Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Top 24 Transferów Piłkarskich 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

W tym oto temacie, chciałbym przedstawić wam ile pieniędzy musiały zapłacić kluby za kupienie poszczególnych piłkarzy i ogólnie podsumować, to jaką kwotę wydały poszczególne ligi. Mówiąc poszczególne mam na myśli najważniejsze.

Największe wydatki czołowych lig:

1. Premier League - 790 mln euro

2. Serie A - 651 mln euro

3. Primera Division - 488 mln euro

Najdroższe transfery:

1. Sergio Aguero - z Atletico Madryt do Manchester City - 64,8 mln euro

2. Javier Pastore - z Palermo do Paris St Germain - 60,5 mln euro

3. Radamel Falcao - z Porto do Atletico Madryt - 57,6 mln euro

4. Samuel Eto'o - z Inter Mediolan do Anżi Machaczkała - 43,2 mln euro

5. Juan Mata - z Valencia do Chelsea Londyn - 43,2 mln euro

6. Cesc Fabregas - z Arsenal do Barcelona - 41,8 mln euro

7. Samir Nasri - z Arsenal do Manchester City - 40,7 mln euro

8. Alexis Sanchez - z Udinese do Barcelona - 37,4 mln euro

9. Jordan Henderson - z Sunderland do Liverpool - 32,5 mln euro

10. Stewart Downing - z Aston Villa do Liverpool - 32,5 mln euro

11. Romelu Lukaku - z Anderlecht do Chelsea - 32,5 mln euro

12. David De Gea - z Atletico Madryt do Manchester United - 29,3 mln euro

13. Phil Jones - z Blackburn Rovers do Manchester United - 27,7 mln euro

14. Ashley Young - z Aston Villa do Manchester United - 24,4 mln euro

15. Raul Meireles - z Liverpool do Chelsea - 19,5 mln euro

16. Gervinho - z Lille do Arsenal - 19,5 mln euro

17. Bojan Krkic - z Barcelona do AS Roma - 17,3 mln euro

18. Mikel Arteta - z Everton do Arsenal - 16,3 mln euro

19. Peter Crouch - z Tottenham Hotspur do Stoke City - 16,3 mln euro

20. Kevin Gameiro - z Lorient do Paris St Germain - 15,8 mln euro

21. Per Mertesacker - z Werder Brema do Arsenal - 14,7 mln euro

22. Diego Forlan - z Atletico Madryt do Inter Mediolan - 7,2 mln euro

23. Robbie Keane - z Tottenham Hotspur do LA Galaxy - 5,6 mln euro

24. Park Chu-young - z Monaco do Arsenal - 4,8 mln euro

ahfo.png

luba_049.png

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• Luba

1

• Ulicznik Xeb

1

• perfect1674326002

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Ewidentnie widać, że w tym roku troszkę zwolnili, szczególnie w kryzysowej Hiszpanii, a wysokie wydatki Włochów mnie osobiście dziwią, ale może przejdę do bardziej ciekawych pieniężnych obliczeń.

Aguero, cholernie dużo pieniędzy na niego wydano, ale sprawdza się. Sądzę, że za rok-dwa dzięki niemu City sięgnie po coś większego, bo ten zawodnik wygląda na człowieka, który nie potrzebuje aklimatyzacji, a na boisku, jak odbezpieczony karabin, mając takiego zawodnika i Messiego to ja się pytam, jak Argentyna może nie odnosić sukcesów? Pastore kompletnie przepłacony nie widać w Paryżu jakiejś znacznej poprawy jego gole też nie dają wiele drużynie, więc ten transfer spalony, dla mnie ten zawodnik potrzebuje okrzesania boiskowego, a przeniesienie się z mocnego Palermo do słabego PSG, które przejdzie teraz proces "CITY" to był jego błąd, którego będzie musiał żałować. Falcao, zdziwiło mnie to, że jest w Athletico, ale trzeba było zapełnić dziurę po Forlanie i Aguero, ale nie nim, za taką ceną! On jest wart połową mniej i do tego drugiego doświadczonego by kupili za takie pieniądze, a tak to przepłacono strasznie, nigdy nie widziałem aby Athletico takie pieniądze wydawało na zawodników, co mnie bardzo dziwi, ale sądzę, że to również wielki błąd, szczególnie, że interesowało się nim CFC tam powinien grać, a nie Torres? :P Eto'o, chciałem powiedzieć, że to po prostu świetny piłkarz, ale jego transfer Inter zrobił wielki biznes na sprzedaniu za tyle kasy staruszka, który w Rosji dorobi się emerytury, ale też stracił wielkie atuty, jakie dawał Samuel, a poza tym źle przeznaczyli te pieniądze, bo kupili też świetnego, ale również starego Forlana, co jest błędem. Mata, jeden z moich ulubionych piłkarzy, wychowanek Blanco, wart każdych pieniędzy, On strasznie prosperuje na przyszłość i pieniędzy za niego Roman nie powinien żałować, szczególnie, że już w lidze widać pierwsze plony gry Maty. ;) Fabregas, cóż dobry, dobry transfer, jednak ciut za za duże pieniądze, ale co z tych pieniędzy skoro Wenger targuje kilka lat, a potem nikogo wartościowego za nie nie kupuje? :> Nasri, czyli Arsene i Arsenal mają 82MLN!!! Nasri wkomponował się w City, jest młody - super transfer. Sanchez, człowiek legenda z poprzedniego sezonu, ale La Liga jest dla niego za silna, we Włoszech mógł być dobrym ofensorem, kiedy tam nie ma innych w Hiszpanii nie jest już takim świetnym zawodnikiem, dla mnie błędny transfer, lepiej gdyby Barca kupiła kogoś do tyłu, bo u nich obrońcy często mają problemy ze zdrowiem. Henderson gwiazda młodzików angielskich, niestety, ale nie widzę aby pomagał obecnie przeciętnemu Liverpoolowi, i niestety nie był tak udanym transferem, jak Luis. Downing przeczytajcie wyżej. Lukaku no i to jest świetna inwestycja w przyszłość szczególnie, że On już się ogrywa i ma wielkie zadatki na bycie drugim Drogbą w Chelsea, lubię tego pana, no i kibicuję jego rozwojowi, jednak szkoda, że Real nie był na tyle zdecydowany żeby go kupić, bo wiem, że chcieli. (Mou do mnie dzwonił). De Gea jedyny bramkarz w tym zestawieniu i jedyny GK za, którego ostatnio wydano takie pieniądze, ale widać, że sobie radzi, ten chłopak potrafi bronić, żal Kuszczaka, ale De Gea jest lepszy i bardziej rozwojowy. Jones&Young, ich pozwolę sobie ominąć. Meireles kolejny "zdrajca", jednak jego rola w CFC jest obecnie nikła. Gervinho, jak dla mnie przepłacony zawodnik toż to średni kopacz, a wydano za niego zdecydowanie za dużo, ostatnio przestaję wierzyć w magię transferów Arsene. Krkic, słaba inwestycja Romy, wydali za niego sporo kasy, a Barcelona za 2-1.5 mln może go sobie z powrotem mieć, cianko, cianko. Arteta, dwa lata temu zachwycałbym się, jaki to świetny transfer, ale Mikel nie jest teraz w najwyższej formie i nie jest już takim wzmocnieniem, jakim by mógł być, ale na pewno pomoże drużynie. Crouch cóż, też przeciętny zawodnik i za dużo za niego dano, ale gole strzelać, strzela i to jest ważne, Gameiro ach, te transfery PSG... Mertesacker, solidny niemiecki obrońca, który może być dobrą ostoją na kilka lat, wysoki, silny w Anglii sobie poradzi, Forlan zdziwiło mnie, że tak mała suma została za niego wydana, naprawdę. Ostatnie dwa transfer kompletnie mi wiszą.

Dzięki Luba. ;*

Może moja wypowiedź nie będzie tak długa, jak poprzednika, ale coś na ten temat napiszę. Primera Division wydała sporo kasy, ale jak zawsze połowa tego to transfery Barcelony, Realu, ale także Malagi przejętej przez Arabów. Sergio Aguero szczerze mówiąc myślałem, że w Premier League się nie przebije przez jego warunki fizyczne, jednak robi furorę. Obserwuję ostatnio nieco poczynania graczy City i widać spore postępy. Ciekaw jestem czy osiągną coś na szczeblu europejskim czy tylko w lidze. Javier Pastore - talent. Palermo zarobiło dużo pieniędzy w tym oknie transferowym, a to głównie za jego sprawą. Ma talent, ale nie wiem czy przejście do PSG było rozsądnym posunięciem. Z jednej strony będzie grał w podstawowej jedenastce, ale z drugiej pieniądze mogą mu zawrócić w głowie. Transfer Falcao uważam za taką wymianę, żeby zastąpić Aguero. Na razie nie słyszałem, żeby dokonywał cudów w Athletico, ale na wszystko przyjdzie czas. Samuel Eto. Bardzo kontrowersyjny transfer. Eto'o sam nie chciał przechodzić do Anżi, jednak Inter go "wygnał" tłumacząc się nową ustawą, która ma coś wspólnego z dochodami. W każdym razie Eto'o nieźle się wzbogaci w rosyjskim klubie. Juan Mata to chłopak z potencjałem. Już nawet zdobył gola dla Chelsea w Lidze Mistrzów. Pomaga on także drużynie, nie jest typem samotnika. Następne dwa transfery to poważne osłabienia Arsenalu. Arsenal zarobił tyle pieniędzy, a mimo wszystko na transfery wydał nieco ponad 30 tysięcy z tego co wiem. Na dodatek w ostatnim dniu rynku transferowego. Na razie widoczny jest brak byłego kapitana i szybkiego Nasriego. Doświadczyli oni strasznej kompromitacji w spotkaniach ligowych, jednak to nie atak, a linia defensywy jest słaba. Jeszcze coś napiszę na temat Forlana. Jest to gracz z klasą, potrafi strzelać bramki. Przecież nie wybrali go najlepszym zawodnikiem Mistrzostw Świata 2010 za nic. Jednak transfer jest tak niski, dlaczego? Może dlatego, że Forlan nie jest już tak młody i jego kariera zbliża się niestety ku końcowi?

Nie liczy się długość, lecz treść wypowiedzi :)

Na początku muszę przyznać, że Luba wykonałeś kawał dobrej roboty :) Sumując to w tym roku prawie 2 miliardy euro poszło na piłkarskie transfery... Kwota jak dla mnie nieosiągalna, ale piłka nożna opiera się na pieniądzach, także nic dziwnego..

Przejście Sergio Aguero do City jest jednym z lepszych transferów tego roku. Dla samego zawodnika będzie to tylko plusowało w następnych stopniach jego sportowej kariery. Kwota dość spora, ale Sergio był tego wart, chociaż znajdą się ludzie, którzy będą twierdzić, że ta kwota jest za duża jaką zapłaciło City za tego zawodnika. Atletico sprzedało Aquero a pozyskało Falcao. Dobra inwestycja :t_up:

Szokującym dla mnie transferem jest przejście Eto'o do rosyjskiego klubu, który do tej pory nie miał za wielkich osiągnięć, ale z tym napastnikiem mogą teraz sporo zrobić.

Pozostałe transfery są transferami z marzeniami. Dla niektórych klubów jest to potrzebne, a dla niektórych tylko stratą pieniędzy. Osobiście to czekam na dzień, w którym polski zawodnik będzie wart ponad 30 mln euro :roll:

Dzięki ;)