Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pomiędzy złem a dobrem czyli Cena i jego heel turn!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

zarząd mógłby się wtedy zastanawiać nad turnem Ceny.

Ale czy Cenie na prawde jest tak potrzebny ten trun? Mizowi chcą dać turn bo jako heel już wszystkich nudzi, pewnie powiecie że Cena ssie jeszcze bardziej, jednak dzieci chcą go oglądać jako faca,dla nich jest wielką gwiazdą więc po co to zmieniać. Co by takiego wniósł taki heel turn? Chwilo odświeżenie,podjarka u smart fanów a po trzech miesiącach Cena znów by nudził. Zresztą uważam że obecnie jako face o wiele lepiej sobie radzi niż heel raperek jak to kiedyś była. Tak więc uważam nadal że ten heel turn jest zbędny!

#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

5

• szymix96

5

• Turej

2

• perfect1674326002

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Ale czy Cenie na prawde jest tak potrzebny ten trun?

Ale właśnie o tym dyskutujemy. :)

Sorki za offtop, ale nie mam już nic do dodania ;)

Aktualnie to heel turn Ceny jest mało prawdopodobny, a wręcz nierealny. Wystarczy tylko wyobrazić sobie ile pieniędzy straciłoby WWE gdyby Cena stał się zły. Koszulki i inne gadżety Ceny dają im przecież bardzo dużo kasy i rezygnacja z tego była by dla nich stratą części dochodów. Chyba, że wypromowaliby kogoś innego na wielkiego babyface'a, wtedy heel turn Ceny byłby możliwy, ale na pewno musiałobo minąć dużo czasu za nim fani będą szaleć za kimś innym tak samo jak za Ceną. Nie m co ukrywać. Cena jest stworzony do bycia face'em i innej roli dla niego się nie przewiduje. Tutaj nie tylko chodzi o pieniądze, ale też o fanów. Przecież gdyby Cena stał się zły to większość tych dzieci przestałoby przychodzić na gale, bo nie będzie ich ulubieńca i bohatera. Cena musiał długo pracować nad tym aby zdobyć tak duże poparcie u większej części fanów, bo są tacy którzy go nie lubią, ale jest ich zdecydowanie mniej. Więc odwrócenie sytuacji o 180 stopni to praktycznie zniszczenie tego nad czym pracowano przez lata.

Jeśli dobrze pamiętam, były plany na face turn Miza, więć jeśli dobrze by go wypromowano jako face'a, zarząd mógłby się wtedy zastanawiać nad turnem Ceny. Poza tym można wypromować Morrisona, który w najbliższym czasie też powinien wstępować w grono main eventerów.

Mówiło się o tym aby Miz miał stać się face'em, ale to nie było by dobre ani dla niego ani dla federacji. Nie widzę Miz'a walczącego fair i przybijającego piątki z fanami. A nawet gdyby to się stało to jego wypromowanie trwało by bardzo długo. A jeśli chodzi o Morrison'a to on pomimo tego, że jest face'em też nie będzie przynosił takich zysków jak Cena.

Tyle że Smart Fanów jest dwa razy mniej od zwykłych "nieświadomych" fanów.

I to jest właśnie główny powód dla, którego Cena nie przejdzie face turn'u. Gdyby było ich po równo i WWE nie przywiązywałoby tak dużej wagi do tego czy publika lubi danego wrestler'a czy nie to Cena już dawno byłby Heel'em. Ale realia są jakie są i ważna jest kasa, której ubytek w związku z heel turn'em Ceny byłby widoczny, dlatego w najbliższym czasie nie spodziewam się aby Cena stał się zły.

ksgj.png

Nie widzę Miz'a walczącego fair i przybijającego piątki z fanami.

Ale to samo możnaby było powiedzieć o Showie, Ortonie i wielu innych. Przecież jak oni byli heelami kantowali jak się dało, a Show macha teraz do dzieci niczym Papież.

Jak dla mnie heel turn John'a Ceny jest jak na razie niemożliwy. Cena kojarzy się głównie z gościem który jest twarzą federacji, jest tym dobrym kolesiem za którym szaleją niewiasty oraz dzieci, tym który zawsze pokonuje zło w postaci Batisty czy innego złego Chris'a Jericho. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie obecnie Ceny jako tego złego typka. Ta postać którą wykreowało WWE po prostu za bardzo wżarła mi się w mózg, nie wyobrażam sobie co złego musiał by uczynić, aby stać się dobrym heel'em. Jeśli mieli by z niego zrobić miałkiego heela, który nie dość, że nie ma umiejętności to jeszcze nie pokazuje nic w speechach ani "gnębieniu" innych, to dziękuje za taki heel turn. Takie zabiegi mogły by mu tylko zaszkodzić, jednak ostatnimi czasy w WWE wszystko jest możliwe. Pomimo, że bardzo bym chciał obejrzeć po raz kolejny mroczną stronę Jaśka, zawsze to jakaś odmiana, jednak obawiam się, że może to zostać przeprowadzone w zły sposób na którym stracą wszyscy. Najlepszą okazją do tego było chyba jego dołączenie do Nexus'a, jeśli nie stało to się wtedy to pewnie będziemy musieli poczekać na bardzo dobre i przemyślane story, aby stało się to wogóle

19203151084f9d12f7e2306.png

"The only person you are destined to become, is the person you decide to be”

- Ralph Waldo Emerson

Pozwólcie że nie będę cytować wszystkich po kolei jak leci tylko ustosunkuje sie do wszystkich spraw, o których napisaliście, a które mnie w jakiś tam sposób poruszyły, bo troche ich było. Przede wszystkim nie rozumiem tego, dlaczego wszyscy twierdzą, że heel turn Ceny byłby nie opłacalny. Czy fani nie kupują gadżetów heeli? Czy wszyscy fani nienawidzą heeli? Mówie nawet o tych fanach, którzy nie do końca wiedzą o co w tym wszystkim chodzi. Na galach WWE liczba osób z gadżetami Ceny wcale jakoś nie przytłacza, jest mnóstwo osób w koszulkach Miza, który jest heelem, dużo osób ma koszulki Punka, który również jest heelem... Poza tym nie każdy heel zbiera ciągle heat, o czym sie mogłem przekonać np. na przykładzie Miza, tak samo jak nie każdy face zbiera ciągle pop o czym można było sie przekonać na przykładzie... Johna Ceny i nie mówie tutaj o gali w Chicago. Jeśli ktoś jest dobrym heelem, może sie w pewien sposób przypodobać publice i mimo wszystko będzie dopingowany. Na przeciętnej gali WWE Cena pół hali na Cene reaguje pozytywnie, a druga połowa na niego gwiżdże... Bo sie zaczyna przejadać i to już wszyscy widzą, bo w końcu ileż można. Poza tym te gadżety to tak na prawde, jeśli były by ładne, albo ciekawe to choćby zawodnik był nie wiadomo jakim skurwielem i tak sie dobrze sprzeda. Np. koszulki Miza sie sprzedawały, bo był tam napis "I'm awesome", chodzi o sam napis, który nie wzbudzał śmiechu w gimnazjach w przeciwieństwie do koszulek Ceny. Dobra nieważne. Yao poruszył sprawe, że ewentualny heel turn Ceny mógłby nie wyjść. Tylko czy to jest problem dla takiej federacji jak WWE? Przecież face turn Ortona tez nie wyszedł, Orton nie jest dobrym facem, jest nudny, a mimo wszystko świetnie sie sprzedaje. Tutaj największą rolę odgrywa promocja danego zawodnika. Cena zaczynał kariere jako heel i był tym heelem świetnym, Jego stare speeche jako raper wymiatały i chętnie bym takiego gościa z niewyparzonym ryjem znowu zobaczył, ale powrót do rapera jest chyba niemożliwy, co nie zmienia faktu, że Cena potrafi być heelem i akurat o niego byłbym spokojny, bardziej bym sie bał o to, jak rozegrał by to CT. Tak na prawde o tym heel turnie Ceny mówi sie bardzo długo, na pewno ponad rok i myśle że jeszcze prędko tego nie zobaczymy. Zawsze musi być jakiś mocny face, który przez całą kariere bedzie bronił słabszych i poskramiał zło, to jest stały schemat, który sie nie zmieni. Cena ma w tej chwili taką promocje, że jest w stanie wygrać każdą walke w czysty sposób, nie ma nawet punktu zaczepki do tego heel turnu, chociaż to akurat najmniejszy problem. Największą przeszkodą dla turnu Johna jest to, że nie ma kto go zastąpić. Owszem była by to szansa dla Morrisona, który porywa publike akcjami w ringu, ale on nie ma mikrofonu jako face, dla JoMo nadzieją jest heel turn, ale to nie ten temat. Tak na prawde nie ma na chwile obecną drugiej tak charyzmatycznej postaci jak Cena, nie ma na chwile obecną kogoś, kto jest w stanie go zastąpić. CT kombinuje, możliwe że sie myle. Szykują face turny dla Punka, Miza czy Sheamusa, może jeśli któryś z nich sie sprawdzi i zacznie sprzedawać tak dobrze jak John, albo Cena sie znudzi doszczętnie wszystkim to odświeżą jego postać. Przez całą kariere facem nie będzie, ale na turn na chwile obecną sie nie zapowiada. I tak w tej chwili Vince podjął sporo decyzji w kierunku smart fanów i wyszedł na to nijak z ratingami, więc ja szybkiej zmiany sie nie spodziewam.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

No cóż. Wiele mówiło się o heel turnie Jana Wspaniałego, ale jak na razie to tylko słowa i myślę, że na tych słowach się skończy. John miał przejść heel turn jeszcze rok temu (?) gdy dołączył do Nexus. Wtedy były duże szanse...no, że Jasiu w końcu przejdzie ten turn i odświeży się jego postać ! No, ale niestety tak się nie stało. Takiej drugiej szansy może już nie być ! Dlaczego tak sądzę ? Dobrze wiemy, że Cena jest maszyną do zarabiania pieniędzy. Jego gadżety sprzedają się najlepiej z pośród wszystkich innych supergwiazd. Innymi słowy John jest twarzą całej federacji. Kiedyś był nim Rock, ale za czasów ery Attitude, teraz w erze PG ''rządzi'' Cena i to się NIGDY nie zmieni ! Cena jest ulubieńcem publiczności, dzieci go kochają i to głównie one kupują jego gadżety, a starsi na nie srają (sory za słownictwo). Powiedzmy sobie szczerze, że Vince stracił by bardzo dużo na jego turnie. Po pierwsze jego produkty mógłby by już nie schodzić tak jak dawniej, po drugie; weźmy przykład, że Cena podczas turnu zmienia się w rapera i obraża dzieci i każdego. To na pewno była by strata fanów. Chodzi mi głównie oto, że najmłodsi widzowie, głównie są to fani Ceny mogą nie wiedzieć, że wrestling jest udawany i, że ich bohater tak na prawdę nie bije tych złych, a to wszystko reżyserka. Gdyby się dowiedziały, mogły by się załamać i pomyśleć, że Cena to ten zły i przestać kupować jego rzeczy. A i jeszcze jedna opcja; nie wiadomo czy został by kupiony jego turn. Orton również przeszedł ten turn, ale ja jako face po prostu go nie kupuje, jest taki nijaki, nudny. Dlatego mogłoby to nie wyjść z Ceną i od razu zrezygnowali by z tego pomysłu; jest to nie opłacalne ! Dlatego sądzę, że szanse na jego turn są takie jak wygranie LM przez Wisłę (przepraszam fani, nie zlinczujcie mnie; to nic osobistego) ! Wybaczcie ale takie jest moje zdanie. Dzięki za dyskusje :t_up:

deathnotep.png

angle_02.gif

A moim zdaniem jego heel turn jest zupełnie niepotrzebny, bo tak jak mówiłeś głupio by to wyglądało gdyby nagle się zmienił z ''najlepszego'' w ''najgorszego''. Może przez pierwszy miesiąc mielibyśmy frajdę z oglądania Jaśka jako heel'a, ale po jakimś czasie zatęsknilibyśmy za nim w tej ''tradycyjnej'' wersji. To już nie chodzi nawet o wielkie straty materialne, ale on już za długo jest ''święty'' by teraz nagle się zmieniać. Co prawda to on już jest takim ''mini heel'em'' w feudzie z The Rock'iem. Przecież przy okazji tego konfliktu publiczność jest wyraźnie za Dwayn'em i to się nie zmieni do ich starcia na Wrestlemanii. O przejściu na ''stronę zła'' Ceny mówi się już od tak dawna, że ja już nie jestem skłonny w to uwierzyć. Jedynym dobrym momentem na heel turn John'a była chwila w której dołączał do Nexus'a, ale znów wszyscy się zawiedli i nic z tego nie wyszło. Jak dla mnie to nie ma szans na taką zmianę i moją dyskusję skończę w taki sposób, bo nie mam zamiaru wymyślać tutaj skomplikowanych i zagmatwanych storyline'ów, które i tak się pewnie nie sprawdzą. Dzięki za temacik i pozdrawiam :t_up:

Twitter: dLusik

''For the hundreds of fans who tell me to go to WWE every week, this is for you... COME TO IMPACT WRESTLING MOTHERFUCKERS! Thursdays on SPIKE!''- Rob Van Dam.