Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Filmy - wolna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Nigdy nie widziałem filmu, w którym humor byłby aż tak abstrakcyjny ; ). Niby nie było w tym nic kreatywnego, ale przyznam, że świetny film ; ).

PS - ktoś może wydać jakiś osąd opinie na temat filmu 'Ja Robot' oraz 'Spotkanie'? (to 'spotkanie' gdzie 6 czy 7 przypadkowych osób trafia do knajpy, w której sprzedawcą jest Jezus).

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

37

• DonCarlos

19

• SweetChinMusic

10

• LoboTaker

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Widziałem oba, nie polecamzdecydowanie.

Ani to ambitne, ani fajne.

Ten drugi to zbyt religijna papka, która na siłę chce przekonać do wiary w Boga, okropne są takie filmy.

Zamiast "Ja, robot" obejrzyj sobie "To ja, złodziej" :8

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Dzięki za opinie ; ). A z kim lepsze komedie - Louis De Funes czy Leslie Nielsen? ; )

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   0

Przydałoby wrócić do jakiejś dyskusji o filmach. Szczególnie, że dobry rok filmowy się skończył i jest kilka pozycji wartych polecenia.

Więc jakby ktoś nie wiedział co sobie na wieczór zapuścić..

90c1edd39d.jpg

Whiplash(2014)

Opis:

Młody i ambitny perkusista za wszelką cenę pragnie dołączyć do czołówki najwybitniejszych artystów muzyki jazzowej.

Nie wiem czy opis jest zachęcający, bo dla mnie na przykład nie. Jakbym nie oglądał wszystkich ważnych filmów roku, to pewnie do dziś bym tego nie widział. Ale widziałem i nie żałuje. Nie interesuję się muzyką, tym bardziej graniem na instrumentach, ale ten film nie jest koniecznie dla tych co się interesują, a dla wszystkich. Mój brat np. sam lubi pograc na perkusji, a film mu się gorzej spodobał niż mi. Od strony technicznej nie znalazłem zarzutów. Czy zdjecia czy muzyka, wszystko grało. Scenariusz na pewno zrobił swoje, żeby zachęcić, a reżyserko jest jeszcze lepszy. Klimat, napięcie, pokierowani aktorzy. Warto wspomnieć o aktorach, bo główna rola młodego muzyka bardzo dobrze zagrana, to jeszcze nic. J.K Simmons grający jego nauczyciela jest genialny i bezbłędny. Już dostał Globa, a Oscar to kwestia czasu. Nie ma co się rozpisywać nad resztą, wystarczy napisać, że w tym filmie działa wszystko.

Moja Ocena: 8,5/10

To jeden tytuł z wielu, które można polecić w tym roku, a nie będe pisał o wszystkich. Głównie polecam:

-Birdman

-Interstellar

-Whiplash

-Wolny strzelec

-Foxcatcher

Może kiedyś jezcze coś o tych filmach napiszę. Jak ktoś widział, to może podzielić się opinią.

Jak dla mnie to tylko dwa filmy wybijają się kilka półek wyżej od pozostałych za 2014 rok.

Wspomniany "Birdman", który oscarowym filmem w mojej skromnej opinii nie jest, aczkolwiek wiadome w jaki sposób przyznają teraz te "nagrody". Niewątpliwie świetna obsada (Keaton, Norton, Watts). Świetna realizacja, aczkolwiek motyw z komiksowym superbohaterem na pewno przyciągnie rzeszę fanów filmów Marvel'a. :D

Drugim filmem i zarazem dziełem świetnym, lepszym od wspomnianego wyżej - jest "Lewiatan" Zwiagincewa.

Jestem pod wrażeniem przede wszystkim reżysera, który robi dzieła świetne i to bez dwóch zdań. W ogóle mam wrażenie, że naprawdę ambitne dzieła, które tworzone są z głową i warsztatem robione są właśnie przez Rosjan, Włochów czy Francuzów. To oni robią dzieła wybitne.

Ale tak czy siak nie jest dobrze. Oscary tak jak już wspominałem niedawno porównuje do naszych telekamer :lol

Aktorzy dostają te nagrody za ładną twarz. Za twarz, która później będzie robiła kasę na reklamach i innych tego typu pierdołach. Bynajmniej nie przez swój warsztat. Dlatego w obecnych czasach oscar to tak naprawdę nic wartościowego.

Śmieszy mnie też sytuacja z "Idą". Nie dziwota, że tam zbiera jakieś nominacje i, że zachwalają sobie ten film za granicą bardziej niż u nas, ponieważ to film o Żydach dla Żydów i przez Żydów oceniany, a jak dobrze wiemy, Żydzi rządzą w tych sferach. :8

Ida to typowy film pod nagrody, ale nie mam nic przeciwko żeby sobie pozgarniała co tam jest. Sam dałem naciągane 6/10, ale trzeba przyznać genialne zdjęcia.

Znaczy wiesz ja nie twierdzę, że film jest zły bo zdjęcia rzeczywiście świetne, obsada obiecująca tylko temat po prostu z góry skazany na kontrowersje. Tyle świetnych polski filmów zasługujących na nagrody. Przykładowo "Chce się żyć" z 2013, który był świetny. Ogrodnik grający główną rolę zagrał to wybitnie (swoją drogą grał również w "Idzie") i mam nadzieję, że chłopak się wybije. Że będzie wybierał produkcje ambitniejsze i że nie uderzy mu sodówka wchodząc w byle gówniane produkty w ciemno.

Tyle młodych, dobrych aktorów u nas jest - Julka Wyszyńska, Hycnar, wspomniany Ogrodnik, Schuchardt - zrobić taki eksperyment i wsadzić ich do jednej produkcji, ciekawe jakby to wyszło.

Pełno takich smutów jak ''Chce się żyć'' na całym świecie, w różnych krajach. Festiwale nie miałby miejsca jakby to wszytko po nagradzać. Ale fakt, Ogrodnik dobry aktor, tyle, że w Polsce nie da się brać samych ambitnych ról, bo tyle filmów nie wychodzi i aktor, żeby się utrzymać musi grać w byle gównie. Taki Kot pokazał talent w 'Bogach'', a ile ma gównianych produkcji na koncie.

Nie wspominając o Szycu, który aktorem jest dobrym, a gra w takich ścierwach.

bo tyle filmów nie wychodzi i aktor, żeby się utrzymać musi grać w byle gównie.

Nic nie musi.

Jeżeli nie odpowiada mu scenariusz do danej roli to niech po prostu nie podejmuje się jej zagrania. Jeżeli ktoś mu później zarzuci, że się sprzedaje do słabych produkcji, a ten odpowie mu tekstem "muszę utrzymać rodzinę i dlatego gram w byle czym" - powinien zostać wyśmiany na całego bo to żaden argument.

Jeżeli nie ma jak utrzymać siebie czy tam rodziny to niech podejmie zwyczajną pracę, koniec kropka. :)

• Urządzenie:  Windows

Jeżeli ktoś mu później zarzuci, że się sprzedaje do słabych produkcji, a ten odpowie mu tekstem "muszę utrzymać rodzinę i dlatego gram w byle czym" - powinien zostać wyśmiany na całego bo to żaden argument.

Jeżeli nie ma jak utrzymać siebie czy tam rodziny to niech podejmie zwyczajną pracę, koniec kropka.

Pierdolenie. Ludzie zapominają że aktorstwo to nie jest jakieś powołanie, wielka sztuka czy inne cuda na kiju, tylko normalna robota. Jasne, może jest parę osób którym ego nie pozwala na przyjęcie jakiś kiepskich propozycji, ale zakładam że większość skupia swoją uwagę na cyferkach w kontrakcie. I wcale bym kogoś takiego nie winił, sam w takim przypadku zagrałbym w najgorszym gównie o ile hajsy byłby zadowalające. Zróbcie dobry przelew a z uśmiechem na ustach pójdę robić audycję z Turkiem i Dropsem. :lol

Argument ze zwykłą pracą chybiony - to nie jest tak że oni nie mają na koniec miesiąca co do garnka włożyć, po prostu jak masz spore przychody, to i wydatki rosną, przyzwyczajasz się do takiego, a nie innego stylu życia i chcesz co raz więcej. Także nie katujmy aktorów za branie udziału w słabych produkcjach, to robota jak każda inna. ;)

akże nie katujmy aktorów za branie udziału w słabych produkcjach, to robota jak każda inna.

Zgadzam się, ale się nie zgadzam. Nie nazwałbym tego robotą jak każda inna. Aktorzy to głównie teatr, oni mają hajs i często grają w gównach, żeby mieć jeszcze więcej i po takich mogę jechać. Bo jak Szyc bierze udział w takich produkcjach jak Kac Wawa czy Dżej Dżej, gdzie sam napisałbym lepszy scenariusz, palcem u nogi i na ślepo, to nie da się go bronić. W Polsce fakt, mało filmów, żeby być na topie, trzeba brać co jest, a ile na rok wychodzi dobrych filmów bardziej znanych? Od dwóch do czterech może. Niektórych można usprawiedliwić, a innych nie.

Jasne, może jest parę osób którym ego nie pozwala na przyjęcie jakiś kiepskich propozycji, ale zakładam że większość skupia swoją uwagę na cyferkach w kontrakcie.

Hajs musi się zgadzać to oczywiste. W końcu aktorzy wkładają w filmy masę swojego cennego czasu. Ale jednak szanujący i uznany już aktor popatrzy kogo ma zagrać w danym dziele. :) Niektórzy podpisują te umowy na rolę nawet specjalnie nie zerkając do scenariusza.

Nie uważam też, że aktorstwo to jest zawód. Mimo to, że oni przychodzą na plany filmowe i spędzają tam kupę czasu to określiłbym to raczej jako hobby za które dostajesz siano.

Dla tych szanujących, mądrych i dobrych aktorów to jest hobby. Dla pozostałej reszty to chęć pokazania się, odegrania swojej roli na o***l się i zgarnięcia przyzwoitej kasy.

Ja jednak wolę obejrzeć ambitny tytuł, z dobrą historią i z dobrze rozpisanym i zagranym aktorem. :)

Jeżeli dany aktor, początkujący nie mający siana nie otrzyma propozycji do zagrania w dziele, które mu pasuje to podejmuje się zwykłej roboty (może związanej z aktorstwem), zarabia sianko, a swoje hobby rozwija poprzez granie w teatrach - to według mnie są dobrzy i mądrzy aktorzy. Dla mnie jako widza.

Dodano:

Patrząc na obsadę tych nowych x-menów na 2016 jaram się w opór. Co prawda praktycznie Ci sami aktorzy, aczkolwiek dołożyli imo ciekawego Isaac'a i podobno mają zaangażować również młodą Ronan.

Ktoś z was też się jara? :D

• Urządzenie:  Windows

Ogólnie franchise X-Menów jest chyba najlepiej wykorzystany z całego uniwersum Marvela. Podoba mi się że pomimo trzymania się większości ekipy z pierwszych części, postanowili też odświeżyć obsadę i wykorzystać wątek podróży w czasie i przeszłości drużyny. Ostatnim filmem zgrabnie otworzyli sobie furtkę do kolejnych części, bo oryginalna trylogia stanowiła w sumie zamkniętą historię. Czekam na Sophie Turner w roli młodej Jean, może wreszcie jakoś rozwiną tą postać.

Obejrzałem tez ostatnio Wywiad ze Słońcem Narodu. Przez ten film przelała się duża fala krytyki, ale osobiście wrażenia mam dosyć pozytywne. Nie był to film świetny, ale humor przez większość czasu był niezły, poza kilkoma niesamowicie głupimi scenami nie jest źle. Podoba mi się też tematyka, temat nie najłatwiejszy do ugryzienia, a wyszło znośnie. Świetnie rozpisali Kima który potrafił zaskoczyć widza w przeciągu całego filmu. Na uwagę zasługuje też jeden kapitalny dialog kiedy to dyktator chwali się czołgiem mówiąc "mój dziadek dostał go w prezencie od Stalina", a jeden z głównych bohaterów odpowieda "w naszym kraju wymawia się to Stallone". Niby nic, a powala na łopatki. :lol

Ogólnie franchise X-Menów jest chyba najlepiej wykorzystany z całego uniwersum Marvela.

Nie ma się co dziwić. Po pierwsze to Marvel, a po drugie genialna wręcz obsada. Taki produkt nie mógł się nie udać!

Podoba mi się strasznie, że mieszają zdolnych młodziaków z uznaną już grupą aktorów. O ile tej Turner nie znam w ogóle to JLaw i Ronan (śliczna, młoda, zdolna i niesamowity pracuś na ekranach) to materiały na prawdziwe gwiazdy. Saoirse jeszcze nie potwierdzona, ale chętnie zobaczyłbym jak mierzy się z powierzoną jej rolą. :P

Wracając do tej mieszanki aktorskiej to trochę jak z WWE - stawiają na młodych, ale musowo muszą dorzucić jakiegoś wyjadacza do tego wszystkiego. :8