jack za ring. W ringu Miz uzyskał na Dolphie 2 count. Miz skupił się na Kofim, którego wepchnął w metalowy słupek, a po chwili zepchnął z narożnika. W ringu uzyskał na nim 2 count. Miz wykonał Punkowi Corner Clothesline, lecz WWE Champion wyniósł go na G.T.S., spod którego Miz się uwolnił i szykował się na Skull Crushing Finale, lecz ostatecznie udało mu się wykonać DDT. 2 count. Miz zaczął dusić Punka przy linach, lecz ten uwolnił się i wykonał Swinning Neckbreaker. WWE Champion nadział się na Big Boot w narożniku, lecz od razu odpowiedział Powerslamem. 2 count. Punk od razu zapiął Anaconda Vise! 10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0… Chris Jericho pojawił się na ringu i chciał ruszyć na Punka, więc ten musiał przerwać Submission. Jericho wygrał wymianę ciosów i wykonał Corner Clothesline. Po chwili dołożył niski Dropkick, który dał 1 count. Punk wyniósł rywala na G.T.S., lecz Chris uwolnił się i wykonał Bulldog. Lionsault dał 2 count. Dolph wykonał Chrisowi Roullup, który dał 2 count. Obaj szybko wstali, lecz to Jericho wykonał Codebreaker i odliczył Zigglera do trzech! Chris Jericho eliminuje Dolpha Zigglera! Chris przeniósł się za ring, gdzie atakował Kofiego. Po chwili wrócił na ring do Punka, lecz ten wykonał mu katapultę poza ring. WWE Champion obijał Chrisa o komory, lecz Jericho uciekł przed nim i zamknął się w jednej z nich! Punk dostał się do niego, lecz w komorze Jericho zaatakował rękę rywala. Jericho wepchnął Kofiego w metalowy słupek, lecz po chwili otrzymał od niego S.O.S. na kraty! Miz wrzucił Chrisa na ring i uzyskał na nim 2 count. Miz wściekle zaatakował Kofiego, lecz po chwili nadział się na kopniaka zza lin. Obaj zaczęli walczyć na narożniku, lecz Punk nagle złapał Miza i wykonał mu Power Bomb. 2 count. Kofi wszedł na szczyt jednej z komór i wykonał Mizowi oraz Punkowi Crossbody! Kingston uzyskał na Mizie zaledwie 2 count! Jericho wrócił na ring i od razu założył Kofiemu Walls of Jericho, po którym Kingston musiał odklepać! Chris Jericho eliminuje Kofiego Kingstona! Chris nie przestawał atakować Kofiego i dopiero po chwili sam wyrzucił go z klatki, a gdy się odwrócił… Otrzymał High Kick od CM Punka! Sędzia nie domknął klatki i Chris wypadł z niej uderzając kamerzystę! Jericho naprawdę stracił przytomność i leżał w bezruchu. Sędziowie ogłosili, że Jericho jest niezdolny do walki. Chris Jericho jest niezdolny do dalszej walki! Dopiero po kilku minutach Miz zaatakował Punka, który do tej pory patrzył, co z Chrisem. Punk wrzucił Miza na ring. Tam jego rywal był bliski wymierzenia Reality Check, lecz WWE Champion skontrował to na High Kick. 2 count! Punk poszedł za ciosem i wykonał High Knee w narożniku i po chwili Bulldog. 2 count. Mistrz szykował się na skok z trzeciej liny, lecz Miz złapał go i wykonał Skull Crushing Finale! 2 count! To rozzłościło Miza, który wściekle rzucił się na Punka i obijał go w narożniku. Po chwili Miz nie trafił Spearem w narożniku i otrzymał G.T.S., po którym został odliczony do trzech!

Zwycięzca: CM Punk; CM Punk jest nadal WWE Championem! – Patrząc na skład, liczyłem na nieco więcej. Poza Crossbody z komory, Kofi nie popisał się niczym innym, a na niego liczyłem najbardziej. Dość dobra walka, ale nie było szału, którego każdy się spodziewał – Czas: 32:39

zjiat0.jpg

ddkrae.jpg

rhsnww.jpg

wklg1g.jpg

Na backstage’u Santino Marella przygotowywał się do walki pijąc surowe jajka.

5c0t1l.jpg

Video poświęcone Johnowi Cenie i jemu treningowi.

Walka nr 2

Divas Championship

Beth Phoenix © - Tamina Snuka

Beth chciała, aby Tamina od razu opuściła ring. Robiła sobie z niej żarty, więc Snuka jako pierwsza rozpoczęła atak. Big Boot dał 1 count. Beth odpowiedziała Headbuttem, ale ją zabolało to bardziej i tym razem to ona otrzymała Headbutt. Tamina już szykowała się na Superfly Splash, jednak Beth zepchnęła ją za ring. Tamina zdołała wrócić na ring przed wyliczeniem. Beth obijała rywalkę i trzymała ją w Dragon Sleeperze. Snuka uwolniła się i wykonała Samoan Drop. Tamina weszła na narożnik, lecz Beth doskoczyła do niej i wykonała jej Superplex! Tamina wygrała wymianę ciosów i wykonała Clothesline. Snuka dołożyła jeszcze Corner Splash i Superkick. Superfly Splash dał zaledwie 2 count! Phoenix wrzuciła nagle rywalkę w narożnik i dołożyła Glam Slam, który dał jej Pinfall!

Zwyciężczyni: Beth Phoenix przez Pinfall; Beth Phoenix jest nadal Divas Championką! – Jak na divy wręcz bardzo dobry pojedynek. Nie było powoli, jak przy pojedynkach Kelly Kelly, a na dodatek panie popisały się Superplexem! Dobra robota – Czas: 7:14

2nbr4lz.jpg

17xrer.jpg

Santino Marella tym razem obijał mięso na backstage’u, a na koniec poszła Cobra.

2nqs8ki.jpg

Na ring wyszli John Laurinaitis i David Otunga. Wszyscy są zdania, że Teddy Long źle wykonuje swoją pracę jako GM Smackdown, lecz zarząd nie poddał jego pracę ocenie. Na ringu pojawił się Alberto Del Rio! Fakty są takie, że Teddy Long jest skorumpowany i jest do niczego. WWE nie potrzebuje w tym biznesie takich ludzi, jak Long. Del Rio wpadł na świetny pomysł. John Laurinaitis świetnie sprawowałby się jako GM RAW i GM Smackdown jednocześnie! Do panów dołączył Mark Henry. Nie przyszedł tu niszczyć wszystkich w ringu. Teddy Long jest tyranem. Przecież zawiesił go 2 tygodnie temu tylko dlatego, że Mark domagał się walki o pas. Mark i Laurinaitis nigdy nie stali twarzą w twarz, ale Mark wie, że John jest w porządku. Nigdy nie nadużył swojej władzy. Tak jak Del Rio, Mark uważa, że John świetnie sprawowałby się będąc GM RAW i Smackdown. To nie koniec, bo pojawił się Christian! Tak jak wszyscy tu zebrani, Christian chce prosić radę WWE, aby dali Big Johnny’emu posadę GM’a Smackdown. Gdyby nie Teddy Long, Christian dziś walczyłby o pas mistrzowski wagi ciężkiej. John podziękował im za dobre opinie i zaproponował wspólne zdjęcie i takowe zrobiono (Henry nie był zachwycony).

347bbpz.jpg

73p53l.jpg

A tym razem Santino Marella ćwiczył na schodach.

Gościem Josha Matthewsa był Big Show. Co prawda Show ma złą historię występów na Wrestlemanii, ale dziś zamierza wygrać i poprawić swój bilans na Wrestlemanii.

Walka nr 3

World Heavyweight Championship

Elimination Chamber Match

Daniel Bryan © - The Big Show – The Great Khali – Wade Barrett – Cody Rhodes – Santino Marella

Zaczynają Barrett i Big Show. Wade od samego początku musiał ulec sile Big Showa i co chwilę nadziewał się na potężne ciosy przy linach. Olbrzym co chwilę spoglądał na Daniela Bryana. Barrett zadał kilka kopnięć, lecz od razu otrzymał Shouderblock. Show dołożył Headbutt, lecz po chwili Wade zaatakował jego nogę i zaczął powalać rywala Big Bootami. 1 count. Walka przeniosła się za ring, gdzie Barrett wrzucał olbrzyma w łańcuchy. Wydawało się, że zaraz pójdzie cała ściana klatki. Show odepchnął Barretta, jednak ten wciąż skupiał się na atakowaniu nogi olbrzyma. Show wydostał się spod dźwigni i wykonał rywalowi Suplex. 2 count. Od tej pory Show znów zadawał potężne ciosy w narożniku i wyrzucił rywala z ringu. 10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0…Cody Rhodes jest następnym zawodnikiem. Cody od razu został powalony Headbuttem. Show zadał potężny cios Rhodesowi i wciąż spoglądał na Daniela. Rhodes zasypał Showa ciosami, lecz olbrzym z łatwością pozbył się go z ringu. Następnie Wade został wrzucony w łańcuchy, a Cody uniknął szarży w ścianę klatki i Show sam wpadł w łańcuchy. Rhodes wszedł na narożnik, lecz olbrzym go złapał i wykonał Press Slam w łańcuchy. Show skupiał się w ringu na Angliku, lecz ten uwolnił się spod Chokeslamu i znów zaatakował nogę Showa. Olbrzym uwolnił się spod dźwigni, jednak został podcięty wspólnie przez Rhodesa i Barretta. Cody obijał Showa, lecz dało to zaledwie 1 count. Rhodes szybko wstał, lecz Barrett pozbył się go z ringu Clotheslinem. Za ringiem Wade wrzucił Rhodesa w łańcuchy i komorę Santino. Barrett złapał rywala, lecz ten wepchnął go w ścianę klatki i wściekle obijał. 10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0…Santino Marella wchodzi, jako czwarty. Włoch zadał Barrettowi kilka ciosów i wykonał Hiptoss oraz Salut Bomb. Santino stanął twarzą w twarz z Showem, który łatwo go zdominował. Olbrzym obijał go w narożniku i rzucał nim po ringu. Włochowi z pomocą przybył Cody, który znów zaatakował nogę Showa. 1 count. Rhodes chciał wykonać Big Boot Showowi, lecz ten złapał nogę rywala i powalił go Chopem. Barrett próbował ataku od tyłu na Showa, lecz olbrzym również nie dał żadnych szans Barrettowi. Show pozbył się z ringu Barretta i Rhodesa oraz wciąż co chwilę patrzył na Bryana. Show szykował się na Double Chokeslam dla rywali, lecz Wade i Cody skontrowali to na Suplex na kraty. Obaj jednak mieli problem z zaciągnięciem olbrzyma na ring. Rhodes zaatakował Barretta i wykonał mu Moonsault z narożnika. 2 count! Cody pozbył się Anglika z ringu i skupiał się na atakowaniu Santino. 10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0…The Great Khali jest piątym zawodnikiem. Wade od razu zainkasował Chop, a Rhodes otrzymał Clothesline. Barrett nadział się jeszcze na Big Boot, a Cody na Punjabi Plunge. To samo otrzymał Barrett, a Santino został powalony jednym Chopem. Khali zaczął walkę z Big Showem, lecz niemalże od razu otrzymał Spear i został odliczony do trzech! The Big Show eliminuje The Great Khaliego! Olbrzym nie chciał czekać i wszedł na narożnik, aby sięgnąć ręką Daniela Bryana, lecz mu się to nie udało, więc postanowił ROZERWAĆ ŁAŃCUCHY w komorze Bryana! Po chwili to mu się udało i Big Show WSZEDŁ DO KOMORY BRYANA! Tam oczywiście Daniel nie miał żadnych szans. 10…9…8…7…6…5…4…3…2…1…0…Daniel Bryan, a właściwie Daniel Bryan i Big Show są następnymi zawodnikami… Obaj wyszli z komory, lecz Show złapał Daniela i wrzucił go w komorę, która uległa zniszczeniu! W ringu Bryan nadział się na Clothesline od olbrzyma. Show dołożył szarżę w narożniku i Shoulderblock. Na dodatek ujrzeliśmy Chokeslam, lecz Barrett od razu powalił Showa Big Bootem. Po chwili Anglik dołożył kolejny Big Boot i Show wypadł z ringu. Santino wykonał Roullup Wade’owi, co dało tylko 2 count. Obaj wstali i Barrett powalił Włocha Clotheslinem. Wade pozbył się Marelli z ringu, a Rhodes wykonał Showowi 2 razy Flying Chuck Kick! W ringu Rhodes dołożył olbrzymowi DDT, a Barrett Elbow Drop z drugiej liny. Po tej akcji Cody odliczył Showa do trzech! Cody Rhodes eliminuje The Big Showa! Rhodes nie wierzył, że udało mu się wyeliminować Big Showa i niesamowicie się z tego cieszył, lecz od tyłu otrzymał Roullup od Santino, po którym został odliczony do trzech! Santino Marella eliminuje Cody’ego Rhodesa! Radość Cody’ego szybko zamieniła się we wściekłość i Santino otrzymał jeszcze Cross Rhodes zanim Cody opuścił klatkę! W ringu Barrett uzyskał 2 count na Santino! Wade uwięził Santino między łańcuchami i wykonał mu potężny Big Boot. Wade zaczął walczyć z Danielem, który był bliski zapięcia Lebell Locku, lecz Barrett uwolnił się. Bryan nie zwalniał tempa i obijał rywala w narożniku. Daniel posadził rywala na narożniku, lecz Wade zepchnął go kroczem na liny i dołożył Clothesline. Barrett dołożył Power Bomb na łańcuchy i zaczął obijać głowę Bryana o pustą komorę. Wade szykował się na Wasteland dla Santino, lecz Marella złapał się lin. Barrett nie przestawał i wykonał Włochowi Big Boot. Wade obijał Santino za ringiem, lecz nagle otrzymał Flying Knee od Bryana! Daniel chciał skoczyć na Barretta, lecz ten podciął go na narożniku. Anglik szykował się na Wasteland z narożnika, lecz Marella zaatakował Wade’a. Barrett zepchnął go z narożnika, lecz nie trafił Elbow Dropem. Daniel wykonał Barrettowi Headbutt z trzeciej liny, lecz to Marella odliczył Barretta do trzech! Santino Marella eliminuje Wade’a Barretta! Daniel drwił z Santino i Marella próbował ataku, lecz po chwili otrzymał Corner Dropkick. Seria kopnięć dała Danielowi tylko 2 count! Bryan nie trafił Corner Dropkickiem i otrzymał Roullup, co dało Santino 2 count. Daniel odpowiedział poprzez Snap Suplex, lecz nie trafił Diving Headbuttem z górnej liny. Santino uznał, że to już czas i wymierzył Cobrę! Dało to tylko 2 count! Bryan szybko zapiął Lebell Lock! Marella próbował się uwolnić, lecz ostatecznie nie dał rady i niestety musiał odklepać!

Zwycięzca: Daniel Bryan; Daniel Bryan jest nadal World Heavyweight Championem! – Początek nudny, ale po wyrzuceniu olbrzymów w ringu działo się naprawdę wiele. Czekam aż Bryan straci pas, a szkoda, że nie zdobył go Santino. Gdyby zmienili mu gimmick, byłby idealnym mistrzem… - Czas: 33:58

bg34mh.jpg

jg5uoo.jpg

11ul2cn.jpg

15p3cp2.jpg

Po walce pojawił się Sheamus. Bryan chciał go zaatakować, lecz Sheamus wykonał mu Celtic Cross! Chyba wiemy, o jaki pas będzie walczyć Sheamus.

Na backstage’u Hornswoggle objadał się serem, a Natalya znów miała zapachowe problemy, więc opuściła pomieszczenie. Pojawili się Jack Swagger i Vickie Guerrero. Malec ponaśmiewał się trochę z Vickie, a to złościło Jacka, ale w obronie malca przyszedł Justin Gabriel. Panowie zaczęli się kłócić, więc pojawił się Teddy Long, który powiedział, że panowie zaraz zmierzą się na ringu… O pas US!

Walka nr 4

Jack Swagger © (w. Vickie Guerrero) – Justin Gabriel (w. Hornswoggle)

Jack od razu zdominował Gabriela. W końcu Justin powalił Jacka Clotheslinem i dołożył Spinning Heel Kick w narożniku. Springboard Crossbody dało 2 count. Gabriel dołożył niski Dropkick i Jack musiał uciec z ringu. Justin poszedł za ciosem i skoczył za ring na rywala. Gabriel chciał wykonać High Kick, lecz Swagger złapał jego nogę i uderzył nią w metalowy słupek. Z powrotem w ringu Jack nie dawał szans rywalowi, atakując jego nogę. Wystarczył Ankle Lock i Justin musiał się poddać.

Zwycięzca: Jack Swagger przez Submission; Jack Swagger jest nadal United States Championem! – Justin od jakieś czasu dostaje więcej szans i po cichu liczę na pas IC dla niego. A sama walka? Sama walka była zapychaczem – Czas: 2:59

8xvmuh.jpg

14vkwoy.jpg

Walka nr 5

Ambulance Match

Kane – John Cena

Już na początku walki obaj zawodnicy przenieśli się w pobliże karetki. Cena atakował Kane’a przy karetce, lecz Big Red Monster uderzył go noszami. Kane był blisko wsadzenia Ceny do karetki, lecz John chwycił za kolejne nosze i zdzielił nimi kilka razy Kane’a. Ten jednak wbił rywala w bandę, tylko po to, aby kilka sekund później otrzymał Irish Whip w schodki. Walka przeniosła się na ring, gdzie Kane jednym ciosem powalił Cenę. Dołożył jeszcze Big Boot i zaczął bezlitośnie obijać Cenę. Któremuś z panów pomylił się scenariusz i Cena otrzymał koślawy Corner Clothesline. John chciał już zacząć wykonywać swoje combo, lecz Kane zatrzymał to Sidewalk Slamem. Kane szykował się na Flying Clothesline, lecz John wykonał rywalowi Dropkick w powietrzu. Obaj wstali równocześnie, lecz to John wymierzył Protoplex i Five Knuckle Shuffle. Kane uwolnił się spod Attitude Adjustment i zaczął dusić Cenę w swoim stylu. Kane wyciągnął spod ringu wózek inwalidzki i chciał z nim podjechać pod karetkę, jednak w połowie drogi Jasiu się obudził i wrzucił Kane’a w barierkę i w karetkę. Cena zdzielił rywala wózkiem, posadził go na niego i z impetem wjechał w pudła obok sceny. Walka przeniosła się na trybuny, gdzie Cena pożyczył krzesło od pewnego gościa, uderzył nim kilka razy Kane’a, po czym uścisk dłoni z wypożyczającym krzesło. Następnie było to typowe dla brawlu obijanie, podczas gdy przeważali na zmianę jeden i drugi. Ostatecznie John okazał się lepszy i panowie wrócili w okolice ringu. Cena dokonał czystki stołu komentatorskiego Meksykanów (ciągle niszczą stoły komentatorom z Meksyku…) i uderzył Kane’a małym telewizorkiem. Dołożył jeszcze kilka mocnych ciosów metalowymi schodkami, aż w końcu ustawił je przy wyczyszczonym stole. Szykowało się Attitude Adjustment na stół, lecz Kane uwolnił się i wykonał Chokeslam na stół, który uległ zniszczeniu! (Niecodzienny widok Ceny na połamanym stole) Kane zawiózł Cenę na noszach aż do samej karetki. Cena już siedział w ambulansie, lecz w ostatniej chwili zdołał odepchnąć Kane’a i z niej wysiąść! John zaczął obijać rywala o karetkę i drzwiczki od niej, aż w końcu wspiął się na dach ambulansu! Kane nie czekał na niego i również tam wszedł! Kane był bliski wykonania Chokeslamu, lecz Cena uwolnił się i wykonał ATTITUDE ADJUSTMENT Z DACHU KARETKI! Cena zszedł po Kane’a i bez problemu umieścił go w karetce, która opuściła arenę!

Zwycięzca: John Cena – Szkoda, że nici z heelturnu, cały feud poszedł na marne… Sama walka była dobrym brawlem, ani przez chwilę nie było nudno. Fajna końcówka, lecz Chokeslam wyglądałby lepiej ; )

2pp0olj.jpg

2gwaz55.jpg

npgl1y.jpg

Widokiem cieszącego się Ceny zakończyliśmy Elimination Chamber, więc wjechaliśmy na ostatnią prostą na Wrestlemanię!

Elimination Chamber obejrzane, więc czas skomentować !

WWE Championship Match

Nie wiedziałem, że to powiem, ale ta walka nie spełniła moich oczekiwań ! Dolph w moim odczuciu spisał się bardzo dobrze i jak pisał patryniu przyjął on chyba najwięcej bumpów w tym matchu. Najbardziej zawiódł ten, na którego liczyłem najbardziej; Kofi Kingston. Liczyłem, że pokaże on świetne akcje tak jak to zawsze robił w tych walkach, ale teraz bardzo zawiódł. Po za tym Crossbody z komory nie pokazał nic co wpadło by mi w pamięć. R Truth, gdy wchodzi do klatki zawsze odpada jako pierwszy i tak było tym razem. W komorach pozostała jeszcze dwójka, a on po niespełna 5 minutach odleciał; przynajmniej był dłużej niż Khali. Sytuacja z Jericho trochę dziwna, nie wiem czy tak miało być czy było to ustawione, ale na pewno wyglądało groźnie. Po cichu liczyłem na jego powrót do komory po eliminacji Miza. Szkoda, a tak się nastawiałem, że z Punkiem będą tworzyć równy bój o pas. Miz; niby dobrze się spisał (ta kontra skoku CM' a na SCF, bardzo efektowna), ale nie myślałem, że tak długo tam będzie. Gdy został sam z Punkiem wiedziałem, że mistrz obroni tytuł. Zwycięstwo Punka nikogo chyba nie dziwi. Punk idzie na Wrestlemanie, Punk będzie walczył w jednym z ME !

Divas Championship Match

Nie spodziewałem się takiego dobrego pojedynku w wykonaniu pań. Dużo akcji, walka inna od typowych walk Div. Może wreszcie coś się ruszy w tej dywizji ? Zwycięstwo Beth nikogo nie dziwi i teraz tylko czekać na feud i walkę z Kharmą (?).

World Heavyweight Championship Match

Tutaj spodziewałem się dużo słabszej walki od tej z RAW, ale się pomyliłem ! Walka ta była lepsza choć połowa składu wołała o pomstę do nieba (czyt. Marella, Khali). Postawa Showa zadziwiła i można powiedzieć, że był jednym z jasnych punktów walki. Mimo, że każdy się na niego rzucał cały czas sobie radził i zrobił kawał dobrej roboty. To jak dostał się do komory Bryana; świetne. Khali wchodzi, demoluje, odpada. Świetnie. Szkoda mi Codiego, że w taki sposób został odliczony i przez kogo ? Santino, który zresztą najbardziej mnie zaskoczył ! Mimo, że raz dostawał, raz leżał i tak w kółko pokazał się z dobrej strony. Daniel Bryan obronił pas. Liczyłem na Wada Barrett' a, niekiedy nawet myślałem, że jednak wygra, ale jak został wyeliminowany widziałem już jaki będzie wynik. Santino jako ten ostatni survivor ! Był bliski zdobycia pasa, skikałtował po finisherze Rhodesa, prawie wytrzymał Lebell Lock, ale cóż... Bryan musiał obronić pas ! Mam nadzieje, że Rudy na WM' ce mu, go odbierze, bo jako mistrz jest po prostu nudnawy i nijaki.

Walka dostarczyła nam wiele emocji: Santino eliminujący dwóch przyszłych ME, prawie zdobywa pas WH, 2 olbrzymy wylatują jako pierwsze, Daniel nadal mistrzem ( :( ).

US Championship Match

Cieszy fakt, że Justin w końcu jest zauważalny i dostaje czas nie tylko na SS, ale wreszcie na PPV ! Myślę, że w końcu dadzą mu jakiś tytuł. Zasługuje na to. Sama walka to typowy zapychacz, dodana na szybko, żeby na PPV było więcej walk.

Ambulance match

Jak dla mnie najlepsza walka gali ! Panowie pokazali się z świetnej strony. Nareszcie booking przy walce Ceny jak należy. Nie, jak wcześniej. Dostaje przez całą walkę by potem nagle znikąd nabrać sił i wygrać, teraz to on więcej przeważał i pokazał, że może tworzyć dobre pojedynki nawet z Kanem. Świetny Chokeslam na stół, a to AA z karety ? Epickie ! Zabrakło mi trochę przedmiotów, których podczas takiej stypulacji mogli używać. Dodało by to na pewno więcej emocji. Zwycięstwo Jana było wiadome, w końcu musi przed walką z Rockiem być odpowiednio pod budowany.

Podsumowując:

Przyznam, że spodziewałem się trochę więcej po takiej gali jaką jest EC. Może przez tą walkę o pas WWE, po której jestem nienasycony ? Może. Jak dla mnie nie potrzebne te segmenty z Santino. Zamiast tego mogli dać jakąś porządną walkę o pasy TT. Segment na ringu podobał mi się. ADL POWRACA!! CC POWRACA !! Super !! Teraz tylko czekać co będzie działo się na tygodniówkach w drodze do WM' ki ! Galę oceniam na takie 3/6.

Raport:

Jak zawsze dobra robota 6/6.

deathnotep.png

angle_02.gif