Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NBA - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

nba-logo-icon.png?w=256&h=256

Tak jak w tytule, ten temat ma na celu okazania opinii użytkowników naszego forum na temat nie tyle co rozpoczynającego się z opóźnieniem kolejnego sezonu jak komentarze na temat ogółu organizacji. Chociaż ja póki co skuszę się na tym pierwszym. Jak widać poza GG oraz SB na forum nie było większych poruszeń tematu NBA - może pora to zmienić? Przecież wielu z nas interesuje się koszykówką i spora część kusi się na oglądanie meczy swoich ulubieńców. Moim przyznając się jest zespół Miami Heat, któremu kibicuje od bodajże trzech - czterech sezonów. Jakoś wcześniej nie byłem skłonny do koszykówki, ale to się zmieniło dzięki NBA oraz AND1, z których skróty i akcje zawsze lubiałem oglądać na ESPN czy YouTube. No i tak się to zaczęło. W sumie to w tym sezonie meczu Żaru nie odpuściłem oglądając na żywo wygraną z ubiegłorocznym mistrzem - Dallas Mavericks oraz głównym rywalem Boston Celtics. Bardzo dobrze od początku sprawuje się dwójka Wade i James będąc podporą drużyny jednak na starcie widać, że do (przynajmniej w moich oczach) magicznej trójki w miejsce Bosha wkradł się Norris Cole! Właśnie tak - czyli rookie dobrany z numerem 29. W spotkaniu z Celtami w ostatniej kwarcie zdobył 14 punktów z ogółu drużyny 20 przy czym dwa razy mniej, czyli siedem zdobyli w sumie 316 (Wade, Bosh, James) tak więc to niedala sukces bo przyczynił się do ważnej wygranej. Obecnie oglądam dzisiejszy mecz wygrany z resztą jak przeczytałem w rzucie w ostatnich trzech sekundach 96:95 z Charlotte Bobcats, więc jestem dumny z serii 3-0.

Druga sprawa, którą poruszę to oczywiście wracający po małym urazie podczas Preseason - Marcin Gortat. W meczu przygotowawczym zgarnął gracza spotkania jednak dostał kontuzji palca. W meczu inaugurującym sezon pokazał się z bardzo dobrej strony zaliczając 13 punktów i miły dla oka wsad. Jednakże w ostatnim meczu nie pokazał się zbyt dobrze mając zaledwie 4 punkty i 8 zbiórek co może trochę zawiodło trenera Suns, którzy poraz drugi w tym sezonie przegrali swój mecz - tym razem z Philadelphią 76ers. Teraz Wasza kolej!

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zaq123

2

• Kotleten

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Z koszykówki oglądam tylko NBA i czasem zdarzy się hiszpańską. Moim ulubionym koszykarzem jest LeBron James, więc moimi ulubionymi klubami są Cleveland i Heat. Co do Cavaliers, w sumie po odejściu Jamesa są bardzo słabi, ale sentyment pozostał :)

Na pewno dużym zaskoczeniem było mistrzostwo Dallas, ale w tym sezonie mają większe szanse na obronę, ponieważ wzmocnił ich Lamar Odom z Lakersów... (jak widać poleciał na kasę i to, że ofertę złożyli mu mistrzowie NBA). Liga z roku na rok jest coraz bardziej wyrównana. Obecnie moim zdaniem są takie 2 dream-teamy, czyli Miami i Boston. Wiadomo, że w Heat mamy "tę" trójkę, czyli Wade-James-Bosh, czyli aż prosi się o mistrza, ale w końcu Celtics to Garnett, Rondo, Allen, Pierce... Myślę, że to któryś z tych teamów zdobędzie mistrza. Zagrozić im mogą oczywiście obecni mistrzowie i Lakersi, chociaż ostatnio coraz mocniej dają do zrozumienia, że sam Bryant im nie wystarczy. Na pewno mistrz jest wśród tej czwórki. Tak się zastanawiam, co z Suns... Skład mają dobry, no bo w końcu jest Nash, jest Carter no i Gortat 8) Znów wielkim zaskoczeniem może być nowy mistrz (bo mało kto stawiał na Dallas) a może się okazać, że to Heat, lub Boston nie dadzą nikomu szans i ktoś z nich będzie miał mistrza. Jeśli chodzi o Suns, mam nadzieję, że zdołają awansować chociaż do Play-Off bo na to ich zdecydowanie stać.

Na pewno dużym zaskoczeniem było mistrzostwo Dallas, ale w tym sezonie mają większe szanse na obronę, ponieważ wzmocnił ich Lamar Odom z Lakersów... (jak widać poleciał na kasę i to, że ofertę złożyli mu mistrzowie NBA).

Większe? Nie wydaje mi się. O tyle ile mieli naprawdę wiele szczęścia zwyciężając rok temu, o tyle widać że są póki co poważnie osłabieni wygrywając zaledwie jeden mecz (oczywiście, to dopiero początek ale i on znaczy wiele). Boston dostał od Miami ładne lanie (uważam ten mecz za obecnie najlepszy w tym sezonie w wykonaniu Żaru) i jeśli ktoś nie chce nawet oglądać tych bloków i akcji Wade - James to podejżewam że na stronie NBA są obecne statystyki z tego meczu. Ponadto jak pisałem w pierwszym poście, teraz o dojście do wielkiej trójki bacznie walczy Norris Cole i pokładam w nim spore nadzieję, że to mu się uda. Lakers to nie taki sam Bryant, bo obecnie widzę że na parkiecie bryluje Bynum, za którym szczególnie przepadam. Poraz kolejny chcę powiedzieć, że IMO już kolejny sezon z rzędu Boston nie jest i nie wygląda na dream team. To pokazały chociażby poprzednie Play-Offy. Obecnie widzę tam dobrze rozgrywającego piłką Rondo oraz rzucającego non stop za trzy Allena - ale to jest już magik.