Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam 2011 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE SummerSlam

IMAW_wrestling_WWE_SummerSlam2011_poster.jpg

14 sierpnia 2011

Los Angeles, California, Staples Center

Theme song: "Bright Lights, Bigger City" by Cee Lo Green

http://www.youtube.com/watch?v=RkcL0e7fORs&feature=player_embedded

Oficjalna karta

World Heavyweight Championship

No Holds Barred Match

20110727_ss_christianorton.jpg

Christian © vs. Randy Orton

Undisputed WWE Championship

Singles Match

20110808_ss_punk_cena_hhh.jpg

John Cena © vs. CM Punk © (with Triple H as special guest referee)

WWE Divas Championship

Singles Match

20110801_ss_divas.jpg

Kelly Kelly © vs. Beth Phoenix

Singles Match

20110803_ss_sheamus_henry.jpg

Sheamus vs. Mark Henry

Singles Match

20110812_ss_dbryan_wbarrett.jpg

Daniel Bryan vs. Wade Barrett
  • Odpowiedzi 17
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Deep

2

• perfect1674326002

2

• Turej

1

• Mike1674326032

1

Top użytkownicy w tym temacie

World Heavyweight Championship - No Holds Barred Match

Christian © vs. Randy Orton

Boże !!!!! Ten feud już jest nudny jak flaki z olejem, ich walki są już coraz słabsze i bardzo przewidywalne i nie wiem ile mają zamiar to jeszcze ciągnąć ! Cieszyć może fakt, że CC zdobył tytuł, ale nie wiem dlaczego w takiej stypulacji. Orton został zdyskwalifikowany na MITB, a Christian został nowym mistrzem ?! Myślę, że Orton powinien na MITB obronić tytuł, a dopiero na SS go stracić ! Co do samego Ortona to nie podoba mi się ta sytuacja, że cały czas tylko on kreci się wokół tego pasa i nie dopuszcza do niego nikogo (kogoś bardziej utalentowanego i młodego). Co do zwycięzcy walki; może być różnie. Wiemy, że to match gdzie nie ma zasad, więc można używać wszystkiego. Trudno wskazać zwycięzce, ale jednak myślę, że to będzie Christian ! Chyba nie odbiorą mu pasa po miesiącu tak jak zrobili to po pięciu dniach, byle by doprowadzić do dalszego programu ! Wtedy była by to totalna głupota, a ja bym już tego feudu po prostu nie oglądał ! Mam nadzieje, że CC wygra, a Orton odpuści w końcu walkę o pas !

John Cena © vs. CM Punk ©

Ogólnie cały ten story jest po prostu jednym słowem świetny ! ale głównie zasługa Punka bo to on go tak ciągnie tymi znakomitymi speachami ! a do tego dochodzi Hunter co jeszcze daje takiego smaczku. Co do walki; panowie mogą stworzyć świetny pojedynek, ale poziom z MITB będzie bardzo trudno pobić. W sumie nie chodzi o jakość walki, ale o zwycięzce; ja typuję Punka. Wątpię, aby stracił pas po miesiącu; po za tym podpisał nową umowę. Chociaż Cena miałby drugi raz przegrać z Punkiem pod rząd? Myślę, że ktoś zadebiutuje i pomoże w zwycięstwu CM - owi ! Mistrz może być tylko jeden !

WWE Divas Championship

Kelly Kelly © vs. Beth Phoenix

Cieszy, że ktoś inny po za Bellaskami walczy o tytuł, ale tutaj się zdziwiłem; Beth ? bardziej stawiałem na Eve ! Choć z drugiej strony nie miała daaaawno walki o pas, w dodatku jest tą złą co może jej jakoś pomóc. Myślę, że Glamazonka spokojnie zostanie nową mistrzynią bo Kelly jest słaba. Tyle w temacie DIV.

Jak dojdą nowe walki będę na bieżąco !

deathnotep.png

angle_02.gif

World Heavyweight Championship - No Holds Barred Match

Christian vs Randy Orton

Walka którą będziemy oglądać po raz setny. Jest to już denerwujące no bo rozumiem że oni mieli ze sobą feud ale on powinien się już

zakończyć po tym jak Christian zdobyła pas na MitB. Myślałem że może Sheamus będzie walczył o ten pas a tu nie znowu ich walka.

W walce stawiam na Christiana no bo chyba nie straci znowu pasa po tak nie wielkim czasie. Jednak uważam że Christian wygra albo

dzięki dyskwalifikacji albo jakiś inny zawodnik zaatakuje Ortona. Mam nadzieje że po raz ostatni widzę walkę tych panów o pas WHC.

John Cena vs Cm Punk - No z tego może wyniknąć bardzo ciekawy feud. Oczywiście w walce stawiam na Cm Punka i myślę że

to on wygra tą walkę. Cm Punk wreszcie zdobył pas od takiego czasu. Walka pewnie nie dostanie 5 gwiazdek ale to będzie świetna

walka a ostatnimi czasy Cm Punk jest genialny. Chodź wydaje mi się to dziwne że Cena znowu przegra, może być też tak że jakiś

zawodnik zaatakuje Johna Cena a może po prostu przegra bo będzie słabszy. No zobaczymy co z tego wyniknie.

WWE Divas Championship

Kelly Kelly vs Beth Phoenix - No oczywiście nie ulega wątpliwości że jestem za Kelly bo to moja ulubiona diva ale czuje że to

nie ona wyjdzie zwycięsko z tej walki. Szkoda jednak by było żeby traciła już pas ale z drugiej strony od jakiegoś czasu Beth wo

gule nie widzę w walce o pas a przecież w tamtym roku to prawie była ona cały czas. Jednak to lepsze niż ponowne starcie Kelly

z siostrą Bella. Wydaje mi się że walkę wygra Beth ale jestem za Kelly ;)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Zacznę od tego, że dziwi mnie sprawa taka - tylko 4 matche na 3 godz gali?! co oni planują tam zrobić, nie ma większości zawodników na których czekałam: Miz, R-Truth, Mysterio itp. Liczę na jakiś pojedynek o pasy Tag Teamu na przykład Triple Threat Match w którym wezmą np. Usos, Miz i Truth i mistrzowie. Ciekawa była by również walka o pas Intercontynentalny i oczywiście pojawienie się Alberta Del Rio. Jeśli chodzi o obecne walki to tak:

Divas Championship

Nudy jak zawsze mam nadzieję, że wygra Beth, choć wiadomo Stawiam, że walka potrwa około 4-5 min.

Sheamus vs. Henry

Sheamus Baby Facem?! O nie!!! Celtycki wojownik ze swoim wyglądem stworzony jest do roli heel'a, Mark za to całkiem nie źle spisuje się jako ten nie dobry, walka jednak sama w sobie ciekawa nie będzie bo gabaryty obu panów nie pozawalają na wiele.

WH Championship

Zachęca stypulacja, jednak walki Orton Christian zaczynają już strasznie nudzić, co nowego mogą pokazać??!! Kolejne Rko i Killswitche?? Liczę na uczestniczenie w pojedynku wielu hardcorowych przedmiotów, chociaż wiem, że po WWE to się dużo spodziewać nie mogę.

WWE Undispuded Championship

Walka zapowiada się na ciekawą szczególnie, że sędzią jest HHH. Na pewno kogoś zaatakuje, jak to zawsze jest z tymi Special Guest Referee'mi, pytanie kogo?? Stawiam jednak na Punk'a, Jasiu wygra, ale i tak po walce dostanie swoje Pedigree, wejdzie Alberto i raczej już wykorzysta, bo ja Bryan ma trzymać do WM to na Del Rio czas najwyższy.

To Tyle ode mnie teraz tylko czekać do niedzieli wszystko się wyjaśni.

To może i ja skomentuję. ;)

Christian vs. Randy Orton - jak już wcześniej pisałem w którymś z tematów, walki pomiędzy tymi Panami zaczynają mi się już powoli nudzić. W miejsce Randy'ego Ortona wolałbym już np. Sheamusa. Myślę, że w tym pojedynku zwycięży Christian.

John Cena vs. CM Punk - co do tej walki to mam nadzieję, że będzie ona tak dobra jak na ostatnim PPV. Co do zwycięzcy tej walki to uważam, że wygra CM Punk, który ostatnio dostaje naprawdę wielki push.

Kelly Kelly vs. Beth Phoenix - na chwilę obecną to chyba dwie najlepsze Divy w federacji. Chyba wygra tutaj Kelly, choć nie jestem pewien.

Sheamus vs. Mark Henry - tutaj jestem prawie pewny, że wygra nowy babyface - Sheamus - lecz walka raczej na najwyższym poziomie stać nie będzie - wiadomo.

valence.png

WCE STREAK:

Zwycięstwa: 0

Remisy: 0

Porażki: 0

Oczywiście najciekawiej zapowiada się walka o rozstrzygnięcie, kto jest prawdziwym champ'em.

World Heavyweight Championship - Christian vs Randy Orton

Ten konflikt jest już strasznie nudny i WWE zamiast go kończyć, to próbuje jeszcze rozwijać. Walkę powinien wygrać Christian, gdyż należy mu się to za długie lata kariery i nie wierzę, że znowu straci tak szybko pas, ale nie wiadomo czego się spodziewać po Viperze i być może WWE po raz kolejny wyznaczy go na mistrza.

Undisputed WWE Championship - John Cena vs CM Punk

Oczywiście moim faworytem do wygrania w tym pojedynku jest CM Punk. Przecież to na nim federacja zgarnęła olbrzymią gotówkę i ten feud nie może się tak szybko zakończyć. CM w końcu jest promowany moim zdaniem na twarz WWE. Nie wiem, czy takie były zamiary federacji, ale widać ilu fanów zyskał i John często jest wygwizdywany. Oczywiście znajdzie się Cenation. Po ostatnim pojedynku na Money In The Bank jestem zachwycony i to może być jedyny problem WWE, żeby zrobić jeszcze większe show.

WWE Divas Championship - Kelly Kelly vs Beth Phoenix

Wydaje mi się, że możemy ujrzeć nową mistrzynię nareszcie. Kelly Kelly mi się już znudziła, jako taki baby-face. Myślę, że możliwy udział w tej walce ma Natalya. Słyszeliśmy co powiedziała na jednej z tygodniówek i widać, że te panie trzymają się razem. Coś się tu zapowiada rywalizacja między nimi dwiema, a Kharmą, ale wiadomo, że musimy na to jeszcze czekać. Uważam, że Phoenix zwycięży. Oczywiście ten feud pociągnie się jeszcze z miesiąc-dwa i będzie po wszystkim.

Sheamus vs. Mark Henry

Obydwaj panowie nie mają świetnego ring skill'a, ale myślę, że Sheamus choć troszeczkę podciągnie poziom tej walki i nie będzie ona nudna. Jedynego czego się obawiam, to ta ostatnia passa Henry'ego, przez którą Big Show i Kane muszą teraz odpoczywać od federacji. Mam nadzieję, że nie stanie się tak z Sheamu'sem i na następnej PPV ujrzymy walkę dwóch europejczyków. Zwycięzce w tym pojedynku typuje Mark'a, ale tylko przez to, że ma on ostatnio niezłą passę i WWE mogłoby ją kontynuować.

No ludzie, ile można tego "jak nudnego" już feudu. To już będzie bodajże czwarte PPV od kiedy ten feud się toczy. Najlepsza walka była na Over The Limit, była całkiem całkiem. Dziś już tego feudu maja wszyscy dość. Chrystian jako postać heela zapowiadała się wprost zawaliście. Dziś jego postać jest na tyle nudna, że wole go jako Face. Orton ostatnio zachowuje się, jakby miał powrócić do starego gimicku. Czyli ten Legend Killer. Ale mam nadzieję, że tak właśnie i będzie. Postać Ortona jako Face jakoś mi nie odpowiada. Wolę go jednak jako Heela.

W tej walce stawiam na Christiana, bo mam nadzieję, że potrzyma jeszcze trochę pas.

A tutaj jest odwrotna sytuacja do tego, co napisałem trochę wcześniej. Ten feud jest poprowadzony w na prawdę fajny sposób. Kilka Raw pod rząd, na których Punk, Cena i Vins robili furorę. Głównie tą furorę robił ten pierwszy pan. Teraz do tej trójki dołączył nowy Pan COO Triple H. Teraz na Raw mamy dwóch mistrzów, co stwarza całkiem fajną atmosferę. Czekam z niecierpliwością na tą walkę. Ale oglądając na żywo SummerSlam będe siedział jak na szpilkach. Ponieważ raczej ta walka to będzie Main Event.

Na reszcie jakaś Diva bedzie miała szansę na pas. Rozumiem, że Kelly jest coś w rodzaju Johna tej federacji. Ale nie wydaje mi się, że jest dobra mistrzynią. Mam tylko nadzieję, że wygra Beth i będzie przez jakiś czas mistrzynią.

Sheamus vs. Mark Henry

Hmm... nie wiem co mam sądzić o tej walce. Podoba mi się teraźniejsza postawa Marka, jak i Sheamusa. Na reszcie Mark Henry jest kimś w Wwe. Wyeliminował juz trójkę zawodników (Big Show, Kane i Kozlov). Ale było by ich więcej, np Bobby (:D). Ale w tym przeszkadza mu trochę Sheamus. Najlepiej zapowiadający się Face SmackDown. Może gdyby Orton znów przeszedł heel turn, to Sheamus był by najlepszym facem SmackDown. Stawiam na Sheamusa, ponieważ chce wreszcie go zobaczyć na szczycie, tak jak dwa miesiące po jede debiucie. Od razu mistrz Wwe :) Ahhh

christian_new_whc___wwe_by_findmyart-d3ffrny.jpg

To już czwarta walka z rzędu i wielka nuda! WWE nie ma pomysłu na nich i ich feud jest naprawdę marny. Chciałbym, aby o pas mógł walczyć Mark Henry. Przecież podobno nie ma z kim walczyć. Drugą osobą jest Sheamus, który także mógłby walczyć o ten pas, no ale trudno. Tak czy inaczej, mimo prestiżowych zawodników i prestiżowej stawki tego meczu ta walka będzie nudna

Zdecydowanie najciekawsza walka gali SummerSlam. Kto jest prawdziwym mistrzem? Nie wiadomo, ale moim zdaniem wygra CM Punk. Niestety znów mamy powtórkę. Jasiu i Punk wykręcili Five Star, więc gala będzie ciekawsza. Na SummerSlam fani będą mogli oglądać naprawdę ciekawe widowisko. Moim typem jest CM Punk, jednak pamiętajmy, że Alberto del Rio ma Money in the Bank. Będzie ciekawie.

Kelly Kelly jest już przejedzona. Walka div jest całkiem ciekawa. Faworytem jest Beth Phoenix, która od jakiegoś czasu powinna nosić ten pas. Troszkę go ponosi i to wszystko. Pas zdobędzie Kharma, ale mój typ na dziś to Beth Phoenix

Sheamus vs. Mark Henry

Na SmackDown Sheamus zachował się bardzo odważnie, co mnie cieszy. Zazwyczaj debiut nowego Face'a jest wygrany, więc wygra Sheamus, ale po cichu liczę na to, aby to Mark Henry wygrał. W końcu na stare lata mu się coś należy.

rhodes.png

Oczywiście najciekawiej zapowiada się walka o rozstrzygnięcie, kto jest prawdziwym champ'em.

Ten konflikt jest już strasznie nudny i WWE zamiast go kończyć, to próbuje jeszcze rozwijać. Walkę powinien wygrać Christian, gdyż należy mu się to za długie lata kariery i nie wierzę, że znowu straci tak szybko pas, ale nie wiadomo czego się spodziewać po Viperze i być może WWE po raz kolejny wyznaczy go na mistrza.

Oczywiście moim faworytem do wygrania w tym pojedynku jest CM Punk. Przecież to na nim federacja zgarnęła olbrzymią gotówkę i ten feud nie może się tak szybko zakończyć. CM w końcu jest promowany moim zdaniem na twarz WWE. Nie wiem, czy takie były zamiary federacji, ale widać ilu fanów zyskał i John często jest wygwizdywany. Oczywiście znajdzie się Cenation. Po ostatnim pojedynku na Money In The Bank jestem zachwycony i to może być jedyny problem WWE, żeby zrobić jeszcze większe show.

Wydaje mi się, że możemy ujrzeć nową mistrzynię nareszcie. Kelly Kelly mi się już znudziła, jako taki baby-face. Myślę, że możliwy udział w tej walce ma Natalya. Słyszeliśmy co powiedziała na jednej z tygodniówek i widać, że te panie trzymają się razem. Coś się tu zapowiada rywalizacja między nimi dwiema, a Kharmą, ale wiadomo, że musimy na to jeszcze czekać. Uważam, że Phoenix zwycięży. Oczywiście ten feud pociągnie się jeszcze z miesiąc-dwa i będzie po wszystkim.

Sheamus vs. Mark Henry

Obydwaj panowie nie mają świetnego ring skill'a, ale myślę, że Sheamus choć troszeczkę podciągnie poziom tej walki i nie będzie ona nudna. Jedynego czego się obawiam, to ta ostatnia passa Henry'ego, przez którą Big Show i Kane muszą teraz odpoczywać od federacji. Mam nadzieję, że nie stanie się tak z Sheamu'sem i na następnej PPV ujrzymy walkę dwóch europejczyków. Zwycięzce w tym pojedynku typuje Mark'a, ale tylko przez to, że ma on ostatnio niezłą passę i WWE mogłoby ją kontynuować.

I znów kolejna walka tych dwóch panów na kolejnym PPV. Według mnie ich feud zaczyna się robić bardzo i to bardzo nudny. Zaczyna on mnie już powoli przestawać interesować. Nie mam pomysłu dlaczego WWE nadal chce kontynuować ten feud, jeżeli powoli zaczyna im brakować pomysłów. Jak wiemy ta walka jest o pas Wagi Ciężkiej, a posiadaczem walizki do walki o ten pas jest Daniel Bryan, ale on zapowiedział że wykorzysta walizkę dopiero na WM więc chyba nie ma liczyć na takie zakończenie feudu, choć byłoby to bardzo ciekawe. Randy przecież nie może zostać w cieniu i wygląda na to, że to on znów wyjdzie z gali jako nowy mistrz Wagi Ciężkiej i takim sposobem będzie sobie naliczać cyferki w liczniku osiągnięć. Tak jak wcześniej pisałem, cały feud zaczyna sie robić bardzo nudny i bezsensowny, coś mi się zdaje że walkę tych panów będę oglądać na przewijaniu, ponieważ powiedzmy sobie szczerze, za wybitnych walk to oni wspólnie nie robią (głównie Orton) i to jest przykre lecz jak najbardziej prawdziwe. Tutaj zwycięzcą tej walki niestety obstawiam Randy'ego Orton'a, a Chistian pożegna się z pasem Wagi CIężkiej na długi czas i mam nadzieje, że ta walka na Summer Slam będzie ich ostatnią walką w tym feudzie, because - THIS IS BORING.

Tutaj natomiast mówimy inaczej niż w komentarzu do walki wyżej. Jak pamiętamy ci dwaj panowie na ostatnim PPV - Money in the Bank wykręcili walkę która dostała miano five stars match, ale czy dadzą radę to powtórzyć? Według mnie na pewno im się to nie uda, ponieważ na poprzednim PPV ta walka dostawała Poweru dzięki wspaniałej publiczności na trybunach. Tutaj Summer Slam odbywa się w Los Angeles a ani Jaś, ani Punk stamtąd nie pochodzą więc okrzyków nie będzie ^ ^. Ten feud znacznie mi się podoba i jestem ciekaw dalszego przebiegu. Teraz w obecnej chwili feud stoi na szczycie i na pewno WWE nie ma zamiaru go zakańczać, ponieważ byłoby to niedorzeczne. Jak wiemy w feud zamieszany jest także Triple H, który w tej walce będzie sędzią specjalnym i to jest bardzo dobre posunięcie ze strony WWE. Mamy jakiś dodatek w walce który uczynił, że zapowiedzi są wspaniałe i myślę, że tutaj możemy się polecić na WWE i na pewno nie zawalą tej sprawy w następującej walce. HHH niby gra rolę face, ale jako "najważniejsza osoba w WWE" może sobie pozwolić na "wszystko" i na pewno zobaczymy jakieś odmiany w osobie HHH choćby tylko w tej walce. Zwycięzca? - Według mnie pas, który powstanie z dwóch poleci w ręce CM Punka i będziemy mogli oglądać nadal jak feud rozkwita.

Walka kobiet... Kelly Kelly już trochę pas trzyma, a teraz mamy okazję oglądać Beth w najlepszej roli jaka mogłaby pasować do niej - Heel! Przeszła oficjalnie heel turn, co jest jak najbardziej dużym plusem dla tej postaci i właśnie to wydarzenie sprawi że będziemy mieli nową mistrzynię Div :)

Sheamus vs. Mark Henry

Wygląda na to że przyjaciel Warszawy przejdzie face turn, jednocześnie niszcząc Marka. Tak, tak według mnie będzie to wyglądać po walce. Mark jako heel na pewno jest o niebo lepszy niż za czasów face i pomysł z demolowaniem wszystkiego jest także dobry i na pewno ten feud nie zakończy się na jednej walce, która odbędzie się na PPV. Daję temu feudowi jakiś najbliższy miesiąc, może więcej i na pewno będziemy mieli okazję ogląać jak na razie Sheamusa jako face. Kto wygra na Summer Slam? Tak jak wcześniej pisałem, zwycięzcą będzie według mnie Sheamus.

Jak narazie 4 walki na 3h...z drugiej strony nie było jeszcze SD więc coś może dojść.Zacznę od mojego pewniaka na dojście jakim jest IC title match.Tyle w temacie IC żeby nie spoilować.Sądzę że może dojść walka R-Truth vs Morrison,TT champ title,US champ title oraz Kofi vs ADR no ale to gdybanie.

Co do konkretów

Beth Phoenix vs Kelly Kelly

Tu obstawiam wygraną Beth.Wygra ze względu na chłopaka(Punk).Poza tym przeszła Heel turn więc nie sądzę by przegrała walki o ten pas.Spodziewam się przy ringu Natalyi oraz Eve więc może być ciekawie gdy panie coś "zamieszają"

Mark Henry vs Sheamus

Wygra Sheamus przez DQ.Henry ma mocny push nie gorszy Sheamus.Ostateczne starcie panów-NoC/HiC.Zastanawia mnie jednak czy tu nie zadebiutuje po powrocie Diesel jako wsparcie dla feudującego/feudujących z WSM.Nie spodziewam się po tej walce końca tego feudu.

Christian vs Randy Orton

Stawiam na wyrównany mecz i w szczytowym momencie walki powrót Y2J'a,Codebreaker na Randym i feud panów...a CC nadal WHC...marzenia...A tak wracając do mowy przyziemnej.Ten feud robi się męczący.Trwa bodaj od OTL a mamy już mieć SS.Fakt panowie nadal pokazują wiele w ringu ale to już nie jest takie ekscytujące jak wcześniej,niestety.Irytuje mnie że Randy nie dopuszcza nikogo do walki o WHC...no ale...

CM PUNK vs John Cena

Legenda głosi że Cena przegrałby 2x pod rząd na PPV.Mało realne.Z pewnych źródeł wiem że ten kto wygra tą walkę,kolejną z Reyem traci pas na rzecz ADR.Nie chcę by to był Punk więc niech to straci Cena.Dla ADR który jako heel jest dobry pas się należy.Niech więc odbierze go temu bardziej utytułowanemu,czyli Cenie.I niech zmienią mu theme bo nie da się słuchać xD

Kilka slow ode mnie Gala zapowiada się dosyć dobrze a najbardziej napędza ją ta niepewność w walce o pas UNDISPIUTED CHAMPION.Myślę ze gala będzie w skali 1/10 co najmniej oceniona na 8 ale to tylko moje zdanie.Ok przejdźmy teraz do walk :

Ich feud trwa zdecydowanie za długo Orton ciągle chce być przy tym pasie,a powinien zrobić miejsce lepszym gwiazda które na to zasługują.Christian jest dobrym champem jako heel myślę ze jako face by był słabszy i w tej walce stawiam na zwycięstwo Christiana choć myślę ze będzie to jakaś furtka np. DQ lub ktoś będzie interweniował.

Na ta walkę czekają chyba wszyscy będzie to najprawdopodobniej najlepsza walka tej gali.Na pewno walka ta nie będzie tak dobra jak na MitB choć nie będzie raczej dużo gorsza szczególnie ze sędzia będzie sam The Game juz samo to robi z tej walki dobra.Co do samej walki to myślę ze Triple H nie zachowa się jakoś 1 stronnie może jakieś zagrania typu Heela.Triple H nie lubi za bardzo CM Punka jak i Johna Ceny ale co zrobi tego dowiemy się na Summer Slam.Stawiam na zwycięstwo CM Punka.

Wreszcie mój wyczekiwany powrót Beth Phoenix jako heela.Wokół pasa div ciągle kręciły się jedne i te same divy Kelly-Brie czy tam Nikki-Eve.Nareszcie jakaś inna diva wskoczyła na ich miejsce myślałem jednak ze będzie to Melina ale niestety nie.Kelly już trochę pas trzyma i nic ciekawego poza piękną uroda nie pokazuje,wiec w walce stawiam na Beth Phoenix.

Sheamus vs. Mark Henry

Gdy zobaczyłem ze Sheamus przeszedl faceturn po prostu zachciało mi się śmiać Celitc Warrior ma być FACEM ? Po prostu zle zagranie ze strony WWE Sheamus jako Heel był po prostu duuuużo lepszy niż jako Face co mówi samo za siebie chociaż to :

Zwycięzca King Of The Ring

2x WWE Champion

Walki w ME

U.S Champion.A jako face co osiągnął ? Jak na razie nic zobaczymy jak pójdzie dalej.Mark Henry przeszedł wyczekiwany przeze mnie HeelTurn co dobrze zaowocowało w jego karierze chociaż szczerze w ostatnich 2 lata ze tak powiem zdobył figę z makiem.Po prostu WWE nie daje mu nawet title shota choćby na IC a ten zawodnik po tym heel turnie zasługuje na WHC bardziej od ORTONA.Ale w ostateczności stawiam w tej walce na Sheamusa.

693018174e7a0df5464cd.jpg

Najważniejsza gala lata już jutro, w karcie 5 walk czego nie rozumiem no i zapowiada się mega średniawo, jedyny interesujący aspekt to oczywiście WWE Championship. Ogólnie sprawiaja wrażenie jakby ta walka miała zrobić cała gale a reszta się nie liczy. No ale po kolei.

Christian vs. Orton

Yhhh... Pewnie będę to przewijał bo ile można patrzeć na jedno i to samo. Panowie walczą o ten pas po raz 5 i 4 raz na ppv, feud jest juz totalnie nudny i po prostu musi się zakończyć jutro. Jedyne co mnie tu interesuje to końcówka. Wygra raczej na bank Christian no i własnie kwestia jakim cudem. Stypulacja wyklucza mu wszystkie wyjścia ewakuacyjne typu DQ czy count out poza tym tego typu zwycięstwo oznaczałoby ciagniecie dalej tego badziewnego feud'u. Musi wygrać przez przypiecie. Na ostatnim SD po ME walnął speech'a z którego wynika że ma już plan i wyglądał raczej na pewnego siebie w przeciwieństwie do poczatkowej rozmowy z HHH. Tak więc interesuje mnie co to za plan, co tym razem wymyśli, jak powstrzyma rozwścieczonego i obłąkanego termina(Or)tona i modle się by był to koniec tego feudu. Sama walka mnie bardzo średnio interesuje i będzie bardzo średnia.

Winner: Christian

Cena vs Punk

Jedyny naprawdę interesujący punk gali. Będą emocje, pewnie nie będzie aż tak genialnie jak na MitB ale sądze że mimo to się nie zawiedziemy. Pokazali żźe sa w stanie zrobić świetną walkę więc powinni i tym razem dać radę. Co do zwycięscy obstawiam jednak Punk'a. W sumie tak jak powiedział Cena wpodczas ich ostatniej konfrontacji na Raw, jeżeli Punk by to przegrał, straciłby wszystko. Straciłby wiarygodność, twarz, nie wzbudzałby by juz takich emocji, publika byłaby do granic mozliwości zawiedziona i cały ten genialny feud musiałby zostac zakończony i to zakończony w bardzo nie pozytywny sposób. Punk musi triumfowac i tyle. Ewentualnie wchodzi jeszcze w grę opcja No Contest która nie byłaby tragiczna ale mi by sie nie podobała bo to juz takie przeciąganie troche na siłe by było. No i kwestia Triplaka w roli sędziego. Nie podoba mi się to zdecydowanie, jest to niepotrzebne, feud takiej stawki powinien byc toczony 1 vs 1, równe szanse, wygrywa lepszy a nie że teraz wszystko zalezy od widzi mi się HHH'a... Co prawda wątpie żeby miał on sprzyjać Cenie, juz prędzej doprowadzi do zwycięstwa Punk'a tłumacząc to potem, właśnie faktem, że Publika tego chciała, że John już się przejadł, nie wzbudza takich emocji jak Punk itp itd Jednak liczę że sedzia nie zaważy na wyniku (w co niestety wątpie) i że kolejny raz Punk wygra czysto.

Winner: CM Punk

Kelly vs Beth

Tu się nie będę rozpisywał. Gdyby Beth przegrała z laleczką Kelly w czysty sposób straciłaby całą wiarygodność i dominacja DoD (Divas of Doom jak to powiedział bodajże Cole na SD) nie miałaby juz sensu. Pozatym Kelly jest mistrzynia mega nudną, nie dała rady, przykro mi, czas na kogos z talentem.

Winner: Beth Phoenix

Sheamus vs Henry

No tu sytuacja jest bardzo ciekawe gdyż: Henry wyrobił już sobie wizerunek totalnego diminatora, w końcu heel z prawdziwego zdarzenia a nie ciotka, niszczy demoluje, wszyscy się go boją no i przede wszystkim mega mu to pasuje i mega mu to wychodzi. Porażka teraz podkopałaby ten wizerunek i obawiam się że mógłby wrócić do opcji sprzed feudu z Show'em czyli zły, dominujący olbrzym którego jednak wszyscy pokonują. Z drugiej strony jest Sheamus który musi umocnić się jako face. Mam nadzieje że ten faceturn był po to by po SS rozpoczął feud o pas z Christianem bo w sumie nie ma innego kandydata. A w takim wypadku to musiałby wygrać by umocnić pozycje i spokojnie móc wrócić do ME tym razem jako face. I myślę że własnie tak się stanie. Jednak sądze że pozycja Rudego jest obecnie ważniejsza i poświęcą dla niej Henrego. No albo zrobią to tak żeby nikt tej pozycji nie stracił np Mark'a poniesie i przegrywa przez DQ po czym wpada Show z Kanem, Shemus wychodzi bez kontuzji i jako zwycięsca a Henry nie traci wizerunku dominatora.

Winner: Sheamus

Bryan vs Barrett

Walka troche nie na poziom SummerSlam jeśli o podbudowe chodzi no ale dobrze że chociaz ją zapowiedzieli by w karcie nie było 4 walk... Wynik jest zależy od tego jakie WWE ma plany co do walizki. Jeżeli Bryan ma ją zrealizować w co wątpie to oczywiście wygra bo musi się umacniać i to mega. Jednak ja się skłaniam ku opcji że Wade ta walizkę przejmie prędzej czy później, tutaj nie zostało powiedziane że jest to walka o walize więc o ile nie zostanie taki warunek dodany przed samą walką w stylu Wade sprowokuje Bryan, ten się uniesie dumą i postawi ja na szali. Tak więc sądzę że wygra Barrett, jako zwycięsca będzie się domagał walki o walizke która w końcu nastapi, może nie na NoC bo tam skoro mają być bronione wszystkie pasy może nie byc na to miejsca (ale może tez być) więc równie dobrze może ją porzejąc na SD czy nawet na HitC i rozpocznie mam nadzieje świent feud anglia vs irlandia o WHC.

Winner: Wade Barrett

Mega zastanawiająca jest ilość walk... Zupełnie nie rozumiem takowego ruchu ze strony WWE, druga najważniejsza gala roku a oni zapowaidają 5 walk... Jeszcze rozumiem jakby nie było opcji i trzeba było na siłe coś wpychac ale opcji jest pełno. Riley wygrał z Ziggler'em na Raw, zasługuje na walkę o pas, czemu jej nie zapowiedzieli? Feud Morrison'a z Truthem, byłem pewien że JoMo wrócił przed SS by się zemścić na Truphie a tu co? Przegrał walkę na Raw ostatnim i brak stracia na SS. Chociażby rewanż o IC albo jakiekolwiek TT mogliby dać, Uso jako face'owie dobrze sobie radzą, mogliby przejąc pasy. Napewno 1-2 z wymienionych przeze mnie walk dojdzie w czasie gali ale nie rozumiem czemu nie mogli ich zapowiedzieć. No chyba że HHH zmieni walke o WWE Championship w ironman'a co nie byłoby głupie i dałoby prosty sposób do nie naciaganego zakończenie No Contest i pociągnięcia feud'u ale to tym bardziej powinno być zapowiedziane...

John Cena © vs CM Punk © - WWE Champion vs WWE Champion

Tylko jedno wydaje się być pewne - żaden z nich nie pojedzie swojego rywala czyściutko, po prostu sobie tego nie wyobrażam. Triple H nie po to ustanowił siebie sędzią walki, żeby grać czysto i ze spokojem patrzeć na to, co dzieje się w ringu. Poza tym, rozwiązań jest od groma. Od pedigree dla któregoś z nich, po interwencję kogoś z zewnątrz (i cholera jasna nie wiem co lepsze - heel-turn Triple H'a i feud z Ceną/Punkiem czy prawdopodobny powrót jakiejś gwiazdy). Wątpie, by drugi raz z rzędu wykręcili pięciogwiazdkowy pojedynek, ale w tej federacji przecież wszystko jest możliwe (no, oprócz turnu Cenaminatora i powrotu The Rock na zawsze). Jeżeli serio chcą na nich przeznaczyć ponad czterdzieści minut to.. nie, oni nie mogą tego zepsuć. Miesiąc temu nauczyli się jak bookować pojedynki, może im to tak szybko z głowy nie wyleciało, w innym wypdaku wyjdzie gówno (ostatnie starcie to nie popis ringowy, a przede wszystkim kapitalny booking, co jest niezwykłą rzadkością w krainie Vincenta). Musi być to przede wszystkim inny match od tego z Money in the Bank (a na to ich stać, patrząc na dwa klasyki - Taker/HBK. Dwa epickie starcia w tak krótkim czasie, ale co najważniejsze - inaczej rozpisane). O tym feudzie mógłbym i książkę napisać, ale patrzę na zegarek i.. tutaj się wstrzymam.

Christian © vs Randy Orton - No Holds Barred

Wszyscy znający mnie, doskonale znają moje nastawienie do tego drugiego, wszyscy wiedzą jak ja tego pana uwielbiam, jak domagam się następnej walki o pas dla niego, ale.. nie można mu odmówić jednego - jak chce, to potrafi, co udowodnił w tym roku aż dwukrotnie (OTL, MITB), miejmy nadzieje, że da z siebie wszystko (a może to jeszcze nie wszystko?) w jutrzejszej walce. Dobrze, że dodali jakąś fajną stypulację i można sie spodziewać niezłej rozpierduchy, jakiegoś RKO na stole i napiżdżania krzesłem przez Zapałkę. Zwycięzca? Tylko Christian, jeżeli wygra Randall to się załamię (już widzę następne SmackDown i Christiana pozywającego wszystkich do sądu za to, że przegrał na PPV, domagającego się rewanżu na NOC). To MUSI być koniec tego feudu, to było fajne przed heel-turnem CC, z czasem stawało się coraz nudniejsze, a jak widzę Christiana w takiej roli i przypomnę sobie jego feud z Del Rio to mam ochotę wystawić środkowy palec temu, kto był pomysłodawcą jego "przemiany". Przy pierwszym zdobyciu tytułu cieszyłem się jak dziecko (?), na MITB po prostu to olałem, pierwszy raz domagam się przejścia na dobrą stronę mocy. Jeżeli Cage był taki sam w TNA, to ja nie rozumiem zachwycania się nim jako tym złym.

Daniel Bryan vs Wade Barrett:

Dobrze, że dodali do karty tę walkę. Trochę ponad rok temu byli razem w drużynie. Dokładnie rok temu Daniel Bryan wrócił po "zwolnieniu" by pomóc Cenie w walce z.. Barrettem. Trzeba więc to kiedyś skończyć. W ich konflikcie brakowało mi jakiegoś ostrego promo Wade'a, w którym mówi o ich przeszłości i zwolnieniu za naruszenie zasad PG. Jeżeli Vince pozwala jeździć po swojej rodzince, to wspominanie o takich rzeczach to pikuś.. pan pikuś. Daniel Bryan to wrestler, który z każdego wyciśnie co tylko może, więc o poziom wyjątkowo się nie boję. Zastanawiam się jedynie nad tym, kto mógłby wygrać. Po głębszych, kilkunastosekundowych przemyśleniach, typuję jednak pana z walizką. Dlaczego? Jakoś trzeba go wypromować przed wykorzystaniem walizki (nie wierzę, że zrobi to dopiero na WM 28).

Sheamus vs Mark Henry

Lubię takie walki, gdzie naprzeciw siebie staje dwóch niszczycieli, nie bojących się nikogo (choć Henryk uciekający na ostatnim SmackDown wręcz doprowadził mnie do smiechu. Nie boi się ponad dwumetrowego olbrzyma, niszczy go przy każdej okazji, a nie chce stanąć twarzą w twarz z kimś wiele mniejszym). Szczerze, to walka Marka z Big Showem podobała mi się bardziej niż oczekiwałem, a Marek zdecydował się nawet na zajebistego dropkicka w schodki. Sheamus jako face pewnie powiększy swój move-set, więc nie powinno być tragedii. W typerze stawiłem na Sheamusa, ale myślę tak teraz sobie, że powróci Kane albo Big Show, będzie chciał zniszczyć Henry'ego i walka nie doczeka się zwycięzcy).

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Daniel Bryan vs Wade Barret

Co tu mogę powiedzieć o tym feudzie. Na pewno jest za krótki i nic się zbytnio nie działo, nie było jakieś fajnej podbudowy. Liczę na kontynuowanie feudu, ale tym razem o walizkę ! Co do walki na SS; wiemy, że Daniel jest świetnym zawodnikiem, umiejącym wyciągnąć z każdego coś fajnego (no oprócz Khaliego, z niego nikt nic nigdy nie wyciągnie :P). Wade też daje radę w ringu, więc myślę, że walka może wypaść dobrze. Pytanie tylko ile dadzą im czasu ? Wszystkie walki mają być ponoć krótsze by ME był najdłuższym pojedynkiem. Mam nadzieje, że nie zepsują tego przez czas jaki im dadzą. Liczę na dobre starcie; pokaz lotów Bryana połączonych z jego wspaniała techniką i techniką Barreta. Ten pierwszy pewnie wygra; w końcu musi być promowany na mistrza !

Sheamus vs Mark Henry

Mark jest genialnym heelem i świetnie się w tej roli sprawdza, niszczy wszystko i wszystkich na swojej drodze i niczym się nie przejmuje (ma wszystkim w dupie :D). Znalazł się jednak bohater...Sheamus ! który po face turnie chce zniszczyć Marka. Osobiście uważam, że ten turn był nie potrzebny; jak na razie nic więcej nie mogę powiedzieć...poczekamy na rozwój sytuacji. Co do feudu panów. Jest on dobry, ale nie podoba mi się to, że Henry ucieka przed Rudym ( o czym pisał Sebu). Traci swoją wiarygodność ''niszczyciela''. Ale na PPV nie będzie uciekania. Sam pojedynek może nie być najlepszy; pewnie przez większość walki będzie dominował olbrzym by potem Sheamus wykończył Marka (choć osobiście chciał bym aby pojedynek był dobry). Być może po walce pojawią się Kane i Big Show i zemszczą się.

Ogólnie PPV jak na razie zapowiada się średnio ! Może dlatego, że mało walki. Na pewno brakuje walki o pas US i może ją dodadzą ? Co do pojedynków. Niektóre walki zapowiadają się bardzo dobrze (walka o pas WWE), dobrze (Daniel vs Wade), średnio (walka o pas WC i Sheamus vs mark). Do DIV się nie wypowiem. Ogólnie liczę na dobrą galę; może tak dobrą jak MITB ? Liczę również na więcej walk !

deathnotep.png

angle_02.gif