Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wade Barrett - koniec lidera czy ponowny wstęp do ME ??

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

75222776.jpg

W tej dyskusji chciałem poruszyć temat jednego z najbardziej obiecujących zawodników jaki obecnie występuje w WWE. Codzi o Wade'a Barrett'a. Nszło mnie na nią gdy czytałem dyskusję na temat Kane'a i mozliwości jego zwycięstwa w SD! MITB Narazie małe przypomnienie:

W WWE zadebiutował w 2007 roku podpisując kontrakt z OVW. Z czasem awansował do FCW, gdzie walczył oraz komentował walki (np walkę Kaval vs Danielson). Był największą gwiazdą pierwszego sezonu NXT, który wygrał, do czego przyczynił się również jego "Pro" Chris Jericho, o czym Wade wspominał w licznych wywiadach, że to właśnie Chris mocno go wspierał na BackStage'u, jak i John Cena. Gdy skończył się pierwszy sezon NXT zrobiło się cicho o Barrecie jak i o reszcie zawodników NXT, do czasu gdy cała ósemka wpadła podczas pewnego RAW i zdemolowała wszystko wokół ringu jak i sam ring. Później nadeszło SummerSlam gdzie jego drużyna (uboższa o Daniel'a Bryan'a) przegrała z teamem WWE. Nadeszło Hell In A Cell PPV, gdzie Wade walczył z Cena, gdzie stawka było rozpadnięcie się Nexus lub dołączenie Ceny do Nexus. Wade walkę wygrał i wielu myślało, że jest tylko kwestią czasu gdy zdobędzie on wreszcie najważniejszy pas federacji czyli WWE Championship. Tak się jednak nie stało, gdyż pojedynak na Bragging Rights wygrał przez DQ gdy Cena wykonał na nim FU, a następnie przegrał na Survivor Series, po czym Cena został "zwolniony" przez Wade'a. Nadeszło TLC PPV gdzie Wade przegrał z John'em w Chairs Matchu, gdy Cena wykonał FU na krzesła, a na koniec gali zwalił cały stos krzeseł na stół pod którym leżał Wade (co nie ma najmniejszego sensu). Po tym CM Punk przejął Nexus, a Wade przeszedł na Smackdown zakładając grupę The Corre, do której dołączyli Justin Gabriel, Heath Slater i Ezekiel Jackson. W międzyczasie Wade zdobył swój pierwszy indywidualny pas pokonując Kofiego Kingstona, wygrywając Intercontinental Championship. Pas stracił na gali Capitol Punishment na rzecz zbuntowanego Jackson'a, a jego grupa The Corre się rozpadła. Tyle jeśli chodzi o poczynania Wade'a - przejdźmy do sedna tej dyskusji - Wade to wg mnie jeden z najbardziej obiecujących zawodników młodej generacji, którzy obecnie występują w WWE. Ma dobry Ring Skill, przy mikrofonie również jest dobry i ma dobrą charyzmę, chociaż przy The Corre nie było tego widać, ale gdy dowodził Nexusami to sprawował sie w tej roli znakomicie. Ale spójrzmy prawdzie w oczy - obecna sytuacja Wade'a nie jest najlepsza. Stracił IC Title i obecnie przegrywa walkę za walką. Ale jest dla niego nadzieja.Otóż wielkimi krokami zbliża się MITB PPV i bez wątpienia jest wielka szansa dla Wade'a na wbicie się do ME na Smackdown, więc raczej nie przypadkowo stracił IC Title :thinking: No bo spójrzmy na innych zawodników którzy wygrywali MITB Match w przeciągu choćby zeszłego roku. Każdy zwycięzca walizki był niespodziewany - no bo kto się spodziewał zwycięstwa Jack'a na WM26, Kane'a na w SD! MITB czy nawet Miz'a w RAW MITB. Każdy z tych matchów miał innych faworytów. Na Wmce był nim Christian czy McIntyre, na SD MITB faworytem był McIntyre lub Ziggler,a na RAW MITB faworytem był Orton czy Edge czy Morrison. A zwycięzcami byli zawodnicy niemal całkowicie nie brani pod uwagę. Podobna sytuacja jest teraz z Wade'm - mało kto obstawia jego zwycięstwo w SD! MITB (ja napewno postawię na niego). Wg mnie bardzo zasługuje na to by wygrać walizkę, która bardzo by do niego pasowała.

OK no to czas na was:

Czy jest jeszcze szansa dla Wade'a na przebicie się do ME

:?:

Czy wygra MITB Match :?:

Czy jednak czeka go przykry nieprzyjemny koniec :?:

Zapraszam do dyskusji

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Rejden

1

• Clown.

1

• Hunico

1

• Vejder

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Na pewno wszyscy pamiętają wspaniały feud z Johnem Ceną i zwieńczeniem go na grudniowej gali PPV TLC. Myślę, że Wade już nie wróci na tak wysoki poziom. Już teraz będzie spadał coraz niżej. Po rozpadzie Corre’a Wade nie pokazał się chyba ani razu od Capitol Punishment. Można go porównać do Miz’a który gdy ‘współpracował’ z Rileyem wszystko mu wychodziło, a teraz nic mu nie idzie i przegrywa walki. Tak samo będzie z Barettem. Bez grupy za plecami jest słaby i pewnie niedługo zobaczymy go na Superstars. A występ na gali Money In the Bank będzie ostatnim występem na tak ważnej gali. I według mnie nie zasługuje na walizkę. Może na przekór zdobędzie ją Gabriel lub Slather. Wtedy to będzie niemiła niespodzianka dla niego. Mistrzem interkontynentalnym był kiepskim, wygrywał wszystko przez DQ i tak nie powinno być. Pamiętamy jak chyba na Extreme Rules Ezekiel przeważał cały czas w walce dopóki nie przyszedł Gabriel i Slather i Wade wygrał walkę, a tak nie powinno być. Nie życzę mu źle, ale to już chyba jego kariera chyli się ku końcowi. Dziękuję tyle na ten temat. Fajna dyskusja ;)

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

• Styl:  Jasny

Po przeczytaniu posta Vadera doszedłem do wniosku, że nie wiesz, że wrestling jest udawany....

A co do dyskusji to na pewno Wade ma potencjał no i nawet nawet charyzmę, ale czy to wystarczy żeby być kimś więcej niż IC ? To, że jest dobry przy mikrofonie jak i w ringu pokazał przy feudzie z Ceną jego walka na HiaC bardzo mi się podobała i była bardzo emocjonująca, a nie zapowiadało się na taką. Po feudzie z Ceną Wade utrzymywał się w ME przez krótką chwilę po czym wrócił do zamulania :P, a Barrett zdecydowanie zasługuję na coś więcej niż IC, bo już dawno nie było w ME takie angola z umiejętnościami w ringu jak i przy mikrofonie, a takiego kogoś brakuję w WWE. Barrett po przegranej pasa zapowiedział, że on mierzy w coś większego i kto wie czy nie miał na myśli walizeczki? W SmackDown Money in the Bank jest raczej faworytem no może zaraz po Sheamusie, ale z reguły wiemy, że main eventerzy nie wygrywają walizek to przez walizkę staje się main eventerem. Więc raczej też postawie na Wade w typerze chociaż kto wie czy WWE nie zrobi takiej niespodzianki i nie wygra Cody, bo wiele osób uważa, że on też zasługuję na coś więcej really? Ja tak nie uważam ja bardziej myślę, że Cody nadaje się tylko do Tag Teamów i tyle. O Wełdzie jeszcze nie raz usłyszymy, ale czy to będzie już na Money in the Bank hmm może to jeszcze nie czas, ale jestem pewien, że Wade osiągnie coś więcej w WWE niż pas Interkontynentalny, a kiedy to nastąpi? Trzeba czekać, ale na pewno Wade ma potencjał

Wade to dobry utalentowany wrestler, którego stać na więcej niż tylko pas IC. Prawdą jest też to że wszystko wygrywał dzięki The Corre

ale przecież ten zawodnik ma też parę zwycięstw gdzie nie pomagało mu Corre. Pokonał Marka Henry któremu nawet zdołał zrobić The

Weasteland. Widać że ma siłę, jednak uważam że WWE znowu będzie szmacić kolejną gwiazdę, ale na SS nie spadnie nie ma takiej mowy.

Będzie występował na SmackDown ale o pasach to jak na razie nie ma mowy. Nie sądzę żeby wygrał walizkę MitB jest o wiele lepszych tam

zawodników którzy bardziej na to zasługują ale właśnie WWE zrobi nam nie miłą niespodziankę i Wade wygra. Jednak szansę są marne.

Mam nadzieje że za jakiś czas Wade wróci do ME i będzie walczył o pasy. No bo wielka szkoda by była gdyby Wade już nigdy nie miał szans

na pas. Dlatego uważam że Wade wróci do ME ale jeszcze nie teraz. Dzięki za dyskusje :t_up:

Bez grupy za plecami jest słaby i pewnie niedługo zobaczymy go na Superstars

Człowieku jeżeli uważasz że Wade jest słaby to widać że nie wiesz kto ma talent.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Wade. Szczerze to są dwie strony tej sytuacji. No dyskusja dobrze rozwinięta i można tu trochę napisać. Trudno przewidzieć zamiary WWE co do tego zawodnika. Moim zdaniem danie mu pasa IC było pewnego rodzaju testem dla niego. Draft Kofiego zapewne był już zaplanowany więc nie było przeszkód by dać Wade'owi pas. Chciałbym jednak by ten test był sprawdzeniem umiejętności Wade'a przed wejściem do ME. Wydaje mi się że chcieli go sprawdzić jak będzie spisywał się jako mistrz. Czy zdał test? Moim zdaniem wyjątkowy nie był ale talent ma. Danie mu walizki byłoby jak najbardziej genialnym posunięciem. Chciałbym jednak żeby zdobywając walizkę nie wykorzystywał jej od razu tylko postraszył nią obecnego mistrza ktokolwiek to będzie przez kilka tygodni. Dałoby to szansę Wade'owi na podszkolenie się trochę w przemowach różnego rodzaju i obyciu się z ME. Czy tak będzie? Przekonamy się niedługo. Trzeba jednak zdawać sobie sprawę że w walce jest jeszcze kilku którzy na takie wyróżnienie zasługują. Poczekamy zobaczymy.

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Narazie Wade jest typowym mid carderem ale napewno jeszcze wystąpi w wielkich feudach i ME. Nie podoba mi się postawa Creative Teamu, że tak zapomnieli o Barrecie. Również nie podoba mi się rozdzielenie The Corre. Ciekawe czy Wade stworzy następny Team z zawodnikami Smackdown lub NXT.

Oczywiście, że trafi do Main Eventu i to pewni całkiem szybko. Pierwszą okazją ku temu jest Money in the Bank, gdzie Wade Barrett jest jak dla mnie jednym z trzech faworytów. Skład Main Eventu na Smackdown jest dosyć słaby i ktoś prędzej czy później musi go zasilić, a tak się składa, że Barrett dobrze radził sobie jako ważna postać na RAW, gdzie miał swój długi program z Johnem Ceną. Ja generalnie jestem za tym, aby dostał się jak najszybciej do Main Eventu na Smackdown i wniósł tam trochę świeżości. Sprawę komplikuje tylko fakt, że tam potrzeba bardziej face'a niż heel'a. Więc czyżby potencjalny face turn? Szczerze to bardzo w to wątpię. lecz WWE już niejednokrotnie udowadniało, że potrafi zaskoczyć. Jest ciekawą postacią, co było widać już w pierwszym sezonie NXT, a teraz tylko to potwierdza. Pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji, jak wcześniej już wspomniałem może właśnie gala MitB będzie przełomowa dla rozwoju jego kariery.

Twitter: dLusik

''For the hundreds of fans who tell me to go to WWE every week, this is for you... COME TO IMPACT WRESTLING MOTHERFUCKERS! Thursdays on SPIKE!''- Rob Van Dam.

No więc po pierwsze wielkie dzięki za ciekawą dyskusję :) Moje stanowisko w tej sprawie jest krótkie i jasne, Wade na wygranie walizki szans raczej nie ma! Tak, ja nie wymieniałbym go w gronie faworytów, mimo, że tam stawka jest dość słaba, bo wątpie by jakiś Bryan czy cara biegał z walizką i gnębił mistrza przez 5 miesięcy. Barrett niby z Sheamusem zdaje się być największyi faworytami, ale nie sadze, by to on siegnął po walizkę, gdyż Sheamus kręci sie juz w tym ME, kręci sie koło pasa, przerwał podpisanie kontraktu Christiana i Ortona i widać, że z nim coś sie dzieje. Barrett w tej walce jest po to, by jego postać żyla, by się pojawiała i póki co po straci pasa nie widze innej opcji niz niedługo feud z jakimś dużym face'em pokroju nawet Sin Cary! na MitB SD nie ma szans, potem feudy, feudy, feudy i moze zakręci sie w tym ME, ale wypadnie z niego i coś czuję, że do draftu to z głównym pasem go nie zobaczymy. Koniec na jego postac napewno nie nastapi, ma charyzmę, narazie miał 2 stajnie, teraz kariera solowa i sądze, że dopiero po draft'cie na Raw za rok (niestety dopiero wtedy) może liczyć na coś więcej i awans do ME. Tam był jego pierwszy dom i tam bym go wolał widzieć, bo na SD mimo braku wielkich terminatorów i ME'enterów wątpię, aby dostał szansę. Podsumowujac, nie wygrywa MitB, nie przebija sie póki co do ME, ale w okolicach WM napewno dostanie ciekawy program, by potem dociągnąc jakos do draftu i najwyżej po nim liczyć na wiecej. Dziękuję ;)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Wade Barrett to bardzo utalentowany chłopak. Moim zdaniem jest jeszcze szansa na to by rozwinąć dobrze jego karierę. Nie mówię o skoku do Main Eventu gdyż to by było moim zdaniem głupie i nic by mu narazie nie dało. Barrett bardzo dobrze się wypromował jako lider Nexusa. Jednak po rozpadzie stajni powinien zacząć solową karierę, jednakże Creative team myślał że skoro nexus tak dobrze im wyszedł to i dwie podobne stajnie wydją równie dobrze(New Nexus i Core). Obie okazały się porażką o ile Core trochę coś tam pokazywało to nowy nexusus porażka. Myślę że gdyby dać Barretowi teraz jakiś indywidualny program z jakimś dobry wrestlerem to Barrett może wrócić do gry i znowu namieszać. Wiele osób niema feudów np. Daniel Bryan który mógłby razem z Wadem coś zrobić i obu wyszłoby to na dobre. Jednak nie mnie jest to bookować gdyż od tego WWE ma swoich bookerów. Mam nadzieje że Barrett nie wygra MitB gdyż to oznaczało by powrót na głęboką wodę. Ze swoich obserwacji wiem że taki powrót zapomnianych wrestlerów wychodzi słabo, więc lepiej żeby powoli wracał na szczyt niż od razu. Tak więc moim zdaniem niema co skreślać Wada z listy przyszłych gwiazd WWE gdyż potencjał w nim jest i jeżeli tylko bookerzy dadzą mu szanse to na pewno ją wykorzysta.

#SmartFanZone

Wejd, Wejd. On mimo, że jest jednym z zawodników, którzy mogą wygrać walizkę to jej nie wygra, a wygra ją co jest pewne Sheamus tak, jak na RAW. Szczerze to nie widziałem jeszcze tak pewnego MitB, obym się mylił. Poza tym Wade bez NeXuS traci bardzo wiele, nie jest już tym samym zawodnikiem, który wykręcał bardzo dobre walki z John'em Ceną! Teraz będzie się miotał po midcardzie będzie miał jakieś mini feudy, pewnie z byłymi członkami Corre, z dupy wzięte pojedyncze walki o IC, bądź ewentualnie zapychał EC, contednery itp. Dla mnie The Corre zepsuło Wade'a bo był jedynym wartościowym zawodnikiem. Niestety, prawda boli, On w obecnym czasie nie ma szans na ME, a szkoda... Poza tym ponoć ma jakieś problemy z wizą, więc wątpię aby komuś takiemu dali pas w WWE. Chyba będzie niedługo z Drew robił epickie 5 stary na SS. :roll::roll: