Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Judgment Day - oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ale masakrycznie cienka gala, o ja nie moge, ale chociaz naprawde jest o czym pisac :-)

Przede wszystkim... co z tymi writerami gal? Dlaczego w kazdym pojedynku cala akcja opierac sie ma na kontuzji face'a? No ludzie, bez przesady. Flaira boli reka, CM Punka zebra, Michealsa glowa, Batiste noga, Benoita druga noga... Prawdizwy Judgment Day. Boje sie, ze takze dla buyrate'u najblziszych PPVs 8-) Zdecydowanie na plus gali - ilosc niespodzianek. Zwyciestwo Flaira, Vince dalej mistrzem, 2:0 dla MVP... Trzeba przyznac jedno- WWE naprawde zaskakuje, przynajmniej mnie.

1) Carlito - Flair. Tego naprawde nie da sie ogladac. Boje sie zajrzec ile Flair ma lat, lepiej mnie nie uswiadamiajcie. Czy naprawde kogos z was bawia piski 60 letniego faceta ktoremu nieudolnie i glupkowato wygina reke Carlito przez dlugich kilkanascie minut?

2) ECW World Title - moze to i lepiej ze wlasciwej walki prawie nie bylo, szybko konkretnie ... ale szkoda ze bedzie kontynuowane, starczy juz.

3) CM Punk Burke - mnie sie podobalo, ale troche chyba zeszla z nich para pod koniec walki... No i nie dopisala glupia publicznosc.

4) Orton Michaels - chcieliscie over-sellingu? A oto i on w najglupszej postaci. "Placzaca" zona Half Bald Kid'a sprawila, ze w myslach poczulem ulge ze nikt nie widzi jak spedzam wolny czas :) Dobrze, ze smiercionosny Legend Killer chociaz nie zaliczyl jobba.

5) Tag titles - dla mnie fajowa walka, chociaz za tag wrestlingiem nie przepadam, uwazam team Cade & Murdoch za przedni duet!

6) Edge - Batista - tu juz zupelnie nie wiem co z moim gustem, ktos z przedmowcow powiedzial ze mu sie podobalo... Albo moze jestem uprzedzony do tego Batisty... Pin rywala po "poteznym" Spinebusterze? I DLACZEGO WALKA O WORLD TITLE JEST PRZED US TITLE MATCHEM!?

7) MVP vs Benoit - pozytywnie, no i jak juz pisalem bardzo zaskoczylo mnie nie zaliczenie ani jednego fall'u Benoit.

8 ) Cena vs Khali - Tu chyba nikt niczego ciekawego sie nie spodziewal, dobrze, ze chociaz widownia sie obudzila. Tez dziwny finish dla mnie, "potwor" tapujacy? Jak ma to sie miec do ewentualnej kontynuacji feudu?

Jestem obrazony, zmarnowalem pol dnia zamiast sie uczyc do egzaminu, ehhh, cholerne WWE, cholerne telenowele dla mezczyzn 8)

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• evertonian

8

• Undertaker_4don

8

• AX

7

• Sayker

7

Top użytkownicy w tym temacie

Ja to PPV podsumuje tak -----> hahahahahahahahahahaha ... Juz.

Nie no naprawde dwie walki tylko warte obejrzenia były. Benoit z MVP chociaz robili juz lepsze no i tag team bo te dwie walki nie nudziły a no tak CM Pun z Burke tez sie starali ale publicznosc samych markow i cały klimat poszedł sie je... . Szkoda słów Walka Ortona i HBK tez jakas taka nijaka była :/ No ale tłumacze to kontuzja HBK. Swoja droga ciekawe jak RAW bedzie bez niego funkcjonowac.

Largen then life.....

194233445040d59a169eb2d.jpg

Rzeczywiście to PPV marne.Niestety,podobno dla HBK to koniec kariery :sad:

Ocena PPV (bo nie mam co mówić o walkach):4/10

Dobrze się bawisz?

1273742245481eaef5d2019.jpg

HBK kończy karierę ?? Gdzieś ty takie głupoty przeczytał. Zapewne albo wróci niedługo na RAW, albo za kilka miesięcy po wyleczeniu jakiejś tam starej kontuzji. Swoją drogą podobała mi się ta akcja z Ortonem. Czyżby powrócił stary dobry Legend Killer ??:P

Sama gala była cieńka. Jedynie CM Punk vs Elijah Burke (czy jak tam się pisze to jego imię ;) ) przypadła mi do gustu. Tag Team Championship dało sie oglądnąć, a reszta to nuda na kółkach. Nawet Benoit vs MVP mi się nie podobała, a miałem co do tej walki duże nadzieje. Wszystkie pasy zostały u swoich właścicieli i chyba dobrze. Sam poziom ME Smacka i RAW był słabiutki... Edge co prawda starał się ale z Batisty od ponad roku ciężko jest coś wyciągnąć. Cena vs Great Khali to było nieporozumienie... najlepiej szybko o ty zpaomnieć ;)

910573292462b42a28a382.gif

Przeważnie nawet gdy PPV jest słabe to z reguły przynajmniej ME czy inna walka się wróżnia od pozostałych. Dla mnie tutaj takiej walki nie było. Wszystkie walki przeciętne. Jesli juz miałbym wybierac to wybrałbym Edge vs Batista.

Musze przyznac ze zdziwił mnie Khali, który wykonał Legdropa i kick stojąc bokiem do Ceny(nawet Hulk Hogan ;P tak wysoko nogi by nie podniósł 8-)W zeszłym roku na JD nie potrafił kompletnie nic. Myślałem że Cena może przegrac przez DQ, ale Cena wciąż nieśmiertelny. A Khali nadal nie spinnowany.

rozczarowałem się na walce Carlito vs Flair. Spodziewałem się szybkiego pojedynku, który nakręcałby Carlito swoimi akcjami, a przez ponad 15 min było tylko wyginanie ręki itp. Zwycięstwo Falir'a chyba można tłumaczyc tylko karą dla Carlito za heat jaki otrzymywał niedawno backstage.

Shawn Michaels nie robił takich głupich min nawet po zjednoczeniu DX, kiedy tak błaznował się odechciewało się go oglądac. Zamiast wstawiac go do walki mogli zrobic mecz i IC Title Marella vs Orton.

Gdyby Vince stracił pas na JD to byłoby to już całkiem bezsensowne. Pewnie straci go na ONS 3 przynajmniej na zawsze. Moze w Hardcore Match'u.

Ogolnie nic specjalnego, chyba faktycznie najsłabsza gala w tym roku (chociaż NWO też było marne).2+ /6

Dla mnie to ppv też takie se, ale.... i tutaj pewnie polecą gromy :D

walka Cena vs Khali dla mnie spoko ( czego się spodziewaliście po khalim) a cena dla mnie jak to cena ja go lubię i akurat mi on nie przeszkadza

walka Batsita vs Edge też dała radę

Lashley dobrze zamieszał, szkoda że nie odzyskał tytułu

walka Hardyz też w porządku ale jakoś ich przeciwnicy mnie nie przekonują mam nadzieję że to była ich ostatnia wspólna walka

co do pozostałych walk to nic ciekawego, swoją drogą ciekawe czemu wwe zrezygnowało w ostatnim czasie z jakiś urozmaiceń na ppv ladder albo table mecze, pod tym względem mnie zawodzą, walki ecw powinny tryskać(nie mówię że krwią) ale powinny być bardziej hardkorowe a nie różnią się niczym od walk z pozostałych rosterów, tyle ode mnie

CAN U DIG IT

SUCKA??

20600522048357277d69c0.jpg

Jedno slowo: tra-ge-dia..

Jedyne, co bylo fajne, to theme tego ppv, ale to juz przeciez nie jest wytwor WWE.. ;)

I chyba musze przestac ogladac WWE, bo na RAW w chwili obecnej brakuje main eventerow.. :/

To było jedno z gorszych PPV jaki widziałem....;/ strasznie sie zawiodłem. Ale przynajmniej było kilka niespodzianek, jak np. MVP i zwyciestwo Rick-a.

co do pozostałych walk to nic ciekawego, swoją drogą ciekawe czemu wwe zrezygnowało w ostatnim czasie z jakiś urozmaiceń na ppv ladder albo table mecze, pod tym względem mnie zawodzą, walki ecw powinny tryskać(nie mówię że krwią) ale powinny być bardziej hardkorowe a nie różnią się niczym od walk z pozostałych rosterów, tyle ode mnie

plaga kontuzji w WWE a ty chcesz Ladder , table i hardcore. Człowieku :D jakby takie były maine eventy to WWE padłoby z braku rosteru :P

chodzi mi tylko o to że te walki są takie nijakie, wiesz ja rozumiem że kontuzje itp. no ale ile w kółko można to samo oglądać raz na miecha na ppv mogliby coś takiego wykombinować

jakaś odmiana, na Backlash walka Hardyz z tymi typkami Cadem i Mardockiem, zwykły TT mecz, teraz to samo, a Hardyz przyzwyczaili mnie do czegoś znacznie ciekawszego i pewnie nie tylko mnie :grin:

CAN U DIG IT

SUCKA??

20600522048357277d69c0.jpg

chodzi mi tylko o to że te walki są takie nijakie, wiesz ja rozumiem że kontuzje itp. no ale ile w kółko można to samo oglądać raz na miecha na ppv mogliby coś takiego wykombinować

jakaś odmiana, na Backlash walka Hardyz z tymi typkami Cadem i Mardockiem, zwykły TT mecz, teraz to samo, a Hardyz przyzwyczaili mnie do czegoś znacznie ciekawszego i pewnie nie tylko mnie :grin:

Ja się z tobą w pełni zgadzam mnie też nudzą te zwykłe mecze może gdyby na Judgment Day były jakieś inne typy meczów to to PPV wyglądałoby inaczej wszystkie walki były zwykłymi pojedynkami chyba żeby dopatrywać się 2 of 3 falls match żal, albo handicap 3 on 1 match jeszcze większy żal. Nie ma to jak TLC Match niestety od dawna go niewidziałem na żadnej gali WWE.

W temacie dotyczącym tegorocznego Sacrifice pisałem, że Russo powinien nareszcie przezwyciężyć kryzys twórczy, gdyż konkurencja przestała w tym roku wykładać na wszystko lagę. Po Judgment Day Head writer TNA może spać spokojnie i wypisywać wszystkie farmazony, jakie wpadną mu do głowy ;P. Ale po kolei

Carlito vs Flair

Co zaskakuje to dominacja Flaira w pojedynku i niemal pasywna postawa Carlita. Afroman nie pokazał nic wartego uwagi, mało tego, tapował na czysto z figure-foura. Po Fleirze na chwilę obecną raczej niczego się nie spodziewam, ale trzeba przyznać że był nawet w znośnej formie.

Handicap match

Myślę, że ten kilkuminutowy squash był najlepszym możliwym rozwiązaniem. Prawdą jest że nasza czwórka na Backlashu stoczyła całkiem udany pojedynek, tym razem nie było jednak gwarancji, że wszystko ułoży się tak jak trzeba. Dostaliśmy zatem kolejny lans postaci Lashleya, tym razem wykreowany został na ringowego taktyka eliminującego słabsze ogniwo.

Tak, czy siak, nie doczekaliśmy się końca feudu Mac Mahonowie + Umaga vs Lashley. Wciąż mamy Vinca – mistrza ECW, nadal więc toczy się historia pt. profanowanie zwłok Extreme Championship Wrestling.

CM Punk vs Burke

Oj, tutaj rozczarowanie. CM Punk tylko 2-3 razy zrobił coś że serce szybciej zabiło (Burke raz), natomiast reszta walki powolna i nieciekawa. Więcej się spodziewałem po jedynej nadzieji nowego ECW. O wiele więcej.

Michael vs Orton

No i mamy rezulatat plagi kontuzji trapiących WWE. Pomimo problemów z kolanami HBK musiał wyjść na ring. Chyba dlatego że już nie miał go kto żywnie zastąpić :P

Skoro Michaels nie nadawał się do walki, jedyne co mu pozostało to zrobienie kilku sztuczek...

Może wyjdę na jakiegoś durnego campera, ale przypadł mi do gustu ten "teatr grozy".]

Nie wiem, może to dlatego, że przypomniały mi się te dawne czasy gdy do wrestlingu podchodziłem na poważnie i bardzo przeżywałem takie właśnie historie :D

Może to i telenowela, ale to właśnie czynnik entertainment w formie czystej.

Dzięki temu tetrzykowi Randy ma po raz koejny okazję stania się najbardziej znienawidzonym heelem w WWE. Jeśli dobrze to zostanie rozegrane, może z tego wyjść naprawdę zażarty feud, który zakończyć się mógłby z taką niecierpliwością wyczekiwanym heel turnem HBK`a.

Hardys vs Cade & Murdoch

Jak dla mnie była to walka wieczoru - to wcale nie znaczy że była dora. Była to jedna z gorszych walk jakie stoczyli Hardysi w tym roku. Niemniej jednak walka była porawna, z garścią ciekawszych momentów. Podoba mi się nawet ten "prawie- canadian destroyer" (prawie robi wielką różnicę ;P), który wykonuje Murdoch. Niby nic, ale trudno spodziewać się takiego posunięcia po kolesiu jego postury.

Edge vs Batista

Słabiutko. Widać że Batista miał szczęście do Undertakera - dead man wyciągał z animala 100 % więcej, niż ten pokazał w tej walce.

Ale także jest współwinny Edge. Nie zrobił on wiele poza pokazaniem kilku "przerażonych" min.

A ta głupia do kwadratu końcówka całkowicie zabiła ten jużi tak cieńki pojedynek.

MVP vs Benoit

Też to zauważę - czemu walka o niewiele znaczący US Title znalazła się wyżej w karcie niż ta o World Tittle?

Pojedynek był drugim (lub trzecim, zależy jaki punkt widzenia przyjmie się na walkę o ECW title) pod względem jakości, co jednak nie zmienia faktu, że było to najgorsze z serii spotkań Montela z Chrisem. Benoit przegrywający dwa falle pod rząd, a ostatni w szczególnie głupi sposób - to na pewno nie działało na korzyść walki

Cena vs Khali

No i nareszcie main event. Szczerze powiedziawszy nie jestem ani oburzony, ani zdegustowany, ponieważ niczego więcej nie spodziewałem się po tym starciu tytanów. Nawet byłem mile zaskoczony krótkością tej farsy.

Uwaga: Khali kopie z pól obrotu! :twisted:

Judgement Day wyszedł bardzo słabo, znaczniej słabiej niż tegoroczna, wyjątkowo mierna Wrestlemania. Ale czy biorąc pod uwagę zaplanowaną kartę można się było spodziewać innego wyniku?

W ogole mecze były wzięte znikąd. Wiadomo, że Batista vs Edge było nieplanowane, ale konieczne no i tylko prowadzony od dawna feud o US Title.

Zgadzam się, że pojedynek Hardyz vs Cade i Murdoch powinien miec jakąś stypulację, chociażby Texas Tornado Match. Jednak zamiast tego meczu powinni wstawic walke o pasy ze Smackdown!

Jak pierwszy raz zobaczyłem Murdocha myślałem, że będzie strasznie ociężały, a okazało się, że naprawde wiele potrafi jak na swoją posturę.

Khali kopie z półorotu, ale dobrze mu to wychodzi. Tego bym się po nim nie spodziewał

Zgadzam się, że pojedynek Hardyz vs Cade i Murdoch powinien miec jakąś stypulację, chociażby Texas Tornado Match. Jednak zamiast tego meczu powinni wstawic walke o pasy ze Smackdown!

Dawno dawno naprawdę dawno temu ostatni raz Chavo bronił swojego tytułu czy to nie za długo może zmiana Champa powinna nastąpić niedługo:P

Gala naprawde nie speła oczekiwań pierwszy raz widziałem, że 2-3 falls zkończył się po 2 falls jeśli było takie coś wcześniej to mnie poprawcie.

Tag mecz był bardzo udany myślę, że powinno być więcej walk między tymi teamami bo śa całkiem niezłe.

Lashley szybko rozprawił się z ekipą Vinca i to dobrze jednak myślałem, że Vince będzie troche więcej cieszył nas swoją buzią na gali.:P

Reszta walk była tragiczna.

Na koniec deser ME Kali vs Cena no nie ten zabujcz submission STFU. Ten kto oglądał wczorajszy RAW wie, że Kali został oszukany:P

2 out of 3 falls, czyli wygrywa ten, który pierwszy zmusi przeciwnika do poddania się 2 razy (pin, submission lub dq)