Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

BGZ MOTYC 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Chyba wiadomo o co się rozchodzi. Wpisujecie tutaj walki z tego roku, które Waszym zdaniem zasługują na przynajmniej cztery gwiazdki(najlepiej zaraz po obejrzeniu, zeby potem nie było pisania w grudniu o walkach z Wrestlemani). Niech ten topic działa, a pod koniec roku zrobi się ankietę i wybierzemy najlepszą ;)

Dla mało kapujących, w spoilerze schemat:

TNA Lockdown 2011

X vs X - UZASADNIENIE - Ocena, np. ****

Posty łamiące "regulamin" będą usuwane.. :bla:

Royal Rumble 2012:

Royal Rumble Match - **** - Sam RRM był nawet dobry ale gala byłą IMO słaba.. Mogli się postarać bardziej.. A wracając. RRM z początku był dla mnie nudny, Miz i Cody wywalający po kolei każdego, potem wpadli tacy jak Epico, Duggan, Cole, Lawler :censored: , którzy po chwili wypadli... Zamiast nich mógł wejść Kane lub np. powracający Taker czy coś, a nie z numerem 28(?) Otunga :t_down: . Na prawdę. Ocena walki IMO była by mniejsza gdyby nie przyzwoita końcówka, która nie oszukujmy się uratowała walkę i galę(?). Takie moje zdanie.

Edytowane przez Gość

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hacjend

2

• kk1997

2

• fanfanfan

2

• Kotleten

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Royal Rumble Match - *** i 1/2* - Walka dobra. Fajne powroty ale też nie potrzebne wejścia do ringu takich jak Lawler czy Cole czy nie lepiej już było dać Kane czy tam nawet Drewa czy Brudusa zamiast ich walki ? Do tego bardzo fajna końcówka walki no i niespodziewany zwycięzca.

Royal Rumble Match - *** i 1/2*
Wpisujecie tutaj walki z tego roku, które Waszym zdaniem zasługują na przynajmniej cztery gwiazdki

TadziuU nie chcę, żebyś się obraził czy coś, ale czytanie ze zrozumieniem nie boli :P

El Generico vs Dick Togo - PWG "FEAR" 2011 (****)

Na początek, małe sprostowaie, ponieważ gala odbyła się 10 grudnia zeszłego roku, ale wyszła zaledwie kilka dni przed KRR3, więc daję ją tutaj. Togo i Generico stworzyli zajebiste widowisko. Czysty i wspaniały wrestling match. Był w nim tylko jeden mankament, a mianowicie brak emocji, gdyż walka była na zasadzie Non-Title, zresztą nawet jeśli walka byłaby o tytuł to i tak Generico by wygrał. Ale pomijając ten drobny szczegół walka była wspaniała i fenomenalna. Świetny wrestling match z masą przyjemnych dla oka dźwigni i rzutów oraz genialnymi akcjami pod koniec walki. Walka miała być świetna i wogóle moich oczekiwań nie zawiodła. Takie walki pokazują, że PWG to najlepsza federacja wretlingowa na świecie. Osobiście nie mogę się doczekać na KurtRussellReunion 3, gdyż tam powinno być w czym wybierać, jeśli chodzi o świetne walki.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• 1 miesiąc temu...

WrestleMania 28: The Undertaker vs Triple H Hell in a Cell match with specjal guest referee Shawn Michaels - *****

Jak dla mnie 5 star! Panowie emeryci po raz kolejny uratowali WrestleManie (w przypadku Undertakera chyba 4 raz z rzędu najlepsza walka gali!) Najlepszy hell in a cell match w ostatnich latach, tak jak pisałem w wynikach w tej walce było wszystko - rzucanie przeciwnikiem o ring, schody, klatke, rzucanie sie schodami, pierdylion chairshotów, dobre tempo, furie, zwroty akcji, emocje, kilka pogiętych krzeseł, ślady po uderzeniach, nawet pare kropelek krwi czy uszkodzony łuk brwiowy Huntera, dobre 30 minut porządnej rozrywki, moim zdaniem jedynym minusem tej walki było to, że panowie emeryci dostali zbyt malo ( :!: ) czasu, bo zwłaszcza Undertaker (po raz kolejny :!: :!: :!: ) dałby rade powalczyć jeszcze z 5 minut, a walka była tak dobra, że nie chciałem żeby się konczyła. Jak Cena dostał za walke z Punkiem 5 stara, to ta walka, przy tej podbudowie, psychologii ringowej i samej walce po prostu musi dostać 5 gwiazdek!

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

Wrestlemania 28: Undertaker vs Triple H - Hell in a Cell Match - And Of an Era ****

Walka może konkurować na walkę roku. Mimo, że to nie było to samo co rok temu, tutaj też dali bardzo dobre widowisko, były krzesła, młotek, schody, był również Michaels i jego ingerencje, kikałtowanie po finisherach było jak i emocje. Już myślałem, że po wspólnej akcji Triple H' a i Shawna nastąpi koniec streaku. Były również przebłyski Nochala na heela. Podsumowując najlepsza walka tegorocznej WM' ki !

deathnotep.png

angle_02.gif

WrestleMania 28

The Undertaker vs Triple H

Hell in a Cell match with Special Guest Referee: Shawn Michaels

***** (5 gwiazdek).

Absolutnie zgadzam się z Piledriver'em. Ta walka pokazała, że obaj panowie są jeszcze w dobrej formie i potrafią zrobić kawał dobrej walki! Można było spodziewać się tego, że tempo bedzie słabe jak rok temu, a tym czasem w tym roku wyszło iście zajebiscie! Michaels w tej walce dodawał dużo od siebie co również wyszło tej walce na plus, zobaczyliśmy dobrze wykorzystaną stypulację, co ostatnio w WWE nie jest aż takie oczywiste. Również w czym miał rację Piledriver to to, że panowie mogliby dostać jeszcze więcej czasu, bo szczerze, to mocno zdziwiłem się, gdy ten genialny pojedynek trwał, a tu już koniec, myślałem, że jeszcze czymś nas zadziwią. Podsumowując tej walce nie brakowało nic, był klimacik, była świetna stypualcja, były przedmioty, było tempo, całokształt zasluguje na 5 gwiazdek.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

WrestleMania 28

The Undertaker vs Triple H

Hell in a Cell match with Special Guest Referee: Shawn Michaels

****1/2 (4,5 gwiazdek).

Naprawdę walka wielka. Emocje w niej były naprawdę ogromne. Trójka legend w ringu. HBK, The Game oraz DeadMan z ogromnym streakiem na WM'ce. Pod względem technicznym nie było tak cudnie, ale jak na ich wiek to trzeba przyzanć, że walka trzymała ogromny poziom, lecz same chwyty i techniczną stronę walki przewyrzszały emocje w niej. To było po prostu niesamowite wydarzenie, które zasługuje na to, aby każdy fan wrestlingu mógł je obejrzeć, choć nawet ja nie oglądam już systematycznie wrestlingu, to i tak skusiłem się na WM'ke (no musowo), do tego ich walki nawet nie bym nie śmiał przewijać. Podsumowując dla mnie mega i polecam każdemu!

ahfo.png

luba_049.png

WrestleMania 28

"End of an Era" Hell in a Cell Match with 'HBK' Shawn Michaels as Special Referee

Triple H vs. The Undertaker

***** (5 gwiazdek)

Widać, że panowie potrafią zrobić dobre show. Nawet jeśli Deadmanowi zajmuje to trochę dłużej. A poza tym to emocje, emocje i jeszcze raz emocje. Po raz pierwszy w historii bałem się o Serię. Wszystko ustawiło się przeciw Undertakerowi, a on i tak zdołał wygrać. I to nie w taki sposób jak np. Cena czy Orton. Technicznie może nie było tak dobrze jak w innych walkach, ale panowie mają już swoje lata. Walka naprawdę obowiązkowa do obejrzenia dla każdego fana wrestlingu.

• Urządzenie:  iPhone

Sorry, ze zrobię off. Mam pytanie jest jakiś sens umieszczać jedną walkę kilka razy? Chyba już nawet ktoś kiedys pisał (m.in Sebu?)

37184451712723064921.png

• 3 tygodnie później...

Davey Richards© vs Michael Elgin - ROH World Championship - Showdown In The Sun Night 2 (*****)

5 gwiazdkowa walka od ROH. Dlaczego pięć gwiazdek ?? Sam Meltzer jej tyle dał. Czy miał rację ?? Bez dwóch zdań TAK !! Walka niesamowita i praktycznie genialna jeśli chodzi o poziom. Początek był troszki niemrawy, ale jak się rozkręcili to była poprostu magia !! Publika również fantastyczna i non stop dopingująca obu zawodników. Komentatorzy również znakomicie oddawali emocje tej walki, a zwłaszcza Nigel. Walkę wygrywa Davey, ale jak Elgin odbił Shining Wizard po "jeden" to myślałem, że może być wielka niespodzianka. Elgin'a nie lubię, ale jak ma dawać takie show to z chęcią będę go oglądał. Wspaniały 5 Star Match 8)

WWE WrestleMania XXVIII - The Undertaker vs Triple H - End Of The Era Hell In Cell Match (****3/4)

Najlepsza walka tegorocznej WMki. Dzidkowie po raz czwarty z rzędu ratują honor WMki i WWE. Wiele osób w tej walce widziało pięć gwiazdek i Trudno się z tym nie zgodzić, jednak jest inaczej - dlaczego ?? Wg mnie było jednak za mało akcji w ringu. Rzucanie na klatkę kilka razy, użyte krzesło, młotek i schody - to jednak trochę za mało. Więcej ruchu w ringu i walka dostałaby pięć gwiazdek. Nie zmienia to faktu, że widowisko było wspaniałe. Najbardziej podobała mi się ta ringowa psychologia. No i na koniec wspaniały obrazek całej trójki schodzącej z ringu. Ta walka to zdecydowanie "The End Of An Era".

Kevin Steen vs El Generico - Last Man Standing Match - ROH "Showdown In The Sun Night 1" (****)

Fight Without Honor z Final Battle 2010, Finał BOLA 2011, Ladder Match z "Steen Wolf" - mogło by się wydawać, że ta dwójka dała już nam wszystko co ma do zaoferowania. Jakże się cieszę, że się myliłem, gdyż LMS był fenomenalnym widowiskiem i najlepsza walką pierwszej nocy "SITS". Fantastyczna, szybka i emocjonująca walka z świetnymi akcjami w ringu i poza nim. A całość uzupełnia fantastyczna końcówka i dołączenia Jacobs'a do Steen'a. Czekam na kolejne przyjemne widowisko tej dwójki - oni są poprostu stworzeni do walki między sobą.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• 2 tygodnie później...

Extreme Rules 2012

Chicago Street Fight Match

CM Punk © vs. Chris Jericho

***** (5 Gwiazdek!)

Wielu z Was napewno sądzi, że to zbyt odważna ocena jednak ja Indysów nie oglądam i jak na Main Stream to według mnie jest Five Star! Było wszystko czego w WWE przez długi czas brakowało i dokładnie to a nawet wiecej niż w walce Undertakera z HHH! Był hardcore, odpowiednia podbudowa pod walkę, zaangażowanie w to także rodziny Punka (siostra na widowni), reakcje publiki, co prawda nie takie jak w walce na MitB, ale również godne podziwu - znowu Chicago pisze wspaniała historię! Świetne tempo przez całą walkę, wiele wspaniałych akcji no i przede wszystkim dwóch wspaniałych wrestlrów pokazujacych co się da! Pewnie jestem jednym z nielicznych, którzy tak uważają, ale dla mnie ta walka to zasłuzone 5 gwiazdeczek - Dziękuję ;)

Extreme Rules 2012

Extreme Rules Match

Brock Lesnar vs. John Cena

****1/4

Walka napewno zapisała się mocno w pamieci widzów szczegolnie tym, że wrestlerzy wygladali jakby nie patrzyli na scenariusze tylko rzucili się na siebie, co pokazuje kałuża krwi na głowie Ceny po 4 łokciach na początek. Krew się lała, Lesnar powracający do ringów WWE robił dokąłdnie to co w UFC, kimurę zaciskał jak w octagonie i często zwyczajnie przesadzał. Sam program od początku miażdży, w dodatku świetna rola Johna już od dłuższego czasu. Z wrestlingiem to nie miało za dużo wspólnego, ale ten hardcore jaki zawodnicy sami wykreowali zasługuje na podziw, wszystko jak dla mnie zdecydowało, że ten krwawy fajt zasłużył na nieco ponad 4 gwiazdki.

Zjedźcie mnie teraz w SB 8)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• 1 miesiąc temu...

Over the Limit 2012

WWE Championship Match

CM Punk © vs. Daniel Bryan

***** (5 gwiazdek)

Jeżeli chodzi o technikę, to wątpię, żeby cokolwiek w tym roku było lepsze od tego, co panowie pokazali w Raleigh. Chyba

że w kolejnej ich walce na No Way Out, choć tutaj pewnie niepotrzebnie wpie**zy się AJ. Ale wracając do OTL, bo jakieś

argumenty chyba trzeba podać. Po pierwsze - publiczność, która była po prostu zaje**sta (choć może nie aż tak, jak na MitB).

Co chwilę było słychać "YES!" na zmianę z "Lets go Punk!". Po drugie - o czym już wspomniałem - technika. Nie umywa się to

w żaden sposób do ich walki w RoH, ale i tak było świetnie. Dużo ciekawych akcji, masa near-falli i (po trzecie i ostatnie)

końcówka, która wg mnie była świetna. Jak mówiłem, jeżeli na No Way Out (albo kiedyś później) panowie nie postarają się

jeszcze bardziej, to chyba to będzie moja walka roku.
  • 4 tygodnie później...

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

EVOLVE 14

Samurai del Sol vs. El Generico

***** (5 gwiazdek)

Genialna walka! To właśnie mogę powiedzieć o tym matchu. Co prawda po zobaczeniu karty na EVOLVE wiedziałem że walka pomiędzy tymi luchadorami będzie czymś dobrym ale nie spodziewałem się aż takiego poziomu. Dostaliśmy świetny match na najwyższym poziomie. Dużo akcji w locie jednak nie był to zwykły lucha libre match gdzie zawodnicy skaczą na siebie,wykonują milion salt i niema tu większego sensu.W tym matchu był genialna psychologia ringowa,świetne akcje,dramaturgia do ostatniej chwili no i genialna publiczność która od początku mocno dawała się we znaki. No i oczywiście genialna końcówka którą Generico kompletnie zniszczył rywala, dam na dole wam filmik do końcówki byście zobaczyli o czym mówię.Polecam każdemu tą walkę gdyż jest na prawdę mega :D

http://www.youtube.com/watch?v=6TKJz9OnfxA&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=6TKJz9On ... e=youtu.be
#SmartFanZone
  • 1 miesiąc temu...

TNA Hardcore Justice

Ladder Match: Kurt Angle vs. AJ Styles vs. Christipher Daniels vs. Samoa Joe

*****(5 gwiazdek)

Pierwsza obejżana gala TNA od miesięcy a tu taka niespodzianka. Walka po prostu genialna, każdy z tej czwórki dał z siebie wszystko a wiadomo że jak tacy zawodnicy jak oni dają z siebie wszystko to musi byc genialnie. W walce było multum fenomenalnych akcji, mnóstwo kontr, finisherów no nawet trochę humoru było i to w fajnym klimacie. Mozna by powiedzieć że to walka tylko o jakies tam pkt w BfG Series (20) więc brak podbudowy na 5star ale w sumie to nie tak do końca bo Anglowi i Joe zwycięstwo dałoby zdecydowane prowadzenie i raczej pewne miejsce w finałowej 4ce, Daniels walczył o dołączenie do czołówki a AJ'owi zwycięstwo było niezbędne żeby w ogóle jeszcze jakkolwiek sięe liczyć w turnieju i miec jakiekolwiek szansę więc walka nie była taka bez znaczenia. Ogólnie każdy kto tak jak ja zniechęcił się do TNA po słabszym okresie powinien sobie zobaczyć tą walkę a w sumie całą galę a może przekona się spowrotem tak jak ja ;D

• 1 miesiąc temu...

John Cena vs CM Punk - Night of Champions 2012 - **** i 3/4*

Dziwię się, że nikt tu jeszcze tej walki nie zapodał. Poziomem ringowym było bardzo podobnie, co na Money in the Bank 2011. Mieliśmy Kick-Outy po finisherach, swoje kilka groszy dorzuciła także publiczność (co ciekawe "na podwórku" Ceny więcej ludzi dopingowało Punka). 5 gwiazdek nie ma tylko dlatego, ponieważ nie było tu takiego podtekstu, co na MitB. Nikt nie czekał na tę walkę tak jak w lipcu 2011. Tylko dlatego nie dam 5 stara, ale i tak ta walka jest warta uwzględnienia.