Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW 02/01/2012 - wyniki + raport + skróty

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

1 Match

Champion vs Champion Match

Danie Bryan pokonał Cody'ego Rhodes'a

2 Match

Wade Barrett pokonał Santino Marella

3 Match

Sheamus vs. The Miz zakończył się No Contest

4 Match

WWE Championship Match

Dolph Ziggler pokonał CM Punk'a via Count-Out

5 Match

Divas Tag Team Match

The Bella Twins pokonały Kelly Kelly & Eve

6 Match

3 on 2 Handicap Elimination Tag Team Match

John Cena, Big Show & Zack Ryder pokonali Mark'a Henry'ego & Jack'a Swagger'a

Proma "It Begins" dotyczyły i zaliczył wielki powrót

CHRIS JERICHO !!!!

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kotleten

2

• SweetChinMusic

1

• Hacjend

1

• Zaq123

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Na powrót Jericho nie mam zamiaru jak na razie narzekać, bo to wszystko jest trochę.. za dziwne i poczekam na przyszły tydzień (gorzej jeżeli znowu wyjdzie i będzie robił z siebie debila, co nie jest takie niemożliwe biorąc pod uwagę fakt, że sam Y2J chciał wrócić jako ktoś inny), potem będę krzyczał, że już nigdy nie obejrze niczego spod szyldu WWE, po czym w piątek odpalę SD. Kompletnie nic tutaj nie pasuje, on nie może być facem. I w sumie czytając komentarze innych dochodzę do wniosku, że on zrobił z nich (czyt. publiczności) idiotów.

To była najgłupsza końcówka RAW jaką kiedykolwiek widziałem. Ja rozumiem że to wrestling, ale k***a... płonący Edge już był głupi, to przebiło wszystko, bajka jakaś. Kane wychodzi spod ringu, Cenaminator ratuje życie Zacka Rydera: OMG, WTF, LOL ; o

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Pierwsze RAW w nowym roku przed nami. Na szali znajdzie się pas WWE, a również dziś dowiemy się, kto lub co kryje się pod 2/01/2012.

Na początku wyświetlono promo feudu John Cena – Kane.

I John Cena na ringu. Nie tak chciał zakończyć poprzedni rok. W 2012 roku odniesie największe zwycięstwo w historii WWE na Wrestlemanii. Nie zmienią się jedynie jego prawdziwe słowa, czyli Hustle, Loyality i Respect. Ostatni tydzień był bardzo emocjonujący, lecz Cena żałuje, że nie mógł rozwiązać tej sprawy w ringu. Nagle usłyszeliśmy theme Kane’a i jego głos, lecz nigdzie nie było go widać. Kane widzi, że Cena jest pełny nienawiści, a świadkami jej będziemy jeszcze dziś. W narożnikach wybuchły ognie.

2dqowew.jpg

Walka nr 1

Non-Title Match

Daniel Bryan – Cody Rhodes

Obu panów czeka na Smackdown obrona pasów.

Zaczynamy. Bryan zadawał kopnięcia w narożniku, lecz nagle nadział się na Big Boot w rogu i Rhodes zaatakował jego rękę. Daniel był przez chwilę w defensywie, lecz nagle wykonał Clothesline. Cody chciał wyrzucić rywala z ringu, lecz sam został wyrzucony, a Daniel na dodatek na niego skoczył. Obaj wrócili na ring, gdzie Bryan otrzymał Flap Jack na narożnik. Flying Chuck Kick dał Cody’emu 2 count. Rhodes chciał wykonać Front Suplex, lecz Daniel skontrował to na Small Package i dało mu to zwycięstwo.

Zwycięzca: Daniel Bryan przez Pinfall – Spodziewałem się po tej walce więcej. Żaden z zawodników nawet nie starał się pokazać czegoś w tej walce – Czas walki: 3:21

23krinc.jpg

W biurze Johna Laurinaitisa, The Miz mówił mu, że to, co zrobił tydzień temu R-Truth było nieprofesjonalne i chce, żeby John coś z tym zrobił, lecz ten pokazał mu video, gdy Miz sam zaatakował Trutha. Laurinaitis zdaje sobie sprawę z tego, że Miz jest przerażony. John obiecał, że dopilnuje, aby Truth nie ingerował w dzisiejszy pojedynek Miza z… Sheamusem! Miz odszedł, a kilkanaście metrów za nim pojawił się R-Truth, który udawał kaczkę.

Wyświetlone zostało promo Royal Rumble.

Na ringu Wade Barrett Wyświetlone zostało ostatnie Smackdown, kiedy to Wade zrzucił Randy’ego Ortona ze schodów. Barrett jest już zadowolony z roku 2012, ponieważ to rok bez Randy’ego Ortona. Teraz Wade skupi się na wygranej Royal Rumble Matchu i zdobędzie główny pas na Wrestlemanii. Na ringu pojawił się Santino Marella, który miał pytanie dla Barretta. Kto ostatnio był dłużej w walce Royal Rumble Match? Czas na odpowiedź minął – To był Santino!

Walka nr 2

Wade Barrett – Santino Marella

Pojedynek to squash, który wygrał Barrett przez Spinning Side Slam.

Zwycięzca: Wade Barrett przez Pinfall – Nie ma co komentować squash’ów – Czas walki: 1:19

2v1xemd.jpg

Na backstage’u The Miz pytał Bella Twins, czy widziały one R-Trutha, jednak one powiedziały, że widziały tylko Little Jimmy’ego! Miz coś usłyszał i odszedł i znów przed kamerą pokazał się R-Truth.

Walka nr 3

Sheamus – The Miz

Widać było, że Miz obawia się R-Trutha, ponieważ ciągle oglądał się za siebie.

Przed gongiem Miz wykonał DDT i zaczął obijać Sheamusa. The Great White po chwili przeszedł do ataku i zadawał ciosy za linami. Miz uciekł z ringu i chciał uciec przez trybuny, lecz nagle R-Truth ukazał się naprzeciwko Miza! Little Jimmy powiedział, że nie lubi Miza i… Little Jimmy powiedział, że zaraz Miz oberwie! Truth zbliżał się w kierunku Miza, więc ten wrócił w pobliże ringu, gdzie otrzymał Brogue Kick od Sheamusa! Przy Mizie pojawił się Truth, który zabrał ze stolika komentatorskiego butelkę wody i uderzył nią Miza. Tymczasem walka się nawet nie zaczęła. R-Truth wrócił na widownię i spytał Little Jimmy (jednego chłopca na widownii), co ten o tym sądzi, a ten życzył Mizowi szczęśliwego nowego roku.

xnryh5.jpg

2d44no.jpg

Na backstage’u Josh Matthews stał z Dolphem Zigglerem. Dolph powiedział, że odliczył CM Punka tydzień temu i zrobi to też dziś, po czym zostanie WWE Championem.

Zack Ryder i Eve Torres rozmawiali na backstage’u, lecz pojawił się przy nich Jack Swagger, który powiedział, że Ryder jest oszustem. Panowie zaczęli się kłócić, lecz uspokoił ich John Laurinaitis, który zapowiedział 6-Man Tag Team Match: John Cena, Zack Ryder i Big Show – Masked Kane, Jack Swagger i Mark Henry!

Walka nr 4

WWE Championship

CM Punk © - Dolph Ziggler (w. Vickie Guerrero)

Początek bardzo wyrównany, lecz Punk wyrobił sobie przewagę poprzez Leg Dropy. 2 count. WWE Champion dołożył Shoulderblock, lecz nagle otrzymał Flap Jack na liny. Po chwili Punk zadał kilka ciosów, lecz Ziggler znienacka założył mu Sleeper Hold! Punk szybko odpowiedział na to Back Suplexem. 2 count. Punk wykonał Leg Lariat, lecz nadział się też na łokieć w narożniku. Dolph wziął rozbieg, lecz otrzymał Powerslam. 2 count. Ziggler skontrował Suplex na Roullup, lecz dało to zaledwie 2 count. Dolph szybko dołożył Scissors Kick, lecz Punk w ostatniej chwili odkopał na 2 count! Punk odepchnął Dolpha do narożnika (w narożniku naprzeciwko spadła poduszka) i tam wykonał High Knee i Bulldog, co dało 2 count. Przy ringu pojawił się John Laurinaitis, który pokazał sędziemu, że poduszka spadła z narożnika. John i sędzia zawiązywali poduszkę, a w tym czasie Punk założył Anaconda Vise! Ziggler odklepał, lecz sędzia tego nie widział! Punk puścił Dolpha i myślał, że zwyciężył, jednak szybko zrozumiał, że walka trwa nadal. Ziggler wziął rozbieg, lecz Punk zrobił unik i Dolph zderzył się z Laurinaitisem! Ziggler w ostatniej chwili uwolnił się spod G.T.S. i z drobną pomocą Laurinaitisa, pozbył się Punka z ringu. WWE Champion został odliczony do 10, więc Dolph jest zwycięzcą, lecz nie mistrzem!

Zwycięzca: Dolph Ziggler przez Count-Out; CM Punk jest nadal WWE Championem! – Bardzo dobra walka. Fajnie, że pojawił się tam Laurinaitis, dzięki któremu Ziggler o mało co nie zdobył pasa. Zapewne szykuje nam się kolejny pojedynek tych panów na Royal Rumble – Czas walki: 9:50

nd6arl.jpg

n69h5w.jpg

Po walce Dolph zwiał z pasem.

Walka 5

Tag Team Match

Bella Twins – Kelly Kelly & Eve Torres

Kelly dominowała nad Nikki, lecz po chwili obie dokonały zmiany. Eve powaliła Brie zbotchowanym kopnięciem i wykonała Moonsault z trzeciej liny, co dało 2 count, ponieważ Nikki przerwała pin. Kelly chciała pozbyć się jej z ringu, lecz sędzia odciągał ją. Wtedy Bellaski podmieniły się miejscami i na ringu była Nikki. Bliźniaczka wykonała szybko Roullup, co dało jej zwycięstwo.

Zwyciężczynie: Bella Twins przez Pinfall – Walka nie zachwyciła, aczkolwiek lubię ten trick, w którym Bellaski zamieniają się miejscami pod nieobecność arbitra. Gdy tylko to następuje, wiadomo, że wygrają walkę – Czas walki: 1:56

2ln7ipf.jpg

W biurze GM’a RAW, Punk mówił mu, że wie, że John zrobił to specjalnie. Laurinaitis rzekł, że da Zigglerowi jeszcze jedną szansę… Na Royal Rumble! Sędzią specjalnym w tej walce będzie… John Laurinaitis!

Wyświetlono podsumowanie sagi „It begins”, w której chłopiec powiedział, że koniec świata jest… teraz!

Na arenie zgasły wszystkie światła i nic nie było widać. Na trybunach słychać było głośne: Y2J! Po chwili zobaczyliśmy zarys pewnej postaci na rampie i okazało się, że jest to nikt inny tylko… Chris Jericho! Chris długo witał się z publicznością, aż w końcu stanął na ringu z mikrofonem. Już miał coś powiedzieć, lecz po prostu udał się za kulisy i to by było na tyle, jeśli chodzi o zagadkę 2/01/2012.

w19rwm.jpg

Walka nr 6

6-Man Tag Team Match

Big Show & Zack Ryder & John Cena – Mark Henry & Jack Swagger & Masked Kane

Na ringu brakowało tylko Kane’a, lecz zamiast niego pojawił się David Otunga. David powiedział coś sędziemu, a ten powiedział coś Justinowi Robertsowi. Okazało się, że Kane nie będzie brał udziału w tej walce, czyli będzie to Elimination Handicap Match!

Elimination Handicap Match

Big Show & Zack Ryder & John Cena – Mark Henry & Jack Swagger

Zaczęli Swagger I Cena. John łatwo wyrobił sobie przewagę poprzez Bodyslam I Elbow Drop. 2 count. Dropkick też dał 2 count. Jack kopnął Cenę, co go znokautowało, a my wracamy po reklamach. W ringu Swagger dominował nad Ceną. Vader Bomb dało 2 count. Jack nadział się na Back Body Drop i Cena dokonał zmiany z Showem. Olbrzym nie dał Swaggerowi szans i szykował się na KO Punch, lecz Jack szybko zmienił się z Henrym. Mark udał się za ring po krzesło, ale Show łatwo wybił mu je z rąk, poprzez KO Punch. Big Show uderzył Marka tym krzesłem, czyli jest zdyskwalifikowany! Sędzia poinformował, że Mark Henry też jest wyeliminowany!

Mark Henry I The Big Show są wyeliminowani przez DQ

John Cena & Zack Ryder – Jack Swagger [/b]

W ringu Ryder łatwo zyskał przewagę nad Swaggerem, wykonując Knee w rogu. Dołożył Bro Kick, lecz chwilę później Jack skontrował Rough Ryder na Power Bomb i od razu założył Ankle Lock! Po jakimś czasie Zack zdołał zmienić się z Ceną, a ten wymierzył Jackowi swoje combo. Po Attitude Adjustment, Cena łatwo odliczył Swaggera do trzech.

Zwycięzcy: John Cena & Zack Ryder przez Pinfall – Nudna walka, a po wieści, że będzie to Handicap, było wiadome, kto wygra, tym bardziej, że Heniek nadal jest kontuzjowany – Czas walki: 5:33

Po walce zabrzmiała muzyka Kane’a, więc Cena szybko pobiegł przed rampę i go wypatrywał, lecz nie widział, gdy Masked Kane wyszedł spod ringu i zaatakował Rydera! Cena wreszcie go zauważył, lecz Kane go znokautował. Kane zaczął dusić Cenę, aż ten stracił przytomność. Kane wrócił na ring po Rydera i razem z nim chciał wrócić pod ring, lecz Cena uratował go w ostatniej chwili. John i Zack leżeli przy narożniku, a z dziury w ringu buchnęły ognie i tak zakończyło się pierwsze RAW w tym roku.

2cxcjrd.jpg

ru9115.jpg

w7nmv.jpg

Na temat samego powrotu Chrisa szerzej wypowiedziałem się w dyskusji i nie bardzo mi to wszystko przelewać jeszcze raz tutaj. Ogółem po jakimś miesiącu przerwy było to moje pierwsze Raw jakie postanowiłem obejrzeć. W sumie to trochę się zawiodłem. Podobnie jak Sebu nie rozumiem do końca roli Jericho, ale jeśli będzie facem to trochę mnie to zniesmaczy, bo czekałem na powrót 'tego' Jericho. Co do całej reszty Raw, to w sumie pełne oglądałem dopiero od walki o pas WWE, na której również się poniekąd zawiodłem. Pas dla Zigglera to nie jest zły pomysł i wcale nie było na to za szybko, tym bardziej że do gry wrócił Chris i mógłby powalczyć z Punkiem bez obaw o jakieś pasy bo i bez niego ich feud byłby mega. Minusem był również sam byt powrotu w niemalże środku gali, liczyłem że nie powtórzy się błąd z powrotu Tryplaka i Takera. Po Main Evencie - fantazja.

To była najgłupsza końcówka RAW jaką kiedykolwiek widziałem. Ja rozumiem że to wrestling, ale k&*%$a... płonący Edge już był głupi, to przebiło wszystko, bajka jakaś. Kane wychodzi spod ringu, Cenaminator ratuje życie Zacka Rydera: OMG, WTF, LOL ; o

Wnet Kane rozpiździa ring w pół, doprowadza Cenę do utraty przytomności (?) potem bierze się za Zacka, Cena przypomniał sobie, że jest nieśmiertelny i zajebisty więc pomaga Ryderowi. No masakra w biały dzień.

Cóż RAW oglądnięte, więc wypada coś napisać, po początku spodziewałem się ciekawej konfrontacji Kane'a & Ceny w Elimination TT Match'u, który w sumie się nie odbył, ale to potem, fajny speech Kane'a, którego nie było widać, dobry klimacik stworzył. Walka Rhodes'a & Bryan'a dosyć przeciętna, panowie nie pokazali nic szczególnego ot taka zwyczajna walka, mam nadzieję, że obrony pasów na SD! wypadną lepiej. Squash z Santino to bez komentarza, nie lepiej kogoś normalnego dla Barrett'a dać? Sheamus, Miz to też nic, bo w sumie tej walki nie było, fajne zachowanie Truth'a na BS, potem atak na Miz'a i zemsty ciąg dalszy, kim on w końcu jest? Dalej heel'em? Bardzo dobra walka Ziggler'a & Punka, czyli taka jak powinna być o pas WWE. Sporo ciekawych akcji no i oczywiście John L musiał się pojawić i przeszkodzić, co więcej będzie sędzią specjalnym podczas ich walki na RR może być gorąco, wszystko zależy czy Chris będzie feudował z Punkiem,bo jeśli tak to sądzę, iż Ziggler być może dostanie pas. Walka div z lekka nudna jak zawsze. No i mamy powrót, jakoś taki oczywisty, gdyby to był Taker to wywołało by większe emocje, ale oczywiście Y2J również spoko. Tylko sam powrót kiepski jak na te proma, tak jak reszta piszących czekam na następne RAW gdzie zapewne okaże się, że jest heel'em. Ostatnia walka też przeciętna, ale ciekawa akcja po, Kane wychodzący spod ringu, atak na Zack'a, potem Cena, swoją drogą Cena nie stracił przytomności chyba ;d, a jeśli tak to mega bajka z tego wyszła, gdyż zaraz wstał i ratował Zack'a, dziwnie to wyglądało, Kane próbujący "pogrzebać" pod ringiem Broskiego. Fajne piro potem z tej dziury, co jak co mimo tej szopki Kane rlz i czekam na rozwój wydarzeń. Co do raportu to wyszedł bardzo dobrze, nie widziałem jakiś szczególnych błędów, good job ;).

akerdrugi.png

Postanowiłem, że poza raportem będę dołączał skróty z gali. Tak więc dzisiaj pierwszy zrobiony przeze mnie skrót (więc proszę nie być surowym, jeśli coś zawaliłem) z RAW. Sorki, że tak późno, ale na taki pomysł wpadłem dziś ;)

http://www.youtube.com/watch?v=k6c3mrZYsKQ&feature=youtu.be

Wszystko fajne, ale chociaż na speeche i takie różne segmenty mógłbyś wyłączać muzykę, żeby leciał oryginalny głos.To jest tylko moja sugestia, ale na SD możesz tak zrobić :)

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk