Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kane - Zdobędzie walizkę po raz drugi?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Kane-wins-Smackdown-MITB-Ladder-Match9.JPG

Czy Kane ponownie zdobędzie walizkę?

Na początku tej dyskusji chce oznajmić czego ona będzie dotyczyła. Dziś będziemy dyskutować o tym czy Kane po raz drugi wygra walizkę Money in the Bank na gali PPV o tej samej nazwie. W tym roku w ringu staną z nim Sin Cara, Daniel Bryan, Wade Barrett, Cody Rhodes, Justin Gabriel, Heath Slater i Sheamus. Skład na tegoroczną walkę bardzo się zmienił. Z zeszłorocznej walki MitB zostali Kane i Cody Rohdes. Teraz opiszę trochę sytuację Kane'a przed i po zdobyciu walizki.

Przed galą Money in the Bank 2010 wokół Kane'a nie działo się dużo. Występował na SmackDown lecz nie w Main Eventach ani Mid-Cardzie. Często Jobbował i zapychał walki. Przed PPV MitB odbyła się PPV Fatal 4 Way. Kane nawet walczył w walce kwalifikacyjnej do matchu o pas WHC na tym właśnie PPV lecz przegrał z Punkiem. Kane miał później jeszcze jedną sznasę na zakwalifikowanie się do tej walki ale ponownie mu się nie udało. Na Fatal 4 Way pas WHC wygrał Rey Mysterio. 18 lipca nadszedł czas na pierwszą w historii galę PPV Money in the Bank. W walce o walizkę SmacoDown rywalizowali tacy zawodnicy jak Big Show, Cody Rhodes, Drew McIntyre, Dolph Ziggler, Kofi Kingston, Matt Hardy, Christian czy też właśnie Kane. Nikt nie stawiał na wygraną Kane'a w tej walce. Po ciężkiej walce stało się Big Red Monster wygrał walizkę MitB SD! Na tej samej gali po walce o pas WHC wbiegł z walizką i wykorzystał ją na Rey'u. Kane wygrał pas WHC! Glen bronił pasa na SummerSlam, Night of Champions, Hell in a Cell, Bragging Rights, Survivor Series. To była totalna dominacja Kane'a. Big Red Monster niszczył wszystkich, którzy chcieli zdobyć jego pas. Kane powiększał swój feud z Edgem aż do TLC. Wtedy w walce o pas WHC wystąpiło czterech zawodników. Kane, Edge, Rey Mysterio i wschodząca gwiazda Alberto Del Rio. Glen stracił pas na rzecz Edga i już go nie odzyskał. Kilkakrotnie chciał wrócić na szczyt lecz mu się to nie udawało. Po drodze miał krótką przygodę z Big Showem. Zdobyli pasy TT ale wkrótce je stracili. Potem Kane występował na tygodniówkach i PPV ale już nie w walkach o pas. Aż nadeszła chwila tegorocznej gali PPV Money in the Bank. Kane ponownie znalazł się w składzie tegorocznej walki o walizkę. Teraz nasuwają się pytania czy w tym roku zdobędzie walizkę? Czy po zdobyciu walizki i późniejszym jej wykorzystaniu znów będzie dominował? To się okażę. A teraz pytania. Chcielibyście go znów jako mistrza WHC? Czy Kane ma jakiekolwiek szansę na wygranie tegorocznej walizki jest tylko w walce aby sobie był? I co dalej? Zdobędzie on jeszcze jakiś pas? Będzie miał jeszcze jakiś dobry feud?

Dyskusja Otwarta!!

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ulicznik Xeb

3

• Vejder

2

• Lusik

2

• cumer1077

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Powiedzmy sobie na początek, że walizka zdobyta rok temy to był dla niego prezent, poza tym było wiadomo, że wróci Taker i był planowany feud, a teraz nie ma na to żadnych szans! ME SD zmienił się całkowicie i skoro nie ma w nim miejsca na Taker'a to tym bardziej nie będzie dla Kane'a. Poza tym w tamtym roku teraz spoglądając na skład i na wydarzenia poprzedzające MiTB oraz niusy o Andrzeju jakieś szanse miał, a teraz? Teraz nie! ME to Sheamus, Orton, Zapałka, a nie Kane, w WWE zawodnicy o wielkich gabarytach zwykle są niszczycielami, ale nie nikim ważnym, raz na jakiś czas się zdarzy, że jeden jest wyżej, no i był Big Show, Khali, Kane, teraz Henry, więc kompletnie nie wierzę w zdobycie walizki przez Kane'a, jak już wspomniałem wtedy to był prezent na koniec kariery i teraz czymś jest, że w ogóle jest w tej walce, ale pewnie sprzeda kilka big boot'ów, chokeslam'ów i tyle na nic więcej nie można liczyć, teraz czas młodych. :)

Według mnie Kane nie zdobędzie walizki po raz drugi. Rok temu sytuacja była zupełnie inna. Wtedy zdobycie przez niego walizki było częścią storyline'u mającego na celu doprowadzenie do jego feudu z Undertakerem i wtedy zwycięstwo Czerwonego potwora było logiczne. Obecność Kane'a w tegorocznym Money in the Bank? Po prostu nie ma dla niego innych planów, to został umieszczony w tej walce, bo jest dobrze znany i WWE ma nadzieję, że swoją obecnością podniesie oglądalność gali. Zresztą Kane już regularnie znajduje się w walkach Money in the Bank. Nie mam nic przeciwko ''Big Red Machine'', ale jestem pewien, że on na pewno nie zdobędzie kontraktu z walizki. Dla mnie jest dwóch faworytów: Sheamus i Wade Barrett a namieszać może jeszcze Cody Rhodes. Jak dla mnie bankowo będzie to któryś z tej trójki. Ale swoją drogą byłoby to nudne gdyby znów Kane wygrał MitB, co jak co ale Vince bywa kreatywny i chyba nie ma zamiaru wchodzić drugi raz do tej samej rzeki.

Twitter: dLusik

''For the hundreds of fans who tell me to go to WWE every week, this is for you... COME TO IMPACT WRESTLING MOTHERFUCKERS! Thursdays on SPIKE!''- Rob Van Dam.

Według mnie Kane w ogóle nie powinien zagościć w tej walce. Ponieważ rok temu już był to teraz czas zrobić miejsce innym. W ogóle nie rozumiem filozofii Vinca czemu go dał do tej walki. Pewnie żeby dodać trochę rozrywki że duży będzie w walce z drabinami. A czemu nie zastąpi go na przykład Jinder Mahal przecież on sprawuje się o wiele lepiej niż Kane. Tak samo z Rhodes’em nie powinien tam być. I nie wierzę, żeby oni wygrali walizkę. Kane’a widziałbym jako mistrza ale nie wagi ciężkiej lepiej byłoby dla niego gdyby dostał pas interkontynentalny lub stanów zjednoczonych. Na pewno wprowadziłby trochę większy poziom i byłoby o wiele ciekawiej. Chyba Kane w tej walce będzie taką zapchaj dziurą. A czy nie lepiej było dać na przykład do tej walki Khaliego albo Tysona. O wiele lepiej… Z chęcią zobaczyłbym go w posiadaniu pasa US lub IC. Feud dla Kane’a hmm może z Big Show’em jak Show skończy z ADR lub z Markiem Henrym. Na tyle ode mnie. ;) fajna dyskusja. :D

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

Mimo całego szacunku do Kane i do tego co robi w federacji jego szansę na zdobycie walizki moim zdaniem są nikłe. Ma dosyć mocnych rywali w których widziałbym potencjalnych posiadaczów walizki. Wydaje mi się że Kane w walce o MiTB jest pewnego rodzaju tradycją. Jeśli by ku mojemu zaskoczeniu zgarnął walizkę to jako WHC pewnie spisywałby się dobrze. Tylko jest ale. Feud z Ortonem? Nigdy. Uważam że z Ortonem nie potrafiłby pokazać całego swojego potencjału. Jakoś nie wyobrażam sobie tego. Może Kane vs Christian. Szansę na zdobycie walizki przez Kane'a szacuję na 30%. Jestem zdania co Xeb, teraz czas na młodych. Choć to przecież WWE.

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2

Tak samo z Rhodes’em nie powinien tam być. I nie wierzę, żeby oni wygrali walizkę.

Teraz przeholowałeś, przecież Rhodes na obecną chwilę jest genialny! Ma świetne walki, pokonał Mysterio na WM'ce, jego postać jest z pomysłem, On dobrze realizuje ten pomysł, wykręca świetne walki. Wielkie postępy zrobił w kilka miesięcy, więc powiedz mi co z nim nie tak? Czemu On ma nie wygrać? Lepiej żeby wygrał Cara tak? Proszę Was myślcie nad tym co mówicie, bo to co teraz napisałeś to jest dla mnie co najmniej dziwne, powtórzę Cody jest obecnie świetny! Walizka w jego rękach gwarantuje kilka świetnych walk z Orton'em poza tym Oni mają przeszłość, więc to dodaje feud'owi jeszcze więcej emocji, poza tym feud mógłby być tym bardziej ciekawy bo wygrana Cody'ego miesza sytuacją team'u z Tedem, oj może być ciekawie po jego wygranej.

Zgadzam się w stu procentach z Xebem, ma racje. Gdyby Cody dostał walizkę a Orton obronił pas, to wtedy mielibyśmy świetną rywalizacje, do tego włączył by się jeszcze DiBiase pomagający Rhodesowi w rywalizacji z Randym. Zgadzam się oni mają ''przeszłość'' co tylko nadałoby pewnego rodzaju spójności całemu temu konfliktowi. Mówić, że Codego nie powinno być w walce MitB to chyba jakiś żart, albo prowokacja, chociaż każdy ma prawo do swojego zdania. ''Dashing'' jest teraz jak dla mnie jedną z ciekawszych postaci na Smackdown i w całym WWE. Ma przed sobą przyszłość, więc dla mnie wielką gafą byłby jego brak w tej walce. On ma wszystko potrzebne do zostania topową gwiazdą WWE. Dlatego ja nie wierzę, że mając takiego Rhodesa, WWE zdecyduje się na push dla dużo starszego Kane'a. W Main Evencie Smackdown brakuje świeżej krwi, brakuje właśnie kogoś takiego jak Cody a Kane moim zdaniem już do końca kariery zostanie w mocnym Mid Cardzie i o walizce może zapomnieć. Choć cenię jego przeszłość, wszystko to co zrobił dla tej federacji, to mimo wszystko myślę, że jego lata świetności już minęły i na główne pasy szans już nie ma. Jednak w ringu cały czas prezentuje się nieźle i za bardzo go szanuję!

Twitter: dLusik

''For the hundreds of fans who tell me to go to WWE every week, this is for you... COME TO IMPACT WRESTLING MOTHERFUCKERS! Thursdays on SPIKE!''- Rob Van Dam.

Zdobycie po raz drugi walizki MitB przez Kane odpada, myślę że rok temu wygrał ponieważ WWE chciało mu wynagrodzić jego długą

karierę w WWE. Teraz jest o wiele lepszych od niego zawodników do zdobycia MitB. Szansę są minimalne ale w zeszłym roku też na

niego nikt nie stawiał tak jak teraz. Może Kane zrobi nam niespodziankę i wygra ale wątpię w to. Myślę że walizkę zdobędzie Sheamus

który wraca po kontuzji. Tag team z Big Showem zapowiadał się nieźle ale wyszła klapa. Jednak kiedy Kane posiadał pas WHC to się

działo, ale wtedy był Edge a teraz go nie ma. Szansa na jakiś pas jest nikła nawet niemożliwa. Kane w swojej karierze zdobył już to

co miał zdobyć teraz czas myśleć o emeryturze w końcu ma już swój wiek.

Tak samo z Rhodes’em nie powinien tam być

Chyba sobie żartujesz Rhodes jest świetny i wcale bym się nie zdziwił gdyby wygrał MitB.

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Spójrzmy prawdzie w oczy Kane w WWE może wywalczyć już tylko jakiś Tag Team Championship fajnie, że Kane jest w tej walce, ale już jej nie wygra niech się cieszy, że wygrał w zeszłym roku i pykał Takera na PPV. Teraz czas na młodych, a Kane może tylko porzucać sobie drabinami w tej walce i nic więcej. Było by to strasznie głupie posunięcie ze strony WWE gdyby Kane jednak to wygrał, ale miejmy nadzieje, że to się nie stanie nie żebym jakoś nie lubił Kejna, ale jego 5 min minęło wraz ze stratą pasa na rzecz Edga na TLC. I tak nie przegrał tego pasa w walce jeden na jeden, ale też go nie odzyskał w walce jeden na jeden. Podsumowując Kane ma 5 % szans na wygranie tego stawiał bym raczej na Sheamusa lub Wade'a, bo to oni są przyszłością WWE, a już nie Kane smutne, ale prawdziwe :roll:

Teraz przeholowałeś, przecież Rhodes na obecną chwilę jest genialny! Ma świetne walki, pokonał Mysterio na WM'ce, jego postać jest z pomysłem, On dobrze realizuje ten pomysł, wykręca świetne walki. Wielkie postępy zrobił w kilka miesięcy, więc powiedz mi co z nim nie tak? Czemu On ma nie wygrać? Lepiej żeby wygrał Cara tak? Proszę Was myślcie nad tym co mówicie, bo to co teraz napisałeś to jest dla mnie co najmniej dziwne, powtórzę Cody jest obecnie świetny! Walizka w jego rękach gwarantuje kilka świetnych walk z Orton'em poza tym Oni mają przeszłość, więc to dodaje feud'owi jeszcze więcej emocji, poza tym feud mógłby być tym bardziej ciekawy bo wygrana Cody'ego miesza sytuacją team'u z Tedem, oj może być ciekawie po jego wygranej.

Nie chodzi mi oto że Rhodes jest za słaby lub kiepski. Uważam tak samo jak ty, że Rhodes jest świetny, ale według mnie miejsce w walce o tą walizke jest nie dla niego. Rok temu miał szanse i jej nie wykorzystał więc teraz trzeba oddać miejsce jakiemuś debiutantowi.Według mnie walizkę powinien wygrać Bryan lub Gabriel. Rhodesa nie widze jak kogoś z jednym z najważniejszych pasów w federacji :x to nie miejsce dla niego

tumblr_mjpwn7cFFP1s2gjwuo1_500.gif

Jeśli jesteś zawodowym sportowcem i korzystasz ze środków poprawiających wydajność, to wiedz że jesteś cipą

CM Punk

Nie chodzi mi oto że Rhodes jest za słaby lub kiepski. Uważam tak samo jak ty, że Rhodes jest świetny, ale według mnie miejsce w walce o tą walizke jest nie dla niego. Rok temu miał szanse i jej nie wykorzystał więc teraz trzeba oddać miejsce jakiemuś debiutantowi.Według mnie walizkę powinien wygrać Bryan lub Gabriel. Rhodesa nie widze jak kogoś z jednym z najważniejszych pasów w federacji :x to nie miejsce dla niego

Czemu nie jest dla niego, no kurde czemu? Bo, nie rozumiem Twojej MiTB ideologii, a powiedz mi ile razy był Kane? I co? Czemu rok temu miał być tam drugi czy trzeci raz. Poza tym rok temu był tam Rhodes jobber, a teraz jest Rhodes nadzieja na przyszłość. Twoje typy też są przezajebiste :applause::applause: Bryan? Ten człowiek ma tak wielką charyzmę, że Cody go uśmiechem niszczy, a o Gabrielu nie wspomnę. Raz piszesz, że jesteś świetny, a potem, że nie widzisz dla niego miejsca z ważnym pasem? :t_up:

Bryan lub Gabriel z walizką? Serio? Oni są w tej walce tylko po to, by walka była lepsza i bardziej widowiskowa jeśli chodzi o aspekt ringowy.

Nie byliby w ogóle wiarygodni jako mistrzowie (Bryan może jeszcze, ale Gabriel). A co do tematu. Kane swoją chwile chwały miał za sobą. Walizki w tym roku nie dostanie. WWE stara się ułożyć skład walki, tak aby wszystkich zadowolił. Mamy high-flyerów i mamy power-housów.

Rhodes? On jest przyszłością. Wyrasta na faworyta bo Sheamus wplącze się w program o pas bez walizki.

Ciekawa dyskusja więc się wypowiem :). Moim zdaniem nie ma najmniejszych szans aby Kane wygrał tą wlakę MitB. Po prostu gra rolę zapchaj dziury, tak samo jak było to na Elimination Chamber. Rok temu, nie pamiętam jak inni ale ja stawiałem na Kane'a, był uwikłany w dobre story w Main Evencie z Undertakerem i doporowadzeniem go do stanu wegetatywnego. Stawiałem na dwójkę Kane/Big show, no ale walki MitB raczej nie wgyrywają face'i, bo kto by pomyślał żeby taki bogobojny powiedzmy Randy Orotn wparował z walizką i zaczął atakować bezbronnego mistrza. Mniejsza o to, chodzi że Kane nie spełnia aktualnie znaczącej roli w WWE, rozpadł się jego TT z Showem, wraca do jobbowania i zbliza się ku końcowi swojej kariery. Dostał pas w nagrodę za dobrą pracę, obiło mi się coś tam o uszy ze nie narzekał i sumiennie wykonywał swoje obowiązki, poza tym powrót Takera i story pomiędzy nimi. Teraz jego czas ewidentnie minął i musi zrobić miejsce dla nowego mięsa. Mowa była o rhodesie, popieram to, jedna z najbarwniejszych postaci na SD!, feud z Ryjkiem dobrze mu zrobił, złym posunięciem było złączenie go z DiBiasem który teraz ciągnie go w dół, więc teraz danie mu walizeczki mogłoby wszystko naprawić. To jest jedna opcja, druga opcja brzmi Wade Barret, po rozpadnie Corre i stracie pasa nie słychać o nim, a wprowadziłby sporo zamieszania w Main Evencie, walizka jest świenym narzędniem do wypromowania go. Dlateo ja staiwam na dwójkę Barret / Rhodes i moim zdaniem nie ma możliwości innej niż ta dwójka.

Oczywiście szanuję wasze zdanie jednak według mnie Kane nawet nie powinien dostać tej walizki. Nie wiem jak wy ale ja patrząc się na jego walki zastanawiam się dlaczego jeszcze jej nie przewinąłem. Oglądałem go kiedyś i sprawiał wrażenie troszkę lepszego, w tej masce i całej otoczce, może nawet kręcił lepsze walki. Jednak teraz jak dla mnie on w ogóle nie powinien być brany pod uwagę. Walki kreci nudne i wolne. Co do Rhodesa popieram Vadera. Posiadam swoją opinie na jego temat i uwazam że jeśli chodzi o byłych członków Legacy ( nie wliczając ortona) Jest on najgorszy. Jeśli chodzi o Teda ma on świetne Spinebustery i jest bardzo dobrym siłowym zawodnikiem, oglądam go z przyjemnością, jednak Rhodes nie ma nic w sobie. Muszą mu zakładać maski puszczać za nim łachów z torbami żeby ubarwić jakoś jego postać. Sorry za lekki offtop, spora część osób wypowiedziala się o Codym to i ja się skusiłem.

Ehh.. Powiem w prost, nie czytałem poprzednich postópw.. Jak dla mnie Kane mógł by zdobyć tą walizkę lecz tylko i wyłącznie jaki Heel, nie pasuje mi ten wizerunek ako ten dobry, to poprostu marnotrawienie odwiecznego potencjału który tkwi w tej postaci, przypomnijmy sobie zeszły rok, wojna Kane- Taker.. ORaz Potem Kanne VS Edge... A teraz co mamy? szkoda mówic, z obecnym Gimnickiem Kane nie ma szans na walizkę no chyba że WWE po tej walce znów powróci do " najlepszeo demona diabła" z czego byłbym baaaardzo ucieszony.

sig.png