Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

SMACKDOWN - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   993
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Biorąc pod uwagę fakt, że obecnie roster łatany jest wzdłuż i wszerz, może poszli w końcu po rozum do głowy. Ja przynajmniej odebrałem tamtą końcówkę w taki sposób, że chcieli go chronić.

• Odpowiedzi 223
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

53

• Myers

18

• Brem

17

• Carbon

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Okej, może gdzieś tam na horyzoncie jest prawdopodobna walka z Ambrożym o pas IC, ale czy WWE kiedykolwiek przejmowało się takimi drobnostkami jak wiarygodność? ;)

Problem w tym, że tutaj Chris nie wygląda aż tak źle jak podczas ostatnich powrotów. I nie chodzi mi o niego(bo akurat w tym aspekcie wypada dość słabo, tak spasionego to go dawno nie widziałem), a o booking. Nie bez powodu ustał tyle w Royal Rumble Matchu. Nie bez powodu prawie dostał się do TOP4 tegoż wydarzenia. I IIL ma trochę racji - chyba nie bez powodu przegrał w taki a nie inny sposób ze Stylesem. Teraz mam tylko nadzieję, że dalej będą myśleć zanim wyjdzie z kimś do walki. Niech nie robią z niego byle kogo, bo jeszcze rok-dwa i nawet fanów WWE mogą znudzić jego powroty(mnie mimo wszystko nie nudzą jeszcze, charyzmą i tak przebija większość rosteru, no i tak wejściówka <3 :D).

Smack ogarnięty po raz drugi dla walki Stylesa i Miza. Dali im długi segment na Raw i początkowo sądziłem, że to początek programu, który skończy się dopiero na Fastlane ale jednak postanowili zamknąć tę krótką historię już tutaj. Ogarnęli dobry TV match. AJ dodał do swojego asotrymentu movesów planche poza ring z punchem - aż dziwne, że nie robił tego wcześniej. Te wstanie z wyskoku z maty kojarzy się z Michaelsem. Jakoś tak nie pasowało to do reszty. Końcówka świetna - byłem pewny wygranej AJ'a, ale nie sądziłem, że w taki sposób.

Jericho przy stole komentatorskim zwiastował jakąś interakcję między nimi prędzej czy później i do tego też doszło. Ponownie sądziłem, że zaproponuje już coś na Fastlane, ale woleli przesunąć na przyszły tydzień... Wątpię, że Y2J jobbnie po raz drugi z rzędu bo nie ma to sensu. Pewnie wygra za tydzień, będą mieli rekord 1:1 i zmierzą się na ppv o to, kto jest ostatecznie lepszy. AJ niestety znów nic nie powiedział za mikrofonem. Potrafi się przecież wysłowić... Dziwne. oO

Dobry ten nowy komentator SmackDown! :t_up:

Acha i Ryback... co to było? :thinking:

btw.

AJ uszczuplił uzębienie Miza:

Do you know who AJ Styles is now? :lol

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

No dobra, robi się gorąco.

Na chwilę Y2J i AJ połączyli siły - not bad, jednak potem znów doszło do walki, z której zwycięsko wyszedł - tym razem - Jericho (rage it, IIL). Już mamy pewną walkę na Fastlane.

Wyatt i białe oczy? Czyli co, znowu łączą rodzinkę z Deadman'em? Czyli jednak Vincent nie odrzucił swojego mokrego snu w postaci Strowman'a na Taker'a?! Zła droga, Vinnie, zła droga. Powinien wiedzieć, że Mark ma już swoje lata i nie przeżywa kolejnej młodości! Wykończy biedaka, no mówię wam to, wykończy ;A; Oby to się nie ciągnęło do WM, tylko stanęło MALSYMALNIE na Fastlane.

Saszka wygrywa. Fap to this, Carbon.

Fajnie by było, gdyby już złączyli Goldi'ego z Truth'em. Choć i tak widać, że jest to powtórka z lat, gdy Dustin starał się zrobić team z Booker'em T.

75137960457081728a67d7.jpg

Smackdown z powodu wyjazdu wielu zawodniku do Niemiec dość okrojony. Z tego wszystkiego cieszy to, że AJ dostał tak dużo czasu. Nawet dostał micro do ręki (niestety nie przy ringu). Pierwsza walka posłużyła za podsycenie do walki wieczoru. Wystąpienie Wayattów było jak dla mnie zwykłym zapychaczem czasu. Triple Threat dość średniawy. Zdecydowanie zaś podobał mi się Main Event. Walka dobra jak na tygodniówkę drugiej kategorii. Mam nadzieje, że nie zakończy się na tym program obu panów. Gala w ogólniej ocenie 5/10.

Walka Stylesa i Jericho świetna. Dostali więcej czasu niż na Raw i generalnie aż się chce zobaczyć ich walkę na ppv, gdzie nie będzie przerw na reklamy i będą mogli pójść na całość. Dobry komentator, który na wizji powiedział o tym, że AJ trzymał pas IWGP dwukrotnie i NWA trzykrotnie. Aż dziwnie się czegoś takiego słucha w programach WWE, haha. :D

Ogółem od przenosin na USA Network pompują nieźle te Smacki i ogląda się to całkiem fajnie. Za tydzień ma pojawić się nawet Lesnar. :>

Ogółem od przenosin na USA Network pompują nieźle te Smacki i ogląda się to całkiem fajnie. Za tydzień ma pojawić się nawet Lesnar. :>

Ja bym się cieszyła, gdyby wróciła renoma SD! jak sprzed 2009/10.

• Reputacja:   1

Żeby rozmawiać o jakiejkolwiek renomie Smacka trzeba by było z tego zrobić osobne show. Mogą sprowadzać raz na miesiąc Lesnara, Cene, Takera czy innych typków, ale to nie zmienia faktu że niebieska tygodniówka jest tylko i wyłącznie dodatkiem do Raw. Wiele osób podchodzi do tematu podobnie jak ja i nie ma ochoty oglądać tego samego programu dwukrotnie, szczególnie gdy za drugim razem nie odkryjemy niczego przełomowego. Wszystko co najbardziej istotne odbywa się w poniedziałki i to jest największy problem. Gdyby trochę pomyśleli powrócili by do starego układu z brandami, mistrzami przypisanymi do poszczególnych gal, corocznego draftu. Do tego imo fakt że obecnie funkcjonuje jeden główny pas mógłby tylko pomóc - po dłuższym okresie gdzie jesteśmy przyzwyczajeni że mistrz pojawia się tylko na Raw, nagła zmiana, brak mistrzostwa na Raw, więcej czasu na promowanie zawodników ze środka karty którzy musieliby sprostać zadaniu i przyciągnąć widzów, a tymczasem biba u niebieskich którzy trzymają złoto i zwyżka ich ratingów... ;)

Ja tam nie jestem przyzwyczajony, że mistrz pojawia się tylko na RAW, bo Rollins rzadko kiedy opuszczał Smackdown, a Triple H to się właściwie nigdzie nie pojawia 8) O Romanie bym też coś napisał, ale on jest tak nijaki, że nawet nie pamiętam, czy biegał na SD z paskiem akurat. Chyba tak.

Niebieska gala w tym tygodniu według mnie lepsza od Raw. Dobrze podbudowane zostały feudy tuż przed Fastlane. Zdecydowanym co stawia Smackdown w tym tygodniu na pierwszym miejscu jest to, że ta gala miała porządny Main Event. Nareszcie doszło do walki między Deanem i Romanem. Dobrze, że przed PPV nie zakończyło się to tylko przypadkowymi atakami lub niby żarcikiem. Oczywiście powrót Lesnara po 12 latach na Smacka na duży plus.

• 1 miesiąc temu...

Nawet jeśli uznać speech Huntera za niezły, to szkoda, że będzie teraz musiał gadać do ściany

Pierwsza walka wieloosobowa świetna, dawno nie widziałem tak dobrej wieloosobówki na SD, LON chyba będą pushowani na pasy Tagowe, taka walka może wyjść naprawdę dobrze.

Fajny segmencik na zapleczu między Owensem a Showem, ale mam nadzieję, że nie postawią na ich feud

Walka D-Vona z Uso dość mocno bez komentarza, Devon nie ma w ogóle finishera?

Owens z Showem niezła walka, Truth z Slaterem raczej słaba

Walka Wieczoru bardzo fajna, przyjemny pokaz wrestlingu.

Można sobie załączyć wieloosobówkę i walkę wieczoru, reszta raczej do pominięcia, za SD 5.5/10

Dodano:

Ależ mocne otwarcie SD. Dean wielokrotnie udowadniał swoją wyższość nad wieloma zawodnikami na majku, ale tutaj popłynął po prostu kapitalnie, robiąc z Kevinem segment, którego brakowało gdy oboje mieli zaciekły feud. Naprawdę przyjemnie słuchało się tutaj Deana, Kevin również dodał coś od siebie i wyszedł segment, który zdecydowanie należy pochwalić :)

Całkiem dobra walka Uso z Sheamusem i Rusevem, fajnie się to oglądało.

Walka Miza z Dolphem do przemilczenia

Zajebisty segment Trutha z Goldim, jeden z lepszych od nich :)

Bardzo fajnie wypadła walka między Kofim a AJ. Kofi prowadził trochę ten pojedynek i na pewno walka na tym nie straciła.

Niezłe promo od Wyatta

Bardzo dobra walka Owensa z Ambrosem, można powiedzieć, że ta dwójka nie zawodzi nigdy i nigdzie

Podsumowując - SD dało duuuuużo lepsze show niż RAW w tym tygodniu i zdecydowanie polecam obejrzeć. Niech będzie 7,5/10 za dziś.

Dodano:

Dobra, SD zaczęliśmy od MIZ TV. Sam Mizanin wypadł fajnie, potem niezły Zayn, świetny Owens i przeciętny Neville, tak można podsumować ten segment, który wypadł nawet fajnie, jak Miz : d. Nie mogę jednak słuchać akcentu Neville'a, bo o ile przy dawnych kwestiach Barreta i Sheamusa nie raz zdarzało mi się śmiać się na głos, jak można mieć tak dziwny akcent, tak Neville przebija ich obu, wypadł tutaj przeciętnie.

Sama walka wypadła naprawdę fajnie, w sumie jedynym zawodnikiem, który nic nie pokazał był Owens. W ogóle nie podobają mi się zagrywki WWE odnośnie Kev'a, bo każda walka Tagowa, w której jest Kev kończy się jego pójściem sobie na backstage. Miz pokazał sie naprawdę fajnie, Neville wypadł nieźle, natomiast pierwszoplanową postacią tej walki był Zayn, którego debiut na SD można uznać za naprawdę udany.

Uśmiechnąłem się przy segmencie Trutha z Goldustem, trzeba przyznać, że są stworzeni do takich rzeczy :)

Walka Belli z Rae na RAW była słabiutka, to tutaj dla odmiany była fatalna. Punkt Smackdown, który polecam pominąć

Cholernie mocarne promo Chrisa Jericho. Muszę przyznać, że to było bardzo dobre, dawno nie widziałem heelowego proma zrobionego na takim spokoju, bez wielkich krzyków, za to z naprawdę mocarnymi kwestiami. Młodzi powinni uczyć się od Chrisa - tak wykonuje się proma. Wielka robota i zajebisty punkt Smackdown

Fajna walka między LON a Lucha, widać, że Liga Narodów jest teraz naprawde fajnie podbudowana. Co do walki to wszyscy zawodnicy pokazali się z dobrej strony, natomiast końcówka trochę dziwna, bo jakim cudem spadający z hukiem niedługo na pięty sędziego Sin Cara nie wzbudził większego zainteresowania owego sędziego to ja nie wiem ;d. Tak czy siak walka w porządku

Ryback szybko zmierza w kierunku heel-turnu, ciekawym pomysłem jest jego walka z Kalisto.

W tym mini segmencie na zapleczu różnica między Ambrosem a Usosami na mikrofonie uwidoczniła się aż nadto. Uso chyba mają niewiele do zaoferowania oprócz umiejętności ringowych, bo postacie od dłuższego czasu nieciekawe.

Niezła walka wieczoru, co prawda moment dominacji Wyattów nieco za długi, ale końcówka już zdecydowanie spełniła oczekiwania i podniosła ocenę tej walki.

Podsumowując - Dobre Miz TV, walka tagowa, i walka wieczoru, kapitalne promo Jericho i słabiutka walka div dała nam dobre Smackdown. Nie przebiło tym razem RAW, natomiast nie mogę powiedzieć, że było słabo, bo oglądało się naprawdę fajnie. Ode mnie 6.5/10

Dodano:

Bardzo przyjemna walka na otwarcie show od div. Charlotte pokonana i mam nadzieję, że tak się skończy również na WM :)

Również kolejne świetne promo od New Day, oraz godny polecenia pojedynek Sheamusa z Kofim. Rudzielec wycisnął takiego Brogue Kicka, że głowa pęka.

Walka Uso vs Ascencion bez historii i bez emocji. Szczerze? Niepotrzebna.

Bardzo przyjemnie wypadli Dudleyz w segmencie na zapleczu.

Bardzo dobre starcie Tag Teamowe. Gdyby Ryder wyszedł z pasem IC, to dopiero byłaby sensacja jak jasna cholera :D

Samoańczyk vs Bubba oraz AJ vs Breeze to naprawdę przeciętne starcia, ale za to segmenty Goldust-Truth oraz Ryback- Kalisto na poziomie.

Heyman to jest geniusz. Sam sprzedał Lesnara na SD. Pojawienie się Wyattów znaczy raczej o niechybnym feudzie po WM, tym razem Brock górą, a jak będzie na WM się przekonamy.

ZA SD 6/10

Dodano:

Wejście Romana i ta edytowana reakcja. He he he

Sam speech Romana niezły, zbyt dużo na szczęście nie mówił. Ale potem ze Stylesem bardzo fajnie się uzupełnili, zobaczymy jak dalej się to rozwinie.

Udany debiut Gotcha i Englisha, pokonali Lucha. TO całkiem ciekawa drużyna, zobaczymy jak będą wyglądać na dłuższą metę, oby WWE nie zmarnowało ich potencjału.

Niezła walka div, w sumie nie żałuję, że Natalya będzie miała swoją szansę na pas, jest w rosterze bardzo długo i ma spore umiejętności.

Bardzo dobra walka Rydera z Mizem, nie wiem czy nawet nie lepsza niż ta z RAW. Szkoda tylko głupawego zakończenia. Oby to nie był ostatni występ Zacka na SD i RAW, bo jest w dobrej formie.

Apollo w nieco dłuższym squashu poskładał Axela, a co do stylóweczki Curta - co to ma być, John Cena w wersji demo? xD

Dean zmiótł Breeze w totalnym squashu. Tyler to naprawdę ultra jobber.

Jericho i wymiana spojrzeń z Deanem sugeruje znakomity pojedynek :)

Znakomita walka wieczoru, świetny pokaz wrestlingu. To co po walce zwiastuje feud Owensa z Zaynem na jeszcze lepszym levelu

Podsumowując - SD miało swoje mocne i słabe strony. Było słabsze od RAW w tym tygodniu, ale nadal dobre. Dajcie Ranallo na wszystkie możliwe gale. Ode mnie za dziś 7/10

• 2 miesiące temu...

Zaskakująco dobre SD. Ryzykuję stwierdzenie, że chyba nawet lepsze od RAW:

Plusy:

Walki - oprócz div to wszystkie stały na dobrym poziomie, a walka wieczoru była doskonała

Promocja Corbina - Co by nie mówić, gość wygląda naprawdę imponująco, i robi postępy

New Day - Panowie przy stoliku komentatorskim zjedli

Minusy

Walka div - tam się od pewnego czasu dzieje coś złego.

Za SD 8/10

• 5 miesięcy temu...

Powrót Undertakera przyćmił w jakiś sposób powrót Edge'a. Ten powrót Takera jeden z lepszych w ostatnich latach. Ponownie mistyczny, ponownie wielki, ponownie wspaniały. Ten, największy, największa legenda tego biznesu, przyjęty kapitalnie przez fanów, niejako flagowa twarz tej tygodniówki. Wraca, i z newsów wynika, że wraca na dłużej. Świetnie. Samo SD również dobre, Ziggler znowu został przeczołgany mordą po dnie swojego pushu i stracił pas na rzecz Miza, co stawia walkę z Zaynem na jeszcze wyższym poziomie ciekawości. Smackdown nr 900 na plus :)

Specjalnie dla Takera aż obejrzałam końcówkę tygodniówki. Cudowne przywitanie Umarlaka przez fanów. A tak poza tym podobał mi się moment, gdy Edge podaje rękę James'owi, na co AJ wali facepalm'a xD

No i lekki ukłon Takera w stronę Shane'a - ludzie szybko to zauważyli, przez co reakcja była natychmiastowa. Ogółem tamtejsza publika była świetna.