Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Destination X 2011 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Klasyczny

TNA Destination X

1.jpg

10 lipca 2011

Orlando, Florida, TNA Impact! Zone

Theme song: "Reap" by The Red Jumpsuit Apparatus

Oficjalna karta

Singles Match

ajdaniels.jpg

Christopher Daniels vs. AJ Styles

Singles Match

rvdlynn.jpg

Rob Van Dam vs. Jerry Lynn

Singles Match

joekazarian.jpg

Samoa Joe vs Kazarian

X Division Championship

Singles Match

xtitle.jpg

Abyss © vs The Brian Kendrick

Ultimate X Match

contract.jpg

Zema Ion vs Jack Evans vs Low Ki vs Austin Aries

Challenge Match

open.jpg

Douglas Williams vs ???

Ultimate X Match for #1 Contenders Match

ultimatex.jpg

Alex Shelley vs Shannon Moore vs Robbie E vs Amazing Red
37184451712723064921.png

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• cumer1077

1

• Xenon

1

• fanfanfan

1

• Lusik

1

Top użytkownicy w tym temacie

Styles vs Daniels to niewatpliwie może wyjsć anwet najlepsza walka na gali. Panowie pók ico nastawieniu raczej przyjacielsko, ale ta walka nie bedzie przyacielska, jak dla mniepownna wyjsc swietnie. Dwoch wspanialych wrestlerów i naprawde ciężko bedzie spieprzyc taką walkę. Chętnie bym obejrzał ja w stypulacji, nawet nie wiem jakiej, może Hardcore Match, by jeszcze smaczku jej dodać. Druga walka to w ogóle nie wiem skąd ona się wzięła, ogladałem Imapcty a jakoś patrzę w kartę a tu taka walka o której nic mi nie wiadomo. Raczej RVD, Jerry Lynn to dla mnie zupełnie nowa postac, z tego co widze jakis juz wiekowy i nie za dużo wam powiem o tej walce :P VD i tyle. Kaz vs Samoa Joe, Submission Machine i były mistrz X Division. Jak dla mnie mze iśc bardzo wyrównnana walka, kaz ostatnio nie odnosił sukcesów po stracie pasa, dlatego tupuję Samoa Joe, ktory wciąż nie schodzi z kart i trzyma poziom dlatego powinien u wygrać. No i wreszcie wybawienie! oczywiscie apsa X Division! Nie ma lepszj gali niż Destination X niż aby wreszcie X Division odrodziło się. kendrick, Kendrick i jeszcze raz Kendrick! Nie ma watpliwości! Brian już starałsie o ten pas, teraz Abbys nie bedzie miał wyjścia i odda pas. Bardzo dobra karta jak narazie, zanosi się na zajebistą galę i jeszcze z 6kątnym ringiem!

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

No to skomentuję to co mamy na liście do tej pory:

DANIELS vs STYLES

Nooo... szykuję się wielka gratka dla fanów TNA, to może być genialny pojedynek, obaj panowie są znakomici w ringu, co już niejednokrotnie udowadniali. Trochę ubolewam nad brakiem w tej walce Samoa Joe, mielibyśmy absolutny klasyk, bo ta trójca stoczyła już kiedyś epicki pojedynek a była to najlepsza walka jaką kiedykolwiek widziałem. Mam nadzieję, że zwycięży Styles, za to jak dużo robi dla tej federacji, a dodatkowo ostatnio często przegrywa

TYP- AJ

RVD vs LYNN

Ta walka wzięła się tak z ''niczego'', wymienili bodajże zdanie w szatni i mamy walkę, mam nadzieję, że na następnym Impactach trochę wypromują to starcie. Nie liczę na jakiś zarąbisty pojedynek, ale na starcie, które będzie się miło oglądać.

TYP- Wydaje mi się, że Lynn

JOE vs KAZ

Tutaj także liczę na solidny pojedynek i raczej tak powinno być, bo obaj mają całkiem niezły ring skill. Chciałbym, aby zwyciężył Kazarian, ale intuicja podpowiada mi, iż Joe opuści Destination X jako zwycięzca.

TYP- JOE

Twitter: dLusik

''For the hundreds of fans who tell me to go to WWE every week, this is for you... COME TO IMPACT WRESTLING MOTHERFUCKERS! Thursdays on SPIKE!''- Rob Van Dam.

• Styl:  Jasny

Mamy już zapowiedziane cztery walki. Trochę szkoda, że nie zanosi się na powtórkę słynnego triple threatu. Ale i tak walka AJ'a z Danielsem może nas porwać. Obaj panowie są w stanie wykręcić coś fajnego, nawet jak mają przeciwników mniej szybkich (patrz AJ - Bully Ray). Zapowiada się najlepsza walka na gali. Drugi Singles Match to Samoa z Kazem. Ta walka też powinna być dobra, aczkolwiek jaj nie urwie. Nie przepadam za Samoa Joe. Potem mamy mecz RVD - Jerry Lynn. Walka miała się odbyć na Hardcore Justice, ale co się odwlecze to nie uciecze. :) Nie znam Lynna i nie wiem na co go stać. Ale RVD może dać dobre show. I mecz o pas X. Myślę, że wygrana Briana jest pewna. Skoro to PPV ma być odkupieniem dywizji X, to Abyss powinien stracić pas. Ta walka, żeby być ciekawą musi być ciekawie zabookowana.

Pierwsze PPV TNA na które czekam z aż taką niecierpliwością. :)

• 2 tygodnie później...

Walka AJ'a i Daniels'a bez wątpienia będzie najlepszą walką PPV. Brian Kendrick vs. Abyss również zapowiada się bardzo obiecująco. Napewno ciekawe będzie też Ultimate X Match gdzie będzie walczył jeden z moich ulubieńców - Austin Aries.

To chyba 1 gala od TNA w tym roku, która mnie tak bardzo interesuje tylko, żeby moje oczekiwania nie były zbyt duże to nie będę sobie robił zbyt dużych nadziei bo wiadomo jak to się zawsze kończy :P. W sumie to interesują mnie tylko walki X-Divison nie wiem jak przedstawia się sprawa pasa X-Division, ale Abyss powinien go stracić i zająć się czyms bardziej odpowiednim dla niego, więc Kendrick musi wygrać, a potem oby nie dostał feudu z Robbie'm ani Moorem, najlepiej jakby wygrał Amazing Red o, którym sobie przypomnieli lecz do ostatniej chwili nie wierze w ten scenariusz bo bardzo rzadko go widywałem na tygodniówkach. Co do 2 walki, która mnie interesuje to każdy z nich zasługuje na zwycięstwo więc do ostatniej chwili będę czekał na zwycięzce, a typuje raczej Ariesa lub Low Ki.

Ale się rozpisałem =))

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

Pierwsza gala TNA na którą tak czekam :) Ultimate X match'e, powrót sześciokątnego ringu, świetna karta, co tu dużo mówić - na pewno wszystko będzie stało na wysokim poziomie.

Daniels vs AJ - to obok Ultimate X'ów z pewnością będzie najlepsza walka gali. Moi ulubieni zawodnicy jeśli chodzi o TNA. Liczę na dobre widowsko. Nie wiem kto wygra, ale mam nadzieję że będzie to Styles.

Rob Van Dam vs Jerry Lynn - sumie to nie wiem co o tym sądzić Lynn swoje lata ma, a Rob to nie ten sam Vandamminator co kiedyś. Nie wiem kto wygra i raczej mnie to nie obchodzi, nie liczę też na jakieś wielkie widowisko.

Samo Joe vs Kazarian - Obaj zawodnicy trzymają poziom i bdb. Pojedynek raczej wyrównany, Kazarian po utracie pasa nieco spada w rankingach, a Samoa Joe wciąż jest na fali mimo porażki z Crimsonem i sądzę że to jednak on wygra.

Abyss vs Kendrick - ciekawa sytuacja wokół pasa X Disivion. Abyss wciąż poniża tę dywizję a Kendrick walczy o jej honor. Fajne story, doprowadzone do gali tak szczególnej dla X Division. Dlatego myślę że to Kendrick wygra pas, tak symbolicznie :)

Ultimate X Match o kontrakt - Mam nadzieję że TNA pójdzie po rozum do głowy i da kontrakt każdemu zawodnikowi. Low Ki, Aries, Evans, Ion, naprawdę chciałbym zwycięstwa każdego z nich. Myślę że to będzie najlepsza walka gali i to na nią najbardziej czekam. Zwycięzca ? Hmmm, nie jestem w stanie wybrać jednego.

Douglas Williams open challenge - za bardzo mnie to nie obchodzi

Ultimate X o #1 Co. - tu również oczekuję świetnej walki, może nie takiej jak o kontrakt, ale i tak panowie wymiotą parkiet pod sufit. Również nie jestem w stanie wytypować zwycięzcy, chociaż nie byłoby źle gdyby wygrał Shelley.

Jak narazie jest to moja najbardziej wyczekiwana gala tego roku. No może porównywalnie czekałem na Royal Rumble. Kartla wygląda fenomelnie, do tego sześciokatny ring, no kurcze jeżeli to nie będzie najlepsza gala mainstreamu tego roku to będę bardzo zdziwiony. Może troszkę brakuje w co poniektórych starciach podbudowy ale ringowo powinien to być majstersztyk. No to po kolei

AJ Styles vs. Christopher Daniels

Przede wszystkim bardzo nie podoba mi się, że z tego starcia został wykluczony Samoa Joe, w trójkę zrobili 5star'a i jeżeli chcieli powtórzyć cos wielkiego z historii to nie powinni byli pomijać Joe. Zwłaszcza, że wiele wniósłby do samej podbudowy bo tak, grzeczna wymiana zdań między przyjaciółmi nie jest zbyt emocjonująca a i stawki ten pojedynek żadnej nie ma więc w sumie wynik jest mi całkiem obojetny. No ale sama walka będzie bez wątpienia swietna ringowo ale jednak nawet najlepsza walka bez emocjji nie pobije trochę słabszej z emocjami. No i nie dałbym jej na ME a niestety chyba jest taki plan. Postawie na AJ bo ma chyba jednak wyższą pozycję no i ostatnimi czasy był bardzo niedoceniany i niewykorzytywany więc mam nadzieje, że chociaż taką walkę o nic dadzą mu wygrać.

Winner: AJ Styles

Rob Van Dam vs. Jerry Lynn

No i niestety kolejna walka gdzie zwycięsca jest mi obojetny. Aczkoliwek ciesze się, że jest ona w karcie mimo, ze raczej będzie jedną ze słabszych. Jeżeli ta gala ma byc podniesieniem dywizji X i przywróceniem jej świetności to ta walka pasuje tu świetnie jako symbol. Co prawda nie mialem okazji oglądac ich legendarnych feudów czy to z ECW czy TNA ale wiem, że mnóstwo fanów napewno z wielkim sentymentem zobaczy to starcie. Spodziewałem się, że Lynn jako, że wrócił na chwilę to dotanie jakis sukcesik i wygra to 4 corners z ostatniego impactu i wtedy zwycięstwo RVD byłoby niemal pewne. Jednak wygrał RVD co trochę ich szansę wyrównało. Mimo wszystko jednak stawiam na Rob'a.

Winner: Rob Van Dam

Samoa Joe vs Kazarian

I znów TNA daje nam walkę totalnie z dupy wziętą. Co to jest za podbudowa w ogóle? Joe szedł po back'u wkurzony po przegranej walce, Kaz coś do niego powiedział, i poleciał na ściane. Tydzień później filmik jak sie leja w barze i hmm tyle. Ok, rozumiem, że obaj są ikonami x division i musieli się znaleść na tej gali ale czy nie lepiej byłoby gdyby Joe walczył z AJ'em i Danielsem a Kaz chociazby w #1 contenderze? Widocznie lepiej było zrobić dwutygodniowy feud z dupy bo raczej wątpie żeby zostało to pociągnięte dalej... No ale tu przynajmniej zwycięsca bynajmniej obojetny mi nie jest. Jeżeli Joe tego nie wygra to chyba naskrobie jakies obelgi do pani Carter... Joe jest ostatnio tak przepotwornie szmacony, że to przechodzi ludzkie pojęcie, od roku nie miał żadnego porządnego feudu (no może z Jarrett'em był całkiem ok), na dodatek jest na szarym końcu BfG Serier bez żadnego zwycięstwa. Zajobbował nawet Devon'owi :| Yhh oby chociaż taką walkę dali mu wygrać bo się chyba załamię...

Winner: Samoa Joe

Brian Kendrick vs Abyss

No i tu sytuacja jest bardzo ciekawa. Fajna podbudowa, Abyss wciąż poniża x division faktem, że jest ich mistrzem, Brian walczy o honor wszystkich lotników. No i z jednej strony jest to gala właśnie lotników, więc oni powinni tu triumfować i pas powinien wrócić po 2 miesiącach w odpowiednie ręcę. Z drugiej jednak strony napradę ciężko mi sobie wyobrazić co mały, chudy Kendrick musiałby zrobić, żeby pokonac potwora. Walkę obejrze napewno z zaciekawieniem mimo, że ringowo za dobrze raczej byc nie będzie. No mimo wszystko wierze, że coś wymyslą by Kendrick wyszedł z tego zwycięsko i jednocześnie by pozycja Abyss'a nie podupadła za bardzo.

Winner: Brian Kendrick

Ion vs Low Ki vs Aries vs Evans

To będzie mistrzostwo świata. Wszystkie walki eliminacyjne były geniealne, tutaj zostali najlepsi z najlepszych. Ikony hiflyingu. Pewnie, że najchętniej wszystkich widziałbym w federacji ale raczej jest to mało prawdopodobne i nie dlatego, że Dixie ich nie chce ale po prostu nie wszyscy musza chcieć dołączyc do TNA. Low Ki i Aries świetnie prosperują na scenie niezależnej i gdyby miało się coś zmieniac to myślę, ze ciężko byłoby to zachować w sekrecie i byłoby głosno. Evans zresztą podobnie jest dużym nazwiskiem indy ale jemu daje większe szansę bo walczy w meksyku, w federacji współpracującej z TNA no i jego pojawienie się dałoby pgromny rozgłos. No i jest jeszcze Ion, chyba najmniejsze nazwisko z tej trójki, ja przynajmniej o nim nie słyszałem, o innych tak mimo, ze nie śledze indy więc wnioskuje z tego, ze nie jest tak dużą gwiazdą jak reszta. I to zwiększa jego szansę, nowa twarz, produkt TNA a zdolny jest. Hmm ciężki wybór między Evans'em a Ion'em ale jednak postawie na Zema'e, wydaje się bardziej charyzmatyczny więc ma szanse byc kimś. No ale oczywiście każdy wynik by mnie satysfakcjonował. Zwłaszcza Low Ki ale w niego akurat bardzo wątpie.

Winner: Zema Ion

Williams vs ???

Ogólnie bardzo fajny pomysł z open challenge. Chociaż nie wiem czemu akurat Doug je rzuca, nie jest nikim waznym w federacji by się tak kozaczyc. Zdecydowanie wolałbym, żeby to np Joe rzucał open a Doug niech se toczy bezsensowną walkę z Kaz'em. No ale juz trudno. Fajnie że nie ma żadnych plot kto to będzie, co może swiadczyć, że nie będzie to żaden wielki powrót. Widziałem w typerze, że pełno ludzi typuje Jeff'a H. a drugie pełno Matt'a H. Jakby to miał byc Jeff to jak dla mnie by oo tym huczało wszędzie, jest cisza, pozatym co mu do Doug'a? Matt może juz prędzej ale z tego co wiem ma zatargi zarówno z władzami jak i zawodnikami TNA więc raczej nie robiliby mu takiego powrotu. Zwłaszcze że nawet w żaden sposób storylinowo nie wyjasnili jego znikniecia. Po prostu z tygodnia na tydzień przestał się pojawiac z immortals. Tak więc ja stawiam, ze nie będzie to żaden powrót a po prostu wyskoczy tu nasz ukochana TV Champion Eric Young i pokaże wreszcie czemu jest mistrzem.

Winner: ???

Shelley vs Moore vs Robbie vs Red

Nie mogło zabraknąć ultimate X na tej gali a pomysł, żeby go zrobić o #1 contendera wyborny. No ale tu wiele zależy od walki o pas w takim razie. Jeżeli Kendrick zostanie misgtrzem wykluczam tu Red'a i Alexa. Z kolei jeżeli wygra Abyss to Shelley ma największe szanse bo byłby najbardziej wiarygodny jako ktoś pokonujący potwora. Jednak ja stawiam na Brian'a w walce o pas więc tu gra toczy się między Morre'm a niestety Robbiem. Mam przeogromną nadzieje, że temu beztalenciu z Jersey nie planuja znowu push'u bo za taką odbudowe x division to ja dziękuje... Natomiast Moore ma szanse i jakby mistrzem był Brian i Abyss. Ciężko stwierdzić czy on teraz jest facem czy heelem czy kim. Chyba bardziej heelem. Na dodatek Neal ma kotuzje więc push na pas świetnie by pasował teraz dla Shannon'a. Niby Alex ma bardzo podobną sytuację ale on z Brianem nie pofeuduje. Dlatego ja stawiam na Moore'a.

Winner: Shanoon Moore

Tak więc jak juz wspomniałem podbudowa tu bardzo kuleje. Poza x division żadna walka nie niesie za sobą porzadnego story. Jednak to chyba nie najweżniejsze, emocje i tak będą w co poniektórych walkach, a o poziom ringowy nie ma się co martwić. Mam nadzieje, że nas nie zawioda i jutro zobaczymy najlepszą galę mainstreamu tego roku :)