Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

ROH 24/09/2011 Debuts on SBG #1 - wyniki i raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

1 Match

Tag Team Match

Future Shock (Kyle O’Reilly & Adam Cole) pokonali The Bravado Brothers (Harlem & Lancelot)

2 Match

ROH World Tag Team Titles Match

Wrestling’s Greatest Tag Team (Shelton Benjamin & Charlie Haas) pokonali Kings of Wrestling (Claudio Castagnoli & Chris Hero)

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Droopi

1

• Kazek

1

• Zaq123

1

• Nathan1674325991

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

'Czekał, czekał i się doczekał' - tak w skrócie możnaby opisać mój stosunek do tego debiutanckiego odcinka tygodniówki Ring Of Honor. Ring Of Honor, które znowu przeszło falę zmian i innowacji z czego jest znane. Co po pierwsze rzuca się w oczy to wraz z nowymi realizatorami przybyła o wiele lepsza oprawa graficzna. Czego można było się spodziewać to gadanek na temat nowości i tak też było. Sporą część (bo nie większość) pochłonęły proma z ust takich ludzi jak Jay Lethal czy człowiek, które uwielbiam - Jim Cornette. Ale co mnie najbardziej cieszy? Powrót Nigela McGuinnessa! Właśnie tak i co najważniejsze już wplątał się w niezłą akcję i chroniąc Eddiego Edwardsa przez House Of Truth został znakomicie przywitany jako stó procentowy face. Jeżeli ktoś nie kojarzy jego postaci to jest z TNA bardziej znany jako Desmond Wolfe, czyli wielki zapomniany. Co się rzuciło w oczy to nowe, świeże tag teamy otwierające galę, jednak to na co czekałem to obrona pasów ze strony Sheltona i Charliego. Tak też było i tego się spodziewałem. Co już się rozkręca to pierwsze programy czyli ponowne włączenie się do walki o mistrzostwo braci Briscoe. Ogółem jak na pierwszą tygodniówkę po takiej przerwie jestem zadowolony, gala wypadła dobrze.

Dobra ja jestem tuż po i powiem że jestem mile zaskoczony, myślałem że cała gala będzie na odpieprz, a jednak myliłem się, wszystko wyszło fajnie. Więc na początku zapowiedzi i to mnie zdziwiło, ale w ringu Kevin Kelly ma wielką charyzmę i to pokazał bo jego zapowiedzi były świetne. Dobra, przechodzę do pierwszej walki w której dużo się działo i było widać różnicę między walkami TT z WWE, a tymi z RoH. Bardzo podobało mi się to co robili w ringu Cole i O’Reilly, ale też bracia Bravado dali z siebie bardzo dużo. Powoli zmieniam zdanie co do tego TT o nazwie Future Shock, bo świetnie odgrywają swe role. Za taką walką w WWE bym oddał rękę, nie wiem czy nawet nie byłaby to walka całej gali, ale zostawmy te denne porównania. Później pełno rzeczy związanych z Richards'em, który też mi się podoba w obecnej roli. No powiedział kilka mądrych słów, fajnie odegrał to i czas na następną walkę. To chyba ostatnia z Claudio w RoH, bo z tego co wiem to na kolejnym tapingu się nie pojawił. Szkoda bo cała czwórka świetnie walczyła i chyba było jeszcze lepiej niż w pierwszej walce. Może to wynika z tego ze uwielbiam Benjamin'a i Hero, a obaj w ringu to dla mnie spełnienie! Ogólnie to świetna ta gala i jestem pod wrażeniem, na wiem że na następnych dwóch tygodniówkach bedzie się jeszcze więcej działo! Do dawnego poziomu jeszcze daleko, ale wszystko idzie w dobrą stronę !

Na początku Kevin Kelly, fajne zapowiedzenie ME, dzisjejszego ROH, fajnie że na tygodniówce będzie toczona walka o pasy TT, i do tego będę walczył dwa świetne TT, na pewno będzie bardzo ciekawie. I powraca Nigela McGuinnessa, bardzo mnie cieszy mam nadzieje że wrócił na dłużej, i nie odejdzie wkrótce, tylko zostanie trochę w ROH. I pierwsza walka, jak dla mnie pewniakiem to wygrania tej walki byli Future Shock, którzy jak dla mnie spokojnie walczyć o pas TT, bo są świetnym TT, z potencjałem. Nawet mogli by występować w WWE, ale pewnie Tripel H by nie chciał takiego TT w WWE. Co do walki by dobra, obaj TT, dali z siebie jak najwięcej, dali z siebie 100%, dlatego ta walka była taka dobra. Fajnie że przypomnieli walkę 4 Team Elimination Match z Best In The Word 2011. I ostatnia walka, tak jak Kazek wspomniał, była to chyba prawdopodobnie ostatnia walka jego w ROH. Raczej było pewne ze swoje pasy obronią Wrestling’s Greatest Tag Team. Walka sama w sobie była dobra, ale nie powalała. Następne ROH, zapowiada się nam bardzo interesująca, gdyż ujrzymy na niej walkę El Generico i Jaya Lathala o pas TV, tak więc szykuje nam się świetny pojedynek. Pierwsza tygodniówka wyszła dobrze, teraz czekać jak wyjdą następne.

lig48.jpg

ROH on SBG #1 24/09/2011 - raport

Tag Team Match - Future Shock (Adam Cole & Kyle O'Reilly) vs The Bravado Brothers (Harlem Bravado & Lancelot Bravado)

Rozpoczął Harlem Bravado oraz Adam Cole. Zwarcie, kilka punchy od Adama, irish whip, hot tag, kolejny irish whip, knee i kick od Kyle'a oraz niski dropkick od Cole'a. Do akcji włączył się Lance lot, lecz szybko został sprowadzony na matę przez team Future Shock. W ringu został Harlem i O'Reilly. Kyle kopnął rywala i zmiana. Po dwóch chopach, Harlem dokonał zminy, irish whip i bracia Bravado powalili Cole'a, pin 1, 2... Seria maczug oraz kicków od Lancelota i kolejny hot tag. Dwa chopy, big boot, kick, duszenie, Adam chciał się wyrwać, lecz Lancelot wykonał snapmare, kick, pin 1, 2... Zmiana u braci. Wykonali razem suplex na Cole'u, pin 1, 2... i kolejna zmiana. Lancelot wykonał neckbreaker, Harlem przypina 1, 2... Po submissionie Adam wykaraskał się robiąc łamacz szczęki, a u braci następna zmiana. The Bravado Brothers byli na ringu, wyrzucili O'Reilly'ego z krawędzi ringu. Przez moment Cole radził sobie z rywalami, ale potem dostał enziguri od Harlema oraz german suplexa od Lancelota, pin 1, 2... Kyle przerywa liczenie. Hot tag u braci, ale Adam sprzedawał jednemu i drugiemu na przemian a to puncha, a to elbow. Potem ładnie przeskoczył nad oponentem i nareszcie mamy zmianę, na ringu już widać O'Reilly'ego. Kyle zaczął z mocnym przytupem, kick, slap, kick, legsweep i sytuację ratuje nielegalnie wbiegający do ringu Lancelot. Wykonał kick, irish whip, lecz potem Kyle poradził sobie sprzedając braciom po kopniaku. Potem widzimy enziguri na Lancelocie, a chwilę później powalił na ziemię braci Bravado. Kyle dodał flying front dropkick i pin na Lancelocie 1, 2... Zmiana, podwójny irish whip, ale Lancelot sprytnie sprzedał Adamowi big boota, a O'Reilly dostał w prezencie back suplexa od Harlem'a i jednocześnie neckbreakera od Lancelota. Do całej akcji włączył się Cole, który zrobił Lancelotowi superkicka i enziguri Harlemowi. Kyle dodał od siebie dwa rolling butterfly suplexy, double underhook DDT, a Adam popisał się german suplexem. Harlem będąc poza ringiem pocignął za nogę swego brata ponieważ nie mógł patrzeć jak ten jest obijany. Nic ten ruch nie dał ponieważ Cole wykonał na braciszkach suicide dive, a Kyle dodał jeszcze flying dropkick na Harlemie. Potem już na ringu mamy flying crossbody, pin 1, 2... Harlem przerolował, pin 1, 2... Adam zrobił superkicka i tag teamowa akcja, Cole wykonał legsweep, a O'Reilly clothesline i Adam przypina 1, 2, 3 - pinfall.

Zwycięzcy: Future Shock (Adam Cole & Kyle O'Reilly)

ROH World Tag Team Title Match - The Kings Of Wrestling (Chris Hero & Claudio Castagnoli) vs Wrestling's Greatest Tag Team (Charlie Haas & Shelton Benjamin)

Rozpoczął Castagnoli oraz Haas. Zwarcie i Charlie odepchnął rywala. Zwarcie, Haas powalił przeciwnika na matę, zapiął headlock, potem dźwignia na rękę, ale Claudio wybronił się poprzez elbow, potem headlock, shoulder block, dwa nieudane arm dragi ze strony obydwu panów, a moment później Charlie zdołał powalić Castagnoliego na matę. Następnie mamy od Haasa dwa arm dragi, dźwignię na rękę i Claudio uwalnia się robiąc knee, uppercut, Shelton zdołał się zmienić, ale jeszcze irish whip na Haas'ie. Benjamin wyszedł z flying clothesline, irish whip, arm drag, pin 1... Shelton zapiął headlock, lecz Castagnoli przeciągnął go do swojego narożnika i zmiana. Hero został jednak zaskoczony ponieważ Benjamin wykonał arm drag, dźwignia na rękę i Chris wydostał się za pomocą knee i sam zapiął dźwignię na rękę rywala. Shelton kombinował jak tylko mógł i udało mu się po raz kolejny zapiąć zgodnie z tradycją dźwignię na rękę. Później pchnął Chrisa na liny i piękny roll up, pin 1, 2... Benjamin popisał się potężnym punchem. Chris jednak wyszedł z kickiem, dwa chopy, dźwignia na rękę, lecz Shelton wykonuje kick, seria chopów, punch, boczny headlock i teraz Hero robi dwa punche, ale szybko zostaje zatrzymany big bootem. Castagnoli chciał włączyć się do akcji, lecz Benjamin sprzedał mu clothesline. Charlie był oburzony zachowaniem Claudio, dlatego też wdał się w dyskusję z sędzią, co poskutkowało tym, że Castagnoli nielegalnie poczęstował Sheltona kolanem. Hero dodał spinning kick i wyrzucił przeciwnika poza teren ringu. Claudio przytrzymał poza ringiem rywala, a Chris wykonał front dropkicka, sędzia w tym momencie uspokajał Haas'a. Hero pochylił się by wtargać Sheltona na ring, ale ten nie dał się, a co więcej, usunął go z ringu no i mamy reklamy. Po przerwie Claudio wykonał na Benjamin'ie scoop powerslam, pin 1, 2... Po irish whipie Castagnoli nadział się na nogi rywala. Chris chciał przeszkodzić, lecz Shelton bardzo mądrze usunął go z ringu. Spinning kick, Benjamin miał ochotę na zmianę, lecz Hero zrzucił z krawędzi ringu Charlie'go i do zmiany dojść nie mogło. Haas zrobił puncha oraz wrzucił na ring Chrisa i znów zaczął przepychać się z sędzią. Hero korzystając z okazji wykonał clothesline w tył głowy oponenta, a Claudio przypina 1, 2... Seria punchy i hot tag. Chris wyszedł z back splashem, pin 1, 2... Kilka kicków i ponownie mamy zmianę, ha, a nawet dwie. Po szybkich akcjach tag teamowych Hero przypiął, lecz bezskutecznie. Krótka wymiana punchy i chopów po której Chris robi big boota. Znowuż mamy zmianę, Hero oraz Castagnoli chcieli wspólnie zrobić suplexa, ale Benjamin ładnie skontrował robiąc obydwu przeciwnikom neckbreakera i hot tag. Haas zrobił po punchu i clothesline oponentom, później już na samym Claudio irish whip, hurricanrana, na Chrisie german suplex i znowuż na Castagnolim exploder suplex, pin 1, 2... Irish whip, elbow, hurricanrana, big boot, pin 1, 2... Claudio zmienił się z Hero, a ten szybko powalił Charlie'go, pozbył się z krawędzi ringu Benjamin'a, zmiana, Chris zrobił kick, punch, pin 1, 2... Po corner Clothesline, Haas zatrzymał przeciwnika inkasując mu elbow, ale Hero odpłacił się spinning punchem i zmiana. Mamy teraz z kolei tag teamową akcję, a mianowicie helicopter crash, pin 1, 2... Shelton przerywa. Claudio dokonał zmianę, szykowała się tag teamowa akcja, ale Benjamin sprzedał Castagnoli'emu speara, a Charlie przerolował Chrisa, pin 1, 2... Hero dostał superkicka od Sheltona, a Claudio poczuł smak flapjacka na liny. Następnie panowie wyrzucili poza ring Castagnoliego i po irish whipie wykonali Chrisowi tag teamową akcję, a dokładniej mówiąc Charlie zapiął bearhug hold, Benjamin dodał tylko lariat takedown combination, pin 1, 2, 3 - GONG!

Zwycięzcy: Wrestling's Greatest Tag Team (Charlie Haas & Shelton Benjamin)