Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Beach Soccer - dyskusja ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pewno jest na tym forum paru, a może nawet więcej fanów Beach Soccer'a, więc zakładam ten temat właśnie dla nich. Sądzę, że jakaś ciekawa dyskusja się ułoży, czy coś... Więc tak na początek chciałbym poruszyć trzy sprawy.

Pierwsza to oczywiście Europejska Liga. Którą jak wiadomo ostatnio wygrała Rosja, pokonując Szwajcarów 6 – 4. Ogólnie nie podobało mi się to, że to akurat Rosjanie weszli to finału. Zbytnio ich nie trawię, ale trzeba przyznać, że chłopaki garją bardzo dobrze. Potrafią zdziałać kilka ciekawych akcji i tym samym zdobyć łatwo bramkę. To chyba przez to, że ci sami zawodnicy grają w reprezentacji, jak i w swoim klubie, więc na pewno są dobrze zgrani. Finał jak finał zły nie był. Choć zbytnio emocji to w nim nie było, choć Szwajcarzy wygrywali na początku 3 do 0, to i tak potem przegrali i to widać ile. Za to zdziwiło mnie samo rozegranie turnieju w Rosjii. Rozumiem, Rosja, pewnie gdzieś w Petersburgu, ale jednak nie w Moskie i to na jakimś placu. Nieźle, dla mnie to było małe zdziwnienie. Teraz wy się wypowiedźcie na temat tego turnieju...

Druga rzecz, BSWW Mundialito 2011, które rozegrało się w Portugalii. Jakoś dużo o tym nie mogę powiedzieć, bo widziałem, tylko 2 mecze i to te ostatnie. Lecz trzeba przyznać, że znowu wygrała Brazylia, co to może świadczyć, chyba to, że ma szansę i w Pucharze Świata. Za to gospodarze równie dobrze grali. Cała trójca, zwana Belchiorem, Madjer'em oraz Alan'em, przeze mnie zwnego "Alankiem". Zacząłem go tak nazywać jak byłem o taki mały. xD Dobra koniec, trzeba za to przyznać, że całą trójca jak zawsze w dobrej formie i przynajmniej w tym ostatnim ich meczu Brazylia vs Portugalia obie ekipy bardzo ładnie się pokazały, no może mniej Brazylia, ale Portugalia dawała radę. Dużo żonglerek i strzałów z przewrotek, do tego ich bramkarz Graça, jak widać w świetnej formie. To dobrze wróży na zbliżające się mistrzostwa świata. Do tego ogarnąłem, że Meksyk nawet dobrze sobie radzi, co mnie trochę zdziwiło, bo już dawno nie widziałem tej ekipy w akcji. Ok, więc teraz wy się podzielcie waszymi wrażeniami z tego turnieju...

Trzecia, czyli ostatnia, jak i najważniejsza rzecz. FIFA Beach Soccer World Cup. Czyli potocznie i po poslku, mistrzostwa świata. Dla informacji będą one rozgrywane we Włoszech, w dniach 1-11 września. Złe info, bo szkoła, ale spoko, bo pierwsze mecze będą się odbywały dopiero od 15:30. Cikeawe czy się wyrobię. :roll: Do turnieju zakwalifikowało się 16 drużyn, razem z gospodarzami. A są to:

Azja:

Iran, Japonia, Oman

Afryka:

Senegal, Nigeria

Europa:

Portugalia, Włochy, Rosja, Szwajcaria, Ukraina

Ameryka PP:

Salwador, Meksyk, Argentyna, Brazylia, Wenezuela

Oceania:

Taiti

Więc tak się przedstawiają państwa, które będą brały udział w mistrzostwach. Według mnie duże szanse na zwycięstwo mają jak zawsze faworyci i obrońcy tytułu Brazylijczycy. Do tego dochodzą zwycięscy Ligi Europejskiej Rosjanie którzy potrafią zagrać dobrą piłkę. Oraz Portugalia, która ma świetna "trójce" strzelecką oraz dobrego bramkarza w wyśmienitej formie. Podałem trzech moim zdaniem faworytów do wygrania tego turnieju, ale najbardziej jednak kibicje Portugalii. A co wy sądziecie o tych mistrzostwach, kto według was go wygra?...

Zapraszam do dyskusji!

ahfo.png

luba_049.png

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kazek

2

• Luba

2

• Ulicznik Xeb

1

Top użytkownicy w tym temacie

Szczerze to ostatnio nie jestem na bieżąco ze światowym Beachem, ale ostatnio oglądałem Lige Europejską znaczy turnieje kwalifikacyjne do tej imprezy, a potem turniej główny. W którym byłem pod wrażeniem tego co wyczyniał bramkarz Szwajcarów czyli Jaeggy! Jednak tutaj pokazała Rosja że ona może poważnie liczyć się w walce o najwyższe laury, nie tylko europejskie, ale i światowe, pamiętam ich początki, gdy ta kadra była czarnym koniem tej imprezy którą wygrali w tym roku, było to bodajże w 2007 r. Wtedy to rosjanie zajęli 3 miejsce, ale ich kadra wniosła coś całkiem nowego w Europejskim Soccerze! A teraz mają takich ludzi jak Leonov, którego uwielbiam czy Shkarin, który jest świetnym strzelcem i może na najbliższych mistrzostwach świata przyćmić takie gwiazdy jak Madjier czy Stanković, ale liczę że ten drugi wróci do swej szczytowej formy, który pozwalała mu w 2009 r. strzelić kilka bramek Brazylijczyką, z którymi musiał grać praktycznie sam bo jego partnerów paraliżowała presja finału mistrzostw! Chce wszystkie mecze Mundialu oglądać, choć nie wiem jak to mi wyjdzie wiadomo nowa szkoła itp, ale nie dziwcie się jak będę po każdym meczu pisał tu swoje przemyślenia...

Teraz wspomnę jeszcze w kilku słowach o Polskiej kadrze... Może nie było tak, źle w ostatnim turnieju, ale dzieje się to czego obawiałem się od kilku lat, Bogdana Saganowskiego znają już na całym świecie i udaje się już wykluczać go tym najlepszym, a wtedy nasza gra nie istnieje, bo Witek Ziober sam nie daje rady, bo nie ma zbytnio z kim grać, przecież na pewno nie pogra z tym drewnem(Łukasz Stasiak) wtedy pozostaje nam liczyć tylko na błysk jego geniuszu. Mamy dobrą linie obrony, mam na myśli głównie Wydmuszka czy Widzickiego, bramkarz też świetny, a nawet dwójka daje rade bo Skrzypiec ostatnio pokazywał klasę, a Słowiński to uznana marka już. Powiem że teraz trzeba liczyć że rozwiną się tacy zawodnicy jak Jarosiewicz czy Kubiak... To tyle ode mnie!

Powiem szczerze, że minął czas, kiedy jarałem się tym sportem, a teraz obejrzę od czasu do czasu, bo mnie się podoba, Polscy kopacze nawet w piaskownicy nie są wybitni, a od początku kibicowałem tak, jak w piłce kopanej na trawniku Portugalczykom i Hiszpanom, którzy byli całkiem całkiem, ale bardziej podobali mnie się rodacy Figo, a ich gra jest świetna taka magiczna, najbardziej w pamięci zapadł mi Hiszpan Amarelle czy jakoś tak i Portugalczyk, który był moim ulubionym graczem w sumie to nawet jest, a zwał się Belchior tak to zawodnik, którego Luba nosi w avku, a podobał mnie się jego styl gry taki magiczny jak Quaresmy, Cristiano, Naniego, a poza tym jeszcze podobała mnie się gra Włochów, w sumie dawno nie oglądałem zmagań w tym sporcie, ale może się skuszę. :) Poza tym sam chętnie bym gdzieś na piasku w bardziej zorganizowanej imprezie spróbował. ;)

Bicz Soka. ^^ Dysksuje czas kontynouować. No, jeśli chodzi o Polską kadrę to trzeba przyznać, że według mnie jedynym takim zawodnikiem który wysuwa się ponad poziom i pokazuje na co go stać jest Bogusław Saganowski. Lecz co, nam po jednym takim zawodniku, jak reszta kadry sobie już gorzej radzi i nie kipią tym aby to się zmieniło. Większość meczy jak mnie mam przegraliśmy, przynajmniej w lidzie Europejskiej. Jedyny pożądny mecz który wygraliśmy to był z Hiszpanią, bo w tym poprzednich, nie pamiętam z kim to było, chyba Romunia, czy co to, traciliśmy golę w ostatnich sekundach spotkania i na tym sie kończyła nasza moc. Choć jedynym pocieszeniem może to, że tylko różnicą jednej bramki wtedy przegrywaliśmy, ale przejdźmy lepiej do spotkania z Hiszpanią, z której się zbytnio nie zdziwiłem, jak na nasz zwycięstwo. W głownym składzie nie mieli on wspomnianego przez Xeb'a Amarelle, który naprawdę potrafi zdziałać wiele sam. Za to zamiast niego był ich vice kapitan Nico, który również dobrze sobie radzi na piasku, ale tak pomysłowy i dobry nie jest, jak, sami wiecie kto. ^^ Lecz przejdźmy teraz dalej, Amarelle "chyba" przynajmnije tak słyszałem zaczął sobie wybierać imprezy na których bywa, więc stawiam na to, że takiego World Cupu nie opuści i będzie go można zobaczeć w akcji. Choć no tak, przecie Hipszanii w tym turnieju nie ma. xD No cóż, mój błąd. :P

Lecz teraz oddale się trochę od tematu samego Amarelle, Polski i Hiszpanii i ogólnie ocenie, czy też wyspekuluje może spekulacje na temat tego kto wyjdzie z grupy. Grupa A. Stawiam na to, że na pewno Szwajcarzy wyjdą z tej grupy na miejscu pierwszym. Vice mistrzowie Europy, trzeba przyznać, są naprawdę dobrzy i faworyzują do tego aby opuścić ta grupę na miejscu pierwszym. Za to na miejscu drugim dałbym gospodarzy. Ostatnio jak patrzyłem na ich poczynania w Lidzie Europejskiej, to mimo, iż zbyt dobrze im nie szło, to potrafią stworzyć dobrą okazję do tego aby coś strzelić. Drugie miejsce, pewno będzie należało dla nich.

Grupa B. Dla mnie faworytem tej grupy jest nie kto inny, jak moi ulubieńcy Portugalia. Tak jak pisałem wcześniej, dobry bramakrz w wyśmietnitej formie, będzie na pewno dobrze u nich bronił. Do tego dadzą trójce w atak, i raczej mają pierwsze miejsce gwarantowne. Za to an drugim pewno ukwalisyfikuje się Argentyna, choć ich poczynań już dawno nie widziałem, ale, że dadzą radę takim drużynom jak Salvador, czy też Oman.

Grupa C. Hm...to według mnie ejst trochę za łatwa grupa, zbytnio nie patrzyłem się na poczynania zespołów innych niż Rosja, więc sądzę, ze Rosjanie poradzą sobie w tej grupie znakomicie, pocisną wszytskich i wylądują na samym szczycie, czyli na miejscu pierwszym. Na drugim miejscu nie weim zbytnio kogo dać, ale sądzę, że zdobędzie je albo drużyna Wenezuelska, albo drużyna Nigerysja, lecz bardziej jednak jestem za tym aby wygrała drużyna z Ameryki Południowej. Jakoś bardziej za nimi przepadam i jednak raczej sądzę, że są lepsi od Nigeryjczyków.

Grupa D. Dla mnie jest to chyba najciekawsza grupa ze wszystkich. Jest w niej Mesksyk która to trzeba przyznać jest dobry, do tego mistorzwie świata Brazylijczycy. Ukraina i Japonia, które również przyznam, nie są słabymi zespołami i potafią zdziałać coś przy bramce rywali. Oczywiście obstawiam to, że na pierwszym miejscu ukwalisyfikuje się Brazylia, co jest bardzo prawdopodbne. Za to drugie miejsce będzie oblegane prze te trzy zespoły. Jeśli Meksyk będzie grał tak jak na Mundialito to bym bardziej obstawiał ich na drugim miejscu, lecz jeśli tak nie zagrają, to może Japonia tam wskoczy. Szczerze nie wiem zbytnio, nie jestem pewien. :P

Zapraszam reszte do udzielania sie i wypowiadania swoich opinii. :)

ahfo.png

luba_049.png

Więc jak zaczynamy rozmowę o mistrzostwach to powiem o moich typach grupowych tak jak to zrobił Luba :D

GRUPA A

Tutaj faworyt jest jeden, ale też są zespoły, które mogą odegrać rolę czarnych koni turnieju... Więc Szwajcarzy na pewno faworyt do wygrania tej grupy, a może z niewielką dozą szczęścia całych mistrzostw, mają świetnego bramkarza Valentin Jaeggy to również mój faworyt do zostania gwiazda całych mistrzostw. Również jest przecież ostatnio lekko przyćmiony Dejan Stanković, ale według mnie na tych mistrzostwach narodzi się nowa gwiazda Borer, ten chłopak może nie jest taki młody, ale ma wielki potencjał. Drugim zespołem który powinien walczyć ze Helwetami o prymat w tej grupie są zawsze mocni Włosi, a jeszcze teraz mistrzostwa u nich. Palmacci, Leghissa czy Feudi to zawodnicy którym zbytnio przedstawiać nie trzeba. Jednak drugą stroną medalu jest to że bramkarze Italii od dawna popełniają dużo błędów, ale może teraz Rasulo i Del Mestre dają radę... Jeszcze liczę że Senegal pokaże coś ze swojej otwartej gry, będzie na pewno dużo bramek, ale na to liczę i na błysk geniuszu Koukpaki'ego. Iran według mnie faworyt do przegrania wszystkich meczów

GRUPA B

Według mnie grupa z dwoma zdecydowanymi faworytami, którymi są Portugalia i Argentyna. Ci pierwsi zawsze groźni i to oni według mnie jako jedni z niewielu są w stanie rywalizować z Brazylią w meczu na poziomie najlepszej Canarinhos. Wiem że brakuje czwartego do gry bo Belchior, Alan i głównie Madjer to zawodnicy klasy światowej, ale liczę że może Rui Coimbra lub Jordan dają sobie radę i może znajdzie się ktoś na poziomie tej trójki powyżej. Jeszcze do tego świetny bramkarz. Argentyna dla mnie zespół bardzo nieprzewidywalny, jako jedyni w Południowej Ameryce walczyć z Brazylią, ale nie dalej im brakuje, pokazuje to finał mistrzostw z tego roku, gdzie Kanarki wygrały z Argentyną 6:2! W tej grupie jeszcze niby są Salvador z Tinem i Oman, ale tam to już kompletnie nikogo nie znam. Pewnie ci ostatni będą dostawać srogie lanie od każdego, a Salvador spróbuje pomieszać w końcowym rozrachunku.

GRUPA C

Tu jest bardzo ciekawa sytuacja, bo to że Rosja jest nie zagrożona na pierwszym miejscu nie podlega dyskusji. Ponieważ tacy zawodnicy jak Leonov, Shkarin to nie trudno wygrać całą grupą bo cały skład Rosji jest bardzo wyrównany, będzie pewnie szachowanie siłami zawodników, bo trzeba zostawić siły na dalsze fazy turnieju. Według mnie drugie miejsce powinna zająć Nigeria, bo mają taką postać jak Olawale! Zapamiętajcie to nazwisko, on będzie gwiazdą tej grupy, jak nie całego turnieju. Najlepszy zawodnik mistrzostw Afryki w 2011 roku, choć może tam Nigeria zajęła 2 miejsce za Senegalem to Isiaka Olawale pokazał klasę! Zespół który może być ciekawy to Wenezuela... Chłopaki z tego kraju to zgrana paczka, może nie ma tam takich gwiazd jak w innych kadrach, ale bardzo ważną postacią jest Kevin Camargo. Według mnie bardzo ciekawa postać, ale kontuzje go bardzo męczą... Jeszcze Tahiti, które będzie dostawać srogie lanie od każdego.

GRUPA D

Tu to będzie się działo. Za bardzo nie jestem nawet pewien że Brazylia wygra tę grupę, bo są zawsze waleczni Japończycy, świetnie wyszkoleni Meksykanie i do tego grający bardzo siłowo i skutecznie Ukraińcy. Wiadomo Brazylia mam takich graczy jak Buru, Andre, Sidneya czy wielu innych bo tam cały skład jest świetny, ale czy ja wiem, kiedyś to musi się skończyć, znaczy ich dominacja. Właśnie lekiem na to wszystko może stać się Japonia i ich najskuteczniejszy strzelec czyli Kawaharazuka, również świetny golkiper czyli Terukina! Potem Meksykanie ze świetnym zgranym zespołem, który gra razem od kilku lat. Gwiazdą tam jest Estrada czyli bramkarz. Na sam koniec zostawiłem sobie naszych sąsiadów. Ukraińcy mają świetny skład, który może wygrać z każdym, ale to również taki zespół który może zostać pokonany przez zwykłych szaraków. Jest tam jeden zawodnik, którego mogą obawiać się wszystkie kadry świata czyli Andriy Borsuk, ale również jego brat jest bardzo groźny... GRUPA ŚMIERCI !