Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Elimination Chamber 2012 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Elimination Chamber

wweec.jpg

19 Luty 2011

Milwaukee, Wisconsin, Bradley Center

Theme song: "This Means War" by Nickelback

Oficjalna karta

WWE Championship

Raw Elimination Chamber Match

ec-raw-match-308.jpg

Kofi Kingston vs. Chris Jericho vs. Dolph Ziggler vs. CM Punk © vs. The Miz vs. R-Truth

World Heavyweight Championship

SmackDown Elimination Chamber Match

20120201_ec_sdmatch_pre_match.jpg

The Great Khali vs. Big Show vs. Santino Marella vs. Daniel Bryan © vs. Wade Barrett vs. Cody Rhodes

Ambulance Match

20120206_12_ec_cena_kane_pre.jpg

John Cena vs. Kane

WWE Divas Championship

Singles Match

20120209_ec_phoenix_tamina_article.jpg

Beth Phoenix © vs. Tamina
  • Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

3

• Tuptuś

1

• miki004

1

• Kotleten

1

Top użytkownicy w tym temacie

Dobrze trzeba by napisać, bo Patryk nie może posta napisać... Na sam początek, ocenię po krótce te plakat, który według mnie mógł zapowiadać to co stało się na Royal Rumble, ale jest on źle wykonany z lekka, szkoda że odstąpiona od wizji z zeszłego roku, gdzie to klatka odgrywała główną rolę, teraz postawiono na motyw krzyża połączony kolorystycznie z napisem! Szkoda, bo wydaje że tamtejszy pomysł był wiele lepszy... Pierwsza walka, która została zapowiedziana na RAW. Dziwna perspektywa bo widzę że wygrać może nikt inny jak Chris, który okaże się że jest terminatorem Komory. Przecież 2 lata temu to też on wygrał. Dobra innej możliwości jak jego zwycięstwo lub to że Punk utrzyma pas to nie ma, widzę jednak że walka może stać na wysokim poziomie, ale strach że nie będzie wyrazistych akcji w nim jak choćbym w zeszłym, bo przecież teraz w tej walce nie ma wrestlera, którego umiejętności HF sięgają JoMo... ale właśnie, jest Kofi, który też może wykonać jakąś akcje choćby z mniejszych komor, jest Truth, którego można wykorzystać w ciekawych akcjach. Dziwi mnie obecność Miza, chyba pamiętamy że WWE wie że on sobie nie radzi w takich walkach, jest jak ktoś kiedyś napisał ze zbyt słabych kości zbudowany. Przykład zeszłego roku, kiedy WWE odstąpiło o jego obrony pasa w EC, tylko dało mu walkę z Lawlerem. Niby nie chciano by by dwóch mistrzów obroniło pasy ponownie w Klatkach, a teraz widać że Miz nic ciekawego nie dostanie, bo według mnie ma najmniejsze szanse na wygraną. Na sam koniec jeszcze wspomnę o Zigglerze. Chłopak ma potencjał, ale nie ma szans by na WM'ke dostał pas może potem lub będzie faworytem do wygrania MitB na Wrestlamanii. Idealnie do tego pasuje...

Walka po które oczekuje... No właśnie tego sam nie wiem, bo jedna wielka niewiadoma, co Khali może dać w takiej walce? Nie wiem, ale zacznę od faworytów, dla mnie ta walka jest szansą dla trójki i pewne że Bryan pasa nie utrzyma. 60% moich szans na wygranie tetj walki ma Barrett, który miałby feudować z Sheamusem, jak dla mnie ich walka na Wrestlemanii byłaby czymś fajny, może temu że lubię obu. Po 20% mają Cody Rhodes i Randy Orton, nie chciałbym by na nowo powtarzany feud Vipera z Irlandczykiem, ale jest to możliwe, w końcu Żmija jest promowany na główną gwiazdę "błękitnego" rosteru. No na sam koniec Cody Rhodes, który niby ma walczyć ze swoim bratem na WM'ce, ale ja mam nadzieję że plany się zmienią. Świetnie sprawdza się w obcnym gimmicku, więc czemu by nie spróbować, ale czy Wrestlemania to czas na próby? Daniel Bryan to oczywiście pokaże kilka świetnych akcji w klatce, ale z pasem się pożegna. Show oczywiście nie dostanie się już nigdy w życiu do Main Eventu Wrestlemanii, a Khali to nawet nie ma co o tym marzyć. Coś czuje początki feudu tych dwóch olbrzymów w klatce!

Dopisze jak dojdą pozostałe walki...

W pierwszej kolejności chciałbym powiedzieć, że skład tej walki nie jest wystarczająco dobry. Rozumiem, że Miz i Truth mają u siebie na pieńku, ale wydaje mi się, że mogli dać kogoś znacznie wyżej rangi. Ziggler, Jericho po prostu musieli się w tej walce znaleźć, a Kofi? Myślę, że WWE do dobrym występie na RR i po tylko komentarzach co do tego osoby zdecydowało się dać mu szansę. Niedługo przekonamy się czy było warto. Co do samej walki to powinna być dobrym widowiskiem. Komora eliminacji od razu kojarzy się z czymś dobrym i tego WWE nie powinno spieprzyć!! Ale jak wiemy nie zawsze jest tak jak chcemy. W tym pojedynku typuję dwóch zwycięzców, Punk oraz Jericho. Mają oni prowadzić feud, więc raczej o pas i teraz pytanie, który z nich będzie wprowadzany na WM jako mistrz bo sądzę, że o pas WWE na WM 27 zmierzą się właśnie oni, a Sheamus wybierze WHC. Sami zawodnicy już budują napięcie, która wiąże się z tą walką, ale czy ona będzie aż taka dobra na jaką ma być to się przekonamy. Jak na razie jestem pozytywnie nastawiony :)

Szczególnie jestem zaskoczony brakiem wielkiej czekoladki. Czyżby WWE przekonało się, że Henry już nie jest tym zawodnikiem co kiedyś i nie potrafi wykręcić najprostszej walki? Chyba tak. Khali? Żarcik? No cóż. Powrócił na RR i ponownie musi zostać ośmieszony, bo tak zapewne się stanie. Skład walki dość dobry, chociaż jak widzę w niej "mistrza wagi ciężkiej" to aż mi się zbiera na wymioty. Nie lubię gościa, a jego walki są durne. Jest kilka możliwości co do zwycięzcy tego pojedynku. Randy Orton i następnie jego walka z Sheamus'em na WM, Cody Rhodes straci pas IC na rzecz Gabriela, no i Daniel Bryan jakimś cudem ratuje się i zatrzymuje pas przy sobie. Skłonny jestem aby jedynym żywym z tego pojedynku wyszedł Orton bo Daniel jako mistrz się nie nadaje, a Ortona jakoś trawię. Tak jak w RAW, walka zapowiada się dobrze. Może jakieś zmiany dojdą co do członków, ale to jest mało prawdopodobne.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

No więc zacznijmy od plakatu. Może nie jest taki wyrąbisty ale mi się podoba. Szczególnie ten celtycki krzyż. Teraz przejdźmy do karty. Pierwsza walka to RAW EC. No więc tak. Kofi na pewno nie wygra, jest w tej walce aby załatać dziurę po takim JoMo co skakał, latał itp. Sądzę, że Miz i Truth też nie wygrają bo będą dalej ciągnąć swój feud. A więc zostaje 3 zawodników. Punk pewnie nie obroni pasa, więc zostaje dwóch. Ziggler pewnie jeszcze nie dostanie pasa, za do Jericho ma na to wielkie szanse więc pewnie to on wygra i poprowadzi z Punkiem feud do WM'ki. Teraz walka SD EC. No dla mnie w tej walce jest jeden pewniak, a jest nim tam tara ram... Wade Barrett! Pewnie nikogo tym nie zaskoczyłem. Pasa na pewno nie wygrają Show i Khali bo byłaby to totalna klapa. Bryan na pewno nie obroni pasa. ORton i Rhodes mają szanse na zwycięstwo ale pewniakiem jest Barrett, który już od dłuższego czasu poluje na jeden z dwóch głównych pasów WWE (WWE i WHC). I to by było dobre. Wade wygrywa, Sheamus atakuje go po walce i mamy sprawę jasną, że to właśnie między tymi dwoma panami rozegra się walka o WHC na Wrestlemanii. Obydwaj z Europy, to by było coś ;). Sądzę, że mogliby wykręcić fajny feud, bo Randy ciagle w ME i z pasem już mnie nudzi :|. No i jak na razie ostatnia walka czyli Cena vs. Kane w No DQ i No count-out matchu. Na RR walka zakończyła się poprzez count-out więc teraz już tego nie będzie, no dq też dodaje smaczku. Chciałbym aby wygrał Kane, bo Cena już mnie nudzi z tym wygrywaniem. Chciałbym aby w trakcie ich walki wpadł THE ROCK, nabił Jana i przyczynił się do jego porażki.

Jak dojdą jeszcze walki to dopisze.

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

Karta zapowiada się iście zajebiście. Zawsze jarałem się galą Elimination Chamber, teraz mamy zabookowane 3 walki, które są poprostu mega! Dziwi mnie obecność na plakacie Sheamusa, którego jeszcze nie mamy w karcie, oby nie stało się tak, że zostanie on wechnięty w walkę z kimś pokroju Jindera Mahala po to by podbić mu o jedno zwycięstwo push... Ale poczekamy zobaczymy.

Co do pierwszej zapowiedzianej walki o pas WWE, to sądzę iż rozwiązań jest wiele, ale zakończy się tak, że to CM Punk pojedzie na Wrestlemanię jako mistrz. Kofi jest tutaj po to, aby wykonać jakieś crossbody ze sszczytu którejś z kapsuł, aby polatał i robił to co w tamtym roku robil JoMo (to samo było na RR gdzie Kofi swoim staniem na rekach przebił opis Morrisona z RR2011). Po zawieszeniu Bourne'a ten Kofi zaczął mi się wydawać jakiś taki ciekawszy, jednak to nie zmienia faktu, że nie ma on żadnych szans na wygraną. MIz i R-Truth są również bez możliwości wygrania, są tutaj raczej o to aby umocnic ich feud, który już trwa i trwa i sądzę, że można by było już z tymi zawodnikami zrobić coś konkretniejszego. Zostaje nam trójka która może starać się o zwycięstwo. Co do Dolpha Zigglera to myślę, że chłopak mógłby zostac mistrzem WWE, ale nie na tej gali. Nie wygrał pasa na RR, to tym bardziej nie ma szans, aby wygrac go tutaj. Ta stypulacja nie pasuje do niego, dlatego w kandydatach do wygranej pozostaje CM Punk i Chris Jericho! Chris zaliczył wielki powrót do federacji, wypełniał swoją rolę iście zajebiście, byl prze genialny i wielkim zaskoczeniem dla mnie było to, że nie wygrał Royal Rumble Matchu, jednak teraz widzę, że to byłoby nieotrzebne. Co do Chrisa to zapowiadany feud jego i Punka raczej na 99% jest juz zakleany na WMkę, ale nie widze mozliwości, aby Krzysiek pojechał z pasem na największa galę roku. Nie dostanei pasa tak od razu, dlatego myślę, że w Elimination Chamber o pas WWE wygra CM Punka, który obecnie jest mistrzem. Już wiele razy ogladaliśmy to, że mistrz odpada z początku i potem mamy emocje kto wygra ten pas. Teraz sądzę jednak, że CM Punk nie zostanie wyeliminowany. Robi wielki szum w federacji, co prawda niedawno mówiono, że można go zmienić, gdyż nie przynosi zadowalających ratingów, jednak myślę, że oborni swój paseczek, chociaż mocno chciałbym aby go stracił, bo mnie powoli przestaje przekonywać. A i jeszcze rpzypomniało mi się, że Jericho wejdzie do walki jako ostatni, czy nie za proste byłoby aby poprostu wszedł ostatni i sobie wygrał?! No własnie - to jest za proste!

Kolejna walka i kolejny Elimination Chamber Match. Sądzę iż naszikowany lepszymi gwiazdami od porzedniego, bo mamy tutaj przecież mistrza Bryana, Ortona, Barretta, ciekawego Rhodesa, który jednak jest w tej walce z dupy. I własnie przejdę do Cody'ego. Nie widzę najmniejszego sensu na to, aby on był w tej walce. Rhodes nie jest gwiazdą, która mogłaby nosić 2 pasy federacji na raz, w dodatku na Wrestlemanii. Takie coś mogłoby być możliwe u Ortona, ale nie u niego, dlatego nie ma opcji, aby Rhodes był znaczącym zawodnikiem w tej walce, nie ma szans aby wygrał. Po co w ogóle go tam pchać?! Mógłby rozpocząć feud z kimś o swój pas, miałby otwarty program przed Wrestlemania, a tak albo zaczną mu kolejny program z tygodnia na tydzień z kimś pokroju Teda DiBiase, albo poprostu wlaki o ten pas na WM zabraknie. Dalej - The Great Khali. Jestem ciekawy tego zawodnika i tego, jak będzie taki wielki człowiek wyglądał w tak małej kabinie :D No chyba, że rozpocznie tę walkę. Khali wrócił do federacji, chciałbym oglądac go jako heela, a po tym co miało miejsce na Raw można spodziewać się takiej opcji. Sądzę, że mógłby w tym starciu odegrac ciekawą rolę, bo stypualcja w miare asuje do kolosa, jednak jeżeli mówimy o jego wygranej to jest to mission impossible! Nastepnie wezmę na celownik Barreta i Ortona razem. Panowie rowadizli dość długi program, który już mi się nie podoba. Orton napewno w tej walce będzie terminatorem jak zawsze, posprzedaje RKO i nie widzę innej opcji jak jego wyeliminowanie jako jednego z ostatnich. Natomiast Barrett, który z Di Bryan'em ma dużo wspólnego mógłby wygrać, ale nie w WWE i nie na takiej gali. Obaj jak dla mnie do skreślenia. Big Show, ponoć szykowany na Shaqa, dlatego nie widzę racji w dawaniu mu pasa. To wszystko wygląda tak dziwnie, bo trzeba na uwadze mieć to, że na WM na zwycięzcę już czeka Sheamus, dlatego jedynym logicznym rozwiązaniem jest Di'Bryan. Daniel stosunkowo niedawno dostał pas, jego charakter mocno sie zmienił od czasu kiedy wygrał walizkę i sądzę, że to on wygra tę walkę, nie wiem w jaki sposób, nie mam żadnych podejrzeń, ale myślę, że to on wyjedzie z hali z pasem.

Kolejna walka, która kiedy została oficjalnie zapowiedziana to na mojej twarzy pojawił się szeroki uśmiech. Nie z powodu zaostrzenia feudu Cena-Kane, nie daltego, że któregos z nich ubóstwiam, a przez stypulację! Ambulance Match?! Hell Yeah! Tak, tylko wszystko psuje mi The Rock, czyli zagadka, którą mamy już od 11 miesiecy, kiedy to Rock z Ceną ustawili sobie pojedynek na WM. Jaką rolę w tym całym "wielkim" feudzie może mieć Kane?! Czy tak poprostu po pokonaniu Ceny odejdzie sobie zawalczyć w MitB Matchu?! To by było nie fajne. Wiem, że stypulacja jest genialna, wiem, że Kane tym razem musi wygrać, licze na fenomenalny pojedynek, ale The Rock?! Gdyby The Rock pojawił się to z chęcią bym zobaczyl jak Cena bądź Kane leje mu tyłek. kane w obecnym gimmicku jest kozacki, to co dzieje się z Ceną jest bardzo ciekawe i ta walka bardzo wiele nam wyjaśni. NIc więcej o niej nie da się powiedzieć. Obstawiam Kane'a jako wygranego tego pojedynku, stypualcja jak najbardziej pasuje do niego i bardzo cieszę się, że nie potwierdziły się informacje co do tej walki jako Last Man Standing Match, bo wtedy wynik byłby z góry przesądzony.

Jestem za głupi aby zrozumieć WWE, dlatego typuję tak a nie inaczej. Sądzę, że mogę się mylić co do wyniku walki o pas WWE, może jeszcze uda mi się to rozgryźć, bo nie widzę tej gali i obrony obu pasów mistrzowskich, bo EC to zazwyczaj były wielkie fenomenalne zmiany! Na takie liczę, ale jeszcze nie udało mi się wymyśleć jak zostaną one przeprowadzone. Narazie obstawiam obu mistrzów i Kane'a, jednak zapewne coś w moim toku myslenia się zmieni, więc jeżeli to nastąpi oraz kiedy dojda nowe walki dopiszę coś w temacie.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Zacznijmy od plakatu, według mnie jest słabszy od tego w poprzednim roku i może nawet znacząco, ale i tak stoi na dobrym poziomie, tak jak Blazi'emu, spodobał mi się ten celtycki krzyż, wygląda świetnie, trochę za mało jednak tych łańcuchów, klatki, tak jak w ubiegłorocznym mieliśmy Edge'a "gryzącego" owe łańcuchy. Karta, RAW Elimination Chamber Match, skład jak najbardziej dobry, nie zgadzam się ze zdaniem patrynia, kogo byś tam jeszcze widział? Brodus'a, Swagger'a? Tak naprawdę nie ma kogo więcej dać, Kane i Cena zajęci sobą, Zack leczy kontuzję, Taker nie ma kolan, Triple H wiadomo, że już nie walczy, tyle co zapewne WM'ka, tak więc skład najlepszy możliwy, który moim zdaniem stworzy bardzo fajne widowisko. Tak jak ktoś wcześniej wspomniał Kofi zapewne trochę poskacze, wykona kilka akcji wysokiego ryzyka, swoją drogą cieszę się, że jest w tej walce, jakoś przepadam za jego stylem, walkami, na pewno wprowadzi trochę urozmaicenia. Dalej Mamy Miz'a i Truth'a, którzy zajmą się sobą i będą sobie nawzajem przeszkadzać, co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Zostaje nam trójka CM Punk, Dolph Ziggler, Chris Jericho, która wszystko rozegra między sobą, w sumie dwójka, bo nie sądzę, że Dolph może wygrać, będzie raczej skutecznie przeszkadzał dwójce Punk-Y2J. Tak jak fan sądzę, że Chris nie dostanie jeszcze pasa, a tym samym zwycięsko z klatki wyjdzie CM Punk. Kolejny Elimination Chamber match, tym razem Smackdown! Cóż skład jest jaki jest, osobiście zamiast Khali'ego wolałbym takiego Justina Gabriela, który trochę by poskakał, porobił coś ciekawego, a tak to Khalas będzie trochę demolował, wszyscy się na niego rzucą, wykonają finishery i tyle go widziano. Bryan i Show będą zajęci sobą a Barrett i Orton sobą, najbardziej może na tym skorzystać Cody, sądzę, że tutaj pas zmieni posiadacza i będzie nim albo Rhode's albo Barrett innej opcji nie ma, no chyba, że bezsensowna obrona pasa przed Daniel'a, którego już nie trawię. Tak wspominając, to w ubiegłym roku powrócił Christian, ratując tyłek Edge'owi, czyżbyw tym roku też miał powrócić na EC? Być może bo jest już od jakiegoś czasu zapowiadany jego powrót, tylko ciekaw jestem jaką rolę by tu odegrał. Przechodzimy do walkim której oczekuję najbardziej, czyli Cena vs. Kane w Ambulance Match'u. Ta stupulacja daje ogromne możliwości i ta dwójki po prostu musi wykręcić znakomity pojedynek, innej możliwości nie ma, może również nastąpić heel turn Ceny, kto wie? Będę również zawiedziony jeśli nie wygra Kane. Jak na razie karta bardzo dobra, pewnie dojdzie jeszcze pojedynek div i może jakiś Tag Team, ale na razie nie ma co spekulować.

akerdrugi.png

Ambulance Match

Nie spodziewałem się takiej stypulacji. Sądziłem, że może to być No DQ, a tu coś innego, ale w większym stopniu podobnego. Cena i Kane mają u siebie na pieńku. Przez te kilka tygodni Kane zdążył sporo namieszać. Można powiedzieć, że dzięki niemu Cena "rozdziewiczył" Eve oraz znienawidził do siebie Zack'a. Zobaczymy co będzie się działo dalej, gdyż będą walczyć na Elimination Chamber, a później już WM, więc feud z Rock'iem. Gdzie pójdzie Kane? Czy dostanie on szansę? Czy będzie rozpierducha jak teraz? Zobaczymy. Spodziewam się tego, że John wygra, ale być może będzie zajęty (Eve :roll: ).

WWE Divas Championship

Tamina jest w walce. Niektórzy mogliby powiedzieć wreszcie. W sumie to jestem zadowolony, że to nie żadna Kelly Kelly czy Eve czy jeszcze kto. Na 99% w tej walce może pojawić się Kharma, a jeśli nie to pojawi się na RAW. Ta pani wróciła na RR i myślę, że może w jakiś sposób włączyć się w walkę o pas Div. Beth jako mistrzyni już mi się znudziła, chociaż mało interesuje mnie ten dział w wrestlingu, oprócz sexy zdjęć :) Walka będzie prowadzona w tempie kobiet. A więc bum, ała, bum, ała. Mój paznokieć. O nie! To boli. Cycek mnie drapie.. Gacie w dupkę mi wchodzą. Tamina może wygrać, ale raczej Beth utrzyma pas do WM.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

WWE Championship

Zacznę od tego że ta walka to będzie jedno wielkie szambo i obejrzę ją tylko dlatego że Y2J tam będzie i Kofi troszke poskacze a Miz i Trufl to jakieś nieporozumienie jak napisał Patryk... Lepiej było dać tam Jaśka i Kejna i walka nabrała by rumieńców co nie znaczy że nie jaram się Ambulance Matchem bo tak jest ;). Co do tej walki w komorze to kolejność Eliminacji jest znana... Na początek padnie Miz... Potem padnie Trufl... Następnie Kofi... Kolejno Ziggler i na koniec Jericho i pach CM Dalej mistrzem... Jednak walka powinna trzymac poziom ale nie podoba mi się tutaj Trufl (którego ostatnio lubie) i Miz, którzy mogliby zrobić fajny Last Man Standing i wszyscy byli zadowoleni :)

No i tutaj to jest majstersztyk... po pierwsze primo nie ma Ortona, po drugie primo jest

Santino

za niego tak więc git. Szczerze to tutaj może wygrać każdy nawet osoba, którą wymieniłem w spoilerze i szczerze ja bym był zadowolony i to bardzo, jednak tutaj bardzo prawdopodobna wydaje mi się wygrana Barretta, któremu pas należy się jak psu zupa ale znając życie zajebiście nudny Bryan zdobędzie pas i znów będzie "Yes! Yes! Yes!" co mnie wkurwia bardziej niż co rano wyjący pies sąsiadki (a może to ona :thinking: ) i tyle, co do kolejności odpadania żeby być realistą to pierw odpadnie ziomal ze spoilera... Potem Byk Szoł, następnie Cody, Wade, Szejmas i Brajan miszcz.

Ambulance Match

No i to moim zdaniem Main Event całej gali, bez kitu ten fiod podoba mi się i nie liczyć tego Punk-Cena to jest on zajebisty tak że niszczy całą resztę... Już nie mówię tutaj o zdradzieckiej Eve (która wyglądała szałowo na ostatnim Raw) czy też o połamanym Ryderze ale tym jak Kane wali spicze i publika go słucha pomimo iż jest hilem pełną gębą i niszczy ich obecnego ulubieńca Rydera. Co do ich walki to mam nadzieje że będzie długa i będzie obfita w krew jednak jak zwykle pewnie się przeliczę ale po prostu jaram się tą walką i czekam na dobre show.

WWE Divas Championship

Tutaj się nie rozpisze bo to będzie pięciominutówka i wygrać może każdy :)

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

Karta mała... mimo stypulacji... zapewne zobaczymy zapychacze w stylu DiBiasie-Hunico bądż Tag Team match... jest niedosyt w postaci braku walk kwalifikacyjnych, mimo iż jest to spowodowane brakiem zawodników widocznie. Jeśli tak samo bedzie z MiTB za miesiąc to bedzie naprawde słabe

Zaczynając od czerwonych... mamy ciekawy skład, wszyscy zawodnicy są podobnej postury i wzrostu, Punk i Ziggler będą prowadzić walkę, Jericho wejdzie jako ostatni więc najmniej zrobi, Miz to kiepski pomysł tutaj, choć może on zaskoczyć, Truth i Kofi będą robić za manekiny do obijania i robienia spotów... Jeśli mam obstawiać, to Punk wygra na 100%, ale bedę bardzo zaskoczony, jeśli ostatnią dwójką NIE będzie Punk+Chris

Niebiescy... no jest troche zamieszaina, choć jedno wiem od czasu gdy wrzucili Khaliego... będzie return aka Egde Screwjob w 2009(?), a teraz gdy dodali Marelle, jest to badziej niż pewne, choć może byc to Orton i tyle z powrotów... teoria z hell turnem ortona bardzo prawdopodobna... Wygra Danielson (bogowie) ale prorokuje tylko dlatego ze chce Dream match na WM, jesli vince chce żeby była wyjątkowa, to niech zrobi Punk© v Bryan© v Jericho v Sheamus i unifikacje tytułów... dwóch RoH originals, którzy na tygodniowce wykręcili bardzo fajne starcie tak po prostu, Jericho ktory jest legendą w WWE i wizja, że to ON znowu może byc undistuped champem byłaby fajna, Sheamus wygrał RR więc nie musi mieć żadnego interesu więcej, po prostu jest i się dostosuje (bedzie pokierowany... ale to nic)

Push dla Taminy, niech zdobedzie Pas na WM, bo jeszcze Divas of Doom jeszcze sie nie roozpadło kompletnie

Ambulane match czyli pytanie tylko jedno, czy Cena wykręci drugiego 5-stara w mniej niz rok? oczywiście nie, ale będize rozpierducha i ciekawe będzie zachowanie ceny, wpływ Rydera, czy Eve będzie dziwką etc.... ALE BĘDZIE OGIEŃ!!! i krew... a jak ręczniki to chyba zeby kejn se dupe podtarł... tyle

dota_2_strygwyr_signature_by_arceee-d333d2j.jpg

RAW Elimination Chamber Match

Tutaj wiadomo między kim rozegra się walka o zwycięstwo. Na pewno nie będzie to Kofi, który ma tu być tylko ze względu na swoje akcje. Na pewno nie będzie to Miz, który spada coraz niżej w WWE. Na pewno nie będzie to R-Truth ze względu na Miza i feud z nim. Na pewno nie będzie to Ziggler, bo jeśli on wygrałby pas, nie miałby z kim o niego walczyć. Tak więc zostali Punk i Chris. Tutaj naprawdę ciężko wytypować zwycięzcę, ale jeśli Y2J ma zdobyć pas po powrocie, to nie ma chyba lepszego momentu niż Wrestlemania. Tak więc minimalnie Punk. Co do samej walki, dostaliśmy zdecydowanie najlepszych zawodników z rosteru RAW, więc spodziewam się, że będę oglądał tę walkę z taką miną -> :shock:

Smackdown Elimination Chamber Match

Szkoda, że Mark ma problemy zdrowotne, ale i tak jestem przekonany, że się pojawi. Bądźmy szczerzy. Santino w komorze eliminacji o pas mistrza świata? Jeśli pamiętacie No Way Out 2009 i to co zrobił Edge z Kofim, tak samo pewnie zrobi Henry z Santino, choć walki raczej nie wygra. Show i Khali odpadają, bo Show będzie feudował prawdopodobnie z Shaqiem, a Khaliego dadzą gdzieś do Battle Royalu jako Dark Match na WM. Wcześniej wykluczyliśmy Santino/Henry, więc zostali Barrett, Rhodes i Bryan. Pewien z writerów mówił, że Bryan długo pasa nie potrzyma, więc to jest ten moment. Więc mam nadzieję, że Wade lub Cody zdobędą pas, bo obaj na to zasługują. Minimalnie wolę, żeby był to Cody, bo obstawiłem go w typerku :P Być może tutaj nie mamy takich techników jak w walce o pas WWE, ale jeśli szybko wywali się Khaliego, Showa (tu raczej niekoniecznie) i Santino/Henry'ego to uda się z tego coś wykręcić.

Ambulance Match

To jest koniec feudu. Wiadomo, że nie daliby im na zakończenie Normal Matchu, bo to byłoby nieporozumieniem. Kane sporo namieszał od grudnia i to dzięki niemu ten feud jest ciekawy. Jeśli Cena ma być heelem, to musi to się stać w niedzielę. Może taka heelowska para John Cena & Eve? Stypulacja została też wybrana na możliwości obu zawodników, bo Cena jest taki w ringu, jaki jest, a Kane'owi latka lecą. Liczę tu na wygraną Kane'a, wplątanie do walki Rydera, żeby jeszcze bardziej dostał po dupie i heelturnu Ceny.

WWE Divas Championship

Dwie divy, które trzymają jakiś poziom dywizji kobiet. Gdyby zrobili z tego Triple Threat Match i dali Natalyę, byłoby super. Oczywiście powinna pojawić się Kharma, która rozpocznie feud ze zwyciężczynią. Tutaj liczę na Taminę, ale Beth jako mistrzyni nie jest zła.

Pozostaje kwestia wyboru Sheamusa i powrotu Alberto Delll Rioooo. Co do tego pierwszego to na bank wybierze WHC Match, bo jeśli wybrał by drugą opcję, musiałby iść na RAW, na co WWE nie pozwoli, więc tu wszystko jest jasne. Na tej gali musi wrócić Del Rio, bo to idealny moment. No ale co z nim? Wróci atakując Punka, który ma feud z Jericho? Dlatego musi powrócić jeszcze jedna osoba i mam na myśli REYA MYSTERIO! Ci panowie już feudowali ze sobą, ale przecież to Del Rio wysłał Reya na urlop, więc scenariusz jest taki. Alberto atakuje zwycięzcę RAW EC Matchu, lecz przybiega Rey, który pokonuje Del Rio i mamy kolejny feud na WM'kę ;)

Trochę mało tych walk no ale opiszmy to co mamy bo po raz kolejny zapowiada się mega ciekawie. Podbudowa jest wszędzie jak należe (no może nie licząc pań ale to nie istotne). No to po kolei

WWE Chammpinship

Tutaj zgadzam się z większością że opcję są tak naprawde dwie ale wcale nie wykluczam że WWE nas zaskoczy. Ja stawiam na że Punk jednak pas obroni i na WM'ce zobaczymy walkę z Jericho po przegenialnym feudzie. Ale i może być odwrotnie, może Jericho wygrać i przegenilany feud doprowadzi nas do rewanzu ale to mniej prawdopodobne z racji tego ze rewanże zazwyczaj sa formalnością więc emocje byłyby mniejsze. Aczkoolwiek wcale niekoniecznie musi tak być. Kofiego pod uwagę nie biore bo wiadomo że on nigdy pasa głównego nie dostanie a napewno nie przed WM'ką i jest w tej walce tylko po to by podnieśc jej ringowy poziom co z pewnością zrobi. Miz i Truth tez nie mają wielkich szans bo to by nie miało sensu zbytnio. Miz'a pozycja bardzo spadła zresztą niechciałbym go oglądać z pasem ponownie a Truth posycji takowej nigdy nie miał no i z obecnym gimmnickiem raczej pasa nigdy nie dostanie. No i zostaje nam jeszcze Ziggler który moim zdaniem szanse ma. Feud Punk'a i Jerocho może być ciągnięty bez pasa, jest to mało prawdopodobne i byłby on napewno słabszy ale teoretycznie nie jest to wykluczone. A co z Ziggler'em?

Na pewno nie będzie to Ziggler, bo jeśli on wygrałby pas, nie miałby z kim o niego walczyć.

No z jednej strony racja bo gdyby miał rozpoczynać nowy feud z kimś z Raw to musiałby to być hmm Kofi (ale mam nadzieje że nie daliby nam tysięczny raz feudu Ziggler vs Kingston), Truth albo powracający Mysterio ale żaden z tych feudów nie byłby na miarę WM'ki (no może z Mysterio). Ale za to gdyby WWE chciało nas bardzo na siłe zaskoczyć to z Ziggler'em mógłby rozpocząc feud co nie byłoby wcale głupie a wręcz mogłoby być bardzo fajne i zaskakujące nie kto inny jak Sheamus! Ale to takie tam gdybanie bo pas i tak na 90% zostanie w feudzie Punk'a i Jericho i każde inne wyjście byłoby obecnie głupie bardzo. A jeżeli chodzi o poziom ringowy to ta walka powinna zmiarzdżyć totalnie. Jedynie Miz tam będzie zawadzał a tak to panowie powinni zrobić genialne widowisko.

A tutaj sklad jest bardzo różny od tego z Raw. Tam klatka jest wypełniona samymi ME'torami, byłymi mistrzami i w ogóle sama smietanka. Tutaj hmm no nie jest tak żeby nie powiedziać że większośc składu to midcard. Ale w sumie na SD ME wygląda jak midcard. Zresztą nie mówie że to źle, dzięki temu składowi może byc bardzo ciekawie. Tylko jedno ale... Santino?! Really?! Mam nadzieje że to tylko niesmaczny żart i nie zajmie on miejsca kogoś bardziej na to zaśługującego. Mam nadzieje że przed walką ktoś mu zrobi kuku na back'u i zostanie zastąpiony w tej walce. Kim? Kandydatów jest paru. Mark Henry oczywiście o ile kontuzja mu pozwoli ale może jeżeli chce byc gotowy na WM'ke to jeszcze powinien popauzować. A tak to moze to być jeszcze Jinder Mahal, Hunico luuub Drew McIntyre! I ta ostatnia opcja wydaje mi się najbardzoej prawdpodobna! Santino zostanie wykluczony, Long nie będzie miałl zastępstwa, napatoczy się Drew, GM nie będzie miał wyjścia i Drew dostanie tysięczną szansę którą wcale nie wykluczone że nie wykorzysta. No ale skupmy się na obecnym skłądzie. Khali odpada i koniec w tym temacie. Big Show raczej też jeżeli ten cały feud z Shhaqiem ma dojśc do skutku zresztą on teraz nie pasuje mi przy pasie bo przeciez Sheamus. Cody odpada bo ma IC i z racji tego w ogóle moim zdaniem nieporozumieniem jest umieszcać go w tej walce... Pozatym ma walczyć z Gioldustem. Został Bryan i Barrett. Brayn moim zdaniem nie ma zbyt wielkich szans. Obronił swój pas 4 razy i za każdym razem na mega farcie, jakimś wyjściem ewakuacyjnym. Z komory nie ma za bardzo wyjścia ewakuacyjnego. A z jego obecnym cipkowym gimmnickiem który imo mega mu pasuje i nawet mi sie w nim podoba nie ma opcji zeby wyszedł z komory z pasem. Tak więc zostaje Barrett i to jest mój fowiryt. Barrett albo McnIntyre ;P No a ringowo będzie kaszana totalna niestety.

Ambulance Match

Feud musi zostać zakończony bo Cena musi się wreszcie zając Rock'iem. Feeud więc zakończony zostanie, wygrac musi John bo nie moż on przegrać feud'u tuż przed mega walką podbudowywana od roku. Tak więc John wygra tą walkę i kwestia co dalej? Co dalej z Kane'm? Co dalej z heelturnem? Hmmm no własnie nie mam pojęcia szczerze mówiąc. Po przegraniu walki w takiej stypulacji przez jakiś czas może go niebyć potem wróci iii hmm no właśnie? Niewiem, zreszta mniejsza, wygra Cena i mogą tu tez wystapić jakies ingerencje osób trzecich typu Zack Eve itp

Divas Championship

Wygra Beth bo ma feud'ować z Kharmą która w sumie może sie na tej gali pojawić i hmm to by było na tyle.

No i jeszcze walki które bez wątpienia dojdą. Kandydaci? No zapewne ktoś będzie musiał jobbnąć Rudemu. Jakiś Mahal Hunico ktoś taki, byleby nie Slater bo to przewinę. Może walka o TT Epico & Priomo vs Uso'a bo chyba nie ma innych kandydatów ani w ogóle innego teamy no chyba że coś stworzą na szybko. Coś jeszcze? US raczej nie bo Swagger nic nie robi z tym pasem i sobie czeka na powrót Ryder'a. No i generalnie nie za bardzo mamy inne opcja więc stawiam że włąśnie takie dwie walki się pojawią. Zobaczymy zapewne też powrót Del Rio i może Mysterio chociaż nasz mały luchador jeszcze podobno nie jest całkiem wyleczony. Może jakaś konfrontacja Taker vs HHH i to by było na tyle.

Gala zapowiada się bardzo dobrze i mam nadzieje że nas nie zawiedzie!

WWE Championship

Tutaj w tej walce stawiam na Punka z prostej przyczyny. Ma rozpocząć feud o pas z Jericho na Wrestlemani, a raczej wątpię, że będzie na tej gali walczył o odzyskanie pasa. Zwycięstwo Punk' a jest najwłaściwszym rozwiązaniem. Kofi oczywiście szans nie ma; teraz, w przyszłości i chyba nie widzą w nim głównej twarzy federacji. Kingston w walce podniesie widowisko i da nam popis świetnych akcji. Miz, Truth też bez szans ze względu na to, że ich feud chyba się jeszcze nie zakończył, a może się to stać na WM' ce. Po za tym obaj panowie nie co spadli w hierarchii i na razie o walkach o główny pas mogą zapomnieć; przynajmniej Miz. Jedynie Dolph jako tako ma szansę. Jest to zawodnik o świetnych umiejętnościach ringowych, przy mikrofonie również sobie radzi. Myślę, że jako mistrz i do tego ten główny się sprawdzi, w końcu miał już jedną szansę na RR i myślę, że już wkrótce kolejna szansa nadejdzie. Co do akcji w ringu z pewnością będzie się działo. Mamy genialnego Punka, Jericho, który potrafi stworzyć dobrą walkę do tego z tyloma zawodnikami, Kingston z pewnością wypadnie najlepiej i pokaże kilka świetnych akcji, Truth w ringu daje radę, jedynie Miz jak napisał Brem będzie zawadzał, ale to tylko mały szkopuł, bo walka powinna być najlepszą na gali.

Tutaj skład zupełnie inny od RAW. Dla każdego będzie to mega ważna walka. Santino ? Mimo, że nie trawię Ortona to on byłby lepszym rozwiązaniem niż ten claun. Mam nadzieje, że nie wejdzie nawet do klatki i będziemy mieli zdarzenie z No Way Out 2009, gdzie Edge zaatakował Kofiego i walkę wygrał zajmując jego miejsce. Tutaj może być podobnie na co liczę. Wchodzi Marella ktoś, go atakuje; dobrym rozwiązaniem byłby sam Henry jeśli tutaj kontuzja mu nie przeszkodzi. Show...hmm. Wiele mówi się o jego walce i feudzie z Shaqiem na WM, więc ten pan odpada, a po za tym ten zawodnik ni jak nie pasuje do ME WM jeszcze w walce o pas. Cody ma pas IC, więc wagi nie dostanie; oczywiście teraz, bo miejsce tego pana jest już z pewnością zarezerwowane w ME. Barrett czy Daniel ? Bryan jako mistrz jakoś mnie się nie widzi, jego gimmnick jest na wzór cipkowatego Christiana. Tak jak Brem napisał jego zwycięstwa o obronę pasa były mega fartami, a w tej walce szczęście, go opuści i straci pas ! Wade to mój typ na zwycięzce. Odbudowuje już swoją karierę i jest teraz takim mini ME SD ! Zawodnik z umiejętnościami, charyzmą i ideałem na mistrza, po za tym między nim, a Sheamusem już od dawna coś iskrzy, więc ich walka na WM jak wielce prawdopodobna.

Tutaj pozwolę sobie jeszcze przytoczyć pewną opcję. Jeśli ktoś miałby zająć miejsce Marelli to Henry lub... Christian ! Od dawna jest już nie widziany, nie pokazuje się, a być może jego kontuzja się już skończyła. Jeśli to byłby CC to sytuacja mogła by się diametralnie zmienić !

Ambulance Match

Ta walka zakończy ten trzeba przyznać dobry feud, a zakończy, go oczywiście nie kto inny jak Cena. W końcu będzie trza, go podbudować przed walką z Rockiem na WM' ce. W takim razie co z heel turnem ? Teraz to chyba mało prawdopodobne, Cena i tak będzie heelem podczas feudu z Rockiem. A teraz pytanie co z Kanem ? Oby, go nie odsunęli na bok po porażce i niech pokazuje się dalej i robi to co robi. Niszczy, niszczy, niszczy.

Divas Championship

Tutaj wygra Beth i zacznie feud z Kharmą, gdzie panie spotkają się na WM.

Reszta:

Możliwe, że dojdą walki o pas TT i US choć Swagger nie ma przeciwnika, a po za tym z nim i pasem się nic nie dzieje. Może Mason ? Rudy też na gali się pojawi i jak ktoś mu nie jobbnie to sprzeda komuś kopniaka. Del Rio i Mysterio mogli by już powrócić i zacząć feud na Wm' kę.

deathnotep.png

angle_02.gif