Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Myers, a szkoda, że nie zobaczyłeś tej części. Został ogłoszony prawdopodobna emerytura Takera - jeśli przegra, to będzie jego ostatnia Wrestlemania.

75137960457081728a67d7.jpg

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

113

• Bryx

111

• DonCarlos

106

• Brem

62

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

O takich informacjach sobie wyczytałem.

Mi chodziło bardziej o porzucenie oglądania stricte segmentu ze staruszkami. ;)

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Ale cieszysz się pewnie z tego, jak publika zareagowała w tym momencie i że to będzie oznaczał koniec segmentów z staruszkami?

Szczerze? Leje na to. ;)

Taker już dawno powinien przejść na emeryturę, bo kompletnie nic fajnego nie pokazuje od dawna, ale oni wciąż go ściągają. Ta stypulacja to pewnie też nic pewnego i zawsze mogą znaleźć pretekst żeby dziadka ściągnąć. Więc nic mnie nie zdziwi. ;)

Poza tym - koniec segmentów ze staruszkami? Staruchów jest wciąż pełno, więc z Takerem czy bez Takera...

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Trochę szacunku dla legendy :) Nawet jak wwe podbudowuje feud wielkiego Romana, to i tak każdy woli obejrzeć walkę Taker'a i leje na walkę o główny pas. Ja tam się ciesze z zapowiedzianej drabinowej walki. Dostaniemy chociaż jeden dobry pojedynek, ale wolałbym to o United States Championship bo zawsze lepiej by było zobaczyć Ladder o US i Owens vs Zayn o IC niż Ladder o IC i Ryback vs Kalisto( :applause: ).

No tu poprę Fizu - legendę trzeba szanować, nie ważne jak go lujowo bukują :)

Poza tym tą walkę powinni dać na sam koniec jako Main Event i pewnie tak zrobią, skoro inne legendy mówiły o tym jak o "Main Event"...

Ależ kapitalna walka Owensa ze Stylesem. Co tam się odwaliło, to nawet twórca skali tego nie ogarnął. Ta walka jest po prostu fenomenalna i zdecydowanie godna obejrzenia.

Fajny segmencik po walce z panami w ringu, ale to co się dzieje w tym barze z Deanem to już totalnie :D.

New Day całkowicie i nieosiągalnie ZNISZCZYŁO LON na mikrofonach. I mam nadzieję, że tak będzie również na WM, bo mimo iż LON to produkt na pewno niezły, to New Day są genialni. I pomyśleć, że Kingston był 2 lata temu bezpłciowy, i wszyscy mówili, że jak przejdzie turn to zniknie. Miazga :D

Big E vs Rusev to kolejna bardzo dobra walka. Powiem szczerze, że chyba stworzyli lepszą walkę na tym RAW niż na PPV w zeszłym roku. Cieszy kolejne zwycięstwo New Day.

HAHAHAHAHAHHAHAAHHAAHAHAH, segment ze snickersem był cholernie dobry :D.

No cóż, Big Show wypadł przeciętnie, Outlawsi fatalnie w tym segmencie. Kane wszystko rozdupcył, ale ten Chokeslam na Showie cienki jak sik pająka. Wiadomo jednak, że Big Show waży tyle co ciężarówka, a Kane lata młodości miał jak Cracovia zdobywała Mistrzostwo Polski, więc nie ma co się czepiać specjalnie. Tak czy siak segment nic nie wniósł.

No jakby Fandango pokonał Chrisa to już byłaby kompletna sensacja ;d. Na szczęscie nie wygrał, chociaż lubię Dango. Walka przeciętna.

Nie wypadł zbyt okazale Styles przy tym majku.

Co do tego TTM i walki po nim. Czyli co, na siłe wpychamy Stardusta, Carę i Rydera do walki o IC na WM? Przecież żaden z nich regularnie nie pojawia się na SD ani RAW. No ale w sumie z drugiej strony jest to jakaś NAGRODA za to, że cały rok pracują, i ja to rozumiem.

Ej, ale całkiem fajny ten segment między Hunterem a Romanem, kupiłem to. Tylko ta Stephanie...

Fatalna walka miedzy Bubbą a Truthem. Big Boot jako finisher, no proszę was, umieram.

Segment Wąsenta przeciętny

O Matko Chrystusowa, Strowman w walce wieczoru na RAW. Czym on sobie zasłużył na to? Jeżeli przez ostatni czas coś trenował to na pewno nie wrestling. Nawet Dean nie był w stanie nic z tego noskilla wyciągnąć. Walka do przewinięcia.

Podsumowując - Pierwsza godzina kapitalna, ale czym dalej w las tym gorzej. Za dzisiaj 7/10.

• Urządzenie:  Windows

Poza tym tą walkę powinni dać na sam koniec jako Main Event i pewnie tak zrobią, skoro inne legendy mówiły o tym jak o "Main Event"...

Oni każdą walką promują jako "main-event" żeby zakryć ch***jowe wrażenie jakie robi ta karta :lol

Z całego Raw które dosyć pośpiesznie przewinąłem jedynym godnym uwagi momentem był Owens trollujący publikę i przedstawiający swoich 3 pretendentów do pasa na miejsce pewniaków. Zaśmiałem, aczkolwiek potem sobie uświadomiłem że taki Stardust i SinCara to wcale nie stoją niżej w hierarchii niż Miz i Zyga. Beka z faktu że spot w głównej karcie Manii dostaje Zack Ryder - to chyba najlepiej pokazuje jak bardzo kontuzje przetrzebiły roster. Poza tym absolutne dno, najsłabsza RTWM od wielu lat. Przewijam prawie tak szybko jak Smacki kilka lat temu zanim z nich kompletnie zrezygnowałem.

Nie ma się co przejmować tym rzekomym odejściem Takera w razie przegranej, bo z tego co pamiętam, praktycznie nikt nigdy nie odszedł po wtopie w takiej walce, tylko znikał na jakiś czas, żeby potem wrócić (żadna tajemnica, że Taker niezależnie od wyniku, pewnie przepadnie po WM, zwłaszcza że nie mają dla niego programu) :roll:

RAW słabiutkie. RtWM równie dobrze mogłoby nie być, bo gdyby pozamieniać teraz wrestlerów w poszczególnych walkach, nie byłoby większej różnicy. Programów praktycznie nie ma. Najbardziej rozbudowany to ten, w którym Romek aktualnie biega za Tryplem nieporadnie udającym cipoheela... reakcja publiki mówi wszystko.

Ależ ten Taker zbiera reakcje na publice. Powiedzmy sobie szczerze, dzisiaj ciężko znaleźć zawodnika w rosterze z taką reakcją jak Taker. Under spisał się co najmniej poprawnie przy majku, aczkolwiek Shane z kwestią WM 30 wygrał tam wszystko. Sam brawl na początku skopany przez Shane'a, ale potem Taker swietnie to poprwadził, no i piękny Elbow Drop na końcu :D

Walka Rydera z Jericho przeciętna i krótka, ale Jericho pokazał po walce, że przy majku to wciąga nosem Stylesa, i szczerze powiedziawszy to zwycięstwo na WM powinno przypaść właśnie Chrisowi.

Całkiem fajna walka div, szkoda, że taka krótka. Becky chyba nie ma szans na pas, wszystkie oczy są skupione na Banks.

Nieźle wypadł VInce przy majku, ale Shane jest świetny. Mam nadzieję, że ich walka przyniesie takie emocje jak ich brawl.

Walka tagowa niepotrzebna, to co po walce raczej wskazuje, że Show lub Kane wygrają to trofeum. Wolałbym Glena, bo dawno nic nie wygrał.

Hunter jak zwykle dobry na mikrofonie, Stephanie jak zwykle irytująca. Wejście Romana, szczerze? Takiego hejtu na publice nie pamiętam od BARDZO DAWNA i wydaje mi się, że Roman nie powinien być mistrzem, to może znacząco pogorszyć ratingi.

Walka Kofiego z ADR całkiem fajna, i potem Coach :D. Fajnie widzieć, aczkolwiek bez wyjaśnienia jego pojawienie sie tutaj :D

Walka Kalisto słaba, sam feud z Rybackiem nie został odpowiednio podpromowany i dostali karny kickoff. Rybacka specjalnie nie pokazują, bo widać, że WWE samo nie wie czy to będzie face czy heel po walce z Kalisto.

Segment Heymana świetny, jeśli użyją tych wszystkich przedmiotów to będzie świetnie. NO może oprócz piły :D

NIE WIEM CO JEST GORSZEGO OD EVY MARII

Walka Wieczoru bardzo fajna, ale dała dużoooo publice, która chantowała tam wszystko dosłownie :D

Ostatni segment to niezły brawl, kurcze, Plancha od Romana? Nie spodziewałem się :D>

Ode mnie za RAW 7/10

Dobre RAW, ale jak zaczyna się od wejścia Takera, to już wiadomo, że będzie grubo. Chociaż trzeba przyznać, że Taker się w tym feudzie nie przemęczał. Nie zagadał za dużo, nie zrobił żadnego tombstone piledrivera ani nawet chokeslam, Vince i Shane mu ciągle uciekali 8)

Trochę przesadzili z tym ganianiem Triple H i Romana. Jak postacie z kreskówek. Ile to w sumie było? Trzy segmenty? Cztery? Jedno i to samo w kółko. Trypel chodzi i obraża wszystkich naokoło, a i tak zbiera pop :D

Fajny pierwszy segment. Vince i Shane okazali sobie tym razem szacunek, zresztą Shane ten szacunek powinien mieć na 200% po wczorajszej walce.

New Day obronili pasy i powiedzmy szczerze - nic innego tutaj nie moglo się stać. ND jest w dobrej formie, fani ich Kochają, a LON to wciąż zlepek indywidualności. Walka niezła.

To co po walce oczywiście bardzo pozytywne. Mam nadzieję, że z Wyattami sie zacznie w końcu coś dziać.

Sasha z Summerką w squashu, podobnie jak Apollo z Tylerem. W Crewsie drzemią wielkie możliwości, zobaczymy jak WWE to wykorzysta.

Seg między Romkiem, AJ S, Chrisem, Samim, i Kev'em. Powiem szczerze, że szkoda iż tylko Roman z Chrisem dostali mikrofon, ale wypadli porównywalnie, Roman powiedział kilka słów i przyznajcie - w takiej konwencji jest jak najbardziej do przełknięcia. Chris obrażał publikę jak mógł, ale i tak trzymali jego stronę :D. Koniec końców brawl, zwycięski przez Romana i Chrisa. Coś mi pachnie turnem Romana, naprawdę, uwazam, że jest coraz bliżej do tego.

Corbin vs Ziggler. No cóz, Baron wcale tak nie ssał, ani w ringu, ani za majkiem. Walka była w porządku, a Baron wyszedł na dobrego destroyera, ale walka z Zigglerem nie jest nigdy wyznacznikiem. Dlaczego? Ano dlatego, że Ziggler nawet z Kalisto zrobiłby Monstera i Destroyera swoim zajebistym seelingiem. Inna sprawa, że fani chcą nowości - Baron wyszydzany w NXT, tutaj przy zajebistej publice zebrał jakieś 30% popu (reszta była cicho, bez reakcji). Zobaczymy, nie uważam Barona za 'zbawce' WWE, ale ma u mnie czyste konto póki co. BTW - ktoś wie czemu w trakcie walki publika zaczęła buczeć i skandować 'You Sold Out'?

Fani bardzo dobrze przywitali Zacka i w sumie się z nimi zgadzam. Zasłużył na ten pas. Zack wypadł dobrze przy mikrofonie, ale pojawił sie The Miz, który wypadł jeszcze lepiej. O dziwo dobry segment, a co do walki? Bardzo dobra, i stało się tak jak niektórzy przewidywali. Zack stracił pas. The Miz nowym mistrzem. Ale, że Maryse na RAW? : O. Zobaczymy jakie będzie panowanie Miza. Po serii jego walk, które mega ssały, ostatnio zaczął wracać do najlepszych czasów, teraz pas...Nic nie mam do tej decyzji.

Bardzo dobrze wypadł Owens w tym wywiadzie, w sumie nic nowego :)

Niezły ten segment div, i Charlotte co zjadła na majku Natalye o tej rodzinie to nie mam pytań :D

Walka Uso z Dudleyzami nie wzbudziła wielkiego zainteresowania na trybunach. Powiedzmy szczerze - te nazwiska to już nie jest gorący towar. Mimo to walka była niezła i wygrali Ci, którzy wygrać powinni.

Jaaaasna cholera! CO za walka wieczoru! Było tutaj wszystko co jest potrzebne do stworzenia doskonałej walki. Czterej fantastyczni zawodnicy, śmietanka wrestlingu! Kapitalna walka, nieprawdopodobne akcje, znakomite tempo i wygrywa AJ Styles, a wiecie co to oznacza, prawda? HEEL TURN ROMAN! Dałbym **** i 3/4* grybym miał to oceniać. Piękno wrestlingu jest właśnie tutaj!

Podsumowując - No nie mogę ocenić tego RAW jako słabego. Debiuty, powroty, kapitalne walki! Ale i kilka gorszych walk, obniżających ocenę, jednak nie mogę narzekać na to co tutaj widziałem. Fenomenalna walka wieczoru rekompensowała WSZYSTKO! Za dziś ode mnie 8/10

No i tak to powinno wyglądać co tydzień. Wiem, że to niemożliwe, ale kreatywni pokazali, że jak chcą to potrafią. RAW po Wrestlemanii to chyba najlepsza gala w roku - masz pewność na powroty, debiuty i co najważniejsze zajebistą publikę, która sprawi, że po prostu nie chcesz przewijać. Ja nie przewijałem i bawiłem się genialnie.

Najważniejsze jest dla mnie to, że debiut Enzo i Colina wypadł świetnie, fani dali czadu i nawet Ci, których do smartów nie zaliczamy, załapali bakcyla. Szkoda tylko, że nie rzucili ich od razu na głęboką wodę. Obiją Dudley'ów i zobaczymy co dostaną, liczę, że od razu wystartują po pas.

Inna sprawa, że już na najbliższym Smackdown debiutują The Vaudevillains. To co, im damy Usosów? Wątpię, zaczynam myśleć o tym, że to właśnie oni zaczną feudować z New Day.

Debiut Apollo do złudzenia mi przypominał Neville'a. Na szczęście Crews dostał chyba troszkę lepszą reakcję, nie zachowywał się jak kłoda, tylko wyszedł z uśmiechem.

Tyler za to stał się oficjalnie największym jobberem tej federacji, nie ma osoby lepiej jobbującej niż on.

Ech, horsewomen wykręciły najlepszą walkę na WMce, a teraz po pas idzie... Natalya. xD No ludzie, dajcie spokój, naprawdę to nikogo nie interesuje. A Flairówna nie powinna ani na moment wyjść poza skrypt, bo przez chwilę serio się zastanawiałem, czy ona jakiegoś turnu z dupy nie przeszła.

Main event był świetny, ale czy ktoś spodziewał się, że ten nie da rady? Jak Garcia powiedziała o tym, że poznamy nowego uczestnika tego Fatal4Wayu, to nie wiem czemu, ale pierwsze co mi przyszło na myśl to Goldberg. :D Cesaro był małym zaskoczeniem(thanks God, nie przeczytałem AMA z jakimś writerem przed obejrzeniem). Zwycięstwa Stylesa się nie spodziewałem.

Właśnie, Styles vs Reigns w Chicago? Biorę to. To oznacza, że Roman przejdzie wreszcie ten heel turn, ileż można było czekać. Aha, mówcie co chcecie, ale Romek mi się wczoraj podobał, taki powinien być od dobrych kilku miesięcy.

Tak na szybko, tylko o tym, co istotne.

Muszę się zgodzić, że im mniej dają Romkowi mówić, tym przyjemniej się go ogląda. Wczoraj nie wypadł IMO najgorzej, chociaż na jakąkolwiek pozytywną reakcję nie było oczywiście szans. Jeśli będą go prowadzić w ten sposób (albo po prostu przeturnują), to może jest dla niego jakaś przyszłość.

Naprawdę chciałem dać Charlotte drugą szansę, ale to, co miało miejsce podczas tego segmentu tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że swoje 5 minut już miała i nic więcej na niej WWE nie ugra. Nie miała pojęcia, jak podejść do publiki. Najpierw mówi, jaka to nie jest wdzięczna, potem chce przejść do tego, jaka to sama nie jest świetna, ale... urywa w połowie zdania, żeby jeszcze chwilę się pouśmiechać i posłuchać chantu? Nawet Becky (która za mikrofonem jest.. poprawna), nie wspominając oczywiście o Sashy, zrobiłaby to lepiej.

Liczyłem na natychmiastowy feud Enzo i Cassa z New Day, ale to może faktycznie lepiej, że dadzą im najpierw heelowych Dudleyz.

Main event był świetny. Dobrze jest zobaczyć z powrotem Cesaro, ale mam pytanie. Zaynowi faktycznie coś się stało przy tym skoku w segmencie z Reignsem, czy Szwajcar od początku był zaplanowany do tej walki?

Payback jest w Chicago, tak? Szczęścia życzę, Roman.

Debiutem Crewsa na razie się nie jaram, bo pamiętam jak to było z samym Tylerem. A co do Vaudevillains, to najwyraźniej nie ma na nich żadnych dużych planów w przyszłości, bo czego oczekiwać po zapowiedzianym dzień wcześniej debiucie na SmackDown.

A, jeśli chodzi o początkowy segment, to jak najbardziej na plus, ale potem brakowało mi poczucia, że to faktycznie Shane rządzi w ten wieczór. Jasne, pogadał sobie, zapowiedział main event, ale to trochę mało, jak dla mnie.

BTW - ktoś wie czemu w trakcie walki publika zaczęła buczeć i skandować 'You Sold Out'?

Ktoś wniósł na arenę piłkę plażową i ludzie na trybunach zaczęli ją sobie odbijać, a jakiś koleś ją złapał i przebił (chyba?), w każdym razie oddał ochronie.

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Liczyłem na nieco więcej po Raw, który otwiera nowy sezon po WrestleManii. Zawsze była tam publika, powroty, zwroty akcji. Co działo się tutaj? hm, Shane dostał władzę nad Raw mimo iż przegrał? Niby to taki akcent, żeby nawet negatywny wynik na Manii jakoś mniej uprzykrzyć, ale co z tego, skoro Raw i tak niczym nie odbiegało od panowania Authority? Jaki w takim układzie sens miała ta walka i cały ich feud?

Romek wchodzi na arenę i odwala tweenerowy speech. Brylant! "I am not a good guy, not a bad guy. I am the guy". Wszystko super, tylko po świetnej podbudowie na Manii ( :waving: ), AJ Styles zdobywa title shota, tylko po to by nakarmić title run Romka swoim nazwiskiem jako pierwszy... :thinking:

Czeka nas Cena z czasów 05-07 od nowa, także Romek przetoczy się przez cały roster.

Debiuty z NXT - Enzo i Cass w samą porę, Crews za szybko, a Corbin? I gdzie Bayley?

Zawiodłem się nieco. Staram się nie oczekiwać nie wiadomo czego, ale ta gala po prostu na mnie nie podziałała.