Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

JC Bailey- Biografia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

50273_2360944610_3597_n.jpg

Joseph Carl Bailey, Jr. (Urodził się 23 Sierpnia 1983 roku a zmarł 30 Sierpnia 2010) Znany lepiej pod pseudonimem JC Bailey.Znany był z występów CZW. Bailey zadebiutował 2001 roku.

29 marca, 2003 roku, Bailey zdobył swój pierwszy tytuł, a mianowicie IWA Mid South Light Heavyweight Championship pokonując Nate Webb'a. Jednak 24 maja Joseph stracił pas na rzecz Michael'a Todde'a, jednak tydzień później odzyskał go z powrotem. W Czerwcu, 2003 roku, JC Bailey, Ian Rotten oraz Corporal Robinson napadli Combat Zone Wrestling jako drużyna IWA Mid-South. Następnie wziął udział w CZW Tournament of Death, gdzie niestety przegrał z ''Sick'' Nick'iem Mondo. 9 Sierpnia w Aftermatchu, Joseph stracił swoje mistrzostwo przez Sonjay Dutt'a. Joseph wziął także udział w IWA Mid-South King of The Deatmatc 5. Pokonał on Tuff Tony'ego, Necro Butchera i Ian Rotten'a. Mógł wygrać ten turniej jednak został on pokonany w finale z Mad Man'em Pondo. 21 Listopada, Carl pokonał w three-way match Dutt'a oraz Nate Webb'a i zdobył poraz kolejny tytuł, tym razem był to już 3 w karierze Baileya. Pas IWA Mid-South Light Heavyweight Championa trzymał tylko przez 2 miesiące ponieważ przegrał 17 stycznia z Mattem Sydal'em.

W Czerwcu, 2004 roku Carl, wziął udział poraz kolejny w King of The Deatmatch gdzie jednak przegrał z Mad Man'em Pondo i Toby Klein'em. Bailey nie odpuścił i wziął udział w ToD 3, jednak przegrał tam z Wifebeaterem. 11 Grudnia 2004 roku, w teamie z Chri$em Ca$hem, Nate Webb'em oraz Sexxxy Eddy'm zdobył CZW World Tag Team Championship. Team Ca$ha przegrał potem z H8 Club 5 lutego 2005 roku i stracił swoje pasy TT. Jednak na tej samej gali JC Bailey pokonał Necro Butchera w Ultraviolent Underground Barbed Wire Cgae Death Matchu i zostal pierwszym w histori Combat Zone Wrestling, posiadaczem tytułu Ultraviolent Underground. Pas jednak starcił 2005 roku w Lipcu, gdy walczył z Zandig'iem. 13 Sierpnia Bailey pokonał znów Necro Butcher'a w walce No Ropes Barbed Wire Death match i zdobył kolejny pas. Pas ten trzymał dosyć długo ponieważ aż 5 miesięcy, jednak znów go stracił na rzecz Nicka Gage 14 stycznia 2006 roku.

2005 roku oraz 2007, Bailey brał udział w kilku turniejach. Brał udział w ToD IV oraz V. VII King of The Deathmatch oraz ToD: Fast Forward

20 sierpnia 2006 r, Joseph udał się do Japonii, gdzie wziął udział w kolejnym turnieju o nazwie: ,,Wrestle Expo 2006''. Przegrał tam jednak z 2 Tuff Tony'm. 16 września 2006 r, brał udział w turnieju Masters of Pain, gdzie jednak przegrał z Junem Kasai.

W Grudniu 2009 roku, Bailey wrócił do Combat Zone Wrestling na turniej Cage of Deah XI atakując wtedy Thumtack Jack, który wygrał pojedynek z Nickiem Gage'em. Carl'owi, towarzyszył wtedy Billy Gram. Bailey wtedy został członkiem ,,The Cult Fiction'' Do TCF dołączyli także tHURTeen oraz Brian Damge i Masada i rozpoczeli konflikt z stajnią ,,The Suicide King''. 15 maja 2010 roku, Bailey wziął udział w Ohio Hatchet Wrestling's ,,Death In The Valley'' gdzie pokonał w finale Drake Younger'a w 40 Panes of Glass Scaffold Match i został nowym OHW Death In The Valley Champ'em. 5 czerwca Bailey wziął udział w IWA Mid-South King of The Deathmatch tournament i wygrywa go. 26 czewrca Bailey wziął udział w CZW ToD 9, przegrał tam w finale z Vortekz'em, jednak ten turniej i walka okazała się ostatnią dla Bailey'a.

Śmierć:

Niestety, Bailey został znaleziony martwy 30 sierpnia 2010 r. Przed śmiercią Joseph skarzył się na bóle głowy itp. Przyczyną śmierci był tętniak mózgu, po wielu kontuzjach i urazach mózgu.

Finisher:

Bardstwon jam

Signature Move:

Fisherman Brainbuster

RatTrap

Super Michinoku Driver III

Gimmicki:

,,Too Hardcore for a Gimmick''

Mistrzostwa i osiągniecia:

Mistrzostwa i osiągnięcia:

- Bad 2 the Bone Wrestling:

- BBW Hardcore Championship (2 times)

- BBW Lightweight Championship (1 time)

- BBW Tag Team Championship (2 times) - with Vic The Bruiser (1)

- Rookie of the Year (2001)

- Coliseum Championship Wrestling:

- CCW Hardcore Championship (1 time)

- CCW Lightweight Championship (1 time)

- CCW Tag Team Championship (1 time)

- CCW XXX Championship (1 time)

- Combat Zone Wrestling:

- CZW Ultraviolent Underground Championship (2 times)

- CZW World Tag Team Championship (1 time) – with Team Ca$h (Chri$ Ca$h, Nate Webb, and SeXXXy Eddy)

- Independent Wrestling Association Mid-South:

- IWA Mid-South Light Heavyweight Championship (3 times)

- IWA Mid-South King of the Deathmatch (2010)

- Insanity Pro Wrestling:

- IPW Junior Heavyweight Championship (1 time)

- Ohio Hatchet Wrestling:

- OHW Death In The Valley Deathmatch Champion (2010)

thisiswrestling.png

CombatZoneWrestling1.png

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• Xenon

1

• Zaq123

1

• Vejder

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Całkiem niezła biografia JC Baileya jak na początek. Szkoda, że zmarł :(

No niestety. Takie są skutki uboczne obijania się szłkem, kijami, spadaniem z kilku metrów na stoły... Dzięki za biografię. Dostałeś coś ode mnie :P

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

Muszę przyznać, że jakiś czas temu na forum postać JC Bailey'a miała spory popyt (głównie dzięki Yao) i zainteresowałem się jego osobą. Oglądałem parę jego walk, ale i tak zbyt wile o nim nie wiedziałem. Więc tym bardziej dzięki za biografię. Widzę, że to nie jedyna Twojego autorstwa, więc cieszę się że przynajmniej na ten czas ożywiłeś dział od odejścia Periego :)

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

No niestety. Takie są skutki uboczne obijania się szłkem, kijami, spadaniem z kilku metrów na stoły... Dzięki za biografię. Dostałeś coś ode mnie :P

Jak nie wiesz z jakiego powodu zmarł to się nie odzywaj.Jego śmierć nie miała nić wspólnego z ultravolientem. Co do biografii to świetna robota.Byłem w szoku kiedy JC odszedł od nas.Była to przyszłość CZW i kto wie czy nie byłby mistrzem teraz gdyż potencjał miał wielki.

#SmartFanZone