Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

- AJ Styles debiutuje na Raw, ale na razie nie pokazał on nic nadzwyczajnego. Poskakał niczym latająca małpka i szczęśliwie wygrał z Y2J'em, ale jeśli mam być szczery to Kofi Kingston jest lepszym materiałem na gwiazdę WWE niż AJ Styles. Bo powiedzmy sobie szczerzę, co AJ ma do zaoferowania w WWE? Ring Skill? Seth Rollins jest dużo lepszym wrestlerem. Mic Skills? AJ jest w tej materii gorszy od hejtowanego Romana Reignsa! Wygląd? Styles w tych długich włosach i posturze nastolatka wygląda jak śmieciarz

Czekam tylko na komentarz IIL'a na ten komentarz .v..jpg

75137960457081728a67d7.jpg

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

113

• Bryx

111

• DonCarlos

106

• Brem

62

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

Co ma AJ do zaoferowania? Jeżeli pozwolą mu działać, to wszystko. Ringowo to czołówka światowa, natomiast mic skillsy same w sobie dają radę. Jego segmenty w TNA z czasów Christian Coalition, Fortune i czy ostatnie z Bullet Club pozwalają sądzić, że gościu ogarnia na tyle, by odnieść z nimi sukces. Czy gorsze od Romka, hm... nie widziałem jeszcze, by AJ gubił wątek w trakcie speechu i zaczął się głupio usprawiedliwiająco uśmiechać. Tutaj to widzę bardziej sprawa, nie ukrywam dziwnego gustu, niż problem z samym AJ Stylesem. :>

Sylwetka nastolatka? Ludzie, którzy odnosili sukcesy w WWE "chwalą" się podobną, bądź nawet i gorszą postawą, jak przytoczony wyżej Rollins.

• Reputacja:   0

Spodziewałem się czegoś lepszego po tym Raw. Z segmentów można wyróżnić tylko dwa, walki też nie porywały. W ogóle nie czuje tego klimatu RTWM. Z ważniejszych rzeczy:

- Miz w świetny sposób przedstawił aktualną pozycję AJ Styles'a w WWE. Wszyscy napaleni fani indys myśleli, że AJ wchodząc do WWE będzie od razu walczył w Main Eventach, ale tak naprawdę AJ w WWE jest NIKIM! Swoją osobą reprezentuje absolutnie NIC. To, że nawet nie dali mu się wypowiedzieć, świadczy o jego MIc Skillach, które są na słabym poziomie. Prezencji i charyzmy również tu nie widzę. A Miz? Miz to najbardziej niedoceniany wrestler w WWE. Ten gościu zasługuje na jeszcze jeden duży push, bo jego Mic Skille są wręcz na świetnym poziomie.

- Kevin Owens przegrywa już z Dolphem Zigglerem i potwierdza się to, co ostatnio mówiłem. Jego pozycja niestety spada i na Wrestlemani prawdopodobnie zawalczy on w nic nie znaczącym Andre The Gigant Battle Royal.

• Reputacja:   1

Miz to najbardziej niedoceniany wrestler w WWE. Ten gościu zasługuje na jeszcze jeden duży push, bo jego Mic Skille są wręcz na świetnym poziomie.

lol, nope. Jedyne na co zasługuje Miz to kilka zdań na stronie wwe kiedy ogłoszą jego zwolnienie. Miał swoje 5 minut, ale niestety szybko udowodnił że jest bardzo jednowymiarowy, a jego charakter potrafi się szybko przejeść. Dobry typek na trzy miesiące, a potem odstawić w kąt i zapomnieć o sprawie... co ciekawe właśnie tak wyglądała jego kariera, chwila na szczycie, a potem zepchnięcie w najgłębsze otchłanie mid-cardu. Ostatnio robił za przystawkę do Sandowa, planowali też z niego zrobić przystawkę do Nevilla, a teraz będzie osobistym jobberem AJ'a :waving:

Słabiutkie Raw. O ile to w zeszłym tygodniu po RR dało się oglądać, tak teraz odwalili zupełną kupę. Od wczorajszego seansu nie pamiętam kompletnie nic poza jakąś tam konfrontacją Ambrożego i Lesnara. O i jeszcze Tyler Breeze został oficjalnie jobberem, trzeba było narzekać na brak powołania z NXT? Coś tam jeszcze było z rozpadem teamu BAD i powrotem BAE. Nuda. Przez wielkie N.

RAW które można podsumować jednym nazwiskiem - Daniel Bryan. Oglądając chyba każdy wiedział dla kogo to robi i z jakiego powodu. Informacja o zakończeniu kariery była motywem przewodnim, reszta zeszła jakby na dalszy plan. O Danielu nie chcę się rozwodzić, bo już pisałem o tym gdzie indziej - szkoda mi go.

Heel turn Dudley'ów? Why not, może jakieś odświeżenie wejdzie. Skoro będą feudować z Usosami(a będą), to co, debiut SAWFT już za tydzień? :> Podobno Enzo i Colin podróżują ostatnio z rosterem, więc wszystko by pasowało. Feud do Wrestlemanii wymarzony.

Dolph chyba też jakiś heel turn mały przejdzie. No bo o ile dotąd niektóre wpisy na TT mogłem zrozumieć, o tyle to pomaganie sobie linami przeciwko Owensowi jest dziwne... A, no i mogliby wreszcie dać coś nowego, a nie ta sama walka po raz tysięczny.

Sasha wyglądała jeszcze lepiej niż zwykle. <33

tumblr_o29hgq8H5g1to888po1_400.gif

Wszystko zmierza jednak to triple thread matchu na Wrestlemanii. Zmieńcie wreszcie tę mistrzynię, bo Charlotte to jest jedna z największych żenad od dłuższego czasu, jak można było narzekać na Nikki, która przy Flairównie wypada 10x lepiej?

Aha. Dalej nie wiem co WWE kombinuje, ale druga walka Stylesa na Jericho na Smackdown to nieco szokująca wiadomość. Może faktycznie chcą wypromować nieco tę tygodniówkę?

• Reputacja:   1

tumblr_o29appAdSH1rnjfjfo1_r1_400.gif

Moment gali.

Kolejny tydzień bez polotu. Ckliwe pożegnanie Bryana, nużący program pretendentów, kolejne przepychanki na linii AJ/Jericho i Miz... skąd tam Miz, ale tak serio? Do tego jeszcze Ryberg randomowo jobbujący Wyattom, Owens przegrywający kolejną walkę... Damn. Na dłużej zatrzymałem się przy segmentach ND oraz story Sasha/Becky.

RTWM grzęźnie w błocie.

No Lesnar chyba jako jedyny trzyma aktualnie te stery gdy są kontuzje itp. Ten gościu ciągle robi wrażenie(po prostu widać ten ufc style). Raw widać, że pod Bryana'a z wątkami pobocznymi, ale ogólnie gala cienka. Z roku na rok wydaję mi się, że te wszystkie RR czy Wrestlemanie są gorsze, ale zawsze jest mini nadzieje na coś lepszego. Przynajmniej tym razem bez nadziei, że to będzie dobra Wm'ka. Trza tutaj serio gwiazdy, która potrafi mówić i tworzyć segmenty bo Romek widać, że nie jest w tym dobry. Wyszło mu tylko raz(chyba na SD) jak nie musiał nic mówić i od razu zrobił komuś puncha. Może więcej debiutów z NXT? albo jakieś powroty?

Spora przerwa od wrestlingu podziałała na mnie zaskakująco dobrze. Znów mam coś w rodzaju zajawki. W porównaniu z poprzednikami RAW z 8 lutego uważam za całkiem przyzwoite. Z zaciekawieniem przyglądam się temu jak federacja wykorzysta( lub zmarnuje) potencjał AJ'a. Na plus w WWE według mnie zasługuje również dywizja Tag Team'owa. Zakończenie kariery Bryana to spory cios dla fedki Vince'a. Jeśli nie zacznie promować nowych nazwisk, a wypadnie mu ktoś następny z powodu chociażby kontuzji to jedyne czym będzie się mógł ratować na krótką metę, będzie proszenie starych legend do powrotu. Nie przeszkadza mi nawet mierne story między Romkiem, Lesnarem i Deanem, za którymi zbytnio nie przepadam. Mam nadzieję, że owa zajawka utrzyma mi się przynajmniej do WM32. Cóż, być może WWE serwuje gówno, ale po długiej przerwie smakuje jak dobry kebs. :)

Raw w końcu ogarnięty. Ciekawie wykorzystali w tym odcinku Romka, nie powiem - jedynie dostał stołem i pojawił się na rampie, haha. :lol Podobają mi się te przytyki na linii Ambrose/Lesnar. Uwielbiam słuchać Deana na micu, ale jego zachowanie w ringu to już niestety inna bajka. Macha tymi rękami jak dzieciak. Brawlerski styl dla kogoś jego postury wygląda komicznie, szczególnie teraz gdy skacze do kogoś takiego jak Lesnar.

Można się naśmiewać z Miza, ale przestaje się dziwić temu, dlaczego dali mu kiedyś spot w main eventcie WrestleManii. Pozostawiając ringowy stuff na boku, jego gra aktorska i mikrofon są niesamowite. Ogarnęli świetny segment z Jericho i pojawiający się Styles ponownie wypadł dobrze. Szkoda tylko, że ponownie nie dano mu nic powiedzieć... Czekają z tym do czasu aż pokona Y2J na Fastline?

Pożegnanie Daniela Bryana bardzo poruszające. Nie byłem jakimś jego wielkim fanem - zarówno za jego występów w Ring of Honor i na scenie indys jak i w WWE, ale zawsze darzyłem go szacunkiem, bo to ringowo czołówka światowa i często nadużywane słowa "best in the world" kierowane w jego kierunku nie są przesadzone. Szkoda, że tak oddani wrestlerzy jak on muszą się żegnać z kwadratowym pierścieniem...

Poprzednie RAW było nawet niezłe, więc teraz dostaliśmy talerz pełen wymiotów Vince'a. Nic dziwnego, że Triple H nawet nie chce się pokazywać. Romek takie reakcje zbiera, że chyba drugi raz trzeba będzie go wydymać na WM. Tak się skupili na promowaniu następnego Smackdown, FastLane i WMki, że RAW miało dużo pogadanek w ringu, dwie walki div i właściwie brak main eventu. Nawet kurde Mark Henry zamiast pusha na sam koniec kariery, doznał kontuzji.

Ale żeby nie było, było kilka światełek w tym ciemnym jak koński zad tunelu. Wróciła wreszcie Paige, którą niestety wypchnęli z czegokolwiek istotnego, dlatego tak po prostu walczy z Summer. Heyman jak zwykle pozamiatał. Goldust zabawny. No i ten. W sumie wszystko.

Ogarnąłem wczoraj i zapamiętały mi się trzy rzeczy:

- Ten 5 Way o IC title był świetny! Niby zwykły TV match, także wiadomo że pocięte na reklamy i tak dalej, ale kilka spotów wyszło naprawdę dobrze. Zmiana tytułu stawia wiele pytań i ciekawe jest to, jak rozwinie się dalej ta sytuacja.

- Styles vs. Miz oczywiście na poziomie i Jericho przy stole komentatorskim to również spory plus. Dobrze, że AJ złapał w końcu za mikrofon i powiedział coś na arenie, bo takie oszczędzanie go wyglądało nad wyraz dziwnie. Jericho waha się z odpowiedzią i... dobrze! Będzie znów po co odpalić Smacka, chociaż jego odpowiedź jest do przewidzenia.

- Charlotte dała radę na majku. Początkowo ten heel turn wydawał mi się jakiś taki pusty, ale przyznam, że ta rola pasuje do niej o wiele lepiej. Podobnie jak jej ojcu zresztą, heheh. :P

Powrót Shane zapadnie w pamięci na długo. Nie wiem, czy ten cheer przebił powitanie Stylesa na Royal Rumble? Chyba tak. Niesamowite przyjęcie.

O, tak skakałem jak go zobaczyłem:

tumblr_o309m12vS61sbzhteo1_400.gif

Tak nieco odbiegam od wątku, ale od razu wpadł mi w oko jego outfit, zajebiście się gość ubiera, mam nadzieję, że to nie tak jednorazowo, tylko jak już zostanie menadżerem, to zawsze tak będzie wychodził. 8)

tumblr_o2zdpvh7vu1tzogbdo1_1280.jpg

No i od po tym można było odnieść wrażenie, że to najlepsza tygodniówka w roku. To tyle.

No dobra, żartuję, dopiszę coś jeszcze. Nie wiem gdzie jest Kevin, ale od razu pomyślałem, że skoro Jericho i Styles zawiązali tag-team, to zobaczymy triple-thread match na Wrestlemanii o Intercontinental Championship. Ja się jaram, taki mecz może skraść show.

Dali pas Kalisto, ale kompletnie nie wiedzą co z nim zrobić, więc ten reign może mu się czkawką odbić.

Nie wierzę w 1v1 o pas Div na WMce, więc o ile w najbliższych tygodniach dojdzie do meczu Banks-Lynch, to po prostu obie się przypną czy coś w ten deseń i wiadomo, że skończy się to na triple thread matchu. Kolejnym chyba.

Publika kolejny raz pokazała moc cheerując pedigree największego heela na niby największym face. Bosko. :D

Btw., podczas oglądania wejściówki main eventu rozmarzyłem o jakimś RAW w Phily przed WMką, ale drugi głos mi powiedział, że WWE na pewno nie jest na tyle głupie, żeby tam robić RAW. Myliłem się. :D

czwlepsze.png

@EDIT: Zapomniałem o niby błahostce, ale to równie może być ważne wydarzenie. Chodzi o ten heel turn Rybacka z dupy. No właśnie, z dupy. Kompletnie. Tylko ja jestem zdania, że to może być podbudowa przed ew. walką z Goldbergiem? :) Nie wiem, tak mi do głowy to dopiero teraz przyszło. Chociaż znając WWE, to równie dobrze może to być podbudowa pod kolejny bullshit w postaci Ryback-Kane.

• Reputacja:   2

Obejrzałam tylko jeden fragment (wiadomo jaki) i powiem szczerze, że zostało to źle rozplanowane. Taker wszedł, powiedział jedno zdanie i poszedł. Vince prawie dostaje zawału...ale dalej kontynuuje! Dobre by było, gdyby Chairman powiedział cały speech i dopiero pod koniec by się pojawił Taker (może na dłużej? pomijam wejście, które klasycznie trwa długo), to by miało lepszy rozmach i klimat. A tak to poszło o kant dupy :(

75137960457081728a67d7.jpg

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

A propo fragmentu z Grabarzem.

Nasuwa się po raz tysięczny pytanie "Jak bardzo można spie**olić potencjalnie ciekawe story?". Polityka dablju w ostatnim czasie to zagadka tajemna. Więc Grabarz jest teraz narzędziem Vince'a ? Złego szefa ? Więc na 32 WM w rodzinnym Texasie - możliwe nawet, że ostatnią galę dla Grabarza - zrobią z grabarza Heel'a ? Przeciwko face'owemu McMahonowi Jr. ? Ten sam Undertaker, który tego samego McMahon'a poniewierał przez dobre 6 lat między 97 a 03 rokiem ? Ten sam Undertaker, który powiedział do swojego przełożonego, że nikt nie będzie mówił mu co ma robić ? Ten sam Undertaker, który walczył ze swoim przełożonym w "zakop mnie żywcem" matchu ? Teraz ten sam Undertaker nazwany "narzędziem" jedyne co ma do powiedzenia to jedno koślawe zdanie ? Tyle ? Już ? I co jeśli Cena się nie wykuruje ? Autentycznie wpuszczą Shane'a do klatki ?

W sumie....brak mi komentarza.

915802072594e34bce782c.jpg

Wyjaśnienie jest chyba tylko jedno i jest bardzo proste. Vince sobie po prostu wymyślił ten mecz na poczekaniu, Szejno ściągnięty został na ostatnią chwilę i teraz kreatywni mają kilka tygodni, żeby wymyślić Undertakerowi jakiś powód walki po stronie Vince'a. Jak widać, jeszcze nie wymyślili.