Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

MMA: Brock ponownie w ringu, UFC, Moks i Jewtuszko na KSW 17

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

:arrow: Na sam początek Kazek oznajmia wam że wraca z newsami MMA, bo to stoi, a w końcu to moje dzieło... Nie robię tego dla rangi tylko dla własnej satysfakcji. Czas powrócić, postaram się raz na tydzień wam jakąś paczkę zarzucić. Liczę na kilka komentarzy bo nie wiem czy jest sens powracać?

jon-jones8.jpg

:arrow: Na sam początek rozpiska i kilka słów o Gali UFC 135. W walce wieczoru zmierzą się obecny mistrz Półciężkiej i dawny posiadacz tego pasa, chodzi mi tu o walkę Jon'a Jonesa z Jacksonem. Również ciekawie zapowiada się walka legendy UFC Matt Hughes'a z Josh'em Koscheckiem.

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze półciężkiej

205 lbs.: Jon Jones (13-1) vs. Quinton Jackson (32-8)

Główna karta:

170 lbs.: Matt Hughes (45-8) vs. Josh Koscheck (15-5)

265 lbs.: Travis Browne (11-0-1) vs. Rob Broughton (15-5-1)

155 lbs.: Nate Diaz (13-7) vs. Takanori Gomi (32-7)

265 lbs.: Ben Rothwell (31-7) vs. Mark Hunt (6-7)

Walki w Spike TV:

155 lbs.: Tony Ferguson (11-2) vs. Aaron Riley (30-12-1)

185 lbs.: Nick Ring (12-0) vs. Tim Boetsch (13-4)

Pozostałe:

205 lbs.: James Te Huna (12-5) vs. Ricardo Romero (11-2)

135 lbs.: Cole Escovedo (17-7) vs. Takeya Mizugaki (14-6-2)

145 lbs.: Junior Assuncao (12-4) vs. Eddie Yagin (15-4-1)

:arrow: Powyższa gala jest planowana na 24 września i odbędzie ona się w Pepsi Arena w Denver.

:arrow: Właśnie Dana White postanowił nagrać Vbloga, który ma promować tą że galę... Widać nadzieje w tej gali są pokładane bardzo duże.

:arrow: Niestety już zaczyna się łączenie UFC z Strikeforce... Jednak z tego jestem zadowolony, ponieważ na UFC 139 zmierzą się ze sobą Shogun Rua i Dan Henderson. Walka może być świetna, wiek tu nie gra roli i obaj zawodnicy zmierzą się ze sobą po raz pierwszy, walka ta ma być eliminatorem do walki o pas UFC Light Heavyweight title.

:arrow: Teraz chyba to info was zaciekawi najbardziej. Brock Lesnar powraca do octagonu po trwającym nie cały rok okresie w którym miał problemy zdrowotne... Jego rywalem będzie gwiazda światowej klasy Alistair Overeem, który we wrześniu podpisał kontrakt z UFC!

:arrow: Ostatnio w sieci pojawił filmik pt. "Frankie Edgar: Heart of a Champion". Jest w nim kilka pięknych słów, ale to chyba chodzi o podbudowę jego walki z Maynardem.

:arrow: Z soboty na niedzielę polskiego czasu odbyła się gala UFC Fight Night: Shields vs. Ellenberger . W walce wieczoru Ellenberger rozwalił faworyzowanego rywala już w 53 sek. pierwszej rundy. Wyniki:

Walka wieczoru

Jake Ellenberger pok. Jake’a Shieldsa przez TKO (uderzenia w parterze) – runda 1 (0:53)

Główna karta

Court McGee pok. Dongi Yanga przez jednogłośną decyzję (30-27, 29-28, 30-28)

Erik Koch pok. Jonathana Brookinsa przez jednogłośną decyzję (30-27, 29-28, 30-27)

Alan Belcher pok. Jasona MacDonalda przez TKO (uderzenia w parterze) – runda 1 (3:48)

fedor-emelianenko2.jpg

:arrow: Wielkie wydarzenie czeka na 20 listopada na gali M-1, w walce wieczoru swe rękawice skrzyżują Fedor Emelianenko i Jeff Monson. Wielu fachowców uważa że to dla przegranego tej walki jest ostatnie wyjście do ringu. Wszystko wydarzy się w Moskwie na stadionie, który ma pomieścić 15-16 tys. widzów!

:arrow: Zostaniemy przy Emelianenkach. Brat Fedora Alex zmierzy się na gali Strefa Walk: Starcie Polsko – Ruskie z naszym Rafałem Dąbrowskim. W spoilerze promo jak i karta na tą galę.

Walka wieczoru

waga ciężka (+93 kg.): Aleksander Emelianenko (17-4) vs Rafał Dąbrowski (5-1)

waga lekka (70 kg.): Paweł Jóźwiak (6-3) vs. Mikhail Malyutin (18-10)

waga półśrednia (77 kg.): Krzysztof Jotko (8-0) vs. Sheikh-Magomed Arapkhanov (7-1)

waga półciężka (93 kg.): Krzysztof Morzyszek (2-0) vs. Andrey Mikhailidis

waga średnia (84 kg.): Piotr Muszyński (4-1) vs. Beslan Amagov (1-0)

waga ciężka (+93 kg.): Rafał Czarnecki (0-2) vs. Denis Goltsov (2-3)

:arrow: Już 24 września Bellator rozpoczyna kolejny turniej tym razem wagi koguciej.

Główna karta:

Ćwierćfinały turnieju Bellatora w wadze koguciej

135 lbs.: Joe Warren (7-1) vs. Alexis Vila (9-0)

135 lbs.: Ed West (16-5) vs. Luis Alberto Nogueira (11-1)

135 lbs.: Eduardo Dantas (10-2) vs. Wilson Reis (12-3)

135 lbs.: Marcos Galvao (9-4-1) vs. Chase Beebe (18-7)

http://www.youtube.com/watch?v=HN2ch4rAM3o&feature=related

:arrow: Choć do gali KSW pozostało jeszcze wiele czasu to już mamy wielkie emocje. Na tej gali najprawdopodobniej dojdzie do rewanżu w walce Pudziana z Thompsonem, ale najważniejsze jest to że Mamed w ME tylko jego rywal nie jest znany. Również powrót na polską scenę takich zawodników jak Moks czy Jewtuszko ma być smakiem tej gali, która zapowiada się na jedna z lepszych.

:arrow: Obecnie karta na KSW 17: Revenge prezentuje się następująco:

Walka wieczoru:

84 kg.: Mamed Chalidow (23-4-2) vs. TBA

Pozostałe:

Open.: Mariusz Pudzianowski (3-2) vs. James Thompson (16-14)*

93 kg.: Jan Błachowicz (13-3) vs. TBA

84 kg.: Antoni Chmielewski (21-8) vs. TBA

84 kg.: Michał Materla (15-3) vs. Matt Horwich (26-19-1)

77 kg.: Aslambek Saidov (10-2) vs. Rafał Moks (6-4)

70 kg.: Artur Sowiński (11-5) vs. Maciej Jewtuszko (8-1)

:arrow: Jeszcze plakat na sam koniec newsów z KSW.

ksw17_flayer.jpg

:arrow: Ostatnim dziś newsem jest to że Paweł Nastula stanie w ringu 1 października br., a jego rywalem będzie reprezentant USA Jimmy Ambriz. Wszystko to i wiele więcej na gali STC: Walka Miast Gala MMA Bydgoszcz vs Toruń.

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kazek

1

• Zaq123

1

• Brock

1

Top użytkownicy w tym temacie

:arrow: UFC 135 zapowiada się bardzo ciekawie i nie tylko mam na myśli Main Event ale także takie walki jak, Hughes'a z Koscheck'iem, Diaz'a z Gomim czy Hunt'a z Rothwell'em. Moi faworyci tych walk to Hunto, Diaz, Hughes i Rampage za którym będę całym sercem (Quinton to jednym z moich ulubionych fighterów).

:arrow: Łączenie SF z UFC to świetna sprawa, dzięki czemu Joe Silva będzie miał jeszcze większe pole manewru żeby dawać nam bardzo ciekawe pojedynki. Najlepszymi przykładami są tutaj właśnie takie walki jak Shogun vs. Henderson czy Lesnar vs. Overeem (o której zrobiłem temat w dyskusjach więc zapraszam).

:arrow: Fedor vs. Monson? Hmm.. jest to walka na odbudowanie się Fiedzi, tym bardziej że odbędzie się w Moskwie. Myślę że Fedek wygra ten pojedynek bo Jeff niestety nie ma zbyt dużych argumentów na Rosjanina, choć może znaleźć w tym szansę ze Emelianenko zbyt bardzo będzie chciał wygrać tą walkę i to go właśnie może zgubić. W każdym razie już od dawna twierdzę że Fedor po prostu się wypala.

:arrow: KSW 17, ogólnie gala zapowiada się bardzo ale to bardzo interesująco (poza walką Pudzilli z DVD). Janek Błachowicz na 99% będzie miał rewanż z Sokoudjou, więc walka wyśmienita.. Oby tym razem Janko wygrał bo będzie to otwarcie dla niego bram UFC. Mamed vs. TBA, hmm.. tutaj ciekawego kogo wystawią naszemu Czeczenowi, właściwie Khalidov obił już czołówkę europejskiego MMA w swojej kategorii więc naprawdę ciężko jest wytypować kogo dostanie. Michał Materla vs. Matt Horwich - też będzie ciekawie, uważam jednak że Cipao powinien sobie poradzić z weteranem IFL. No i doszliśmy do walki Irokeza z Kornikiem.. To będzie prawdziwa bomba, sama wiadomość że Jewtuszko pojawi się na KSW była masakrą a na dzień dobry dostał bardzo dobrego przeciwnika, jednak myślę że Irokez wygra ten pojedynek i będę trzymał za niego kciuki. ME nie będę opisywał bo nie ma sensu, nasz freak znowu przegra z kolesiem który ma kondycję równą 0 ;)

Gala UFC 135 będzie miała miejsce już jutrzejszej nocy i muszę przyznać, że z karta nie próżnuje. Przede wszystkim mam tutaj na myśli sam Main Event, który fanów mieszanych sztuk walki bije na głowę. Prawdę mówiąc cieszyłaby mnie wygrana Rampage'a, jednak zdrowy rozsądek przemawia za Jonesem. Co jeszcze to walka Hughes'a, który nie ma zamiaru rozstawać się z klatką tak więc emocje są zagwarantowane. Przyłączenie Strikeforce do UFC niesie za sobą według mnie głównie plusy. Poza totalnym wykreśleniem tego szyldu cieszy to, że do jednej a zarazem najmocniejszej organizacji przybyli najlepsi pięściarze z całego świata, z drugiej strony mam nadzieję, że zarząd postara się o częstsze gale dla reszty z dużej listy wartościowych zawodników. Wiadomość o przybyciu do UFC Alistaira Overeema dotarła do mnie tak naprawdę stosunkowo niedawno i myślę, że Brock ma być tylko przeszkodą do wielkiej walki z Cainem Velazquezem na jego ojczystej ziemii. Do prawdy dziwi mnie decyzja Pudziana o ponownym tarciu z Thompsonem, gdyż na KSW 16 było widać, iż nie mógł wykończyć rywala nawet gdy ten totalnie go sobie olewał. Liczę na jakąś udaną rekompensatę ze strony Janka Błachowicza, bo ten z kolei również chciał rewanżu z kameruńczykiem Sokodjou. Na sam koniec dopowiem, iż bardzo cieszy mnie zarówno powrót Kazka z newsami jak i przybycie Brocka i deklaruję pomoc przy dziale MMA, gdyż również z tą dziedziną sportu jestem na 'ty'.