Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Niech ten draft skończą łaskawie na Survivor Series. Powaga, komu się będzie chciało oglądać TO SAMO po raz trzeci?

Oj tam, czepiasz się. Widać, że chłopy mają siłę i tam każdy się podjarał ich powrotem. Jest zacnie. Jeszcze jakby cokolwiek zrobili z resztą, to by było jeszcze lepiej. 'Murrica fans zaczęła z resztą domagać się powrotu Hardysów - gdyby tak się stało, też byś przy nich marudził? Owszem, już nie są młodzi jak dawniej i jak SAWFT, ale i tak wrażenie to zrobiło.

Sądzę, że kreatiwy robią wszystko pod publikę amerykańską, a jak widać - oni wszystko łykną. Sting zamiast posągu? Who cares! Ważne, że jest Sting!...'Murrica's logic.

75137960457081728a67d7.jpg

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

113

• Bryx

111

• DonCarlos

106

• Brem

62

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

:arrow: Po części jednak kumam dlaczego na RAW sprzed tygodnia Stinger zaatakował Seth'a. Co prawda wówczas byłem przekonany co do powodów, ale oczywiście drażniło mnie sam sposób rozpoczęcia programu "zdupowego" jak i - w znacznie większym stopniu - zabukowanie im walki od razu. Gdyby nie bukowano ich starcia od razu mógłbym się nieco bardziej wkręcić w tę historię (mimo iż wiedziałbym czym się to finalnie skończy).

Stinger mógłby pojawić się niespodziewanie na poprzednim RAW, zaatakować mistrza, a później odejść.

Stinger mógłby wyjść na następnym RAW, powiedzieć, że Seth nie jest mistrzem takim jak na przykład Ś.P Ultimate Warrior i że Seth Rollins obraża obecne piastowanie rangi mistrza federacji. To wszystko mogłoby zostać kupione przez moją osobę gdyby z pośpiechu - bez żadnych wyjaśnień, nie dając nawet chwili czasu na jakąkolwiek reakcję fanów tak naprawdę - nie bukowano tej walki.

:arrow: Następnie jak dla mnie dość absurdalna sytuacja przy tym Beat the Clock Challenge. Od razu chcę zapytać: Czy gdziekolwiek wcześniej PCB wygrały jakiś contest, że to one będą głównie rywalizowały o pretendenta do pasa div?

Jeżeli nie, to mamy niezły bajzel. Przy zapowiedziach walk od razu mogliśmy uznać jako spoiler zdjęcie dziewczyn właśnie z PCB, które rzekomo będą mogły odegrać znaczącą rolę w tym challenge'u i kto wie - być może właśnie patrzymy na nową pretendentkę.

Rozumiem, że Charlotte gdzieś tam była w planach żeby stanąć w szranki z obecną mistrzynią div, ale nie sądziłem, że aż tak dobitnie nam to zaserwują. Rozumiem również to, że gdzieś tam kroi się nam rozbicie tej "stajni", ale wciąż nie poprawia to sytuacji, która zaistniała.

Ostatni zarzut to Sasha Banks. Konkretniej - buking na ten challenge i na tę walkę. O ile mi wiadomo, to Sasha również wygrała z obecną mistrzynią Nikki Bellą, prawda? A została potraktowana jak jakaś jobberka, którą można odliczyć podczas jakichś zegarowych potyczek o pretendenta. Nie zrozumcie mnie źle, bo nie chcę wyjść na jakiegoś psycho-fana w stosunku do Banks na skalę Lobo czy Satanica - ale według mnie był to cholernie niewykorzystany potencjał. Naprawdę. Podobno pierwszy Beat the Clock w historii div, a zrobili z tego taką kaszanę.

Aha i zaraz ktoś napisze, że przecież musiała wygrać dziewczyna face'owa do tego, żeby zabukowano w ogóle walkę z Nikki. Otóż nie, mogła to wygrać pani z któregokolwiek teamu i w mojej skromnej opinii byłoby to o niebo ciekawsze i "emocjonujące" rozwiązanie.

:arrow: Debiut ringowy nowego członka rodziny - o ile spodziewałem się takich a nie innych umiejętności w ringu, to przyznam szczerze, że całkiem mi się ten gość podoba. Wpisuje się w charakter i klimat tej rodzinki: chory uśmiech i spojrzenie. Wygląd również spełnia warunki bujania się w tych kręgach.

Mam wątpliwości jedynie co do finishu tego pana. Rozumiem, że jak przyjdzie mu na przykład walczyć z Big Show'em to każdy kupi to jego "duszenie" i każdy kupi również to, że Big Show po tym padnie? Odrobinę realizmu akurat w tym przypadku by się przydało.

:arrow: Czyli Dudley Boyz po wygranej w mistrzami mają już zaklepane starcie o pasy i zapewne będzie to starcie już na najbliższej gali? Co - ośmielę się użyć tego słowa - gorsza, możliwe że chłopaki te paski zgarną? Z całą sympatią szczególnie do Bubby - to nie będzie specjalnie fajny motyw. ;)

:arrow: Segment ostatni fajny. Fajny ze względu na perspektywę walki mistrza w dwóch walkach. Te pojedynki mogą jeszcze bardziej napompować Seth'a w oczach fanów jeżeli zostaną odpowiednio zabukowane.

Jeszcze większą petardą byłoby - co oczywiście nie jest jakoś specjalnie możliwe - jakby walka mistrza ze Sting'iem nastąpiła zaraz po walce mistrza z Ceną. Wówczas można byłoby zrozumieć i kupić nawet cash in Sheamus'a.

Swoją drogą - Sheamus jako posiadacz walizki MitB jest prowadzony wzorowo pod względem "brania z zaskoczenia". Przecież gdybym nie przeczytał dzisiaj o tym, że on jest posiadaczem to naprawdę bym o tym zapomniał i byłbym naprawdę zaskoczony jakby z nią wpadł po walce ze Stingiem na przykład. :8

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Urządzenie:  Windows

Czy gdziekolwiek wcześniej PCB wygrały jakiś contest, że to one będą głównie rywalizowały o pretendenta do pasa div?

Nie było żadnego contestu, ale to ich drużyna zgarnęła zwycięstwo podczas Summerslam. Teoretycznie postawiło je to na miejscu najlepszych div w federacji, więc nie widzę żadnego problemu że to właśnie między tą trójką rozgrywał się ten cały Beat The Clock. Co mnie wkurzyło to ilość czasu jaką WWE postanowiło na to poświęcić. Dziwiło mnie ogłoszenie tego turnieju bo oznaczało przynajmniej 3 walki Pań na Raw, tymczasem rozegrano to tak że całość ringowa zajęła może z 7 minut. No k***a przesadzili z tym.

A została potraktowana jak jakaś jobberka, którą można odliczyć podczas jakichś zegarowych potyczek o pretendenta.

Bez przesady - koniec końców jako jedyna z rywalek PCB nie doznała porażki. Aczkolwiek martwi mnie takie spłycenie tematu przez kreatywnych, PCB walczą o tytuł więc rozpisujemy wszystko tylko pod nie. Bazując na ostatnich plotkach na NoC planowany był jakiś 3 way o pas i tutaj upatrywałem szansę Banks. Mogli jej dać jakimś kantem zgarnąć zwycięstwo nad Paige w ostatniej sekundzie walki co dałoby jej prawo do domagania się walki, w końcu pobiłaby, czy też chociażby wyrównałaby czas Flairówny. Dzięki temu na ppv dostalibyśmy mniej Nikki co byłoby korzyścią dla wszystkich. :)

• Reputacja:   0

Strasznie mnie denerwuje jak WWE daje komuś spinować mistrza, a potem o tym zapomina i robi nowego pretendenta. Podobnie było z Paige w UK, gdzie została pretendentką po jakiś marnym Battle Royal, mimo że walka o pas należała się już Naomi.

Tym razem pewnie też tak będzie, bo na Night of Champions ma być walka Nikki Bella vs Charlotte o pas Divas.

Mam nadzieje, że Sasha Banks będzie się domagać walki o pas, bo to bardziej pasuje do jej wizerunku niż do Naomi, kiedy nagle z faceowania zaczęła heelować.

Cieszę się, że The Dudley Boyz zostali nowymi pretendentami do pasów Tag Team, ale wolałbym by PTP bardziej się upominali o rewanż.

Braun Strowman nie powinien gadać, od tego jest Bray Wyatt, wystarczy że wygląda jak potwór-ochroniarz.

Feudy Dolph/Lana - Rusev/Rae, Cesaro-Owens, Ryback-Big Show-Miz mnie nudzą i mam nadzieje, że już się zakończą.

Liczę też, że Seth straci pas WWEWHC, bo na to zasłużył sypiając z taką kobietą jak Zahra.

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

Nie było żadnego contestu, ale to ich drużyna zgarnęła zwycięstwo podczas Summerslam. Teoretycznie postawiło je to na miejscu najlepszych div w federacji, więc nie widzę żadnego problemu że to właśnie między tą trójką rozgrywał się ten cały Beat The Clock.

Jak na moje to już bardziej wiarygodniejszą opcją byłaby walka o pretendenta między Charlotte - gdzie o pushu od dawna jest mowa, a Sashą - która pokonała obecną mistrzynię w solowym pojedynku. Serio, po tak słabym "turnieju", który - tak jak zauważyłeś - trwał w sumie z 5 minut to naprawdę jakieś nieporozumienie i kompletnie niewykorzystany potencjał.

Aczkolwiek martwi mnie takie spłycenie tematu przez kreatywnych, PCB walczą o tytuł więc rozpisujemy wszystko tylko pod nie.

Właśnie o to mi chodziło. Przecież gdyby zaangażowano panie z każdej z drużyn to byłoby o niebo ciekawiej.

Bazując na ostatnich plotkach na NoC planowany był jakiś 3 way o pas i tutaj upatrywałem szansę Banks.

Zwłaszcza, że mają czarne na białym jakie ta dziewczyna zbiera reakcje. Ona ma gimmnick przecież taki, że nawet w wersji heela dzieciaki ją będą kupowały i kupują co świadczą niejednokrotne piski na arenach. O smartach oczywiście nie wspominam, bo u nich to ta dziewczyna zbiera chyba najlepsze reakcje z całej dywizji kobiet.

• Reputacja:   994
  • Styl:  Ciemny

Sting otworzył Raw i muszę przyznać, że wygłosił świetne promo! Czuć w nim ten old schoolowy sposób sprzedawania walk, chociaż nie podobało mi się początkowo to, jak odnosił się do jego walki z WrestleManii. Jak się jednak okazało - miało to potem odniesienie do Rollinsa i jego pozycji w Authority. Lubię takie mind games i zapewne sprowadzi się to do walki Rollins/Triple H. Tylko, czy to nie za szybko? To dobry materiał na 'Manię 32, a w takim tempie budują to jakby pod Survivor Series. Tam jednak ptaszki ćwierkają o Rock/Tripel, także ciekawe jak to się rozwinie.

W ten czy inny sposób - super mi się Setha słucha i muszę przyznać, że WWE odwala kawał wzorowej roboty z jego postacią. :t_up:

Ziggler/Rusev przewinąłem, chociaż coś tam się zapewne działo, natomiast Cesaro/Owens i Dudleys/New Day, to dobre TV matche. Podoba mi się story na linii New Daysów (te włosy Woodsa, hahah :lol ), całe te "save the table", itp. Muszę przyznać, że jestem w to nawet 'zainwestowany' i z chęcią zobaczę ich walkę na Night of Champions.

Ogółem pozytyw. ;)

Zgodzę się z wyżej w dwóch aspektach - Rollins/Sting i ich proma oraz New Day/Dudleyz. Po tamtym promie widać, że Sting pomimo wieku ma ogromną siłę do walki z wieloma zawodnikami, o jego zdrowie się nie boję :D Segment ze Stefką i Seth'em też uważam za dobry. Wiedziałam, że będzie broniła Trypla, w końcu to jej mąż :roll:

Uwielbiam New Day! Tak jak inni jarają się tutaj promami Heymana, ja się jaram nimi. To, co odwalili z serią "save the tables" jest genialne - z ich humorem warto oglądać z nimi walki. Teraz zauważyłam, że Devon jest z deczka drewniany, ale Bubba Ray daje nieźle radę i odwala kawał świetnej roboty.

A co do włosków Woods'a:

10672258_875720449143017_6806888166284622721_n.jpg?oh=c49aab52efe91d93f9ed3ebc7aefabf8&oe=5676EF86

A mi tam promo Stingera kompletnie nie przypadło do gustu, ciągłe robienie lachy Hunterowi(widać kto rozpisał to Bordenowi) raziło niemiłosiernie. Rozumiem że rzucają jakieś podwaliny pod Nos/Seth, ale można było sobie odpuścić 15 komplementów dla Trypla w każdym zdaniu, wystarczyłoby to powiedzieć raz a dosadnie via "Shawn is better". Poza tym razi mnie Sting w koszulce, czy naprawdę tak ciężko wcisnąć go w jakiś gorset, dać mu jego stare wdzianko i dołożyć płaszczyk?

A co do włosków Woods'a:

Widziałem gdzieś mema z cyklu "kto wygląda lepiej w tej fryzurze" - Xavier, wokalista Outkast czy Michelle Obama :lol

:arrow: Pierwszy segment generalnie nie posunął nas do przodu, aczkolwiek Sheamus gdzieś tam się przypomniał jako posiadacz walizki, a Seth dał dobry występ na mikrofonie.

Jest to jakiś znak skoro sam posiadacz walizki MitB postanowił wyjść z ukrycia od czasów chyba zdobycia tego kontraktu i wymienić kilka słów z samym mistrzem. Swoją drogą - porażający akcent Irlandczyka. Wiem, że oni tam mają taki akcent, ale trzeba przyznać, że jest okropny.

:arrow: Współczuje Ruskowi, Zigglerowi, Towarzyszce Summer Rae i ex-Towarzyszce Lanie uczestnictwa w tym "programie". "Programie", który nie wiadomo dokąd prowadzi i nie wiadomo w dlaczego ktoś to bukował. Zamiast pójść naprzód z młodymi i utalentowanymi jak Ziggler na przykład - to zarząd specjalnie trzyma ich w miejscu żeby mieli coś do roboty.

:arrow: Nie będę komentował tego przedwczesnego świętowania titlerunu Nikki, bo szkoda mi słów. Natomiast co jest ciekawe, to sytuacja która będzie miała miejsce za tydzień. Za tydzień Charlotte podejmie Nikki i okaże się czy zarząd pozwoli na absolutną klapę i generalnie spadek jakiegoś poziomu względem właśnie title-runu.

:arrow: Zarząd zaskoczył i w walce wieczoru nie wystawił samych czekolad tylko postanowił dorzucić po jednym białym. Brawo.

Słabe RAW, poza zwycięstwem Sashy, które mimo wszystko cieszy, to nic wartego uwagi.

• Reputacja:   0

Swoja drogą - porażający akcent Irlandczyka. Wiem, że oni tam mają taki akcent, ale trzeba przyznać, że jest okopny.

Myers, uwierz mi ze jego akcent jeszcze nie jest taki zly :D Jak na Irlandczyka to mowi dosyc wyraznie (pewnie musial sie tego nauczyc by pracowac w WWE) Ja by ktos Ci zaczal nawijac typowo Dublinskim akcentem to bys nic nie zrozumial. Wiem bo jak bylem w Anglii to ludzie mnie nie rozumieli a duzo Irlandczykow mi powiedzialo ze mam typowo Dublinski akcent. Tak czy siak uwazam ze Angielski akcent jest najgorszy.

Co do Raw to bardzo slabe. Praktycznie procz pozbycia sie pomnika Rollinsa przez Stinga nic sie nie wydarzylo. Jedynie co mnie zastanawia to czy za tydzien Charlotte odbierze pas Nikki, to by bylu jaja dopiero :D

fan1905.png

Ja bym nie miała nic przeciwko odebraniu pasa Bellasce. Niech ktokolwiek to zrobi, może coś się ruszy i będzie ciekawiej, a tak szlak rzygu po kilometr.

Myers - gdybyś posłuchał, jak Khali mówi po angielsku. Ty się ciesz, że Rudy gada niż Hindus, bo wtedy by ci kiszki na drugą stronę się odwróciły :8

Jakoś jedynie ciekawe momenty to były te, gdzie Sting robił dziwne, przypałowe segmenty - takiego dziadka bym chciała mieć :D

Ja bym nie miała nic przeciwko odebraniu pasa Bellasce. Niech ktokolwiek to zrobi, może coś się ruszy i będzie ciekawiej, a tak szlak rzygu po kilometr.

Nie no, pasek Belli musi odebrać któraś z pań przetransferowanych z NXT (plus ewentualnie Paige z głównego rosteru). W innym wypadku dostaniemy podobną - a być może jeszcze gorszą - kaszanę. Skoro mowa o rewolucji div, to żadna pani z głównego rosteru - która przez tyle lat pałęta się u Vince'a w ringu - nie powinna być brana pod uwagę.

Swoją drogą, ciężka sprawa byłaby wówczas gdyby ktoś z zarządu postanowił ingerować w szkolenia tych kalek. W głównym rosterze z divami być może będzie coraz lepiej, a do NXT tym bardziej nie wolno tego posyłać, bo tam jest o niebo lepiej (chociaż mogę się mylić skoro przy głównym pasie kobiet w rozwojówce będzie się pałętać takie coś jak Eva Marie czy Dana Brooke). Ciężka sprawa.

Myers - gdybyś posłuchał, jak Khali mówi po angielsku.

Zacznijmy od tego, że Khali nie mówi. Jeżeli ktokolwiek, kiedykolwiek był w stanie słuchać tego - nawet nie nazwałbym bełkotu - to generalnie chylę czoła.

Mi się rozchodzi o bardziej normalnych wrestlerów, z których cokolwiek da się wyciągnąć. Khali niestety to był jakiś kabaret, ale hajsy z Hindusów wówczas klepano na nim spore i dlatego jakkolwiek go zaangażowano w biznes. Myślę, że facet osiągnął w ch***j więcej niż zasługiwał i generalnie nie ma do czego wracać. Historię tego typa należy zamknąć i kropka.

Myers - ja słuchałam jego wywiadu....potrzebowałam chwili, bym mogła przywyknąć do jego typu angielskiego.

:arrow: Historia lubi się powtarzać...

Po raz kolejny otrzymaliśmy segment zapowiadający nadchodzącą galę Night of Champions. Ostatnio ta dwójka jest bukowana tylko pod takie aspekty. Dodatkowo (nie)zachęcili do dzisiejszego show. Zapowiadając walkę Sting vs. ...uwaga BIG SHOW. Wat k***a? Rozumiem choć trochę podpromować Bordena przed niedzielą, ale k***a nie tą ścierą - bez przesady.

Z drugiej jednak strony - takiego typu występy ograniczające się jedynie do zapowiedzi, aniżeli do wychwalania pod niebiosa ich pupilka, pokazuje że być może ta historia się już kończy i pora zakończyć tę całą szopkę, albo toczyć to dalej z kimś nowym.

tumblr_nuozwxMjqF1saykaxo3_400.gif

:thumb:

:arrow: Owens po as Interkontynentalny? Jasne, że tak. Koniec tego bezkrólewia. Umówmy się - abstrah***jąc od tej kontuzji - Ryback nie jest jakimś porywającym mistrzem. Chyba bardziej bym go kupił w tym gimmnick'u bully - ale powrót starego Ryback'a, za czasów Punk'a - tym razem niesapiącego - nie jestem w stanie kupić takiego mistrza.

Co do segmentu - jak na Interkontynentalke ostatnimi czasy - to był całkiem znośny. Ryback na majku poprawił się od czasów wspomnianego sapania do mikrofonu, ale wolałem go bardziej wyluzowanego, jak za czasów wspomnianego gimmnicku bully.

Świetne porównanie tej - śmieciowej, według Owens'a - książki, do śmieciowego paska Interkontynentalnego.

:arrow: Spodziewałem się jakiegoś kantu w walce o pas dziewczyn, ale miałem nadzieję jakąś cichą, że Charlotte może to wygrać. Kłóci się to z przyciągnięciem fanów (chociaż nie zapowiada się jakaś mega pompa wśród publiki patrząc na miasto, w którym gala się odbędzie), ale mogli tę historię zamknąć dużo szybciej. Charlotte wygrywa na RAW, później odbębnia szybki rewanż na NoC i może wreszcie ruszyć z prawdziwą dywizją kobiet w głównym rosterze. :)

:arrow: Co do walki wieczoru - pomijając oczywiście walkę Sting'a ze ścierą - mam pretensje do tego szybkiego tapu na koniec. Mam pretensje do tego jak po łatwiźnie chcą zrobić z Bordena kogoś o niewyobrażalnej mocy.

Seth uchodzący za niezłego pracusia w ringu. Poświęcenia - w "normalnym" bukingu - emocje, walka do końca. Tutaj pokazali, że może niewiele dłużej wytrzyma w subie Stinga na gali. Niby nic, niby szczegół i zaś się przypierdalam, ale jak dla mnie w ch***j dziwna akcja.