Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najglupszy Finisher Wszechczasow :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

mi się tam Stroke nie podoba ni to jest moje zdanie. Fajny też jest Outsider Edge
  • Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

10

• kWik

8

• fr3d

7

• Tommy

6

Top użytkownicy w tym temacie

Przyszło mi jeszcze coś na myśl...powerbombów i ich mutacji jest zajebiście dużo... wygląda to nawet fajnie, nie powiem, ale ten cios też jest nie markowany...plery bolą od cholery:D Natomiast widok podskakujących wrestlerów przy Choke Slamie wysyła SMSa do mojego żołądka, że trzeba żygnąć na telewizor:(

-=Xcez Warszawa=-

=Chris Benoit Rulez=

I wszystko jasne:)

1556177845400abf2204e34.jpg

peoples elbow wyglada fajnie,chyba dlatego ze Rock wykonuje ten swoj "taniec",ale sam elbow to zwykly elbow.

Cos tam pisalem o skutecznosci finisherow, fakt zaden jest nieskuteczny gdyz po wszystkich wrestler ma obowiazek jobniecia (zwykle)

ale trzeba poiwedziec ze niektore wygladaja bardzo bolesnie taki np, powerbomb czy chokes lam, ja jako widz jestem w stanie uwierzyc ze uderzenie o grunt plecami, po silnym pchnieciu przez przeciwnika moze bolec, to samo z DDT czy Diamond cutter.

Ale przyjzyjmy sie takiemu F5, to jest przeciez zwykly upadek na ring bez zadnego pchniecia najzwykljeszy upadek, czy ktos widzial pin 1..2..3 po dobrez wykonany press up slamie, ja nie widzialem a F5 jest chwytem ktory polega mniej wiecej na tym samym co press up slam czyli na upadku z jakiejs wysokosci.

F5 moze i jest efektowny, ale nie emanuje z niego zadna sila, a gdyby tak Brock wyrzucajac przeciwnika nie puszczal jego glowy tylka ja trzymal, wtedy F5 zamienilo by sie na zarabiste DDT. To by byla potega. :P

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Tak, tyle, że nie wziąłeś pod uwagę tego, że przy DDT czy Diamond Cutter większość wrestlerów pada na kolano i dlatego nie wiem jakim cudem ten cios może być bolesny (chyba, że ktoś ma chore kolana). Widziałeś jak Orton przyjął Double Arm DDT Foleya na WrestleManii XX?

1005187806541accfacb3d6.jpg

Ja kiedyś miałem manię twórczą finisherów...i "wymyśliłem"(tak mi się wtedy wydawało) finisher...leciało to jak Outsider's Edge a kończył się jak powerbomb. Potem widziałem ten cios w jakiejś grze komputerowej...

-=Xcez Warszawa=-

=Chris Benoit Rulez=

I wszystko jasne:)

1556177845400abf2204e34.jpg

f5 jak f5 jako tako wyglada ale co powiesz o fu johna ceny , co to wogle jest 8) ?
"Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś wiecej niż talent. Więcej niż władza. Prawie równa się rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."

Sixter, porownujesz F5 do Press-up-slam'a. Ok.

Ale nie zauwazyles ze Chokeslam czy Powerbomb, polegaja na mniejwiecej tym samym co Scoop Slam. Czy widziales kiedykolwiek pin fall po Scoop Slam'ie ? Ja tez nie. Nie chodzi o to ze finisher ma byc realistyczny, nie ma tez byc efektowny - maja kupic go ludzie ! O to w tym wszystkim chodzi. A to co sie nam podoba, to juz sprawa gustu, wszystko ujdzie, byle nie Leg Dropy i Clothesline'y.

Navroth - FU robi wrazenie, zwlaszcza na Big Show'ie.

4302049614329261d90190.jpg

• Urządzenie:  Windows

a mnie wkurzaly finishery Road Dogga i Shana Mcmahona :)

rabol - fu robi wrazenie TYLKO na big showie ,
"Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś wiecej niż talent. Więcej niż władza. Prawie równa się rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."

a ten FU to z deka mnie wkurza, pamietam DVD wykonywany przez Saturna te dwa chwyty sa do siebie zblizone, ale to co robil Satrun to byla gracja. Cena praktycznie wklada sobie na grzbiet przeciwnika i zrzuca go, nie lubie tego FU, choc wybryki Ceny mi go wynagradzaja.
szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

FU na Big Showie wygąda impunująco, ale faktycznie DVD było nieco efektowniejsze... zwlaszcza, że Saturn sam pasał ze swoimi przeciwnikami, a Cena ich tak jakby od niechcenia rzuca.

chyba People's Elbow - ten głupi taniec...choć lubie Rocka

a najlepszy - Spear by The Greatest Wrestler Ever - Bill Goldberg

fu robi wrazenie TYLKO na big showie

np. na mnie to ,to zadnego wrazenia nie robi,powiem wiecej wedlug mnie wyglada to fatalnie (np.WMXX) on poprostu go zrzuca z barkow nie ma nic w tym efektownego ,chyba ze sam fakt ze unosi Big Show'a, z tego typu akcji na Big Show'le to chyba najbardziej imponujacy był F-5 ten pierwszy wykonany na Survivor Series 2002,gdyz pozniej nastepne jak np. na Judgement Day 2003 juz tak dobrze dla Brocka nie wychodzily na Show'le :)

576009130413fce83f1b12.jpg

Spear to nie był finisher, a jedynie wstęp do finishera... w przypadku Goldberga oczywiście.

ok głupie to rozumiem żałosne:

-Worm (no jest głupi)

-Hip-hop Drop (te zakładanie oklarów itd.)

-Mandible Clew (z użyciem Mr. Socko)

Nienawidze:

-Jackhammer (Goldberg wali te swoje miny i zachowuje się jak jakis goryl)

-Spear (tylko żle wykonany, jest okropny)

-Clothesline from Hell (kurwa, clothesline nie moze byc finisherem)

- Leg Dropy, Splashe itd.

Ulubione:

Piledriver w każdej formie (oprócz Tombstone)

SSP

"I'm not black I'm not white, what i am is the reaper of wayward souls."
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE Speed #77 Data: 03.06.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Taped Data emisji: 06.06.2025 Platforma: X Komentarz: Corey Graves Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE NXT, ostatni przed Worlds Collide. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Show rozpoczęliśmy od konfrontacji uczestników Fatal 4-Way Matchu o NXT North American Championship na Worlds Collide. Zabrakło jedynie Reya Fenixa, ale byli Ethan Page, Laredo Kid i Je’Von Evans. Wmieszał się w to wszystko Sean Legacy, który zapowiedział, iż chce zostać podwójnym mistrzem – zdobyć najpierw pas Evolve, a następnie sięgnąć po NXT North American title. Zareagowali na to… Vanity Project, którzy z kolei uznali, iż to Jackson Drake zdobędzie mistrzostwo Evolve i trzymają stronę Ethana Page’a. Z tego wszystkiego zrodził się brawl. DarkState szybko rozprawili się z Chase U. Myles Borne pokonał Charliego Dempseya na zasadach z walk znanych z rywalizacji o Heritage Cup. To oznacza, iż Borne może opuścić No Quarter Catch Crew. Fatal Influence chciały celebrować zeszłotygodniowy sukces Jacy Jayne w postaci zdobycia mistrzostwa kobiet NXT. Przerodziło się to w konfrontację kilku zawodniczek… a skwitowane było debiutem Mariah May. Choć oficjalnie nie padł jej ringname. W ośmioosobowej walce tag teamowej zespół złożony z Dragona Lee, Je’Vona Evansa, Laredo Kida i Seana Legacy’ego pokonał Ethana Page’a i Vanity Project. W main evencie Trick Williams pokonał Mike’a Santanę i obronił mistrzostwo TNA. Skrót gali
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #788 Data: 03.06.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Perfomance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: wXw We Love Wrestling - Live in Dinkelsbühl Data: 31.05.2025 Federacja: Westside Xtreme Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Dinkelsbühl, Bayern, Niemcy Arena: Dinkelsbühler Schranne Publiczność: 150 Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #662 Data: 02.06.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: Tulsa, Oklahoma, USA Arena: BOK Center Format: Taped Data emisji: 05.06.2025 Platforma: Peacock Komentarz: Blake Howard & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...