Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pomiędzy złem a dobrem czyli Cena i jego heel turn!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

40658599.jpg

Witam w mojej kolejnej dyskusji o WWE. Dzisiaj nie będziemy rozmawiali o tygodniówkach ani galach WWE lecz o marzeniach tzw Smart Fanów. Od dłuższego czasu słyszę na forach wrestlingowych rozmowy fanów o tym kiedy John Cena przejdzie heel turn. Jeżeli się nie mylę to taka dyskusja trwa już z rok jak nie dłużej. Jedni typowali Wrestlemanię i inni Summerslam oraz każdą inną galę łudząc się że Cena przejdzie tak przez nich wymarzony heel turn. Niestety ich marzenia jak do tej pory się nie spełniły i nadal czekają. Jednak jaki miało by sens dawanie heel turnu największemu facowi w federacji. Tu już nie chodzi o pieniądze które WWE by na pewno straciło, jednak jakby to wyglądało gdy człowiek który już tyle lat jest czołowym facem w federacji przeszedł heel turn. Odświeżenie? Moim zdaniem bzdura gdyż osobiście źle by mi się oglądało Cenę jako heela gdyż jest on wręcz stworzony do bycia miłym facem niczym Hogan którą swoją popularność zawdzięcza dzięki byciu facem. Oczywiście pewnie z początku Cena by mnie cieszył jako heel lecz czuje że by to trwało krótko i nic nie wniosło. Tak więc czy warto dawać mu heel turn czy wogóle jeszcze ktoś wierzy że taka postać może przejść na tą złą stronę? Ja jako booker na pewno bym się tak nie posuną gdyż chcąc nie chcąc Cena to najlepszy face w WWE. Dokładnie najlepszy! Dlaczego? Face musi być pupilkiem fanów którzy będą stali po jego stronie! Czy Cena spełnia ten warunek? Chyba nie trzeba na to odpowiadać gdyż w WWE niema chyba takiego wrestlera który ma więcej fanów od Ceny. Oczywiście wiadomo że smart fani za nim nie przepadają jednak WWE głównie zarabia na tych zwykłych fanach którzy nie mają pojęcia o wrestlingu. Tak więc jak sądzicie czy Cena ma szanse na heel turn i czy wy byście chcieli by go przeszedł. Oczywiście możecie sami wdrążyć jakieś pytania gdyż to zawsze poszerza dyskusje.

Zapraszam do dyskusji!
#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

5

• szymix96

5

• Turej

2

• perfect1674326002

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Tak, od dawna czekam na Heel Turn Ceny, ale to jest prawie nieosiągalne. Nie wiem jak wy, ale ja sądzę że to sądzę że się możemy tego nie doczekać. Było już wiele akcji które miały na pewno sprawić Johna czarnym charakterem. Były czasy w Nexusie... To było najbardziej prawdopodobna akcja do heel turnu, ale niestety... John może po prostu nie chce być Heelem. Nie wiem. Może niedługo zostaniemy światkami heel Turnu... To wie tylko CT... Ale kiedy? Tutaj można typować niedaleki termin... Publiczność coraz mniej lubi Johna więc może się wkurzy w przejdzie Heel Turn... Może Summerslam? Nikt tego nie wie.

Świetna grafika do dyskusji ;)

Czas zacząć się wypowiadać w dyskusjach...

1.jpg

Iluzja.....

Ale kiedy? Tutaj można typować niedaleki termin... Publiczność coraz mniej lubi Johna więc może się wkurzy w przejdzie Heel Turn.

Coraz mniej lubi? Tu się nie zgodzę. Publika bardzo pokazała niechęć do Ceny na MitB jednakże to był wyjątek bo gala odbywała się w Chicago i gdyby CM Punk nie pochodził z tego miasta to raczej byłoby jak na każdym PPV czyli Cena wchodzi z oklaskami a Punk z buczeniem. Więc niema co barć tej jednej wyjątkowej gali jako jakiś argument :).

#SmartFanZone

John, John, John..... Od kilku miesięcy mówimy o tym, że może przejść on heel turn. Zastanówmy się czy to nie jest zbyt długi okres czasu? Gdyby miał go przejść to już by przeszedł. Ogólnie to na Jasiu, WWE zarabia najwięcej kasy i zamiana go w tego "złego" może okazać się nie opłacalna. Ale co ja mówię... John do końca swojej kariery zostanie face'm, będzie występował w ME i walczył o pas WWE... Było kilka takich momentów, w których już myślałem, że John przejdzie ten turn, ale jednak nie. Myślę, że ten turn jest zbyt mocno przesadzony. Cena jest jak Hogan. Tacy jak oni zbierają wokół WWE więcej fanów, którzy kupują te koszulki i przychodzą na gale tylko po to aby go oglądać. Cena jest uśmiechniętym zawodnikiem i rola heel'a by mu nie pasowała (nie mówię, że heel nie może się uśmiechać :D) Nie ma co gadać, John jest face'm i tak już zostanie. Dzięki za dyskusję :t_up:

Racja o heel turnie Johna Cena mówi się już dobry rok. Jednak ja nigdy w to nie wierzyłem i nie będę a dlaczego ? No bo Cena nie pasuje

w roli heela. On jako face może i nie jest fajny, bo wszyscy go nie lubią ponieważ jest nie do pokonania, ale kiedyś może i tak ale teraz

Cena jak na niego to dość często przegrywa. W tym roku przegrał już chyba 3 albo 4 walki. Ja szczerze mówiąc kiedyś lubiłem Cena dla

tego że wygrywał teraz też go lubię ale nie dla tego że cały czas wygrywa tylko dlatego że jest naprawdę dobrym zawodnikiem. Każdy może

mieć swoje zdanie, ale ja naprawdę uważam że on jest dobry w końcu popatrzmy na ostatnią walkę na MitB z Cm Punkiem która dostała

pięć gwiazdek. Przecież Cm Punk sam by nie mógł takiej walki wykręcić. Dlatego ja uważam że Cena powinien zostać face już do końca

kariery bo on do takiej roli pasuje. Niech inni przechodzą heel turny ale nie Cena. Dzięki za dyskusje :t_up:

Publiczność coraz mniej lubi Johna więc może się wkurzy w przejdzie Heel Turn... Może Summerslam? Nikt tego nie wie.

Weź daj sobie spokój Cena był i będzie ulubieńcem fanów a heel turn na SS 2011 jest niemożliwy. :P

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

No to ja się wypowiem. Osobiście uważam że turn Ceny mógłby być ciekawy ale na początku. Tylko że Cena jako heel musiałby być przeciwieństwem tego co teraz jest. Zamiast respect do fanów to disrespect. Fani byli by rozczarowani i wgl. Ale jeśli turn to oczywiście nie wieczny i po jakimś okresie Cena wróciłby na drogę cukierkowego Jasia. Ale co wtedy? Znów powrót do starego gimmicku? Nie wiem czy ktoś by to kupił. Dla mnie wyglądałoby to do dupy. Moim zdaniem jest to ciekawy pomysł ale nie dziwie się że spekulację na ten temat trwają tak długo. Podjęcie decyzji heel turnu największego face federacji musi być przemyślane. Z wyprzedzeniem oczywiście. Moim zdaniem całkowita zmiana gimmicku jeśli już mogłaby przejść. Ale powiedzmy sobie szczerze czy warto tak ryzykować i czy jest po co? Teraźniejsza sytuacja z Punkiem jest ciekawa bo może do tego doprowadzić. Moim zdaniem jeśli coś ma się ruszyć w tym temacie to w najbliższych tygodniach.

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Heel turn'a miał przechodzić już 15 razy od roku, jak mi się wydaje. Pewnie były takie plany, ale Vince zgromadził jakąś naradę, przemyślili to i po wszystkim. Gdyby Cena stał się heel'em to po pierwsze byłaby to ogromna strata materialna, ponieważ, gdy widać fanów na gali RAW, to mogę śmiało powiedzieć, że co trzeci ma koszulkę "Never Give UP", albo jakąkolwiek opaskę John'a Ceny, a po drugie promowanie jakiejkolwiek gwiazdy na nową twarz WWE zajęłoby sporo czasu i moim zdaniem nie ma na nią dobrego materiału. Jedynie powrót THE Rock'a na stałe "do domu" mógłby spowodować heel turn niezniszczalnego Johna. A teraz moje przypusczenia i wszystkie wyobrażenia. Największym face'm w WWE jest nikt inny, jak sam Randy "THE Viper" Orton i odpowiedzcie sobie szczerze czy dobrze wychodzi mu gra face'a? A zatem twarzy WWE? To wyglądałoby śmiesznie, gdyż Randy Orton był w przeszłości człowiekiem, który czuł się w roli heel'a jak ryba w wodzie, co jak sobie kojarzę nawet sam wspominał, a więc podsumowując, CENA zostaje face'm, dzieci w USA mogą się cieszyć, a WWE ma wielkie dochody..

Tutaj też muszę zabrać głos jako fan Jasia :) Tak, ja także czekam na jego heelturn od ponad roku. Wszystko wyglądało na to, że będziemy mieć złego Cene w czasie feudu z Nexus, bo zapowiadało się na prawdę świetnie. No ale feud minął, zakończył się i cisza... Ostatnio zaczęło się coś dziać z CM Punkiem. Jak wiemy, Punk zbiera większą publikę niż obecnie Cena. CM Punk chyba spowodował powrót ery hejtowania Ceny. Wszyscy idą za modą jaka panuję wśród fanów i teraz CM Punk jest bogiem wrestlingu według większości - mi się taka funkcja myślenia nie podoba... Trzeba przyznać że CM Punk stał się ostatnim czasem nie do poznania i pokazuje na co go stać. Narzekał na brak szansy ze strony WWE no i w końcu ją dostał - sprawdza się według mnie świetnie i czekam na więcej z jego strony.Na pewno WWE może być pewne że nie popełniło żadnego błędu dając szansę Punkowi. Cały feud Cena vs Punk jest ciekawym pomysłem i jeżeli Punk chce być w ME (choć już jest) to musiało sięt ak stać zeby zaczął prowadzić feud z Ceną, ponieważ to czołowa gwiazda federacji i Jaś potrafi wypromować. Ale wracając do heelturnu Ceny. Teraz jest doskonała okazja na właśnie to wydarzenie, ponieważ jest nielubiany przez większość publiczności a właśnie tak zaczynają się heelturny. Podobał mi się Cena gdy w przebłyskach był tym "złym" w feudzie, gdy to ta jego groźna postawa dominowała w walce i gdyby tak całościowo się zachowywał byłbym w niebo wzięty. ALe tutaj odzywają się pieniądze, a jak wiemy Jaś zbiera najwięcej zielonych dla federacji. Teraz nastąpiła zmiana Prezesa WWE, ale czy to wpłynie na decyzję o Heelturnie? Bo jak pamiętamy wielokrotnie był poruszany na naradach WWE temat Cena jako Heela, ale zawsze Wujek Vincu był przeciw i nawet nie dopuszczał do mówienia coś na ten temat./ Teraz wszystko obróciło się o 180 stopni i miejmy nadzieje że coś wpłynie to na decyzję zmienienia postaci Johna Ceny z babyface na groźnego heela.

Mi Cena jako czarny charakter nie pasuje, od początku kariery był facem i do końca jego kariery pewnie tak zostanie. Nawet jakby przeszedł ten hell turn, to jakby to wyglądało on jak zły człowiek nie to jest po prostu nie możliwe, przecież każy wydzi go jako dobrego a tego złego, na pewno każdy były zdziwiony tym co John by robił jeśli by przeszedł hell turn, WWE by nie ryzykowało, przecież na pewno by na tym bardzo dużo straciło jeśli by to się stało. No jeżeli by stał się tym złym to na pewno mniej ludzi by przychodziło na Raw i by rating spadł bo czy jakieś dziecko chciało by żeby jego fan jakim jest John Cena stał się złym i niszczył wszystko na swojej drodze na pewno nie, tak więc ten jego hell turn na pewno nie wypali i raczej nigdy to się nie stanie. Albo z drugiej strony może to jednak wypalić ale na krótką metę.

lig48.jpg

od początku kariery był facem i do końca jego kariery pewnie tak zostanie

A właśnie że Cena przez nawet długi okres w federacji był heelem, jeszcze jak biegał w majtach, a później jako raper.

Sam nie wiem czy w najbliższym czasie może dojść do tego turnu. Najbardziej odpowiednim momentem jak dla mnie była walka na HiaC. Pamiętam jak oglądałęm to i skakałem z radości kiedy Wade wygrał. I czekałem aż Cena pokażem jakieś fakolce do publiki bądź coś w tym stylu :P . Jest jednak jeszcze ten internetowy feud z Rockiem. I może dopiero przed samą WM Cena odejdzie od swoich fanów, powie że oni się odwrócili od niego, przeszli na stronę Rocka i ma ich już głeboko w dupie, tak jak było ostatnio z Christianem. Jendak wątpie, gdyż gadżety Ceny zarabiają więcej niż pewnie połowa gadżetów WWE'owskich midcardedów.

No jeżeli by stał się tym złym to na pewno mniej ludzi by przychodziło na Raw i by rating spadł

Według mnie się tutaj grubo mylisz. Właśnie wtedy ratingi by na pewno wzrosły ponieważ wtedy fani TNA na pewno byliby cieki jak John Cena wygląda jak heel i jak wygląda po ty wydarzeniu polityka WWE. Tak jak już wcześniej pisałem, teraz jest doskonała sytuacja na takie operacje i na pewno widziałbym Jasia jako Heela. Nasuwa mi się tutaj także myśl co z pieniędzmi które WWE zarabia na Johnei Cenie. Ale pamiętacie co się wydarzyło ostatnio z CM Punkiem? Jest heelem, tak? A wszystkie gadżety z jego podobizną zostały wyprzedane. Jeżeli jest się dobrym heelem to nawet i jego gadżety schodzą. Choć tutaj miałeś racje z tymi dzieciakami, wtedy takie gadżety jak plecaki, piórniki, ołówki etc. z Jasiem pójdą w dół ze sprzedażą, ale na pewno WWE wymyśli inne gadżety które będą także się świetnie sprzedawać z Jasiem Heelem - jestem tego w 100% pewien. Więc myślę że WWE w końcu powinno przestać myśleć o pieniądzach (bo z tymi gadżetami i tak nie będzie źle) i brać się za dobro dla federacji i swoich fanów, a na pewno duża grupa ludzi chce zobaczyć złego Cene :)

Ale pamiętacie co się wydarzyło ostatnio z CM Punkiem? Jest heelem, tak? A wszystkie gadżety z jego podobizną zostały wyprzedane.

Jednak zobacz jak długo Punk pracował nad tym by zrobić z siebie takiego heela, nie od razu po heel turnie był tak świetny. Miał lepsze i gorsze momenty. John również długo pracował nad tym by być tak popularnym facem,tak dobrym facem i teraz miałby psuć sobie wizerunek. A jeżeli heel turn by nie wypalił co jest pewne to co Jasiu wraca na faca? Czy to by nie było dziwne? Moim zdaniem face to coś w czym Cena jest najlepszy i powinien nim zostać!

wtedy fani TNA na pewno byliby cieki jak John Cena wygląda jak heel i jak wygląda po ty wydarzeniu polityka WWE

To TNA ma jakiś fanów :shock: ??

#SmartFanZone

Ale pamiętacie co się wydarzyło ostatnio z CM Punkiem? Jest heelem, tak? A wszystkie gadżety z jego podobizną zostały wyprzedane. Jeżeli jest się dobrym heelem to nawet i jego gadżety schodzą

Pamiętejmy także że to za sprawą świetnego storylinu oraz świetnego gimnicku, który WWE zaoferowało. Jeśli Cena powróciłby do starego gimniku rapera myślę że sprzedaż gadżetów nie zmalałaby kolosalnie, gdyż tak zwani smart fani kupowaliby te rzeczy.

Pamiętejmy także że to za sprawą świetnego storylinu oraz świetnego gimnicku, który WWE zaoferowało. Jeśli Cena powróciłby do starego gimniku rapera myślę że sprzedaż gadżetów nie zmalałaby kolosalnie, gdyż tak zwani smart fani kupowaliby te rzeczy.

Tyle że Smart Fanów jest dwa razy mniej od zwykłych "nieświadomych" fanów. Kogo widzisz częściej na hali podczas raw fanów w koszulkach Ceny i Mysterio czy CM Punk i The Miza! Moim zdaniem może się wydawać że WWE straci mało pieniędzy na koszulkach jednak w rzeczywistości takie straty są odczuwalne szczególnie w przypadku Ceny i WWE nie może pozwolić sobie na taki ruch. Poza tym porucz Ceny na RAW obecnie nie mamy takiego faca który mógłby walczyć jak Cena ciągle w Main Eventach a dobrych heelów mamy od groma!

#SmartFanZone

Poza tym porucz Ceny na RAW obecnie nie mamy takiego faca który mógłby walczyć jak Cena ciągle w Main Eventach a dobrych heelów mamy od groma!

Jeśli dobrze pamiętam, były plany na face turn Miza, więć jeśli dobrze by go wypromowano jako face'a, zarząd mógłby się wtedy zastanawiać nad turnem Ceny. Poza tym można wypromować Morrisona, który w najbliższym czasie też powinien wstępować w grono main eventerów.