Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money in the Bank 2011 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zgadzam się z tym, co powiedziałeś. Ale nie napisałem, żeby od razu wykorzystał ją na WHC lub WWE Championship. Evan dostaje za mało czasu dla fanów. Tylko wchodzi wygrywa lub nie i wychodzi. Nie ma on szansy się wykazać. WWE musi otworzyć oczy, że Gwiazdy typu: Cena, Triple H, Bądź Orton, nie żyją wiecznie. I wiecznie nie będą w formie. Zarząd może teraz da mu szansę. Dziękuje za uwagę.

1.jpg

Iluzja.....

• Odpowiedzi 29
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ulicznik Xeb

4

• cumer1077

3

• fanfanfan

3

• Illusion

2

Top użytkownicy w tym temacie

Smackdown!

No i te MiTB w przeciwieństwie do imienniczki z RAW, jest pełne zawodników jakich oczekuje czyli mid! Midcard, a to dobrze świadczy. No to może przejdźmy do szybkiej selekcji: No i od najłatwiejszej Kane - Nie zdobędzie tej walizki, a czemu? Pan stacza się powoli na SS, a w dodatku wygrał ją rok temu, więc jego szanse spadają do 0. Gabriel - jest w walce tylko w takim celu, jak Evan do spotów kilka 450 posypie się z drabin, bo nie wyobrażam sobie żeby ten pachoł ściągał walizkę to samo tyczy się Sleater'a, czyli kolejni dwaj do odstrzału. Czyli zostaję nam 5, z której wyłania się pewien zwycięzca, człowiek bez twarzy, 3 niewiadome kompletne, więc dla mnie sytuacja wygląda następująco: Barrett - On tego nie może wygrać, nie, że coś dla niego mam, ale zszedł kompletnie na boczny plan, więc mam nadzieję, że nie wygra tej walki, bo będzie coś nie hallo, choć jeśli wygra taki miły suprise, jak z ewentualną wygraną A-Ri. Bryan - Tu jeśli On wygra to się chyba potnę, nie mogę patrzec na tego zawodnika, niczym mnie do siebie nie przekonuje na jego widok zaczynam czekać na Ortona, więc holly shit może jest jakąś maszynką do robienia dźwigni, ale ja go nie kupuję, a jego wygrane na walizkę też są nikłe, choć w sumie taki zawodnik, mógłby ją wygrać. No i pozostała 3. Zacznę może od Dashing'a, a więc podobno Cody ma TT z Ted'em? Tak, jego szanse na zdobycie walizki znikają. Nie? Jest zawodnikiem numer 2 do tej walizki. Życzę mu wygranej. Sheamus - No i jak dla mnie faworyt do zdobycia walizki, bo kto inny? Nikt z tego składu nie jest tak pewny jak mój ulubiony zawodnik znajdujący się w tej walce czyli Warrior. Sin Cara - Ludzie, jeśli On wygra tą walkę to zacznie być coś nie tak, bo podobnie jak Bryan ten pan do mnie nie przemawia, nie przemawia totalnie, więc krótko mówiąc obawiam się jego wygranej, ale jestem z Szajbą i życzę mu powodzenia, ale jeszcze bardziej liczę na niespodzianki bo to domena tych walk. :)

• Styl:  Jasny

Zgadzam się z tym, co powiedziałeś. Ale nie napisałem, żeby od razu wykorzystał ją na WHC lub WWE Championship. Evan dostaje za mało czasu dla fanów. Tylko wchodzi wygrywa lub nie i wychodzi. Nie ma on szansy się wykazać. WWE musi otworzyć oczy, że Gwiazdy typu: Cena, Triple H, Bądź Orton, nie żyją wiecznie. I wiecznie nie będą w formie. Zarząd może teraz da mu szansę. Dziękuje za uwagę.

To oczywiste, że zarząd musi wziąć pod uwagę fakt, że promowanie nowych jest bardzo ważne. I muszę przyznać, że nie wychodzi to obecnie bardzo źle. Mamy Baretta, Sin Carę, Rileya, Miza, Mahala i Sheamusa, którzy mogą bez przeszkód stanowić Main Event za parę lat. Napisałeś, żeby Evan nie wykorzystywał walizki na główne pasy. Według mnie to jest głupota. Jak już zwycięzca ma szansę na walkę z prawie nieprzytomnym zawodnikiem, to wybrałby jakiegoś Main Eventera i pas WWE lub WHC. A to byłoby rzuceniem Evana na zbyt wysoką wodę.

W dalszym ciągu nie zmienie swojego poglądu na temat walizki. Powinna ona być pewnym krokiem do posiadania głównego pasa i wejściem do ME.

A tymczasem...

Smackdown MiTB

Kane - podobna sytuacja jak ze Swaggerem i Mizem. Nie zdobędzie walizki drugi rok pod rząd. Dalej mamy SIn Carę. Muślę, że to za wczęśnie. Jest za słabo wypromowany. Nieco podobna sytuacja jak właśnie Evan. Lotnik, który ma błyszczeć w tej walce. On i Gabriel mogą pokazać coś fajnego. Gabriel i Slater. Nie wiem po co ta dwójka tu jest. Nie ma zaden z nich najmniejszych szans na wygraną. Potem jest Bryan, który wg mnie też jest tu od akcji. Została trójka faworytów. Rhodes, Sheamus i Barrett. Teoretycznie najbardziej wypromowany jest Irlandczyk, potem Rhodes potem Anglik. ja spodziewam się walizki dla Rhodesa. Nie jest on dostatecznie wypromowany dla czystego walczenia o pas, a także bylby dostatecznie wiarygodny z walizką. Sheamus mógłby walczyć normalnie, a w Baretta nie wierze.

PS: przepraszam za ewentualne błędy, aczkolwiek ręce mi się plączą, a prawie nic nie pilem :)

Raw MiTB

Alberto Del Rio vs. R-Truth vs. Jack Swagger vs. The Miz vs. Kofi Kingston vs. Alex Riley vs. Rey Mysterio vs. Evan Bourne

Skoro Alberto odpadł z tej walki który był moim faworytem został już tylko 1 R-Truth.Bo któż inny ? Bourne,Mysterio,Kofi czy Riley? oni są tu tylko po to aby zając spot.I żeby pokazać kilka dobrych akcji.Swagger i The Miz już mieli walizki i raczej 2 szansy nie dostana narazie.

WWE Divas Championship

Singles Match

Tutaj stanowczo wygra Kelly bo ma krotko pas a jest dużo lepsza od Brie Belli.

SmackDown Money in the Bank Ladder Match

Justin Gabriel vs. Sheamus vs. Heath Slater vs. Cody Rhodes vs. Wade Barrett vs. Daniel Bryan vs. Sin Cara vs. Kane

Justin Gabriel i Slater napewno nie dostana tej walizki nie wiem w ogóle po co oni tu są.Bryan i Sin Cara tez raczej na to nie zasługują Cara jest jeszcze za "młody" a Bryan jest tu żeby zająć spot.Kane nie dostanie 2 raz walizki przynajmniej narazie.Wade Barret możliwe ze dla niego szykują coś więcej nic pas IC i to właśnie on może zgarnąć walizkę.Cody Rhodes tez raczej nie dostanie walizki czemu? Prawdopodobnie zrealizowałby ja na Ortonie o ile on miałby pas i zostałby nowym YOUNGEST CHAMPION EVER a tego na pewno nie odbiorą ortonowi.Jedynie Rhodes mógłby zrealizować ale żeby dostać pas WWE w co wątpię.No i King Sheamus on ma tutaj 2 miejsce pod względem szansy na zdobycie walizki i zostanie nowym WHC championem.

693018174e7a0df5464cd.jpg

MITB zapowiada się ciekawie lecz nie wiem poco w Smackdown Money in The Bank Ladder Match dodali Justina i Heatha. Te gwiazdy są stworzone do walk o pas Tag Teamów. Nie wyobrażam sobie ich solowej kariery. Dziwne dla mnie jest to, że w Raw Money in The Bank Ladder Match jest Alex Riley i The Miz. Powinna być kolejna walka między tymi zawodnikami. Co do CM Punka to szkoda jeśli miała być to jego ostatnia walka w WWE. Ciekawe czy wygra :D

Na sam początek muzyka: do 25 sekundy kojarzy mi sie z Indiami xD A teraz o walkach:

RAW Money in the Bank Ladder Match

Tutaj każdy może wygrać. W tamtym roku wygrał The Miz. Chciałbym zeby w tym roku wygral Alex Riley.

WWE Divas Championship

Zdecydowanie jestem za Kelly Kelly. Zapewne Brie znowu sie zmieni ze swoja siostra

:)

Tak samo jak na Raw każdy może wygrać. W tamtym roku był to Kane. Teraz licze na Sin Care lub Justina Gabriela.

WWE Championship

Na pas WWE zdecydowanie zasluguje CM Punk i to on powinien wygrać tą walke. Ale i tak John powróci po raz -etny!

MITB zapowiada się ciekawie lecz nie wiem poco w Smackdown Money in The Bank Ladder Match dodali Justina i Heatha. Te gwiazdy są stworzone do walk o pas Tag Teamów. Nie wyobrażam sobie ich solowej kariery.

Możesz sobie nie wyobrażać , ale jak dla mnie lepszy jest Justin.

fabregash.jpg

• Reputacja:   1

A więc zacznijmy od plakatu. Mi się on osobiście nie podoba. Taka zarąbista gala jak MitB, a na jej plakacie jest Horni... Nie lepiej było dać jakiegoś skaczącego JoMo lub Punka na drabinie? No ale to nie ode mnie zależy. Przejdźmy do walk. Walka Raw MitB. No tutaj chciałbym aby wygrał Evan. Jest on bardzo nie doceniany i nie miał już od bardzo dawna jakiegoś dobrego feudo o pas. Alberto wygrał walkę o Contendera wiec zapowiada się program na linii Cena-ADR. Mam tutaj dwa typy. Albert i R-Truth. Truth ciągle kręci się przy pasie ale nie może go zdobyć. Walizka na pewno ułatwiła by mu zdobycie tytułu. Co do walki Div to jestem za Kelly Kelly i sądzę, że ona wygra. Kolejna walka do SmackDown MitB. No tutaj to sprawa jest trochę inna. Tutaj moim zdaniem szansę na wygraną mają trzej zawodnicy. Barrett, Cody i Sheamus. Chciałbym aby wygrał Rhodes ale pewnie wygra Wade. Następna walka to Cena vs. Punk. No tutaj to raczej jest pewne. Wygra Jasiu, Punk walnie jakąś przemowę na koniec i odejdzie z WWE. Cena pewnie zacznie feud z Albertem. Walka o WHC też raczej przewidywalna. Pewnie kolejny raz wygra Randy kończąc tym samym feud między nim, a CC. Chciałbym aby Heniu walczył na MitB z Ortonem zamiast CC.

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

Już niedługo odbędzie się moja ulubiona gala PPV spod szyldu WWE. Mamy już zapowiedzianych trochę pojedynków, więc postaram się o nich wypowiedzieć. Zacznę od najbardziej kontrowersyjnego starcia, czyli batalii o główny pas federacji- pas WWE pomiędzy CM Punkiem i Johnem Ceną. Sytuacji z Punkiem jest już tak skomplikowana, że sam się w niej trochę pogubiłem. Jednak sądzą, że Cena nie może stracić pasa na Money in the Bank, gdyż od dłuższego czasu zarząd planuje jego feud o pas z Albertem Del Rio. Ale czy napewno porażka CM Punka będzie oznaczać koniec jego przygody z federacją Vince'a McMahona? Co do tego mam wątpliwości, czytałem także, że kontrakt Punka jest nadal negocjowany i póki co, nic do końca nie jest pewne. Być może na zasadzie jakiegoś ultimatum CM Punk będzie skłonny przedłużyć kontrakt z World Wrestling Entertaiment. Nie zmienia to faktu, że faworytem w tym starciu jest John a CM może chwilowo, podkreślam chwilowo pożegnać się z federacją. Walka z walizką ''Czerwonej gali'' prezentuje się solidnie. Tacy ludzie jak: Evan, Rey, Kofi mogą wnieść trochę high flyingu, co dobrze sprawdza się w walkach z drabinami, dodatkowo pozostali to też bardzo dobrzy wrestlerzy, więc powinno być ciekawie. Według mnie największe szanse na zwycięstwo ma Excellence of excellence- Alberto Del Rio. Skład walki MitB ''Niebieskiej Gali'' też niezły. Dobrze, że znalazło się miejsce dla /Gabriela, który swoimi chwytami może ożywić trochę ten pojedynek. Kolorytu temu starciu może nadać też Sin Cara, o ile oczywiście nie popełni jakiegoś rażącego błędu, ale bądźmy dobrej myśli. Są jeszcze: Świetny Bryan, solidny Barrett, stary wyjadacz- Kane i jeden z faworytów, czyli Sheamus. Dziwi mnie tylko obecność Sleatera, którego chętnie wymieniłbym na kogoś innego. Niestety jednak nie mam takiej mocy. Faworytów jest jak dla mnie dwóch: Celtic Warrior i Wade Barrett, lecz namieszać może jeszcze Cody Rhodes. Teraz króciutko o Divach. Pewnie Kelly obroni pas i potrzyma go jeszcze przez jakieś 2/3 miesiące. Omawiając kolejną walkę można zadać sobie pytanie czy tym razem sprawdzi się powiedzenie: ''Do trzech razy sztuka?''. Czy Vince zrozumiał, że ludzie chcą Christiana na mistrza? Gdy zapowiedzianą ich walkę po raz trzeci pomyślałem, że pewnie znów wygra Orton i to zakończy ich feud. Jednak proma Christiana z ostatnich dwóch epizodów Smackdown zmuszają mnie do refleksji. Więc ryzykuję i stawiam na Kapitana Charyzmę. Big Show kontra Mark Henry, powiem szczerzę, że wciągnął mnie ten ciąg wydarzeń z 'Markiem Henrym jako ''terminatorem''. Po ostatnim triumfie nad Kane'em, uświadomiłem sobie, że jednak Henry może w następną niedzielę pokonać Big Showa. Walka znając życie nie skradnie show, ale liczę na jakieś destrukcyjne akcje, akcje pokroju przewrócenia bocznej ściany stalowej klatki i liczę na zwycięstwo Marka, niech jeszcze trochę sobie dominuje :thumb:

Twitter: dLusik

''For the hundreds of fans who tell me to go to WWE every week, this is for you... COME TO IMPACT WRESTLING MOTHERFUCKERS! Thursdays on SPIKE!''- Rob Van Dam.

Doszły dwie walki, więc jestem... ;)

Randy Orton © vs. Christian

Ten feud jest nudny, bardzo nudny, a Christian jest strasznie cipkowaty, nie wiem tyle było tej radości, że będzie On tym złym, a ja jakoś nie widzę tego entuzjazmu teraz. Dużo bardziej wolałbym w tym feudzie złego Ortona, bo w roli tego fee jest zajebisty. :) Mam nadzieję, że walizka MiTB zostanie wykorzystana przez Sheamusa bardzo szybko, może na tej samej gali i troszkę odświeżenia dostanie pas WHC, bo obecnie w okół niego nic ciekawego się nie dzieje, może odsunięcie od niego Ortona byłoby dobre, ale nie możliwe, a taki feud Mark Henry vs Sheamus o główny pas SD - magia. ;) Jednak nie tym razem, a walkę na MiTB wygra na pewno Orton.

Big Show vs. Mark Henry

Ta walka będzie zajebista! Henryk jest zajebisty. Show jako taki pierdolnięty twenner też sporo nadrabia. Ogólnie, iż nie będzie może jakichś spotów to ta walka będzie świetna, ale niestety raczej nie wygra jej Mark.. :roll:

Smackdown MitB Match

No więc ja tu dośc krótko. Mam swój typ i on musi wygrać ... Sheamus! On kreci sie wokół pasa, miał już nie dochodzić do głosu w ME po kontuzjowaniu Ortona, ale ja sądze, że to przerwanie podpisywania kontraktu na SD 2 tygodnie temu nie byłoo przypadkowe i Sheamus przy pasie zostanie, z walizką będzie napewno dużo lepiej straszył mistrza niż Bryan, Cara... No tak, Cara, Bryan, Slater i Gabriel bez szans, nie może wygrać taki totalny face, zazwyczaj walizki powinny wędrować w ręce heeli, którzy mogą straszyc walizką i stawac sie nowymi twarzami federacji. Skoro mowa o twarzy to Cody Rhodes to jdyna osoba, która sądze, ż emogłaby to wygrac. Po pierwsze feud ze swoim dawnym przywódcą z Legacy - Ortonem byłby zajebisty i sadzę, że WWE mogloby to zauwazyć. Typuję jednak Sheamusa. Reszta to Barrett - moja opinia w dyskusji o nim, to samo o Kane'ie ;) Wejdz tam, przeczytaj i zostaw swój komentarz!

World Heavyweight Championship Match

Jak dla mnie pewne zwycięstwo Ortona, taki ktos jak on pasa nie dostaje na mniej niż 6 miesięcy i sadze, ze Orton na PPV musi wygrac. christian zostanie odsunięty od pasa, a czy warunkiem tej walki nie jest, że jesli Orton zostanie dyskwalifikowany to Christian dostaje kolejnego Title Shota, a nie pas?

Big Show vs Mark Henry

Powiem wam, że chyba 1 raz cieszę się z tego typu walki. Dobrze, ze Mark jest budowany na wielkiego niszczyciela, Big Showem równo miota o wszystko tydzień w tydzień i mamm nadzieję, że również na PPV zobaczymy dlaszy tego ciag, tym razem czysto w ringu. Tylko kurde, niech to bedzie tables Match ja was błagam. Mam nadzieje, ze na SD jeszcze taka stypulacja zostanie dodana. Oby Mark wygrał bo jako heel jest naprawde bardzo znośny i chce aby powodziło mu się i aby może wreszcie po jakimś czasie dopadł do pasa.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

RAW Money in the Bank Ladder Match:

Kofi Kingston; Evan Bourne - według mnie szanse na zgarnięcie walizki przez któregoś z tych pasów jest praktycznie niemożliwe. Jak już wspominałem - obaj będą kręcić się maksymalnie wokół pasa Stanów Zjednoczonych, bądź Interkontynentalnego. Oczywiście to właśnie ta dwójka zapewni nam najwięcej akcji "wysokiego ryzyka"

Rey Mysterio - myślę, że Rejek walizki także nie zgarnie. W końcu - on ma już swoje czasy świetności za sobą, wiek też już nie ten. Dodatkowo - ostatnimi czasy na PPV raczej podkłada się innym [z Rhodesem przegrał na Wrestlemanii, choć wygrał na Extreme Rules, ale następnie przegrał z Truthem oraz Punkiem]

Jack Swagger - jako mistrz WHC sprawował się kiepsko, tak więc wątpię, aby dostał szansę na ważniejszy pas. Dodatkowo - fakt, że w 2011 roku jego główną rolą było uczestnictwo w feudzie... komentatorów, potwierdza fakt, że CT nie ma na niego zbytniego pomysłu + wszystko wskazuje na to, że szykuje się kontynuacja feudu Bourne/Swagger

The Miz - jego szanse także są niewielkie. Miz ostatnimi czasy głównie jobbuje swojemu byłemu podopiecznemu - Riley'owi, więc jego rola ograniczy się do tego, aby przeszkodzić swojemu uczniowi w zdobyciu walizki.

Alex Riley - będzie miał spore szanse, ponieważ federacja dość ostro go promuje. Myślę, że będzie miał szanse na zgarnięcie walizeczki, ale przeszkodzi mu w tym Miz [o czym wspomniałem wyżej] i pozwoli to na kontynuowanie ich feudu.

Alberto Del Rio - szanse ma wielkie. Co prawda ma już zapewniony jeden tittle shot, ale nie oznacza to, że jest od razu "wyeliminowany". Spokojnie może przecież mieć zapewnioną drugą szansę na pas.

R - Truth - Szansa na zdobycie walizki jest, ale szansy na zdobycie pasa WWE według mnie - nie ma. Generalnie może zdobyć walizkę, ale nie uda mu się jej wykorzystać. Zobaczymy.

Smackdown Money in the Bank Ladder Match:

Sin Cara - zdecydowanie walizki nie zgarnie, to byłoby przegięcie ze strony CT. Na początku niech go wypromują, dając Carze co najwyżej pas IC, później zobaczymy, choć osobiście uważam, że Cara nas pas WHC najzwyczajniej nie zasługuje.

Justin Gabriel, Heath Slater - żaden z walizki nie zgarnie. Gabriel będzie pełnił podobną funkcję, co Bourne/Kingston, natomiast Slater... w sumie nie wiem, po co on tam jest.

Daniel Bryan - może kiedyś zdejmie walizkę, ale jeszcze nie teraz. Póki co, nie był zbytnio promowany, więc jego szansę są raczej nikłe. Póki co musi w końcu skończyć feud z Rhodesem.

Kane - tutaj troszkę, jak u Rey'a na RAW. Jego czasy już minęły i WWE nie da mu zwyciężyć, chociaż by ze względu na promocje młodych zawodników.

Cody Rhodes - ma spore szanse. Na pewno jego wygrana, dałaby mu miejsce w ME, choć z drugiej strony, musiałby do niego wskoczyć także DiBiase. Patrząc jednak przyszłościowo - Rhodes musi najpierw zakończyć feud z Bryanem + ewentualnie rozpocząć dłuższy program z DiBiase'm. Chyba, że zrobią coś analogicznego, do zeszłorocznej sytuacji z Mizem i Rileyem.

Wade Barrett - także ma spore szanse. Jest jednym jednym z dwóch kandydatów, których pod uwagę biorę najbardziej. Jeśli nie wygra, to zapewne przeszkodzi mu ktoś z dwójki - Slater/Gabriel.

Sheamus - mój faworyt. Na wykorzystanie walizki ma rok, więc spokojnie może się wypromować i po zakończeniu feudu Orton/Christian - rozpocząć program z jego zwycięzcą.

John Cena vs CM Punk:

Szykuje się porządne, dobrze promowane starcie. Możliwości jest wiele, zawsze w gre wchodzi zwycięstwo przez DQ, Count Out, co pozwoli na "upieczenie dwóch pieczeni na jednym ogniu" - tj. Cena nie jest zwolniony i dalej jest mistrzem WWE, Punk albo zostaje, albo odchodzi na kilka miesięcy, albo cuś takiego. Według mnie na 100% nie wygra Punk. Zwolnienie Ceny? Ile można wałkować jedno i to samo?

Kelly Kelly vs Brie Bella:

Legenda głosi, że ktoś wierzy w wygraną Belli xD. K2 spokojnie wygra i zachowa pas. Nie sądzę, aby była to jakaś dobra walka.

Big Show vs Mark Henry:

Henry jest znacznie lepszy, jako heel i ostatnio dość ciekawie promowany. Myślę, że może zwyciężyć, choć ostatecznie - pewnie tak się nie stanie. Pojedynek [uwaga! mogę was zaskoczyć ^^], będzie prowadzony w wolnym tempie. Jeśli będę oglądał live - pewnie zdarzy mi się przespać większość starcia.

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

No i mamy kolejną już galę PPV od WWE. Money in the Bank to gala której nie oglądałem w tamtym roku gdyż była wyssana z palca a walki nie zapowiadały się jakoś genialnie. Jednak w tym roku mamy fajną podbudowę,emocje więc może obczaje ten event. RAW Money in the Bank Ladder Match którego skład nie zapowiada nam jakiegoś dynamicznego pojedynku na pewno pojawią się jakieś wyjątki typu akcje Kingstona lub Mysterio jednak reszta wrestlerów nie ma jakiegoś wybitnego move-setu a i ich umiejętności ringowe są minimalne. Moim zdaniem głównym faworytem na wygranie tego pojedynku jest Alex Railey który wreszcie został dostrzeżony przez WWE Creative Team i widać że starają się wypromować tego chłopaka. Moim zdaniem danie mu walizki nie wyjdzie mu na dobre ale coś czuje że WWE jednak za ryzykuje i mu ją da. Poza Raileyem nie widzę nikogo kto mógłby zdobyć walizkę, Miz już się przepalił i niema po co mu dawać szansy na tytuł, Truth nie potrzebuje walizki żeby zdobyć główny tytuł a reszta wrestlerów to tylko zapychacze. MitB Smackdown prezentuje się o wiele ciekawiej. Walka powinna być szybka i efektowna, nie mogę się doczekać skoków Sin Cary z drabiny. Myślę że Mistico ma tu spore szanse wiele osób by nie chciało by on wygrał gdyż pewnie nie dałby rady na jakiś feud o główny tytuł. Jednak czy jak się wygra trzeba walczyć od razu o tytuł WHC? Przecież można zrobić też ładny feud o mniejszy tytuł jak Tag Team w którym mógłby być z American Dragonem. Niestety obawiam się że on jak i Bryan są też tylko zapychaczami a największe szanse ma Sheamus który praktycznie został wykluczony z feudu Christian-Orton a wygrana walizki pozwoli mu wrócić do walki o WHC. Moim zdaniem właśnie on jest pewniakiem tej walki. Walka CM Punka i Ceny to najbardziej oczekiwana walka przeze mnie. Świetnie wypromowana i emocje są duże tu niema co ukrywać. Myślę że Cena wygra a Punk po pięknej walce odejdzie tak jak to miało miejsce w ROH tylko z mniejszym hukiem. Jednakże może również stać się tak że Punk wygra a Cena na niby odejdzie. Potem tylko CT robi jakiś ciekawy storylinee i może wyjść jakaś całkiem fajna historia. Nie będę wróżył bo nie od tego jestem. Wiem tylko że walka będzie dobra i z chęcią ją obejrzę. Randy Orton vs. Christian to kolejna ciekawa walka. Jednak jakoś mnie nie porywa gdyż ci dwaj wrestlerzy pewnie nic nie pokażą ciekawego. Pewnie Sheamus wykorzysta swoją walizkę i zdobędzie tytuł lub zobaczymy inną zaskakującą końcówkę. Big Show vs. Mark Henry nic ciekawego, moim zdaniem zapychacz i nic więcej. Co do walk div to moim zdaniem wygra Kelly gdyż Bella niedawno co straciła pas i raczej go nie odzyska. Moim zdaniem gala powinna wyjść dobrze, jednakże czekam tylko na dwie walki i po gali nie spodziewam się zbyt wiele.

#SmartFanZone

RAW Money in The Bank:

Kocham tą stypulację i akurat w lipcu przestaje martwić się tym, że nie zostaje użyta na WrestleManii. Typy mam cztery - Alex Riley (moim zdaniem faworyt, dlatego postawiłem na niego w typerze. Akurat w jego przypadku kontrakt nie powinien zostać szybko wykorzystany), Alberto Del Rio (tylko czy walizka jest mu potrzebna? Moim zdaniem nie, ale wszystkiego można się po tej federacji spodziewać), R-Truth (choć nie wiem czy chciałbym go oglądać paradującego z walizką, lepiej będzie jak przez przypadek jej nie wygra i będzie oskarżał o to nawet własne skarpetki) i.. Evan Bourne. Ten ostatni tylko i wyłącznie wtedy, kiedy miałby być pierwszą osobą, która nie wykorzysta kontraktu (już to gdzieś pisałem. Punk wygrywa, wbiega Bourne, ale nie udaje mu się zdobyć pasa przez jakiś kant Cm'a). O takich jak Kingston, Miz czy Mysterio nawet nie myślę (ten pierwszy po prostu na taki push nie zasługuje, jest obecnie nijaki i tyle. Miz drugi raz nie wygra, a Mysterio? Zamienił się w grzecznego Reya podkładającego się młodszym, jest tu tylko dla jakiegos fajnego spota). Swagger? Błagam, nie.

SmackDown Money in The Bank:

Jeśli chodzi o poziom pojedynku, to tutaj powinno być lepiej niż u czerwonych (stawiam, że tak jak w zeszłym roku będzie to opener, dla podgrzania publiki). Faworyci? Rhodes (po fajnym feudzie z Mysterio stanął w miejscu i użera się z Danielsonem. Ma wygląd, fajny gimmick i powinien zacząć startować do pasa. W jego przypadku walizeczka by się przydała), Barrett (na SmackDown nie osiągnął jeszcze nic, a już dawno powinien biegać ze złotem. Obawiam się, że jak nie teraz to nigdy), Sheamus (choć on jej nie potrzbuje, jak pisałem przy ocenianiu SD - niech powygrywa trochę, a następnie zabiera się za Ortona czy kogoś tam) i Kane (nie postawiłbym na niego gdyby nie ostatnie SD. Wygląda to jakby na szybko chcieli ponownie zrobić z niego monster heela/tweenera, dać mu polatać z walizką bądź też wykorzystać - jak rok temu - na mistrzu). Sin Cara? Jeszcze nie teraz, niech w końcu przyzwyczai się do stylu panującego w tej federacji, nie walnie śmiesznego botcha na swoim drugim PPV a powinien w przyszłości dostać szansę. Daniel Bryan? Góra Intercontinental Championship, chyba, że zmienią mu ten gimmick i przeprowadzą w jakiś sposób heel-turn. Gabriel? Od 450 splasha z drabiny, nic więcej. Ostatniego z grzeczności przemliczę...

Mark Henry vs Big Show:

Szczerze? Czekam na to bardziej niż na nudne Christian/Orton. Heniek jest zajebistym złym i tyle. Wątpie, że będzie to "zwykły" pojedynek. 3/4 będzie opierało się na brawlu, dlatego przydałaby się stypulacja (choćby no count out by mogli obijać się za ringiem).

World Heavyweight Championship - Randy Orton © vs Christian:

Ależ mnie ten feud nudzi. Zapowiadało się tak świetnie (bardzo dobra walka na Over The Limit, jedna z najlepszych w tym roku, a potem turn zapałki który dosłownie wszystko zepsuł. Szkoda). Nie obchodzi mnie kto ten match wygra, nawet nie wiem, czy chciałbym obecnie widzieć Christiana z tytułem (jako face - jak najbardziej, jako heel byłby prwadopodobnie nieznośny), byle nie trwał zbyt długo. A zapowiadało się tak pięknie...

WWE Championship - John Cena © vs Cm Punk:

Dawno nie było takiej sytuacji, żebym aż tak czekał na jakiś pojedynek (ostatnio chyba w październiku przy okazji Cena/Barrett. Nie obrażę się, jeżeli tutaj również otrzymam taką dawkę emocji). Rozwiązań jest mnóstwo, nam pozostaje się modlić, by WWE nie poszło po najmniejszej lini oporu i nie dało Punkowi po prostu szybko jobbnąć i zakończyć WWE'owskiej kariery przy "Na na, na na na na, hey, hey, hey - goodbye". Już wystarczająco zeszmacili Jericho na koniec, niech nie powtarzają tego samego błędu. Inna sprawa, jeżeli jest to tylko i wyłącznie epicki storyline i John "pożegna się" z federacją na kilka tygodni by wyleczyć kontuzje, które według newsów ma. Być może wpisy Cabany czy Foleya (pojawienie się u Vince'a tego drugiego to tylko kwestia czasu), o tym, że będą oglądali galę "na żywo" coś oznaczają? Ciężko powiedzieć, nie zmienia to faktu, że na ten match czekam z niecierpliwością. O poziom się nie martwię, bo o ile w ringu nie będzie świetnie, tak wszystko nadrobią emocje temu starciu towarzyszące. Brawo Vincent, to się właśnie nazywa genialna podbudowa.

Gala zapowiada się moim zdaniem całkiem nieźle - trzy bardzo dobrze zapowiadające się pojedynki (Cena/Punk i dwie o walizkę), dwie słabo (Orton/Christian i Henry/Show), a jedną pominę bo i tak to gówno trwające nie więcej niż trzy minuty przewinę. Powinna wyjść jedna z lepszych WWE'owskich gal w tym roku (obok Elimination Chamber i Extreme Rules).

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

To już jutro :). Jeszcze parę godzin.

A teraz opiszę jak widzę całą galę. Song MITB jest fajny i nieco wkurzający. Gala ogólnie przedstawia się dobrze, gdyż te 2x ladder match mają dobre składy. High-fly'erów, którzy mogą wykręcić całkiem niezłe walki.

Poszczególne walki:

RAW Money in the Bank Ladder Match

Alberto Del Rio vs. R-Truth vs. Jack Swagger vs. The Miz vs. Kofi Kingston vs. Alex Riley vs. Rey Mysterio vs. Evan Bourne

W tej walce wymagam najwięcej od Evan'a Bourne'a, bo myślę, że to on ma największe predyspozycje to Ladder Match'u, jednak liczę także na Rey Mysterio. Sądze, że nie będzie to bardzo długa walka. Jakieś 10-15 minut, gdzyż jest to walka, która rozpoczyna walkę. Wydaje mi się, że wygra Alberto Del Rio. Powód? Od przyjścia rzadko przegrywa i wyrasta z niego taka gwiazda. R-Truth, The Miz mieli już swoje szanse. Ten drugi wykorzystał ją, lecz później przegrał z Ceną. Swagger? Niemożliwe drugi raz nie dostanie już takiego pushu jak na WRESTLEMANIA. Kofi będzie ciągnął feud z Dolph Ziggler'em, a Alex z The Miz'em. Ci dwaj ostatni panowie są dodani do walki, aby uczynić z niej prawdziwą walkę Ladder.

WWE Divas Championship

Singles Match

Kelly Kelly © vs. Brie Bella

Walkę kobiet zawsze mam trudno ocenić. Wydaje mi się że bez pomocy drugiej siostry Brie nie ma szans wygrać. Pewnie będzie jakaś próba podmiany, ale i tak uważam, że K.K. zachowa pas. Walka będzie krótka jak każda walka Div w WWE, choć mam nadzieję, że na PPV przedłużą trochę walkę - chociaż do 10 minut.

Justin Gabriel vs. Sheamus vs. Heath Slater vs. Cody Rhodes vs. Wade Barrett vs. Daniel Bryan vs. Sin Cara vs. Kane

Tutaj najbardziej interesuje mnie występ Sina Cary, który pierwszy raz będzie występował w Ladder Match'u. Boje się, żeby nie było wiele bothy w jego wykonaniu co się już nie raz stawało. Moimi faworytami w tej walce są Europejczycy, a mianowicie Sheamu i Wade Barrett, choć większa możliwość wygrany tego pierwszego. Wątpie, żeby wygrał ktoś z upadłej grupy Corre. Justin i Heath będą współpracowali, ale będą skupieni na swoim byłym BOSSIE - Barrecie. Nie wierzę, żeby Sin Cara mógł walczyć o WHC, gdyż dopiero co dołączył do federacji i jak do tej pory nie był pushowany. Chociaż tylko jedna przegrana to nie walczył on o żadne tytuły i jego przeciwnicy byli średniakami. Kane już na poprzednim MITB zdobył walizkę i wątpię żeby się to powtórzyło. Daniel Bryan to nie jest wrestler, który mógłby walczyć o WHC. Więc dlatego typuję, że zwycięzcą będzie Sheamus.

WWE Championship

Singles Match

John Cena © vs. CM Punk

Jeśli CM Punk wygra, John zostanie zwolniony z WWE.

Typ: John Cena. Nie wierzę, żeby Vince zwolnił Cenę. Jest to jego ulubieniec, a Cm Punk ma już niedługo odejść z WWE(podobno). Walka może być ciekawa, szczególnie, że wg. scenariusza ma być to ostatnia walka CM Punk'a. Najbardziej ciekawy jestem tego jak CM Punk zostanie powitany. Nie zapominajmy, że będzie on walczył przed swoją publicznością i mam nadzieję, że po raz pierwszy od bardzo dawna John Cena będzie wygwizdywany. Chociaż znajdą sie Amerykańskie dzieci Ceny. Chciałbym, aby to CM Punk wygrał tę walkę jednak fakt, iż po przegranej walce przez John'a Cenę opuści WWE nie pozwala mi w to uwierzyć.

World Heavyweight Championship

Singles Match

Randy Orton © vs. Christian

Jeśli Randy Orton zostanie zdyskwalifikowany to Christian automatycznie zdobywa pas.

I ta walka to dopiero zapowiada się fascynująco. Jestem ciekaw. Sądzę, że to Christian wyjdzie zwycięzco z tego pojedynku. Ostatnio na każdej gali Randy Orton triumfował i myślę, że miało to być zmyłką przed PPV. Dziwi mnie to, że jeśli Randy zostanie zdyskwalifikowany to Christian zdobędzie pas. Coś mi tu nie pasuję. Orton zdyskwalifikowany? Coś tu się szykuje. Wolałbym żeby to na następnym Smackdown z pasem pojawił się w końcu nie Randy Orton, a Christian. Liczę na zwycięstwo Christian'a i zmiana posiadacza pasu.

SIngles Match

Big Show vs. Mark Henry

I to może być walka, która może mnie... uśpić. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie, że ci dwaj potężni panowie rozkręcą jakąś świetną walkę. A najgorsze jest to, iż mimo, że to jest MITB (czyli gala, na której królować powinny drabiny) w walce wystąpi dwóch najpotężniejszych wrestlerów w całej federacji. Nie rozumiem decyzji Vince'a i scenarzystów co zresztą nie zdarza się pierwszy raz. Już wiele razy zawiodłem się na nich.

Podsumowując : Najlepsza walka - J. Cena vs CM Punk

Najgorsza walka - Mark Henry vs Big Show

Przynajmniej ja tak przypuszczam. Pozdrawiam

MITB PPV zapowiada się mega, więc na świeżo trzeba coś na pisać, bo raptem niecałe 3h do PPV.

RAW MITB - obsada jest w w sumie niezła, ale szczerze mówiąc rewelacji się nie spodziewam. Dlaczego ?? - jest w niej zbyt wielu MainEventerów - ADR, Mysterio, Truth i ci zawodnicy raczej szns nei mają na zwycięstwo. Ale jeśli któryś z nich miałby wygrać to ja chciałbym, aby wygrał to R-Truth. Jak dla mnie faworytem tej walki jest Alex riley. Zbiera spory push od zarządu, biej po łbie jak chce byłego Champa Miz'a, no i jest całkiem niezły w ringu. Dostaje spory push, więc postawiłem że on zgarnie walizę. Chociaż ten match, a zwłaszcza jego zakończenie może nas zaskoczyć.

SD! MITB - nie ukrywam, że z tą walką wiążę wielkie nadzieje, że dostaniemy bardzo dobre widowisko. Skład tego matchu jest bardzo ciekawy, bo oprócz Sheamus'a jest tylko midcard, co bardzo cieszy i sądzę, że ci zawodnicy z środka rosteru postarają się i będzie na co popatrzeć. Na pewno będzie 450 z drabiny, Kane porzuca na drabiny, Sin Cara pofruwa. Pozatym mam wielką, ale to wielką nadzieję, że walizkę zgarnie Wade, który obecnie jest mocno niedoceniany i nieco szmacony. Jeśli chodzi o innych faworytów to mógłby jeszcze ewentualnie wygrać to Rhodes lub Kane, ale ten drugi to odpada na 100%. Czekam na bardzo przyjemne dla oka widowisko.

Divas Title - mówiąc krótko - wielkie gówno mnie obchodzi ta walka. Dywizja kobiet leży i kwiczy jak nigdy i jedyne co będzie godne obejrzenia to uroda bliźniaczek i tyłek Kellyx2, bo nic innego nic nie może. Mały przerywnik na opadnięcie emocji po dobrych walkach.

Show vs Henry - podbudowę feudu panowie mają bardzo dobrą i mówiąc szczerze jest bardzo ciekawy co dwaj giganci pokażą. Mark osatnio spisuje się świetnie jako facet co rozpierdala wszystko co stoi mu na drodze i pewnie dostanie pusha na SD! na tytuł WHC, którego i tak nie wygra, ale bcie w ME to i tak dla niego juz wyróżnienie. Ponoć ma to być Tables match więc moze być naprawdę ciekawie.

Christian vs Orton - oprócz kobiet jest to walka która najmniej mnie interesuje. Christian jako heel ssie totalnie niestety. Gra taką cipę, ze w pale się to nie mieści. Walka może i będzie ciekawa, ale kto ją wygra jest to obojętne, gdyż feud tych panów już mnie, delikatnie mówiąc, nudzi. Ze względu na stypulację walkę chyba wygra Christian, który jakoś doprowadzi do tego, że zdyskwalifikują Orton'a i zgarnie pas. Chociaż zawsze mogą jeszcze poniżyć totalnie zapałkę i gładko on jobbnie Randallowi. Pozatym jakby wygrał Christian to z km miałby feudować ?? Przecież oprócz Orton'a w ME nie ma żadnego face'a. Walkę raczej wygra Orton i zacznie program z Rudym, lub Triple Threat z dodatkiem Henryka.

Punk vs Cena - walka na którą czekam (jak chyba wszyscy zresztą) z wielkim zainteresowaniem i podnieceniem. Takiej podbudowy, takich prom, speechy, konfrontacji nie było w WWE od bardzo, bardzo dawna. Promo walki jest wręcz genialne z wielką dramaturgią i na takie show liczę. Jeżeli Punk jobbnie gładko paę minut to się niemiłosiernie wkurwię. Opcji na tą walkę jest sporo, ale wymienię najpopularniejsze. Wygrywa Cena - Punk odchodzi, John nadal jest w WWE, ale na bliskim RAW jeszcze przed SummerSlam traci tytuł na rzecz zwycięzcy MITB. Druga opcja i moja ulubiona - wygrywa Punk, ale nie opuści Illinois z głównym tytułem, ponieważ wtedy wpadnie zwycięzca MITB. O poziom walki się nie martwię. Jeśli dostaną z 25-30 minut to uważam, że możemy spodziewać się walki roku, która będzie ociekała zajebistością, emocjami i wielką dramaturgią, bo przecież stawka jest nie byle jaka. WWE proszę - nie spierdolcie tak wspaniale zapowiadającej się walki.

Gala ogólnie zapowiada się bardzo dobrze - Ladder Match'e napewno nie zawiodą, ale uważam że lepiej zaprezentują się zawodnicy Samckdown, ale na RAW też nie powinno być nudno. Divy będą ssały, po walkce Otona i christian'a wielkich rewelacji się nei spodziewam. ciekawie zapowiadający się bój gigantów i mega zajebiście zapowiadajacy się ME. Jeżeli bookerzy się postarają, a uważam że to zrobią to gala może być chyba nawet lepsza niż Dastination X z szyldu TNA. Jeszcze 2 godziny a mi serducho już mocniej bije :) Ladies & Gentleman - Let's Get ready To Rumble :!::!::twisted:

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg