Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SmackDown 16/12/2011 - wyniki + raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

Non-Title Match

Cody Rhodes pokonał Daniel'a Bryan'a

Match 2

Alicia Fox pokonała Natalye

Match 3

Tag Team Match

Epico & Primo pokonali The Usos

Match 4

Big Show pokonał Jack'a Swagger'a

Match 5

Ted DiBiase pokonał Heath'a Slater'a

Match 6

Sheamus pokonał Jinder'a Mahal'a

Match 7

Tag Team Match

Randy Orton & Zack Ryder pokonali Dolph'a Ziggler'a & Wade'a Barrett'a
akerdrugi.png

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• kk1997

1

• Kotleten

1

• Housse

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ostatnie Smackdown przed TLC przed nami. Do ostatniego PPV tego roku zostały tylko 2 dni.

Dzisiejszym Main-Eventem będzie walka: Randy Orton & Zack Ryder - Wade Barrett & Dolph Ziggler

Na ringu Josh Matthews, który zaprosił na ring Bookera T. Ten się pojawił i w międzyczasie pokazano wydarzenia z zeszłego tygodnia między nim a Codym Rhodesem. Josh spytał Bookera, czy ten na pewno jest gotowy do walki z Codym w niedzielę. Booker spytał fanów, czy wygląda na gotowego, a odpowiedział mu spory pop. Booker powiedział, że wcale nie zamierzał walczyć z Codym, bo dobrze było mu przy stole komentatorskim, ale Cody zaczął robić sobie z niego żarty. Jednak w tę niedzielę Cody dostanie lanie od 5 time WCW Championa i przyszłego Intercontinental Championa. Now can you dig that....sucka?! Cody Rhodes pojawił się na rampie. To zabawne, że Booker T myśli, że go pokona. To byłby piękny film fantasy. W niedzielę widownia oszaleje, gdy usłyszy theme Bookera. Booker pokonuje Cody'ego i zostaje mistrzem Intercontinental. Ale co się stanie, jeśli będzie inaczej? Na pewno będzie inaczej, ponieważ rzeczywistość jest taka, że Booker nie może go pokonać. Cody walczył z Danielem Bryanem 2 razy, a w każdym meczu interweniował Booker. Cody dogadał się z Teddym Longiem i jeśli teraz Booker przeszkodzi w tej walce, ich walka na TLC się nie odbędzie!

11j52k8.jpg

Walka nr 1

Non-Title Match

Cody Rhodes - Daniel Bryan

Daniel zaczął od kilku ciosów, jednak potem zobaczyliśmy nieudaną próbę Lebell Locku. Rhodes uciekł z ringu i wracamy po reklamach. W ringu trwała wyrównana walka. Bryan zyskał przewagę poprzez Dropkick i dodatkowo zaatakował nogi Cody'ego. Rhodes stał za linami, a Daniel chciał mu wykonać Suplex na ring, jednak Cody zaczepił się lin i sam Suplexem pozbył się Bryana z ringu. Od tej pory Cody był w ofensywie. W końcu Bryan wykonał Big Boot w narożniku i Missile Dropkick z drugiej liny. 2 count. Tym razem to Cody wykonał Big Boot w narożniku, ale gdy wszedł na narożnik, Bryan uderzył go i chciał wykonać Back Suplex z trzeciej liny, jednak panowie się przekręcili w powietrzu i to Bryan huknął w matę. Rhodes uzyskał 2 count. Cody nie trafił Flying Chuck Kickiem i otrzymał Roullup, co dało 2 count. Cody szybko wstał, przekręcił Bryana i wykonał Cross Rhodes, które dało mu zwycięstwo.

Zwycięzca: Cody Rhodes przez Pinfall

qns9yo.jpg

Walka nr 2

Alicia Fox - Natalya

Natalya wyszła na ring z chusteczkami.

Zaczynamy. Alicia chciała na początku wykonać Sunset Flip, jednak Natalya ją kopnęła. Kanadyjka założyła również Abdominal Strech, jednak po chwili puściła rywalkę. Alicia z zaskoczenia nadziała rywalkę na liny, po czym wykonała Small Package, które dało jej zwycięstwo.

Zwyciężczyni: Alicia Fox przez Pinfall

Po walce Alicia miała garść włosów Natalyi. Ta wbiegła na ring, lecz otrzymała zbotchowany Leg Drop od Fox.

9kz190.jpg

Wyświetlone zostały nominacje do Pipe Bomb of the Year ze Slammy Awards. Nagrodę zdobył CM Punk.

Na backstage'u Jack Swagger mówił Vickie Guerrero, że niedługo będzie na szczycie. Pojawił się obok nich Mark Henry, który chciał, aby Swagger wyświadczył mu przysługę. 5 miesięcy temu Mark skontuzjował kostkę Big Showa i chce, aby dziś to samo zrobił Jack. Jeśli Swagger to uczyni, będzie pierwszy w kolejce do walki o pas WHC. Swagger powiedział, że zamierza dziś zranić Showa, ale nie dla Marka, tylko dla siebie. Jack nawet nie ma pewności, czy Mark wygra na TLC, za to sam widzi siebie jako przyszłego mistrza świata wagi ciężkiej.

Walka nr 3

Tag Team Match

The Uso's - Epico & Primo (w. Rosa Mendes)

Zaczęli Jimmy i Epico. Ten pierwszy raz uderzył rywala i od razu wpuścił brata. Uso wykonali drużynową akcję i znów dokonali zmiany. Kolejna drużynowa akcja dała 1 count. Jimmy nadział się na Big Boot w narożniku, a Epico odwrócił uwagę sędziego, co wykorzystał Primo, naciągając głowę Jimmy'ego na liny. Od tej pory Jimmy był w defensywie. W końcu jednak uniknął Clothesline'u od Epico i dokonał zmiany z Jeyem, a Epico wpuścił Primo. Ten wykonał Primo swoje combo zakończone szarżą w narożniku. Jey uzyskał 2 count, ponieważ pin przerwał Epico. Jimmy pozbył się go z ringu, a wtedy Primo pozbył się z ringu Jimmy'ego. Gdy Primo się odwrócił, otrzymał Superkick od Jeya. Ten wszedł na narożnik, ale jego uwagę odwróciła Rosa. Primo od razu wykonał Backstabber, który dał mu Pinfall.

Zwycięzcy: Primo & Epico przez Pinfall

qz3hnd.jpg

Zobaczyliśmy, jak w lipcu 2010 roku Jack Swagger zaatakował kostkę Big Showa. Czy tak samo będzie tym razem?

Walka nr 4

The Big Show - Jack Swagger (w. Vickie Guerrero)

Od razu po rozpoczęciu walki, Mark Henry pojawił się przy ringu z krzesłem.

Big Show i tak nie dał się zaskoczyć Swaggerowi i łatwo go zdominował. Wydawało się, że będzie to squash, ale w końcu Jack zaatakował nogę Showa. Swagger dołożył 2 razy Vader Bomb, co dało 2 count. Show jednym ciosem znowu odzyskał przewagę, lecz Swagger z zaskoczenia założył Ankle Lock! Po jakimś czasie Big Show uwolnił się spod dźwigni i wymierzył KO Punch, po którym odliczył Jacka do trzech.

Zwycięzca: Big Show przez Pinfall

Po walce Show pozbył się Swaggera z ringu, a tam Henry uderzył Jacka krzesłem. Jak widać Markowi było mało, bo krzesłem dostał też... kamerzysta!

10yp1kp.jpg

Walka nr 5

Ted DiBiase - Heath Slater

Początek nudny, lecz Ted wyrobił sobie przewagę wrzucając Slatera w barierkę i wykonując Clothesline. W ringu Slater wykonał Irish Whip w narożnik. Od tej pory to Heath był w ofensywie, lecz Ted wyszedł z kontrą za pomocą Running Knee. Na dodatek zobaczyliśmy Clothesline i Dream Street, które dało Tedowi zwycięstwo.

Zwycięzca: Ted DiBiase przez Pinfall

2isxs1e.jpg

Po walce pojawił się Jinder Mahal, który od tyłu zaatakował Teda. Przerwał mu Teddy Long, który powiedział, że jeśli Jinder chce walczyć, to będzie walczyć.

Walka nr 6

Jinder Mahal - Sheamus

Po początkowej wymianie ciosów, Sheamus powalił rywala łokciem. Mahal oddał Sheamusowi i zaczął przed nim uciekać poza ringiem. Gdy Mahal wrócił na ring, Sheamus dopadł go i zaczął zadawać ciosy na krawędzi ringu. Flying Headbutt dał 2 count. Mahal z zaskoczenia zadał kilka ciosów i uniknął szarży w narożniku. Jinder dołożył Swinning Neckbreaker. Sheamus wstał wściekły i zaczął obijać Mahala w narożniku, po czym dołożył Irish Curse Backbreaker. Zobaczyliśmy jeszcze Brogue Kick i Sheamus odliczył Jindera do trzech.

Zwycięzca: Sheamus przez Pinfall

xop845.jpg

Wyświetlony został skrót wydarzeń z ostatniego RAW, na którym wręczone zostały nagrody Slammy i oczywiście powrócił zamaskowany Kane.

Na dodatek zobaczyliśmy promo feudu na linii: Kevin Nash - Triple H. Panowie zmierzą się na TLC w Ladders Matchu, a nad ringiem będzie wisiał młot.

Walka nr 7

Tag Team Match

Randy Orton & Zack Ryder - Wade Barrett & Dolph Ziggler (W. Vickie Guerrero)

Zaczęli Ryder i Ziggler. Zack początkowo otrzymał kilka ciosów, lecz wykonał też Flap Jack. 1 count. Zack zmienił się z Ortonem, a ten również był w ofensywie. Randy wpuścił Rydera, ale ten kilkoma ciosami został sprowadzony do parteru. Ziggler zmienił się z Barrettem. Wade początkowo radził sobie dobrze z Zackiem, lecz później otrzymał Corner Splash. Ryder zmienił się z Ortonem, a wtedy Barrett szybko wpuścił Zigglera. Randy otrzymał Irish Whip, lecz szybko wykonał Zigglerowi Clothesline i pozbył się Barretta z krawędzi ringu. Ziggler od tyłu wepchnął Ortona w narożnik, ale to nie dało zbyt dużo, ponieważ Orton zaczął obijać tam Dolpha. 2 count. Ziggler kopnął Ortona i zmienił się z Barrettem, czego Orton nie zauważył. Dolph nie trafił Clotheslinem i uciekł z ringu, a Randy otrzymał Big Boot od Barretta. Od tej pory Randy był atakowany przez rywali. W końcu jednak Barrett otrzymał Back Suplex i Orton zmienił się z Ryderem. Zack sprzedał Barrettowi swoje combo zakończone Bro Kickiem. Ryder chciał wykonać Rough Ryder, lecz Barrett przerzucił go nad sobą, a Ziggler go znokautował. Od tej pory to Ryder był w defensywie. W końcu jednak Zack skontrował Wasteland na DDT i obaj zawodnicy dokonali zmiany. Orton sprzedał Zigglerowi swoje combo zakończone Big Neckbreakerem. 2 count, ponieważ Barrett przerwał pin. Zack wbiegł na ring i pozbył się stamtąd Wade'a. Za ringiem Barrett nie dał za wygraną i wykonał Ryderowi Irish Whip w barierkę. W ringu Ziggler wykonał Ortonowi Roullup, co dało zaledwie 2 count. Dolph nie trafił Scissors Kickiem i otrzymał RKO, po którym został odliczony do trzech.

Zwycięzcy: Randy Orton & Zack Ryder przez Pinfall

2usg9jc.jpg

2199flh.jpg

Widokiem patrzących na siebie Barretta i Ortona zakończyliśmy Smackdown. A ja ze swojej strony zapraszam na poniedziałkowy raport z TLC :)

Raport można zaliczyć do udanych w przeciwieństwie do SmackDown. Moim skromnym zdaniem każda tygodniówka przed jak i po PPV powinna być ciekawa, ale to jest moje zdanie. SD takie "epickie". Nic ciekawego się nie wydarzyło. Było jednak kilka fajnych akcji, a szczególnie to jak Mark uderzył kamerzystę. Wydawało mi się, że to uderzenie mogło być o wiele silniejsze niż na Jack'u. Czyżby "chair shooty" nie podlegały pracowników federacji Vinca? :P Jak wspomniałem raport dobry, a SD nie koniecznie :)

Coś pięknego :roll:

To SmackDown! było świet... Nie. Spodziewałem się czegoś lepszego, szczególnie, że, o czym przypomniał mój poprzednik, było to ostatnie SD! przed PPV. Walki, jak zwykle, przewidywalne. Segmenty też nie zachwycały.

Jednak te dwa chairshoty były... może nie zaskakujące, ale na pewno intrygujące. Koniec ery 4Kids. Nadchodzi era Entertainment. (Tak to się pisze?) Przecież jeszcze dwa miesiące temu, nie byłoby mowy o pobiciu kamerzysty. Wiem, że niczego wielkiego nie odkryłem, mówili już o tym. Ale czy to nie był pierwszy chairshot w tejże erze? Jeżeli się mylę - poprawcie.

Kolejne itbegings też nie poraża. Wiemy tylko, że to NIE będzie Kharma.

Booker chyba jednak sprawdził się na House Showach. Niezmiernie mnie to cieszy. Nie chcę mówić, że nie ma szans na pas, bo nigdy nic nie wiadomo, więc powiem tylko, że bardzo chcę zobaczyć ten Scissors Kick. Can you dig it, sucka?

SD! słabe. Daję 2+/6.