Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Filmy - wolna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Oj tam, czepiacie się, chłopaki. Jakby zrobili film o Lobo i wykorzystali jego "nowy" wizerunek, to dopiero byłby czysty bullshit w stronę widzó/fanów :(

PS: Zastanawiam się w takim razie, jakby przedstawili Galactusa :8

75137960457081728a67d7.jpg

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

37

• DonCarlos

19

• SweetChinMusic

10

• LoboTaker

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

PS: Zastanawiam się w takim razie, jakby przedstawili Galactusa :8

Polecam Fantastyczną Czwórkę 2 sprzed jakiś 10 lat. Galactus jeśli dobrze pamiętam był "bytem" kosmicznym który wyglądał jak chmura

galactus-fantastic-four-tim-story-talks-about-why-he-made-galactus-a-cloud-jpeg-85893.jpg

:lol

Obejrzałem kilka filmów w ostatnich tygodniach i moim tegorocznych faworytem jest zdecydowanie Inside Out. Chyba najlepsza animacja od czasów Shreka, autentycznie zabawna(z czym ma problem wiele dzisiejszych komedii), wciągająca, interesująca od startu do finału. Pixar pod etykietką filmu animowanego przemycił sporo doroślejszych kwestii i w kapitalny sposób sprzedał to wszystkim. Bardzo kolorowy, wesoły wydawałoby się film zahaczający mocno o nastoletnią depresję. Damn. Na uwagę zasługuje też kapitalny dubbing, przynajmniej ten angielski, staram się zawsze oglądać w oryginale. Nie chce więcej się rozpisywać, bo o fabule możecie poczytać na filmwebie, a większość momentów trzeba po prostu zobaczyć samemu(cloudtown czy bing-bong). :thumb:

Polecam Fantastyczną Czwórkę 2 sprzed jakiś 10 lat. Galactus jeśli dobrze pamiętam był "bytem" kosmicznym który wyglądał jak chmura

No to się kuhwa nie postarali x_x

• 5 tygodni później...

• Styl:  Klasyczny

Oscary się zbliżają i w tym roku mamy całkiem wyrównane starcia w kategoriach, które mnie najbardziej interesują; film i główni aktorzy (w tym roku sram na reżyserię). Zdaję sobie sprawę, że Oscary, to kontrowersyjna sprawa i ostatnimi czasy ta gala przypomina odrobinę nasze polskie telekamery, ale macie jakichś faworytów? Kogo i co chcielibyście wyróżnić w tym roku?

Jeżeli chodzi o mnie, to szczerze mówiąc mam dylemat, ale to dobrze. W tych trzech kategoriach, które mnie interesują najbardziej mam dylemat, gdyż z każdej z nich mam trzech faworytów i naprawdę ciężko mi zdecydować kto i co najbardziej zasługuje na statuetkę.

Z filmu - osobiście - wyjebałbym wszystko oprócz Brooklynu, Zjawy i Mostu Szpiegów. O ile te dwa ostatnie filmy są naprawdę interesujące i dobrze zagrane, o tyle szczerze mówiąc odrobinę oszukałem przy pozycji Brooklyn. Dlaczego? Dlatego, że niespecjalnie gustuję w takiej tematyce filmowej, ale zachwyciła mnie - nie po raz pierwszy z resztą - Ronan. Ta dziewczyna to jest odkrycie dla mnie od całkiem niedawna. Interesująca i świetna na ekranie.

Po przeanalizowaniu większości, chciałbym żeby statuetkę zgarnął film Zjawa. Zupełnie prosty i banalny scenariusz, świetna gra aktorska stanowią świetność tego filmu. Dla mnie bomba.

Jeżeli chodzi o aktora, to tutaj chyba pojawiają się największe dyskusje, ponieważ nominowany jest DiCaprio. Czy zasłużył na oscara? Według mnie zasłużył, ale może mieć problemy z Damonem. Ogólnie z DiCaprio sytuacja wygląda w ten sposób, że kiedyś - dawno temu - pokłócił się z komisją o nominację bodajże do "Titanica", której szanowna komisja nie chciała mu dać. Osobiście się nie dziwię, ponieważ rola Jacka była tragiczna, ale jak widać komisja wciąż chowa urazę i DiCaprio - jakkolwiek dobrym aktorem jest i udowodnił to w późniejszych produkcjach i udowadnia wciąż - będzie miał problem ze zdobyciem złota za każdym razem gdy będzie nominowany, bo praktycznie co rok aktorów, którzy zasługują na wygraną jest co najmniej dwóch.

Fassbender dał radę, zrobił dobrą rolę - z resztą jak zwykle. Ale wydaje mi się, że była to kreacja zbyt mało, że tak napiszę - widowiskowa i sławetna - żeby miał spore szanse żeby to wygrać.

Nie rozumiem kompletnie wrzucenia tutaj Redmayne'a. Serio. Mam wrażenie, że wrzucili go na o***l się, bo brakowało im jednego miejsca. Chciałem się do niego przekonać, bo zewsząd czytam i słyszę niesamowite zachwyty nad nim. Kompletne nieporozumienie sprzed roku gdy dostał oscara za Teorię wszystkiego. Ja rozumiem, że odegranie roli niepełnosprawnego nie jest łatwe, zawsze ma największy wpływ na decyzję komisji (tak samo jak film o Żydach czy o II światowej), ale ta rola była wybitnie beznadziejna. Śmiem twierdzić, że zdecydowanie lepszą kreację stworzył chociażby Ogrodnik w Chce się żyć, czy wiadome - Daniel Day Lewis - w Mojej lewej stopie. Redmayne, to dla mnie nieporozumienie i osobiście nie mam pojęcia dlaczego zbiera takie laury.

Dwóm aktorkom pierwszoplanowym przyznałbym statuetkę - Blanchett i Ronan. Generalnie nie wiem co napisać dalej, bowiem obie panie były niesamowite w swoich rolach, ale wydaje mi się, że doświadczenie będzie górą i Kate z rolą w Carol (notabene trochę dziwię się, że ten film nie został nominowany) zwycięży.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

• Reputacja:   0

Czy ktoś może dać link do obejrzenia filmu 'Bękarty Wojny'?

ale macie jakichś faworytów? Kogo i co chcielibyście wyróżnić w tym roku?

Nie jest najlepszy rok w historii, ale też tragicznie nie jest. Obecnie z nominowanych jestem za Marsjaninem i Mad Maxem chyba, a nie jestem ogromnym fanem tych filmów, podobają mi się, ale według mnie nie zasługują na Oscara(nominacja spoko). Reszta podobnie(najsłabszy Most Szpiegów). Czekam jeszcze na Zjawę i mam wysokie oczekiwania, żeby było komu kibicować. Największy błąd to pominięcie Hateful 8 od Tarantino. Jak nie za film, to chociaż scenariusz. Faworytem jest chyba Big Short(dla mnie 6.5/10).

Czy zasłużył na oscara? Według mnie zasłużył, ale może mieć problemy z Damonem.

Dziwne, że Damon jest w ogóle nominowany :) Dobra rola, ale bez przesady. Nie widziałem Zjawy, ale podejrzewam, że Leo musi tym razem. Jak ktoś mu zagraża, to minimalnie Fassbender bo myślę, że Redmayne drugi raz nie dostanie(bo zagrał trudną rolę).

Dwóm aktorkom pierwszoplanowym przyznałbym statuetkę - Blanchett i Ronan. Generalnie nie wiem co napisać dalej, bowiem obie panie były niesamowite w swoich rolach, ale wydaje mi się, że doświadczenie będzie górą i Kate z rolą w Carol (notabene trochę dziwię się, że ten film nie został nominowany) zwycięży.

Ronan dużo lepsza. W roli Cate nie było nic wybitnego. Zagrała jak zwykle dobrze, ale na pewno nie na oscara. Dobrze, że Carol nie został nominowany bo dla mnie to kompletna i nudna kupa :D

• 6 miesięcy temu...

Nie wiem w jakich filmach gustujecie, ale ostatni film, który widziałam i zrobił na mnie ogromne wrażenie to "Zjawa". Popis aktorski Leonardo DiCaprio. Pod wodzą Alejandro Gonzáleza Iñárritu stworzyli oni surową fabularnie, ale przepiękną wizualnie i trzymającą w napięciu opowieść o ludzkiej woli przetrwania i pragnieniu zemsty jako paliwie dla tej woli. W trakcie seansu z tyłu głowy ciągle kołacze się myśl: „Ten człowiek naprawdę istniał”, co tylko potęguje odbiór nieprawdopodobnych cierpień, jakie przechodził. Mocne, piękne kino.

• 2 miesiące temu...

Cześć.

Czeka ktoś może na "Wołyń" pana Wojtka Smarzowskiego? Ja nie ukrywam, że jest to produkcja, której wyczekuję chyba najbardziej w 2016 roku. Mamy niesamowicie intrygujący temat, który zostanie poruszony w filmie. Mamy świetną obsadę i przede wszystkim Michalinę Łabacz, która debiutuje(!) na wielkim ekranie z mocnym przytupem. Jestem niesamowicie ciekaw jak jej pójdzie i mam nadzieję, że dobrze. Dziewczyna ma szansę na karierę jeżeli oczywiście po tej produkcji i - miejmy nadzieję - udanej kreacji, nie sprzeda się do gówien.

Mamy w końcu Smarzowskiego, który nie spierdolił żadnego filmu i zdaje się jest jedynym reżyserem, który może najbardziej wiarygodnie oddać to co psychole z Ukrainy wyprawiali na Kresach.

Naprawdę czekam z niecierpliwością, bo moim zdaniem ten film po prostu trzeba zobaczyć.

Poza tym mam do nadrobienia masę filmów.

Ostatnio dopiero obejrzałem zaległych x-menów z Apokalipsem w roli głównej i muszę przyznać, że nie była to jakoś specjalnie udana produkcja.

Fabuła mocno ssała jajka. Reżyser nakreślił fabułę od niechcenia, zupełnie podobnie jak bardzo od "niechcenia" była gra aktorska bohaterów. No własnie - jeżeli już jesteśmy przy bohaterach - młoda Jean o ile jest odrobinę lepszą aktorką (w tej serii) niż Famke Janssen, to i tak nic z niej nie będzie. Lawrence udowodniła już wcześniej i wciąż udowadnia, że wyszły jej może ze dwa filmy w karierze, a Fassbender pomimo tego, że uważam go za aktora doskonałego, który w filmie mógł dać popis (co z tego, że dla większości odrobinę tanimi i płytkimi emocjami), to również uważam, że mu się nie chciało. Nie rozumiem dlaczego nie nakreślili mocniej "jeźdźców Apokalipsy" - myślę, że Angel i Psylocke to postaci barwne i ciekawe. Dlaczego nie poświęcono im czasu? Może dlatego, że za dużo kasy poszło na dojebanie Apo, który finalnie okazał się raczej niespecjalny - o czym wyżej pisałem.

Najgorszym jednak okazał się wątek polski. Ciężko to skomentować, bo okrutnie boli, ale naprawdę mogli wykorzystać motywy z naszego kraju i wykorzystać Polaków z ulicy (<-- musowo z ulicy, bo gdyby nagle na ekranie słowami "Henryk, proszę Cię, nie rób tego" przywitał nas jakiś Karolak czy inny Podkościelny czy jak mu tam - byłoby k***a jeszcze gorzej).

Słabo.

Poza tym mam zaległy, wybitnie oczekiwany przeze mnie Legion Samobójców.

Co prawda słyszałem przeróżne opinie (większość niestety ten film zawiódł), ale tak czy siak chcę to zobaczyć dla samej Harley Quinn.

Swoją drogą nieźle załadowali w ch***ja z Jokerem, który na trailerach był zawsze i wszędzie, a w filmie podobno był w paru scenach. Ale w sumie - może to i lepiej? Charakteryzacja może i zbliżona do komiksowego Jokera, ale mi wciąż przypomina młodego Marilyna Mansona, a Leto to słaby aktor.

Słabo.

• 1 miesiąc temu...

Siemanko, ktoś może oblookał tę plansze Ouiji czy co tam było? Trafiam na milion artykułów, że to kapitalny horror.

Siemanko, ktoś może oblookał tę plansze Ouiji czy co tam było? Trafiam na milion artykułów, że to kapitalny horror.

Ten z 2k14? Jeżeli tak, to nie polecam. Słabe gówno.

Ja za to wczoraj odświeżyłem sobie świetny horror, również z 2014 roku - "It Follows". Świetna metafora chorób wenerycznych, tego żeby nie pukać się z każdym i dobitnie pokazuje relacje międzyludzkie, młodych osób - w sprawach seksualnych - które są skazane w tej materii na samych siebie i nie mają szans na poznanie tego świata od ukształtowanych wzorców.

Naprawdę - świetny pomysł na film; klimatyczny, trzymający w napięciu prawie cały czas i momentami wybitnie zmontowany. Scena, w której główna bohaterka siedzi na lekcji, w tle nauczyciel czyta fragmenty Apokalipsy św Jana i dziewczyna momentami zerkając przez okno zdaje sobie sprawę, że "coś do niej idzie", to jedna z najlepszych scen tego gatunku filmowego jakie widziałem. Majstersztyk.

Polecam mocno.

Ten n z 2k14 to sam ogarnąłem, ale podobno ze dwa tygodnie temu była premiera drugiej częsci

Ten n z 2k14 to sam ogarnąłem, ale podobno ze dwa tygodnie temu była premiera drugiej częsci

Nie sądzę żeby film, który nie bronił się absolutnie niczym, zrobił coś lepszego za drugim podejściem. ;)

True story. Widziałam tę 1 część Ouija - jak zwykle nie widzę przewidywalności w filmach, to tam było to położone wręcz na tacy. Ta pierwsza część mnie mocno zniechęciła do pójścia do kina na część drugą :/ W ogóle nie wiem, czemu zrobili kontynuację - czysty idiotyzm.