Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Siatkówka - Temat Ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

6.jpeg

Siema, wpadłem na pomysł że jeżeli mamy temat o piłce nożnej to czemu mamy nie mieć o siatkówce. No bo ta dyscyplina jest co raz

bardziej popularna, dzięki sukcesom naszych reprezentacji. Na przykład nie dawno Polska reprezentacja mężczyzn zajęła 3 miejsce w

Lidze Światowej. Ja jestem wielkim fanem siatkówki może nie gram w jakimś klubie ale zawsze lubię pooglądać sobie w telewizji jak

nasi grają, albo zagrać sobie z kumplami na podwórku. Chcę wiedzieć co wy uważacie o tej dyscyplinie sportowej ? Może nawet gracie

w jakiś klubach ? :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zaq123

1

• Kotleten

1

• Clown.

1

• patrykglowa

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ta dyscyplina jak każda inna jest uwielbiana przez wielu ludzi na świecie też z chęcią lubię obejrzeć naszych. :D

ohmzuw.gif

Sportu tego jakoś aktywnie nie uprawiam i profesjonalnie nigdy nie grałem, ale muszę przepadać że jak większość sportów przynajmniej drużynowych jest jedym z ulubionych.

Racja - nie ma to jak promocja sportu sukcesami krajowej kadry i pomaga to tej dyscyplinie jak jest i w przypadku piłki ręcznej, z którą to grą miałem kontakty.

Co do ostatniej Ligi Światowej to muszę stwierdzić, że nasza świeżutka drużyna zrobiła nielada wrażenie swoją grą na scenie międzynarodowej. Gra znakomitego Kurka i Ignaczaka została potwierdzona końcową nagrodą i muszę przyznać że nie tylko oni mogli zrobić wrażenie na organizatorach. Już od początku było widać, że młodzież dobrze się odnajduje w drużynie czego dowodem był chociażby Kuba Jarosz.

Miejmy nadzieję, że sukcesy naszym będą jeszcze szeroko kontynuowane i po dołączeniu naszej stałej elity możnaby powalczyć o conajmniej finał nadchodzących mistrzostw.

Siatkówka jest moim ulubionym sportem i od września chodzę na Chemika.

Co do drugiej linijki całkowicie zgadzam się właściwie już z wczorajszym solenizantem.

Mamy już wiele sukcesów, np. wicemistrzostwo świata (co prawda doświadczeni gracze), mistrzostwo Europy i teraz sukces z LŚ. Oczywiście piętą achillesową jest zagrywka i co z tego, że Kurek zdobędzie asa, skoro zepsuje 10 kolejnych zagrywek? Jakby nie powiedzieć, zaskoczyli mnie chłopaki swoją grą w LŚ i to pozytywnie. Faza grupowa była do bani :t_down: ale półfinał i finał :t_up: Teraz niech obronią mistrzostwo Europy a Delecta niech się w lidze utrzyma :D

Siatkówka to mój drógi uluiony sport (wrestlingu nie liczę) i mimo, iż "profesjonalnie" go nie uprawiam (wiadomo, raz na jakiś czas się pogra, choć ostatnio tego nie robiłem), mecze oglądam z przyjemnością. Siatkówka posiada jeden plus, którego nie ma nawet nożna - gdy mamy finał jakiegoś turnieju, mozemy być pewni, że się nie zawiedziemy, bo tam nieważne jak - byle wygrać, a tutaj trzeba jednak zdobyć te 25 punktów...

W LŚ polska reprezentacja zagrała całkiem nieźle, choć nie był to pełny skład. Jestem pewny, że po powrocie najlepszego rozgrywającego na tej planecie - Zagumnego, do tego Plińskiego, Wlazłego, Winiarskiego i Kadziewicza (rzadko śledzę kluby - co się z nim dzieje), będziemy mieli szansę na walkę z Rosją o Mistrzostwo Europy.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Siatkówka to mój drugi ulubiony, drużynowy sport. Profesjonalnie go nie uprawiam, choć raz byłem ze szkoły na turnieju :D Czasami gram tak dla zabawy. Pochwalę się, że byłem kiedyś na finałach LŚ w Katowicach :lol Ten sport lubię w szczęgólności za tempo rozgrywania akcji i ich perfekcyjność. Wszystki schematy trzeba mieć dobrze wyćwiczone i nie można pozwalać sobie na błędy.

Co do ligi światowej to całej nie oglądałem, bo byłem na wakacjach, ale po tym co widziałem muszę przyznać, że byłem naprawde mile zaskoczony. Gra naszych mogła się podobać. Szczególnie zaskoczył mnie Ruciak, którego za bardzo nie znałem, bo rzadko oglądam mecze ligowe. Kurek potwierdza tylko to, że jest jednym z najlepszych jeżeli nie najlepszym polskim siatkarzem. Niestety jedna rzecz mnie denerwuje, a mianowicie są to zagrywki. Od jakiegoś czasu mało takich zawodników w nasze reprze, którzy potrafią zagrać mocno i dokładnie. Na pewno w oczy rzucają się Ruciak, Jarosz i Kurek. Oni mają świetną zagrywkę, a w szczególności Ruciak, bo on chyba najrzadziej psuje zagrywki. Kurek za to często jes psuje. A to aut, a to siatka więc nad tym trzeba by jeszcze popracować. A reszta ? Może i niektóre lekkie serwisy są dobre, ale jeżeli piłka obierze dobre parabolę tzn. poleci płasko. Bo taki "balonik" nie stwarza zagrożenia. Podsumowując tegoroczna LŚ napawa optymizmem przed Mistrzostwami Europy.

ksgj.png