Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pod Lupą - Hell in a Cell vol.1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Hell in a Cell - Pod Lupą vol.1

248521_lg.jpg

Więc może na początek trochę wytłumaczę o co chodzi. Będę rozbijał ważniejsze gal na czynniki pierwsze. Będę opisywał co było najważniejsze i oceniał subiektywnie to jak wyglądała cała gale. Będą 3 czynniki, które bd brał pod uwagę, są to:

- Walki

- Akcja poza Ringowa

- Reakcje Publiki.

WIĘC CZAS ZACZYNAĆ !

Wstęp:

Jak każdy z nas wie gala Hell in a Cell ma być ukazane jako hardcore'owe show spod szyldu WWE, ale czy tak na prawdę było. Śmiem twierdzić że nie! Jak dal mnie brakowało wielu rzeczy by móc uznać że PPV było udane, ale też tragedii nie było. Działo się też kilka ciekawych rzeczy, ale nie do końca one były związane z samą galę i rozwinięciem obecnych fedów, tylko czegoś całkiem nowego!

1. Walki

Więc można uznać ten aspekt gali za nawet pozytywny, ale zawiodłem się najbardziej jak większość na walcę Hunico z Mistico. Całe WWE zapowiadało że ta dwójka może dać walkę stulecia dla federacji McMahonów, ale dla mnie była to zwykła klapa. Może po prostu bookerzy nie potrafili wykorzystać ich potencjału? Jednak według mnie walka dwóch zawodników preferujących styl wysokich lotów w WWE zawsze będzie nie wypałem, bo siły nie mogą się równoważyć w innych aspektach, jak to jest często w walkach HF z olbrzymami. Ta walka ma u mnie wielki minus. Div nie zamierzam opisywać ponieważ to nie wymaga mego komentarza. Również dodaną walkę o pas IC zostawię bo w dużej mierze opiszę ją w innym punkcie mego kryterium. Opuściłem walkę Sheamus'a z Christianem, a powód jest jeden. Ciężko mi ją ocenić bo walka z jednej strony nie była powalająca, ale na wzgląd na to że ich feud wygląda dla mnie dość interesująco to nie zamierzam ganić bo to początek i zawsze tak jest. Potem walka, która nie była zapowiedziana, ale dała mi wiele pozytywów. Jestem zwolennikiem TT Kingston'a z Evan'em. Ich walki mi się po prostu podobają widać że ci panowie potrafią współpracować i ich walki łatwo się bookuje dzięki temu. Dużo akcji, zwroty, ale również postawa Swagger i Zigglera zasługuje na uznanie. Przejdę teraz do walki o pas Wagi Ciężkiej. Mark wygrywa czysto, brawo za to że Randy się na to zgodził bo wiemy jak to jest z Ceną z nim czysto nikt nie wygrywa. Henry dał z siebie dużo, nawet jego wiek nie jest ostatnio tak widoczny, dzięki temu po prostu zaczynam go lubić. Walka miał swój smaczek wiadomo starcie w klatce i to jeszcze piekielnej! Na sam koniec zostawiłem sobie walkę z udziałem Ceny, Alberto i Punka! Jest zaskoczony tym co się stało w czasie niej, John został wykluczony z walki i podobało mi się to bardzo, choć znów wygra nie "czysta". Punk też starał się jak mógł by ta walka jakoś wyglądała, a ADR według mnie wypadł świetnie, tylko znów John przeszkadzał, ale dobrze że przez większą część walki go nie było w ringu. Alberto według mnie z czasem będzie dawał jeszcze lepsze walki i może ludzi zaczną oglądać WWE dla niego?!

2. Akcja poza Ringowa

Może po kolei zacznę od tego że R-Truth i Miz pojawili się na trybunach. Po tej akcji z wyprowadzeniem ich wiedziałem że zobaczymy ich jeszcze dziś i się nie myliłem. Dali coś świetnego, to jeszcze nie koniec z tego wyjdzie coś pięknego, choć nie wiem czy znów nie jest to powtórka sprzed paru lat, coś mi się przypomina, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć z kim coś podobnego było. Ich postacie to przykład na to że w WWE bez walki można stać się bohaterem całej gali. Wywiad Strikera z Henry'm i jego Hall of Pain! To według mnie jest idealny gimmick dla WSM'a. Ten facet teraz tak na prawdę odżył i dla mnie to jest najjaśniejsza postać obecnego WWE i wielka niespodzianka na plus obecnego roku. Otunga i Punk. Jak można z tego drewniaka jak David próbować zrobić gwiazdę? Nie da się choć WWE na siłę próbuje. Jego speeche i domówienia są nudne, a zawsze na ten sam temat. Nie będę o tym więcej pisał. Wywiad z Alberto taki sobie nic nie wniósł, ale też nie jestem zły ze był takowy. No i właśnie później był najlepszy moment tej gali wobec mnie. Rhodes wszedł z papierowymi torbami i wydawało się że nic nowego, a tu jednak przywrócił stary pas IC, ten wygląda już sam dodaje temu pasowi renomy, ale też świetny speech Rhodes'a, potem wchodzi Laurinaitis i ustalenie walki z JoMo było dobrym posunięciem. Nowy strój do walki i wyszło pięknie, nawet nie mieszając do tego samej walki. No i jako wisienkę na torcie zostawiłem akcje po walce o pas, gdy to w klatce Miz i Truth okładali ADR'a i CM Punka, a cały roster chciał się dostać. Lubię takie akcje bo widać w nich że przyszedł czas na coś większego dla tych zawodników. Chodzi oczywiście o Miz'a i R-Truth'a. Triple H też w to jest już nawet wmieszany, jego atak na ludzi z konspiracji był dobrym pomysłem i czas rozwinąć ten feud. Jednak nie wiem o co chodziło Ceny nigdzie tam nie widziałem? Czyżby wielki mistrz olał to? ;p

3. Reakcje Publiki

Tutaj najgorsze co muszę zrobić... Zganić publikę z New Orleans! Ci ludzie po prostu wyglądali jak publika z polskiego kościoła, była cisza i tylko od czasu do czasu coś zaczęli wykrzykiwać "Cena Sucks" czy "Boring" po walce Zamaskowanych. Jednak nie wiem czy to nie była najgorsza publika w tym roku, chyba nawet na Capitol Punishment widownia dała więcej. Taka gala jak HiaC potrzebuje właśnie reakcji publiki by to dla tych którzy oglądają to w TV lub na Kompie było atrakcyjne, a tu nic. Nawet porządnie nie potrafili wykrzykiwać że chcą Ryder... Ujmie to krótko... KLAPA!

Podsumowanie:

Więc na wstępie pisałem że na gali coś się działo, jednak WWE mogło się bardziej postarać, zobaczym choćby HiaC sprzed dwóch lat, gala po prostu przednia, nawet poziom walk nie był taki wysoki, ale wiele aspektów współgrało ze sobą. Teraz? Według mnie zabrakło publiki, która podgrzałaby atmosferę. Na plus są na pewno walki bo nie można powiedzieć że było źle. Też akcja poza ringowa wyglądała co najmniej dobrze. To chyba tyle i Kazek oddaje wam głos
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• Kazek

1

• Break

1

• Clown.

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Dość ciekawy pomysł. Liczę na to, że to nie jest Twoje pierwszy "Pod Lupą" bo sądzę, że to może pomysł, który wypali w 100% :) Może jestem przestarzały, ale chętnie zobaczyłbym w tych opisach, ocenę jaką byś dał tej gali, konkretnie mówiąc to ocenka do każdej z tych kategorii. Ładnie to opisałeś, konkretnie zwróciłeś uwagę na to co się działu w ringu, ale też w sektorach dla publiki. Zauważyłem kilka literówek, ale to przecież nieuniknione przy pierwszym razie. Czekam na kolejne PPV, teraz to chyba będzie TNA Bound For Glory. Ocena: 8/10. ;)

Bardzo dobry pomysł, wypali na pewno dlatego mam nadzieje że szybko z tego nie zrezygnujesz a co do HiaC to bardzo fajnie wszystko opisałeś i man nadzieje że twoje następne tematy również będą takie, i tak jak mówił Patryniu mógłbyś dodać ocenę gali itd. Jak na razie wszystko jest fajnie ułożone dlatego 9/10 :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Bardzo dobry artykuł pod względem stylistycznym na dobrym poziomie, jednak brakuje mi "twojej opinii". Czytając ten artykuł nie wyczytałem nic interesującego i nic ciekawego, czego jeszcze by nie powiedziano. Nawet o Cenie słyszałem podobne komenty do twojego, który jest w tym artykule. Skoro oceniesz Cene jako słaabego w ringu, to i Heńka nie możesz oceniać zbyt wysoko pod tym względem.

Możecie powiedzieć, że się czepiam, ale ...

Baby you know you're judas and I'm your priest

I am perfection