Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Royal Rumble 2012 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Royal Rumble

RoyalRumble2012.jpg

29 Stycznia 2011

St. Louis, Missouri, Scottrade Center

Theme song: "Dark Horses" by Switchfoot

Oficjalna karta

30-Man Royal Rumble Match

20111220_rr2011.jpg

:arrow: The Miz wejdzie jako pierwszy.

WWE Championship

Singles Match

20120102_royalrumble_punk_ziggler_0.jpg

CM Punk © vs. Dolph Ziggler

:arrow: Sędzia - John Laurinaitis. Vickie Guerrero & Jack Swagger nie będą obecni przy ringu.

Singles Match

20120109_royalrumble_cena_kane.jpg

John Cena vs. Kane

World Heavyweight Championship

Triple Threat Steel Cage Match

triple_threat_preview.jpg

Big Show vs. Daniel Bryan © vs. Mark Henry
  • Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

2

• Blazi

1

• megawolf55

1

• Mistico17

1

Top użytkownicy w tym temacie

myśle że będą takie walki:

royal rumble:orton albo ziggler

kane vs john cena:kane

daniel bryan vs mark henry whc:bryan

cody rhodes vs booker t intercontinental:booker

cm punk vs the miz wwe title:punk

• 4 tygodnie później...

No tak racja,walki zapowiadają się niezmiernie ciekawie.Widać WWE nie włożyło wszystkiego w Royal Rumble Match ale także inne walki będą równie emocjonujące.Jednak nie spodziewam się zmiany właścicieli pasów po tej gali.Laurinatitus pewnie będzie chciał wykiwać Punka ale ten się nie da i Zieggler na pas jeszcze trochę sobie poczeka.Natomiast Bryan prawdopodobnie wyjdzie górą z klatki kiedy to Show i Henry będą leżeć na ziemi wykończeni po walce miedzy sobą,jednak mimo wszystko spodziewam się ciekawej przynajmniej 15 minutowej walki.Równie ciekawie zapowiada się starcie Kane'a i Johna Ceny,ponieważ feud między nimi jest nie najgorszy.Walka na pewno nie będzie stała na nie wiadomo jakim poziome aczkolwiek oczekuje że panowie miło nas zaskoczą.Na zwycięzce typowałbym raczej Kane'a bo należy podbudować jego dominacje.Feud pociągną raczej do EC,kiedy to Cena zajmie sie The Rockiem,a Kane... no właśnie nie wiadomo.No i wisienka na torcie czyli Royal Rumble Match.Tym razem nie 40 a 30 uczestników w nim wystąpi ale nie zmienia to faktu że ten mecz zawsze dostarcza niesamowitych emocji i miejmy nadzieje że tak tez bedzie w tym roku.Na zwycięzce typował bym kogoś z trójki Orton,Y2J,Sheamus choć najbardziej prawdopodobny wydaje się być Randy,ponieważ walczy przed swoją publicznoscią,a jak na siebie jest długo odsunięty od pasa więc jego zwyciestwo jest bardzo możliwe.Możliwe że do karty dojdzie jeszcze walka o pas US lub IC.Dzięki za dyskusje!

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

No RR już jutro więc pasowałoby coś o tym napisać ;) Zaznaczając, że jest to moja jedna z ulubionych gal PPV WWE :) A więc tak. W tym roku będzie standardowy 30 osobowy Royal Rumble Match. Wiemy jedno, jako pierwszy wejdzie The Miz. Tutaj stawiam, że kandydatami do zwycięstwa są: Chris Jericho, Wade Barrett lub Sheamus. Podobno planuję się walkę CM Punk vs. Jericho na WM więc gdyby Y2J teraz wygrał RR to dostał by prawo do walki na WM o pas i wszystko by się połączyło. Royal Rumble Match zawsze jest ciekawy i pełny emocji. Potem walka o pas WWE. Ziggler vs. Punk. IMO Punk jest dobrym mistrzem, Dolph jest dobry i ma niezłe zdolności ale to jeszcze nie jego czas. Teraz pewnie pasa nie zdobędzie ale za kilka miesięcy na pewno będzie mistrzem bo ma w sobie potencjał i dobry umiejętności. Co do walki Cena vs. Kane. Chciałbym aby wygrał Kane aby pokazać jego "dominację". Mi osobiście Cena przejadł się jako dominator i zwycięzca każdej walki. co do walki o WHC to pewnie wygra Bryan i obroni pas. Ogólnie RR zapowiada się jak zawsze emocjonująco. W tym roku również planuję oglądać galę Live ;]

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

Zaraz po WM'ce to moja ulubiona (bo "najgłośniejsza") gala Pay Per View w World Wrestling Entertainment. Zaczynając chyba od najważniejszej walki, przynajmniej dla mnie czyli Royal Rumble Match. Przyznam, że kompletnie nie mam pojęcia kto mógłby się okazać zwycięzcą tego pojedynku, ale oszalałbym ze szczęścia gdyby wygrał je jakiś totalny noname i nawojował w tej federacji tak jak kiedyś wiele innych obecnie czołowych gwiazd na scenie wrestlingu. WWE Championship to wiadomo, najbardziej prestiżowy tytuł. Do tej pory Dolph kojarzył mi się z tylko z mistrzostwem Stanów Zjednoczonych, kiedy wygrałby w tym pojedynku i otrzymał to mistrzostwo, nie zdziwiłbym się. Jak dla mnie to jego pora, żeby odbić od standardu. John Cena Vs Kane. Pojęcia nie mam co dla nas ugotowali, ale dla mnie zapowiada się zbyt zwyczajnie. Być może po prostu wynikiem tej walki jakoś nieszczególnie się interesuję. Pas wagi ciężkiej. CIĘŻKIEJ, tak samo ciężkiej jak ten pojedynek. Odnoszę wrażenie, że olbrzymy zwyczajnie zajmą się sobą, a w jakimś momencie Bryan to równie zwyczajnie wykorzysta.

Royal Rumble to moja ulubina gala.Jeśli chodzi o royal rumble match to zdaje mi się że wygra Wade albo Sheamus.Ja bym chciał by właśnie Barrett wygrał.Punk-Ziggler,tutaj naprawde nie wiem ale trzymam kciuki za Punka,bo to dobry zawodnik ale myślę jednak że Punk bo ma walczyć z Jericho na WM 28 ale jest jeszcze laurinaitis,który będzie chciał porażki Punka.Cena-Kane,tu dla mnie mocarnym faworyrem jest Kane,bo to on dominuje na RAW i pewnie będą chcieli to podtrzymać.WHC match,myślę że Daniel wykorzysta walkę Marka z Showem i wtedy zwieje.Zobaczymy w tym roku royal rumble myślę że będzie naprawdę dobrze.

30-Man Royal Rumble Match

Main Event gali. Zawsze niósł ze sobą spore niespodzianki, powroty oraz fajną walkę, bo nie da się ukryć, że Royal Rumble Match zawsze był i zawsze będzie ciekawy. Miz wchodzi jako pierwszy i tutaj myślę, że może sporo wytrwać, a chodzi mi to wejścia Truth'a, który być może wyeliminuje go i siebie jednocześnie. Co do zwycięzców to typuję Jericho, Orton'a oraz Sheamus'a. Ten pierwszy wygra w 51%, bo przecież powrócił i w sumie ta wygrana będzie sporym początkiem do mistrzostwa? Drugi też powrócił, ale myślę, że Orton bardziej skupi się na Barrecie niż na wygranej w tej walce, a Sheamus jest pushowany od kilku tygodni, także wszystko może się wydarzyć ;)

CM Punk © vs. Dolph Ziggler

Walka ta ma sporo dodatkowych plusów. W pierwszej kolejności Punk, Dolph i walka o pas WWE. Z drugiej zaś specjalny sędzia, a z trzeciej wrogość Punk'a do GM RAW. W sumie to jestem ciekawy jak wyjdzie ta walka. Dolph czekał na tą walkę i wreszcie się doczekał. W pełni na to zasłużył, ale wydaje mi się, że to może szybko się dla niego skończyć, gdyż Jericho może wygrać RR Match i wtedy feud z Punk'iem właśnie o pas WWE. Najbardziej to nie mogę się doczekać tego, co zrobi nasz wspaniały GM RAW i co zrobi Punk gdy sędzie będzie nawalał..

John Cena vs. Kane

Kroi się coś dobrego. Kane powrócił i jako swoją owieczkę wziął Cenę, który jak najbardziej się do tego nadaje. W telewizji ich walki jako takiej zobaczyć możliwości nie mieliśmy, ale mam nadzieję, że RR wszystkie winy odkupi i pokażą fajną walkę. Kane po powrocie za dużo nie oberwał.. Zniszczył John'a, zniszczył Zack'a i wydaje się, że Kane demoluje gwiazdy.. Co do samego pojedynku, stypulacja nie jest dobra. Zawodnicy, których stać na coś dobrego, a w takiej stypulacji cały czas Jan będzie na glebie, a na końcu się narodzi. Lepsza stypulacja byłaby o wiele ciekawsza dla tych panów.

Big Show vs. Daniel Bryan © vs. Mark Henry

Boże... Ile można? Show, Henry i do tego jeszcze Daniel. Najgorsza paczka jaką WWE mogłaby dać do walki. Od samego początku można stwierdzić, że Daniel będzie na deskach, a pok koniec zastosuje swoją technikę głupoty i głupim trafem wygra. Walka nie za ciekawie się zapowiada. Słabo i słabo wypadnie.

Kurde jestem tak podjarany tą galą, że aż pierwszy raz od niepamiętnych czasów sie tutaj wypowiem

:)

Pomine walke o WHC, bo ta mnie w ogóle nie interesuje, skomentuje to co sie dzieje na RAW, bo te gale ostatnio mają na prawde dobry poziom...

John Cena vs Kane do tej walki musiało dojść i licze że wypadnie nieźle. Cały feud nieźle rozegrany, troche przesadzone akcje typu "wciąganie Rydera do piekła", ale poza tym speeche Kane'a dobre, naprawde wkurwionego Cene tez całkiem dobrze sie ogląda pod warunkiem, że nie rozkurwia wszystkiego i wszystkich, ogólnie jestem pozytywnie nastawiony do tego feudu, bo Kane w masce jest o niebo lepszy niż Kane bez maski. Jako że Cena jest cholernie wkurwiony na Kane'a, a Kane jest ogromnym, rozkurwiającym wszystko heelem licze na ciekawy pojedynek i użycie kilku przedmiotów nawet nielegalnie i to przez obydwu panów. Jeśli Cena nie uderzy niczym Kane'a to bede po prostu zawiedziony. Mam nadzieje, że ta walka przypieczętuje "zmiane" Cenaminatora i Jaś przegra tą walke, bo fajnie sie ogląda jak jest ktoś, kto potrafi mu dołożyć w czystej walce.

CM Punk © vs. Dolph Ziggler ta walka zapowiada sie równie ciekawie, a nawet bardziej niż powyższa. Cały feud właściwie opiera sie na feudzie Punka z Lauricośtam do którego został wplątany najlepszy obecnie wrestler obok Punka (nie wiem w jakiej formie jest Jericho) więc sama walka zapowiada sie wyśmienicie. Napewno "Big Johnny" będzie próbował odliczyć Punka i udupić go na wszystkie możliwe sposoby i teraz są dwa wyjścia - albo mu sie uda i Punk bedzie go rozkurwiać na każdym RAW aż do EC, gdzie stoczą walke w jakiejś "niebespiecznej" stypulacji, albo Punk wygra, a Dolph idzie w odstawke do WrestleMani, gdzie wygra MiTB Ladder Match i na lato mamy idealnego mistrza, a Punk feuduje z powracającym Tryplakiem do WM'ki. Tak czy siak Punk jest w tej chwili tak świetny, że obojętnie jaki wynik tej walki będzie to i tak nie boje sie o losy tego pasa bo zarówno Punk jak i Dolph zasługują na ME WrestleMani.

30-Man Royal Rumble Match na tą walke czekam najbardaziej, głownie za sprawą najciekawszej na chwile obecną postaci w federacji - Chrisa "Royal Rumble will be end of the world as You know it" Jericho. Ten gość jest genialny, szczerze mówiąc liczyłem na Jego pierwsze słowa po zwycięstwie Royal Rumble Matchu, teraz doszedłem do wniosku, że wcale tej walki nie musi wygrać, a te pierwsze zdanie jakie powiedział na ostatnim RAW tylko dodało więcej pytań niż odpowiedzi i jeszcze bardziej podgrzało sytuacje. Royal Rumble Match jest zawsze bardzo fajną i ciekawą walką, także o poziom sie nie obawiam, spodziewam sie wielu powrotów, niby ma sie pojawić Jim Duggan czy Road Dogg, ja licze na powrót Undertakera i Jego feud z Jericho, bo wtedy te wszystkie proma miały by sens, a WWE wiele razy pokazało że potrafi zaskakiwać, obiecują walke Punka z Jericho, a tu sie okaże tylko przykrywka, żeby ludzie zapomnieli o oczywistej walce na WM, jaką powinna być Chris Jericho vs The Undertaker, bo ta walka Chrisowi sie po prostu należy. RR Match może wygrać Orton, ale może też wygrać... Dolph Ziggler, w koncu będzie brał udział w obu walkach, jako że wcześniej będzie walczył o world title to nikt nie będzie go podejrzewać o jakiekolwiek szanse na zwycięstwo, a Jego walka z Bryanem na WM'ce przy odpowiednio podbudowanym feudzie, face turnie Dolpha, który także byłby możliwy była by po prostu świetna, a Orton kontynuował by feud z Wadem, bo po takim zrzuceniu ze schodów i kontuzji żmija nie mogła by i nie powinna odpuszczać...

Tak jak mówie gala zapowiada sie świetnie, jest wiele rozwiązań, które WWE może wykorzystać, a które powinny wyjść bardzo dobrze więc nie moge sie doczekać tej gali :)

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

a tu sie okaże tylko przykrywka, żeby ludzie zapomnieli o oczywistej walce na WM, jaką powinna być Chris Jericho vs The Undertaker, bo ta walka Chrisowi sie po prostu należy

I ta (oczywista) myśl wpadła mi do głowy dopiero dzisiaj. Co prawda już rok temu liczyłem na ten pojedynek, który urwałby jaja (sam feud też), ale w tym roku wszyscy ludzie gadali non stop o Punk vs. Y2J i szczerzę to zapomniałem o takiej możliwości. Jericho jest obecnie tak podbudowanym zawodnikiem, że nie trzeba mu wygrania RR. Spojrzyjcie na klimat prom It begins (który pasuje do Takera). "It will be the end of the world as you know" - zakończenie streaku. Załóżmy, że Taker wraca na RR i albo on wywala Y2J'a, albo na odwrót - feud gotowy. Nie ważne, ktory motyw wypali (z Punkiem, czy z Takerem), wiem jedno - będzie zajebisty.

Reszta gali w miarę przyzwoicie się zapowiada. RR Match, który nie ma zdecydowanego faworyta (można gdybać o Jericho, czy Barrecie) i co z tymi idzie nie mogę się doczekać tego pojedynku, Cena z Kane'em również (ciekawe, czy Cena teraz przejdzie heel turn, czy poczekają z tym to WMki) i Punk vs. Ziggler, która musi wyjść dobrze. Jedynie Triple Threat jest z dupy wzięty i w ogóle mnie nie interesuję.

DEAD MAN WALKING

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Jasny

RR Match:Oczekuje totalnej wojny. Kolega wyżej podpowiedział, że to może być powrót Takera. Feud z Y2J byłby genialny, a wątpie by dziś w nocy zawiązał się feud z Punkiem. No chyba, że chciałby walki z C.M. Zawalczą pewnie też, The Miz(na pewno), Alberto del Rio, Cody Rhodes, Zack Ryder, Sheamus, Randy |Orton. To są faworyci. Reszte poznamy w nocy. Może też HHH się pojawi.

WWE Champion:Tu bez dwóch zdań Punk wygrywa. Dla Dolpha jest za wcześnie. Wolałbym tu widzieć Zacka Rydera. :(

Singiel:No i tu będzie ciekawie. Licze że Kane będzie tak pomiatał Śline i go zniszczy, i żeby przeszedł hellturn :twisted:

Triple:Nuuuuuuuuuuuuda. Pewnie pozornie najsłabszy, czyli Bryan wygra.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Ludzie gadacie tu już kto będzie trzymał pas na WM-ce, ale pamiętajcie że do WM jeszcze Elimination Chamber, najbardziej nieprzewidywalna gala, jeżeli chodzi o posiadaczy pasów, dlatego ja spodziewam się że WHC zmieni posiadacza już na RR, jak dla mnie walka zapowiada się całkiem ciekawie i nie wiem co wy od tego zestawu chcecie, bo taki kontrast masowy zawodników jest fajny, ale przejdźmy do RR matchu, mojej ulubionej walki, mega emocje, dodatkowe smaczki, powroty itp. Bardzo bym chciał, aby wygrał Jericho, chodź się nie oszukujmy, czy wygra czy nie i tak będzie w końcówce karty na WM, a "dawno" Orton złota nie trzymał, więc to jest ten mój negatywny scenariusz, choć można to rozwiązać na dziesiątki innych sposobów, jestem ciekaw co zrobi WWE. Co do śliny to wygra z Kanem i potem heelturn, zajebiste odświeżenie postaci przed Rockiem, ten feud będzie jeszcze bardziej miażdżył jaja. Ogólnie gala zapowiada się bardzo dobrze, dlatego obejrzę ją na żywo ;)

iBzvb2JSpQNRM.gif