Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pomysł na walkę MitB na WM 28? Dobre rozwiazanie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

WWE-Money-in-the-Bank.png

Walka MitB z udziałem byłych mistrzów? Dobry pomysł?

Tak, dobrze przeczytaliście. Przeglądając w nocy strony z newsami natknąłem się na pewnego newsa o pomyśle CT na temat Money in the Bank Ladder Matchu na Wrestlemanii XXVIII! Padł pomysł, aby w tegorocznym (powracającym na WM'kę) Mitb Ladder Matchu udział wzięli byli posiadacze pasa WWE lub WHC! Jeszcze nigdy nie było takiego pomysłu. Walka ta już od kilku lat jest nadzieją dla Mid-Card'erów, aby mogli przebić się do Main Eventu! Wiele gwiazd właśnie dzięki wygraniu walizki wskoczyli do ME i zostali mistrzami. Przykładami są choćby The Miz, Bryan czy też Swagger. W tym roku padł pomysł, aby to skład Mitb Ladder Matchu utworzyli byli mistrzowie czyli byli/obecni Main Eventerzy. Wymienia się takich zawodników jak min.: Jack Swagger, Randy Orton, Alberto Del Rio, Mark Henry, Christian i Kane. Każdy z nich był chodź raz mistrzem WWE lub WHC. Osobiście cieszę się, że Mitb Ladder Match powraca na Wrestlemanię ale czy to dobry pomysł aby uczestniczyli w nim takie "gwiazdy"? Jak na razie jest to tylko pomysł i nie wiadomo czy to się sprawdzą ale chciałbym podyskutować na ten temat i poznać wasze zdanie na ten temat, bo wiem, że WWE lubi zaskakiwać i do takiej walki może dojść. A teraz kilak pytań. Cieszycie się z powrotu MitB Ladder Matchu na WM? Nie lepiej aby uczestniczyli w nim przeciętni zawodnicy, którzy dzięki wygranej będą mogli się wypromować, wykorzystać kontrakt i stać się mistrzami WWE, WHC po raz pierwszy? Czy to dobry pomysł aby w tej walce wystąpili sami byli mistrzowie? Czemu ma służyć to posunięcie? Jeśli ten pomysł się sprawdzi to kogo byście chcieli zobaczyć w tej walce? I ogólnie co o tym sądzicie?

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SZEW

1

• Brem

1

• Blazi

1

• Clown.

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

No więc ja z wielką chęcią zobaczyłbym walkę MitB na wrestlemanii, ostatnia WM-ka była do kitu, poza jedną fajną walką zawiodła na całej linii, brak meczu o walizkę był bardzo widoczny. On po prostu MUSI być na WM, zeszły rok to pokazał, poza tym wkurzało mnie bieganie z czerwoną i niebieską walizką, ponieważ były one przypisane do brandów, cel był już z góry wiadomy, zanim zrobiono oddzielną galę MitB było więcej nieprzewidywalności, może na raw, może na sd! może na ppv, ale nie wiadomo na który pas i tak powinno zostać, 2 walizki to za dużo moim zdaniem. Jeżeli chodzi o pomysł walki samych byłych mistrzów, nie uważam go za dobry, o ile powinni stanowić połowę składu walki to nie całość, fakt że braliby udział sami dobrzy zawodnicy, ale do takich walk potrzebni są jeszcze lotnicy. Będę zawiedziony jeżeli skład który podałeś się sprawdzi, liczyłem na pojedynek Alberta z Reyem, myślę że są w stanie wykręcić zajebistą walkę. Poza tym oprócz CC i ADR to same drewna i kloce, jak oni mogą wykręcić dobrą walkę MitB? To tyle ode mnie. Dzięki za dyskusje.

iBzvb2JSpQNRM.gif

Szczerze mówiąc wolałbym aby w lipcu odbywała się gala MitB a nie aby na WM była jedna walka jeszcze do tego na słabym poziomie. Chciałbym aby w walce MitB na WM walczyli zawodnicy z umiejętnościami a nie na przykład taki Mark Henry który bo drabinie wchodzi 5 minut. Chciałbym aby powrócił John Morrison z nim była by ta walka o wiele lepsza a najlepiej by było gdyby wygrał jednak to chyba niemożliwe. Jednak gdyby w tej walce wziął udział Evan Bourne, Kofi Kingston, Primo, Hunico, Cody Rhodes, Wade Barrett wtedy ta walka za pewne bardzo by się podobała. Wolałbym aby w tej walce wystąpili młodzi zawodnicy którzy mają szansę na wielką karierę w WWE. Chciałbym aby MitB wygrał Cody Rhodes lub Wade Barrett jednak w ogóle nie wiadomo czy wezmą udział w tej walce bo mogą walczyć w jakiejś innej walce np. 1vs 1. Nie ma wątpliwości jednak że ta walka przyniesie większe emocje na WM. Szkoda jednak że nie będzie już gali MitB bo fajnie by było aby to dwóch zawodników miało walizkę MitB jak ostatnio Del Rio i Brayan. Tyle ode mnie zobaczymy co będzie po WM i kto zdobędzie walizkę na razie jednak dzięki za dyskusje ;)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Ja zdecydoawnie ciesze się że walka MitB wróciła na WM'ke! Czyli tam gdzie jej miesjce. WM'ka ucierpiała na jej stracie, prestiż walizki ucierpiał i z roku na rok cierpiałby bardziej, przy dwóch walizkach rocznie przestają być one aż tak prestiżowe i wyjątkowe przez co z braku pomysłu dostawaliby je takie Bryan'y... Tak więc bardzo się ciesze że gala MitB zniknęła z karty gal i że walka o walize wróciła na najwazniejszą galę roku. Co do pomysłu z byłymi mistrzami hmm... Z jednej strony pomysł bardzo fajny, coś nowego i całkiem ciekawego. I jak dla mnie zwycięsca w tym roku może być tylko jeden i jeżeli będzie inny to będę bardzo zawiedziony. Oczywiście chodzi mi o Dolph'a Ziggler'a! On musi dostac walizke w tym roku, po prostu musi bo nikt na nią tak nie zasługuje. I w razie gdyby ktoś miał wątpliwości, tak był on posiadaczem pasa WHC, co prawda przez jakieś 15min i w bardzo naciaganych okolicznościach ale liczy się fakt więc ma prawo znaleść się w takiej walce. Zastanawia mnie też pewien fakt. Jeżeli wepchna ME'erów do walki o walizke to znaczy że nie będa oni mieć swoich programów i walk na najwazniejszej gali roku? ;> Taki Orton np wystapi tylko w walce o walizeczke i tyle? ;>Bo w końcu nie ma tych byłych mistrzow aż tak wielu żeby zebrać 8 nie angażując tych waznych postaci. Kto wchodzi w gre? Del Rio, Big Show, Jericho (odpada bo raczej będzie walczył z Punkiem), Christien, Punk (odpada bo raczej będzie mistrzem), Bryan (który do tegi czasu mistrzem już nie będzie), Ziggler, Swagger, Cena (odpada bo Rock), Kane, Henry, Mysterio, Orton, Sheamus (odpada bo wygrał RR), Khali, Miz, HHH i Taker (odpadają obaj). Czyli odliczając odpadniętych wchodziłoby w gre 12 osób no i w sumie Booker też by wchodził w grę to niech będzie że 13. Hmm no to zakładając że te pozostałe 4-5 osób się złączą w dwa feudy to i tak by tych walk wychodziło na tą gale mało a niewiem czy się zdecydują wrzucić większośc ME w jedna walkę a karte zapchać midcardem ;> Tak więc pomysł sam w sobie ciekawy ale nie wiem czy realny. Tak czy siak walizke ma dostać Ziggler!!!

Money In The Bank, wszystko powraca na swoje miejsce. Ten mecz właśnie jak wszyscy zapewne wiecie zapoczątkowany został na Wrestlemanii. Publika zakochała się w tej stypulacji. MITB Ladder Match dołączył do grona najbardziej prestiżowych pojedynków w pro-wrestlingu. Pewnego dnia postanowiono wycofać ten meczyk z Wrestlemanii i utworzyć nowe, oddzielne PPV gdzie odbywały się aż dwa takowe starcia. Zdania były podzielone. Jedni mówili, że jednak MITB pasuje bardziej do największej ze scen, że dwie walizki w ciągu roku to za dużo. Ja szczerze mówiąc stałem i stoję po środku. Każdy ma troszkę racji. Teraz już wiemy, że MITB powróci na najbliższą Wrestlemanię. Chyba jednak takie rozwiązanie jest dobrym posunięciem ze strony WWE. Jednak organizacja przyzwyczaiła nas do tego specyficznego starcia na największej gali w roku. Jedna walizka w roku podniesie jeszcze bardziej ważność pojedynku. Kolejnym planem WWE jest ciekawy skład tego meczu. Jak wspomniał Blazi koncepcja zakłada, że to byli mistrzowie mają znaleźć się w tymże boju. Czy upchanie dużych gwiazd w tym starciu jest dobre? I tak i nie. Niektórzy zupełnie mi tam nie pasują. Orton, Del Rio i Kane powinni wziąć udział w singlowych meczach, a reszta mogłaby zostać. Wolałbym zdecydowanie oglądać młodych i zdolnych zawodników, którzy nie mieli jeszcze okazji by się pokazać. To byłaby dla nich ogromna szansa na wybicie się. Zakładając że zdobędzie walizkę Orton no to co? Ja szczerze mówiąc nie wyobrażam go sobie z walizką. Lepiej dać to komuś młodemu, a Randy'emu rozpisać singlowy program. Vince chce ustanowić najbliższą Wrestlemanię jedną z najlepszych w historii, dlatego wydaje mi się właśnie, że dlatego chcą meczu na drabinie z tymi największymi. Podsumowując stwierdzam, że mimo wszystko to nie jest najlepszy pomysł, część w meczu może zostać, ale kilku zawodników przydałoby się stamtąd wykurzyć.

Jak dla mnie fakt, że MitB wraca na Wrestlemanię jest tylko i wyłącznie powodem do radości. Ta walka jakoś bardziej pasuje mi do Wuemki, może dlatego że jestem przywiązany do tradycji, a może dla tego, że 2 walizki to trochę za dużo? Sam już nie wiem, wiem na pewno że już nie mogę się doczekać. Pojawia się tylko pytanie odnośnie składu. No właśnie,mam nadzieję że to, że byli mistrzowie mieliby wziąć w nim udział okaże się zwykłą plotką. Z tego co pamiętam, już raz coś takiego miało miejsce i moim zdaniem dla całej WrestleManii nie skończyło się to niczym dobrym. Konkretnie byłą to WrestleMania 23 - w składzie znaleźli się m.in. Randy Orton, Edge, Kennedy, Punk, Booker T, Hardy, Benoit. Te gwiazdy powinny brać udział w singles matchach, a sama w sobie WrestleMania wiała nudą. MitB wcale nie wyszedł tak dobry jak miał, a praktycznie tylko dwie walki z udziałem Takera i Batisty oraz Michaelsa i Ceny dały radę, bo Lashley z Umagą też się chyba nie popisali, nie pamiętam dokładnie. W tym roku miejsce powinni mieć zagwarantowane Rhodes i Ziggler, ew. Barrett, o ile nie zostanie wciągnięty do feudu z Ortonem albo Sheamusem i walka 1 vs 1 na WrestleManii, a na to się moim zdaniem zanosi. Z byłbych mistrzów pasuje mi tam, hmmm Christian, Swagger, Henry, na pewno nie Kane. Można by było wcisnąć tam nawet takiego Foleya, myślę że z chęcią by wystąpił i nawet jeśli nie mógłby dać z siebie wszystkiego to i tak pokazał by kilka fajnych akcji. To tyle ode mnie :)

Co do powrotu Money In the Bank na WM, myślę że to dobre rozwiązanie. Jest to mecz bardzo prestiżowy i zapewniający rozrywkę, więc zasługuje na pojawienie się na najważniejszej gali w roku. Moim zdaniem, zeszłoroczna gala MitB wypadła lepiej niż WM-ka, która bez tego meczu jest niekompletna. Poza tym dwie walizki to trochę za dużo. Natomiast jeśli chodzi o występowanie w MitB byłych mistrzów to nie sądze, aby się to przyjęło. Przecież taki np. Orton i tak prędzej czy później dostanie swoje złoto, a midcarder zdobywający w ten sposób pas na dłużej zostaje w main evencie.