Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

...i znowu po coś budują Wyatta. Ale to jest troszeczkę bez sensu, bo budują Wyatta tylko po to, żeby go zaraz sknocić, i podłożyć w jakimkolwiek programie.

Budują go pod wygraną MitB. Która zdecydowanie mu się należy i jest to idealny - żeby nie napisać jedyny - moment w którym ten gość jest jeszcze do odratowania.

Atak Owensa na Cene - tego to bym się nie spodziewał, i zaryzykuję tezę, za którą wyśmieje mnie 80% userów - Kto wie czy Owens nie zostanie tutaj twarzą federacji wymiatając z tego tytułu Cene.

Nie ma szans. Ile razy tak się zdarzało, że właśnie ktoś skopał Cene, że on właśnie na ten jeden moment nie mógł podnieść swoich czterech liter z maty i krzyknąć "never give up"? Po prostu postanowili zacząć to w ten sposób. Postanowili dać Owensowi wykonać mu finisher i zapoczątkować program pod EC.

Nie ma szans imo żeby Owens tytuł przejął, ale jest to zdecydowanie wybicie go spośród młodziaków z NXT. Wyjście, dojebanie Cenie - jak na młodziaka z rozwojówki - jest dobrym startem jak najbardziej.

Ktoś może krzyknąć jak tam Kevin za majkiem? Tutaj zaprezentował się dobrze, ale jak to wygląda na dłuższą metę?

Sam kiedyś na forum czytywałem przeróżne pochwalne opinie na temat jego umiejętności mikrofonowych i sam - tak jak Ty teraz - szukałem sobie jego speechów.

Coś takiego znalazłem na początek. Stwierdziłem, że jest świetnym mówcą. Ale filmik wyżej to tylko for example - warto posłuchać ogólnie tego człowieka bo jest mega ciekawą i charyzmatyczną personą.

A i pytam - EC będzie dostępne do normalnego oblookania w netach na jakichś desirulezach itd, czy nie ma opcji?

O jakichś live'ach to pewnie można zapomnieć poza Network, aczkolwiek do pobrania linki z pewnością znajdą się na desirulez czy innych takich stronach.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

113

• Bryx

111

• DonCarlos

106

• Brem

62

Top użytkownicy w tym temacie

Poniedziałkowe RAW jak dla mnie całkiem pozytywne, głównie ze względu na Owensa i Neville'a. Całkiem przyjemny segment ze świętowaniem wygranej na Payback i Amborse'm. Cieszę się coś się z nim dzieje, ale wydaje mi się, że ta walka na EC jest tylko po to, że by miał kto jobnąć Sethowi po dwukrotnym przypięciu Ortona. Trochę nie podoba mi się ten system ppv co 2 tygodnie, ale chociaż coś się dzieje, bo muszą jakoś podbudowywać te walki. Dolph został wepchany w jakiś kolejny bezproduktywny feud po przegranej z rudym, no chociaż Lana mu jakoś wynagradza brak zainteresowania ze strony kreatywnych. Segment Cena, Owens zdecydowanie na plus. Wyraz twarzy Ceny po tym jak ex Steen powiedział, że jest w branży od 15 lat po prostu bezcenny. Nie jest to może jeszcze poziom jego speeche'y z ROH, ale jak na brak swobody związany z WWE to naprawdę zajebiście mu to wyszło. Szkoda tylko, że walka na EC bez pasa na szali, ale mam nadzieje, że to wskazuje na wygraną Owensa.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Tylko weźcie nie mieszajcie tego Dallasa do walki z Nevillem, nawet jeśli w NXT panowie mieli jakąś wspólną historię no to DEAR GOD...Bo...nie masz podjazdu

Swoją drogą ciekawe co zrobił Neville że nagle po wyrównanym pojedynku z Ceną spada do programu z Bo Dallasem który nawet nie pokazuje się regularnie w tv. Chyba Vincowi poprawił się wzrok i zauważył że tam jakiegoś kurdupla promują. Chociaż ta promocja i tak by pewnie długo nie potrwała, ten mega ciężki akcent nigdy nie sprzeda się w głównym rosterze, musieliby do niego napisy robić.

Ktoś może krzyknąć jak tam Kevin za majkiem? Tutaj zaprezentował się dobrze, ale jak to wygląda na dłuższą metę?

Bardzo dobrze. Swoją drogą trochę zabawnie się składa bo Kev przychodził do NXT z mega opinią, a niczego wielkiego na majku nie miał okazji zaprezentować, tymczasem w swoim debiucie na Raw wypadł w tej kwestii kozacko. Ogólnie raczej nie ma się o co martwić, widać że kreatywni od początku zrozumieli o co chodzi w tym gimmicku i rozegrali cały dialog bardzo dobrze. O ile dalej będą podążać tą ścieżką to i na dłuższą metę nie będzie problemu, kto jak kto ale Owens potrafi sprzedać speech

Od 4:40 polecam :)
Budują go[Wyatta] pod wygraną MitB

Serio? Ja tam zupełnie tego nie widzę. Bray od dłuższego czasu znajduje się w mega ch***ym położeniu, starają się dla niego wymyślić jakiś sensowny program, a kończy się na jakiś randomowych historiach z Rybergiem czy jak swego czasu z Ambrosem. Wydaje się że ten gimmick który początkowo tak mu pomógł, teraz zaczyna mu zawadzać, dodatkowo całe zgromadzone momentum stracił przy okazji programu z Bezcennym czy też waleniu głową w ścianę przy programie z Takerem. Bray zdecydowanie potrzebuje kopniaka w dupę na nowy, lepszy start, ale nie jestem pewny czy walizka będzie do tego pasowała. Osobiście zafundowałbym mu ten długo wspominany face-turn, to mogłoby ożywić jego postać.

Chociaż ta promocja i tak by pewnie długo nie potrwała, ten mega ciężki akcent nigdy nie sprzeda się w głównym rosterze, musieliby do niego napisy robić.

E tam, sam Neville jakoś mocno promowany być nie musi. Prawdą jest, że początkowa promocja zawsze się odbywa i o dziwo Neville wystartował dość porządnie (podejrzewam naciski ze strony Huntera), ale oczywista już jest z góry stała pozycja tego zawodnika w rosterze. Nawet gdyby ten akcent był lepszy to nie ma szans imo żeby ex Adrian gdzieś tam podbijał do main-eventów. Sam zawodnik pewnie się z tym liczy, że jego osoba ma kręcić świetne pojedynki w midzie i tyle. W midach zawsze znajdzie się dla niego miejsce. Ile to gorszych patałachów się tam pląta - od groma.

Bray od dłuższego czasu znajduje się w mega ch***ym położeniu, starają się dla niego wymyślić jakiś sensowny program, a kończy się na jakiś randomowych historiach z Rybergiem czy jak swego czasu z Ambrosem.

Ciężko dać mu kogoś sensownego bo każdy jest zajęty, dlatego dostaje randomowych zawodników tylko po to żeby był widoczny. Osobiście dałbym mu nawet program z Ortonem.

Tego drugiego ostatnimi czasy fajnie odświeżyli, stał się ciekawszy i jest ważną osobą rosterze. O ile program przy głównym pasie jest teraz bardziej przeznaczony dla Shield i pewnie chcą pójść w tym kierunku, o tyle sam Orton - mimo, że jest najciekawszy z tego zestawienia - nie pasuje do niego na chwilę obecną według mnie.

W związku z powyższym - fajnym rozwiązaniem byłoby gdyby Wyatt z Ortonem rozpoczęli coś tworzyć.

Bray od dłuższego czasu znajduje się w mega ch***ym położeniu
Bray zdecydowanie potrzebuje kopniaka w dupę na nowy, lepszy start, ale nie jestem pewny czy walizka będzie do tego pasowała.

W mojej opinii dotyczącej walizki te dwa powyższe cytaty się łączą i tak według mnie powinien "wyglądać" zawodnik, który tę walizkę zgarnia. W tym przypadku jest drobny problem - Wyatt wcale nie stał się jakimś jobberem, wciąż jest wysoko, ale jakby stoi w miejscu.

Dla mnie posiadacz walizki powinien być tak samo zaskakujący jak sam moment wykorzystania tej walizki (w praktyce niestety ciężko znaleźć taki moment bo większość przypadków jest przewidywalna jak cholera [może prócz Ziggler'a]).

Ostatnim zawodnikiem, który dość zaskakująco stał się posiadaczem walizki był Sandow. Perfekcyjny ruch pod względem zaskoczenia. Niekoniecznie pod względem dobrego wyboru zawodnika. Świadczyło o tym oczywiście to, że Damien nie miał szans absolutnie na coś wyżej niż mid i dodatkowo świadczyła o tym bezproblemowo podjęta decyzja, że wpierdoli tę walizkę.

Wracając do Wyatt'a - myślę, że właśnie w trakcie tej jego stagnacji - walizka mogłaby mu się przydać, zwłaszcza że na horyzoncie nie ma nikogo lepszego na to miejsce.

Osobiście zafundowałbym mu ten długo wspominany face-turn, to mogłoby ożywić jego postać.

Ja również. Zwłaszcza, że sterowany przez Rotunde obecny gimmnick jest w stanie bez problemu sprzedać się również po tej dobrej stronie mocy. Jak najbardziej face'owy Bray jest dobrym posunięciem i w żaden sposób nie spierdoli jego postaci.

No chyba, że Szanowni Kreatywni zafundują mu turn z równoczesną zmianą gimmnicku w jakiegoś tańczącego grubaska w obcisłych leginsach czy coś. Wtedy turn będzie zmarnowanym niestety potencjałem.

• Reputacja:   995
  • Styl:  Ciemny

Zapowiedź Monday Night Raw:

WWE Monday Night RAW #1148 - 25.05.2015

Arena: Nassau Veterans Memorial Coliseum (Poprzednie RAW w tej arenie)

Miasto: Uniondale, w stanie Nowy Jork (Ostatnie PPV w tym miejscu)

Godziny trwania gali: Gala odbędzie się z 25 na 26 maja (z poniedziałku na wtorek); Pre-show - 1:30; Gala główna - 2:00 do 5:10. RAW obejrzycie między innymi na beat-down (kanały HD oraz 1-3). Wyniki show znajdziecie we wtorek rano na naszym portalu, powtórkę natomiast jak zwykle około 6:00 - 8:00 na fight-poland.

RAW pozostałe do Elimination Chamber: 1 (wraz z tą tygodniówką)

Na RAW zapowiadani oficjalnie są: John Cena, Seth Rollins, Roman Reigns, Rusev, Randy Orton, Dean Ambrose, Bray Wyatt i Sheamus

Punkty zapowiadane przez WWE.com:

Czy Dean Ambrose dostanie w swoje ręce Setha Rollinsa po tym, jak ten wykonał mu na RAW Pedigree a na Smackdown chciał ingerować w jego pojedynek? A może to J&J Security podwoją swoje wysiłki w ochronie Rollinsa w poniedziałek?

Czego można spodziewać się przed Elimination Chamber od Div? Czy ktoś z trójki Naomi - Nikki Bella - Paige udowodni, że zasługuje na bycie mistrzynią?

Kevin Owens pomimo tego, co działo się na NXT TakeOver: Unstoppable teraz jest skupiony na osobie Johna Ceny. John na RAW ma się wypowiedzieć na temat konfrontacji z mistrzem NXT, a także ponownie wystosuje swoje U.S. Open Challenge. Kto tym razem na nie odpowie?

Kto uzyska na sile przed wejściem do Elimination Chamber? Jak myśl o walce w „klatce szatana” wpłynie na sześciu uczestników walki o pas Interkontynentalny oraz sześciu drużynach, które zwalczą o pasy Tag Team podczas RAW, kiedy to będą mogli osłabić rywali?

Czy Dolph Ziggler i Lana są dobrym połączeniem? Czy Rusev mówił prawdę, kiedy to w wywiadzie na wyłączność dla WWE.com mówił, że nie pożegnał się z Laną na zawsze i źle go zrozumiała, gdy kazał jej opuścić ring? Rusev na pewno nie pozostawi tak tej sprawy, szczególnie że znajdzie się z Zigglerem w Elimination Chamber matchu o pas IC.

Inne informacje dotyczące RAW oraz spodziewane/zapowiedziane walki i segmenty:

Na RAW gośćmi specjalnymi będą aktorzy (Adrian Grenier, Kevin Connolly, Kevin Dillon i Jerry Ferrara) z filmu “Entourage”

Podczas gali prawdopodobnie powróci Big Show, który wystąpił na live eventach WWE w ostatni weekend (Show przegrywał z Romanem Reignsem).

Możliwe jest, że na RAW zobaczymy walkę Paige vs. Naomi. Być może dojdzie także do walki Nikki Belli z... Sashą Banks, która tydzień temu pisała na Twitterze, że rzuci wyzwanie na tym RAW, a odpowiedź na ten tweet dała właśnie Nikki.

Powinniśmy poznać walkę, która znajdzie się w kick-offie Elimination Chamber, a także pojedynek, w którym uczestniczyć będzie Roman Reigns. Być może będzie to tag team match -Randy Orton & Roman Reigns vs. Big Show & Kane.

Po RAW na WWE Network wyemitowana zostanie zapowiedź DVD o Danielu Bryanie. Zaraz po samym RAW odbędzie się jeszcze pięciominutowe RAW Fallout.

Reklamowany dark match - John Cena & Roman Reigns vs. Rusev & Seth Rollins

:arrow: Segment początkowy dupy nie urwał, aczkolwiek powoli sprawdza się teoria, którą osobiście chciałbym żeby zrealizowano.

Roman wychodzi jako taki "adwokat-przyjaciel" Ambrose'a. Oczywiście jego speech nadal dupy nie urywa, ale nie było jakoś tragicznie. Powiedział co miał powiedzieć i tyle. Lecz wciąż sprzedaje te żałosne miny - ale cóż, mimiki zmienić w tym panu się niestety nie da. Może obyłoby się bez nich?

Osobiście wolałbym żeby Roman szkolił się nadal tam i ówdzie, przeszedł przez mid-card i dopiero później osiadł na szczycie. Daniel Bryan przeszedł podobną drogę i z Reigsem mogłoby być podobnie. Ale za późno już na to wszystko chyba. Za dużo się wydarzyło, za bardzo go chcą na szczycie kreatywni i w ogóle. Wolałbym pełny bagaż od pasów mid do szczytu, ale nie mówię nie zdobyciu kontraktu i powiedzmy przejścia na złą stronę - zwłaszcza, że na RAW wygrał aż trzy walki, które miałyby go uchronić od wykluczenia z pojedynku. Myślę, że to dość ważne, bo inaczej daliby mu jakieś jedno porządne starcie ze stypulacją o której wspomniałem wcześniej.

Wracając do zdobycia przez niego kontraktu - Lepiej sprzedawałby to wszystko jako heel. Do tego dochodzą te wciąż gówniane przemowy na co wiele osób reaguje negatywnie, a to wpisuje się bardziej jednak na złą stronę mocy.

:arrow: Ryback zdobył pas i pierwszego kogo mu dają to Big Show, naprawdę k***a mać? Faceta, którego promocja nie obowiązuje od xlat, w dodatku został z niej wypłukany doszczętnie przed momentem przez Romana. Gratuluję generalnie.

:arrow: "Last night, I beat SuperCena!" - genialny speech Owens'a. Bardzo podoba mi się jak gra, jak sprzedaje emocje i ogólnie swój gimmnick. Fajnie, że nie zrobili z niego kogoś innego tylko pozwolili zachować mu swój charakter ze sceny niezależnej (pewnie i tak Steen tak łatwo by tego nie oddał). Podoba mi się jeszcze to na jakiej wyjebce - to już niekoniecznie w tym przemówieniu - mówi o tym, że robi to co musi bo to jego robota i za to ma pieniądze. Świetnie sprzedaje tą taką oczywistość płynącą z rozwalaniem każdego pupilka publiki - Czy to Zayn, czy Cena.

Cena też klasa. Jak zwykle po przegranej musi wyjść, pierdolnąć coś ciekawego żeby dzieciaki w niego przypadkiem nie zwątpili. Żeby mimo przegranej nie poddawali się. Pełen emocji speech, który dzieci kupią bez żadnego problemu - i o to w tym chodzi.

Dla każdego innego to speech po zwykłej przegranej jak - "...like a man", "...like a real man" i takie tam. :8

Szkoda, że Money in the Bank już za dwa tygodnie, bo gdyby się rozkręcili to naprawdę mogliby dać coś mega zajebistego. Niesamowity potencjał w tym dwóch panach drzemie i dałoby się program roku skręcić z tego.

RAW obejrzałem po łebkach jeśli chodzi o walki i całe segmenty.

Pierwszy segment bardzo mi się podobał, Roman wypadł ok, ale najlepiej zdecydowanie Seth. Tak czy siak od Authority się nie odłączy, a może trochę szkoda, bo ostatnio jest bardziej cipo-heelem niż Christian w czasach swojej 'świetności'

Paradoksalnie pierwsza walka Romana była tą, w której musiał się najbardziej natrudzić by wygrać. Samą walkę przewinąłem, wynik oczywisty.

Tak zbotchowanego KO Puncha to chyba nie widziałem jeszcze nigdy. Show i tak nie ma szans 'połknąć' Rybacka, ale sama ta walka będzie zapewne słabiutka i nie wiem po co dana.

Świetny speech Owensa i Ceny. Szkoda, że kolejna ich walka nie jest w jakiejś stypulacji

Reszty raczej nie oceniam, jak i całego RAW, które w większości przewinąłem.

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   0

• Nie wiem czy tylko ja teraz skupiam całą uwagę na RAW/SD!/PPV na Owensie i Rollinsie oraz ich walkach? To jest zdecydowanie najbardziej interesujące obecnie, w sumie to nigdy tak nie miałem, a teraz podjarkę straszną mam jedynie ich feudami.

• No ale jakby miało być inaczej jak Owens kradnie sobie show wtedy kiedy chce. Najpierw nic nie robi sobie z finishera Zigglera, wygrywa zresztą po powerbombie. Schodząc z ringu to "You can't see me" do dziewczynki w koszulce Ceny było przeeeeepiękne! No i dla niektórych wisienka, dla mnie raczej nie, czyli bump na MGK. Chyba każdy wie, że ten upadł na materac, biłbym pokłony przed monitorem, gdyby było inaczej. :P Tak czy siak MGK o mało się nie przewrócił od kopniaka w brzuch, trochę słabo to wyglądało. :D

• Co do MGK to świetny występ, lepszy niż Dogg czy Khalifa. Tak formalnie to była premiera jego singla. Dobry pokaz.

• WWE chyba nie jest do końca pewne PTP. Ale to oznaka że myślą. Nie dają rewanżu już teraz, bo i po co? Poczekają spokojnie na Battleground, zobaczą jak się chłopaki spisują. Jak będzie źle to pasy najpewniej wrócą w ręce New Day. Wczoraj w ich meczu błyszczał najbardziej Neville, w sumie śmieszne to było jak szli razem do ringu i na przedzie Neville z taką arogancką miną cwaniaka. :D

• Dobra gadka Ambrose'a do Kane'a. Pytanie czy one cokolwiek dają? Było już tak kilka razy w ostatnich tygodniach i na razie Kane nieugięty. Sądzę jednak, że już niedługo może się odłączyć od Authority, Dean świetnie mu powiedział kilka ciepłych słów.

• No i Lesnar. Tylko mi sam jego entrance i ten złośliwy uśmiech Heymana sprawiają banana na twarzy? Miód! Zachowanie Setha po wejściu "Bestii" do ringu jeszcze lepsze. Ciekawe co przyszykują na Battleground, nie chce mi się wierzyć w czyste zwycięstwo Brocka.

• RAW całkiem niezłe, to muszę powiedzieć, jedno z lepszych ostatnio. Pierwsze czerwona tygodniówka po MitB, a kreatywni zdążyli dość dobrze zacząć feudy, to mi się podoba! Mają jeszcze pięć tygodni, muszą ten czas dobrze wykorzystać, nie ma innej szansy!

Nawet smaczne to RAW było :)

Z tych ważniejszych rzeczy to wtrącenie do dyskusji o Kejnie - wygrał z Ambrosem, można powiedzieć niemalże czysto, i chyba doczekamy się chcąc nie chcąc (a nie mam nic przeciwko, lubię Glena) jakiegoś ciekawszego programu dla Kane'a. Ciekawe co teraz z Deanem, będzie odsunięty na boczny tor, czy może WWE jednak coś dla niego przygotowało?

Ascencion ma spory potencjał. Może to nie jest Tag Team idealny, ale naprawdę dobry. Young i Titus to przeciętniacy, powinno się jednak ograniczyć im push i dać te pasy Konnorowi i Victorowi.

Reigns z Sheamusem zremisowali, walka przeciętna ale nie słaba. Uważam, że Romek ma sporo większy potencjał od Sheamusa (ino Stefek ten Clothesline kozacki), ale teraz rudzielca wtapiać nie będą chcieli (a szkoda, bo beztalencie, Reigns>>Sheamus), więc dali remis.

BTW cały Wyattowski segment chyba jeden z lepszych w jego karierze, miód

Neville zalicza kolejne zwycięstwo, tym razem nad Kofim, niezła, szybka technicznie walka.

Ale bookowanie Barreta to istna katastrofa. Do momentu kontuzji był naprawdę niezły, potem zaczęły się schody, a to co robią z nim po daniu mu korony woła o pomstę do nieba. Gość ma spory potencjał, tylko niewykorzystany niestety. Bo z Zacka chyba wycisnęli wszystko 4 lata temu, gdy woził się z Ceną i całował Torreskę (zazdro, BRO)

Ryback utuczył Henrego, w sumie nie wiadomo po co Mareczek jest w rosterze, tylko BŁAGAM, nie stawiajcie go obok Showa, bo to mi na kilometry kwadratowe śmierdzi programem i walką, a nie chce tych katorg przeżywać drugi raz. Gdy tylko wychodzili na ring, ja też wychodziłem...z pokoju... #BORING

#END_THIS_MATCH

Rajbek, fajnego Splasha walnąłeś

Ziggler chyba raczej na pewno odejdzie, zaraz zacznie przegrywać z jobberami, najpierw walka z Dallasem, teraz z Rosem, i WWE tylko czeka, aż Rusev się wyleczy, wtedy będą mogli zrobić 3 ich walki na PPV pod rząd z bilansem 2:1 dla Ruska, dźwigną jego pozycję do góry, a z Dolphem sie pożegnamy...niestety

Rollins PROSZĘ, przestań wykonywać Pedigree, tak krzywych Pedigree nie widziałem jeszcze nigdy. Niech wrócą mu tego CurbStompa, albo dadzą jakikolwiek inny finisher, serio Cobra byłaby lepsza niż krzywy Pedigree (bez urazy Hutner, Ty to robisz lepiej). W końcu poskromili Bestię, dając naprawdę fajny segment

Niezłe RAW, można oglądać :)

• Reputacja:   2

Mi się Ruseva serio robiło żal. Dobrze, że jednak jest ktoś, kto go pocieszy (Summer Rae) :)

75137960457081728a67d7.jpg

wygrał z Ambrosem, można powiedzieć niemalże czysto, i chyba doczekamy się chcąc nie chcąc (a nie mam nic przeciwko, lubię Glena) jakiegoś ciekawszego programu dla Kane'a.

Wat? Przecież ta "wygrana" to tylko żeby pokazać ile jest w stanie zrobić Rollins żeby odzyskać swoich funfli przed walką z Lesnarem. Żadnych programów, a już szczególnie ciekawych w planach dla Jacobsa nie ma. Większe szanse na wartościowy program ma Adam Rose niż Czerwona Maszyna która jest w tv tylko dlatego że jest częścią Authority. Gdyby nie ta pozycja, dzisiaj robiłby za mięso armatnie dla Ryberga niczym Seksualna Czekolada.

Swoją drogą wciąż czekam na rozpad Szefostwa - kolejny miesiąc skupiony wokół stajni zrzeszającej 2(!) aktywnych zawodników to przesada. Kończ waść, wstydu oszczędź.

BTW cały Wyattowski segment chyba jeden z lepszych w jego karierze, miód

Nuuuuuuuuuuuuuuuda. Zero podjarki tym programem jak i kolejnym promem Wyatta z cyklu "napierdalam 3 tydzień z rzędu to samo do ściany". Naoglądałem się tego podczas jego "story" z Takerem. To już nawet nie odgrzewany kotlet, tylko tydzień w tydzień serwują nam to samo bez nawet próby udawania że to coś nowego. Szkoda Braya, w zeszłym roku był jedną z najjaśniejszych gwiazd federacji, a w tym blednie równie szybko jak jego booking.

Lana zmienia trochę make-up, na koniec z koka robi się kuc, już niedługo nowy image w całości

SrNoAQ4.jpg

Szkoda tylko Zigglera który robi tutaj za tło do przemiany Rosyjskiej Blondyny w Amerykańską Blondynę. + mam nadzieję że to z Summer Rae to po prostu jakiś kreatywny który przyćpał trochę przy pisaniu, a nie prawdziwy pomysł na powrót Rosjanina z nową blondyną u boku i programem ze starą blondyną z nowym facetem. Takim programom mówimy nie.

Nie rozumiem ostatniego segmentu - więc nagle Lesnar który rozpierdala każdego jak leci przegrywa z bandą jobberów? :lol Ja rozumiem że przewaga liczebna, atak na nogę, etc., ale bądźmy poważni. Z jednej strony Lesnar, a z drugiej Ulubiony Jobber Diabła, Jobber&Jobber Security i Rollins. Już naprawdę kupiłbym Setha dostającego +10 do szybkości i potrafiącego wyślizgnąć się z każdego chwytu pretendenta(via chociażby wylądowanie na nogach po suplexie) i starającego się coś ugrać swoją zwinnością.

Słabe Raw, nawet Owens/Cena mnie nie porwało.

• 2 tygodnie później...

Jeju, ależ okrutnie słabe to RAW było. Wszystko praktycznie przewinąłem. Szkoda, bo publika w Chicago całkiem niezła. To znaczy robili hałas, ale chantami to niestety się nie popisali. Toporne już "suplex city", "boooo", "yeeee" - szkoda.

:arrow: Pierwszy segment na plus. Fajny występ Paul'a, który generalnie zawsze daje dobry segment. Ja osobiście nie grupuje jego segmentów na lepsze i gorsze, bo jestem zachwycony tym facetem i naprawdę świetnie mi się go słucha. Nie mogłem momentami ze śmiechu wytrzymać jak Heyman tam sobie gadał, a kamera zbliżała na tę popuchniętą facjatę Lesnara. Facjatę bez wyrazu.

Irytowało mnie natomiast zdecydowanie to przypominanie o rozbiciu Takera i Ceny. Ja rozumiem, że kreatywni wciąż chcą żeby pamiętali choć trochę o grabarzu (zwłaszcza, że przez tych kilka Manii był w cieniu swoich rywali - Punk, Lesnar, Wyatt), ale bez przesady.

:arrow: Chyba rozumiem dlaczego zaczęli odpalać te fotki Kane'a. Chcieli rozbawić publikę przed kolejnym już absurdalnym lub nudnym segmentem/walką. Mimo to, ja wciąż byłem znudzony. Te fotki Czerwonego wcale nie były zabawne. Poczucie humoru kreatywnych idzie w parze z absurdalnym bukingiem...szopkę z Mizami chyba powinienem zakończyć omawiać w tym miejscu?

:arrow: Szkoda mi Wyatt'a. Prezentuje się w tym "programie" zdecydowanie lepiej niż Samoa, a pewnie i tak mu jobbnie na następnym ppv. Czy tylko mi ten program się tam bardzo nie podoba? Mamy interwencje w każdym pojedynku, gdzie Bray mówi coś na tym titantronie, a Reings z wkurwioną minką idzie w jego stronę i już w ringu "przeładowuje" do superman strzału żeby później nie zapomnieć. Nuuuda jak jasna cholera.

:arrow: Segment z Ruskiem też woła o pomstę do nieba. Ja pierdole, Summer Rae przy jego boku? k***a, nawet nie wiem co mam napisać. Z drugiej strony u Lany wcale nie jest lepiej - wygląda już prawie tak samo jak Dolph. Albo to Dolph wygląda tak samo jak Lana? Szkoda, że wszystko się skończyło na Jaśku, bo jednak duet Lana/Rusev kupiłem w znacznie większym stopniu.

:arrow: Na plus zdecydowanie walka wieczoru. Dobra, emocjonująca walka. Co prawda zdawałem sobie sprawę, że Cesaro tego wygrać nie może, ale momentami prowadzili to tak, że przez chwilę mógł paść tak absurdalny rezultat (oczywiście tylko i wyłącznie ze względu na obecne story między Owensem a Ceną uznałbym wyniki za absurdalny).

John ponownie udowodnił, że z odpowiednim rywalem da się stworzyć dobre widowisko.

Zgadzam się z kolegą wyżej, nic wielkiego na tym RAW nie oglądaliśmy.

Dobry ale nie rewelacyjny segment Heymana i Lesnara, następnie katastrofalna walka Showa z Rybackiem, i turbo irytujący wypalony The Miz. Najlepszym momentem tej walki był chyba Shell Shocked plus ChokeSlam dla Miza.

Sheamus vs Roman totalny zamulacz. Tak nie trawię Sheamusa, że nie dałbym mu nawet wygrać przez DQ, a oni tutaj robią takie coś. Powrót Ortona na plus, ostatnio był w naprawę niezłej formie.

Segmenty Rusev- Ziggler są na tak ohydnym poziomie, że przewijam każdy. A nigdy tego nie robiłem.

Dallas z Ambrosem i Barret z Truthem to kolejne zapyhacze, które mogli sobie jednak darować.

Kapitalny segment Lesnara, ze zniszczeniem Cadillaca. Trochę szkoda fana, który dostał drzwiami, ale nie spodziewałem się nic lepszego od tego co dostałem :)

Lucha vs New Day niezła walka, ale bez większych emocji

No i walka wieczoru była tutaj kapitalnym pokazem wrestlingu. Świetny pokaz umiejętności Ceny i Cesaro. Może jednak na ostatnią chwilę dadzą Triple Match? Byłbym za, Cesaro i tak uczestniczy w tym feudzie.

• Reputacja:   0

Jeju, ależ okrutnie słabe to RAW było. Wszystko praktycznie przewinąłem. Szkoda, bo publika w Chicago całkiem niezła. To znaczy robili hałas, ale chantami to niestety się nie popisali. Toporne już "suplex city", "boooo", "yeeee" - szkoda.

Właśnie nie. Spodziewałem się, że skoro to Chicago, to jaka gala by nie była, to i tak będzie się to zajebiście oglądać. Było oczywiście inaczej, ani chanty im nie wychodziły(i było tylko klasyczne, może prócz "Cleveland sux", które i tak wyszło im tak sobie), ani nawet głośni nie byli. Przecież "John Cena Sux" słabo słychać było, nawet sam Cena chyba spodziewał się więcej.

Trochę szkoda fana, który dostał drzwiami, ale nie spodziewałem się nic lepszego od tego co dostałem :)

Czy ja wiem? :8 Myślę, że ten fan przynajmniej będzie miał ciekawe wspomnienia, nie wyglądało to jakoś drastycznie:

https://twitter.com/WrestleOne/status/6 ... 6440386560

Od siebie dodam tylko trochę więcej na temat Amborse'a - pamiętacie może jego ostatnią wygraną, nie licząc tej oczywiście, tutaj na RAW? Podpowiem - też było to zwycięstwo na RAW. 15. czerwca... Przeciwko Sheamusowi... Po interwencji Ortona... Piszę, bo po prostu wierzyć mi się nie chce. Przecież on spadł do mid-cardu albo jeszcze niżej. Tak naprawdę nie ma z kim poważnym teraz feudować. Prawda jest taka, że jego największy push w tym roku już za nim. I to był gówniany push, zrobiony tylko pod jeden feud. Teraz dostaje walki z Bo Dallasem, bo musi się na gali pojawiać - dostaje zbyt dobrą reakcję. Ale co z tego?.. Za mało. Nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem Deana, ale to co robią z jego postacią to jakaś przesada. Skacze między jobbingien, mid-cardem a main eventem jak jakaś małpa.

Nie wiem kto ostatnio te Rawy rozpisuje, ale są masakrycznie usypiające. Wszystko to strasznie toporne, pisane na siłę, ciężko o jakieś pozytywne, porywające akcenty. Chyba jedyny hajlajt to Lesnar rozwalający samochód, swoją drogą trochę bałem się że pojedzie Goldbergiem i zacznie wybijać szyby rękoma, ale opanował się i skończyło się na rzuceniu drzwi w publikę. Musiał za to ostro oberwać na backu, bo niby nic się nie stało, ale k***a dużo nie brakowało by tam kogoś poważnie uszkodzić co skończyłoby się wielomilionowym procesem i poważnym uszczerbkiem na wizerunku. Bezpieczniej byłoby wrzucić któregoś z jobberów przez szybę do auta chyba :lol

Za mało. Nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem Deana, ale to co robią z jego postacią to jakaś przesada.

Przecież od początku było wiadomo że jakikolwiek push dla Ambrożego to sprawa tymczasowa i wynikająca z braku pomysłów na jakieś porządne programy dla mistrza. Po co siedzieć i pisać coś od początku, skoro można odgrzać kotleta który sprzedał się nieźle rok temu? Taka polityka :)

ps. w sumie jest jedna rzecz na którą zawsze czekam na raw od paru tygodni, a mianowicie divy. Mam wielką nadzieję że dwa wolne miejsca przy Paige w walce z Bellaskami i Fox przypadną dziewczynom z NXT, a mianowicie Flairównie i Sashy. Niestety ostatnio wyczytałem że planuje się zamiast nich wstawić tam Naomi i Tamine czy inne randomowe dziewuszki z głównego rosteru. Bajeczny pomysł. 1Z45WVK.png