Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Raport SmackDown - 26/8/11

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Czas zacząć kolejne Smackdown. Dzisiejszą walką wieczoru będzie pojedynek Marka Henry'ego i Sheamusa.

Na początek przypomnienie wydarzeń z zeszłego tygodnia, kiedy to Mark Henry zapewnił sobie walkę o pas WHC. Do tego rozkład pracy:

Olz - Segmenty oprócz pierwszego i walka nr 2 :8

Steken - Pierwszy segment i walki

W drodze na ring Bret "The Hitman" Hart! Teddy Long jest dziś nieobecny, dlatego to on będzie dziś GM'em Smackdown! Po pierwsze, w ten wtorek Smackdown będzie emitowane w telewizji na żywo. Wystąpią na nim gwiazdy RAW i Smackdown. Najlepszy będzie jednak Main Event. Będzie nim walka o pas WHC: Randy Orton - Mark Henry! W tym momencie na ringu zjawił się Christian. Chce ogłosić coś nie tylko Bretowi, ale całemu światu. Nie może pogodzić się z porażką na Summerslam, bo stoi za tym ktoś, kto przeszkodził Christianowi. To przyjaciel Breta - Edge. Dziś wszyscy są podekscytowani specjalnym GM'em, ale nie zapominajmy jednej rzeczy. Christianowi przysługuje rewanż. I chcę tej walki na Smackdown za tydzień we wtorek. Edge na Summerslam postąpił uczciwie, więc niech Christian będzie facetem i pracuje na ten tytuł, jak facet. Christian zaczął obrażać Breta i chciał, aby Hart i Edge teraz posłuchali. To on, Christiann jest najlepszym Kanadyjczykiem. Christian ma jeszcze coś od Teddy'ego Longa i w tym momencie podał Bretowi jakąś kartkę. Jest na nim napisane, że jeśli ma nastąpić walka o pas WHC, najpierw prawo do walki ma były mistrz. Christian chciał, aby Bret dał mu walkę o pas na Super Smackdown za tydzień. Bret powiedział, że Capitain Charisma dostanie walkę, ale jeszcze nie wiadomo jaką. Bret sądzi, że Christian zasługuje na Steel Cage Match! Nie będzie dla Christiana żadnej ucieczki! Christian powiedział, że Hart nie ma prawa tego robić, ale w tym momencie na ringu zjawił się Mark Henry! Christian zmył się przy okazji z ringu. Henry pracuje w tej federacji 15 lat, a to, co zrobił Bret jest niedopuszczalne. Wygrał prawo do walki o pas tydzień temu. Bret chciał coś powiedzieć, ale Henry kazał nie przerywać. Mark jest nieobliczalny, kiedy jest zły. Może być zły w stosunku do Breta i każdej innej osoby. Bret spytał, czy Mark mu grozi, ale ten odparł, że nikomu nie grozi. Pojawił się Sheamus! Dziś zamierza zrobić to, co robi jego wujek - zamierza ..... wykastrować czarnego byka...? Sheamus wbiegł na ring i pozbył się stamtąd Henry'ego.

opener1.jpg

opener2.jpg

Walka nr 1

Christian - Daniel Bryan

Od ataku zaczął Bryan, podcinając Christiana i wykonując Dropkick w narożniku. 2 count. Daniel dołożył Basball Slider i skoczył na Christiana za ring. Z powrotem w ringu Bryan zapiął ładną dźwignię na nogi Christiana, ale chwilę później nadział się na Big Boot w narożniku. Bryan zaczął zadawać kopnięcia z zaskoczenia, ale tym razem otrzymał kopnięcie zza lin od Christiana. Capitain Charisma wyrzucił Daniela przez górną linę. Wracamy po reklamach. W ringu Bryan był atakowany przez byłego WH Championa. W końcu Bryan strącił Christiana z narożnika i wykonał Missile Dropkick z trzeciej liny. 2 count. Clothesline od Bryana, po którym nastąpiła seria kopnięć. Christian uniknął jednego z nich i uciekł do narożnika. Chciał tam znów wykonać kopnięcie zza lin, jednak tym razem Daniel to zablokował i wykonał Knee Drop z drugiej liny. 2 count. Bryan został podcięty i padł na liny, co pozwoliło Christianowi wykonać jego typowe duszenie. Dołożył jeszcze Elbow Drop z drugiej liny. Bryan skontrował Spear na High Kick, jednak nie trafił Springboard Moonsaultem, po cztym otrzymał kopniaka i Sunset Flip, które skontrował na kopnięcie w głowę. 2 count. Daniel chciał wykonać Hurricanranę z narożnika, jednak Christian trzymał się lin i Bryan sam spadł. Tornado DDT i 2 count dla Christiana. Capitain Charisma chciał wykonać KillSwicth, ale Bryan skontrował to na Lebell Lock! Christian złapał się lin i chwilę później uniknął Dropkicku w narożniku, po czym wykonał KillSwicth i uzyskał 3 count.

Zwycięzca: Christian przez Pinfall

bc1u.jpg

Jeszcze dziś będziemy świadkami walki Randy Orton vs Ted DiBiase i rematch’u z Summer

Slam Sheamus vs Mark Henry!! Została wyświetlona walka ze Smackdown sprzed dwóch lat: Chris Jericho - Rey Mysterio. Był to okres przed Night of Champions 2009.

Czas na skróty z ostatniego RAW.

Walka nr 2

Wade Barrett vs Lokalny Atleta

Czas na walkę Wade Barrett vs Lokalny Atleta, jednak gdy walka ma się rozpocząć Barrett postanawia wygłosić speech. Mówi, że jest oburzony tym co dzieje się w WWE, ponieważ niedawno wstrząsnął WWE, a teraz musi mierzyć się z takim czymś i wyszedł z ringu.

Walka nr 3

Sin Cara - Heath Slater

Kilka ciosów zadał Slater, jednak chwilę później nie trafił Knee Dropem. Cara wykonał Hurricanranę, Dropkick i szarżę w narożniku. Spingboard Crossbody daje 2 count. Sin Cara za pomocą Back Body Dropu przerzucił Slatera na krawędź ringu, gdzie wykonał Dropkick i były członek Nexusa i The Corre wyleciał z ringu. Sin Cara poszedł za ciosem i wykonał Crossbody z trzeciej liny za ring. Z powrotem w ringu Sin Cara wykonał Springboard Moonsault, który już dał wygraną.

Zwycięzca: Sin Cara przez Pinfall

cs1a.jpg

Zostały wyświetlone wydarzenia z ostatniego tygodnia, kiedy to Orton zaatakował Teda DiBiase za pomocą RKO. Dziś ci panowie zmierzą się ze sobą.

Walka nr 4

Randy Orton - Ted DiBiase (w. Cody Rhodes)

Non-Title Match

Cody Rhodes postanowił jednak powiedzieć coś przed walką powiedział, że kiedy widzi Orton’a z pasem to uświadamia sobie, że ten jest najlepszy w tym co robi. Ale to co robią on i Cody to nie to samo, bo Rhodes czyni cuda wskrzesza moc w pas Interkontynentalny, wskrzesza moc w jego kolegę Ted’a DiBiase, a co robi Orton?? Się nie dowiemy, zacznijmy walkę!!

Początek to tradycyjne trzymania w Headlockach. Następnie Orton (również tradycyjnie) zaczął od Shoulderblocku, a za tym poszedł Dropkick. 1 count. Mimo tego, że Orton otrzymał Irish Whip w narożnik, i tak dał radę wykonać Clothesline. W pewnym momencie Orton obijał Teda tak, jak Christiana podczas Summerslam, jednak w końcu DiBiase odpowiedział Clotheslinem. Na długo to nie starczyło, co Randy skontrował Dropkick na katapultę na liny. Teraz poszło combo Ortona, ale zamiast Powerslamu, wykonał Lou Thesz Press. Orton szykował się już na DDT z lin, lecz wtedy za linami pojawił się Rhodes, którego Randy znokautował. Ted za pomocą Hiptossu został przerzucony na ring, a Randy opuścił "kwadratowy pierścień", by pozbyć się Rhodesa. Było blisko RKO, lecz w porę interweniował Ted wykonując Baseball Slide. Wracamy po reklamach. W ringu pewnie atakował Ted. Gdy jednak wszedł na trzecią linę, Orton go zaatakował. Randy wygrał wymianę ciosów i wykonał Superplex. 2 count. Na twarzy Ortona pojawiła się krew (pewnie zaraz goście z ręcznikami wbiegną). Randy wykonał Big Boot w narożniku i po raz kolejny swoje combo, tym razem zakończone Powerslamem. Chwilę później Ted wykonał Big Boot w narożniku skontrował Backbreaker na Roullup i 2 count. DiBiase wykonał ładny Spinebuster i też tylko 2 count. Ted szykował się na Dream Street, jednak Orton odpowiedział na to sierpowym i DDT z lin. Nagle Ted złapał Ortona na Dream Street, jednak Orton uwolnił się i w ringu zaczęła się walka na uniki. Orton okazał się lepszy wykonując z zaskoczenia RKO i kończąc walkę.

Zwycięzca: Randy Orton przez Pinfall

Po walce Cody zaatakował Teda wykonując mu Cross Rhodes i zakładając papierową torbę na głowę!

od2i.jpg

Walka nr 5

Tamina - Kelly Kelly

Non-Title Match

Od ataku zaczęła Divas Championa wykonując Hurricanranę. Tamina uciekła na krawędź ringu i tam naciągnęła głowę Kelly na liny. Tamina przez krótką chwilę atakowała, jednak została kopnięta w nogę i rozpoczęła się wydzieranina jak na Money in the Bank, czy Summerslam. Tamina przechwyciła Kelly Kelly w powietrzu, jednak ta uwolniła się spod Powerslamu i kopnęła rywalkę. Następnie K2 i koniec (jeśli tak to można nazwać) walki.

Zwyciężczyni: Kelly Kelly przez Pinfall

tk2k.jpg

Jesteśmy na BackStage’u gdzie Matt Striker pyta Jinder’a Mahal’a o jego zdanie na temat zeszłotygodniowego Bartel Rogal, przecież Great Khali miał doprowadzić go do zwycięstwa. Jinder mówi, że TGH posłuchał swojego sumienia, a powinien posłuchać Mahal’a, bo to jemu służy, ale celem na dziś jest to by Khali pokonał Ezekiel’a Jackson’a.

Walka nr 6

The Great Khali (w. Jinder Mahal) - Ezekiel Jackson

Jackson zadał kilka ciosów, ale gdy odbił się od lin, otrzymał Chop. Następnie Chop w narożniku i Clothesline. Jackson uwolnił się spod..... dźwigni i wykonał Corner Clothesline, a następnie Corner Splash. Za trzecim razem już się nie udało, bo Zeke nadział się na łokieć. Khali dołożył Big Boot i założył Vice Grip. Jacksonowi udało się wstać i złapać lin. Sędzia tłumaczył coś Khaliemu i w tym momencie Jacksona zaczepił Mahal. Jackson złapał go, co zauważył Khali. Chciał zaatakować Chopem Jacksona, ale ten się schylił i Mahal zarobił! Olbrzym patrzył na swojego kompana, ale wtedy złapał go Jackson, który założył Torture Rack, po którym Khali odklepał.

Zwycięzca: Ezekiel Jackson przez Submission

kj2f.jpg

Na BackStage Todd Grisham i Randy Orton, ten pierwszy pyta co sądzi o jego przeciwniku z nastepnego SD. Mówi, że Christian jak nocny koszmar, Randy już myślał, że się go pozbył a tu Bum powraca. Orton stwierdza jednak, że nie ma niczego czego by nie pokonał, więc się nie boi, a kiedy już pokona Christian’a to przyjdzie czas na Henry’ego, który zmiatał ostatnio wszystkich swoich przeciwników, ale z Viperem tak nie będzie!!

Wyświetlone zostało promo Marka Henry'ego, kiedy to załatwiał swoje "ofiary".

Walka nr 7

Summerslam Rematch

Mark Henry - Sheamus

Próby siłowe Sheamus kończyły się na odepchnięciu, więc Celtic Warrior postanowił zadawać ciosy. Na długo to nie starczyło, bo otrzymał Irish Whip, choć odpowiedział na to Big Bootem w narożniku. Sheamus zaatakował nogę Heńka i to mu dało inicjatywę, jednak ataki przynosiły 2 count. Sheamus odbił się od lin, ale Mark zatrzymał go Big Bootem. Dołożył Corner Clothesline i to zwycięzca z Summerslam rozdawał karty. W końcu Henry nadział się na łokieć w narożniku. Sheamus poszedł za ciosem i skontrował Press Slam na DDT. Celtic Warrior dopiero kilka razy musiał wykonać Clothesline, aby powalić Marka, ale udało się. Henry znalazł się na linach, a jego głowa wystawała poza liny, co wykorzystał Sheamus, wykonując Knee Trembel na krawędzi ringu. Flying Shoulderblock z narożnika dał 2 count. Henry uciekł z ringu i wyciągnął tam też Sheamusa. Mark wrzucił Rudego na liny i zrobił czystkę stołu komentatorskiego. Sheamus jednak uwolnił się spod World Strongest Slam i wykonal Brogue Kick, po którym Henry przeleciał przez stół. Sheamus wrócił na ring, jednak Henry już nie zdążył.

Zwycięzca: Sheamus przez Count-Out

hs1t.jpg

hs3h.jpg

Po walce wściekły Henry przewrócił stół komentatorski. Chciał wejść na ring, jednak Sheamus wykonał Knee Trembel. Chciał też skoczyć na rywala, ale ten go przechwycił i wcisnął w krawędź ringu. Heniek chciał tez wykonać Powerslam, jednak Sheamus uwolnił się i wepchnął Henry'ego w metalowe schodki. Chciał nimi rzucić w Marka, ale nie trafił i Henry wykonał Clothesline. Następnie World Strongest Slam na schodki!

Tak oto skończyło się Smackdown. Przepraszamy za zdjęcia, ale aktualnie nie ma na wwe.com, więc dałam z YT.
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• patryniu

1

• CMxPUNKxOLA

1

• perfect1674326002

1

• MordornasStyles

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ooooo :D Przydał mi się ten raport bo nie miałem za bardzo czasu oglądać Smackdown więc na przewijaniu sobie zobaczyłem, a drugi raz mi się po prostu nie chcę. Oczywiście raport przeczytany i bardzo ładnie, estetycznie wygląda co jest bardzo ważne. Zarówno jak i walki tak i segmenty - bez większych zarzutów. Ale co do samego SmackDown'u. Segment otwierający tygodniówkę mocny i ciekawy. Tygodniówka zapowiadała się na prawdę ciekawie, lecz tak jak wcześniej pisałem wzięło mnie na przewijanie więc, dla mnie nie była to najciekawsza tygodniówka. Walki na gali też dosyć słabe, ale to może przez to że ostatnio dużo naoglądałem się gal federacji Indy i Japonii :D Jedna uwaga - Dawajcie po jednym zdjęciu do walki, w niektórych dwa jeżeli to potrzebne, na pewno będzie to lepiej wyglądać :)

Dop. Olz: Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem - zedytowane :)

No dokładnie... Ja też jeszcze nie oglądałem SD, spojrzałem tylko na wyniki i przeczytałem ten raport. Ładnie opisane segmenty, walki też są dobre, ale jedno co nie pasuje zbytnio to te obrazki. Wiem, że nie jest łatwo zrobić pięknego screena, ale jeśli to możliwę to postarajcie się robić je odrobinkę lepsze :) Teraz to chyba nie mam potrzeby oglądania tej tygodniówki :P

Jak zwykle, kolejny perfekcyjny komentarz. Ja też poparł bym, że do każdej walki jedno zdjęcie. Ale widzę zostało to już robione. Jak dwóch poprzedników nie oglądałem SmackDown. Ale po co skoro mamy tu takie perf raporty? Raporcik jak zawsze ciekawy. Walki z dokładnością pisane, a segmenty dobrze przetłumaczone. Same SmackDown też dość dość... ciekawe? Nieee... SmackDown, jak SmackDown. Tylko segment otwierający bardzo fajny.

Raport: 10+/6

SmackDown: 4+/6

christian_new_whc___wwe_by_findmyart-d3ffrny.jpg

W tym tygodniu miałem bardzo mało czasu, więc obejrzałem tylko Impact, ale wielkie dzięki za raport. Róbcie takich więcej, bo zbliża się rok szkolny i będzie trzeba trochę mniej oglądać tygodniówek. Mam jeszcze jedno, ale. Chodzi bowiem o to, żebyś w raportach nie pisał np.: "Maniek", bo to trochę mało powagi mu daje, jednak wiem, że pod koniec już się nic nie chce, więc Cię rozumiem.

P.S.: Co do screen'ów to polecam B.S. Player - jest to program stworzony właśnie do tego. Klikasz bodajże shift+f10 i Ci się zapisują. Rzadko, który się rozmaże i polecam klikać 10 razy w akcji.