Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Vengeance 23/10/2011 - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

WWE Tag Team Championship

Air Boom (Evan Bourne & Kofi Kingston) © pokonali Dolph'a Ziggler'a & Jack'a Swagger'a (w/ Vickie Guerrero) (13:23)

Match 2

WWE United States Championship

Dolph Ziggler © (w/ Jack Swagger & Vickie Guerrero) pokonał Zack'a Ryder'a (06:03)

Match 3

WWE Divas Championship - Kelly Kelly & Natalya banned from Ringside

Beth Phoenix © pokonała Eve Torres (07:18)

Match 4

Sheamus pokonał Christian'a (10:39)

Match 5

Tag Team Match

Awesome Truth (R-Truth & The Miz) pokonali CM Punk'a & Triple H'a (15:37)

Match 6

Non-Title Match

Randy Orton pokonał Cody'ego Rhodes'a © (12:13)

Match 7

World Heavyweight Championship

Mark Henry © vs. Big Show zakończył się No Contest (13:00)

Match 8

WWE Championship - Last Man Standing Match

Alberto Del Rio © pokonał John'a Cene (26:59)

w nawiasach czas walki

akerdrugi.png

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• CezarMVP

1

• Deep

1

• Evan AirBourne

1

• Housse

1

Top użytkownicy w tym temacie

Pierwsza walka po prostu mi się podobała. Coraz bardziej lubię AirBoom. Mają swój styl, swoje drużynowe akcje.. pasują do siebie. Dobre posunięcie WWE. Mądry booking w tej walce, niezła publika.. gorący opener. Warto zauważyć, że każde crossbody wykonane przez Kofiego na Dolphie wygląda zajebiście.

WOO WOO WOO! YOU KNOW IT! Nie wiem jaki był sens dawania tej walki skoro Ryder nie wygrał. Pokazanie Zacka na PPV? wow fajnie, ale.. nie z podmęczonym rywalem który przed chwilą toczył walkę, a dodatkowo wygrał z nim i to po zwykłym ciosie. Cienko wyszło..

Tutaj propsy dla Eve. Zawsze wiedziałem, że Torres potrafi już sporo rzeczy w ringu, ale za każdym razem pokazuje coś nowego. Walka chyba lepsza, od każdej z KK. Super przyjęty GlamSlam. : )

Christian vs Sheamus II. Tłumaczyłem sobie obecność tej walki na PPV tym, że tym razem to Christian wygra. Po w sumie to po co Sheamusowi taka kolejna wygrana. A Reso musi w końcu ogarnąć i odbić się od dna. Publika była bardzo słaba podczas tego starcia. Christian prowadził całe starcie, ale jeszcze dawno nie widziałem, żeby trafił z tym flying headbuttem. Walka znów stała na dobrym poziomie i znów Sheamus wygrał.

CONSPIRACY! Sama walka stała na dość przeciętnym poziomie, ale momenty były! Po pierwsze całkiem rozsądny booking. "Picture-perfect" DDT od Huntera, kilka akcji Punka. Ale ogólnie wyglądało to tak, jakby HHH mógł występować tylko na pół gwizdka. Powrót Nasha? Nash vs Triple H? OMG - LOL - WTF. Nie trawię gościa. Wyciągnijmy jeszcze Nasha z odwyku i jedziemy.. A kolana swoje - klik.. klik.. klik..

Walka Rhodesa z Ortonem była niezła, ale z kilkoma błędami. Orton kickoutuje po finisherze = wygrywa. No i po co to było? Ach.. Rhodesowi nic nie odebrało bo dalej ma pas, a pokazał się z dobrej strony z Ortonem. A Randy? Jemu ta walka nie była do niczego potrzebna.

Szczerze to przewinąłem walkę o WHC.. i szczerze to całkiem zjechany pomysł z powtarzaniem mega super-plexa, który rozwala ring. Okej Lesnar wraca.. ale tylko do gry komputerowej. Było to widowiskowe, ale jak w pierwszym przypadku to mogło wydawać się nieplanowane to tutaj ta sytuacja dla mnie wyglądała prawie, że identycznie.

Main Event? Bardzo fajna koszulka Janusza! Chyba sprawię sobie taką na Hausz Szole. :D + bardzo fajny staredown z CzarnymAntyCeną. Jeżeli przez rozwalony ring chcieli urozmaicić to starcie.. to nawet im się udało. Jeżeli nie jest to niebezpieczne dla zawodników do why not. Bardzo fajne były te wymiany, bądź serie suplexów. Wejście na backstage również wypadło bardzo przyzwoicie. Dobry motyw ze zrzucaniem tych dekoracji. Wbicie w wielkie V wyglądało jednak sztucznie. No i za dużo było tam Rodrigueza. No i coś podobnego! Cena jednak przegrywa! Potrzeba było jednak do tego zniszczonego ringu, dwóch finisherów i ciosu pasem w czaszkę. Thank you John! Walka gali - tona pewno.

Sama ocena show? Większość walk było średnich. Najbardziej podobały mi się opener i Main Event. Rozwalenie ringu też jednak zaliczę do plusów. Ocena gali? Myślę, że zasługuję na: 7/10

Airboom vs Ziggler & Swagger

Walka stała na wysokim poziomie, szybkie akcje i w sumie były momenty, iż obawiałem się o przegraną Tag Team Champ'ów, na szczęście wygrali.

Ryder vs Ziggler

Od tej walki oczekiwałem nowego U.S. Championa tym bardziej, że przegapiłem przed galą info, że Ziggler poza meczem o US ma jeszcze tag team title match, w dodatku jeden po drugim. Nie ma co się oszukiwać, znów zgnoili Zacka ;/

Divy przewinąłem ;p

Sheamus vs Christian

No, po turnie Christiana to jadą po nim jak mogą, długo nie może wykonać swojego finishing manovera jakim jest Killswitch, kolejny raz robiąc Spear nadziewa się na "rowerek". Cóż, tęskno mi do Christiana nawet będącego poza ME lecz tego Christiana for Peeps

HHH & Punk vs Awesome Truth

Walka mogła się podobać, zwroty akcji były no i Diesel się pojawił, choć myślałem że zaatakuje po meczu. Świetnie wykonany buldog Punka z dodatkowym clotheslinem + Ciekawy double finisher Trutha i Miza był dobrym pomysłem.

Cody vs Orton

Walke przewinąłem, zwycięzca oczywisty choć szkoda...

Henry vs BigShow

"Leżące" fragmenty przycinałem przewijając, hmm w sumie to po finisherach obu panów dosłownie oczekiwałem na akcje z rozpadającym się ringiem... szkoda tylko że to już było...

Cena vs Del Rio

Momenty walki też przewijałem, ale były ciekawe momenty, jeden z nich:

cenasuxfull.jpg

no i niespodziewane wg mnie zwycięstwo Del Rio, w życiu na mecz w tej stypulacji tych panów bym tak nie obstawił. Cóż, mnie ten wynik cieszy.

Co ciekawe na tej gali, żaden champion nie stracił pasa. Całość (ta którą oglądałem) 7,5/10

30616.gif18466.jpg

7680.jpg7697.gif

30771.png39739.png

1. Air Boom vs Swagger/Ziggler- TT C

Panowie już raz walczyli o pasy na PPV i za pierwszym razem stworzyli dobrą walkę, tym razem stworzyli jeszcze lepszą ! Evan i Kofi świetnie ze sobą współgrają, wykonują cudowne akcje i dzięki im te pojedynki da się oglądać. W walce zobaczyliśmy świetne akcje, współprace w obu teamach i na koniec zwycięstwo lotników..moim zdaniem zasłużenie, bo powinni potrzymać jeszcze te pasy, bo mistrzami są dobrymi. Co do Jacka i Dolpha. Ten pierwszy w ringu był częściej, a Dolph wykonywał tylko kilka akcji albo wchodził na pin, ale to zrozumiałe skoro miał jeszcze jedną walkę.

2. Zack Ryder vs Dolph Ziggler- US C

Cieszy fakt, że dali się pokazać Zackowi na PPV, ale dlaczego musieli, go podłożyć i to zawodnikowi, który był zmęczony po poprzedniej walce ? Mogli z tego zrobić jakąś walkę o pretendenta do pasa US lub walkę przełożyć na później..eh

Eve vs Beth Phoenix- DC

Walka oczywiście przewijana, jednak lepsza od standardowych walk pań. Eve zaskoczyła pokazując kilka nowych akcji, jej porażka była pewna, ale myślę, że szansę jeszcze dostanie. I tak jak powiedział Pietrek świetne przyjęcie Glam Slamu.

Christian vs Sheamus cz. 2

Druga walka panów na PPV no i cóż..znowu wyszło średnio ! Pojedynek tak sam schematyczny jak poprzednio, żadna ciekawa akcja, do tego CC znowu przegrywa nie wiem po jakiego kieba, i znowu po takiej samej końcówce ! Captain po turnie totalnie spadł w hierarchii i nie wiem co, go uratuje. Może ta stajnia, w której ma się rzekomo znaleźć.

Hunter/Punk vs Awesome Truth

Po tej walce oczekiwałem wiele i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że się nie zawiodłem ! Były świetne akcje, kontry, nieczyste zagrania w OBU teamach ogólnie każdy z panów pokazał na co go stać, choć to Punk był mózgiem tej walki i on ciągnął pojedynek, a Hunter był widać nieco ograniczany i mało pokazał(liczyłem na nieco więcej). Miz i Truth zrobili to co do nich należało i nie zawiedli jak na przykład ten double finisher.. naprawdę mógł się podobać ! Jednak nie potrzebne było to wejście Nasha, mógł wparować dopiero po walce, lepiej by to wyglądało, a tak ''nie czyste'' zwycięstwo. To chyba oznacza feud Kevina z Tryplakiem..matko wszystko, ale nie ring ! :P

Randy Orton vs Cody Rhodes

Po tej walce też dużo oczekiwałem ze względu na Rhodesa, który tworzy świetne pojedynki i z każdego może coś wyciągnąć. W tej walce Cody nie zawiódł i wyciągnął ze żmii co mógł, ale to nie było wszystko ! Sam pojedynek mógł się podobać, było kilka fajnych akcji, kontry były, jednak końcówka..totalna lipa ! Nie chodzi już tu o zwycięstwo Ortona, które raczej było pewne, ale o samą akcję. Mogli to jakoś lepiej zrobić. Porażka nic Rhodesowi nie zrobiła, a pewnie będą walczyć jeszcze o pas, więc Cody wtedy może odnieść zwycięstwo.

Big Show vs Mark Henry- WHC

Po walce nie można było się spodziewać jakiś świetnych akcji. Ogólnie pojedynek miał być nudny. Muszę powiedzieć, że taki nie był ponieważ miał dużo emocji ! Wstawanie po swoich akcjach kończących, chokeslam z narożnika i ten suplex..MAGIA !! Mimo, że to już się wydarzyło mnie się to podobało i fajnie można było to zobaczyć ! Jeszcze te chanty ''Holly Shit''. Dobrze, że zawodnicy nie byli kontuzjowani po tej walce i wszystko w porządku. Pewnie Show na kolejnym PPV dostanie jeszcze szansę na pas..

John Cena vs Alberto Del Rio- WWE C

Gdyby nie stypulacja było by pewnie nudno i nie czekałbym na ten pojedynek, ale na szczęście LMS uratował walkę i wyszło świetnie ! Obaj panowie, gdy chcą to potrafią stworzyć dobre widowisko co udowodnili tą walką. Były hardcorowe akcje jak ten bump na stół, wbicie w literę V i wiele innych, choć początek trochę przymulony to potem działo się dużo i emocji nie zabrakło. Po tym AA na stół byłem pewny końca walki, ale później wparowali AT i raczej wygrana Del Rio była już wiadoma, ale mimo to się zaskoczyłem, bowiem te walki są dla Johna i rzadko zdarza się, że przegrywa w takich stypulacjach !

Ogólnie gala wypadła dobrze. Były jasne punkty jak i te słabsze(choć tych było mało). Walki, które zasługują na większą uwagę to WWE C, TT, WHC( ze względu na ten rozwalony ring). Galę oceniam na 4/6.

deathnotep.png

angle_02.gif