Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW - ogólna dyskusja, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   9
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  BGZ

Nie ma miejsca na realizm gdy główny bohater to superheros

Zgadza się. Największy problem Vincelandu to to pieprzone wewnętrzne niezdecydowanie czego my właściwie chcemy. Brnąć w realizm i udawać, że walczymy na serio, czy wrócić do Cartoon-PG-Cenation, gdzie poziom realizmu jest niczym w bajce o Kojocie i Strusiu Pędziwiatrze, gdzie Kojot maluje na ścianie tunel, Strusiowi udaje się przez niego przejść,a Kojot rozbija sobie łeb.

Ja oczywiście zdaję sobie świetnie sprawę, że mogę urządzać na bgz całodobowy ból dupy o to, że w myśl logiki WWE, Janek wygrywa wyścig Formuły 1 fiatem 126p, a cała moja awantura i tak nie zmieni świata. Cena generuje kolosalne zyski i wie o tym cały management WWE. Cena żyje pracą i jest niewątpliwe złotym chłopcem dla WWE. . .

... co z kolei nie oznacza, że nie mam prawa podważyć absurdalnych działań WWE wycelowanych w traget <13.

Jeszcze raz to piszę. Wzmocnić podział na 2 brandy, zostawić RAW jako dodatkowe zajęcia dla przedszkola, a ze SD! uczynić, (nie marzę o Atti) po prostu coś mocniejszego, gdzie postaci są mniej cartoonowe ,a produkt wycelowany w odrobinę starszą i bardziej smart widownię.

a teraz skoro nie ma na nich planów to trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

..i kto będzie jobbował młodym wilkom?

- No oczywiście poza Cesaro :8

915802072594e34bce782c.jpg

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

113

• Bryx

111

• DonCarlos

106

• Brem

62

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Jeszcze raz to piszę. Wzmocnić podział na 2 brandy, zostawić RAW jako dodatkowe zajęcia dla przedszkola, a ze SD! uczynić, (nie marzę o Atti) po prostu coś mocniejszego, gdzie postaci są mniej cartoonowe ,a produkt wycelowany w odrobinę starszą i bardziej smart widownię.

Podział na dwa brandy to podstawowa sprawa, której powinni się trzymać już od dawna. W chwili obecnej to SD jest po prostu w 80% RAW'em - co każdy może potwierdzić. Pozostałe 20% to nic nieznaczące walki.

Podejrzewam, że gdyby zostawić na RAW samego Jaśka i dać mu tam do segmentu czasem dyrekcję żeby nie czuł się smutny to brand spełniałby oczekiwania. Bo co prócz tego na tę chwilę jest warte uwagi? Nic. Dostajemy walki lasek z total divas i rapującego murzyna, którego rozjeżdża mistrz Stanów Zjednoczonych w 20 sekund. Kompletny chaos.

Zerknijmy do karty Royal Rumble. Mamy walkę tagową pań, którą zabookowali cholera wie na jakiej podstawie (swoją drogą Paige w total divas - ja pierdole). Kolejna walka - tym razem o mistrzostwa tagowe, któryś raz z rzędu te same składy. Też nie mam pojęcia jak to tam u nich wygląda.

Wiadome, że tagi są koszmarne, ale mimo wszystko wypadałoby im dać te 10 minut więcej na rozwój programu żeby każdy miał wgląd, a nie później oglądając galę - "co to jest Jey Uso? Ty, a on tam nie kręci przypadkiem z tą czarnulką z total divas?"

Ważniejsze programy na RAW, mniej ważne - te z dołu karty - na SmackDown.

..i kto będzie jobbował młodym wilkom?

Zawsze można puścić strzałkę do New Age Outlaws, The Goodfather'a (był nawet na rumble chyba rok temu) czy Khaliego - zapasy są. :t_up:

Ale trzeba przyznać, że Show i Kane to całkiem przyzwoici i wiarygodni jobberzy są. :)

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Nie wiem, mam napisać, że kolejne RAW za nami? W sumie nie jest to takie najgorsze, bo WWE chociaż w najmniejszym stopniu troszkę poprawiło swoją sytuację.

Dobrze jest ujrzeć Reignsa, który już na spokojnie mówi, że fani mogą robić co chcą. Wygląda więc na to, że nie szykuje nam się jednak turn, może to i dobrze? No i na końcu to spotkanie z Lesnarem... Brock go nie szanuje, więc pewnie przegra. :lol Czyli zaczynamy standardowo feud na WMkę.

Ambrose znowu niszczy system, mam nadzieję, że wreszcie zaczną go hard pushować, będę to pisał w każdym poście, ale do cholery, ile można marnować taki talent?! Mam nadzieję, że Vince nie pozwoli z niego zrobić tylko kogoś, kto będzie występował w krótkich segmentach jako komik.

No i mamy zapowiedź na "walkę słowną" między Triple H a Stingiem. Tak więc już na pewno można się spodziewać takiej walki na Wrestlemanii. Ciekawi mnie tylko na czym ta "bitwa na słowa" ma wyglądać.

Nie sposób ocenić RAW, bo tak naprawdę odbyło się tylko "na papierze". Może to i jakaś szansa dla kreatywnych, którzy mają trzy pełne dni, by wszystko dobrze przemyśleć. Powinni trochę odkręcić ostatnie wydarzenia. No i zawsze to jakaś promocja niebieskiej tygodniówki, która powinna dostać mocnego kopa w przód, skoro szykuje nam się Casket Match, będzie co oglądać. :)

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ciężko powiedzieć cokolwiek o tym "raw" - jedyne co rzuciło mi się w oczy to jak zawsze genialny Rollins i jego akcja z krzesłem Lesnara. Nie mogę się typa nachwalić, chyba ostatnio tak mocno markowałem Ariesowi parę lat temu w TNA. Nie mogę się doczekać aż Seth wreszcie zgarnie pas. Poza tym sporo zapychaczy, fajna historyjka Heymana o rodzinie Romana, ale nie kapuję reszty tego "segmentu" - Lesnar wyciąga grabę, Panowie ściskają sobie ręce, a potem pada tekst "nie szanuje Cię" wat? Nie widzę zbyt dużo chemii między tą dwójką, zabrakło mi jakiejś rozpierduchy. Wiadomo że warunki studyjne i w ogóle, ale jakiś mały brawl mogli skombinować.

Moment "gali"

https://www.youtube.com/watch?v=P_fz4AKAquQ

nsvIe7n.png

• Reputacja:   2

Najlepsze jest to, że pokazali praktycznie całe starcie o pas WWE i Royal Rumble match za darmo. Pozdrowienia dla tych co wykupili PPV w niedzielę i WWE Network Fuck Logic! Poza tym nie było szczególnie nic ciekawego, średnia ocena 7/10 8)

Segment otwierający RAW dobry. Ze względu na dyrekcję, jak zwykle z resztą.

Wystąpienie Roman'a po raz kolejny fatalne. Wraz z późniejszym dojściem do segmentu Bryan'a i Rollins'a, miałem wrażenie, że to jest jakaś lekcja dobrego mówienia na mikrofonie dla Romk'a.

Jeżeli nie chcą już dawać mu tego mikrofonu na 20-minutowe przemowy to niech przynajmniej coś do cholery zrobi! Gość stał, słuchał jak inni mówią i widać było gołym okiem, że coś chce z siebie "uwolnić". Widać było, że "dość gadania, pora na wpierdol". Jeżeli mam się do niego choć trochę przekonać powinni sprawić żeby nie był tak cholernie bierny w tych występach.

Dodatkowo te ciągłe utrzymywanie kontaktu wzrokowego z Hunter'em podczas gdy Steph mówiła. Masakra.

Sytuacja z dodaniem Bryan'a do stawki, fajny i logiczny pomysł.

Romek - jako ten niepewny gość, któremu w zwycięstwie pomógł kuzyn musi zostać jeszcze raz sprawdzony. Jego wygrana - abstrah***jąc już od braku gotowości na Lesnar'a - była po prostu nieczysta. Na rumble nie wygrał sam.

Daniel Bryan - gość, który oddał swój pas w imię lepszego dobra dla samego siebie nadal ma szansę na odzyskanie go. Dobrze, że nie wrzucili ich do 3-way match'u na Manię od razu tylko teraz tak naprawdę okaże się kto jest "lepszy" (ale i tak pewnie będzie 3-way).

Martwi mnie tylko pozycja Romcia jako przyszłej gwiazdy. Patrząc na to obiektywnie - zestawienie Bryan/Reings - będzie kompletnym kontrastem wśród publiki. Nie wiem czy to dobrze wróży przyszłej gwieździe. Śmiem stwierdzić, że reakcje mogą być podobne jak z walki Punk/Cena z MiTB '11.

Swoją drogą to oni popierdolili shot na pas Orton'a czy jak? :D Może rzeczywiście nie zapomnieli i szykują nam jakiś 4-way czy cokolwiek.

I już tak kompletnie na marginesie - kreatiwy chyba naprawdę mają w dupie tę jego promocję. Im to chyba naprawdę wystarczy. Po mega słabym imo wystąpieniu na dzisiejszym RAW gdzie generalnie Romek był cieniem - kreatywni postanawiają dopierdolić do kotła wysyłając na niego po raz 243 Big Show'a. Typa, którego Romcio zmiótł na 243 różne sposoby tylko z tą różnicą, że tym razem przegrał. Wow.

Genialne programy są robione w tym rosterze na pasy tag team w ogóle. Uwaga spoiler w tym momencie - oto prognoza programu o pasy mistrzowskie tag:

1) RAW - Cesaro vs. jeden z braci Uso

2) Main Event - wolne

3) SmackDown - Kidd vs. jeden z braci Uso

4) RAW - Cesaro vs. drugi z braci Uso

5) Main Event - wolne

6) SmackDown - Kidd vs. drugi z braci Uso

...po tych zabiegach mamy emocjonującą walkę o pasy tag. 8)

ps Rxed4T5.gif

A mógł wyjść naprawdę zajebiście. :(

Segment otwierający RAW dobry. Ze względu na dyrekcję, jak zwykle z resztą.

Wystąpienie Roman'a po raz kolejny fatalne. Wraz z późniejszym dojściem do segmentu Bryan'a i Rollins'a, miałem wrażenie, że to jest jakaś lekcja dobrego mówienia na mikrofonie dla Romk'a.

Przeformułowałbym to...

Segment otwierający RAW kiepski. Ze względu właśnie na dyrekcję. Roman nie wypadł fatalnie ze swojej winy. Imo kolejny genialny 'buker' wypadł na genialny pomysł, gdzie wszyscy mają coś do powiedzenia, głównie Hunter - Roman zaś milczy i wychodzi w tym segmencie na totalną pizdę. Przecież on tam powinien być na pierwszym planie. Zabłysnąć i pokazać, że ma jaja. Zamiast tego Hunter ucina mu cohones przy samej dupie, wchodzi Bryan, podnosi te ucięte jaja z ziemi i robi nimi żonglerki, a na koniec dochodzi Rollins przydeptuje to - co z tych jaj zostało.

Kreatiwy :applause:

Z tego segmentu dobrze wyszedł każdy poza Romanem. Jakby tego było mało - Roman podejmuje Big Showa - ponieważ powody. :thinking:

Segment mi się nie podobał. Bryan wyszedł na kozaka, Rollins na Kozaka, Triple poza skalą. Nawet Steph mocno. Roman, oczywiście Wagina trzepocząca na wietrze.

PS> Tego spear'a na koniec bym się nie czepiał. To nie był aż tak duży botch.

PS> Tego spear'a na koniec bym się nie czepiał. To nie był aż tak duży botch.

Wcale się nie czepiam. Po prostu uważam, że gdyby zamiast Show'a podstawili mu tam Noble'a czy tego drugiego to spear wyszedłby perfecto. :)

gdyby zamiast Show'a podstawili mu tam Noble'a

...to by go Roman przelobował ...

Cesaro wygrał czysto od niepamiętnych czasów GkHkVKq.gif?1

85470364654a3ea1bb931f.jpg

Cesaro wygrał czysto od niepamiętnych czasów Obrazek

Się dziwisz jakby to była jakaś nowość w pushowaniu zawodników pod walkę o jakikolwiek pas. :8

Ostatnio wygrał Tyson to teraz musiał wygrać Cesaro - proste. Ciekawi mnie tylko czy mają zamiar dać im te pasy czy olać podobnie jak Wyatt'ów. W sumie sytuacja jest bardzo podobna. Pushowani Harper z Rowanem (imo mocarny tag byłby z nich), stworzyli dwie kapitalne walki z Usos'ami, zapowiadali się zajebiście żeby finalnie tych pasów nie zgarnąć. :8

Z Tyson'ami będzie pewnie tak samo. :D

Słabe RAW IMO. Hunter niczego ciekawego i szokującego nie powiedział, Roman zbyt wiele do powiedzenia nie miał, Danielson jest nudny, a Rollins dostał za mało czasu. Tyle dobrze, że próbują jakoś podtrzymać ludzi w niepewności (takie chyba jest główne założenie wyrzucenia Elimination Chamber, na którym z reguły wszystko było klarowne), ale nie wyobrażam sobie reakcji publiki na widok Romana pokonującego Bryana. Może im się odwidziało i zrobią z niego heela? :)

Dzisiejszym zwycięzcą oczywiście Ambrose i jego "now you're eliminated", no ale cała ta sytuacja stanowiła 1/1000 tygodniówki, więc raczej nie ma się z czego cieszyć. Tyle dobrze, że jednak wciąż jest facem i zmierza w kierunku Intercontinental Championship. Lubię Barretta, ale odkąd jest mistrzem to przerżnął chyba wszystko co miał do przerżnięcia.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Jego wygrana - abstrah***jąc już od braku gotowości na Lesnar'a - była po prostu nieczysta. Na rumble nie wygrał sam.

Akurat to jest imo taka pokręcona logika heela. Bo przecież to nie było tak że Rock mu tam pomógł wyJ***ć gigantów, czy Ruseva. Dwayne zajął się zawodnikami już wyeliminowanymi, którzy nieczysto wrócili do walki by sponiewierać wciąż walczącego Reignsa.

kreatywni postanawiają dopierdolić do kotła wysyłając na niego po raz 243 Big Show'a. Typa, którego Romcio zmiótł na 243 różne sposoby tylko z tą różnicą, że tym razem przegrał. Wow.

Odpowiem na to transparentem który wpał mi w oko podczas tego raw. Polecam.

xc86xk.jpg

Jakby ktoś nie widział - Paige jest tak samo blada jak booking WWE :lol

8JsHkoh.png

Więcej do powiedzenia chyba nie mam - bo w sumie nic więcej się nie działo. Fajny motyw z Ambrosem który eliminuje McGiligiliego z RR :lol

Nie mogę wstawić reszty opinii więc w skrócie - Romek nie wypadł źle. Powiedział co wiedział, wypadło to w miarę przekonująco, ale jego reakcje pozostawiają wiele do życzenia. Zamiast wyjść na twardziela któremu nie robi z kim i o co będzie walczył, wychodzi na dzieciaka który się maże bo zabrali mu lizaka.

Akurat to jest imo taka pokręcona logika heela. Bo przecież to nie było tak że Rock mu tam pomógł wyJ***ć gigantów, czy Ruseva. Dwayne zajął się zawodnikami już wyeliminowanymi, którzy nieczysto wrócili do walki by sponiewierać wciąż walczącego Reignsa.

Niby tak, ale zauważ, że mimo wszystko gdyby Rock mu tam nie pomógł to Roman mógłby zostać wywalony albo przez nich albo przez Rusev'a. Wiadome, że skoro rozpisali jego wygraną to nawet bez Rock'a chłopak musiałby w jakikolwiek sposób sobie poradzić, ale akurat w jego przypadku, czysta wygrana była musem. Kreatywni sami sobie są winni teraz. Rozpisali go strasznie w rumble + interwencja Rock'a, rozpisują go fatalnie w segmentach co pokazuje, że nie ma tam na back'u inteligentnych ludzi d.s kreowania.

2h4yl36.png

RAW 02.02.2015 autor:Scott Carlson

url : http://whatculture.com/wwe/6-ups-and-do ... -feb-2.php

6) :t_down: Propagowanie trendu, gdzie WWE nienawidzi swoich fanów

Ten punkt odnosi się przede wszystkim do segmentu otwierającego RAW, gdzie Triple H wedle niektórych, m.in. autora artykułu, wyraźnie "skierował łopatę" w kierunku fanów. Żarty dot. NFL skierowane w sposób oczywisty do osób, które wycofały subskrypcję wwe_network były wedle autora - kapiącą z monitora pogardą. Oczywiście autor dostrzega, że takie zachowanie można tłumaczyć heelowym charakterem Hunter'a. Mamy jednak tę pseudo "Reality" erę. Czy fani wezmą to do siebie, czy potraktują jako oznaka charakteru? Autor sugeruje, że jednak opcja pierwsza.

5) :t_down: Coś się dzieje u braci Rhodes

Jakie mają być zamiary? Goldust kończy karierę ringową i wraca do fuchy road-agenta. Cody zostanie w rosterze. WWE powolnie buduje jakiś zalążek feudu między nimi. Dlaczego więc autor daje łapkę w dół ? Stawia bowiem tezę, iż po odejściu Goldusta, Cody zajmie pozycję "freaka" w rosterze, zamiast stać się poważnym graczem.

4) :t_down: Axel "tym razem" wyeliminowany

Jeden z najlepszych ostatnio nie-triplowych segmentów na RAW, autor określił jako minus tego RAW. Heh, jak już pisałem te artykuły są mocno subiektywne. Z jednym się jednak z autorem zgodzę. To co stało się na RR to idealne podwaliny pod low-cardowy feud. Axel vs. osoba, która skradła mu spot. WWE jednak leje na feudy inne niż main-eventowe, ewentualnie co-main eventowe. Więc lepiej segment przekształcić w komediowy, niż w podbudowę feudu w low cardzie.

3) :t_down: Nowy przyjaciel Janka C.

Jak widzieliśmy na RAW, mieliśmy podziękowania on Rowana, dla Johna i ogólnie same słodkości. Autor fajnie zaznaczył, że jeśli Rowan nie wie, jak kończą koledzy John'a - niech zapyta Zacka Ryder'a. Generalnie autor zaznacza, że Rowan z perspektywy WWE jest najmniej znaczącym zawodnikiem ze stajni Wyatt'a. Umoczył on swój feud z Big Show'em, potem stracił pracę, odzyskał dzięki Cenie i teraz znów moczy...W sumie nie sposób się nie zgodzić. Eric jest fajnym power-zawodnikiem. Zmienić lekko gimmick z pojebanego na groźny i do mid-cardu. Chociaż ktoś za Khaliego musi biegać w różowych gaciach...a jak wiemy w tej roli najlepiej sprawdzają się 150-kilowi giganci...

2) :t_down: Fałszywa nadzieja dla fanów

Bryan, Bryan i jeszcze raz Bryan. Wiemy, że Danielson kręci się koło Zigglera, w kierunku WM. Wiemy też, że Vince obstaje przy obecnym ME najważniejszej gali roku. I nagle mamy match, którego stawką jest miejsce obok Lesnara i pasa WWE. 95% na to, że Daniel to umoczy - dając jednak z Reignsem zajebisty performance - swoim kosztem oczywiście. WWE daje jednak fanom fałszywą nadzieję, że w ostatniej chwili wujo V. się rozmyśli i brodacz pójdzie na Lesnara...

1) :t_down: Sledgehammerem w fabułę...

Powrót Randy'ego Ortona, był okraszony milczeniem. Do czasu, aż Orton miał być niespodziewanym entry w RR matchu. Powrót jednak opóźniono, ale milczenia już nie utrzymano. Autor sugeruje, że podczas segmentu otwierającego RAW, można było zagrać w pijacką grę - pijemy kiedy padnie nawiązanie do Ortona. W sumie fajne podsumowanie. Autor generalnie ubolewa, że cały "outta nowhere" powrót Randalla, szlag trafia tym mocniej, im więcej pada nawiązań do Ortona w speechach zawodników czy dyrekcji...

6) :t_up: Ambrose po złoto.

Generalnie to po srebro, a właściwie to po brąz. Tak czy siak, autor stawia duży plus przy fakcie, że Dean chce walczyć o pas IC. Jedno z fajniejszych sformułowań? "Dean, pokonał już mistrza Barreta w non-title matchu, tylko w sumie, kto go jeszcze nie pokonał ?" Autor prognozuje, że w ewentualnym meczu tych panów na Fast Lane, padnie jakiś przysłowiowy szFindel, tylko po to, by można było skleić z tego szybki match o IC na Wrestlemanii. Zobaczymy ... na pewno Dean championem będzie lepszym niż Bareta.

5) :t_up: Rusev i flaga

Dlaczego plus ? Tutaj w sumie zgodzę się z autorem. Zdanie jest takie, że wpadka z flagą nie była zaplanowana. W takim momencie, Rusev i Lana mogli stać w ringu jak małpy ze zdziwionymi twarzami - czyli generalnie wypaść wobec tej fuszerki blado. Zamiast tego Rusev i Lana zaczęli krzyczeć i się wściekać, co zgrabnie podchwycili komentatorzy. Segment zamiast minusa, wyszedł na plus.

4) :t_up: Wyatt nie boi się śmierci ?

Bray swoimi ostatnimi promami podkrada się do Undertaker'a. Autor strasznie chwali ten pomysł. Sugeruje, że mecz tych panów może być spektakularny, a fakt, że streak już umarł potęguje niepewność kto będzie zwycięzcą? Ja osobiście postawiłbym tu minus a nie plus. Tutaj nie ma dobrego wyniku. Jak wygra Bray - fani (w tym ja) stwierdzą, że najpierw podłożyli streak part-timerowi, a teraz postanowili legendę wrestlemanii rozmienić na jeszcze drobniejsze. Jeśli wygra Grabarz, zapaleńcy "promowania młodych" będą jęczeć, że dziadek pokonał młodego zamiast go wypromować. Ten match wydaje mi się nie trafiony. Plus fakt, że Bray walczy dosyć stiffowo. Nadawałby się do Calaway'a.....takiego sprzed 15 lat kiedy jako Big Evil, stiff punch był dla niego chlebem powszednim. #NieJaramSieWyattem

3) :t_up: Booker T w obronie Ascension

Może i plus, tylko nie wiem czemu tak wysoko w skali 1-6. W skrócie, po wielu galach moczenia i upadlania nowego TT, znalazł się wreszcie komentator w osobie Booker'a, który w pozytywny i budujący sposób komentował ich występ. Komentarze Booker'a to chyba nie jest coś na co Konor i Viktor liczą najbardziej.

2) :t_up: RTWM - wzrasta poziom matchy

Bardzo ogólny punkt. Autor podkreśla, że z idącą wrestlemanią, urósł poziom meczy na RAW. Ze szczególnym wskazaniem na match Ryback'a z Lukiem Harperem. To czy rzeczywiście ostatnie RAW wyróżniło się poziomem walk - pozostawiam waszej opinii.

1) :t_up: Koniec dublowania!

Punktem pierwszym w zestawieniu plusów, jest koniec Damien'a Mizodowa. Seriously ? Rly ? Na sześć punktów (+), najwyżej feud Miz'a i Mizdowa? Przecież jak tylko ich story się zakończy Mizdow wróci do poziomu "Sorry, ale nie mamy na ciebie w tej chwili pomysłu" - względnie - "Czekaj jaki masz rozmiar, gdzię tu leżał ten strój królika..." Ktoś tu chyba liczy na solowy push dla Sandała :waving:

-----------------------------------------------

Przemyślenia, komentarze ?