Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Del Rio był mocno przywitany? :D Trochę to naciągane, bo reakcja po powrocie była moim zdaniem dość słaba. No i ADR zgarnął tytuł niespodziewanie, bo po powrocie. To trochę co innego niż ewentualna walka Ceny z Romanem, która miałaby mieć dużą podbudowę.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

113

• Bryx

111

• DonCarlos

106

• Brem

62

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2
  • Styl:  Jasny

Dużo tu nie napiszę o nowym RAW, ale mam takie do was pytanie:

tumblr_o0thgm1RzN1saykaxo2_400.gif?resize=400%2C224

Czyżby wracali serio do starej legalizacji krwi na ringu? :lol

75137960457081728a67d7.jpg

Brock Lesnar = lepsze RAW. A przynajmniej po części, bo nie wszystko było idealne.

Idealna na pewno nie była walka Del Rio z Kalisto. Podbudowa też była tragiczna, no bo jak inaczej nazwać małą powtórkę ze SmackDown, gdzie Cena już totalnie pod dzieci dał promo o szansie dla luchadora? Brak reakcji publiczności ładnie to wszystko skwitowało.

Kalisto nowym mistrzem? Dziwna rzecz. Skoro rewanż ma być już na SmackDown, to do Wrestlemanii pas pewnie u niego poleży. Zastanawiam się tylko z kim miałby teraz feudować i na myśl przychodzą mi tylko ludzie z League of Nations.

Co to miało być z tymi divami? :D Divas revolution. Dajcie spokój. xD

Pomysł z tym One vs. All on samego początku mi niewiele mówił i w sumie po obejrzeniu tego RAW dalej nie wiem, po co to było. Na początku tylko pomyślałem, że skoro rzucają Owensa i ten długo walczy, a zaraz ma powrócić Brock... No właśnie, chyba wiadomo co mi przyszło na myśl i czekałem na theme song Lesnara. Powrót świetny, widać gołym okiem, kto tu najbardziej zasługuje na main eventowanie. Zachował się jak prawdziwy tweener i tu mała pochwała dla creative teamu, że tak go rozpisali.

Czyżby wracali serio do starej legalizacji krwi na ringu? :lol

Ale to nie było zamierzone, rana powstała po uderzeniu głową o tą metalową część narożnika. ;)

Edytowane przez Gość

Carbon - ale od razu nie latali z wacikami, by tamować krew :o

Pomysł z tym One vs. All on samego początku mi niewiele mówił i w sumie po obejrzeniu tego RAW dalej nie wiem, po co to było. Na początku tylko pomyślałem, że skoro rzucają Owensa i ten długo walczy, a zaraz ma powrócić Brock... No właśnie, chyba wiadomo co mi przyszło na myśl i czekałem na theme song Lesnara. Powrót świetny, widać gołym okiem, kto tu najbardziej zasługuje na main eventowanie. Zachował się jak prawdziwy tweener i tu mała pochwała dla creative teamu, że tak go rozpisali.

Ja dodam tylko tyle, że kreatiwy znów wróciły do metod sprzed lat, bo tak samo kiedyś był rozpisany powrót Taker'a, gdzie każdy z piskiem zwiewał z ringu, a on sam był - oczywiście - tweenerowy.

Carbon - ale od razu nie latali z wacikami, by tamować krew :o

Jak nie, przecież szybko sprawy między sobą, zresztą sędzia go sprawdzał, nawet w rękawiczkach go było widać, a sam Sheamus szybko się skrył. ;)

O jeszcze jednej rzeczy zapomniałem. Nie podoba mi się jednak ten powrót Jericho. Już chyba nawet wiem, komu się podłoży po na Fast Lane/Wrestlemanii... Szkoda, bo powinni go przez te dwa tygodnie podbudować nieco, bo jak by nie było, to nie jest wiarygodny, by walczyć o zwycięstwo w RRM. To, że startuje do New Day jest po części spoko, bo choćby sytuacja z tą trąbką czy chanty "Rooty Tooty Booty" wydają się świetną komediową wstawką, no ale właśnie - komediową. I tu jest ten problem, spodziewałem się, że może chociaż tutaj sprawią, że będzie go chociaż można jako czarnego konia rozpatrywać i nici z tego.

Tak w ogóle to takim czarnym koniem może znowu być Wyatt. Rok temu poradził sobie świetnie, wytrwał długo, niektórzy przepowiadali mu ogromny push, ale na walce z Undertakerem się skończyło. ;) Wczoraj dostał własną wejściówkę, no i szczerze, to trochę mnie to zaskoczyło i dało do myślenia, skoro przerwał samemu McMahonowi.

Carbon - *khe khe* Lesnar *khem khe* startuje *kasł kasł* w RR. Więc wiesz, jaki będzie wynik tego starcia ;)

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   993
  • Urządzenie:  Windows

Zapowiedź Raw:

]20160125_Thumbnail_RawPreview_TripleH_TuneIn.jpg?resize=397%2C223

WWE Monday Night RAW #1183 – 25.01.2016

Arena: AmericanAirlines Arena

Miasto: Miami w stanie Floryda

Godziny trwania gali: Gala odbędzie się z 25 na 26 stycznia (z poniedziałku na wtorek); Pre-show – 1:30; Gala główna – 2:00 do 5:10. RAW obejrzycie między innymi na beat-down.pl (kanały 1-3). Wyniki show znajdziecie we wtorek rano na naszym portalu, powtórkę natomiast jak zwykle około 6:00 – 8:00 na fight-poland.

RAW pozostałe do Fastlane: 4 (wraz z tą tygodniówką)

Na RAW zapowiadani oficjalnie przez WWE.com są: Roman Reigns, Sheamus, Dean Ambrose, Alberto Del Rio, Bray Wyatt, Kevin Owens i Chris Jericho

Punkty zapowiadane przez WWE.com:

- Time to play The Game” – Triple H eliminując Deana Ambrose’a i Romana Reignsa z Royal Rumble matchu stał się 14-krotnym mistrzem WWE World Heavyweight i tym samym wydrukował swój bilet na tegoroczny main event WrestleManii. Jak będzie wyglądać celebracja Authority na RAW? Co dalej z Big Dogiem, który już wie, że nie warto było zadzierać z Hunterem na TLC.

- Jaki będzie następny ruch AJ Stylesa? – Po udanym i oszałamiającym pojawieniu się na Royal Rumble, być może AJ znów zrobi wrażenie na całym świecie, pojawiając się na RAW?

- „Mask hysteria” – Kalisto pokonał Alberto del Rio i odzyskał pas United States. Pojedynek ten pokazał, że Luchador ma fanów na całym świecie, jednak czy Kalisto utrzyma swoje momentum na RAW gdzie z próbą zemsty obecni będą także Del Rio i League of Nations.

- Czy Sasha Banks będzie następną mistrzynią Divas? – Co dalej będzie działo się w dywizji Divas? Jak Charlotte odpowie na zachowanie Sashy Banks oraz czy Becky Lynch będzie domagać się kolejnej walki po tym, jak na Royal Rumble w zwycięstwie przeszkodził jej Ric Flair?

- Wśród myszołowów i Bestii — Kto poczuje gniew Wyatt Family po tym, jak na Royal Rumble rozprawili się na jakiś czas z niepowstrzymanym Lesnarem?

Inne informacje dotyczące RAW oraz spodziewane/zapowiedziane walki i segmenty [MOŻE ZAWIERAĆ SPOILERY]:

- Brock Lesnar nie jest awizowany na to RAW i pojawić ma się dopiero na RAW 1 lutego.

- Po RAW na WWE Network wyemitowany zostanie pierwszy epizod programu „WWE: Ride Along”

Nie mogę doczekać się debiutu AJ Stylesa na Raw! :twisted:

• Reputacja:   1

Dodatkowo - podobno ogłoszono, że na RAW ma pojawić się jakaś czołowa i mocna gwiazda WWE. Nie mogę się doczekać na powrót kolejnych dziadów.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Android

Dziadów? Obstawiam Bryana Albo Ortona. To chyba najbardziej prawdopodobne opcje. Ewentualnie Rock, Cena albo Rollins.

It's nice to be important, but it's more important to be nice. Posse!

Kreatywny Roku 2013

Kreatywny Roku 2014

Moderator Roku 2014

Także tego ... na Raw dowiedzieliśmy się że na Fast Lane dojdzie do Triple Threat Matchu pomiędzy Lesnarem, Reignsem, i Ambrosem, a zwycięzca zmierzy się z HHH'em o pas na Wrestlemani. Jak dla mnie totalna głupota, no a na pewno coś co jest kompletnie przewidywalnego. Wygra Roman, no ale na pewno nie poprzez przypięcie Lesnara który prawdopodobnie w tej walce zostanie zaatakowany przez Wyattów. Aż się nie chce tego oglądać :) ...

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

• Reputacja:   993

AJ Styles vs. Chris Jericho - WOW! Poezja, miód wylewał się z ekranu. Nigdy nie sądziłem, że dojdzie do tej walki i, co ciekawe, dano mu wygrać! Ciekawe jak to się rozwinie dalej. Myślałem, że już na tej gali rozwiną bardziej wątek AJ/Owens, ale najwidoczniej wolą z tym zaczekać na później albo przygotowują mu coś zupełnie innego.

Rock/New Day/Usos - Nawet dobry segment. Szkoda tylko, że Rock nie powiedział nic więcej o tym, jak będzie wyglądała jego rola na WrestleManii. Do końca liczyłem na to, że określi się jakoś w tym temacie. Poza tym... penis lamy hahaha:D

Reings vs. Ambrose vs. Lesnar na Fastlane? Nie trzyma się to ładu i składu. Po co tam Lesnar? Czym sobie na to ostatnio zasłużył? Niczym. Poza tym wiadomo, że i tak Bray Wyatt wykluczy go z wygranej w tej walce. oO

Czasami nie rozumiem WWE - z jednej strony produkt rodzinny, uważamy na to co mówimy, ale w sumie to nie ma przeszkód żeby Dwayne bez większych ogródek wspomniał że zrobił Lanie pełen przegląd techniczny. Naprawdę coś musi być w tych plotkach mówiących o tym że Vince nigdy nie był fanem związku Rusev/Lana i to w ich prywatnym życiu i całe to story z Jobberem... tfu, Zigglerem i Summer było po to by tą dwójkę rozdzielić. Najbardziej w tym wszystkim szkoda mi Bułgara, rok temu wjechał na Manię czołgiem a ostatnio dostał 90 sekund w Rumble i ten dzisiejszy segment. Damn.

Czy to tylko moje odczucie że Vince nie nadaje się już do tv? Zachowuje się trochę jakby nie wiedział do końca co się dzieje. Od tygodni wielka podnieta Stylesem w WWE, a tutaj McMahon na wizji mówi że w sumie to nie wie kto to jest, lol.

Kiedy przegrywasz bitwę raperską z Bo Dallasem powinieneś pomyśleć o emeryturze.

AJ zachował prawa do używania swojego ringname'u, do swojej ksywki, a nawet do nazwy finishera. Chyba tylko właśnie samego ruchu kończącego mu zabronili bo obecnie widać używa rollupa. Shades of Santino.

Kane na Raw. Nie. Nie. Nie.

9102371.jpg

Serio, rozumiem że kontuzje, że brak gwiazd, ale czy bookowanie prawie 50 letniego Jacobsa który przestał być istotny dla federacji jakieś 10 lat temu ma jakiś sens? Naprawdę nie było nikogo innego kto mógłby dostać swoje 5 minut? Zayn? Neville? Breeze? Już bym chyba nawet zrozumiał obecność tego typa co dostaje nagrodę "ojca roku" co miesiąc i robią z tego wielkie halo. Nie. Lepiej postawmy na ludzi którzy nie obchodzą już nikogo jak właśnie Kane. Wybaczę im Big Showa(kolejny turn), bo ładnie wpasowało się w segment Rocka, ale tego emeryta można było sobie odpuścić.

A segment Rocka był... długi. Nie podobało mi się zagranie z Laną(jak już pisałem), motyw z Showem był całkiem zabawny(o ile nie doprowadzi do kolejnych ataków płaczu Giganta na kolejnym Raw), pogadanka solowa dosyć przynudzająca, ale interakcja z ND przyzwoita. Lama Penis > Rooty, Booty, Tooty czy cokolwiek powiedział Jericho.

btw. ciekawe jak bardzo Vinca wkuriwło wymienienie Hulka Hogana na wizji :lol

Miz na Raw?

nooooooo_luke_skywalker.gif

Carlos vs. Logika WWE epizod enty.

Vince, Hunter i Steph nie znoszą Romka. Wreszcie po tygodniach zmagań udało im się odebrać mu pas i mogą go spokojnie usunąć w cień gdzie nie będzie im zawadzał. Zamiast tego dają mu szansę na walkę o pas. Okej, zrozumiałbym gdyby to był jakiś turniej, gdyby Roman gdzieś tam podstępem wywalczył sobie miejsce, gdyby może nawet zaatakował McMahonów i zmusił ich do walki. Tak jednak się nie stało. Święta Trójca ogłosiła że sama wybierze skład walki o miano pretendenta i wybrała Romana. BO GO TAK BARDZO NIENAWIDZĄ. lol

Carlos vs. Logika WWE epizod enty #2

Więc całe to Raw miało na celu wyłonienie potencjalnych pretendentów, swoją walkę wygrał AJ, wygrał Bray, wygrał... Kalisto, tak Kalisto też tam był, wygrali Dean i Romeo. Ta ostatnia dwójka dostała swoją szansę, podobnie jak Brock Lesnar. Brock Lesnar którego nawet nie było na Raw, ba, nie było też Heymana. Osobiście nie potrafię sobie przypomnieć by nazwisko Lesnara w ogóle pojawiło się na wizji. Tak bardzo z dupy.

Czy tylko mi się zdawało, że Goldust wystylizował swój make-up na Papę Shango? (to może potwierdzać wprowadzenie Godfather'a/Papa Shango do HoF)

Nie chce mi się o całym RAW pisać, więc skrobnę tylko o jednej rzeczy.

The Rock. Cholera, chyba każdy po zapowiedzi spodziewał się właśnie jego małego powrotu. Szczerze? Przed obejrzeniem sądziłem, że średnio mnie zadowoli. Było jednak kompletnie na odwrót. Dali mu ponad 20 minut i pięknie to wykorzystał. Segment na backstage'u był kapitalny, to jak oprowadzał nas po nim, trafił pod "Gorilla Monsoon" czy jak odliczał do theme songu - piękna robota i w sumie bardzo ciekawa. Potem było tylko trochę pieprzenia o Wrestlemanii, ale wiadomo, że nie zjawił się na darmo. ;)

Co ciekawe New Day wcale od niego nie odstawali - dali piękny powód, żeby na nich wciąż stawiać, wciąż ich bookować, wyżej, i wyżej, i wyżej, i wyżej. Jeśli przy The Rocku, który jednym segmentem zjadł na mikrofonie cały poprzedni rok, wypadli świetnie, to jak można z nich rezygnować? Obecnie to największe perełki tego rosteru, jestem tego pewny.

Wracam do aktywności na forum, więc napiszę kilka spostrzeżeń odnośnie ostatniego Raw:

- Roman Reigns dostał bardzo fajną reakcję, taką na jaką zasługuję. Rozumiem ludzi, którzy piszą, że jest on źle bookowany, bo z jego wyglądem powinien być monster Heelem, który squash***je swoich przecinków, ale żeby od razu pisać, że jest on beztalenciem? Przecież taki Romek pod względem samego wyglądu miażdży większość obecnego rosteru. Jest dobrze zbudowany, wysoki i ma medialną twarz i przede wszystkim jest świetnym sports entertainmenterem, czyli ma wszystkie cechy, żeby być następną twarzą WWE.

- AJ Styles debiutuje na Raw, ale na razie nie pokazał on nic nadzwyczajnego. Poskakał niczym latająca małpka i szczęśliwie wygrał z Y2J'em, ale jeśli mam być szczery to Kofi Kingston jest lepszym materiałem na gwiazdę WWE niż AJ Styles. Bo powiedzmy sobie szczerzę, co AJ ma do zaoferowania w WWE? Ring Skill? Seth Rollins jest dużo lepszym wrestlerem. Mic Skills? AJ jest w tej materii gorszy od hejtowanego Romana Reignsa! Wygląd? Styles w tych długich włosach i posturze nastolatka wygląda jak śmieciarz

- Bray Wyatt mnie co raz bardziej irytuje. Ciągle tylko gada i gada, a jego walki mnie wręcz usypiają. W ogóle WWE koncertowo udupiło projekt pod tytułem Wyatt Family pogrążając ich w ciągłych porażkach. Bray jako rywal Lesnara? Give Me a Break! Brock rozjedzie go bez mydła!

- Kevin Owens raz wygrywa, raz przegrywa, ale tak naprawdę nic się z nim nie dzieję. Po mocnym debiucie w głównym rosterze, teraz Hype na jego osobę mocno przygasł, ale i tak mam nadzieję, że Kevin w przyszłości zostanie znaczącym graczem, bo to Total Package i swoimi umiejętnościami zostawia konkurencje w tyle.

- Triple H jako mistrz z jednej strony cieszy, a z drugiej trochę mnie martwi, bo myślałem, że to Roman Reigns wejdzie na WM'kę jako mistrz. A dlaczego mnie to cieszy? Bo już dawno nie było tak charyzmatycznego wrestlera jako mistrza WWE.

Ps. jak słyszę plotki o tym, że Czarna Owca Wyatt Family ma być rywalem Takera na WM'ce to chcę mi się śmiać. JOHN CENA...proszę wróć i jeszcze raz uratuje WWE.