Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Filmy - wolna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   14
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Nie uważam też, że aktorstwo to jest zawód. Mimo to, że oni przychodzą na plany filmowe i spędzają tam kupę czasu to określiłbym to raczej jako hobby za które dostajesz siano.

Błądzisz, przyjacielu :lol Parę lat temu otarłem się o plan zdjęciowy "Prawdziwej historii Janosika" i powiadam Ci: zapiernicz tam mieli konkretny. Wiadomo, że najbardziej zapieprzali faceci od scenografii, którzy pojawiali się przed wschodem słońca i kończyli pracę po zmroku, ale aktorom też nie było łatwo. Jak dla mnie wyglądało to na ciężką harówkę - sam byłem padnięty pod koniec dnia, a głównie się temu wszystkiemu przyglądałem. Naprawdę, po zobaczeniu z bliska ogromu włożonej w tą produkcję pracy straszny żal mnie ściska, że wyszło z tego filmu... czy z niego w ogóle coś wyszło?

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Myers

37

• DonCarlos

19

• SweetChinMusic

10

• LoboTaker

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

O ile tej Turner nie znam w ogóle to JLaw i Ronan (śliczna, młoda, zdolna i niesamowity pracuś na ekranach) to materiały na prawdziwe gwiazdy.

Ogólnie nie tyle jaram się samą Turner co nowy designem postaci którą ma zagrać. Bo o ile Jean w komiksach i kreskówkach wypadała świetnie, o tyle w filmach jej role dostała mocno drewniana aktorka która dosyć kiepsko to wszystko sprzedawała. A po tym jak Sophie świetnie odegrała swoją rolę w Grze o Tron mam nadzieję że powtórzy ten wyczyn i tutaj. Lawrence już udowodniła że potrafi odnaleźć się w roli Mistique, więc o nią byłby spokojny, a co do Ronan - nie miałem pojęcia kto to, obczaiłem sobie filmweba i okazuje się że grała w Nostalgii Anioła główną rolę, z tego co pamiętam dawała radę, musiałbym sprawdzić jakiejś jej aktualniejsze kreacje. ;)

• Styl:  Klasyczny

Błądzisz, przyjacielu :lol Parę lat temu otarłem się o plan zdjęciowy "Prawdziwej historii Janosika" i powiadam Ci: zapiernicz tam mieli konkretny. Wiadomo, że najbardziej zapieprzali faceci od scenografii, którzy pojawiali się przed wschodem słońca i kończyli pracę po zmroku, ale aktorom też nie było łatwo. Jak dla mnie wyglądało to na ciężką harówkę - sam byłem padnięty pod koniec dnia, a głównie się temu wszystkiemu przyglądałem.

Nadal będę się upierał, że aktorstwo to nie tyle co zawód, a raczej hobby. :P

Poza tym to nie o to w tym chodzi. Pisałem o tym wyżej - aktor nie mający środków do życia idąc tokiem myślenia - "muszę zarobić na rodzinę, więc zagram sobie jeden sezon w rodzince.pl, mimo że nie trawię tego serialu" - jest aktorem niewartościowym po prostu.

Osobiście uważam, że szanujący się aktor, który nie sprzedaje się do pierwszej lepszej gównianej produkcji tylko podejmuje po prostu inną pracę w celach zarobkowych - jest aktorem wartościowym. :)

Ogólnie nie tyle jaram się samą Turner co nowy designem postaci którą ma zagrać. Bo o ile Jean w komiksach i kreskówkach wypadała świetnie, o tyle w filmach jej role dostała mocno drewniana aktorka która dosyć kiepsko to wszystko sprzedawała. A po tym jak Sophie świetnie odegrała swoją rolę w Grze o Tron mam nadzieję że powtórzy ten wyczyn i tutaj.

Zgadzam się, że odtwórczyni roli Jean mocno drewniana, aczkolwiek bardzo pasująca do roli. Gdy były oznaki przemiany w fenixa to te "heelowe" wyrazy twarzy były świetne.

Turner wyglądem do młodej Jean też pasuje. Niezła z niej maszyna i też chętnie zobaczę ją w roli. Zwłaszcza, że Jean to jedna z najciekawszych postaci w x-menach.

tumblr_lkx5svmWd11qagaito1_400.jpg

Zwłaszcza, że Jean to jedna z najciekawszych postaci w x-menach.

Dokładnie, przecież saga Feniksa to był rozpierdol. Przecież w kreskówce poświęcili chyba temu z 6 odcinków odpowiednio budując napięcie i przedstawiając historię a w filmie zrobili to na o***l - Jean umiera, w następnej części wraca 10 razy potężniejsza bez większych wyjaśnień. Rozumiem że nie mieli ochoty ładować się w oryginalny scenariusz z podróżami po kosmosie(chociaż w innych projektach Marvela nie mieli z tym problemu), ale dało się to rozwiązać dużo lepiej. Mam nadzieję że ten wątek dostanie trochę czasu w nowej części i może zbudują jakieś wiarygodne zaplecze do tej historyjki z trylogii.

Mam nadzieję że ten wątek dostanie trochę czasu w nowej części i może zbudują jakieś wiarygodne zaplecze do tej historyjki z trylogii.

Jedyna możliwa opcja.

Z tej młodej, która będzie odtwórczynią roli Jean w Apokalipsie powinni wycisnąć wszystko co się da. I aktorsko i ogólnie wątek z tytułową Jean. Kompletnie niewykorzystany potencjał z tej komiksowej bohaterki. Pokazywali jakieś idiotyczne zaloty do niej. Nie twierdzę, że to jakieś mega zbędne było (chociaż generalnie miałem to w dupie), ale mogli to jakoś zgrabnie połączyć. Przedstawić mocno portret psychologiczny Jean - bo tak jak wspominałem - jedna z najciekawszych postaci.

Ogólnie można powiedzieć, że to najciekawszy produkt od Marvel'a. Przede wszystkim dlatego, że ogólnie rzecz biorąc "Marvel" kojarzy się z produktami nastawionymi na efekty specjalne i to one jakby powinny być i pewnie są na pierwszym planie. Od pierwszej klasy do Apokalipsy mamy styczność nie tylko z dobrymi efektami i ciekawymi stylizacjami bohaterów, ale i z samym aktorstwem - komplet. Fassbender, JLaw, imo ciekawy Isaac, od bidy ten Jackman i Ronan, która mimo wszystko mam nadzieję, że dojdzie do tego projektu. Imo bardzo mocna obsada. Dawno nie widziałem tak mocnej, która zostaje z sobą na dłużej.

• 2 tygodnie później...

Obejrzałem sobie KickAss i KickAss 2, muszę przyznać że jak podchodziłem z mieszanymi uczuciami patrząc na średnią ocenę na filmwebie tak zostałem naprawdę pozytywnie zaskoczony. Film opowiada historię młodego chłopaka który postanowił że chce zostać superbohaterem, niestety nie znajduje się w komiksie i jego wyczyny nie zawsze przynoszą oczekiwany skutek, często kończy swoje misje mocno poobijany. Tak czy inaczej jego zachowanie inspiruje innych w szczególności BigDaddy'ego który jest ogarnięty chęcią zemsty na lokalnym mafiozo. Razem z nim w poszukiwaniu odwetu kroczy HitGirl czyli jego 12 letnia córka której umiejętności zabijania pozazdrościłby nie jeden profesjonalny hitman, Druga część rozgrywa się parę lat później kiedy to KA postanawia wrócić do gry i znajduje sobie drużynę podobnych amatorów i razem stają na przeciwko drużynie super złoczyńców.

Oba filmy cech***je spora dawka humoru, naprawdę fajna fabuła i genialna Chloe Grace Moretz która praktycznie kradnie cały pierwszy film i sporą część drugiego. Czytałem jakieś plotki że nie zamierza się pojawić w planowanej trzeciej części cyklu, mam nadzieję że te przewidywania się nie sprawdzą, bo ciężko wyobrazić sobie podobnie barwną postać w tym projekcie. Polecam jeśli ktoś ma ochotę na dobrą komedią i dosyć prostą akcję ; )

genialna Chloe Grace Moretz

Widziałem ją w w remake'u "Carrie".

Pomimo całkiem niezłej roli jaką tam stworzyła była momentami mega irytująca.

Poza tym w powieści King'a Carrie White to najpaskudniejsza dziewczyna z całej szkoły, a w tym remake'u Moretz była najlepszą dupeczką ze wszystkich dziewczyn w tej szkole. :applause:

Powinni pójść drogą jaką obrali w "Carrie" '76 i dobrali równie brzydką dziewczynę. :D

Czasy się zmieniają, Hollywood nie jest dla brzydkich ;p

Idąc tropem Chloe - mam zamiar sprawdzić własnie m.in. Carrie i kilka innych filmów z jej udziałem. Dziewczyna z tego co widzę zbiera w miarę pozytywne recenzje, nawet jeśli sam film ssie.

Czasy się zmieniają, Hollywood nie jest dla brzydkich ;p

Bez przesady. Tyle innych paskud mogli zaangażować zamiast niej. Mam wrażenie, że po prostu chcieli zrobić coś nowego, ale finalnie nic kompletnie się nie zmieniło tylko główna bohaterka wyładniała. Imo najistotniejsza rzecz w tej powieści/filmie. :lol

"Bez litości" - słyszałem, że dobre, ale sama Chloe poza urodą nie wyróżnia się jakoś specjalnie pod względem aktorskim imo.

• Reputacja:   0

"Bez litości" - słyszałem, że dobre

Od kogo? :P Zwykły akcyjniak z takim minusem, że jest zbyt długi i zaczyna się nudzić. Wiadomo i tak jak się skończy. Ma tam swoje plusy, ale akcyjniak jak akcyjniak 5/10.

Od kogo? :P Zwykły akcyjniak z takim minusem, że jest zbyt długi i zaczyna się nudzić. Wiadomo i tak jak się skończy. Ma tam swoje plusy, ale akcyjniak jak akcyjniak 5/10.

Podałem przykład filmu "świeżego", w którym grała Chloe. Niezła kreacja plus film niezły.

• Reputacja:   0

Chloe to całkiem utalentowana aktorka jest. Dobrze zaprezentowała się też w "If I Stay", chociaż sam film momentami cholernie ckliwy.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

"Całkiem utalentowanych", młodych dziewczyn jest masa. Te naprawdę dobre młode mógłbym wyliczyć na palcach jednej ręki. :8

Obejrzałem Carrie i no cóż, widywałem filmy lepsze, ale i niestety gorsze. Problem polega na tym że historia opowiedziana chronologicznie jest najzwyczajniej w świecie nudna. Przez długi czas nie dzieje się absolutnie nic, sporo podchodów, sporo gadania o niczym... Tak samo było w książce, tyle że tam od samego początku byliśmy bombardowani informacjami o zakończeniu - a to jakiś wycinek prasowy o samej Carrie, a to opis pożaru niszczącego miasto, King przykuwał nas do kartek, a niestety reżyser tego nie zrobił. Gdyby nie znał historii, pewnie dałbym sobie spokój w którymś momencie, bo przez dobre pół filmu nie dzieje się nic. Słabo wypadła też scena pożaru, widać tam jakieś ujęcie z góry że cała szkoła w płomieniach, ale sceny w środku to jakieś śmieszne kable rażące prądem(którego notabene nie widać nawet). Nie można nic zarzucić aktorom, Ci zrobili swoje, Carrie wyglądał na porządnie walniętą, podobnie jej matka, reszta raczej robiła za tło, ale też się wpasowali.

Widział ktoś może poprzednią wersją - czy ona też jest zrobiona chronologicznie, czy bliżej temu do książki z jakimiś ujęciami finału już na początku?

Obejrzałem Carrie i no cóż, widywałem filmy lepsze, ale i niestety gorsze. Problem polega na tym że historia opowiedziana chronologicznie jest najzwyczajniej w świecie nudna. Przez długi czas nie dzieje się absolutnie nic, sporo podchodów, sporo gadania o niczym... Tak samo było w książce, tyle że tam od samego początku byliśmy bombardowani informacjami o zakończeniu - a to jakiś wycinek prasowy o samej Carrie, a to opis pożaru niszczącego miasto...

Nie ma co w sumie narzekać i tym bardziej przyrównywać jakąkolwiek ekranizację z książką.

Reżyserzy mają tę tendencję, że chcą stworzyć coś swojego. Mało jest takich filmów, które w punkt odzwierciedlają historię, która wcześniej opisana była w książce. Zawsze znajdzie się jakiś pominięty wątek, wątek pokazany w kompletnie dziwnym momencie - najczęściej są to właśnie te mocno istotne fragmenty.

Lśnienie Kubrick'a - gdzie w scenariusz King miał chyba największy wgląd ze wszystkich ekranizacji swoich powieści, również spotkał się z krytyką (chociaż film pod względem technicznym jest filmem genialnym) samego Stephen'a.

Sam film - mimo, że nie był najwyższych lotów - łyknąłbym bez problemu bez wcześniejszego czytania książki. Generalnie to ze względu na ciekawą kreację głównej bohaterki. Działa jak magnes imo. :)