Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Anti-Counterfeiting Trade Agreement - ACTA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jak wiadomo zastrzyku dobrych informacji póki co brak. ACTA może zostać podpisane, jednakże sam podpis to tylko i wyłącznie podpis oznaczający zainteresowanie umową. W ciągu najbliższych tygodni umowa ma być rozpatrywana artykuł po artykule. Potem te drogą sejm, senat muszą przejść z wysokim poparciem. Dużą rolę odegra też pod koniec prezydent. Aby grać na czas niektórzy posłowie chcą również kierować sprawy do trybunałów i jak to napisał Vader mielibyśmy spokój na rok, lub nawet dwa lata. Samo podpisanie to nie przyjęcie. Zanim wszystko miałoby wejść w życie minie przynajmniej rok na dopracowanie wszystkiego w Polskim prawie oraz u operatorów sieci. Nic nie zaskoczy nas z dnia na dzień. Są jeszcze nadzieje na brak podpisania. Głos ma również konsul Polski w Tokio. Od jutra odbędzie się szereg kilkunastu protestów następnie wielki blackout Wykopu, Kwejka i Demotywatorów (od 19 do 20 zamknięte).

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Xenon

12

• Zaq123

11

• Vejder

9

• Kall

6

Top użytkownicy w tym temacie

A to nie miało byc tak, że Kwejk i Demoty zostaną zamknięte na 24 godziny?

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

15:26 Jutro "kulturalny blackout" w proteście przeciw ACTA - m.in. Wykop, Kwejk i Demotywatory zostaną zasłonięte na dobę, a na godzinę (od 19-20) serwisy, które przystąpią do blackoutu zostaną zastąpione informacją o ACTA

Chyba nie, mają kontrakty na reklamy i to chyba mogłoby im aż za bardzo zaszkodzić.

Blackout na cały dzień podpisało wiele innych stron, ale te wielkie kopary raczej nie. To nie zmienia faktu, że obudzi to jeszcze większą część internautów.

Pisało, że zamykają na dobę

akerdrugi.png

No, właśnie podobno o 24, mają zamykać kilka stronek. ;)

Spoko może być i tak. Piszę po prostu to, co przeczytałem na TVN24, bo na liście stron które obejmie blackout jeszcze wczoraj Demotywatorów nie widziałem. Mogę się mylić. Catonymous i Playground Polska również w akcji, a tak na serio to ta druga grupa. :)

Może ktoś podać linka do tego newsa jakie strony mają zablokować ??

alexisy.png

Ostatnie dni to jakieś jaja są. Nie dość, że rząd chcę nam zabrać wolność i doprowadzić do komuny internetu to jeszcze tak znana i światowa grupa hakerów jak Anonymous pomaga Polakom w walce z tym głupstwem. Szczerzę, to kilka dni temu w ogóle się nie przejmowałem całymi zawirowaniami wokół internetu. W zasadzie to dopiero w sobotę rano wgłębiłem się w tą sytuację. Sprawa jest naprawdę popieprzona, bo pod pozorem walki z piractwem, zabiorą to, z czego internet żyje - wolność słowa i swobodę działania. Piractwo jest już za potężną machiną, żeby ją zlikwidować. Zawsze się znajdzie sposób, żeby coś pobrać z internetu. I niestety osoby z prawami autorskimi muszą się z tym pogodzić. Inną sprawą jest to, że to im nic nie da. Przecież żadna osoba nie pójdzie do kina na wszystkie ciekawe filmy, czy też nie kupi wszystkich gier, które mu się podobają. Nie ma na to pieniędzy. Wybierze sobie kilka tytułów (czyli tak jak teraz) i wyda na nie kasę. Tą ustawą nikt sobie życia nie polepszy – może co najwyżej pogorszyć. Resztę ciekawych rzeczy ściąga się po prostu z internetu. I teraz warto zadać sobie pytanie: czy autor dzieła jest takim materialistom, że z zapałem patrzy na cyferki, które zarobił i wścieka się, kiedy wie, że jego dzieło jest piracone, czy może powinien cieszyć się, z tego co zarobił i w spokoju pozwalać na ściąganie swego dzieła, wiedząc że w ten sposób zadowala ludzi? Niektórzy powinni się nauczyć dawać coś innym za darmo. Zresztą często jest tak, że osoba najpierw coś ściągnie z neta, aby później kupić oryginał. Niestety 90% autorów jest przykładem tego pierwszego obrazu.

Mam nadzieję, że rząd sięgnie w ostatniej chwili po rozum i wycofa się z tego debilizmu, bo w przeciwnym przypadku rozpocznie się prawdziwa wojna internetowa (początki możemy zobaczyć już teraz, poprzez działania Anonimowych). Przecież chyba widzą, że większość polskiej społeczności buntuje i sprzeciwia się tej ustawie – czemu oni chcą coś zrobić na przekór narodowi? Swoją drogą Anonimowych niezbyt wcześniej lubiłem z racji, że włamali się na PSN. Teraz zmieniam front o 180 stopni i modlę się, że pomogą nam wyjść z tego gówna. Nie potrafię sobie wyobrazić, że ktoś będzie śledził każdy mój krok w Internecie, a ja będę miał tego świadomość. Już lepiej w ogóle nie korzystać.

Następne dni pokażą, czego możemy się spodziewać. NIE DLA ACTA!

DEAD MAN WALKING

Darkwarez nie żyje..

Mi działa normalnie.

Rated-R Superstar !

Mi youtube nie działa.... wam też?

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

Dziala. Ludzie, to że nie będziecie potrafili wejść na jakąś stronę przez minutę, nie oznacza od razu że ją usuneli :roll:

Rated-R Superstar !

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Pietrek dobrze mówił Darkwarez umarło na ok. 10 minut ale potem wróciło do życia, było to związane z dodawaniem tego czarnego tła z napisem "Niedługo tak może wyglądać ta strona internetowa. STOP ACTA" więc forum zostało wyłączone a potem odżyło. Aha i co do FILESONIC! To ludzie, nikt ich nie zamknął ani nic, oni sami wyłączyli czasowo upload ze strachu przed konsekwencjami jakie czekają owner'a megaupload czyli jednym słowem właściciel/e Filesonic to CIOTY!

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

Kilka serwisow internetowych jak wlasnie darkwarez lub joemonster dolaczyly do protestu pt. "Tak

może wyglądać internet". Wyglada to mniej wiecej tak ze cala strona jest ciemna tylko obszar gdzie jest kursor myszki jest jasno i widac strone.

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

- Podpisałem dziś upoważnienie dla ambasador w Tokio do podpisania ACTA - oświadczył we wtorek premier Donald Tusk. Szef rządu zastrzegł, że podpisanie przez Polskę dokumentu w czwartek nie oznacza przyjęcia umowy - przypomniał, że musi ją jeszcze przyjąć parlament, a podpisać prezydent. Odnosząc się do blokowania przez "hakerów" stron administracji rządu Tusk zapowiedział: Nie będzie ustępstwa przed brutalnym szantażem.

ACTA to pół biedy, bo jeśli by nie weszło to nie można zapomnieć, że to SOPA i PIPA mogą zaszkodzić serwerom uploadowym. Wracając do naszych spraw, to zanim ta umowa handlowa wejdzie w życie minie dobry rok zanim przyjmie to rząd, prezydent i przede wszystkim te wszystkie trybunały i ogółem Europa. Koniec.