Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

PAC-Biografia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

pac.jpg

Wstęp

Benjamin "Ben" Satterly (urodzony 22 sierpnia 1986), jest angielskim profesjonalnym wrestlerem. Bardziej znany pod pseudonimem PAC. Obecnie pracuje dla Dragon Gate, gdzie jest posiadaczem pasa Open the Brave Gate Championship i Dragon Gate USA, gdzie jest obecnie Open the United Gate Championem z Masato Yoshinem. Jest jednym z najlepszych High-Fly'erów w historii, jego przydomek to "The Man That Gravity Forgot" (Mężczyzna, który pokonał grawitację). Swoją przygodę rozpoczął w północno-wschodniej części Anglii w jednej z małych federacji niezależnej. Po "oswojeniu" się z wrestlingiem zaczął występować w większych Angielskich i Irlandzkich federacjach takich jak Real Quality Wrestling, One Pro Wrestling i Irish Whip Wrestling. Następnie zaczął występować we włoskim Nu Wrestling Evolution, amerykańskim Ring of Honor, Pro Wrestling Guerrilla i Chikara, oraz japońskim Dragon Gate.

Po zakończeniu treningów u Dragon'a Asiu, Satterly zadebiutował w 2004 jako PAC. W maju 2006 dołączył do 1PW. 26 listopada został pierwszym w historii Openweight Championem wygrywając Battle Royal mecz. Z powodzeniem bronił pasa przez ponad 200 dni, stracił go 30 czerwca 2007 stracił pas na rzecz James'a Wallace'a.

Występy zagraniczne

W styczniu 2007 PAC i trzech innych brytyjskich zawodników: Spud, Jonny Storm i Jody Fleisch walczyli jako część TNA podczas tournee federacji po Portugalii. Niedługo po zakończeniu trasy, PAC pojawił się na dwóch evantach ROH w Liverpoolu. Pierwszego dnia (3 marca) przegrał z Roderick'iem Strong'iem w meczu o FIP World Heavyweight Championship. Drugiego dnia (4 marca) przegrał w meczu z Matt'em Sydal'em. 22 kwietnia zadebiutował na show Rey De Voladores organizowanej przez Chikarę w Fatal 4 Way Elimination meczu pomiędzy Chuck'iem Taylor'em, Ricochet'em i Retail Dragon'em. Pod koniec kwietnia Satterly reprezentował International Pro Wrestling: International Pro Wrestling w King of Europe Cup Tournament. W pierwszej rundzie pokonał Trent'a Acid'a, jednak odpadł w ćwierćfinale po przegranej z Desmond Wolf'em. W sierpniu PAC wrócił do Chikary na galę International Invaders Weekend. Pierwszej nocy został pokonany przez Ricochet'a. Drugiej nocy przegrał z Claudiem Castagnoli. Następnie zaczął występować we włoskim Nu-Wrestling Evolution jako Jungle PAC. 18 kwietnia 2008 Jungle PAC wziął udział w Fatal 4 Way Ladder meczu o Cruiserweight Championship z Juventud Guerrerą, Matt'em Cross'em i Super Novą. Mecz ten wygrał Guerrera. Satterly trzy razy próbował zdobyć tytuł, jednak za każdym razem przegrywał. 17 listopada 2009 PAC zadebiutował w amerykańskiej federacji American Wrestling Rampage w ramach European Invasion Tour. Stoczył mecz o Dunkan Disorderly z Dunkan'em Disorderly'm, jednak nie udało mu się go wygrać. Dwa dni później po raz drugi próbował odebrać pas Dunkan'owi, znowu nie udało mu się wygrać.

Pro Wrestling Guerrilla

17 listopada 2006 PAC zaliczył debiut w PWG. Pierwszej nocy All Star Weekend IV przegrał mecz z AJ Styles'em, a następnej nocy zmierzył się z El Genericiem w meczu, który przez wiele osób był uważany za najlepszy mecz roku 2006. Satterly powrócił do federacji 24 lutego 2007 i pokonał Kevin'a Steen'a, odniósł tym samym swoje pierwsze zwycięstwo w promocji. 7 kwietnia na All Star Weekend V PAC zmierzył się z Genericiem po raz kolejny, ten mecz nie był uważany za tak dobry jak poprzedni. Jak można było się domyślić, zwyciężył El Generico. 20 i 21 maja PAC wziął udział w Dynamite Duumvirate Tag Team Title Tournament. Jego partnerem miał być Jack Evans, jednak on w ostatniej chwili przeszedł do Dragon Gate. Na jego miejsce został wstawiony Roderick Strong. W pierwszej rundzie pokonali Super Dragon'a i Davey'go Richards'a, w drugiej Naruki'ego Doi i Masata Yoshino i Briscoe Brothers w finale. PAC i Strong zostali nowymi World Tag Team Championami. 29 lipca przegrali mecz o pasy z El Genericiem i Kevin'em Steen'em.

PAC wziął udział w Battle of Los Angeles Tournament 2007. W pierwszej rundzie wyeliminował Jack'a Evans'a, w drugiej Claudia Castagnoli'ego, w półfinale przegrał z Cimą (który wygrał turniej). Po turnieju PAC nie pojawiał się w federacji przez niemal rok. Powrócił na All Star Weekend VII 30 sierpnia 2008, razem z The Young Bucks pokonali Generia, Steen'a i Susumu Yokosuke. Następnej nocy Satterly stoczył mecz o World Championship z Chris'em Hero, jednak nie udało mu się wygrać. PAC powrócił 23 lipca 2011 Eight i stoczył mecz z Kevin'em Steen'em...Wyniku puki co nie podam, bo gala odbyła się w zeszłym tygodniu i nie ukazała się jeszcze do pobrania, nie che zepsuć oglądania niektórym fanom PWG.

Dragon Gate

Niedługo po udziale PAC'a w Battle of Los Angeles Tournament 2007 Dragon Gate zaprosiło Satterly'ego do siebie. 15 września PAC pokonał Dragon Kid'a. 25 kwietnia 2008 PAC przegrał z Gammą w pierwszej rundzie turnieju o Open the Brave Gate Championship. 27 lipca PAC, Dragon Kid i Anthony W. Mori reprezentowali Typhoon (stajnia do której dołączył Satterly) w Four Way meczu o Open the Triangle Gate Championship, ale nie byli w stanie pokonać Gammy, Yamata i Yasushi'ego Kandy. Po rozwiązaniu Typhoon w 2008, PAC dołączył do WORLD-1. 22 marca 2009 Brytyjczyk, BxB Hulk i Naoki Tanisaki jako członkowie WORLD-1 przegrali mecz o Open the Twin Gate Championship z KAMIKAZE (Dragon Kid, Shingo Takagi i Taku Iwasa) i Real Hazard (Keni'chiro Arai, YAMATO i Yasushi Kanda). WORLD-1 chciało kolejnej walki o pasy. Dostali ją 24 maja. Ich przeciwnikami byli WARRIORS-5 (CIMA, Gamma i KAGETORA), Drużyna PAC'a, po raz kolejny nie wygrała. 7 września WORLD-1 wreszcie wygrało Open the Triangle Gate Championship. Pierwszej obrony pasa dokonali 19 lipca pokonując KAMIKAZE (Akira Tozawa, Dragon Kid i Taku Iwasa). Pasy stracili 14 października w meczu z Akebono, Don Fujii'm i Masaaki'm Mochizuki'm. 29 sierpnia 2010 PAC pokonał Susumu Yokosuke w finale turnieju o Open the Brave Gate Championship. 19 czerwca 2011 PAC i Dragon Kid wygrali Open the Twin Gate Championship pokonując Ryo'ujego Saito i Genki Horiguchi'rgo. Stracili je 17 lipca w meczu z Cimą i Ricochet'em.

Dragon Gate USA

5 lipca 2010 PAC zadebiutował w Dragon Gate USA. On i BxB Hulk zostali pokonani przez YAMATO i Shinga. Następnego dnia, na Uprising PAC i Naruki Doi pokonali Jigsaw'a i Mike'a Quackenbush'a. 20 grudnia federacja ogłosiła, że podpisała kontrakt z PAC'iem. W styczniu PAC i Masato Yoshino pokonali Chuck'a Taylor'a i Johnny'ego Gargano zostając pierwszymi w historii Open the United Gate Championami.

Pokaz umiejętności:

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

2

• Zaq123

1

• Deep

1

• Clown.

1

Top użytkownicy w tym temacie

No po obejrzeniu pokazu umiejętności no to mnie całkowicie zamurowało. Zawodnik niesamowicie skoczny a w swoich akcjach jest bardzo

dokładny. Zawodnik widać że ma przed sobą wielką przyszłość. Dzięki za bio i zapraszam do mnie :)

Dodano:

No po obejrzeniu pokazu umiejętności no to mnie całkowicie zamurowało. Zawodnik niesamowicie skoczny a w swoich akcjach jest bardzo

dokładny. Zawodnik widać że ma przed sobą wielką przyszłość. Dzięki za bio i zapraszam do mnie :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Jeżeli chodzi o biografię, to zawiera istotne szczegóły i rozwinięcia na temat zawodnika. Co do PAC'a to kojarzyłem jeszcze, że jako młody wrestler próbował swoich sił w poważnych występach i to mu się udawało. Wyrósł na jednego z najlepszych high fly'erów swojego pokolenia i w dawnych czasach naprawdę brylował swoimi akcjami wysokiego ryzyka. Dobrze, że nadal się trzyma i wspiera wrestling. Nie bez powodu trzyma pas w DG USA. Dzięki za biografię :)

Widzę, że dotrzymałeś słowa i zrobiłeś biografię o tym zawodniku (swoją drogą szybko się z tym uporałeś !). Wielkie dzięki. Sporo się o nim dowiedziałem, a zaczynam się nim interesować, więc może mi się ta biografia przydać. Widziałem kilka jego walk i przyznaje, ze PAC zasługuje na swój przydomek ''Człowiek, który pokonał grawitację''. Jego akcje zapierają dech w piersiach; ta jego zwinność i skoczność. Więc jednak Anglicy mogą ''latać''. W końcu to kraj wrestlerów technicznych ! Jeszcze raz dzięki za biografię PACA ! Masz reputa ! :t_up:

deathnotep.png

angle_02.gif

Kojarzyłem wcześniej gościa, a dokładniej widziałem jedną jego walkę, z El Generico 2 of 3 Falls Match nie pamiętam z jakiej fedki. Walka była bardzo dobra, wygrał ją PAC i pokazał się z bardzo dobrej strony, z tego co pamiętam wykonywał bardzo dużo frankensteinerów. Wiem mniej więcej na co go stać ale jakoś nie miałem ochoty bardziej śledzić jego poczynań, bo nie jestem jakimś wielkim fanem indy. Cieszę się że trafiłęm na tą biografię, przybliżyła mi nieco tego gościa, istotne szczegóły, całkiem sporo informacji - miodzio. Oczywiście wskoczy repucik :)

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Kolejna dobra biografia. PAC to obecnie najlepszy lotnik w US Indy. Świetnie ogląda się jego walki i nie jeden luchador chciałby być tak skoczny jak właśnie PAC. Swoją drogą fajnie jakby kiedyś pojawił się w AAA i zawalczył z kimś pokroju Aerostara. Dzięki za bio.

#SmartFanZone
  • 1 miesiąc temu...

Biografia fajna, ale mam pytanie z tym związane!

Czy można wrzucić swoją biografie wrestlera mimo, że jedna już jest?

Prosze o odpowiedź! :thumb:

Baby you know you're judas and I'm your priest

I am perfection

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

"Czy można wrzucić swoją biografie wrestlera mimo, że jedna już jest?"

Pod warunkiem że mocno się różni. Poza tym musi być w jednym temacie ;)

#SmartFanZone

A nie będę oryginalny. Dobra biografia jednego z najlepszych lotników w historii. Jeśli nie najlepszego, nie ma wielkiego ryzyka stawiając taką tezę. :P Zdecydowanie dystansuje 98% obecnych flyerów. Może nie ma konkretnych mic skilli(jedyna Jego wada) ale to już jest takie czepianie się.

• Styl:  Jasny

The Man That The Gravity Forgot - no ten przydomek idealnie pasuje do PAC'a. Gość jest poprostu nieziemski. Jedynym Highflyer'em który może mu dorównać jest na dzień dzisiajszy Ricochet. Ben nie dość, że jest niesamowicie wysportowany, szybki, to dodatkowo jest znakomitym wrestlerem i dobrym technikiem. Jedynym jego minusem jest oczuwiście mikrofon, ale na scenie niezależnej to nie jest najważniejsze. Jego ostatnia walka w PWG ze Steen'em na gali "Eight" była walka wieczoru. No i co najważniejsze - Ben ma dopiero 25 lat, więc wielka kariera dopiero przed nim.

Biografia bardzo dobra i mocno mi przybliżyła. Umiejętności - ten filmik wg mnie nei pokazał za dużo. Polecałbym ten :) Lobas mam nadzieję, ze się nie obrazisz :)

http://www.youtube.com/watch?v=c83cHf4HuXI

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg