Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WCE Collision #6 (MAIN EVENT)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jim Ross: Jesteśmy już po reklamach! Zawodnicy są już w ringu i są gotowi do walki!

Walkę rozpoczynają Shelton Benjamin i Cody Rhodes. Rhodes wymienia kilka słów z Edgem po czym wchodzi na ring. Gong rozpoczynający walkę! Cody i Shelton przez chwilę krążą wokół siebie, następuje zwarcie, które wygrywa Rhodes! Cody spycha Sheltona do narożnika, i już ma zadać cios, jednak Shelton szybko kopie swojego przeciwnika w brzuch następnie łapie go za głowę i uderza nią o narożnik! Cody odchodzi na kilka kroków od narożnika, Shelton doskakuje do lin, odbija się od nich i...Dropkick od Cody'ego! Rhodes szybko wstaje i wchodzi na narożnik. Shelton podnosi się, Cody skacze i...Shelton go złapał! Nie do wiary! Benjamin złapał Rhodesa i...Fallaway Slam! Rhodes potężnie uderza o matę, jednak od razu wyczołguje się z ringu! Cody macha ręką w stronę Sheltona i już ma wychodzić z hali, jednak dostrzega Sheltona, który doskakuje do lin i...Rhodes schodzi mu z drogi! Suicide Dive nie wypalił, Shelton uderza barkiem w barierkę bezpieczeństwa! Cody szybko podnosi Sheltona, wrzuca go na ring i odlicza....1......2....kick out. Walka trwa dalej. Teraz to Rhodes odbija się od lin, doskakuje do Sheltona i...Knee Drop prosto w twarz! Benjamin złapał się teraz za twarz i próbuje wstać przy pomocy lin, jednak Cody podchodzi do niego od tyłu i...Double Knee Backbreacker! Benjamin krzyczy z bólu, natomiast Cody zaczyna tauntować. Rhodes łapie Sheltona za rękę, przeciąga go w stronę swojego narożnika i mamy zmianę z Edgem! WCE Champion na ringu. Edge od razu podnosi Sheltona, wymierza mu kilka silnych ciosów na twarz, po czym rzuca nim o liny, Shelton odbija się od lin, wraca do Edge'a i...Big Boot! Big Boot od WCE Championa! Edge odlicza.....1.....kick out. Shelton nie poddaje się, chociaż jest już nieźle poobijany. Edge po raz kolejny podnosi swojego przeciwnika, wrzuca go w narożnik, bierze rozbieg i...Shelton ucieka! Edge wbija się barkiem w narożnik, odwraca się i...Super Kick! Super Kick od Sheltona! Edge jest na macie, teraz Shelton wchodzi na narożnik, odwraca się, szykuje się Moonsault i...chybił! Edge w ostatniej chwili uciekł! Shelton po nieudanym Moonsaulcie wstaje, jednak Edge szybko podbiega do niego od tyłu i...Edge O'Matic! WCE Champion ponownie odlicza.....1......2.....kick out. Walka trwa dalej.

Don West: Narazie oglądamy jednostronne widowisko - spora przewaga Cody'ego i Edge'a.

Jim Ross: Spokojnie, to dopiero początek.

Edge uderza prowokacyjnie leżącego Sheltona po twarzy, po czym podchodzi do Ortona i drwi z niego. Randy już zamierza wejść na ring, jednak sędzia go powstrzymuje! W międzyczasie na ring wchodzi Rhodes, który kopie Sheltona po całym ciele! Sędzia odwraca się i Cody ucieka z ringu. Shelton próbuje wstać przy pomocy lin, jednak Edge podchodzi do niego, łapie za nogi, widać że chce założyć Edgecator, ale Shelton uwalnia się! Edge ląduje na macie, jednak od razu wstaje i rusza na Sheltona, który jednak przebiega pod ręką swojego przeciwnika, obejmuje go od tyłu i...German Suplex od Sheltona! Edge od razu wstaje, Shelton podchodzi do niego, wrzuca w narożnik, bierze rozbieg, doskakuje do narożnika i...Monkey Flip! Edge aż zakrzyczał z bólu! "Rated R Superstar" już ma wstać, jednak Shelton doskakuje do niego, kopie w brzuch ustawia, łapie za ręcę i...Tiger Bomb! Silny Tiger Bomb od Sheltona! Teraz to Benjamin odlicza.....1.......2......kick out. Orton wystawia rękę i...zmiana! Randy Orton na ringu! Orton doskakuje do leżącego na macie Edge'a i niemiłosiernie okłada go po twarzy! Edge próbuje się bronić, ale Orton wygląda jakby wpadł w furie! Dopiero po dłuższej chwili Edge zrzuca z siebie Randy'ego, wstaje i...Closethline od Ortona! Jeszcze raz! Znowu! Edge ponownie wstaje, jednak jest zamroczony, Orton podchodzi do niego, kopie w brzuch i...DDT! DDT od Ortona! Randy szaleje! "Viper" nie ma zamiaru odliczyć swojego przeciwnika, podnosi go, najpierw wykonuje silny Uppercut w twarz, po czym doskakuje do lin, odbija się od nich i...Dropkick! Dropkick od Edge'a! WCE Champion wraca do gry! Edge został solidnie poobijany, ale teraz ustawia się w narożniku...publiczność wyraża swoje niezadowolenie, Orton powoli wstaje, odwraca się, Edge rusza w jego stronę i...Randy przeskakuje! Edge zatrzymuje się tuż przed narożnikiem, Orton już wyskakuje do RKO, ale...Edge odpycha go! Orton uderza plecami o matę, wstaje, odwraca się w stronę Edge'a, który bez chwili zastanowienia łapie go za głowę i..Edgecution! Edgecution! "Rated R Superstar" odlicza.....1.......2.......kick out! Walka trwa dalej! Edge wygląda na wyraźnie niezadowolonego.

Matt Striker: Myślałem że to już koniec!

Jim Ross: To za mało na Ortona...

Edge podchodzi do swojego narożnika i zmienia się z Rhodesem. Cody podchodzi do Ortona, podnosi go i...RKO! RKO! RKO! RKO from the nowhere! Randy od razu odlicza swojego przeciwnika.....1......2....Edge przerywa liczenie! "Rated R Superstar" kopie Ortona w głowę, po czym rusza w stronę narożnika przeciwników, żeby zaatakować Sheltona, który jednak uchyla liny i Edge wypada z ringu! Shelton bez chwili zastanowienia wskakuje na liny i...Rope Moonsault! Piękna akcja w wykonaniu byłego mistrza świata wagi ciężkiej! Wracamy na ring. Orton zdołał już wstać, teraz ustawia się w narożniku, Cody powoli wstaje...wszyscy wiedzą co go czeka! Orton rusza i...Cody schodzi mu z drogi! Randy szybko się odwraca, jednak Cody nachyla się, wynosi Ortona do góry i...Alabama Slam! Jasna cholera, co za kontra! Rhodes od razu odlicza.....1......2.....kick out! Rhodes nie może uwierzyć! Cody wstaje zaczyna szarpać ze złości liny. Orton również powoli się podnosi, Cody bierze rozbieg, wskakuje na liny i...Beautiful Disaster! Potężne kopnięcie w twarz! Orton ponownie na macie! Cody już ma odliczać, kiedy jego uwagę odwraca Shelton Benjamin, który właśnie uporał się z Edgem. Benjamin wykrzykuje coś do Rhodesa, ten rusza na niego i chce go spoliczkować, ale Shelton zeskakuje z ringu. Cody idzie teraz tyłem w stronę Ortona, który zdołał już wstać i...Belly-to-Back Suplex! Cody na macie! Orton jest solidnie poobijany i...zmiana! Zmiana z Benjaminem! Shelton szybko wchodzi na narożnik, ustawia się i...450 Splash! To musi być koniec! Shelton odlicza.....1........2......Edge ściąga sędziego z ringu! No bez przesady! Sędzia zdołał odliczyć tylko do dwóch a później został ściągnięty z ringu przed Edge'a! Zdenerwowany Orton zeskakuje z ringu i doskakuje do swojego odwiecznego rywala i wściekle okłada go po twarzy! Sędzia wraca na ring, jednak próbuje z niego rozgonić walczących Ortona i Edge'a. Tym czasem Cody Rhodes zdołał już wstać. Shelton również patrzy na poczynania swojego rywala i tag team partnera. W pewnym momencie Shelton odwraca się i...Cody uderza go maską! Rhodes zdjął maskę i uderzył nią Sheltona! Benjamin nie przewraca się, a jedynie odwraca, Rhodes od razu łapie go za szyję i...Cross Rhodes! To musi być koniec! Cody odlicza Sheltona, po czym nawołuje sędziego, który odwraca się i zaczyna odliczanie.....1......2.....3! Koniec walki! Rhodes i Edge wygrywają! Orton uporał się z Edgem, ale już nie zdążył przerwać odliczania!

Matt Striker: Koniec walki! Naprawdę wspaniały main event!

Jim Ross: Racja...chwila...Orton jest nadal w ringu...

Don West: Randy pomaga teraz wstać Sheltonowi, Cody uciekł już z ringu. Shelton patrzy na Ortona, nie wie jaka będzie jego reakcja. Randy pokiwał tylko głową i również opuścił halę.

Jim Ross: No, no.. ździwiło mnie zachowanie Ortona. Myślałem, że zobaczymy RKO na jego byłym tag team partnerze, ale tak się wcale nie stało.

Matt Striker: Teraz już tylko Wrong Side of Hell...jakie macie odczucia co do tej gali? Czy Orton przerwie panowanie Edge'a? Czy nowo powstały tag team składający się z The Rocka i Kane'a dostanie szansę walki z Invasion? Czy Cody Rhodes ponownie odliczy Sheltona Benjamina?

Don West: Mam odpowiadać...?

Jim Ross: Gala zapowiada się naprawdę interesująco, ale...chwila...mamy wiadomości, że coś właśnie dzieje się na backstage!

Matt Striker: Randy Orton zmierza powolnym krokiem po backstage. Korytarz jest całkowicie pusty. W pewnym momencie Randy zostaje zaatakowany od tyłu! To Edge! WCE Champion uderza Ortona swoim pasem! Edge szybko podnosi swojego przeciwnika na Wrong Side of Hell i popycha go na ściane po czym łapie za kij do kendo i uderza go kilka razy w brzuch! Orton opiera się o stół, ale Edge od razu podchodzi i uderza kilka razy jego głową o wcześniej wymieniony stół! Randy jest lekko zdezorientowany, Edge natomiast bierze rozbieg i...Spear!

Don West: Spear! Orton pada na podłogę! Lita odciąga Edge'a od Ortona, ale on nie ma zamiaru kończyć! Edge podchodzi ponownie do Randy'ego, łapie go za nogi i próbuje założyć Edgecator, ale Orton zdołał się wyrwać! Randy próbuje się podnieść przy pomocy skrzyń stojących na korytarzu, ale Edge nie odpuszcza! "Rated R Superstar" podchodzi do "Vipera" ale ten kopie go w brzuch! Edge odchodzi na kilka kroków, ale Orton jest już solidnie sponiewierany. Edge znowu bierze rozbieg, rusza w stronę Ortona i...Randy schodzi mu z drogi!

Jim Ross: Edge uderza w skrzynie! Jasna cholera! Edge wpada w skrzynie! Randy zdołał już powoli wstać, teraz to on podchodzi do Edge'a, pomaga mu wyjść z rozwalonych skrzyń, po czym patrzy mu przez chwilę w oczy. Edge bez chwili zastanowienia spluwa Ortonowi w twarz, odpycha go i ucieka! Czy tak zachowuje się WCE Champion?! Orton wygląda na mocno zdenerwowanego, ale...nie...Lita krzyczy coś w stronę uciekającego Edge'a, po chwili odwraca się...za nią już jest Orton...RKO! RKO na Licie! Niech to szlag! Edge na chwile odwraca się, wygląda jakby zobaczył ducha...Orton nawołuje go do powrotu, ale WCE Champion po chwili ucieka w stronę parkingu...

Don West: Co za tchórz! Zostawił własną kobietę sam na sam z Ortonem!

Matt Striker: RKO na podłogę wcale nie jest przyjemne...czy z Litą wszystko w porządku?!

Jim Ross: Sytuacja między Edgem a Ortonem zaostrza się z dnia na dzień...od nas tyle. Zapraszamy na Wrong Side of Hell! Do zobaczenia!

PAMIĘTAJCIE O WRESTLERZE I MOMENCIE GALI.. ORAZ OD TERAZ BOOKER GALI!

Zostaje nim T0meq! To głównie dzięki niemu galę możecie ujrzeć już dziś..
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DonCarlos

1

• CezarMVP

1

• LC Edgar

1

• GMS

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Może się czepiam - ale dlaczego Goldberg wygrał swoją walkę skoro nic nie pisał? ; o Czyżby posty stajni były jakoś inaczej liczone? Czy to jakoś usprawiedliwia ich nieobecność? Rey Mysterio został perfidnie oszukany - konspiracja :D Swoją drogą - wyniku swojej walki też nie rozumiem, bo wydawało mi się że z Edgarem byliśmy lepsi, no ale nie mnie oceniać. Gala jak zawsze - ładna, składna, dosyć równa, w miarę poprawnie rozpisana. Wciąż brak jednak czegoś takiego co zapadło by głęboko w pamięć. Aspiruje trochę do tego RKO na Licie, ale to już nie jej pierwsze. Musicie przysiąść do segmentów by poprawić ich jakość i by zawrzeć w nich coś do czego gracze będą wracali. Nie pytajcie co - bo nie wiem, ale jak zobaczę to wam dam znać :P

Wrestler gali - The Miz

Moment gali - niech będzie pierwszy segment Rock/Taker/Kane.

Musze wam przyznac, ze od samego poczatku podoba mi sie ten caly turniej o pas International. Zawsze to jakas dobra alternatywa zwyklego rozpoczecia feudu. Brawa za to.

Odnosnie segmentow to musze sie zgodzic z Karlosem - dobrze jest miec punkt zaczepienia. Czasami jest poprostu trudno napisac dobrego posta jesli nie ma sie zbytnio czegos, do czego mozna sie odniesc. Zawsze mozna pisac jak to jest sie wspanialym ale no, to nie zawsze wychodzi a po czasie jest poprostu nudne. Ogolnie segmenty byly no zwykle, srednie, bez wiekszych fajerwerkow... Ale zle tez nie byly bo calkiem dobry byl miedzy Takerem, Kanem i Rockiem oraz sama koncowka.

Podoba mi sie sposob w jaki prowadzicie moja postac. Jak glownym tematem w mojej wypowiedzi jest publika, to glownym tematem wypowiedzi na gali, ktora piszecie tez jest publika, od czasu do czasu lubie zarzucic sucharem, no i sucharek w wypowiedzi od was znalezc sie musi :P . Shelton za duzo czasu na gadanie w WWE nie dostawal, a jak cos gdal to nikt o tym nie paieta bo nikt nowe ECW nie ogladal :P takze jedynym waszym punktem odniesienia jest to w jaki sposob ja go prowadze i jak narazie to wychodzi wam to dobrze.

Jesli chodzi o wynik Main Eventu to sam do konca nie wiem co o tym myslec. Bylismy lepsi? Nie wiem. Dobre posty ze strony Tomka i Exer'a, od nas tez byly OK. Bookerzy musieli jakas decyzje podjac, a latwa ona pewnie nie byla. Moze, porazka face'ow miala doprowadzic do uwienczenia gali jakims segmentem gdzie heel po czesci obrywa, co jest chyba dosyc logicznym rozwiazaniem. Mnie osobiscie nie przeszkadza porazka i jesli ona ma do czegos prowadzic to powiem, ze moze nawet dobrze, iz sie tak to potoczylo.

Dobra starczy pierdzielenia:

Wrestler Gali - Zastanawialem sie nad Codym, ktory wygral pojedynek w dobrym stylu ale o wiele wiecej zarobil dzis The Miz, bo wygral turniej o miano no.1 contendera wiec na niego glos.

Moment Gali - Jedyne dwa, ktore moga zaslugiwac na to miano to sama koncowka badz Rock, Kane i Taker. Glosuje na segment z tymi trzema panami.

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Obiecałem że skomentuję więc jestem ;).

Gala nawet nawet,podobał mi się pierwszy segment, ładnie wprowadziliście Kane'a do WCE. Tak jak Carlos napisał, dziwi mnie zwycięstwo Goldberga nad Mysterio, moim zdaniem zwycięzca powinien być inny, ale najwidoczniej ma to prowadzić do czegoś większego.Miz wygrywa turniej zasłużenie, i co gdzie ta konspiracja? dobry Alberto jest całkiem niezły jednak zostawiłbym mu trochę tego cwaniactwa no ale to już wasza broszka. Coś drgneło w dywizji Tag Teamów, Invasion dostało nieźle po głowach więc szykuje się ciekawy feud, chociaż przydał by się co najmniej jeszcze jeden konkretny Tag. no i został nam Main Event, porażka Face'ów posty na BS były dosyć ciekawe z obu stron więc Bookerzy mieli twardy orzech do zgryzienia jak dla mnie wynik ok.

Wrestler Gali- The Miz zwycięzca turnieju.

Moment gali- Końcowy Segment i RKO na Licie

sig.png

Collision naprawdę spoczko foczko. Co do walk to chyba przesatnę mówić jak wyglądają, bo jak widać wszystko jest wporzaku, zawsze super długość, jak i jakoś, no może w niektórych momentach ciężko mi zrozumieć akcje, ale może to przez moje zmęczenie podczas czytania. Sam nie wiem, co do segmentów to raczej są odrobinę nudniejsze, niż w poprzednim epizocie, choć może mi się tylko zdawać. Ogólnie gala wypadła dobrze. Zawsze czymś możecie zaskoczyć, zadziwić i to mi się właśnie podoba.

Wrestler Gali The Miz. Niech będzie, bo przecież nie codziennie wygrywa się jakieś turnieju, brawa dla usera, który nim gra. :applause:

Moment gali Segment na lini Rhodes - Benjamin. Bardzo spodobał mi się motyw z tą papierową torbą.

ahfo.png

luba_049.png