Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie dość, że wybitnie niemrawy Cena przegrał na MiTB ogromnym kantem z sędzią i interwencją, to jeszcze dzień później Anderson i Gallows stoją na środku ringu przepraszając American Hero, za to, że przez nich przegrał. A Styles stoi nad nimi jak surowa pani od matmy =)) kto to k***a napisał...

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

113

• Bryx

111

• DonCarlos

106

• Brem

62

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

dzień później Anderson i Gallows stoją na środku ringu przepraszając American Hero, za to, że przez nich przegrał.

Jak na moje ucho i oko, to chyba to nie były specjalnie szczere przeprosiny chłopaków z ch***j wie jakiego klubu.

Poza tym - fajny segment całkiem. Czekam aż dadzą jakieś szersze pole do popisu temu Andersonowi, bo ponoć jest utalentowany.

Co do AJ'a - jestem pod niemałym wrażeniem. Nie wiem jak Wy, ale moim skromnym zdaniem, facet mocno poprawił się za majkiem i jego obecne speeche są serio fajne.

Jakoś niespecjalnie widzę ten program na linii Wyatt's/Nowy dzień.

O ile jestem przekonany, że poziom wywodów będzie okej, bo mamy świetnych chłopców z węgla jako całość i utalentowanego Bray'a. Ale nie wiem czy wypali aż taki kontrast charakterów. Bo jakby nie było są zupełnie inni. Natomiast nie skreślam tego, bo może być...kolorowo.

Co do sytuacji w Shield. Cieszę się, że Roman pas stracił. Oczywiście zawsze jest możliwość, że za moment znów go przejmie, ale wypada cieszyć się tą chwilą. Roman miał swoje pięć minut. Zmarnował je totalnie (ze swojej i nie ze swojej winy) i NIGDY więcej nie chcę go wiedzieć z głównym beltem.

Tymczasem Ambrose - również niespecjalnie przepadam, ale jest zdecydowanie lepszym kandydatem niż Romano (w mojej opinii) i pozostaje czekać co ciekawego pokaże.

Swoją drogą - czytałem gdzieś w netach ploty, podane storyline'y fanowskie, że po pasek Dean'a miałby się upomnieć Lesnar. Ciekawe jakby to wyszło...

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Styl:  Jasny

Klasycznie, co do RAW, to zarówno dobre jak i słabe momenty. Do tych dobrych na pewno można zaliczyć świetną walkę wieczoru, pojedynek lidera Cenation z Rollinsem, niezły Tag Match Apollo/Cesaro vs ADR/Sheamus (turn ADR?). Fajny był też seg Jericho/Zayn/Owens. Co do minusów - Social Outcast, nie wiem po co ich ponownie pokazywać, squash SAWFT, mało ciekawa walka Kane'a z Mizem..i to chyba tyle. Za RAW 8/10

• 3 miesiące temu...

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Goldberg powrócił. Postarzał się, skurczył się i spotulniał, ale trzeba przyznać, że wciąż drzemią w nim pokłady charyzmy. Wirtuozem przy mikrofonie nigdy nie był, ale muszę przyznać, że promo które wygłosił należało do jednych z lepszych w jego wykonaniu. Generalnie szkoda, że bawią się od razu w rewanż z Lesnarem. Ta walka, to była porażka i mogliby ten powrót wykorzystać nieco inaczej, a dopiero na samym końcu (po jednej czy dwóch walkach) zrobić rewanż z Bestią, gdzie Brock odbije sobie w końcu porażkę z WM XX.

Walka Goldberg vs. John Cena czy Undertaker byłaby o wiele ciekawsza, nowa i może nie wieje jakimś super dream match appealem (co nie dziwi, bo mamy 2016 rok, a Bill przypomina powoli Gillberga), ale przynajmniej nie odgrzewano by na wejściu kotleta, który był w dodatku niesmaczny.

• 2 tygodnie później...

Segment otwierający wypadł całkiem nieźle, ale Goldberg to niech lepiej poćwiczy, bo to, że nie sprzedał ciosu to jeszcze mogę zrozumieć, ale że się wygnoił po swoim własnym kolanku to nie bardzo. Tylko co tam robi Rusev? Jakie z tego nawiązanie?

Plusy: Kapitalny ME gdzie Roman ponownie pokazał, że do słabeuszy się nie zalicza

- Booking Strowmana. Może się podobać

- Segment między Foleyem, Jericho, Owensem, a Romanem

-Brak pierdyliarda zapychaczy

Minusy: Zakończenie walki o pas wagi lekkiej

- Mimo wszystko Goldberg

-Booking Cesaro i Sheamusa, wielu się podoba, ale ja to już gdzieś widziałem...

Tak czy siak, solidne show.

• 3 miesiące temu...

OK może coś się ruszy ;)

Zacznę może od ogólnego podejścia do tygodniówek RAW - k***a te ponad 2h oglądania (dzięki Bogu za opcję przewijanie przez co się skraca do 20 min) to totalna męczarnia, zważając na fakt że osoby które powinny być bookowane dobrze (champ Owens na ten przykład), wyglądają na totalnych piździaków. Trochę się to zmieniło w przeciągu 2óch tygodni, ale nadal nie ma rewelacji.

Teraz o plusach RAW:

Braun Strowman - mówcie co chcecie, ale dla mnie to obecnie najlepiej budowany monster heel od bardzo długiego czasu. Bookują go mocno, pojawia się wtedy gdzie trzeba i kiedy trzeba (interwencja na RR, ogólny feud z Romkiem). Ostatnia walka z Show'em - nie wierzę, że to piszę - ale była naprawdę dobra. Dupy nie urwało, wiadomo ale k***a, gość jak na swoje gabaryty sprawia zajebiste wrażenia powerhouse'a, gdzie można jeszcze dodać kilka elementów szybkościowych i zwinnościowych (chyba tak się pisze :D ) Najlepszy przykład to chyba TO:

tumblr_olpjcoSs4F1u1ljrzo1_500.gif

(tak Dziku, wiem, Show też to robił :D)

Samoa Joe - kurewsko mocny debiut z rozjebaniem Rollins'a - szkoda tylko w h***j, że Seth doznał przy tym kontuzji. Mimo wszytsko, Joe sprawia zajebiste wrażenie. Bardzo dobrym przykładem jest wywiad z Cole'm, gdzie Joe jasno zaznaczył - "zadrzyj ze mną, a będziesz miał przejebane". Tym bardziej, że gładko to potwierdzał 2 tygodnie przed wywiadem demolując Seth'a, następnie gładko pykając Romka. Krążą plotki o rzekomej stajni, gdzie szefował by Hunter, do którego by dołączyli Joe i Owens, zwłaszcza po tym jak został zniszczony Zayn w ten poniedziałek.

Między plusem a minusem:

Owens - JA PIERDOLĘ !!!!!! JeriKO to była świetna sprawa. Ich segmenty były świetne, a to co wyprawiali na BSie to było genialne. Wszystko było fajnie, OK, tylko że był jeden mankament - Owens (aka Steen) wyglądał na totalną pizdę (stąd wstępne JA PIERDOLĘ) !! !! Teraz gdy dzieli nas niecały tydzień do FastLane, nagle CT się obudził z pomysłem - "Ej, Ludzie skoro mamy podłożyć Owens'a Bill'owi, to może go wzmocnimy trochę co ?? - OK niech rzuci promo i będzie OK - tumoki (WWE fans aka universe) to kupią). OK, kupiłbym to, ale nie teraz tylko od razu po konfrontacji na linii JeriKO - Bill. Kevin mógłby śmiało rozJ***ć swojego kumpla i rzucać proma (a stać go na to), tak to z ostatniego poniedziałku. Jest zainteresowanie feudem - szkoda tylko, że o 2 tygodnie za późno. Na FL widzę tylko 2 wyjścia - Goldberg gładko pyka Owens'a w 1:37, dzięki czemu jest walka z Borkiem o UC. Druga - Brock interweniuje, dzięki czemu Kev trzyma pas, by następnie bronić go przeciw Jericho na WM.

Divy - Sasha, Charlotte, Bayley - ta trójka powinna gwarantować sukces, jednak ciągle coś "nie pyka". Cofnę się do zeszłego roku i feudu Sasha-Charlotte. Dziewczyny częściej wymieniały się pasami niż Cena-Orton. Doszła Bayley, gdzie wrzucano ją w debilne walki z Daną Brooke (k***a co to w ogóle do h***jA jest). Doszłą Nia Jax, która, o dziwo, wygląda lepiej niż w NXT (thanks Rock). Nie wiem co planuje się na FL (które pewnie i tak będzie jak kolejna tygodniówka), ale i tak finał wszystkiego będzie na WMce.

Teraz złe:

Part-Timery - Golbi i Bork - no bo w sumie tylko oni. O ile ruch z Survivor Series był ciekawy, tak teraz mam totalnie wyjebane na to co się będzie działo między tą dwójką. Jedyny pozytyw, to Heyman, która rozpierdala system promami. Z pasem w tle czy bez - jebał to pies (prawie rym wyszedł :D ) Jeśli będzie pas w tle to Bork go zgarnie, a potem - no cóż chyba to co poniżej:

2017-02-22-thirty-days.jpg

Cruiserweight (jak kto woli, 205) - po zajebistym sukcesie Cruiserweight Classic Tournament, to jest tylko linia pochyła w dół. Dzięki Bogu, że na horyzoncie pojawił się heel'owy Neville który spisuje się znakomicie w swojej roli. Szkoda tylko, że fani mają na to wyjebane. Czytałem ostatnio artykuł na temat tygodniówek SD! i 205, które są nagrywane jedna po drugiej (najpierw Smack, potem 205). Na Smacka ludzie chodzą z przyjemnością, jednak gdy dobiega on końca, to większość publiki zwyczajnie idzie do domu, pomijając 205 Live. Ale czemu się dziwić - czytając reviewy, nie chce się tego pobierać a co dopiero oglądać na żywo. Było kilka ciekawych momentów (5Way Elimination czy Neville/Perkins), ale WWE w ogóle nie dba o to , by ich publika się zainteresowała tą dywizją, mimo że potencjał jest naprawdę duży. Zawodnicy pokroju Tozawa, Gallagher, Ali, Alexander, Dar mają wielkie możliwości - szkoda tylko, że gładko prysnęły z końcem CWC.

Jutro pod lupę Smack ;)

A jeszcze zapomniałem, bo to podejdzie pod złe (sorry Dziko):

Romano - Nie wiem jakie ma Vince ujebanie z nim. Publika go nie trawi - to raz. Dwa - wygłuszanie buczenia też nie pomaga (k***a, jest XXI wiek) !!!! Romek jest budowany jako ten "wielki pies", który utknął na dzień dzisiejszy w feudzie ze Strownam'em (niby tym złym, który zbiera pop). NA FL ma on walkę z Braun'em - są znowu dwa wyjścia, a raczej jedno - Romek podłoży się Braun'owi po interwencji (czytaj gongi, brak świateł) Taker'a, by podbudować ich walkę na WMce, gdzie Grabarz pewnie się gładko podłoży. Czasami mam wrażenie, że Vince jak widzi Reigns'a to zachowuje się jak rozwydrzony pies - taki przykład, o TU:

7p42ga442vn.gif

Edytowane przez Gość

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

...Macieju, ale ja się z Tobą w pełni zgodzę. Również uważam, że Braun robi solidne postępy z meczu na mecz. Co prawda w pokazanym przez Ciebie momencie Show pomógł mu znacznie w tej sprężynce, co nie zmienia faktu, że facet robi wrażenie. Patrząc na niego dzisiaj, żałuję, że zadebiutował jak ostatni jobber w rodzinie brodatych. Smród Wyatta będzie się ciągnął za nim jak Misiewicz za Macierewiczem - długo. Bardzo ciężko będzie oddzielić i zamknąć w końcu rozdział z rodzinką. Musieliby pokusić się o jakąś zmianę stylówy, która podkreślałaby, że Braun stanowi teraz oddzielny byt.

W idealnym świecie napisałbym, że teraz trzeba tylko w okresie heelowania wyczekać odpowiedni moment na Face-Turn i wysłać Strowmana na wycieczkę po pasy. W rzeczywistym świecie stawiam brak dziewictwa pani z recepcji Warszawskiego Hostelu, że McMahonowi kreatywni spieprzą to bardziej, niż prezydent Komorowski swoją ostatnią kampanię ;)

915802072594e34bce782c.jpg

Co prawda w pokazanym przez Ciebie momencie Show pomógł mu znacznie w tej sprężynce, co nie zmienia faktu, że facet robi wrażenie.
Takie było Show'a zadanie, jednak przy wadze grubo ponad 170kg, to jednak robi wrażenie.

Co do Wyattów, to tutaj rację masz, bo również boję się, że ich znowu połączą, czym WWE zajebałoby sobie zajebistego strzałą w stopę. Braun dobrze wygląda i nie ma sensu go teraz wrzucać do ponownych połączeń z Wyatt'ami. Przez perspektywę czasu jednak raczej znowu się nie połączą, co pokazało dość mocno ostatnie Survivor Series. Jest jednak mały stres - zwie się DRAFT, gdzie małpy Simpsonów wymyślą drafty związane z rodziną (dodając jeszcze h***jA wartego Rowan'a)

W idealnym świecie napisałbym, że teraz trzeba tylko w okresie heelowania wyczekać odpowiedni moment na Face-Turn i wysłać Strowmana na wycieczkę po pasy.
Tutaj turn jest raczej zbyteczny wg mnie. Na szczęście nie musiałby się cofać do tańców z Tensi'em czy innym spaślakiem. Odpowiednio go zabookować z babyfacem (którego na RAW nie ma, a Zayn nie ma siły przebicia), i turny są dla Braun'a całkowicie zbyteczne.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Reputacja:   2

Tak zarzucę krótko (bo krótko, jak zwykle to u mnie bywa), że połączenie jest możliwe, a czemu nie. Dlaczego? Fanami Wyatt'a są The Rock (!) i John Cena (!!!! - to nie żart, sam chciał się podłożyć Rotundzie), tak więc za prośbą taki tuz mogą zrobić takowe połączenie.

75137960457081728a67d7.jpg