Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

BGZ Wrestling Slammy WWE 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

slammy.jpg

Oficjalne slammy już za nami ale uznałem że moglibysmy po swojemu podsumować rok 2011. Zwaszcza że według mnie, nie wiem czy się ze mną zgodzicie kategorie w jakich rozdają te nagrody sa conajmniej beznadziejne i zdecydowanie wolałbym żeby robili to w prostych, standardowych i normalnych kategoriach a nie wymyslali kategorie z kosmosu. Tak więc tutaj podam właśne kategorie w których będziecie głosować do końca roku. Oczywiście uzasadnienie mile widziane ;)

1. Wrestler roku!

2. Diva roku!

3. Walka roku!

4. Feud roku!

5. Debiut roku!

6. Powrót roku!

7. Turn roku!

8. Mówca roku! (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie)

9. Akcja roku! (pojedyńcza akcja ringowa)

10. Segment roku!

11. PPV roku!

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

2

• Zaq123

1

• Tuptuś

1

• Housse

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. CM Punk - Zdecydowanie zasługuje na to miejsce, WWE nie pomyliło się co do wyboru. Od lipca wszystko na Raw kręci się wokół Punka.

2. Kelly Kelly- byłą mistrzynią Div przez długo i chociaż nie oglądam za często walk Div to wiem że sporo się wokół niej działo :)

3. Trudna decyzja. W tym roku w WWE moim zdaniem było naprawdę sporo świetnych walk. Ja jednak postawię na 5 star match pomiędzy Johnem Ceną a CM Punkiem na Money in the Bank. Naprawdę była bardzo emocjonująca, zapoczątkowała push Punka i zdecydowanie była jedną z przełomowych walk roku.

4. Tu też nie jest łatwo wytypować jeden. Po głowie chodzi mi kilka fajnych i długich feudów. Wybiorę chyba jednak feud Edge vs Alberto Del Rio z czasu Wrestlemanii gdyż moim zdaniem mimo tego że nie trwał długo, był najciekawszy.

5. Sin Cara - czy ktoś inny w miarę znaczący zadebiutował w tym roku? Nie przypominam sobie :)

6. The Rock - Nigdy nie widziałem żeby publika zareagowała tak dobrze na powrót kogokolwiek jak na powrót The Rocka. Mimo że nie pokazał w tym roku dużo, na pewno jego pojawienie sie w WWE było ważnym wydarzeniem.

7. R-Truth - Jego heelturn był genialny, osobiście w końcu zacząłem kupować nudnego jako face R-Trutha, turn wzmocnił jego pozycję w federacji.

8. CM Punk - co tu dużo mówić - jego speeche gniotły jaja, co zresztą robią dalej.

9. Tombstone Piledriver na Undertakera przez Triple H'a na Wrestlemanii 27 - po tej akcji stanęło mi serducho :)

10. Nie pamietam za dużo segmentów ale w pamięci utkwiło mi - świętowanie ADR po zwycięstwie na Royal Rumble i wybór przeciwnika na Wrestlemanię.

11. Survivor Series - dla mnie osobiście największe emocje :)

• Styl:  Jasny

1. Wrestler roku!

#ZackRyder- Jak dla mnie to on największe postępy poczynił i dzięki pomysłowi na siebie ma pas US i wydaje mi się, że jeszcze rok może troszkę więcej i pas WWE jego ;)

2. Diva roku!

Kharma- Tak wiem była w federacji krótki okres i przerwa, ale przez ten okres sprawiła, że Divy dało się oglądać .

3. Walka roku!

Punk vs. Cena na MitB zdecydowanie w końcu 5 star .

4. Feud roku!

Punk i Cena ich feud był baaaardzo dobry podobały mi się wypowiedzi obu panów i do końca nie było wiadomo kto wygra.

5. Debiut roku!

Sin Cara- bo naprawdę nie wiem kogo można by tu wcisnąć

6. Powrót roku!

The Rock- To chyba oczywiste mimo iż domyślałem się, że to on wróci jako host to i tak powrót mega więcej takich !

7. Turn roku!

R-Truth- na początku był żałosny, a później śmiałem się jak głupi przy jego wypowiedziach czy zachowaniach.

CM Punk- Tutaj też raczej bezkonkurencyjnie

Tombstone Piledriver w wykonaniu Triple H'a po tym myślałem, że jednak złamie streak

10. Segment roku!

Randy! Riley! Jimmy! - kurcze było tego, ale niech będzie, że to :P

11. PPV roku!

Money in the Bank- Bardzo dobra gala nie zabrakło emocji i zaskoczeń więc głos na to PPV

1. Wrestler roku! - CM Punk - No ogół, walka roku, feud roku, świetne speech, można powiedziec równiez, że świetny turn.

2. Diva roku! - Beth Pheonix - Dla mnie to co obi w ostatnich miesiacach przyćmiło nawet pojawienie się 3 razy Kharmy...

3. Walka roku! - CM Punk vs John Cena, Money In The Bank! - Walka roku i jedyny 5 Star w Main Streamie w tym roku.

4. Feud roku! - CM Punk vs John Cena - feud który wstrząsnał całym światem wrestlingowym głównie z powodu tego pierwszego.

5. Debiut roku! - Sin Cara - Nie chcę, ale musze... Cara narobił wiele szumu, szkoda, że nie zawsze tego pozytywnego... Tak w sumi to kogo tu można wymienić po za nim? Ryana...? Hunico...?

6. Powrót roku! - The Rock - Wielki powrót do WWE na Wrestlemanię, teraz do ringu.

7. Turn roku! - Mark Henry - Henryk onkuruje z Truflem, ale ja umieszczam Mareczka, gdyż jego turn doprowadziłgo do głównego pasa!

8. Mówca roku! (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie) - CM Punk - No chyba wiadomo, wszytskie jego speeche, a głównie ten otwierajacy mu drogę do miejsca w którym jest teraz.

9. Akcja roku! (pojedyńcza akcja ringowa) - Rock Bottom dla Ceny od Miza prebranego za Rocka - W sumie spoko akcja i cały ten sgement, a finisher swojego rywala zrobić to mnie nie rusza...

10. Segment roku! - Odejscie Edge'a - Wzruszajacy moment :cry:

11. PPV roku! - Money In The Bank - Na tej gali powinno sie wiele dziać i sie działo. Wygrane Bryana - mega szok, Wygrana ADR w fajnym stylu i genialny Main Event oraz świetna publika!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

1 Wrestler roku!

CM Punk - Moim zdaniem Punk jako jedyny w moich oczach zasługuje na ten tytuł. Dlaczego? Niewiem. Może dlatego, że w tym roku dużo wokół niego się działo.

2. Diva roku!

Beth Phoenix - Bardzo dobre walki i wygranie Divas Title.

3. Walka roku!

CM Punk vs. John Cena - Wygranie tytułu przez Punka i "rozstanie" się z WWE jako Champion.

4. Feud roku!

The Rock vs. Cena - Może mało tego było ale te segmenty i wgl. GENIALNE!

5. Debiut roku!

Sin Cara - Szybkie przybycie do WWE i szybka pozytywna reakcja ze strony WWE Universe.

6. Powrót roku!

Kane - Miałem napisać The Rock ale Kane mnie poprostu zszokował swoim powrotem i to w masce.

7. Turn roku!

Mark Henry - Według mnie własciciel Hall of Pain zasługuje na Turn roku z Face na Heela.

CM Punk - Według mnie Punk najwięcej gadał w tym roku.

Choceslam na Cenie

10. Segment roku!

Rock przekupujący małego fana Ceny do znienawidzenia go.

11. PPV roku!

Survivor Series - Bardzo dużo akcji i duży rating.

1. Wrestler roku!

CM PUNK- Za to że stał się moim zdaniem największą gwiazda fedki na równi z Johnem Ceną. Za genialne promo w czerwcu, za świetny feud z Johnem najpierw te ataki na początku roku i dołączenie do Nexus a potem ten feud w wakacje i za całokształt gimmicku best in The World. Zasłużył bo nie przypominam sobie żeby ktoś tak szybko dzięki jednemu promo wskoczył tak wysoko w hierarchi i tak go pokochali fani co spowodowało ogromne zainteresowanie merchadise'em Punka. Świetny w ringu i za majkiem. Bez wątpienie superstar of the year.

2. Diva roku!

Beth Phoenix- Nie oglądam zbytnio div ale Beth zdominowała tą dywizję i napewno zasługuje ona na miano divy roku.

3. Walka roku!

Triple H vs The Undertaker- Wielkie nazwiska, najważniejsza gala roku, no hold bared match. Mimo wieku zawodników walka napewno wymiotła bo było w niej wszystko czego oczekuje fan wrestlingu. Było show, były emocje, były gwiazdy. Walka naprawdę mnie porawała bo nie sądziłem że zobaczę kiedykolwiek tak dobra walkę tryplaka. Mnóstwo kick outów.( naprawdę myślałem że Triple skończy streak) Ale te wszystkie finishery i nawet tombstone zajebiście podbudował to że Taker jest niezniszczalny na wmc'e. Może i wyjechał na tym wózku z areny ale on jest nie do pokonania na wrestlemanii. DLatego właśnie jak dla mnie to jest walka roku.

4. Feud roku!

John Cena vs The Rock- Cały rok słuchaliśmy jak jeden najeżdża na drugiego i to było fajne, był ten entertainment i bardzo fajna podbudowa pod ich walkę w kwietniu. The Rock jeszcze pokazał że wciąż ma to coś, że wciąż jest w formie więc ich walka za 4 miesiace napewno wgniecie w fotel. No tak jak mówiłem dużo pojazdów na siebie, rzucili trochę mięsem i jak dla mnie była to główna rywalizacja w tym roku.

5. Debiut roku!

Sin Cara- długo wygrywał i nie przypominam sobie żeby ktoś inny zadebiutował.

6. Powrót roku!

The Rock- mało kto się spodziewał Rocka jako Wrestlemania Guest Hosta a nawet mało kto się spoziewał że on jeszcze wróci do WWE. Byłem jedną z tych osób no i WWE mnie pozytywnie zaskoczyło. Nie oglądałem wrestlingu gdy The rock walczył lecz dobrze znałem tą postać. Jednak te promo które wygłosił gdy powrócił było pierwszym takim pełnym segmentem jaki z nim widziałem no i bardzo mi się to spodobało. Powrót masked Kane'a tydzień temu też niesamowity jednakże był on zapowiadany. The Rock zaskoczył wszystkich i jak dla mnie był to return roku.

7. Turn roku!

R-Truth- Kompletnie mnie to zaskoczyło. Bardzo dobry heel turn i następstwa spowodowane tym. Były momenty śmieszne, był feud o pas i był tag team z Mize+walka z Ceną i Rockiem( choć był tam tylko by się rockowi podłożyć) Mógłbym jescze pomyśleć o heel turnie Henryka ale R-Truth bardziej mi się podobał jako heel i ten cały pomysł z little jimmy genialny.

Cm Punk- Bez wątpienia ten człowiek który jak mówiłem wcześniej jednym 5 minutowym promem zmienił oblicze federacji bo w życiu sie nie spodziewałem że Punk będzie główną gwiazdą federacjia a co dopiero że ja go aż tak polubię. Wielki plus dla WWE że wymyślili te story z pipe bomb i że punk mówi co chce.

RKO na schody na Summerslam w walce Orton vs Christian( pierwsze co mi przyszło do głowy a akcja bardzo mi się podobała)

10. Segment roku!

"Shoot" promo CM Punka- wystarczająco napisałem wyżej.

11. PPV roku!

Money in The bank- ze względu na walkę Cena vs Punk których feud był bardzo fajny no i Punk "uciekł" z pasem federacji.

Debiut Roku w WWE a ty dajesz Crimson =)) Leże i kwiczę =)) //Fan

Edytowane przez Gość

Cobain1-1.png

1259503676_inter_userbar_002.jpg

1. Wrestler roku! co tu dużo mówić... CM PUNK, po prostu najlepszy rok w karierze najlepszego wrestlera w WWE...

2. Diva roku! tu mi jest o tyle ciężko, że div nie oglądam, podoba mi sie natomiast powrót i heel turn Beth Phoenix to całe Divas of Doom no i nie jest taka nudna i yyy okropna jak kelly...

3. Walka roku! tu też nie ma sie co specjalnie rozpisywać, pierwszy five star match w WWE w 21 wieku czyli John Cena vs CM Punk na Money in the bank

4. Feud roku! SIn Cara vs Sin Cara ten feud, choć krótki był genialnym, niestety zwalonym pomysłem, ale i tak bardzo fajnie mi sie go oglądało, była to jakaś nowość, świeżość, w koncu coś bez speechy i przechwalania sie, do tego dobre walki... bardzo fajnie to wyszło, niestety bookerzy nie dali nam sie tym feudem długo rozkoszować.

5. Debiut roku! tu też sie nic specjalnego nie wydarzyło, głos na Sin Carę.

6. Powrót roku! MASKED KANE! Genialne odświeżenie postaci Kane'a, genialne jest po prostu wszystko, w końcu powrócił prawdziwy dominator i znowu zacząłem sie jarać WWE jak wtedy, kiedy zaczynałem oglądać wrestling... po prostu Kane w masce to przynajmniej dla mnie ktoś zupełnie inny niż stary Kane, a napewno jego postać jest o niebo bardziej porywająca niż przereklamowany people's champion na którego wszyscy głosują bo nie mają pomysłu...

7. Turn roku! R-Truth kto by pomyślał, że wieśniacki, cukierkowy raper może być tak zajebistym heelem? Cała akcja z konspiracją, fajki itp... jego hasła... gość jest genialny, zdecydowanie odnalazł sie jako heel i jest jednym z nielicznych cipowatych heeli których sie zajebiście ogląda.

8. Mówca roku! (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie) CM Punk czy ktoś potrafi wygłosić lepszy speech niż ta sarkastyczna gadka Punka? Nie ma w tej federacji ani w main streamie w tej chwili lepszego mówcy od Punka...

9. Akcja roku! (pojedyńcza akcja ringowa) tu prawde mówiąc mam problem, ale głos na Starship Pain ze szczytu klatki na bodaj Extreme Rules w wykonaniu Morrisona oczywiście ;)

10. Segment roku! Randy! Riley! Jimmy Jimmy Jimmy!

11. PPV roku! Money in The Bank

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

1. Wrestler roku! - CM Punk, zdecydowanie on. Best In The World, Best In WWE

2. Diva roku! - Kelly Kelly - wkońcu zdobyła pas Div, i teraz dzielnie próbuje go odebrać Beth

3. Walka roku! - Five Star Money In The Bank! - jedna z lepszych walk jaką widziałem w tym roku

4. Feud roku! - Sin Cara vs. Sin Cara - Bardzo podobał mi się ten feud, mimo że żadko oglądałem SD! byłem ciekawy jak się dalej potoczy

5. Debiut roku! - Sin Cara -.- Nikt inny nie debiutował. Po za tym przez długi czas był nie pokonany

6. Powrót roku! - The Rock - Peoples Champ powrócił !

7. Turn roku! - R Truth - Wspaniały heel turn, taki powinien być Truth przez cały czas.

8. Mówca roku! (zawodnik który pokazał najwięcej przy mikrofonie) - CM Punk - Bo kto inny ?

9. Akcja roku! (pojedyńcza akcja ringowa) - Zawalenie się ringu na Vengeance Mark Henry vs. Big Show

10. Segment roku! - R Truth i HHH gadający ze swoimi niewidzialnymi kolegami.

11. PPV roku - Money In The Bank.

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

1. Wrestler roku!- CM Punk- no to nie ulega najmniejszej wątpliwości, ten rok należał do Punk'a. Rozpoczął rok bardzo ładnie i z perspektywami przejmując władzę w Nexus, co prawda nie wiele dobrego z tego wynikneło, zmarnowali ten motyw. No ale od maja wszystko się zmieniło, od momentu gdy Punk wygrał #1 contender'a do pasa WWE na którymś Raw i zapowiedział że odejdzie z pasem. Najpierw najlepsze story roku, dwa zwycięstwa nad Ceną, potem trochę przestój i feud z HHH i Nash'em no i zakończył rok ponownie jak mistrz WWE świetnie się sprawując w tej roli!

2. Diva roku!- Tu też nie mam problemu, co z tego że Kelly czy Beth miały pas skoro totalnie zupełie nic ciekawego z nim nie robiły? Za panowania zarówno jednej jak i drugiej w dywizji kobiet panuje totalna nuda, zero czegokolwiek. Tak więc mój głos bez watpienia leci na Kharma. Może i była krótko ale jak była to uwierzyłem że coś ciekawego się może wśród kobitek zacząć dziać, mam nadzieje że szybko wróci i będzie mogła dokończyć to co zaczęła

3. Walka roku!- CM Punk vs. John Cena oczywiście z MitB, takich emocji nie czułem odkąd oglądam wrestling, mega podbudowa, mega emocje, mega zabookowana, i ringowo też bardzo dobrze

4. Feud roku!- CM Punk vs John Cena Najlepsze story jakie widziałem

5. Debiut roku!- Hmm tych debiutów było zaledwie hmmm 4? Ryan, Cara, hunico, Epico a no i Jinder to 5. A nie moment, jeszcze ktoś. I z racji tego że z tej 5 nikt się niczym specjalnym nie wykazał, i nic jakoś specjalnie ciekawgo nie robił mój głos leci na Kharma

6. Powrót roku!- Hmm Taker, HHH, Kane, Rock? Nieee! Kevin Nash!!! Oczywiście mówię o powrocie na SS nie na RR. Było to zaskakujące i doprowadziło do mega ciekawego story!

7. Turn roku!- Tutaj biorę pod uwagę 3 osoby, Truth, Sheamus i Henry. Ale głos ostatecznie na tego ostatniego czyli Mark Henry. Jego heelturn był świetnym posunięciem, genialnie sobie radzi w tej roli i przede wszystkim najwięcej ten turn mu dał. Truth fajnie, również swietny ruch ale bardzo zmarnowany.

8. Mówca roku!- Nie ma co sie rozpisywac, oczywiście głos leci na CM Punk

9. Akcja roku!- Hmmm niech będzie Piledriver od HHH dla Taker'a- serce staneło

10. Segment roku!- Na pewno coś z Punkiem, było ich mnóststwo ale pierwsze co mi przysżło do głowy to segment Punk i Austin- "You wanna beer? What? Whiskey? What? Vodka? What?... Itd ;P

11. PPV roku!- Hmmm chyba jednak MitB, 5 star, mega emocje, do tego walki z drabinami na wysokim poziomie

Zwycięzca może być tylko jeden...

1. Wrestler roku! - CM Punk i uważam, że w tym przypadku niepotrzebna jest argumentacja. Koleś zmiażdżył w tym roku całą konkurencję, mimo iż przez pierwsze miesiące nic na to nie wskazywało. Głosowanie na kogoś innego byłoby niesmacznym żartem.

2. Diva roku! - Kharma - wiem, że pojawiła się w tym roku kilka razy, ale nikt inny nie przychodzi mi do głowy. Kelly Kelly? Dobre sobie, zero umiejętności, zero fajnych feudów, całkowite zero.

3. Walka roku - John Cena vs CM Punk z MITB - chociaż nie ździwię się, jakby w tej kategorii wygrała jakaś inna walka, bo nie każdemu przypadła do gustu jak mnie i nie każdy oglądał jej na stojąco.

4. Feud roku

4. Feud roku! - Sin Cara vs. Sin Cara - Bardzo podobał mi się ten feud, mimo że żadko oglądałem SD! byłem ciekawy jak się dalej potoczy

wtf.jpg

Tym krótkim wstępem...

CM Punk vs John Cena - i jak walkę roku jeszcze zrozumiem, tak oddawanie głosu na jakikolwiek inny feud będzie niesmacznym żartem (jak przy punkcie pierwszym).

5. Debiut roku - Sin Cara to jeden wielki niewypał, ale na dzień dzisiejszy nikt inny nie przychodzi mi do głowy. Jak ktoś rzuci innym typem to go natychmiast zmienie, teraz nie chce mi się myśleć.

dzięki Brem, dopiero co na nią glosowałem a zapomniałem... Kharma, szynkare zostawiam bo nie chce mi się podawać argumentów przy Rocku.

6. Powrót roku - Kane - nikt nie wierzył w powrót Masked Kane'a, a jednak wujek Vincent znowu zaskakuje.

7. Turn roku - zagłosowałbym na R-Trutha, ale niczego tym nie osiągnął, zagłosowałbym na Henryka, ale był fajny tylko przez pierwszy miesiąc, więc jestem zmuszony kolejny raz zagłosować na CM Punka, bo jego turn przyczynił się do stworzenia z Brooksa nowej największej gwiazdy federacji.

8. Mówca roku - CM Punk - nudzi mnie to już..

9. Akcja roku - Sheamus wbijający szynkare w drabine.

10. Segment roku -

Głosowanie na cokolwiek innego uważam za niesmaczny żart.

11. PPV roku - Money in The Bank - prawie wszystkie walki zajebiste + Daniel wygrywa walizke + kozacki ME.

CM Punk przyćmił w tym roku wszystkich i żadne de kroki nie mogą się z nim równać. Amen k***a, wesołych świąt.

Edytowane przez Gość
Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

1. Wrestler roku! - CM Punk - Co do tej nominacji nie mam żadnych wątpliwości. W tym roku CM odegrał w WWE niezaprzeczalnie pierwszoplanową rolę. Miał znakomity feud z Ceną, co uwieńczyła ich walka na MitB stając się Five Star'em. Myślę, że w tym przypadku nie trzeba się szczególnie rozpisywać.

2. Diva roku! - Chciałbym wstrzymać się od wyboru, gdyż nie oglądam walk Div, a głosowanie na podstawie wyników/osiągnięć mogłoby być z mojej strony błędem.

3. Walka roku! - CM Punk vs Jonh Cena (Money in the Bank) - Tym razem można zaobserwować całkowite odejście od walk Undertakera z Wrestlemanii co cieszy. Podczas tej walki prawdziwy fan doznał niesamowitych emocji i zwrotów akcji, co poskutkowało wyróżnieniem tej walki przez PWI.

4. Feud roku! - CM Punk vs John Cena - Według mnie jest to jeden z lepszych (jak nie najlepszy) feud tego roku. John Cena poraz kolejny był w centrum uwagi, jednak moim zdaniem to CM swoją postacią i zachowaniem podniósł morale tego story, który wypadł znakomicie.

5. Debiut roku! - Sin Cara - Ciepłe przywitanie przez WWE Universe, co od razu wprowadziło go do pomniejszych programów. Myślę, że nadal się jako osoba podtrzymująca akcję w ringu i zasługuje na wyróżnienie.

6. Powrót roku! - The Rock - Kolejna kategoria, w której zwycięzca powinien być tylko jeden. Nic większego swoją wypowiedzią nie wniosę, ale WWE zdecydowanie wyszło na plus na zachęceniu Dwayne'a do powrotu do wrestlingu. Dodatkowo odgrywa w federacji poważną rolę i mam nadzieję, że powiążą się z tym jakieś konkretne plany.

7. Turn roku! - Mark Henry - Jeden z głownych turnów tego roku. Tutaj wyszło mu to jednak na zdecydowany plus co zostało oddane poprzez push na jeden z głównych pasów federacji. Stał się prawdziwym niszczycielem i główną postacią na SmackDown!. W końcu nie robi z siebie pośmiewiska.

8. Mówca roku! - CM Punk - Tutaj wybór łatwy nie był, poniważ tego roku zdecydowanie większa ilość miała szansę na wykazanie się przed mikrofonem. Punk jednak swoją postacią zachwycił fanów i zasłużył sobie na wyróżnienie w tej kategorii, w której bezkonkurencyjny nie był.

9. Akcja roku! - Kolejna kategoria, w której wstrzymam się od głosu. Nie przypominam jakoś sobię, aby jakaś pojedyńcza akcja zasługiwała na szczególne wypomnienie.

10. Segment roku! - Odejście Edge'a - Ten segment zdecydowanie przypadł mi do pamięci i myślę, że już niej zostanie. Zrobił dla federacji tak wiele, że nie w sposób pominąć to jak został pożegnany przez członków organizacji. Poza tym wiadomo, że mistrzowskie były wyjce przed Snoop Doggiem na tegorocznej WMce.

11. PPV roku! - Money in the Bank - Za mocne walki z akcjami wysokiego ryzyka oraz oczywiście wspomniane emocje z walki CM Punk vs John Cena.

1. CM Punk - jedyna opcja, wiele się działo z jego udziałem, świetne speech'e, genialne walki, m.in z Ceną, z którym również prowadził bardzo dobry feud, aż w końcu pas WWE.

2. Kharma - Mimo, że była krótka, ale za jej sprawą przyszła nowa świeżość i można to było oglądać z ciekawością.

3. CM Punk vs Jonh Cena (MitB) - świetny pojedynek i z pełnym przekonaniem mogę go tutaj wpisać. Świetne zwroty akcji, czyli wszystko to czego oczekujemy.

4. CM Punk vs Jonh Cena - Również uważam, że to feud zasługujący na wyróżnienie, bardzo dobre walki, speech'e, panowie dali z siebie wszystko co się ceni.

5. Sin Cara - niestety jak się okazało niewypał ale cóż, najlepszy kandydat.

6. Kane - Ciekawe proma, całe napięcie czy w masce czy nie, i ostateczny powrót w świetnym stylu, to jest to!

7. Mark henry - z beznadziejnego face'a stał się heel'owskim dominatorem, zdobył pas WHC, miał niezłe walki, kilka osób trafiło przez niego do Hall of Pain.

8. CM Punk - no chyba nie ma innej opcji? Bezsprzecznie Punk, genialne speech'e.

9. Tombstone Piledriver wykonany przez Triple H'a na Undertaker'ze na WM.

10. Randy! Riley! Jimmy! - skopiowane od Rejden'a, zostaję przy tym, gdyż moim zdaniem ten segment wypadł świetnie.

11. Money In The Bank - zdecydowanie najlepsze PPV w tym roku, sporo się działo, czyli tak jak miało być.

akerdrugi.png

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

1. CM Punk - A kto inny? Punk zniszczył wszystkich a szczególnie Cene, pierwsze miesiące na to nie wskazywały i w New Nexus był taki nijaki jednak kiedy New Nexus rozwiązano a Punk dostał wolną rękę zjadł wszystkich mówców WWE/F (Tak nawet SCSA czy Rocka, nie myślałem że kiedyś takie coś wystąpi) nie wspominając o akcjach w ringu.

2. Kharma - Raz dwa i Kharma odpadła no ale szumu wokół siebie zrobiła bardzo dużo i szczerze jak ona się pojawiała to byłem ciekawy co zrobi więc sobie popatrzyłem nawet na Divy.

3. CM Punk vs Jonh Cena (MitB) - Five Star! Five Star! Five Star! Five Star! Five Star! I chyba tyle wystarczy... podbudowa pod walkę to było coś pięknego a tego że Punk dostanie pas nikt się nie spodziewał. Coś epickiego.

4. CM Punk vs Jonh Cena - Czy wszędzie musi być Punk? Chyba tak... Rok zdominowany przez tego wrestlera a feud z Ceną to wielki tort zakończony walką na Money in The Bank wielką wisienką zwaną WWE Championship.

5. Alex Riley - To tak ktoś powie WTF? A ja powiem że Riley debiut zaliczył dopiero po tym jak przeszedł face turn i lał Miza aż miło i to Riley'a debiut był najlepszy a nie jakiegoś Szynkary.

6. Dwayne Johnson (Rock zmarł w 2004 roku)? Kane? a może wielki Undertaker czy też HHH albo nawet Kevin Nash?! Ten Rok bez wątpienia był rokiem powrotów mniejszych czy większych ale niestety najlepsze powroty to te niespodziewane bez żadnych prom czy innych gówien... Dwayne'a Johnson'a można zaliczyć do debiutów bo nie znam gościa. Jednak muszę kogoś wybrać a mój wybór jest prosty Booker T! Tak... tak... dostał po ryju na Royal Rumble ale to jego powrót mnie najbardziej ucieszył choć na Slammy mieliśmy Road Dogg'a ale nie można tego zaliczyc do powrotu więc głos na Bookera za fajny powrót i minę Punka kiedy usłyszał "Can You Dig It! SUCKAAAAAAAAAAAAA!".

7. Mark Henry - No Mareczek zasłużył na to miano, nie raz był hilem i nie raz pokazywał że jest dobry jako heel także głos na Seksualną Czekoladkę.

8. CM Punk - Przykłady? To co dał Sebek wyżej i wiele wieeeeeeeeeeeeeele innych...

9. Power Bomb na drabinę Sheamus'a na Szynkarze - Coś pięknego!

10. CM Punk Shoot Promo - To promo, które dał Sebek wyżej jest tak epickie że brak słów... How ya doin' Colt Cabana?

11. Money In The Bank - Bryan - walizka (mówi wykorzystam ją na WM taaaaaaa), Punk WWE Championship! Del Rio - walizka... Jedyny minus tej gali to chyba Orton z World Title i tyle, walki bardzo dobre a szczególnie FIVE STAR! :)

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

1. CM Punk - tutaj chyba nie trzeba uzasadniać. Ten rok należał absolutnie do niego

2. Kharma - mimo że była w WWE jak na razie bardzo krótko to śmiało mogę uznać ją za divę roku. W zasadzie jej debiut i kilka późniejszych występów to okres, kiedy kobiety w WWE mnie troszkę interesowały. Czekam na jej powrót.

3. CM Punk vs. John Cena (Mitb) - ponad 30 minutowy, trzymający w napięciu pojedynek. Magii tej walce znacznie dodała podbudowa oraz publiczność w Chicago. Znakomite widowisko, które zasłużyło na 5stara

4. CM Punk vs. John Cena - znakomite dwie walki (Mitb, SS), znakomite segmenty i wymiany zdań między tymi panami. Po prostu znakomity feud, który będzie się pamiętało przez długi czas.

5. Alex Riley - ktokolwiek, tylko nie ta łamaga z Meksyku.

6. The Rock - jest wiele osób, którym nie za bardzo spodobał się jego powrót (nawet na forum), ale ja zawsze będę trzymał jego stronę. Cały czas w świetnej formie przy majku, a jak się okazało na SS również nie zapomniał, jak się walczy w ringu. Jego pojedynek z Jasiem na WMce to będzie mega wydarzenie. Mógłby się jedynie częściej pojawiać na RAW.

7. R-Truth - ja się pytam, gdzie on był przed heel turnem? Zamieszkiwał głęboki Mid-Card, albo nawet i niżej. Po turnie może nie stał się twarzą federacji, ale przynajmniej dostał pierwszego title-shota na pas WWE oraz miał całkiem miły okres w Awesome Truth. Niektóre jego segmenty jako głupkowaty heel również wyszły znakomicie.

8. CM Punk - przy majku to on dzielił i rządził (tutaj też nie trzeba zbytniego uzasadnienia). Warto chociażby zobaczyć promo, które wstawię w segment roku.

9. Tombstone Piledriver wykonany przez Nochala na Undertakerze podczas WM - naprawdę wtedy bałem się o streak Takera. Myślałem, że już się nie podniesie.

10. Segment roku! - geniusz:

11. Extreme Rules 2011 - Money in the Bank miało 3 bdb pojedynki (w tym 2 walki mitb, które zawsze wychodzą dobrze). Na ER również były 3 bdb pojedynki, ale były to pojedyncze meczu (i jeden Triple Threat) - Last Man Standing, Steel Cage, Ladder Match. Dlatego Er wyżej stawiam niż Mitb.

DEAD MAN WALKING

1. Wrestler roku

- CM Punk - bezkonkurencyjnie; wszystko kręci się wokół Punka

2.Diva roku

- Kharma - dzięki niej walki Div były znośne

3. Walka roku

- CM Punk vs. John Cena na MitB- co tu dużo gadać, 5-Star

4. Feud roku

- Randy Orton vs. Wade Barrett - ciągle trwa i z każdą chwilą robi się coraz ciekawszy

5. Debiut roku

- Sin Cara - nikt inny nie przychodzi mi do głowy

6. Powrót roku

- The Rock - myślałem, że bardziej będę się cieszył z Micka, ale Rock chociaż jedną walkę odbył, a Foley...

7. Turn roku

- R-Truth - świetnie grał heela; napisałem "grał", bo boję się, że w poniedziałek się to zmieni

8. Mówca roku

- CM Punk - jego speeche wymiatają

9. Akcja roku

- Rock Bottom dla Ceny na Survivor Sries - każdy się tego spodziewał, ale i tak...

10. Segment roku

- Odejście Edge'a - nie żebym był jakoś bardzo wrażliwy, ale... tak trochę... popłakałem się na tym

11. PPV roku

- Survivor Series - najbardziej zapadło mi w pamięć