Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

SMACKDOWN - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   6
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

WWE-SmackDown-HD.png

Może taka forma tematu Was rozrusza, bo w wynikach praktycznie nikt nie pisze.

Zasady: Komentujemy ostatnie gale SMACKDOWN i dyskutujemy o wydarzeniach na nich lub o tym co może zdarzyć się na następnych edycjach tego show. Nie spoilerujemy wynikami tapingów! Ogólnie - WSZYSTKO O SMACKDOWN!

16476371734edf391100c30.jpg

• Odpowiedzi 223
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bryx

53

• Myers

18

• Brem

17

• Carbon

9

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

WWE Smackdown 23/09/2011:

1) Okropnie wkurza mnie wielki push dla Ortona. Już wolę aby taki Kane czy Big Show powrócili i to oni byli push'owani, ale to raczej nie jest możliwe..

2) Daniel Bryan zdobył tą swoją walizeczkę, ale od tamtego momenty przegrywa walki. Pytanie zatem po co dali mu taką szansę?! Czyżby szykował się jakiś szybki zwrot akcji? Może na PPV? :P

3) Wielkie dni TT Air Boom trwają.. Zobaczymy jak długo to jeszcze potrwa :P

4) Myślałem, że Justin Gabriel pokona Wade'a... No cóż. Czasami mogę się pomylić :lol

5) Mark Henry to ciota, ale zasłużył na to co obecnie posiada.

6) The Great Khali powrócił!! Znowu będzie traktowany jak śmieć, ale przynajmniej się coś dzieję..

2) Daniel Bryan zdobył tą swoją walizeczkę, ale id tamtego momenty przegrywa walki. Pytanie zatem po co dali mu taką szansę?! Czyżby szykował się jakiś szybki zwrot akcji? Może na PPV? :P

Nie chcę nic mówić, ale wiedziałem ten zawodnik to kompletna porażka, niech On pofeuduje z Wade'm, przegra z nim walizkę, niech go zwolnią i niech się nim jarają w RoH, bo dla mnie to nie zawodnika na miarę WWE, jest kompletną porażką, kojarzy mnie się On z takim nijakim Ceną, niby jakiś bohater, ale gówniany, bez charyzmy, ringowo nadrabia, ale to i tak za mało, przy takich brakach w spiczach, przynajmniej dla mnie, kiedy w WWE mowa jest złotem. ;)

5) Mark Henry to ciota, ale zasłużył na to co obecnie posiada.

Nie, widziałem nigdy tak przekozacko demolująco nastawionej cioty.

6) The Great Khali powrócił!! Znowu będzie traktowany jak śmieć, ale przynajmniej się coś dzieję..

Znów mam pewne obiekcje, bowiem to nazywasz dzianiem się? Przecież to kompletna żenada, będzie zapychał SD! Zabierając miejsce takim graczom, jak Hawkins, którzy mają od niego dużo więcej umiejętności, niech się pojawia w durnych segmentach, intrach, czasem pocałuje jakąś Awesome Kong, ale niech nie walczy, bo jest równie denerwujący, jak Orton. :)

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Ja tam popieram push dla Henryka. Należy mu się za tyle lat pracy w federacji. Tak samo jak należało się Chrstianowi i Kane'owi. Poza tym co najważniejsze - "tego jeszcze nie grali". Jest to jakaś świeżość na SMACKDOWN. Oby tylko Mark nie stracił tego pasa na najbliższym PPV.

16476371734edf391100c30.jpg

Nie, widziałem nigdy tak przekozacko demolująco nastawionej cioty.

No to już widzisz :)

Znów mam pewne obiekcje, bowiem to nazywasz dzianiem się? Przecież to kompletna żenada, będzie zapychał SD! Zabierając miejsce takim graczom, jak Hawkins, którzy mają od niego dużo więcej umiejętności, niech się pojawia w durnych segmentach, intrach, czasem pocałuje jakąś Awesome Kong, ale niech nie walczy, bo jest równie denerwujący, jak Orton. :)

A ty pod słowem "dzianiem się" widzisz coś innego oprócz wielkiej walki i super fajnych segmentów? Normalność nudzi :!: W federacji musi być ktoś, kto jest uważany za "pionka" i występuje w głupich przedstawieniach.. Nie każdy myśli tak jak ja, ale Khali jest takim zawodnikiem, który potrafi także intrygować i dlatego miejsce w federacji zawsze dla niego się znajdzie (na razie).

• Styl:  Jasny

Właśnie przejrzałem Smackdown i rzuciło mi się w oczy kilka rzeczy.

Na początek mam pytanie: Kto w początkowym segmencie stał koło Brodusa Clay'a? W spoilerze zamieszczę screena

pytaniesmackdown.jpg

+ Orton coraz agresywniejszy. Tak przy okazji Cody nieźle oberwał. Co niestety WWE wycięło. Niżej daje film.

+ Mark Henry zrobił na mnie nawet niezłe wrażenie. Tak jak to napisał ktoś wyżej, jest to powiew świeżości.

+ Możliwe, że coś się ruszy z Usos Brothers.

- Ciężko mi się oglądało Beth w ringu. Ten jej strój jest straszny. Ale za to naramienniki mi się podobały.

- Odważny, ale według mnie nie trafiony strój Kaitlyn.

- Chanty Khali, Khali podczas ME :shock:

- Już dali walkę Khaliego z Mahalem? I to Khali ją wygrał? Bullshit. Zapowiadało się odświeżenie postaci Khaliego, a tu wracamy do "same old crapu".

- Daniel Bryan służy obecnie tylko feudowi Sin Cara vs Sin Cara. Ów program, w tym tygodniu słabo.

Ogólnie Smackdown nie zapadło mi bardzo w pamięć. Bardzo przeciętna tygodniówka.

edit: jednak znalazłem film z innej wersji SD, gdzie atak RKO na Rhodesa nie został wycięty.

Ja tez jestem za Markiem Henrym i jego byciem heelowskim terminatorem. Zaczalem go lubic jeszcze bardziej, kiedy to zdobyl pas pokonujac CZYSTO Ortona. Gowno mnie obchodzi czy ta zagrywka mogla byc jakos ryzykowna (choc nie widze powodu dlaczego tak w ogole mogla by byc nazwana), jestem wielkim anty-fanem Ortona face'a i mysle, ze to byl dobry krok, w koncu Mark to potwor. I mam marzenie by pas zabral mu nikt inny, anizeli powracajacy Kane. Jeden pas dla kogos tak charyzmatycznego, do tego bedacego jednym z najlepszych WHC w historii, wielkim Big Red Machine'm. Do tego jest wiarygodny by pokonac Henry'ego.

Dalej... Bardzo lubie Usos'ow. Ich ostatnie walki byly na prawde dobre, do tego wejsciowka z uzyciem Hakka'i. Dla mnie oni sa dobrym materialem na bycie champion'ami. No ale sa oni na SD a pasy naleza do RAW. Hmm, moze maly drafcik :) ?

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Oczywiście ja również jestem za Markiem Henry który odkąd przeszedł ten heel turn jest świetny i w ogóle się nie nudzi. Wydaje mi się jednak że Orton nie zostanie tak po prostu odsunięty od ME. Lecz jest również Kane który ma powrócić nawet na Hell in a Cell. Również może być tak że Kane powróci na HiaC i zaatakuje Marka podczas walki a to wykorzysta Orton. Teraz pozostaje czekać do HiaC a potem można dalej obstawiać. :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

W swojej wypowiedzi głównie skupię się na tym wyciętym kawałku, chodzi oczywiście o atak Ortona na Rhodes'a. Gdy zobaczyłem, że ten fragment został wycięty potwornie się wkurzyłem, no jak tak można? Ja rozumiem, mamy erę PG, ale kurczę, jak już się pojawi krew to trudno. Takie sytuacje się zdarzają, można je wyliczyć na palcach jednej ręki, ale jednak takie coś ma miejsce. Czy naprawdę nie można było tego zostawić w spokoju? Przecież kolega dancersvithdw pokazał ten wycięty urywek i na nim nie było widać prawie nic. Krwi było widać mało co (a Cody obficie krwawił bo widziałem zdjęcia) ponieważ kamera skupiała się na postaci Randy'ego. Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale WWE narzeka na ratingi, a takie akcje i trochę krwi od czasu do czasu podniosłyby raczej oglądalność, ale cóż. Teraz zastanawiam się kogo to jest wina, czy Orton zbyt brutalnie uderzył Rhodesa gongiem, czy też Cody nieodpowiednio przyjął cios. W każdym razie wydaje mi się, że jeśli jest to wina Randy'ego, to i tak nie dostanie kary za swój błąd, a jeżeli jednak akcję spaprał Rhodes, to też mu nic nie zrobią ponieważ zrobił krzywdę samemu sobie.

Jeśli chodzi o feud Cara - Cara to nie wiem co dalej się planuje. Mówi się, że zwieńczenie feudu planowane jest dopiero na Wrestlemanię(!). Nie mam jednak pojęcia jak oni chcą pociągnąć ten feud tak, aby dało się go oglądać. Przecież do Wrestlemanii mamy jeszcze nieco ponad pół roku, to bardzo dużo czasu. Oryginalny Sin Cara na dodatek nie potrafi mówić po angielsku, a choćby się nauczył to przecież na pewno będzie mu ciężko wygłaszać dobre spicze. Uważam dlatego, że ten cały feud będzie opierał się na walkach. Zastanówmy się jednak ileż razy mogą ze sobą walczyć obydwaj panowie? To się z czasem znudzi, nie wiem... Może zrobią jakąś storyline'ową kontuzję, może coś podobnego. Nie wiem, zupełnie nic mi nie przychodzi na myśl. Pozostaje mieć nadzieję na to, że WWE rozwiąże to wszystko w jakiś pomysłowy sposób.

Lojalność Marka Henry'ego została doceniona przez WWE. Dano mu pas wagi ciężkiej i mimo, że jego walki nie stoją na wysokim poziomie, to jako niszczyciel wypada wspaniale. Na pewno będzie dobrym i wiarygodnym mistrzem, co naprawdę cieszy. Mam nadzieję, że obroni tytuł na HiaC i dostanie jakiś nowy program, może z Kane'm, może z Big Show'em, albo jeszcze ktoś inny się napatoczy?

Warto jeszcze troszkę wspomnieć o tag teamie jakim jest The Usos. Odkąd panowie przeszli face turn naprawdę zaczęli mi się podobać. Poza widowiskowym wejściem, pokazują się w ringu z bardzo dobrej strony. W końcu pochodzą z bardzo znanej samoatańskiej, "wrestlingowej" rodziny. Mam nadzieję na to, że dostaną push i już niedługo będziemy mogli ich oglądać z pasami tag teamowymi w rękach. Edziu, mamy jeden komplet pasów tag teamowych na całe WWE, więc raczej tytuły mogą draftować ciągle i wciąż. przecież Air Boom występują regularnie na Raw oraz Smackdown, więc żadnego problemu nie widzę :).

Również może być tak że Kane powróci na HiaC i zaatakuje Marka podczas walki a to wykorzysta Orton

Pierwsza czesc zdania mi odpowiada, lecz tej drugiej mowie absolutnie stanowcze raczej nie. Nie chce po raz kolejny widziec Ortona unoszacego pas w gore w gescie zwyciestwa. On juz mial swoj czas, jako champion oraz face sie nie sprawdza, nikt nie chce go ogladac (i dlatego SD mialo bardzo kiepskie frekwencje na ostatnich live eventach). Wolalbym ujrzec jego heel turn oraz spowrotem face turn Christian'a. A osoba, ktora powinna zabrac jemu pas winien byc Kane, ktory ta chwala sie rowniez za dlugo nie pocieszyl i jeszcze jeden title reign by mu sie przydal. Poza tym jest on wiarygodny, rowniez potwor, charyzmatyczny itd. No i jest jeszcze Sheamus, ktory ciagle wysoko siedzi i ani widu ani sluchy jego spadku do mid card'u...

Edziu, mamy jeden komplet pasów tag teamowych na całe WWE, więc raczej tytuły mogą draftować ciągle i wciąż. przecież Air Boom występują regularnie na Raw oraz Smackdown, więc żadnego problemu nie widzę.

No chyba, ze tak. Tylko nie chcialbym aby przechodzili na zla strone mocy, tak wiec raczej nie widzi mi sie ich feud z Air Boom (ale walki moga byc na prawde swietne). Jak Awesome Truth (ale wieje pierdem tudziez brakiem kreatywnosci ze strony WWE skoro taka nazwe im dali) zdobeda pasy, obronia w rematch'u z Kofim i Evan'em to wtedy mozna im dac szanse...

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Ok raport ze Smackdown napisałem, więc wiem już dokładnie co i jak:

Plusy:

1) Przyjemnie w akcji oglądało się Air Boom i gdyby wybierano wrestlerów tygodniówek - Nie mieliby sobie równych.

2) Pogodziłem się z porażką Henry'ego na Hell in a Cell, ale chociaż teraz obronił pas.

Minusy:

1) Było 7 lub 8 walk, więc niedziwne, że najdłuższa trwała 6 minut... I był to ME.

2) Zdecydowanie za duży Push dla Ortona.

3) Wycięcie brawlu z Ortonem i Rhodesem w rolach głównych - największy minus.

4) Powrót Khaliego :t_down:

Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale WWE narzeka na ratingi, a takie akcje i trochę krwi od czasu do czasu podniosłyby raczej oglądalność, ale cóż. Teraz zastanawiam się kogo to jest wina, czy Orton zbyt brutalnie uderzył Rhodesa gongiem, czy też Cody nieodpowiednio przyjął cios. W każdym razie wydaje mi się, że jeśli jest to wina Randy'ego, to i tak nie dostanie kary za swój błąd, a jeżeli jednak akcję spaprał Rhodes, to też mu nic nie zrobią ponieważ zrobił krzywdę samemu sobie.

Mam trochę inną teorię.

Można powiedzieć, że produkt mamy ostatnio trochę ostrzejszy. Głównie za sprawą CM Punka. Ale czy ratingi rosną? Nie. Maleją. Więc niektórzy z oficjeli mogą sobie pomyśleć, czemu by nie wrócić do nudniejszego, gdzie ratingi były minimalnie wyższe? Tu mamy dylemat. Czy dalej drążyć ten temat, zagłębiać się w niebezpieczne grunta, czy pozostać w sprawdzonym produkcie, gdzie zarobek jest zagwarantowany na tym samym poziomie przez przynajmniej kilka lat?

Moje zdanie nie jest oryginalne. Akcja z Codym mi się podobała, ale mam nadzieję, że nie da to oficjelom do myślenia, że ich produkt staje się zbyt niebezpieczny.

Spójrzcie: Za chair shota w głowę Taker i Hunter dostają kary, a za uderzenie gongiem w głowę Randy ma nie dostać nic? :P

Podsumowując, jestem bardzo ostrożnym optymistą :)

Słyszałem, że za ery Attitude takie Raw wykręcało ratingi co najmniej dwa razy większe od tych, które widzimy teraz (oczywiście o ile dobrze słyszałem :P). Dlatego myślę, że jakieś ostrzejsze akcje jak za tamtych czasów podniosłyby oglądalność. No i właśnie, za uderzenie w głowę gongiem nie przewiduje się żadnej kary. Nie ma bana na taką akcję, a za chairshota można oberwać. No ale zobacz, napisałeś, że Taker i Tryplak dostali kary za chairshota na Wrestlemanii. A ja się pytam teraz na czym polegały te kary, bo ja nic nie zauważyłem :P. Wydaje mi się, że w internet poszła informacja, iż dostali jakieś kary za tę akcję, a tak naprawdę uszło im to na sucho, w końcu są czołowymi gwiazdami federacji. I muszę podtrzymać swoje danie, Randy'emu nie powinno się dostać za samo uderzenie gongiem ponieważ jak pisałem już wcześniej nie jest to niedozwolone. Jeszcze raz powtórzę, jeżeli krwawienie u Cody'ego było spowodowane źle wykonanym uderzeniem ze strony Ortona, to i tak mu raczej nic nie zrobią.

Słyszałem, że za ery Attitude takie Raw wykręcało ratingi co najmniej dwa razy większe od tych, które widzimy teraz (oczywiście o ile dobrze słyszałem :P)

Na początku nie spadało poniżej 4.0. W rozkwicie sięgało 7.0 :)

Dlatego myślę, że jakieś ostrzejsze akcje jak za tamtych czasów podniosłyby oglądalność.

Spojrzę na to z innej strony. Po latach PG bardzo ciężko będzie się przestawić na produkt podobny do ery Atii. Osobiście nie chciałbym posłać moje dziecko na galę, gdzie krew leje się strumieniami. Takie akcje, jak z Codym są potrzebne, by przyzwyczajać ludzi do takich zachowań. By mieć jakąś furtkę zapasową, gdyby era PG zawiodła całkowicie. Według mnie ewentualne przejście powinno zachodzić powoli. Niewykluczone, że właśnie teraz obserwujemy właśnie takie coś. Chociaż częściowe zatajenie tego krwawienia trochę się z tym gryzie :)

Raczej wiesz, ja tu nie sugerowałem żadnej zmiany ery. Chodzi mi tylko o to, że jak już przypadkiem pojawiła się krew, to niech ją pokażą. Zresztą na tym wyciętym fragmencie filmiku krew nie była aż tak bardzo widoczna, więc dlaczego tego nie pokazali? Szkoda, naprawdę nie wiem co by im to szkodziło. Napisałeś również, że nie posłałbyś swojego dziecka na galę federacji w której leje się krew. Masz rację, ja też bym nie posłał, ale przecież można by śmiało wprowadzić jakieś ograniczenia wiekowe, lecz tutaj ucierpiałby merchandise. Zresztą w sumie czy ja wiem? "Starsi" też by kupowali na pewno jakieś koszulki czy inne gadżety gdyby gimmicki wyglądały nieco inaczej bo wiadomo, że nie chcieliby nabyć czegoś z napisem "Air Boom" :roll: . W każdym razie tak, coś kosztem czegoś, może za ery 4kids mają lepszą sprzedaż towaru, ale za to ratingi im lecą. Z kolei podejrzewam, iż za ery Attitude ratingi by wzrosły, a merchandise mógłby nieco się pogorszyć, choć to tylko moje przypuszczenie. Na koniec jeszcze taka ciekawostka, kiedyś oglądałem jakąś galę z federacji ultraviolentowej (nie wiem czy to było coś z CZW czy IWA, nie pamiętam), owa gala odbyła się chyba nie dalej niż 5 lat temu, nieważne. W każdym razie na show widziałem kilka dzieciaków (chyba z trzech), a był to jakiś turniej typowo ultraviolentowy gdzie oczywiście odbywały się niemal same Death Match'e (nie wiem, na pewno był to Tournament of Death lub King of Death Match). W każdym razie widać, że niektórzy posyłają swoje dzieci na gale tego typu, gdzie krew leje się litrami, nie do porównania z WWE za ery Attitude. Napisałem to tylko w ramach ciekawostki ponieważ nie jestem za tym by posyłać pociechy na tego typu gale, ale jak widać da się :P.