Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW 26/09/2011 - wyniki + raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

1 Match

10-Man Battle Royal for the Intercontinental Championship

Zwycięzca: Cody Rhodes©

2 Match

Divas Tag Team Match

Beth Phoenix & Natalya pokonały Kelly Kelly & Eve

3 Match

Non-Title Match

John Cena pokonał Christian'a via DQ

4 Match

United States Championship Match

Dolph Ziggler© pokonał Zack'a Ryder'a

5 Match

6 Man Tag Team Match

Air Boom & Zack Ryder pokonali Dolph'a Ziggler'a, Jack'a Swagger'a & Mason'a Ryan'a

6 Match

CM Punk pokonał Alberta Del Rio

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• CezarMVP

1

• patryniu

1

• CMxPUNKxOLA

1

• Yo

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

No to jedziemy z pierwszym segmentem. Nie było nawet tak źle, ale cała trójka zawodników wypadła tutaj jakby nic nie znaczyli w WWE. Hunter zrobił sobie z nich jaja i wpakował każdego w najmniej spodziewane matche. W sumie to pomysł na te walki był całkiem fajny. Z tej trójki na razie szkoda tylko Dolpha.. z każdym speechem pokazuje, że ma to coś.

Mason Ryan? Trzeba przyznać, że dzisiaj mi się podobał. : D Dominujący face? Ciekawe jak to rozwiążą. Ten move na Zigglerze wyglądał bardzo fajnie. Cieszę się, że Ryder zgarnia wygraną.. szkoda, że bez zdobycia US Championship i odciążenia od tego Dolpha.

Końcowka? Nie porwała mnie jak i całe RAW. Jedyne co mi się podobało to - dominacja del Rio w klatce. Pokazał, że mimo tego nie walczył w HiaC to pojechał obu zawodników. Na PPV nie będzie mu już tak łatwo. ^ ^. Jak mówię, RAW mnie przypadło mi do gustu.. wszystko jakieś takie przeciętne.. bez polotu.. nic więcej o Konspiracji.. nuda.

Witam na Monday Night Raw!!

Gale zaczynamy od wejścia na ring COO WWE Triple H!! Widzimy powtórkę z zeszłego tygodnia, gdy Awesome Truth zostali zwolnieni. HHH mówi, że przed tym jak zaczniemy walczy chce wyjaśnić to co stało się tydzień temu. Zwolnił on tych zawodników z tego powodu – widzimy wideo z ataku na Night Of Champions i przeprosin z zeszłego Raw, zostali oni zwolnieni, ponieważ zaatakowali sędziego, to wynik ich działań! Powinni cieszyć się, że HHH dał im jeszcze jeden ME. A teraz Mark Henry ma zapłacić 250,000 $ za zaatakowanie na poprzednim Raw Jim'a Ross'a i Jerry'ego Lawler'a!! I każdy zawodnik ma wiedzieć, że nie ma prawa położyć ręki na żadnym z pracowników WWE!! Hunter zwolnił swojego najlepszego przyjaciela Kevin'a Nash'a za to, że go okłamał, było to właściwe, a Triple zawsze postępuje właściwie! Na arenie pojawia się Vickie Guerrero i United States Champion Dolph Ziggler!! Dolph mówi, że cieszy się, iż HHH poruszył temat tego co jest dobre dla biznesu, ale o to co dokładnie mu chodzi to co Hunter ma zamiar zrobić dla Ziggler'a?? Tydzień temu został uderzony przez Hugh'a Jackman'a, przez co przegrał swoją walkę!! Więc co on zamierza z tym zrobić?? HHH mówi, że nie wie na co liczy Dolph, ale jak chce to da mu jakąś ochronę, żeby nikt za tydzień go nie zlał. Na arenie pojawia się Cody Rhodes!! Zasugerował, że dla Hunter'a to wszystko jest żartem, skoro dla niego to co zrobił Jackman było śmieszne to musiał tarzać się ze śmiechu po ziemi po tym co zrobił Randy Orton na SmackDown!! Mógł ulec wielkiej kontuzji, to było dużo bardziej niebezpieczne niż zaatakowane sędziego, mimo tego Randy nie dostał żadnej kary. Dlaczego?? HHH powiedział, że rok temu Orton stał w tym ringu, a kiedy przypiął go kajdankami poszedł zaatakować jego żonę. Ale Triple nie płakał i nie poszedł do szefa się skarżyć tylko skopał mu tyłek! Na ringu pojawia się Christian!! Mówi, że to nie jego styl, żeby włączać się do konwersacji, ale to co mu się stało było okropne, otóż Sheamus zainterweniował podczas jego matchu, wrzucił go na ring i kosztował go pas wagi ciężkiej! Czy to było fair?? HHH mistrz ciętej riposty powiedział: To był Lumberjack match idioto!! Oto właśnie chodzi, złapałeś? CC pyta się czy Cody i Dolph nie chcą dołączyć się do pozwu w którym wyrazi swoje niezadowolenie z zarządu WWE?? Może zmienić zdanie jeśli dostanie One More Match, HHH to właśnie zrobi da mu jeszcze jeden match z Sheamusem na Hell in a Cell i na SmackDown też dostanie jeszcze jeden match z Randy'm Orton'em! A dziś na Raw też dostanie jeden Match z WWE Championem John'em Ceną!! Christian zadowolony pyta czy to Title Match, na co Hunter odpowiada oczywiście, że nie!! CC zaczął się wydzierać i wyszedł z hali!! Ponieważ tydzień temu Ziggler dostał lanie, dziś będzie bronił swojego pasa!! Przeciwko nikomu innemu – Zack'owi Ryder'owi!! Woo Woo Woo You Know It!! Opuścili ring. HHH uznał jednak, że Cody będzie miał dziś wolne, ten odburknął, że Tryplowi też by się przydało, więc COO stwierdział, że czuje się dobrze i będzie bronił dziś pasa w one on one matchu!! Rhodes powiedział, no chyba nie, więc będzie to Triple Treath!! panowie długo się tak przekomarzali, aż doszliśmy do 10-man Battel Royal, który odbędzie się właśnie w tej chwili!!

openu.jpg

Walka nr 1

10-man Battel Royal

Cody Rhodes vs John Morrison vs Daniel Bryan vs Alex Riley vs Justin Gabriel vs Ted DiBiase vs Ezekiel Jackson vs Sin Cara vs Sheamus vs Drew McIntyre

Zaczynamy Cody od razu uciekł z ringu, oczywiście dolną liną, tym czasem mamy pierwszą eliminację Drew McIntyre!! Na arenę wbiega drugi Sin Cara i wyciąga prawdziwego, po czym wywalony zostaje przez Daniel'a Bryan'a!! Sin Cary ze sobą walczą, ten pierwszy próbuje wrócić na ring, ale sędziowie nie pozwalają. DiBaiase wychodzi z ringu i wrzuca na niego Rhodes'a który od razu zostaje zmiażdżony. Riley próbuje wywalić Gabriela ten się nie daje, obaj panowie po drugiej stronie lin i obaj dostają kick'a od Sheamus'a!! Mamy kolejne dwie eliminacje Alex Riley i Justin Gabriel! Ezekiel Jackson w narożniku eliminuje John'a Morrison'a i Daniel'a Bryan'a, ring podzielony na dwie walki: Rhodes vs DiBiase i Jackson vs Sheamus, ale DiBiase atakuje Sheamus'a, a następnie zostaje wyeliminowany przez Rhodes'a, który eliminuje Ezekiel'a Jackson'a, który przez rozpęd wypada z ringu!! Cody po drugiej stronie lin Sheamus już czuje zwycięstwo, atakuje z impetem Intercontinental Championa, próbuje wykonać swój finisher, ale na arenie zjawia się Christian, który rozprasza go, ten nie traci skupienie, nie trafia z kick'iem, jest już prawie poza ringiem Cody Rhodes zdejmuje swoją maskę!! Uderza nią Sheamus'a chybia, jednak ten musi zająć się Christian'em i zostaje wyeliminowany!!

Zwycięzca: Cody Rhodes

Po walce Christian atakuje Celtic Warriora. Jeszcze dziś walka CM Punk vs Alberto Del Rio. Widzimy powtórkę z ataku Mark'a Henry'ego na Raw w zeszłym tygodniu.

br1d.jpg

br2v.jpg

br3r.jpg

Na BackStage widzimy David'a Otunge, który mówi John'owi Laurinaitis'owi, że HHH dokonuje karygodnych decyzji, trzeba coś z tym zrobić!! Wiele gwiazd pytało się o jego opinie, ale przecież nie jest prawnikiem! John obiecał, że pogada z nim.

Tym czasem na swoją Tag'ową walkę szykują się już Divas of Doom!! Widzimy promo Kelly Kelly.

Walka nr 2

Divas Tag Team Match

Divas of Doom vs Kelly x2 i Eve

Zaczynają Beth i Eve, ta pierwsza dominuje, wykręca rękę Eve szybko się to zmienia, Irish wip kolanko od Eve, ale mamy zmianę u Heel'ek i akcje Tag'ową Natayla w ringu. Mamy Submission na Eve, ale ta nie odklepuje. Mocne kopnięcia od Natali i kolejna zmiana. Beth dusi Eve przy linach, ale nie udaje jej się kick i Kelly wykonuje akcje wysokiego ryzyka, mamy Hurricanerane, akcje w narożniku, próba pinu, ale Natayla przerywa, Eve próbuje wyrzucić ją z ringu, ale ostatecznie ona jest poszkodowana, Kelly czyści ring, ale zatrzymuje ją w końcu Beth Phoenix mamy Glam Slam!! 1..2..3 koniec!!

Zwyciężczynie: Divas of Doom

64456136.jpg

Walka nr 3

Mark Henry vs The Great Khali

Przed gongiem Henry atakuje Khali'ego pasem co kończy walkę, dostaje jeszcze World Strongest Slam.

53476491.jpg

Tym czasem zapraszamy na następną walkę!!

Zaczynamy od speech'a, John Cena mówi, że już w tą niedzielę zobaczymy match John Cena vs Alberto Del Rio vs CM Punk w Hell in a Cell Matchu!! To będzie coś wyjątkowego, John powiedział, że wokół tego pasu cały czas jest jakaś kontrowersja, ale już w niedziele to wszystko się skończy. Cena przedstawia nam klatkę z czego jest zrobiona itp. Wita nas w klatce, wita nas na podwórku diabła, spędził godziny na gadaniu do WWE Universe, więc teraz przedstawi nam szybko to co się wydarzy. W tą niedzielę John wbiegnie na teren diabła spojrzy mu w oczy i powie to wszystko co masz?? W tą niedziele John Cena znajdzie się w piekle?? Posłuchajcie, popatrzcie, on już przeszedł przez piekło i właśnie dlatego stoi tu teraz z pasem i nie ma możliwości, żeby w niedziele przegrał!!

Na arenie pojawiają się Alberto Del Rio i CM Punk, którzy dosiadają się do stołu komentatorskiego

Walka nr 3

John Cena vs Christian

Walkę zaczynamy od szybkiego ataku Ceny mamy Irish wip i CC zostaje przerzucony nad John'em!! Kiedy ten drugi wpada jednak w narożnik nie ma tam Christian, mamy tornado DDT i nieudany pin. Mocny punch, Cena wykończony, CC dostaje jednak potężny suplex, po którym mimo tego szybko się podnosi i wykonuje Drop Kick z trzeciej liny, zmierza na line po raz drugi, ale John unika, mamy Five Knuclke Shuffle?? Nie, ale czy zobaczymy Killswitch też nie!! Mamy You can't see me!! Champ szykuje się na FU, Christian ucieka, zamieszanie poza ringiem, Cena szykuje się do FU, ale atakuje go Alberto Del Rio mamy dyskwalifikacje!!

Zwycięzca: John Cena via DQ

cc1i.jpg

Punk chciał dorwać Alberta, ale nie zdążył, bo ten uciekł i od razu wziął się za przemówienie. Powiedział, że Cena ma racje w tą niedzielę spotkają się w piekle, ale tylko on przeżyje, bo to jego przeznaczenie, a potem wszyscy możemy spłonąć w piekle!!

Walka nr 4

United States Championship

Dolph Ziggler(wchodzący z Vickie, a ta ze Swagger'em :D) vs Zack Ryder

Mamy przed walką jeszcze powtórkę z zeszłego Raw. Zaczynamy fighting!! Dolph wściekle rzuca się na Rydera i powala go mocnymi kopnięciami, mamy Elbow'a Zack zostaje obity o narożnik, dostaje kolejne kopnięcia i Drop Kick. Ziggler z pogardą nokautuje Ryder'a, ten jednak kontruje w narożniku, dwa Shouldery i potężny kick w narożniku, skontrowany Zack Attack, Vicki zajmuje sędziego, a Swagger atakuje Internet Champion'a!!! Mamy Zig Zag!! 1..2..3 Koniec!!

Zwycięzca: Dolph Ziggler

usc1.jpg

usc2.jpg

Po walce Zack zostaje poobijany, ale na pomoc przychodzi Air Boom, na arenę wychodzi Teddy Long!! Mówi, że postąpimy właściwie, Vickie ma 3 min na znalezienie partnera dla Ziggler'a i Swagger'a, a jak się nie uda to zobaczymy 2 on 3 Match.

Walka nr 5

2 on 3 Handicap Match

Air Boom i Zack Ryder vs Jack Swagger i Dolph Ziggler

Panowie zaczynają od klinczu, odbicie na narożnik, Kofi pokazuje swoje umiejętności, mamy zmianę i akcję Tag'ową w Air Boom, Evan przydusza w linach, mamy zmianę z Dolph'em. Ziggler wykonuje BackBreak'er, kolejna zmiana Swagger osłabia Bourna. Nieudany pin i Submission od Jack'a. Kolanko, odbicie od lin, Evan kontruje i robi zmianę z Kingston'em!! Kofi wykonuje CrossBody!! Seria chopów i Drop Kick, uderzenia od Kingston'a w narożniku i mocne uderzenie, ale na ring zmierza Vickie razem z Mayson'em Ryan'em, który dołącza do teamu Heel'ów!! W tym czasie zmiana z Bourn'em, chwile powalczył i zmienił się po raz kolejny! Mamy Tag'ówke i nieudany pin. Jack przejmuje ofensywę, ale Kofi ucieka i zmienia się z Zack'iem, który od razu dostaje lanie, na ring wchodzi Mayson Ryan, który atakuje Swagger'a i Ziggler'a, a następnie opuszcza ring!!! Zack Attack!! 1..2..3 Koniec!!

Zwycięzcy: Air Boom i Zack Ryder

6tag1.jpg

6tag2.jpg

Widzimy promo Hell in a Cell i zapowiedź walki Sheamus vs Christian i Kelly Kelly vs Beth Phoenix, które odbędą się na tej właśnie gali.

Na BackStage ponownie David Otunga tym razem z Vickie, Dolph'em, Cody'm i Christian'em, mówi, że decyzje HHH są niebezpieczne dla nich i muszą się bronić, muszą coś z tym zrobić, nie wie jeszcze co, ale muszą być razem, każdy się zgodził, David dodał, że będzie to coś wielkiego.

Walka nr 6

Alberto Del Rio vs CM Punk

CM Punk od razu rzuca się na Del Rio, wyrzuca go z ringu i uderza łokciem, a następnie odbija o ring i o John'a Cene, który znajduje się przy stole komentatorskim, Del Rio wykorzystuje chwilowy moment odwrócenia od siebie uwagi i atakuje Punk'a już w ringu. Kilka kick'ów i akcja przy linach, Del Rio atakuje Punk'a w narożniku, kopie i przydusza, ale zaraz są, się na to nadziewa!! CM wściekle kopie Alberta, odbicie od lin i Head Kick od Del Rio!! Jesteśmy po przerwie reklamowej w ringu, Punk przerzuca Rio, ale ten kontruje z DDT, mocne kopnięcie i nieudany kick, mamy Submission. CM szybko się wywiązuje, ale nadziewa się na stalowy narożni, po którym dostaje Drop Kick. Kolejny Submission. Punk nokautuje kopnięciami, ale zaraz zostaje powalony, odbicie od lin i Albert wypada za ring!! Ricardo prosi o wezwanie pomocy, ale tylko po to by zająć sędziego, kiedy Del Rio powraca na ring zostaje powalony, ale nie zapinowany. Seria kopnięć od Phil'a i Arm Breaker od Meksykanina, który zapina następny Submission, kilka uderzeń z główki od CM'a i counter. Mocne uderzenie, odbicie od lin i potężny Drop Kick, mamy kolanko do Punk'a, ale Alberto kontruje z kolejnym Arm Breaker'em!! High Kick od CM Punk'a 1..2..3 Koniec!!

Zwycięzca: CM Punk

To jednak nie koniec, klata przykrywa ring!! John Cena nie pozwala uciec Rodriguez'owi, który dostaje AA i GTS!! Punk próbuje wykonać GTS również na Cenie, ale ten zostaje znokautowany przez Alberta Del Rio za pomocą krzesełka tak samo jak CM Punk!!

me1zt.jpg

me2oeb.jpg

Tak oto kończymy Raw, mam nadzieję, że raport się spodobał : )

Plusy:

~Promocja Rhodesa. Wygrana z dziewięcioma zawodnikami (i to wcale nie byle jakimi ;> - Posiadacz walizki, dwukrotny posiadacz najważniejszego pasa federacji...) robi swoje. Mam nadzieję, że wreslter ten po stracie pasa IC stanie do walki o pas WHC.

~Ciekawie się robi przed HIAC. Mam nadzieję, że na gali Del Rio wyjdzie z klatki, jako nowy mistrz.

~Zwycięstwo Divas of Doom. Liczyłem, że Beth zmierzy się z Kelly w klatce :P Chciałbym zobaczyć facjatę Kelly obijaną o klatkę.

~Ciesze się ze zwycięstw Bourne'a i Ryder'a. ;-) Szczególnie tego pierwszego.

Minusy:

~Mason Ryan oficjalnie przeszedł face-turn. Zobaczymy, co z tego wyniknie, ale mam jakieś złe przeczucie.

~Jobberka Christiana + wszystko wskazuje na to, że feud z rudzielcem także przegra.

Dzięki za raport Olz!

PLUSY:

+ dość dobrze zapowiadający się początek....

+ promo Kelly Kelly.

+ wygląd Eve :D

+ widać, że WWE powoli coś robi z osobą Zack'a.

+ Mason Ryan jako face. Jestem ciekawy co wydarzy się z nim później.

+ Alberto del Rio wygrywa potyczkę w klatce

MINUSY:

- ponownie taka sama walka Div. Dlaczego?!

- Cena vs. Christian.

INNE:

* śmieszne jest dla mnie to całe promowanie Rhodesa.

* kolejna interwencja Cary :|

* przegrana Khaliego, choć jeszcze nie zdążył się przygotować.

Zdecydowanie Raw było nudne. Kilka akcji mogło się podobać, ale to przecież za mało. 3/10

A co do raportu, to jestem zdumiony. Raw nie było za fajne, a Tobie pomimo tego udało się napisać coś fajnego :) Podobało mi się jak opisałaś pierwszy segment. :t_up:

Plusy

- Pierwszy segment; HHH świetnie sobie pożartował z Dolpha, CC i Codiego.

- Wygrana Rhodesa, szkoda jednak, że w taki sposób.

- Podobało mi się to Promo Kx2.

- Dobrze, że nie doszło do walki olbrzymów. Henry niszczy Khaliego.

- WWE powoli zaczyna pushowac Zacka.

- Alberto pokazał, że liczy się w walce o pas na PPV.

Minusy

- Walki pań coraz bardziej schematyczne. Wcześniej z Kelly walczyły bliźniaczki, a teraz tylko DOD.

- Cena nudny z tymi swoimi gadkami nie wiadomo o czym.

- Walka Ceny z CC. Christian jako face pokazywał duuuuuuuuużo więcej, a teraz cipko-heel.

Inne

- Nie wiem czy Mason jako face wypali. Wolałem go jako heela, ale może mają teraz na niego jakiś pomysł.

- Powoli zaczyna się tworzyć NwO. Myślę, że już wkrótce poznamy pełny skład. Mam tylko nadzieje, że nie trafi tam Otunga !

RAW w tym tygodniu na słabym poziome. Walki krótkie i nie warte obejrzenia(ME jako taki był). Mam nadzieje, że to tylko wypadek przy pracy i za tydzień znów powrócą dobre oceny. 3/6.

Raport

Oczywiście bez żadnych przeciwwskazań. Nie zauważyłem żadnych błędów oprócz tego, że Dolph wykonał NECBREAKER, a nie tak jak ty napisałeś/aś BACKBREAK'ER(chyba, że to ja coś przeoczyłem). 6/6

deathnotep.png

angle_02.gif