Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Football Manager - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

fm12q.jpg

Myślę, że ten tytuł jest wszystkim bardzo dobrze znany. Sam gram w nią regularnie od wyjścia rocznika 2006. Z roku na rok z niej nie rezygnuję (chociaż w 2011 długo nie pograłem) i mogę powiedzieć że jestem już jej starym wyjadaczem. Wracając poniżej okażę moje osiągnięcia w pierwszej grze w wersji 2012. Jak nie trudno się domyślać grę zacząłem wraz z Chelsea, aby pokazać kto tu rządzi. Oczywiście potępiam wszelkie edytory, czy cofanie gry.

Zdjęcia zalecam otwierać w nowym oknie.

Biografia najlepiej wykaże moje osiągnięcia:

5.jpg

Finanse, tak to jest jak się wydaje 100 milionów na płace:

6.jpg

Transfery:

2011/2012

1.jpg

2012/2013

2.jpg

2013/2014

3.jpg

2014/2015

4.jpg

2015/2016

5.jpg

2016/2017

6.jpg

Paru zawodników:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Za jakiś czas wrzucę drobną przygodę z Leicester, oraz okażę Schalke 04 po zakończeniu aktualnej kariery z tym zespołem.

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zaq123

4

• Bryx

3

• Kotleten

3

• Lontek

2

Top użytkownicy w tym temacie

O tak! Mój ulubiony menedżer piłkarski i nawet teraz mam go uruchomionego. Gram w 10, 11 i 12 do teraz, a w 10 (jestem Wisłą) sprowadziłem takich zawodników, jak Vincent Kompany, czy Mladen Petrić :shock: W 11 grałem małym klubem AFC Telford i mam już rok 2023 i gram w... Premier Leauge (11 miejsce). Są tam zawodnicy tacy, jak Gerard Pique (35 lat), Ben Amos i jeszcze kilku znanych. W 12 mam klub Widima Rakowski i na razie mistrz i puchar Bułgarii to jedyne osiągnięcia. Niedługo wrzucę screeny z tym wszystkim, żeby nie było, że ściemniam :D Bardzo fajnie, że taki temat został założony :t_up:

Muszę powiedzieć, że w kluby pokroju Telford, czy ligę bułgarską się nie bawiłem, chociaż bodajże w 2008 lub 2009 miałem na celu opanowanie lig azjatyckich, gdzie również można porządnie pograć pierwszym lepszym klubem. Myślę, że znajdzie się jeszcze parę osób, które będą mogły pochwalić się osiągnięciami w tej grze. Myślę, że jak ktoś gra/grał w FIFE czy Championship Managera również może nieco opowiedzieć o swojej przygodzie z tymi grami.

Jeśli chodzi o Football Managera, to moje najmilsze wspomnienia sięgają do serii 2007, kiedy to miałem udany romans z drużyną Portsmouth. Oprócz fajnego składu, serii wygranych w lidze czy LM, udało mi się stworzyć najlepszy zespół na świecie, w którym dużą rolę odgrywali młodzi zawodnicy - trzon takich reprezentacji, jak Anglia, Brazylia czy Hiszpania tworzyli właśnie moi gracze, nie starsi niż 23-lata.

W FM 2012 gram Pogonią Szczecin, uprawiam zatem lokalny patriotyzm. Udało mi się awansować do Ekstraklasy i zdobyć mistrzostwo kraju. Nie ukrywam, że odrzuca mnie odrobinę nowy system wyszukiwania zawodników. W poprzednich wersjach filtry były proste i przejrzyste, widocznie uznali, że za przejrzyste i dodali różne, zbędne pierdoły. Nawet nowy widok atrybutów jest do niczego, na szczęście da się przywrócić stary, niemniej podejrzewam, że niedługo ten nowy stanie się jedynym i wtedy prawdopodobnie moja miłość do tej serii się skończy. Tak, jak lubiłem przejście z FM 2007 do 2008 (nowy layout) czy 2009 (3D), tak coraz te nowsze ulepszenia są w mojej ocenie coraz gorsze i odbierają przyjemność z grania.

W 12 tak tylko zagrałem z 2 godzinki nawet nie pamiętam jaki klub objąłem :lol

Ale grałem w 11 i szło mi nienajgorzej Lechią Gdańsk. W pierwszym sezonie nie szło mi za dobrze. Źle dobierana taktyka i nieskuteczność snajperów sprawił, że na początku sezonu broniłem się przed spadkiem. Wszystko zmieniło się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki gdy wypożyczyłem do klubu napastnika Joshue Obaje'a. Zawodnik ten w 12 meczach strzelił 5 goli. Wypracowałem swoją taktykę 4-5-1 z 2 defensywnymi pomocnikami i skończyłem sezon na 7 miejscu. Niestety finanse klubu to nie jest mocny punkt. Aktualnie jestem około 2 miliony na debecie. I brak kasy na wykup Obaji. Aktualnie jestem w przygotowaniach do 2 sezonu. Obaja ma w kontrakcie wpożyczenia klauzulę 300 tysięcy jednak jak już wspomniałem nie mam kasy :/

Liga

ekstraklasainformacjeta.png

Transfery

lechiagdasktransferyhis.png

Może jakieś rady żeby w 11 szło mi lepiej :roll:

Jeśli brak Ci pieniędzy to mam pewien sprawdzony sposób. Podczas przygotowań do sezonu polecam rozstawiać mecze towarzystkie jak najczęściej tylko się da (podstawowy skład nie musi grać w każdym - od tego są rezerwy i juniorzy). Obowiązkowo dajesz wyjazd, oraz wybierasz klub który za mecz daje najwięcej kasy (są to nawet setki tysięcy) i na zabój dajesz grać juniorom, którzy są wykorzystywani jako maszynka do robienia grubej jak na mały klub forsy. To IMO najlepsza opcja. Jest jeszcze druga - klub partnerski, który pieniądze daje niestety tylko raz na rok, ale zawsze jest to jakiś dochód. To jeśli chodzi o finanse.

Właśnie wiem o tym ale te pieniądze, które dostanę za te mecze nie wchodzą do budżetu transferowego tylko do jakiegoś innego gdzie nie można go wykorzystać na transfery czy coś zrąbałem :)

Dziwne, jak pisałem sam siedząc w tej lidze sam stosowałem ten system i byłem dumny ze swojego budżetu. Wiadomo, że nie zostanie on dodany do budżetu transferowego, bo ten jest od góry oddzielnie ustalany, ale jeżeli klub będzie w lepszej kondycji finansowej to przed każdym okienkiem powinien udostępnić większe środki o ile nadal będziesz miał progres w finansach. Można też poprzez siedzibę zarządu modyfikować budżet (nie pamiętam czy w 11, bo w 12 tak się da) i zmniejszając budżet płacowy dać nieco więcej na transfery. Warto również pamiętać aby mieć jak największy procent ze sprzedarzy na budżet tranferowy, o który również można poprosić zarząd (ponownie nie pamiętam czy opcja obejmowała FM 11) oczywiście poprzez interakcję z zarządem.

Nie zapominajmy, że (jeśli będziesz miał duuuże szczęście) prezes będzie na wylocie i przyjdzie kolejny, która potrafi nawet wyłożyć 300 mln funtów (miałem tak). Ponadto, gdy gram Telford zawsze biorę mecze towarzyskie (tak jak Pro), ale zawsze u siebie i to mi daje zyski nawet 200 tysięcy, gdy grasz z kimś dobrym. A gdy jakiś klub mi złoży ofertę sparingu, to nie patrzę, jaki to klub, tylko patrzę ile dają kasy ;) Za mecz towarzyski z Bayernem (sami zaproponowali) dostałem pół miliona z góry, więc to jest taki mój sposób na "szybką kasę" :)

• 11 miesięcy temu...

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Ja grałem praktycznie tylko w 11. Kolejne wersje już chciałem ściągnąć jednak się nie dało :D .

Więc tak naprawdę przez większość swojej kariery nie byłem nigdy wybitny. Przejąłem Lecha Poznań , jednak odpadłem w PP z Jagiellonią oraz w Uefa z Rosenborghiem . Po 5 meczach miałem 1 remis i 4 porażki i postanowiłem dalej nie kompromitować tego klubu. Odszedłem i trenowałem mniej znane Polskie kluby (Zagłębie Lubin , Odra Wodzisław , GKP Gorzów Wielkopolski , Piast Gliwice , Korona Kielce) . Wszystkie te kluby były w 1 lidze , do momentu bycia w Piaście nie osiągałem żadnych sukcesów...i wtedy się zaczęło. Przejąłem jak w każdym innym klubie - drużyne rozbitą , Koronę Kielce. Była na ostatnim miejscu w 1 lidze , na koniec sezonu wyciągnąłem ją na 7. Potem postawiłem przed sobą jasny cel - awans do elity ! Awans do ekstraklasy ! Po wielu trudach , męczarniach wygrałem tą ligę w kolejnym sezonie a z Piotra Gawęckiego zrobiłem znakomitego strzelca ! Awansowałem do ekstraklasy . Tam szło mi świetnie do pewnego momentu . Zajmowałem po 10 kolejkach 2 miejsce , jednak potem zaczęło się psuć morale . Tak spadałem spadałem w tabeli aż na końcu sezonu szok ! Wygrana z Lechem 4:1 , z Wisłą 3:1 , z Legią remis 1:1. Mówię jest dobrze , niestety to był miły początek końca gdyż po porażce z Widzewem w ostatnim meczu spadłem z ekstraklasy. No i się zaczęło. W 1 lidze łatwo nie było , moi piłkarze ciągle mówili że chcą odejśc bo chcą grać w lepszym klubie. Udało mi się ich zatrzymać i awansować do ekstraklasy . Potem poszło całkiem nieźle , zająłem 10 miejsce , ale kiedy karierę zakończył mega strzelec tej drużyny Piotr Gawęcki , ja postanowiłem także ją zakończyć . Tak oto zakończyła się również moja przygoda z tą grą . Szkoda że już jej nie mam , chciałbym do niej powrócić. Pozdro ; )

• 9 miesięcy temu...

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

No więc ziomeczki, sorki, że odświeżam, ale na dniach wychodzi FM 14, którą to grę kupuje sobie na osiemnastkę, ale nie o tą część mi chodzi a o część z 2013 roku. Graliście w nią? Jak się wam w nią pykało? Jakie były ulepszenia względem 2012 i przede wszystkim 2011 w którą ostatnią grałem? Mam zamiar ją nabyć na dniach, natomiast jeśli jest słaba to zrezygnuję. Ktoś grał? Może polecić, poopowiadać? Nie chodzi mi o żadne sukcesy, będę pykał moim ukochanym Lechem Poznań, tylko chodzi mi o to, czy ta gra jest po prostu dobra ; ). To tyle ode mnie :t_up:

Panowie z SI chcieli, żeby silnik wyglądał ładnie, ale lepsza grywalność była w 12'. Menu zrobili w stylu FIFY Managera, ale da się połapać. Co prawda mój komp nie lubi tej gry, bo jest nieco zabudowany i się przegrzewa (mimo 4-rdzeniowego) i jak to ogarnę to dla mnie będzie cacy. Zależy też co kto lubi. Ja jestem zwolennikiem zmian, ale są też tacy, którzy małe poprawki uważają za zbędne i zostają przy starszych wersjach. Zobaczę pierwsze opinie na temat 14' po premierze, ale koniec końców pewnie i tak kupię.

• 2 miesiące temu...

Football_Manager_2008.jpg

Siema wszystkim, może w wrestlingu już na to forum wiele nie wnoszę, ale myślę że może znajdę tu kilku ludzi którzy pykają w Football Managera, a jeśli nie - To nic trudnego ściągnąć wersję z 2008 roku i po napierdalać z nami przez neta. Czym jest FM?

Football Manager 2008 to czwarta odsłona serii piłkarskich managerów, tworzonych przez zespół Sports Interactive na zlecenie koncernu Sega. Tak, jak z każdym nowym sezonem, tak i tym razem grupka kilkunastu programistów wspieranych przez blisko pięćdziesięciu researcherów wprowadziła do swego produktu szereg usprawnień, będących odpowiedzią na najczęstsze sugestie fanów serii.

Więc typowy manager piłkarski. Wersją '08 bo wydaje się najbardziej grywalna, a dodatkowo ściągniecie jej to na prawdę chwilkę. Jednak by nie trzeba się męczyć na bazie z roku wydania znalazłem w necie uaktualnienia składów dosyć dobre na lipiec tego roku więc całkiem niedawno. Jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam, jeśli tylko chce się wam poświęcić po 2-3 w tygodniu na wspólne pogranie, dodatkowo pogadanie na skype to pisać w temacie. Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to dawać, a pod dołem daje link do gierki i patcha którego trzeba zainstalować bo ułatwia on nakurwianko. Jednak rozpocząć możemy dopiero po świętach bo teraz jakoś nawet ochoty na włączanie tej gierki nie mam przez święta ;)

Całość ok 270 mb można ściągnąć nawet przy średnim łączu w ~ 1h.

Linki podesłać mogę na gg lub na PW bo nie chce linkować tego tematu, a moje gg to 10191951.

Ja gram w FM od 2008 wersji z przerwą 2009. W 2012 z Barceloną miałem chyba 2 puchary europy, 4 mistrzostwa hiszpanii, no i to najważniejsze, bo inne tam mnie ważne też wszystkie zdobyłem, najlepsze w tym, że w lidze w czterech sezonach przegrałem tylko raz i mam serię ok. 120 meczów bez porażki (dokładnie nie pamiętam). Z Polską awansowałem na każdą imprezkę: 2 mundiale i 3 euro i mam teraz 2020 rok, w rankingu FIFA mam 13 miejsce (wiem, że trudno w to uwierzyć). Teraz gram w 2013 i Śląskiem Wrocław awansowałem do 1/8 Ligi Mistrzów, ale w lidze na początku sezonu miałem 15 miejsce =))=)) , ale byłem ostatecznie drugi za Legią przez to, że w bezpośrednich starciach było 4:0 dla Legii (z czego 2 gole po karnych których nawet w Hiszpanii by nie podyktowali i dla nas powinny być ze 3, ten mecz najbardziej wspominam i podajże 2:2, teraz się bawię Realem Madryt. 2014 raczej sobie nie kupię.

SORRY ABOUT YOUR DAMN LUCKY