Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

New Day to idealny poemat kabaretowy, którego zabrakło od rozłamu DX. Uwielbiam ich pomysły i ogółem pod względem segmentowym są świetni.

I w sumie mówcie co chcecie o Big Show'le, ale nie zaprzeczycie, jak powiem, że mic skill'a to on ma, oj, ma :)

75137960457081728a67d7.jpg

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

113

• Bryx

111

• DonCarlos

106

• Brem

62

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

New Day to idealny poemat kabaretowy, którego zabrakło od rozłamu DX. Uwielbiam ich pomysły i ogółem pod względem segmentowym są świetni.

I w sumie mówcie co chcecie o Big Show'le, ale nie zaprzeczycie, jak powiem, że mic skill'a to on ma, oj, ma :)

Z Showem to jest tak - mick skill przeciętny, ale ma w karierze kilka speechy perełek, i ta jest jedną z nich :)

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Show dwoi się i troi, żeby jakoś sprzedać tę walkę z Lesnarem, któremu nie chce się nawet ruszyć zadka na RAW na 2 minuty, żeby postać w ringu i porobić groźne miny.

polk-_high - nie zapominaj też, że do tego swoje 5 groszy dał Heyman, ale to prawda - Show odwala całą robotę, by to sprzedać.

Na RAW zapowiadani oficjalnie są: John Cena, Randy Orton, Brock Lesnar, Dean Ambrose, Roman Reigns, Seth Rollins, Bray Wyatt, The Dudley Boyz, Sheamus, The New Day i Luke Harper

Punkty zapowiadane przez WWE.com:

:arrow: RAW skupiać ma się na dwóch rywalizacjach, które prowadzą do walk w klatce Hell in a Cell na HiaC PPV – Brock Lesnar vs. Undertaker oraz Bray Wyatt vs. Roman Reigns.

:arrow: Gdzie uciekać, gdzie się ukryć? – Jak Roman Reigns i Bray Wyatt będą przygotowywać się do walki zagrażającej ich karierą w konstrukcji, która oddzieli ich od sojuszników i innych wrogów?

:arrow: Pogromca gigantów – Po pokonaniu Big Showa w MSG Brock Lesnar zmierza do Bostonu gdzie zaliczy kolejny przystanek przed Hell in a Cell. Czy Lesnar prócz pokonania Największego Atlety Świata przekaże również inną piorunującą wiadomość dla Undertakera?

:arrow: Ulubiony WWE World Heavyweight Champion Diabła? – Kane, który od Night of Champions wraz ze swoją dychotomią myślenia atakuje Setha Rollinsa, coraz bardziej pokazuje, że zależy mu na ponownym zostaniu mistrzem WWE, ale czy to oznacza, że wkrótce Rollinsa czeka ognisty koniec?

:arrow: Dudleyville wyrolowane! – Dudley Boyz podczas gali w Madison Square Garden znów stracili szanse na zdobycie pasów Tag Team w walce z New Day, jednak teraz ich odpowiedź może być jeszcze mocniejsza i na pewno upomną się o swoją trzecią szanse.

:arrow: „B.A.D. blood” – Czy team B.A.D. będzie wciąż chciał wykorzystywać chaos, który panuje w implozji dywizji div?

Inne informacje dotyczące RAW oraz spodziewane/zapowiedziane walki i segmenty [MOŻE ZAWIERAĆ SPOILERY]:

:arrow: Gala odbywać będzie się w Bostonie, który jak wiemy jest bardzo blisko miejsca z którego pochodzi John Cena.

:arrow: Po RAW na WWE Network wyemitowany zostanie kolejny epizod WWE 24, tym razem tematem programu będzie NXT Takeover: Brooklyn.

:arrow: Reklamowany dark match – John Cena, Dean Ambrose & Roman Reigns vs Seth Rollins, Luke Harper & Bray Wyatt

Zapowiedź może zostać jeszcze uzupełniona do czasu RAW, w przypadku, gdyby pojawiły się nowe informacje odnośnie tej gali.

źródło: http://www.wwepolska.pl

WWE RAW 05/10/2015

:arrow: Świetny segment początkowy.

Heyman to król i nie mam ja - i pewnie nikt inny - co do tego wątpliwości. Miałem o tym wspominać już wcześniej, ale bardzo lubię jak przy prezentacji swojej Bestii, Paul dopisuje mu kolejne zwycięstwa. Co prawda wnioski końcowe z jego spiczy od dawna są takie same, aczkolwiek facet potrafi na tyle zaciekawić swoją osobą, że zawsze znajduję w nich coś kompletnie nowego.

W momencie gdy pojawił się Show, bałem się, że weźmie sobie rewanż za MSG i strzeli Brockowi w ryło. Na szczęście tak się nie stało. Olanie go przez Lesnara plus KAPITALNY Heyman prezentujący dumę i wyższość gdy zbierał się już na rampę - petarda.

Tak oto prezentuje się i powinna być traktowana ściera federacji, która została sprana z koloru jakieś 100 lat temu. ;)

:arrow: Jak bardzo lubię Rollins'a, to po prostu segmentów od czasów programu z Kane'm nie potrafię oglądać. Proszę Was kreatiwy - przestańcie świrować i znajdźcie mistrzowi kogoś wartościowego.

:arrow: Wow. Coraz większą szansę dają New Day. Fajnie, że dali chłopakom pokazać się i wystąpić w segmencie z Janem i to jeszcze w walce wieczoru. Kto wie, może szykuje się jakaś walka o pasek na najbliższej gali? I kto wie, może pasek zostanie przejęty i wprowadzony w szeregi stajni? Byłoby fajnie, bo generalnie jeden murzyn wciąż w bezkrólewiu. ;)

ch***jowe RAW.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Początkowy segment faktycznie bardzo dobry. Poziom utrzymał nawet Big Show, no i brawl w którym Brock udowodnił, kto jest Bestią

Fajna walka 3 vs 3. Byłem ciekawy komu tutaj dadzą wygrac, ale chyba postąpili bardzo słusznie w tym wypadku. Reigns wygląda bardziej strong niż Wyatt (który ostatnio jest bookowany cieniutko przy Strowmanie), a sama walka dosć ciekawa.

Sheamus vs Neville to coś co w ogóle nie powinno mieć miejsca. Żeby Neville przegrywał walkę na RAW w pół minuty...chyba jakaś kara dla niego, lub coś, bo ostatnio -owszem- mega pushowany nie był, ale takich wpadek nie zaliczał.

Faktycznie, tym razem segment na linii Kane - Rollins cieniutki, obaj przy majku wypadli blado

Owens vs Cara bez historii, ale o dziwo - Cara w ringu 2.5 minuty i ani jednego botcha. Klasyki z jego botchami znamy przecież wszyscy.

Walka Tagowa średnia, praktycznie od wykonania 3D na Kane było logiczne, że ten powstanie i zaatakuje Rollinsa, tym bardziej, że Seth próbował go dobijać 2 minuty po wykonanej akcji.

Segment Summer-Rusev arcysłaby

Cena vs Big E zjadliwa walka, a po walce coś co myślę jest już nieuniknione. Cena vs Ziggler. Kwestia tylko tego - promować czy zagrzebać Dolpha?

Całe RAW przeciętne, ode mnie 5/10

Odniose się tylko do segmentu który miał miejsce na początku, bo tylko to widziałem, bo tylko to mnie interesuje. Heymar geniusz, to wiadomo nie od dziś. Stało się wedle tego jak myślałem. Lesnar po meczu z Summerslam niczego nie stracił, teraz co tydzień będą przypominać jak to Taker TAP OUT, i Lesnar zyska na tym feudzie, oczywiście pod warunkiem że bookerzy niczego nie odwalą i Brock wygra na HiaC. Segment z Big Showem w miare fajny, ale w sumie lepiej byłoby gdyby Lesnar go skatował porządnie. Dostaliśmy tylko belly to belly i F5 i tyle. Mam nadzieje że Big Show teraz już skończy swój mini program z Lesnarem, bo gdyby miał on interweniować w walke na Hell in a Cell to byłby to najgorszy pomysł z możliwych. Bede to powtarzał na każdym kroku. Lesnar 25 października ma pokonać Takera sam od początku do końca :) .

'Wszyscy muszą być kimś, mi wystarcza być sobą."

• Urządzenie:  Windows

Cena vs Ziggler. Kwestia tylko tego - promować czy zagrzebać Dolpha?

latest?cb=20130824200436

W chwili obecnej newsy mówią o tym że Jasiek ma się udać na przerwę po HIAC i nie za bardzo wiadomo czy to będzie tydzień, miesiąc czy nawet jest mowa o nieobecności do końca roku. W tym wypadku pas powinien zmienić właściciela i wydaje mi się że właśnie tym Zigglerem otworzyli do tego furtkę. Nie zrozumcie mnie źle, wątpię by to właśnie Zyga był ich kandydatem, wydaje mi się że on tylko przejmie to srebro w jakiś quasi kanciarski sposób(bo Cena must look strong) na chwilę. Kto wie, może nawet wykorzystają jakoś motyw z Nikki która swego czasu była panną Dolpha, a ostatnio ten się do niej podobno przystawiał w TD. Kicz, łzy i romanse - idealne pod ten cały program. Dlaczego? Bo wydaje mi się że Ziggi szybko pozbędzie się swojego mistrzostwa na rzecz Ruseva który przecież zapowiedział że najpierw musi mieć pas żeby być szczęśliwy z Summer(Bea03rZ.png). Program Dolph/Bułgar ma małą pauzę ze względu na kontuzję Lany, w tym czasie Zyga przejmuje pas, szybko jobbuje Olkowi i dalej ciągną te paździerzowe story z romansami.

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

W tym wypadku pas powinien zmienić właściciela.

Kiedy ostatnio czytałem jakieś newsy, między innymi ten o fantastycznym Main Evencie Wrestlemanii - Braun Strowman vs. Injurtaker, czytałem również, że o ile WWE przygotowuje się już do nieobecności Janka, o tyle nie ma mowy o zmianie mistrza. Janek przetrzyma pasek - przynajmniej takie są wstępne założenia. Nie wnikam w ich logikę.

Z innych fajnych rzeczy, podobno Vincent zarządził, że odkąd RAW uzyskało najniższy od 97' rating - on sam przydziela sobie większy Creative Control. I tak teraz wszystkie - słownie wszystkie koncepcje bookerskie, mają przejść przez Vince, nawet jeśli Tripl jest na miejscu. Złośliwi w komentarzach piszą, że jeszcze w 2015 Strowman będzie tachał zloto :8

915802072594e34bce782c.jpg

Też czytałem że WWE chce wysłać Janka na wakacje z pasem, ale to mi po prostu nie gra. Wielki John, walczący champion, nieustraszony bohater który promuje siebie, oraz swój pas jako najważniejsze mistrzostwo ma zniknąć z tv jako mistrz? Nie sądzę. Jeśli już nie zdecydują się by podkładać Jasia zaraz przed urlopem to chyba po prostu zobaczymy vacant ze strony honorowego Ceny, albo wymuszenie oddania pasa ze strony Huntera żeby podbudować relacje face/heel. Wakacje jako mistrz US po prostu nie pasują mi to ogólnego gimmicku Janka, a o to WWE bardzo dba.

10cw96c.png

Złośliwi w komentarzach piszą, że jeszcze w 2015 Strowman będzie tachał zloto

Nie, to tylko taka gra. WWE będzie puszczać ploty że Snowden jest o krok o złota, a Vince i spółka masturbują się pod jego tribute tak długo, aż w końcu nie pojawią się głosy publiki że zamiast tego chcą Romana jako mistrza. Widać kto jest szykowany pod pas po segmencie z rakiem. :roll:

Też czytałem że WWE chce wysłać Janka na wakacje z pasem, ale to mi po prostu nie gra.

A ja się nie zdziwię, jak tak zrobią. Podobną wizję zrobili na innym overpush-owanym zawodniku: Borku Laserze--- znaczy Brocku Lesnarze.

Tylko że to dwie zupełnie inne postacie. Brock to taki prizefighter, który wzbudza jakąś tam ciekawość faktem że pojawia się rzadko i trzeba mu selekcjonować rywali, a Janek to "fighting champion" który co tydzień rzuca pas na szalę w otwartym wyzwaniu. Urlop razem z pasem po prostu nie komponuje się z jego wartościami i zrobi z niego największego hipokrytę w federacji. Nie mogą ot tak po prostu nagle jebnąć czegoś co jest kompletnie oderwane od jego gimmicku i oczekiwać że to przejdzie. Szczególnie uderzy to w tabuny najmłodszych wierzących w nieustraszonego herosa który wyjdzie trochę na taką arogancką pizdkę która zamiast dalej przyjmować wyzwania pójdzie na wakacje zabierając ze sobą ten symbol "szansy" jakim jest pas US.

Druga sprawa to oczywiście - ile ta przerwa potrwa. Jeśli to powiedzmy miało by być jedno ppv, tam w przybliżeniu 4 tygodnie, to ok, mogę się zgodzić że nie ruszą niczego. Jeśli jednak będzie to przerwa dłuższa, pojawiają się w/w problemy.

:arrow: Bardzo dobre otwarcie.

Niespecjalnie lubię Dean'a, bo uważam że jest cholernie nudny w ringu i zarówno speechy jak i gimmnicku nie mogę kupić. Aczkolwiek ten gość na majku jest tak niesamowicie wyluzowany, że szok.

Następnym uczestnikiem segmentu był Randy, który imo tutaj wypadł nieco sztywniej. Począwszy od sztywnej gadki, przez sztywne i dość sztuczne przechodzenie do następnych kwestii, na BRAKU BUJANIA przy New Day kończąc. Dziwne, bo o ile mi wiadomo, to Orton nie przeszedł od tamtej pory żadnego turnu.

No i finalnie świetni New Day. Publika kupiona chyba już wszędzie. Klaskanie podczas ich wejściówki, skandy - wszystko jest. Sam speech był bardzo dobry, kilka żartów przy których nawet Ambrose z Ortonem się śmiali. Szkoda tylko, że wjebał się w to Kane, bo widać było, że chłopaki się rozkręcają, a tu przyszedł rupieć i zapowiedział walkę tagową - która notabene tak cholernie popularna jest ostatnio w WWE - i tyle. Szkoda.

+ za te wszystkie odnośniki do CM Punk'a.

:arrow: Kolejnym punktem są nudy, nudy i jeszcze raz nudy. Nic się nie działo.

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że każda pozycja w karcie - prócz main-eventowej - stara się jakkolwiek to wszystko zbudować żeby na samej gali wszystko podsumować.

Na miejscu tych wszystkich fanów, którzy wykupili bilety - wyszedłbym w pizdu przy walce wieczoru, bo to co się przy tym programie dzieje, to szczyt szczytów i dno den. Każdy doskonale wie, że program dupy nie urywa teraz, nie urywał wcześniej, do tego dochodzą absurdalne rezultaty wcześniej i szykuje się być może absurdalny rezultat na rzecz Taker'a. Do tego stan zdrowia rupiecia + perspektywa żałosnego pojedynku w klatce. Kreatiwy jak kreatiwy - po linii najmniejszego oporu chcą wrzucić wielkie nazwiska żeby sprzedać galę nie robiąc przy tym nic, wysyłając te właśnie gwiazdy gdzieś na wakacje żeby sobie odpoczęły i od czasu do czasu wpadły na te 3 minuty i coś powiedziały - ale k***a fani? Jakim kretynem trzeba być żeby właśnie z wcześniej wymienionych względów obejrzeć ten syf i jeszcze za to zapłacić. Powinno się w tym przypadku sprzedawać dwa rodzaje biletów - full package show/show without main event. Pojedynek absolutnie niegodny walki wieczoru. Osobiście kupiłbym bardziej gdyby main-eventował Roman z Wyatt'em albo Kane z Rollinsem. Beka w opór.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Mi się podobała walka Romana z drwalem od Wyattów.

Poza tym, straszne nudy, których największym podsumowaniem był punch Big Showa powalający Kane'a. Pfffffffffffff

Nie zgodzę się, że RAW było katastrofalne.

Bardzo okej był pierwszy segment. New Day>>Ambrose>>Orton w nim. Panowie z New Day odnajdują się w swoich gimmickach koncertowo. Pierwsze skrzypce gra Woods, który powinien dostać push za tą rolę, a warto nadmienić, że Orton musiał odwracać się od kamery, bo był rozbawiony tym co widzi. I słusznie!

Pierwsza walka nawet niezła. Kto wie czy to nam turnu tym razem Deana nie przepowiada. W roli heela był lepszy niż teraz jako face. Natomiast New Day zasługuje na to by pokonywać nawet byłych main eventerów

Świetna walka Ceny z Zigglerem, szkoda tylko, że Dolph nie wygrał pasa. Cena jak zwykle Cenaminator, on po Zig Zagu może odkopać, Dolph po AA już nie.

Dudley vs Ascencion czysty squash

Potem seria niebywale nudnych walk z dobrym Main Eventem

za RAW 4.5/10. Było dość słabe, ale nie fatalne.