Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najglupszy Finisher Wszechczasow :)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Odgrzewam być może temat ale muszę to powiedzieć:

Dobija mnie finisher The Alpha Male Monty Browna!!

Pounce... Boże ni to spear,ni to running tackle,ni to running shoulder block tylko jakas pomyłka!!!Naprawdę nie widziałem,żeby on ten cios w ogóle dobrze wykonał... wygląda to dziwnie,sztucznie i w ogóle kichowato... :roll:

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

10

• kWik

8

• fr3d

7

• Tommy

6

Top użytkownicy w tym temacie

mi sie nie podoba finisher suzuki (kurcze zapomnialem nazwy)

Szukasz gal WWE i TNA wejdz tutaj

nie łudzcie sie JR nie mowi Closeline tylko Poznań ;PP

Randy Orton pobil rekord Kane'a na No Mercy 2007 ;P chcecie wiedziec jaki to obejrzyjcie

2011194345458d6af103429.jpg

Kenzo Suzuki uzywa Modified Leg Sweepa jako finishera.

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

• 8 miesięcy temu...

Kiedyś chodziłem z kolegami na mate.. i próbowałem róznych ciosów głównie "submitów" ;-) i doskonale wiem ,ze do takich chwytów jak sharp shoter / wall of jerycho potrzebna jest precyzja… gdyż inaczej wykonane nie są efektownie bolesne… czasami jak oglądam wwe.. i widzę fatalnie wykonane owe ciosy.. praktycznie są bez bolesne. a mimo to dochodzi do klepania w mate :???:

Najbardziej nieudolnym ciosem jakim widziałem jest…. Crosline from hell oraz leg drop…

poprawka Closeline From Hell

[ Dodano: 2005-04-02, 09:42 ]

powiem ci ze legdrop jest fajnym finisherem

zobacz pare walk "Grant Master Sexy" to napewno zmienisz zdanie

dla przypomnienia pochodzi on z grupy Too Cool

Szukasz gal WWE i TNA wejdz tutaj

nie łudzcie sie JR nie mowi Closeline tylko Poznań ;PP

Randy Orton pobil rekord Kane'a na No Mercy 2007 ;P chcecie wiedziec jaki to obejrzyjcie

2011194345458d6af103429.jpg

Na wstępie zastrzec się muszę, że wiele ich nie widziałem. Najgorsze/najgłupsze to finishery Hogana i Ceny. Niewiele różnią się od innych chwytów tego typu, które wykonują inni zawodnicy.

• Reputacja:   293
  • Urządzenie:  Android

Co do najbardziej kretyńskich finisherów wszechczasów, to ja także zaliczyłbym tu: Peoples Elbow Rock'a, WORM Scotty 2 Hotty'ego i Leg Drop Hogana. Po prostu nawet największy mark, oglądając takie gówno nie uwierzy, że można zostać znokautowanym po czymś tak żałosnym i nie odbić na 2 cout:))) Po prostu dla mnie te finishery są błazeńskie (2 pierwsze) i mało wiarygodne (wszystkie 3). Rozumiem jeszcze kiedy np. Yokozuna czasami kończył walki przez Leg Drop (żadko, bo żadko - ale zdarzało mu się), tylko że gość ważył prawie 3 razy tyle co Hogan i wyglądało to na prawdę "miażdżąco". Nie ma też co za bardzo krytykować starych finisherów z lat 80 i 90, bo wtedy takie akcje były spokojnie akceptowane przez fanów jako finishery i nikt się nie dziwił "jak można nie wstać po czymś tak leszczowskim":))) Ale kiedy ktoś w dzisiejszej dobie wrestlingu kończy walkę przez błazeński Peoples Elbow lub WORM (zawsze się zastanawiałem, czy aby Scotty nie ma przypadkiem ataków padaczki w tych momentach:PPPP), to ja mogę skwitować to tylko śmiechem...

Co do finisherów "naciąganych", to do takich zaliczyłbym tu np. Canadian Destroyera Petey'a. Finisher ten jest na prawdę zajebisty i wygląda ostro, ale tak na chłopski rozum od razu gołym okiem widać, że nie da się go wykonać, bez "współpracy" ze strony przeciwnika.

Zjebany finisher wszechczasów - Tombstone Takera na Shane'nie McMachonie podczas walki na Survivor Series - Team WWF vs. Team WCW/ECW. Taker złapał Shane'a do Tombstone'a, miał go już centralnie w pozycji "głową w dół" i zaczął kretyńsko taunt'ować - coś a'la stary taunt Razor'a Ramon'a (obie ręce na boki) i wtedy - pomimo że Taker rozłożył łapska na kształt krzyża - Shane zamiast bezwładnie spierdolić mu się z ramion na glebę (co byłoby naturalne, skoro był "ogłuszony"), mocarnie obejmował go w pasie, czekając (ładne kilkanaście sekund) aż Taker skończy błaznować i wbije go łbem w ziemię. Szczerze mówiąc większej żenady i braku profesjonalizmu nie widziałem jeszcze przy wykonywaniu finishera...

[ Dodano: 2005-04-04, 23:43 ]

Co do finisherów, to wg mnie wsio zależy od sposobu wykonania i tego - kto go wykonuje. Np. dla mnie Clothesline From Hell - pomimo że to niby "zwykły" clothesline - jest niezłym finisherem w wykonaniu JBL'a. Należy wziąść tu pod uwagę, że wykonuje go 2 metrowy gość, ważący 130 kg i robi to w pełnym rozpędzie. Efekt jest na prawdę nienajgorszy - w wykonaniu JBL'a wygląda to po prostu "ostro".

Tak samo nie można porównywać np. Leg Dropu wykonywanego przez Hogana np. do Leg Dropu Yokozuny (albo chociażby Choke Slam'u Kane'a i Hurricane'a:PPP). Ten pierwszy Leg Drop to żart, ten drugi - killer (aż cały ring drżał w posadach, pamiętacie?), pomimo że także był to niby "zwykły" Leg Drop...

Ktoś wcześniej napisał tu, że Figour Four jest małowiarygodnym finisherem, a cała reszta go za to styrała... Szczerze mówiąc - uważam tak samo:))) Tylko, że dla mnie jest on mało wiarygodny (podobnie jak Walls Of Jericho, które jak cholera JEST zwykłą modyfikacją Boston Crab i niczym więcej! A poza tym - zasysa na maxa) nie dla tego, że "w ogóle nie boli" w realu (dobrze wiem, że boli - ja także zakładałem go za czasów "markowania":PPPP), ale dla tego że spora grupa wrestlerów używa tej akcji jako stałego elementu podczas swoich walk i żaden z ich przeciwników wówczas nie tapuje. Właśnie to osłabia w moich oczach jego wiarygodność jako akcji kończącej walkę (no chyba że podczas pojedynku przeciwnik przez 3/4 jego trwania "sprzedaje" kontuzję kolana - wówczas jakoś jeszcze obleci:PPPP).

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

co do clothesline polecam walki w Japoni, tam to normalne jest, ze sie tym konczy (nwaet Hogan tak pokonal Great Mute, bo ten po legdropie wstal, w japoni legdrop to kupa smiechu a nie finisher). Clolhesline w wykonaniu Vadera (najlepsze jakie widzialem), Hansena czy Kobashiego zajebiscie wyglada :)
...

Clothesline w Japońskim wrestlingu jest bardzo często używany jako "jeden z finisherów".Tylko że w Puroresu sie go wykonuje znacznie bardziej stiffowo niż sie to robi w federacjach amerykańskich (polecam clothesline w wykonaniu Kabshiego na chyba Misawie naprawde mocno to wyglądało).

• Reputacja:   1

Najgłupszy finisher jaki widzialem to Nascar something komentatora Nascaru który walczył w TNA na Against all ods lub Final Ressolution

trzeba wziac poprawke na to ze wrestler uzyawjacy np figure4 robi to lepiej niz inni, dlatego jest to jego finisher!!

to tak jakby powiedziec ze power bomb w wykonaniu NAsha, Scotta Nortona, Sida, Vadera, Batisty(sit-down) nic nie znacza bo robia je setki innych wrestlerow w swoich walkach na codzien...

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

trzeba wziac poprawke na to ze wrestler uzyawjacy np figure4 robi to lepiej niz inni, dlatego jest to jego finisher!!

to tak jakby powiedziec ze power bomb w wykonaniu NAsha, Scotta Nortona, Sida, Vadera, Batisty(sit-down) nic nie znacza bo robia je setki innych wrestlerow w swoich walkach na codzien...

Jak jeden wrestler może wykonywać figour four lepiej niż inny wrestler? Przecież to ta sama akcja? Można do tego podejść w taki psychologiczny sposób, ale dla mnie - skoro wrestler X nie tapuje w figour four wrestlera Y, a następnie tapuje z wrestlerem Z, to jest to średnio wiarygodne. Przy Powerbombie można jeszcze zakładać, że o jego sile decydują warunki fizyczne wykonującego i jego siła (wzrost - czyli wysokość upadku i moc z jaką zawodnik nakurwia typem o glebę) a przy figour four? Przecież to tylko dźwignia i nie ma tu większego znaczenia kto ją wykonuje...

Co do tych Powerbombów to jest tak, że jeżeli wykonuje go zwykły (czyt. nie 2 metrowy koksiarz) wrestler, to jest to na prawdę kiepski finisher. W takim przypadku nie ma on odpowiedniego Power-efektu...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

czyli sharpshooter wykonywany przez Rocka ma taka sama sile jak wykonywane przez Hitmana lub Stinga... to oznacza ze albo Rock jest cienki w tym aspekcie albo finishery Harta i Stinga sa malo wiarygodne?? rozumiesz o co chodzi RAven?? podazaj tym tokiem myslenia...

To samo dotyczy ankle locka storm`a, angle`a itd. masa wrestlerów uzywala ich probujac zakonczyc walki i mimo to nie udawalo im sie to. Czy wiec to oznacza ze ankle lock jest malo wiarygodny w wykonaniu Angle`a i Storm`a??

Chodzi wlasnie o to ze dany zawodnik wykonuje ta akcje lepiej niz inni, dlatego jest ona jego finisherem!!

podobnie ma sie rzecz ze spear`em, DDT(!!!), rozne wersje rock bottom, choke slamy i innymi chwytami, juz sie nie bede rozpisywal bo chyba kazdy zaczail o co chodzi

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

A ja mam takie pytanie - na czym polega finisher Jindraka? :D Wie ktoś? Bo dla mnie to jest to jest zwyczajne uderzenie ręką w klate przeciwnika ;]
['] Odszedł największy z Polaków [']

8610048264250492019868.jpg

czyli sharpshooter wykonywany przez Rocka ma taka sama sile jak wykonywane przez Hitmana lub Stinga... to oznacza ze albo Rock jest cienki w tym aspekcie albo finishery Harta i Stinga sa malo wiarygodne?? rozumiesz o co chodzi RAven?? podazaj tym tokiem myslenia...

To samo dotyczy ankle locka storm`a, angle`a itd. masa wrestlerów uzywala ich probujac zakonczyc walki i mimo to nie udawalo im sie to. Czy wiec to oznacza ze ankle lock jest malo wiarygodny w wykonaniu Angle`a i Storm`a??

Chodzi wlasnie o to ze dany zawodnik wykonuje ta akcje lepiej niz inni, dlatego jest ona jego finisherem!!

podobnie ma sie rzecz ze spear`em, DDT(!!!), rozne wersje rock bottom, choke slamy i innymi chwytami, juz sie nie bede rozpisywal bo chyba kazdy zaczail o co chodzi

Tak jak już Ci pisałem wcześniej - z psychologicznego punktu widzenia ma to sens - gość specjalizuje się w danej akcji i dla tego jest ona jego finisherem, ale z drugiej strony jeżeli dana akcja jest BARDZO powszechna (mimo wszystko sharpshooter jest zdecydowanie żadziej używany przez wrestlerów niż np. figour four), to mimo wszystko traci ona w pewien sposób na wiarygodności. Dla tego też ludzie zawsze na maxa brechtają się oglądając np. Hogana kończącego walki zwykłym Leg Dropem. Podążaj tym tokiem myślenia. Nie chodzi mi o to, że kilku innych wrestlerów wykonuje daną akcję i nie kończy po niej walki, ale o to, że dana akcja jest wykonywana nagminnie przez liczną grupę zawodników i nie powoduje ona efektu w postaci tap-outa, czy pinu, co bezpośrednio wiąże się z osłabieniem "efektu finishera" tej akcji.

Nie wiem o którym Stormie i jego ankle locku piszesz, ale jeżeli chodziło Ci o Lance'a Storma, to jego finisherem jest (był?) Canadian Meaple Leaf, czyli Half Boston Crab, a ten submission nijak ma się do ankle locka wykonywanego przez Kurta Angle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...