Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Minecraft - Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

minecraft1n.jpg

Myślę, że większa część z was grała kiedyś w Minecrafta.. Założyłem ten temat, żeby można było sobie pogawędzić o tej grze. Myślę, żę nie trzeba tłumaczyć o co w tej grze chodzi. Tutaj będziecie mogli zapytać się jak zrobić jakąś rzecz, lub umówić się na wspólną grę on line :) Ale na początku chciałbym poznać wasze zdanie na temat tej gry. Co o niej myślicie ? Warto dodać, że 11/11/11 jest wielkim świętem gdyż Notch twórca tej gry, zapowiedział na ten dzień finalną wersję gry. Zapraszam :)

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Vejder

6

• kk1997

3

• kryhu2304

2

• chlebek91pl

1

Top użytkownicy w tym temacie

Już nie mogę się doczekać wersji 1.9

Warn panowie czy zostawić w spokoju? // Tuptak

• 3 tygodnie później...

Tak na odświeżenie to chciałbym fanom tej gry przedstawić coś czego być może potrzebują ;) Dokładniej to wszystko jest zrobione przez mojego kumpla z klasy. Ja w to nie gra, ale wydaje mi się przydatne i wiele graczy zaczynało właśnie od tego. Zapraszam :)

Minecraft Wiki Polska

http://pl.minecraftwiki.net/Strona_główna

Wyspa

http://wyspa.minepedia.pl/

I kilka filmików :)

http://www.youtube.com/watch?v=0qD3FrFfsnw&feature=plcp&context=C215a7UDOEgsToPDskI0xX15h9TjFqrSg9E5C8hB

http://www.youtube.com/watch?v=-IyeRScUpXY&feature=plcp&context=C2babcUDOEgsToPDskI37DfQiJzo_9Gdk5HkC2Wa

http://www.youtube.com/watch?v=3j3vJwFVrHY&feature=plcp&context=C2844fUDOEgsToPDskIZ9Iq7W8pg1794m81Lyc5Q

+ kanał :D

http://www.youtube.com/MCWikiPL
  • 4 tygodnie później...

Może spróbuję coś napisać, bo widzę, że dyskusja nie została podjęta. Cóż, dla mnie Minecraft to idealny dowód na to, że gra wcale nie musi być bajerancka, z genialnym silnikiem i innymi pierdołami, by były grywalna. Notch wymyślił banalną grę, strasznie ubogą graficznie - osiągnął jednak coś niesamowitego i miliony ludzi na świecie się w nią zagrywa.

Również posiadam Minecrafta, mam nawet "oryginalnego", jeśli to tak można nazwać. Cóż, jest to z pewnością bardzo fajna rzecz dla ludzi kreatywnych, ale i tych, którzy chcą po prostu się odmóżdżyć i spędzić jakoś wolny czas.

Nie gram wiele w Minecrafta - niemniej jednak na singlu buduję sobie posiadłość, w której zrobiłem mini basen, wieżyczkę z której będę mógł obserwować, czy nie ma na horyzoncie mobów, no i oczywiście domek - piętrowy. Nawet wpadłem na niegłupi myślę pomysł, by w piwnicy zrobić trzy piętra w dół i na pierwszym hodować żyto, na drugim - trzcinę i na trzecim - kaktusy. Obecnie nieco plany mi się zmieniły i po poszerzeniu terenu swojej posiadłości planuję zrobić dużą szklarnię na powierzchni, potem może dorzucę taki mini park, czyli posadzę drzewka, kwiatki, trawę, tego typu pierdoły.

Swego czasu myślałem nawet nad tym, by stworzyć serwer, zebrać kilka osób i spróbować budować miasteczko. Domy, jakieś budowle, wiadomo o co chodzi. Szybko jednak doszedłem do wniosku, że jest to zbyt czasochłonne, a i ja sam nie gram tak zawzięcie w to, by podejmować się takiej inicjatywy.

Jakoś ten temat wcześniej mi nie wpadł, więc i mi wypadałoby zająć jakieś zdanie na temat tej gry. Osobiście na początku (kiedy to wychodziły pierwsze wersje) nie byłem do niej przekonany. Wiadomo - wychodziły znacznie lepsze graficznie czy chociażby fabularnie gry, nad którymi można było miło spędzić czas. Minecraft leżał sobie gdzieś na dysku i nawet nie myślałem, że po tylu miesiącach wyjdzie pełna wersja, w którą się nie zaopatrzyłem i takiego zamiaru nie mam bo po prostu już nie gram, jednak chciałbym wspomnieć o czymś bardzo ciekawym.

Zapewne niektórzy z forum oglądają wiadomości, a konkretnie Fakty, w których to w przeciągu bodajże góra dwóch tygodni podano ranking najczęściej wchodzonych fraz w przeglądarkach przez Polaków w roku 2011. I co się okazało? Kwejk był na pierwszym miejscu na drugim Minecraft i uwaga dopiero na trzecim portal społecznościowy Facebook. To jest ogromne osiągniecię dla takiej gry sandboxowej. Dzięki temu postanowiłem sobie więcej poszperać na temat tej gry chociażby na YouTube i jak się okazało jeden z kanałów *link* jest najczęściej obserwowanym w kategorii Reżyser i drugi w ogóle ustępując miejsca jedynie o ile się nie mylę Niekrytemu Krytykowi tak więc to już jest coś. Jak widać pełna wersja tej gry ukazała się dopiero w listopadzie więc najlepsze ma dopiero przed sobą. Osobiście nie mam zamiaru a co dopiero czasu na zabawy z taką grą, ale jak widać nie jest wymagająca a dosyć zajmująca i wciągająca.

Dzięki temu postanowiłem sobie więcej poszperać na temat tej gry chociażby na YouTube i jak się okazało jeden z kanałów *link*

JJaya oglądam regularnie i nie tylko minecrafta :)

Ja mam do was takie pytanko. Od samego początku mojej przygody z minecraftem muszę grać z powyłączanymi komunikatorami przeglądarkami. Jak mam powłączane to cały czas gra mi sięzacina przez co zupełnie nie można grać. Macie jakieś sposoby, żeby gra nie zacinała. Zmniejszanie detali odpada bo to też nie działa.

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

ustępując miejsca jedynie o ile się nie mylę Niekrytemu Krytykowi

NARAZIE ustępując. Trzeba dodać, że JJay szybko zyskuje widzów. W pół roku doszło mu ich 70 tys. A Niekryty... ma te swoje 200k od dłuższego czasu i nic. Nie chce tu wyjść na fanboya, a jedynie zwrócić uwagę na ciągle rosnące zainteresowanie grą.

Macie jakieś sposoby, żeby gra nie zacinała.

Spróbuj w menedżerze zadań ustawić dla procesu "javaw.exe" wyższy priorytet. Jest też sposób z dodaniem jakiejś linijki do skrótu, która dodatkowo przekłada część mocy procesora na grę. Nie mam teraz dostepu do kompa, ale jutro może zapodam ten tekst.

Jeżeli to nie wina procka, to pamięci. Gra jest strasznie ramo-żerna.

Mam nadzieję, że pomogłem.

A jeśli chodzi o samą grę i rosnące nią zainteresowanie już za czasów Bety, to świetnie obrazuje to wypowiedź kolejnego "znanego" YouTubera:

Minecraft to nie jest beta, to gra, która żyje.
  • 2 tygodnie później...

Minecraft 1.1 wydany. Jak narazie jedyną zmianą którą zauważyłem to dodanie języków min Polski !

CM Punk

Vader inne zmiany to :

+Wybór języka

+Można ulepszać łuk

+Owce po zjedzeniu trawy regenerują wełnę

+Dodano Jajka do spawnowania zwierząt

+Nowy rodzaj świata "Super Płaski"

+Możliwość stworzenia złotego jabłka

+Poprawiono przejścia biomów

+Skrócono czas ważenia mikstur do 20 sekund

+usunięto błędy z drabinkami

akerdrugi.png

Mincecraft to spoko gierka, jakiś miesiąc/dwa temu brat mi pokazał i od czasu do czasu gram w singla w ten tryb najłatwiejszy. Po prostu buduję se różne rzeczy. Nawet mogę pokazać co tam napichciłem:

koci1.png

koci2.png

milanae.png

Takie gówienka ale zawsze spoko ;)

Ja preferuję kopanie w górach i bardzo dużo czasu spędzam na szukaniu dobrej górki. Ostatnio znalazłem bardzo fajną, ale jedynym problemem jest to, że jest właściwie zero żelaza, a na każdym kroku węgiel. Wkurzające.

CM Punk

Bane budowla słaba jak na 2 miesiące grania w nią. Nie, żebym był jakimś Minecraftowym ekspertem ale postaraj się zbudować coś większego i nie na Creative tylko samodzielnie zbieraj itemy :)

Vader nie przejmuj się brakiem żelaza. Wystarczy wkopać się gdzieś a może znajdziesz kopalnię i szukaj tam.

- Bane, popieram Loniu w kwestii trybu Creative. Też na początku grałem na Creativie (właściwie na Survivalu, bo to było jeszcze na Beta 1.3, ale z Too Many Items i Single Player Commands, więc to się nie liczy). Potem przerzuciłem się na Survival na poziomie Peaceful (po obejrzeniu poradników CTSG bałem się potworów strasznie) i od razu poczułem, że sprawia mi to o wiele więcej przyjemności. Po włączeniu potworków było jeszcze lepiej.

- Natomiast jeśli chodzi o rozmiar budowli, to mam zupełnie inne odczucia. Jak dla mnie, budowla jest za wysoka, zostawiłeś zbyt wiele wolnej przestrzeni. Pusta przestrzeń to twój wróg. Jakieś żyrandole z Glowstone'a zrób, albo coś takiego. To co wielkie, nie musi być dobre. Postaram się w najbliższym czasie zrobić i zuploadować kilka zdjęć mojego domu, który wg mnie jest w miarę ładny.

- Na koniec mam jeszcze jedno nurtujące pytanie. Mianowicie: Jak zaczęła się wasza przygoda z Minecraftem i jak nauczyliście się w niego grać? Jeśli chodzi o mnie, to odpowiedź jest jedna: http://youtube.com/MinecraftPL.

• 1 miesiąc temu...

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wbić się na serwer przez Hamachi ?

Dodano:

Od kolegi na urodziny poprosiłem kod do minecrafta. I mam dwa pytania. Czy mogę zakładać sam serwery ? Oraz drugie, czy mogę grać na serwerach nie z oryginałki.

CM Punk

No ja też pykam w Mine'a ale baaaaaaaaaaaaaardzo amatorsko,robię proste budowle,zdobyłem red stone i planuję na singlu zamek zrobić na pustynii xD.Ogólnie gra spoko,gram w nią w dzień w grze na p-ceful oraz noce na hard.Zacząłem przygodę od poradników CTSG te JJ'a nie bardzo wpadły w mój gust...jak dla mnie te CTSG mają to "coś".Narazie chcę ograć się samemu na single potem pomyślę nad multi.Gram w nielegalną wersję więc też nie wiem jak multi no ale mam na singlu 2 kwatery-pustynny mini-zamek(prostokąt na 30x15x7kratek i powoli będę się brał za ulepszanie go) oraz dwie jaskinie połączone w jedną.Odradzam wam kopanie kilofem na pustyni bo mnie co mapkę do podziemia sporego znosi ;x.Jakby ktoś z BGZ chciał popróbować ze mną multi o ile się da z nielegalem to gg 21164410...