Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestling styles

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Chyba kazdy wie o co cho.

Moim ulubionym stylem jest Lucha, czy ogolnie High Flyers.

Jak latwo sie domyslic zabardzo nie lubie strong style

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• the sandman

4

• evertonian

3

• majonez

3

• KIL

3

Top użytkownicy w tym temacie

No...ogólnie uwielbiam tez styl higflying'owy...ale musze przyznać zę z czasem pokochałem styl siłowy...przecież najwięksi moi herosi z Attitude Ery byli Main Eventorami Wagi Ciężkiej....a te pojedynki nie zawsze są nudne..bo to może tak wygląda z punktu widzenia kogoś kto stawia na dużo fajnych akcji..jednakże pojedynki Siłowe są ciekawe takze ze względu na dramaturgie ( ale to już inne tematy)

Takze z czasem polubiłem styl techniczny po walce Angle vs Benoit...( albo ogolnie po ich feudach)

Wiec w tej chwili wszystkie style bardzo mi pasują jednak z wyróznieniem wciąż dla Highflyingu

30647399048b9a5c265ace.jpg

No ja nie mowie ze ogolnie styl silowy bee. Bo jest duzo swietnych wrestlerow tak walczacych, czy sporo dobrych walk, jednak mimo wszystko, ten wrestling mi najmniej wchodzi, nie lubie go.

Techniczny na drugim miejscu u mnie, dzieki walkom Bret Harta polubilem ten styl. Tez wiekszosc stylow mi pasuje nawet te mocno hardcorowe(jak np ultraviolent), mimo wszystko jednak "latanie" dla mnie rzadzi :wink:

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Ja przyznam że lubię chyba każdy styl prócz wrestlingu technicznego . Techniczny wrestling jest dla mnie dość nudny choć zdarzają się walki perełki właśnie w tym stylu . Lubie wrestling siłowy czyli waga ciężka - havyweight . Bo jak można nie lubić takich wresler'ów jak choćby np. Triple,Taker,Austin . Zawsze lubiłem wrestler'ów którzy mają siłę i podnoszą sobie choćby takiego Rey'a i miotają nim w powietrzu . Ale Rey reprezentuje higflying czyli bardzo trudny styl , który też bardzo szanuje i podziwiam ludzi którzy go używają . Moim pierwszym bohaterem i zarazem ulubionym wrestlerem prezentujące higflying był nie kto inny jak The Homicidal , Geneocidal , Suicidal - SABU !! Tak , magiczny Sabu umiał zrobić wszystko wystarczy że miał krzesełko i line od ringu . Skakał w widownie , skakał na line , kurde gdzie on nie doskoczy ? :D Przy higflying'u potrzybne są ogromne umiejętności i wyczucie no i nieraz odrobina szczęścia . Ale Sabu prócz higflying'u reprezentował jeszcze hardcore , tak Hardcore czyli mój ulubiony styl i zarazem najniebezpieczniejszy chyba ze wszystkich , szczególnie jeśli go się połączy ze higflying'em to już jest mieszanka wybuchowa i tu od razu nawija się Sick Nick Mondo . Czyli legenda hardcoru . Ale chyba najważniejsze w hardcoru są death match'e . Czyli krwawe walki z użyciem nie codziennych przedmiotów . Czy jest to choćby szyba , jarzeniówka , siekiera efekt jest ten sam - krew . A ulubionych wrestler'ów hardcor'owych mam bardzo dużo : Necro , Sandman , New Jack , Pondo , Mondo , Gage , TTT... Moim zdaniem każdy styl wrestlingu jest dobry a czy jest dobrze wykonywany to zależy wyłącznie od umiejętności wrestlera .
S-C-A-R-F-A-C-E

64787592946bd5e84039a4.gif

Zdecydowanie "high flying"- musi byc szybko, efektownie, nieosiagalnie dla zwyklego smiertelnika.

Teraz uwaga, czas na kontrowersyjne i zupelnie niespotykane zdanie! ;) Niestety, nie rozumiem fascynacji wrestlerami okreslanymi mianem "technicznych"- szczerze powiem, ze w turlanych wrestlingowych przytulasach na ziemi nie widze ani krzty cieszacego oko realizmu (vide Angle vs Puder, http://www.youtube.com/watch?v=-OFHC6KJVZ0 , when you're in this ring you're in my ring, taaa.... 8-) ) czy tez jakiejs sympatycznej do ogladania widowiskowosci... No ale szanuje wasz gust ;)

Ultaviolentu praktycznie w zyciu nie ogladalem wiec sie nie wypowiadam.

• Reputacja:   2

Najbardziej lubię high flying - akrobacje i w ogóle :) Miło na to popatrzeć, szczególnie w dobrym wykonaniu. Lubie też ultraviolent i american style (wszystko). Natomiast nie lubię wrestlingu typowo technicznego, no, chyba, że w ROH. Tam są dobre walki techniczne :) Ale w innych federacjach niezbyt to wychodzi.

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

(vide Angle vs Puder, http://www.youtube.com/watch?v=-OFHC6KJVZ0 , when you're in this ring you're in my ring, taaa.... 8-) )
To nie był wrestling tylko zapasy. Wracając do tematu to bardzo lubię Power. Uwielbiam patrzeć na wszelakiego rodzaju rzuty. Najlepiej jest gdy(jak mówił Sandman) Kiedy powerzy miotają jakimiś "drobinkami" nigdy nie zapomnę jak Abyss rzucał Runtm w publikę :P POWER :P

Czemu , nie lubisz widoku krwi ??

S-C-A-R-F-A-C-E

Kraven napisał/a:

Czemu , nie lubisz widoku krwi ??

Nie że nie lubi krwi tylko, dlatego, że nie miał okazji. Ja bym chętnie obejrzał jakaś walkę w tym stylu. :P Może jakiś wrzut???

Na youtube jest pełno walk . Wystarczy wpisać CZW , IWA lub inne hasło . Choć na forum na pewno jeszcze jakieś linki działają ale ja wole mieć całe PPV niż pojedyńczą walke..
S-C-A-R-F-A-C-E

Brawling w szybkim tempie to jest to co mnie najbardziej kreci. lubie tez bardzo styl prezentowany przez Angle'a - taki podrasowany techniczny wrestling ;)

High-flying jest ok do ogladania, ale.... ;)

129287286446c8a666924a3.jpg

(vide Angle vs Puder, http://www.youtube.com/watch?v=-OFHC6KJVZ0 , when you're in this ring you're in my ring, taaa.... 8-) )
To nie był wrestling tylko zapasy.

"Zapasy" w trakcie ktorych Kurt uniknal zlamania reki tylko i wylacznie dzieki trzezwemu ratunkowi ze strony sedziego :)

A ja najbardziej lubię wrestling mieszany. Techniczny z brawlingiem. Dobrym przykładem jest tu chociażby Bret Hart który był bardzo wszechstronny. Jego walki zawsze miały dużo rzutów jak i submission wrestling. Także bardzo spodobała mi się Lucha. Zawszę miałem sentyment do takich zawodników jak Damien 666, Helloween czy Juventud. Na trzecim miejscu jest power wrestling. Odkąd zaczełem oglądać wrestling lubiłem oglądać ten styl walki. Hogan, Warrior, Taker a później Kane, STSA i Rock. Tak na taki wrestling mogę w każdej chwili popatrzeć 8)

8363302634890420816486.jpg

• Reputacja:   1

Najbardziej lubie hardcorore/high flying. Nic tak nie podnosi adrenaliny jak nieżły brawl (stare ECW rządzi pod tym względem), czy też cholera wie ile stopni jakiś tam splash. A najbardziej nie lubie walk tych największych zawodników, tak jakoś się utarło.

Niestety, nie rozumiem fascynacji wrestlerami okreslanymi mianem "technicznych"- szczerze powiem, ze w turlanych wrestlingowych przytulasach na ziemi nie widze ani krzty cieszacego oko realizmu

Dokladnie, szlag mnie trafia, kiedy widze walke, z ktorej polowa to turlanie sie po ringu, 'przytulanie', lezenie w parterze, itd. (tutaj akurat za przyklad podam chociazby w ostatnim czasie walki Ortona, czy poczatek HBK vs Angle na WM 21..).