Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

El Generico - Biografia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Guess whos back, back again,

Peri`s back, tell a friend,

Guess who's back, guess who's back,

Guess who's back, guess who's back

Guess who's back, guess who's back

Guess who's back...

Kto By się spodziewał nie ? Tak wróciłem żeby znów nadać temu działowi blasku, ponieważ beze mnie świeci tu pustkami i jest nudno (skromność...) Nie odszedłem tylko zrobiłem sobie KRÓTKĄ przerwę, troche brakowało mi tego wszystkiego więc dlaczego by tu nie wrócić ? Zawsze będzie mnie tu ciągnęło.... Ok bez dalszego pie,rdolenia (bo się rozpłacze) jestem dumny przedstawić wam nową biografię napisaną przeze mnie. Dzisiaj przybliże wam postać The Generic Luchadora, Dumy Tijuany, wrestlera rozpoznawanego przez każdego fana sceny niezależnej i nie tylko, jest on naprawdę świetnym zawodnikiem... Przed Wami El Generico !! Olé!

el-generico-bio.jpg

Wstęp

Rami Sebei (urodzony 12 lipca 1984) jest Kanadyjskim wrestlerem, lepiej znanym pod pseudonimem El Generico. Choć jest z Kanady, Generico gra gimmick luchadora z Meksyku. Jest on byłym PWG World Championem i pięciokrotnym World Tag Team Championem ( 2x z Kelvinem Steen`Em i po razie z Quicksilverem, Human Tornado i Paulem London`Em). Był on również RoH World Tag Team Championem (w drużynie z kelvinem Steen`em), jest o obecnym ROH World Television Championem.

Pro Wrestling Guerrilla

Generico wypromował się w Kanadyjskiej federacji - International Wrestling Syndicate, której zawodnicy zawodnicy zaczęli regularnie występować w Stanach. Występy te zostały rozpoczęte w roku 2004, co umożliwiło rozsławienie zawodników federacji w Ameryce. W ten właśnie sposób Generico został zauważony przez popularną amerykańską federacje niezależną – Pro Wrestling Guerrilla. Od tamtego czasu, Generico zdobył w federacji PWG World Championship i pięciokrotnie PWG World Tag Team Championship (raz z Humanem Tornado, Paulem Londonem i QuickSilverem, 2 razy z Kevinem Steenem)

24 lutego, 2007 Generico pokonał byłego partnera – Human Tornado wygrywając PWG World Championship. Później w tym samym roku, gdy Generico nadal był World Championem, wraz z Kevinem Steenem pokonał PAC`a i Rodericka Stronga o pasy Tag Team.

W połowie 2009, Generico wdał sięw długi feud z Tag Team`em Men of Low Moral Fiber (Kenny Omega i Chuck Tayltor) „rekrutując” Colta Cabane i byłego partnera – Humana Tornado by stanęli po jego stronie.

Na 6 corocznym show PWG, Threemendous II, 2 Skinny Black Guys ( Generico I Human Tornado) pokonali TT Championów – The Young Bucks w non-title match`u, była to pierwsza przegrana Bucks`ów w Tag Team matchu od półtora roku. 21 listopada 2009, podczas drugiego dnia Battle of Los Angeles, Generico i Kevin Steen przegrali walkę o pas z The Young Bucks. Po Walce Generico i Cabana uratowali nowego PWG World Championa – Kenny`ego Omega przed Brianem Kendrickiem i The Young Bucks, zawierając z nim pokój mając wspólnego wroga.

tumblr_l8uvpdjGL01qcxnpeo1_500.jpg

9 maja 2010, Generico wraz z Paulem Londonem stworzył Tag-Team zwany ¡Peligro Abejas! (Niebezpieczne pszczoły!) by wziąć udział udział w corocznym DDT4 eight-team tournament. Po pokonaniu Chuck`a Taylora i Scotta Losta w pierwszej rundzie i Briscoe Brothers w półfinale.W finale zmierzyli się z The Young Bucks. Walka ta skończyła się zwycięstwem ¡Peligro Abejas!, którzy oprócz zwycięstwa w turnieju zdobyli PWG World Tag Team Championship. 11 Grudnia, 2010 Generico zdobył shota na PWG World Championship, broniąc PWG World TT Championhip w walce przeciwko Chrisowi Hero i PWG World Championowi – Claudio Castagnoliemu (The Kings of Wrestling). Generico wykorzystał title shota 29 stycznia 2011, podczas WrestleReunion 5, lecz Claudio Castagnoli obronił swój pas. 9 kwietnia , Generico w drużynie z Ricochet`em (który zastąpił Paula Londona, ponieważ ten nie mógł uczestniczyć w walce) przystąpił do obrony PWG World TT Championship, niestety musiał uznać wyższość The Young Bucks. 20 Sierpnia, Generico wziął udział w 2011 Battle of Los Angeles, pokonując Claudio Castagnoliego i Willi`ego Mack`a w odpowiedni w pierwszej rundzie i półfinale, później tej samej nocy, pokonał on starego rywala – Kevina Steen`a, jednocześnie wygrywając turniej i zostając jedyną osobą, która zdobyła tytuły PWG World i World Tag Team i wygrała DDT4 i Battle of Los Angeles. Dzięki temu Generico zyskał Title shota na pas PWG World, który należał do Steen`a. 22 października El Generico pokonał Kevina Steen`a w ladder matchu, dzięki interwencji pozaringowej Young Bucks`ów, zdobywając pas po raz drugi

Chikara

19 lutego 2005, Generico zadebiutował w federacji Chikara, biorąc udział W 2005 Tag Wordl Grand Prix, w drużynie z Kevinem Steenem jako Team IWS. Drużyna reprezentująca IWS doszła do ćwierćfinału gdzie została pokonana przez SuperFriends (Chris Hero & Mike Quackenbush)

El Generico wrócił do federacji trzy lata później na turniej King of Trios 2008, drużyna oprócz niego składała się z Playera Uno i Stupefied ponownie jako Team IWS. Po pokonaniu Family (Arik Cannon, Darin Corbin & Ryan Cruz)w pierwszej walce, zostali wyeliminowani w tym samym dniu przez Los Luchadores de Mexico (Incognito, Lince Dorado i El Pantera), którzy wygrali cały turniej. Następego roku (2009) 27 Marca, Generico powrócił by znów walczyć o zwycięstwo w King of Trios, tym razem reprezentując PWG w drużynie w której skład wchodzili również Matt i Nick Jackson. Drużyna z PWG została wyeliminowana w pierwszej rundzie przez Osirian Portal (Amasis, Escorpion Egipcio i Ophidian) następnego dnia El Generico "wszedł" do turnieju Rey de Voladores, lecz został pokonany przez Kote Ibushiego w four-way elemination matchu (półfinał), oprócz tej dwójki w walce uczestnicył Jigsaw i Nick Jackson.

Następny występ "Generic Luchador" zaliczył prawie dwa lata później - 23 stycznia 2011, przegrywając z Eddie`m Kingstonem. Na King of Trios 2011 "wybrał się" wraz z 3.0 (Scott Parker i Shane Matthews) tworząc ¡3.0le!. Drużyma została pokonana przez The Osirian Portal. Natępnego dnia Generico wziął udział w swoim drugim Rey de Voladores pokonując Pinkiego Sancheza, Zack`a Sabre Jr, i Marshe Rockett`a w four way elminaton dochodząc do finału , który odbył się następnego dnia. W finale El Generico zmierzył się z 1-2-3 Kidem, jednocześnie tę walkę wygrywając ! Następny powrót do Chikary nastąpił 30 lipca, 2011, gdzie nastąpiła reaktywacja ¡3.0le!. Drużyna Generica pokonała w ten dzień trio - F.I.S.T (Chuck Taylor, Icarus i Johny Gargano). Następnego dnia zawodnicy z ¡3.0le! zostali pokonani przez Spectral Envoy (Frightmare, Hallowicked & UltraMantis Black) w six man tag team matchu.

Ring of Honor

El Generico zawalczył po raz pierwszy dla RoH w roku 2005, zdobywając miejsce w Four Corner Survival matchu na Do or Die IV. Wraz z Ring Crew Express (Dunn i Marcos) stworzył drużynę na Trios Tournament 2005, przegrywając z The Rottweilers. Na Stalemate, Generico przegrał z Roderickiem Strongiem, następnie na New Frontiers Generico wraz z Sal`em Rinauro stanął do walki przeciwko Embassy… i przegrał. Zawalczył on jeszcze tylko w kilku walkach, najpierw przegrał z Austinem Ariesem na Fate of Angel, później doznał swojego pierwszego sukcesu w RoH – wygrywając z Kevinem Steenem na The Homecoming ( w meczu, który nie pojawił się nawet na DVD z eventu)

Warto odnotować, że zarówno El Generico jak i Kebin Steen Przestali stanowić większą część organizacji w podobnym czasie. Krytyka obu wrestlerów była zauważalna głównie wśród fanów RoH, którzy uważali, że obaj wrestlerzy nie są godni bytu w rosterze federacji.(dzięki Pro) Jednak tak naprawdę nie był to ich ostatni występ w federacji.

Generico powrócił do federacji pod koniec roku 2006 na Dethroned, gdy został on pokonany przez dużo większego Brenta Albrighta. Następnie przegrał on w Four Corner Survival matchu w walce przeciwko Jimmy`emu Rave`owi na Final Battle 2006

Kevin_Steen_and_El_Generico_1.jpg

W roku 2007, El Generico stworzył drużynę z Kevinem Steen`em, Tag Team zadeiutował na Fifth Year Festival w przegranej walcę z Briscoe Brothers. Tak jak w większości poprzednich walk zostali oni pokonani, lecz dzięki tej walce rozpoczął się feud z braćmi Briscoe, który dał im pełne uczestnictwo na większości eventów. Przez rok 2007, drużyny ciągle ze sobą rywalizowały, zostawiając po sobie wiele bardzo dobrych i godnych zapamiętania walk np. walka na PPV – Driven. Feud zbliżał się do końca po brutalnym Street Fight matchu podczas pierwszej nocy Death Before Dishonor V, walkę tę wygrali Kevin Steen & El Generico

Również tym razem, Generico pokazał się jako wrestler “solowy”, podczas bardzo dobrego runu na Race to The Top 2007, pokonując po kolei – Deliriousa, Chris`a Hero, Davey`a Richardsa, przegrywając w finale z Claudio Castagnolim

Po zakończeniu feudu z Briscoe Brothers, Generico i Steen spędzili kilka miesięcy na konflikcie z Hangmen Three, który trwał jeszcze w roku 2008. Poprzez wiele wygranych zyskiwali sobie coraz wyższą pozycję pośród Tag Teamów zdobywając szansę na zdobycie tytułu podczas turnieju Up For Grabs, niestety przegrali w finale z The Age of the Fall (Jimmy Jacobs & Tyler Black)

Generico zmierzył się z RoH World Championem Nigel`em McGuinessem na Age of Insanity w bardzo wyrównanym i zaciętym starciu, lecz odklepał po założonym London Dungeon

19 Września 2008 Generico i Steen doczekali się i wreszcie zdobyli ROH World TT Championship pokonując The Age of the Fall at Driven

Generico przegrał następną walkę z McGuinessem na Glory by Honor VII. Kolejna walka między tą dwójką odbyła się na Caged Collision, niestety trzecia przegrana Generico. 10 kwietnia 2009, podczas tapingu Generico i Steen stracili ROH World Tag Team Championship na rzecz The American Wolves ( Eddie Edwards & Davey Richards) Niedługo później Generico doznał urazu kolana, co zmusiło go do przerwy.

DSC_0683.JPG

19 Grudnia 2009 na Final Battle, pierwszego PPV nadawanego na żywo przez ROH, po porażce z The Young Bucks, Steen zaatakował Generico równocześnie przechodząc Heel Turn. Po tym wydarzeniu Generico założył drużynę wraz z Coltem Cabaną i w dwójkę prowadzili feud ze Steenem i jego nowym partnerem Steve`m Corino. Na następnym PPV – The Big Bang!, Generico i Cabana pokonali Steena i Corino, poprzez dyskwalifikacje, która nastąpiła po tym jak Steen zaatakował krzesłem Generica. 19 Czerwca Death Before Dishonor VIII, Generico przegrał walkę z Kevinem Steenem. 11 Września na Glory By Honor IX Generico i Cabana pokonali Steena i Corino w Double Chain Matchu, po załozeniu dźwigni przez Cabane na Corino. Po walce Kevin Steen zaatakował Generico i ściągnął mu maskę.

screen-capture-16.png

18 Grudnia na Final Battle 2010 El Generico i Steen zakończyli swój trwający rok feud , w której Generico na szalę postawił swoją maskę a Steen karierę w ROH. Walkę tą wygrał Generico, zmuszając Steena do opuszczenia federacji. 2 Marca 2011, RoH ogłosiło podpisanie nowego kontraktu z Generico.

1 kwietnia podczas pierwszej nocy “Honor Takes Center Stage”, Generico przegrał z Michaelem Elginem ze stajni House of Truth, po interwencji człowieka w masce. Następnego dnia, Generico pokonał innego członka House of Truth – Rodericka Stronka, lecz po walce został zaatakowany przez Elgina i Trutha Martiniego. Colt Cabana ruszył mu na ratunek ale został zatrzymany przez innych członków House of Truth. Doprowadziło to do interwencji Christophera Danielsa, lecz skończyło się to atakiem na Generico, Angel`s Wingsami dla Cabany i Heel Turnem Danielsa, który dołączył do House of Truth. 26 czerwca na Best In The World 2011, Generico pokonał Danielsa zdobywając ROH World Television Championship. Niestety stracił go już 13 sierpnia na rzecz Jaya Lethala.

Dragon Gate

Pod koniec roku 2007 El Generico wybrał się do Japonii, gdzie walczył dla federacji jako gaijin (tak nazywano obcokrajowca) reprezentując stajnie New Hazard.Po kilku walkach powrócił do Stanów. Powrócił do federacji w lipcu 2008, gdzie został zapowiedziany jako członek Tozawa-juku (uczeń z wymiany zagranicznej). Znaczenie Generico zauważalnie wzrastało z każdym zwycięstwem, niedługo później Tozawa Juku zostało rozwiązane, a wszyscy uczniowie osiągnęli wyższe stopnie.

Inne Federacje

W październiku 2009 El Generico przyleciał do Polski biorąc udział w jednej walce dla federacji Do or Die (DDW), która odbyła się w Warszawie. Walka ta była Main Eventem gali, w starciu tym pokonał on Michaela Kovaca. W maju 2010, Generico wziął udział w main evencie Show Capital City Championship – Stand Alone. 23 października, Generico zawalczył w Show inauguracyjnym Pro Wrestling Superstars, gdzie wraz z Paulem Londonem pokonał Joey`a Silvie i Jake Manninga

11 stycznia, 2011 Generico zawalczył w pierwszy tryout dark matchu dla Total Nonstop Action Wrestling (TNA) przegrywając z Amazing Red`em. Następnego dnia Generico pokonał T.J Perkins`a w innym dark matchu.

20 kwietnia, 2011 Generico zadebiutował w Ameryce Południowej , dokładnie w Leader Wrestling Association (LWA), mierząc się z Apocalipsis`em, Axl`em i Kaiser`em o tytuł #1 condentera na główny pas. Zwycięsko z tej walki wyszedł Kaiser. 24 kwietnia, El Generico zawalczył dla federacji Xplosion Nacional de Lucha (XNL) , przegrywając z Crazy Sid`em walkę o #1 condentera na pas XNL, w walce tej uczestniczył również XL

Zakaz kopiowania całości lub fragmentów bez mojej zgody

Biografia napisana dla Pro... Ciekawe czy jeszcze o tym pamięta :D

Pro dziękuje Ci za pomoc :)

W rozdziale o Japonii mogą być błędy bo naprawde tego nie ogarniam.

Tak Wróciłem ;)

Tak Bio będą regularnie (tak sądze)

Prosiłbym o jakieś komentarze :D

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

2

• Godzila

2

• patryniu

1

• Vejder

1

Top użytkownicy w tym temacie

Stawiam ci piwko naprawde zajebiste bio a co najważniejsze dużo dowiedziałem sie o EL GENERICO.OLE!!!. :D

Stawiam ci piwko naprawde zajebiste bio a co najważniejsze dużo dowiedziałem sie o EL GENERICO.OLE!!!.

Nie chcę w żaden sposób negować Twojej wypowiedzi, ale coś mi się zdaje, że w ogóle tego nie przeczytałeś, a posta napisałeś tylko po to aby coś napisać. Zgadza się?

W prawdzie w ogóle ten zawodnik mnie nie interesuje, ale w związku z tym, że chcę poszerzać swoją wiedzę o wrestlingu to przeczytam. Mam nadzieję, że biografie będą się pojawiały, a chociaż będziesz aktualizował obecne i wreszcie ten dział w jakiś sposób będzie żył.

Chłopak utytułowany, występował w różnych federacjach i pochodzi z Kanady. Szczerze mówiąc to nie spodziewałem się takiej historii. Po gimicku spodziewałem się zawodnika pochodzącego z Meksyku, Japonii, a tu Kanada. Partnerstwo z Kevinem Steenem raczej wyszło mu na dobre. Ale przecież każda "przyjaźń" się kończy feud'em i w tym przypadku było tak samo. Kevin Steen ściągnął mu maskę i można powiedzieć prawdziwy wrestlingowy Happy End... El Generico był w Polsce? Chrzanisz! No proszę. Tegoż tom się nie spodziewał.

Dzięki :t_up:

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Jeden z nielicznych luchadorów występujących w USA których cenię.Zazwyczaj jeżeli w stanach ktoś walczy w Masce to ma gimmick spot małpki z Meksyku. Generico jest zaprzeczeniem tej teorii,mimo maski nadał swojej postaci świetny charakter.Jest w nim trochę z comedy gimmick ale i powagi. Świetnie spisał sie w feudzie z Steenem i nadal robi genialne walki.Co do bio to jak zawsze świetna robota w twoim wykonaniu.

#SmartFanZone

Myślałem, że dużo wiem Generico, jednak się myliłem, ale teraz już wiem o wiele więcej :) Tak jak Yao napisał, jeden z nielicznych w USA. Uważam że jego umiejętności o wiele przwyższają Reya Mysterio czy nawet Sin Carę, oglądałem kilka jego walk. Dzięki za biografię, czekam na więcej

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Vader nie przesadzaj. Ludzie pokroju Misterio Jr. czy Mistico to inna bajka.Preferują inny styl i niema co tu ich porównywać to tak jakbyś mówił że Mistico jest lepszy od Kurta Angle tylko dla tego że Kurt nie robi La Mistica.

#SmartFanZone

Dobra luz teraz gdy napiszesz coś pod czyjimś BIO to napiszą ci że wogule tego nie przeczytaleś hahahahaha.Nie rozśmieszaj mnie =)) .

Patryniu/ Człowieku, co ty chcesz udowodnić? Coś takiego można napisać bez czytania, tylko po to aby "zaistnieć". O gramatyce to już nie wspomnę.. Ale jak tam sobie chcesz. Skoro piszesz, że przeczytałeś to mi nic do tego. :roll:

Oglądając jeszcze ROH i PWG zawsze podziwiałem Generico. Później przerzuciłem się na Lucha (zresztą za sprawą autora tejże biografii :D ). W obecnej chwili rzadko oglądam jakąkolwiek galę z udziałem Generico i troszkę mi go brakuje, ale niestety życie jest brutalne i ostatnio swój czas poświęcam jedynie WWE. Peri, bardzo cieszę się z powodu, iż wracasz. Życzę wielu komentarzy i chęci do pisania kolejnych biografii. Teraz klikam przycisk "Wyślij" i zabieram się do czytania kolejnej biografii :D.

Dzięki wielkie za biografie w ogóle nie wypadłeś z formy w pisaniu biografii. Co do zawodnika to jak dal mnie Generico jest bardzo dobrym wrestlerem ma wielkie umiejętności stoczył on wiele świetnym pojedynków min. ten ze Steenem. Jeszcze raz dzięki za biografie ;).