Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WCE Hall of Fame - Pomysł przyszłości czy strata czasu?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Rok temu dość głośno było o pomyśle zrobienia naszego Hall of Fame (oczywiście nazwa zostałaby zmieniona). Wtedy pomysł nie przeszedł, sam byłem do niego negatywnie nastawiony ale teraz myślę, że mogłoby się to udać. W ubiegłym roku przez WCE przewinęło się bardzo dużo graczy, niektórzy osiągneli w fedce sporo, niektórzy mniej...tutaj chodzi głównie o tych, którzy coś znaczyli dla WCE. Zapewne pojawią się pytania typu "Czy jest to potrzebne" , "Jak to ma pomóc WCE" i tak dalej. Odpowiedź jest prosta - w ten sposób chcielibyśmy uhonorować osoby, które poświęciły sporo swojego czasu na gre w WCE i coś tutaj osiągnęły. Projekt wprowadzania do HoF wyglądałby mniejwięcej tak:

- Wprowadzamy do HoF 3 graczy raz na rok, przed Final Showdown

- Piszemy "mini Ceremonie" (coś w stylu gali, tylko oczywiście bez walk)

- Przy wprowadzeniu do HoF bierzemy pod uwagę osiągnięcia danego gracza w WCE

Pomysł wydaje się niezły, jednak wymaga dopracowania. Co byłoby gdybyśmy wprowadzili kogoś do HoF, a za kilka tygodni ktoś zapisałby się wprowadzoną postacią? I tu pojawia się największy problem. Czy mamy traktować tego gracza jako Hall of Famera? Tuptuś wpadł na pomysł, że owszem można grać postacią wprowadzoną do HoF, jednak konieczna jest zmiana gimmicku (np. wprowadzamy Ortona jako Legend Killera, więc nie można grać nim w tym gimmicku), ja jestem średnio przekonany do takiej możliwości, ale tutaj wszystko zależy od was. Proszę o komentarze czy jesteście za czy przeciw, oraz o jakieś propozycje jak moglibyśmy urozmaicić ten pomysł.

Głos ma każdy - byli gracze, obecni gracze, bookerzy, a nawet osoby niezwiązane z WCE

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Xenon

2

• Vejder

2

• Blazi

1

• Housse

1

Top użytkownicy w tym temacie

No więc tak, jak dla mnie pomsył jest ekstra, absolutnie go popieram, ale napewno wywołuje pae kontrowersji. Po pierwsze to wprowadzamy graczy (userów) czy postacie wrestlingowe? Jeżeli postacie no to oczywiscie głupio będzie wyglądło w HoF 5 Ortonów, 3 Jericho i 8 Edge'ów! Takie coś by za fajnie nie wyglądało i nie byłoby realne. Przy wprowadzaniu userów co innego, nie byłoby takich sytuacji jakie miałyby miejsce z 5 Ortonami. Więc przy wprowadzaniu do HoF userów nie ma problemów.

Gdyby ktos zapisal się do WCE po wprowadzeniu jej do HoF, ale nie jest osobą, dzięki ktorej ta postać znajduje sie w HoF, to nie może nazywać się Hall of Famerem. Takie moje zdanie, w skrócie: Grałem nim i to ja wprowadziłęm go do HoF - Moge nim grac i nazywac sie Hall of Famerem. Tak w sumie nie wiem czy jest potrzebna zmiana nazwy, jest ona bardzo popularna i mysle ze nie potrzebba dalej kombinowac.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

To ja myśle że Fan nam wszystko rozwiązał. Do HoF wprowadzamy gracza np. Prototype ("Destroyer" Batista) czas gry: itd... Dla mnie pomysł trafiony i spoko. Także jestem na Tak :)

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

Inicjatywa z pewnością stratą czasu nie będzie, lecz tylko rozmaiceniem i rozbudowaniem federacji co z pewnością dobrze się odbije. Oczywiście jestem na tak, osobiście dawno (jakiś rok) temu zakończyłem swoją karierę w WCE, ale patrząc co niektórzy w organizacji osiągneli uważam, że byłoby to miłe dla pewnego typu uwieńczenia. Dodatkowo nie wiem jak Wy to rozpatrzycie, ale nie wiem czy przed ceremonią (jak w WWE) macie zamiar ogłaszać kto zostanie nagrodzony, ale jeśli nie to być może proponowałbym zrobić coś na styl nominacji. Tzn. jeżeli macie zamiar wprowadzić trzech wrestlerów do HoF, to robicie np. pięć nominacji pisząc do osób, którę tą postacią grały (o ile kontakt będzie możliwy) i one same mogłyby wtrącić swoje dwa grosze do wypowiedzi podczas ceremonii, oczywiście jeśli sami nie macie zamiaru napisać całej ceremonii i wprowadzeń do Galerii Sław. Co do formy wprowadzania wypowiedzi Tuptusia oraz Fana są jak najbardziej trafne. To tak dodając od siebie.

Oczywiscie wszyscy znaja moje stanowisko, ja od dluzszego czasu chcialem aby ten pomysl wszedl w zycie :) . Ie jest to zadna starta czasu, a dobre urozmaicenie, a takowe rzeczy sa potrzebne. Ale fakt, latwo nie jest, trzeba dobrze to przekombinowac. Userzy zmieniaja postacie i ciezko jest wprowadzic danego zawodnika do Hall of Fame'u. Takze ja zgadzam sie z fanem w kwesii wprowadzania userow i dodawaniu kim grali, kiedy, jakie osiagniecnia itp...

1. TOmeq - "Asshole" Mr. Kennedy - od 21.10.2010 do 21.10.2011 - 2x WCE Champion, 2x WCE World Tag Team Champion, 1x Jakistam Champiopn, Wresler of The Year (2011) itd.

(dalej TOmeq)- "Ultimate Opportunist" Edge - od x do x, 3x World Champion itp, Edge of the Year (2011) itd.

Taka moja sugestia. Oczywiscie zawsze mozna poprosic jakiegos grafika by ladna tabelke zrobil, i takie tam duperele wizualne.

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Popieram przedmówców. Świetny pomysł. Gracze zostaną uhonorowani za swoją postawę i karierę w WCE. Popieram aby wprowadzać graczy (userów), a nie postacie. Popieram również pomysł Protka z nominacjami. Brawo za dobry pomysł i życzę powodzenia ;)

Ps. Może mój jakże wspaniały King Sheamus się załapie :8

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

Również popieram tą inicjatywę, świetny pomysł na wyróżnienie tych, którzy sporo w tej federacji osiągnęli oraz tych, którzy byli tutaj najdłużej. Również jestem za tym, aby byli to użytkownicy a przy nich postać jaką grali, czas, tytuły, osiągnięcia, na pewni będzie to sporego rodzaju odświeżenie i uhonorowanie tych najlepszych.

akerdrugi.png

Jak dla mnie lepszym pomysłem jest wprowadzenie userów, chyba że postacie można było by robić

Randy Orton ( Don Carlos )

Sheamus (Blazi)

i każdy by zaczynał z czystym kontem :)

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

• Urządzenie:  Windows

W związku z tym że postacie są przechodnie i w pewnym okresie czasu może byc odgrywana przez grono osób to zupełnie skreśla możliwośc wprowadzania postaci do galerii sław. Chyba że wprowadzenie automatycznie rezerwowałoby daną postac dla danego usera - w końcu nie zamierzacie chyba wporowadzac na raz 10 osób tylko dajmy na to 3. Myślę że taka koncepcja nagrodzenia gracza dając mu postac na wyłącznośc byłaby miła. Do tego sama gra nic by na tym nie straciła bo w końcu dopiero zajęcie dużo większej ilości postaci byłoby kłopotliwe, a to jest możliwe dopiero za parę lat, gdy pewnie będą już nowe gorące towary. Tak więc, co wy na taki pomysł?

Jeśli nie, to oczywiście popieram wprowadzania graczy. Nie wiem jednak czy w takim przypadku istnieje sens pisania jakiś ceremonii - prędzej widziałbym to jako głosowanie graczy w jakimś specjalnym temacie(żeby nie było ogłoszenie o głosowaniu w temacie, a same typy na prv które zostaną pokazane później). :roll:

Co do Hall of Fame to jestem na tak, ale wprowadzamy tylko użytkowników, nie zawodników z gry. I tak będzie to HoF WCE, ale bez ujawniania tego na gali, tylko na forum. Na forum piszemy oczywiście kto kim grał i co osiągnął i takie tam. IMO nie warto blokować innym zawodników, bo samo wpisanie nicku i zawodnika w zupełności wystarczy by skapnąć się kto i za co zgarnął tę nagrodę. Myślę, że brak takiej ceremonii na PPV nie jest jakimś wielkim minusem, chyba że ktoś uparł się by to odbywało się na gali z ceremonią itd.

• 1 miesiąc temu...

Są plusy i minusy jednak moim zdaniem Hall of Fame to dobry pomysł można by było wprowadzać zawodników którzy wiele osiągnęli w WCE ale znowu pojawia się problem ponieważ zostanie na przykład wprowadzony Edge a kilka tygodni później jakiś nowy człowiek na forum zapisuje się i wszystko psuje. Ja z trzymałbym się z tą decyzją na razie trzeba jeszcze wiele rzeczy ustalić ja obecnie jestem na nie.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Według mnie to świetny pomysł. Można przez to uszanować czyjąś pracę nad postacią. Czekam na pierwsze WCE Hall of Fame.

Są plusy i minusy jednak moim zdaniem Hall of Fame to dobry pomysł można by było wprowadzać zawodników którzy wiele osiągnęli w WCE ale znowu pojawia się problem ponieważ zostanie na przykład wprowadzony Edge a kilka tygodni później jakiś nowy człowiek na forum zapisuje się i wszystko psuje. .

Dlatego jest pomysł żeby użytkownika forum wprowadzać do HoF a nie zawodnika. :)

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

Są plusy i minusy jednak moim zdaniem Hall of Fame to dobry pomysł można by było wprowadzać zawodników którzy wiele osiągnęli w WCE ale znowu pojawia się problem ponieważ zostanie na przykład wprowadzony Edge a kilka tygodni później jakiś nowy człowiek na forum zapisuje się i wszystko psuje.

To wystarczy, że usunie się Hall of Famera z listy wrestlerów do grania i git :)